FANDOM


Seizoen 18

Aflevering 4000: de reünie


Algemene Informatie

Aflevering 4000 werd uitgezonden op woensdag 7 januari 2009. In deze extra-lange aflevering bevindt zo goed als de hele familie zich in de Franse Alpen om er de verjaardag van Anna Dierckx te vieren.

Inhoud

De familie is naar het dorpje Tignes in de Franse Alpen getrokken om er samen de verjaardag van Anna te vieren. Na de geslaagde eerste vakantiedagen is ze in de wolken, tot wanneer Albert plots een onverwacht telefoontje krijgt: zijn dochter Liesbeth, met wie hij al jaren geen contact meer heeft, zal de familie samen met haar gezin komen vergezellen. Anna kan het naar eigen zeggen niet goed vinden met Liesbeth, wat maakt dat ze helemaal niet happig is op hun komst.

De volgende ochtend arriveert Liesbeth samen met haar dochter Gwendy en nieuwe vriend Bruno. Meerdere familieleden beginnen zich meteen te ergeren, vooral aan de onbeleefde Bruno. Op de koop toe houdt tienerdochter Gwendy er een stevige boon voor Kobe op na en lijkt een woord als 'afwijzing' niet in haar woordenboek te staan. Albert vertrouwt Bart en Peter toe dat hij Liesbeth, Bruno en Gwendy 's avonds liever niet op het feestje van Anna zou hebben. Hij plant er immers aan te kondigen dat hij met zijn spaarcenten een huisje in Benidorm heeft gekocht en vreest dat Liesbeth hier een probleem mee zal hebben, net zoals ze zijn huwelijk met Anna zou hebben ervaren als het ingepikt worden van haar erfenis. Met een list slagen ze erin hen op te sluiten in een berghut, waaruit ze hen de volgende ochtend weer zullen gaan bevrijden.

Jan, zowat de enige die het wel met de ongenode gasten kon vinden, is niet op de hoogte van het plan. Wanneer hij 's avonds hun verdwijning opmerkt, waarschuwt hij de hulpdiensten, die meteen op zoek gaan. Liesbeth, Bruno en Gwendy worden al snel teruggevonden en komen net op tijd voor de feestelijkheden, gelukkig zonder door te hebben dat hun opsluiting opgezet spel was. Tot opluchting van Albert reageren ze positief op zijn plannen in Benidorm. De sfeer slaat plots om wanneer Liesbeth dreigt te stikken in de feestmaaltijd en LindaMieke en Leen een spoedingreep dienen uit te voeren. Door hun snelle actie overleeft Liesbeth het voorval. Ze wordt afgevoerd naar het ziekenhuis.

Vervolg

In aflevering 4001 staat de familie op het punt om weer naar huis terug te keren. Albert gaat nog snel op bezoek bij zijn dochter in het plaatselijke ziekenhuis. Ze blijkt nog even in een kunstmatige coma te worden gehouden, maar zal naar zeggen van de dokters volledig herstellen. Intussen overhandigt Gwendy bloemen aan Linda, Mieke en Leen om hen te bedanken voor het redden van Liesbeths leven.

Enkele afleveringen later komt Bruno nog eens over de vloer bij Anna en Albert in België om hen te vertellen dat alles goed gaat met Liesbeth.

Aanwezige Personages

Slideshow

Achter de schermen

Trivia

  • Deze aflevering werd gekenmerkt door de eenmalige gastrol van Katrien Devos, die als Liesbeth Thielens de dochter van Albert Thielens speelde. Haar vriend Bruno en dochter Gwendy werden voor de gelegenheid vertolkt door respectievelijk Ludo Hellinx en Marianne Devriese. Liesbeth was tijdens het tweede seizoen enkele afleveringen te zien, maar werd toen vertolkt door een andere actrice. 
  • Anno 2018 zijn Ludo Hellinx en Marianne Devriese opnieuw te zien in de soap, zij het als respectievelijk Patrick Pauwels en Evy Hermans.
  • Deze aflevering is de eerste en tot dusver enige die een officiële titel meekreeg, namelijk "De Reünie".
  • Voor deze aflevering kon je mee spelen met een familiequiz op de website van VTM. De winaar won een uitstap naar Skiworld.
  • Hoewel het de bedoeling was dat heel de familie de verjaardag van Anna zou vieren, zijn er toch enkele familieleden die ontbreken, zoals Pierrot Van den BosscheMaarten Van den Bossche en Anna's achterkleinkinderen.