FANDOM


Albert Thielens
Seizoenen 2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-26-27-28 Familie portret2017 albert 02
Eerste verschijning Oktober 1992
Laatste verschijning
Gespeeld door Ray Verhaeghe
Huidig beroep Gepensioneerd
Huidige partner Anna Dierckx
Kinderen Ina Thielens en Liesbeth Thielens
Ouders † onbekend en † onbekend
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene Informatie - Familie en Liefdesleven - Beroepsleven - Verhaallijnen - Trivia - Generiek - Galerij - Foto's - Lees Meer

Algemene Informatie

Albert Thielens is een hoofdpersonage dat sinds oktober 1992 vertolkt wordt door Ray Verhaeghe.

Familie en Liefdesleven

Albert heeft uit zijn eerste huwelijk met een onbekende vrouw twee kinderen: Ina Thielens en Liesbeth Thielens. Ina en Liesbeth kwamen enkele keren vluchtig in beeld gedurende de beginjaren van de serie. Veel later, in aflevering 4000, speelt Alberts jongste dochter Liesbeth een belangrijke, maar eenmalige rol. De familie maakt kennis met Albert zijn schoonzoon Bruno Bostoen en kleindochter Gwendy Thielens. Sindsdien heeft Albert af en toe contact met Liesbeth en Gwendy, met als laatste vermelding in seizoen 20. In het najaar van 2017 wordt duidelijk dat het contact met zowel Ina, Liesbeth en Gwendy verwaterd is. Albert vertelde dat ze niet meer naar hem omkijken en hij de Van den Bossches als zijn familie beschouwd.

Albert was aanvankelijk een goede vriend van Anna Dierckx want de twee verbleven op hetzelfde moment in een revalidatiecentrum. Hun vriendschap evolueert naar liefde en ze trouwen met elkaar. Albert wordt door de familie op handen gedragen. Albert en Anna hebben een zeer goede relatie, die al heel wat obstakels overleefd heeft. Albert is ook vaak de enige die vat kan krijgen op Anna. Wanneer er discussies zijn, is hij vaak de verstandigste van de twee en kan hij inspelen op zijn vrouw. Momenteel wonen Albert & Anna samen in een rustoord, ze hebben het er goed samen en genieten van hun oude dag.

Beroepsleven

Albert was vroeger actief als een verzekeringsmakelaar. Tegenwoordig slijt hij zijn dagen als gepensioneerde.

Verhaallijnen

Seizoen2 AnnaAlbert
SF02 06

Albert is een weduwnaar die in het ziekenhuis in contact komt met Anna Dierckx. Ze zijn er allebei om te revalideren na een zware operatie. Albert brengt haar vaak een bezoekje en de twee kunnen uren met elkaar praten over elkaars familie. Albert heeft namelijk twee dochters: Ina Thielens en Liesbeth Thielens, die nog vaak op bezoek komen.

Het klikt goed tussen Albert en Anna, en ze blijven elkaar zien zelfs wanneer Albert niet veel later naar huis mag vertrekken. Ze worden verliefd op elkaar, en Albert vraagt Anna ten huwelijk. Hij vraagt wel eerst toestemming aan zijn twee dochters en aan de vier kinderen van Anna.

Na hun huwelijk, trekt Albert in bij Anna, Marleen Van den Bossche en Ben Van der Venne. Albert wordt ook een goede vriend van Anna's broer Walter Dierckx. Albert is een steun voor Marleen en Ben wanneer ze een Afrikaans kindje willen adopteren. Het is een lange tocht, en de vreugde is des te groot wanneer ze eindelijk naar België komt. Walter en François Van den Bossche komen op bezoek, en Marleen loopt snel naar buiten om nog een fles jenever te gaan halen. Er volgt een schril geluid...

BenLovelyAnna2 seizoen3
Nieuwjaar1994 seizoen3
GuidoOpgepakt seizoen3

Anna Dierckx is kapot van verdriet na de dood van Marleen Van den Bossche. Ze probeert haar verdriet te verhelpen door voor Lovely Van der Venne te zorgen maar daar is Ben Van der Venne niet helemaal blij mee. Ben wil zelf voor zijn dochtertje kunnen zorgen omdat Marleen dat zo gewild zou hebben. Het is echter niet evident voor Ben omdat hij een drukke job in het onderwijs heeft. Anna laat dan ook geen moment voorbij gaan om Ben op zijn prioriteiten te wijzen. Albert beseft dat zijn vrouw te ver aan het gaan is, en wijst haar op haar fouten. Anna en Albert verhuizen vervolgens naar een serviceflat, zodat ze Ben en Lovely was privacy kunnen geven.

De ontvoering van Guido Van den Bossche is ook een enorme zorg voor Anna. Ze wil haar oudste zoon zo snel mogelijk weer terug thuis zien, maar voelt zich machteloos. Ook haar andere kinderen ziet ze amper tegenwoordig. Rita Van den Bossche werkt nu op een overzetboot en Jan Van den Bossche komt nog amper onder de mensen na zijn scheiding met Monique Stevens. Anna moet dan ook Nieuwjaar alleen Albert, Ben en Lovely vieren.

Guido wordt vastgehouden in Canada, en kan op een gegeven moment ontsnappen. In België wordt hij opgepakt door de politie omdat ze denken dat hij zijn ontvoering in scène heeft gezet als fraude. Anna en Peter Van den Bossche zijn ervan overtuigd dat Guido onschuldig is. Niet veel later wordt hij vrijgesproken en kan Anna eindelijk haar zoon weer in de armen nemen.

Naar verloop van tijd begint Ben zich af te vragen wat hij nog in België doet. Hij voelt zich geen lid van de familie meer na de dood van Marleen. Hij besluit zijn job op te zeggen en met Lovely naar Afrika te verhuizen. Anna wil niet dat haar schoonzoon en kleindochter zomaar vertrekken en ze probeert Ben tegen te houden. Uiteindelijk kan ze inzien dat dit de beste oplossing is voor zowel Ben als Lovely en ze neemt afscheid van hen.

Ritadraaitdoor12 Seizoen4
HuwelijkVeronique2 Seizoen4
SF04 11

Het gaat niet goed met Rita Van den Bossche en Anna Dierckx en Albert kunnen ze niet op het goede pad krijgen. Rita belandde opnieuw in bed met Dirk Cockelaere, waardoor haar vriend Jack vertrok. Dirk en Rita geven hun relatie nog een kans, tot Rita te weten komt dat Dirk een vrouw en twee pasgeboren kinderen achterlaat in Amerika. Ze zet hem meteen op straat en ontdekt nadien dat ze opnieuw zwanger is. Rita draait door na dit nieuws, en begint steeds meer te drinken waardoor ze meermaals in het ziekenhuis belandt.

Anna en Albert gaan Rita opzoeken na een zoveelste drankfuif bij haar thuis met Gwen. Anna schaamt zich in de plaats van haar dochter en wil met haar breken. Rita pakt dit zwaar op en zet zich af van de familie. Ze begint Albert te pesten door voortdurend telefoontjes vanuit Nederland te maken. Albert vreest al snel dat er iets met zijn dochters is, en gaat naar Nederland met een bang hartje. Het gaat van kwaad naar erger wanneer Rita het appartement van Marie-Rose in brand steekt. Er wordt op Rita geschoten en ze bevalt in de gevangenis van haar zoontje Pierrot Van den Bossche. Terwijl Rita achter tralies belandt, ligt de jongen op de afdeling van de prematuurtjes. Anna voelt zich verantwoordelijk voor de opvoeding van de jongen, en gaat hem zo vaak als kan bezoeken.

Anna en Albert krijgen ook goed nieuws te verwerken. Ze worden uitgenodigd door Jan Van den Bossche en Nele Van Winckel en ze kondigen hun huwelijk aan. Al kan Anna het maar moeilijk verkroppen dat ze willen trouwen in een luchtballon. Wanneer Peter Van den Bossche in de Verenigde Staten in de sekte van Salomon belandt, probeert Anna positief te denken. De hele familie is verzameld bij Anna en Albert, wachtend op nieuws. Anna is er zeker van dat Peter dit zal overleven en terug naar huis zal keren. Tot Guido Van Den Bossche verschrikkelijk nieuws heeft: de sekte heeft massaal zelfmoord gepleegd en ook Peter is dood teruggevonden.

De dood van Peter zorgt voor een schokgolf binnen de familie Van den Bossche en de begrafenis is extra triest voor Anna. Albert en Anna blijven zich ook ontfermen over de kleine Pierrot terwijl ze Rita blijven bezoeken in de gevangenis om het contact levend te houden. Voor Anna is het een groot verlies wanneer de recht beslist om Pierrot naar pleegouders te brengen. Het zijn uiteindelijk Herman De Bie en Ingrid Van den Heuvel die deze taak zullen volbrengen.

Tussen Anna en haar broer Walter ontstaat er hevige ruzie wanneer in het dorp de roddels ontstaat dat hij iets met zijn huishoudster Carine Wattez heeft. Anna en Albert komen te pas en te onpas binnenspringen om te kijken of Walter zich gedraagt. Wanneer de roddels wel degelijk waar blijken te zijn, moet Walter kiezen tussen de kerk en zijn liefde voor Carine. Anna denkt er het hare van en vindt dat Walter zijn volledige leven vergooit.

In afwachting van haar proces, mag Rita de gevangenis verlaten en ze neemt haar intrek bij Anna en Albert. Terwijl ze aftellen naar het proces, proberen Rita en Anna om terug meer contact te krijgen met Pierrot, maar Ingrid wil niet meewerken. Tijdens het proces zitten Anna en Albert altijd op de eerste rij om haar te steunen. Het is uiteindelijk dankzij Rita's emotionele getuigenis dat ze vrijgesproken wordt door de rechtbank. Rita beseft dat ze niet langer bij haar moeder kan wonen en mag haar intrek nemen in een studio van nonkel François.

Rita wil zo snel mogelijk haar zoontje terug voor zich winnen, maar ze besluit hier niet op te wachten. Anna en Albert krijgen nadien het verschrikkelijke nieuws dat Rita naar Spanje gevlucht is met de kleine Pierrot. Ingrid is ten einde raad en komt haar hart luchten bij Anna. Samen met Ingrid en Herman, wachten Albert en Anna ongeduldig op nieuws.

Anna en Albert krijgen een postkaart uit Benidorm, waar Rita nu al een tijdje verblijft met haar zoontje Pierrot. Ze brengen ook Herman en Ingrid hiervan op de hoogte en ze gaan naar Benidorm om Rita te bezoeken. Uiteindelijk wordt er beslist dat Rita terug het hoederecht over haar zoontje krijgt.

VDB Systems viert zijn eerste 1000 dagen met een groot feest en natuurlijk zijn ook Anna en Albert van de partij. Nadien nemen ze afscheid van Julienne Vandenabeele, de trouwe huishoudster van Guido die op pensioen gaat. Ze zijn ook in de wolken met de geboorte van de kleine Leen. Slecht nieuws komt er wanneer de familie te horen krijgt dat François en zijn kersverse vrouw Mia Dondeyne om het leven zijn gekomen tijdens hun huwelijksreis.

De serie maakt een spring in de tijd van 7 jaar

Wordt nog aangevuld.

Wordt nog aangevuld.

Wordt nog aangevuld.

Wordt nog aangevuld.

Wordt nog aangevuld.

Wordt nog aangevuld.

Wordt nog aangevuld.

Seizoen14AnnaAlbert
Seizoen14AnnaAlbert2
Familie3043

Malta. Peter Van den Bossche wordt met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De familie wacht vol ongeduld op nieuws. Het ziet er niet goed uit, want de dokters willen zelfs niet meer opereren. Pas in België komt de familie het hele verhaal te weten. Andreas Mitsides heeft de ware toestand van Peter verborgen gehouden voor zijn veiligheid. Hij herstelt volledig van zijn verwondingen en Truyman werd opgepakt door de politie.

Twee maanden later

De familie blijft opnieuw niet gespaard van ongelukken wanneer Rob Gerrits in Marokko aangehouden wordt wegens drugsbezit. De hele familie maakt zich meteen zorgen om Rita Van den Bossche. Kan zij deze stress wel aan? Anna en Albert houden haar nauwlettend in de gaten en ze brengen ook Walter Dierckx op de hoogte. Uiteindelijk reizen Peter, Andreas en Koen naar Marokko om Rob vrij te krijgen.

In december is het dubbel feest voor Jan en Linda want hun zoontje Guido Van den Bossche viert zijn eerste verjaardag. Tijdens het kerstfeestje heeft Albert iets te diep in het glas gekeken, en Anna schaamt zich om zijn gedrag. Nadien komt Albert nog eens middenin een ruzie tussen Anna en Albertine Solie terecht.

VDB Electronics houdt een bedrijfsfeestje in Bellewaerde en ook Anna en Albert zijn door Peter uitgenodigd. Albert hoopt op wat actie, maar moet van Anna vooral als babysit fungeren. De dag wordt afgesloten met een grote barbecue, maar die valt letterlijk in het water. Door een enorme wolkbreuk moet de volledige familie wegvluchten naar de bus.

Familie3262
Familie3286
Familie3323
Huwelijk afl3375 01

Anna Dierckx belandt in het ziekenhuis waardoor Albert een tijdje alleen achterblijft op hun serviceflat. Gelukkig is er nog Albertine Solie die Albert onder haar hoede neemt. Albertine legt Albert culinair in de watten sinds Anna in het ziekenhuis ligt, maar haar goede zorgen leiden tot misverstanden. Wanneer Anna het ziekenhuis mag verlaten, gaan de twee een tijdje later naar de wijnfeesten in Duitsland.

Wanneer Anna en Albert na een week terugkeren staat hun een grote verrassing te wachten. Ze worden namelijk door de familie ingelicht dat niemand minder dan Marie-Rose De Putter nog leeft en bovendien in het land is. Anna wil haar ex stiefdochter onmiddellijk opzoeken en het komt tot een emotionele hereniging.

Kobe Dierckx organiseert een biljarttoernooi in het rusthuis van Anna en Albert en Albert wil natuurlijk meteen deelnemen. Hij is zenuwachtig voor het biljarttornooi omdat kampioen Raymond Ceulemans ook zal deelnemen. Nadien worden er nog verschillende activiteiten georganiseerd in het rusthuis en Albert is altijd van de partij. Anna is hier echter niet altijd voor te vinden en wil niet dat Albert zich 'aanstelt'.

De 15de huwelijksverjaardag van Anna en Albert komt eraan, en dat willen ze niet zomaar voorbij laten gaan. Ze willen een groot feest geven voor de hele familie, maar enkele ruzies zorgen bijna voor roet in het eten. Het huwelijk van Mieke Van den Bossche en Marc De Waele staat bijvoorbeeld op springen en ook de verstandhouding tussen Jan Van den Bossche en zijn dochter Leen Van den Bossche is volledig zoek.

Met Rita Van den Bossche gaat het opnieuw van kwaad naar erger. Haar huwelijk is op de klippen gelopen en de drankduivel is te sterk. Pierrot Van den Bossche is het gedrag van zijn moeder kotsbeu en blijft geregeld bij Anna en Albert logeren. Anna gaat met haar dochter praten in de hoop tot haar door te dringen, maar niets lijkt nog te lukken. Eind juni gaan Anna en Albert met de rest van de familie naar Kroatië, waar ze het huwelijk van Veronique Van den Bossche en Mario Van de Caveye bijwonen.

De serie maakt een sprong in de tijd van 3 jaar

660px-0,699,0,381-Seizoen16 3jaarlater
Familie3455
Seizoen16AnnaAlbert
Familie3624
SF16-19

Er is veel gebeurd binnen de familie Van den Bossche. Walter Dierckx is overleden en daardoor heeft Anna Dierckx nog steeds veel verdriet. Bovendien is ze genoodzaakt in een rolstoel te zitten door botontkalking aan haar heup. Rita Van den Bossche is nog steeds verslaafd aan de drank en Anna wil geen contact meer met haar voor dat ze de drankduivel weer onder controle heeft.

Allerheiligen komt eraan en Anna vindt het schandalig dat Walter nog steeds geen mooie grafzerk heeft op het kerkhof. Volgens haar verdient haar broer alleen maar het beste en samen met Albert gaat ze op zoek naar een geschikte zerk. Het blijkt allemaal iets te duur te zijn voor Anna's spaarcenten en ze vraagt hulp aan de familie. Niet iedereen staat te springen om geld bij te leggen en dat raakt een gevoelige snaar bij Anna. Ze vindt haar familie egoïstisch.

Albert komt op een dag met het idee om te gaan overwinteren in Benidorm. Het warme klimaat zou Anna goed doen en Albert schakelt ook de familie in om Anna te overtuigen. Anna stemt toe maar ze heeft toch haar twijfels. Ze wil haar familie niet zomaar achterlaten en ze heeft al heimwee alvorens ze vertrokken is. De familie komt met het idee om een webcam te installeren in Benidorm zodat Anna altijd kan skypen met haar kinderen en kleinkinderen.

Eenmaal in Benidorm aangekomen merken Anna en Albert dat ze bekende buren hebben: namelijk Albertine Solie en haar nieuwe vriend Victor Van den Abeele. Anna kan het eerst niet goed vinden met Albertine maar de twee worden toch goede vriendinnen.

Ondanks hun verblijf in Benidorm, komen Anna en Albert nog geregeld terug naar België wanneer er belangrijke familiemomenten zijn. Zo zijn ze bijvoorbeeld van de partij wanneer Mieke Van den Bossche trouwt met Wim Veugelen en ondertussen wil Anna ook Rita gaan opzoeken. Ze zijn ook uitgenodigd voor de priesterwijding van Kobe Dierckx maar de dag kent een minder leuke afloop wanneer Kobe aangehouden wordt op verdenking van verkrachting. Anna weigert echter te geloven dat Kobe schuldig is en ze probeert de familie te overtuigen om hem niet te laten vallen. Het blijkt later toch dat Kobe de dader is maar dat hij er zelf niets aan kon doen omdat hij een dubbele persoonlijkheid ontwikkeld had na de dood van zijn vader.

Wanneer er problemen zijn binnen VDB Electronics, trekt Anna zich deze problemen veel te hard aan. Het is Xavier Latour die achter de problemen zit en wanneer Anna dit verneemt, krijgt ze een hartaanval.

Seizoen17AnnaAlbert
Familie3680
Familie3736

Anna wordt naar het ziekenhuis gebracht terwijl Albert en Linda bang afwachten. Anna overleeft haar hartaanval maar ze moet het rustig aan doen van de dokters.

Dit blijkt moeilijker te zijn dan verwacht want Anna wil eigenhandig de problemen binnen VDB oplossen. Wanneer ze te weten komt dat Bert aan een echt machtspel begonnen is nu dat hij Peter opzij heeft kunnen schuiven als CEO, wil Anna dit op haar eigen manier oplossen. In oude brieven komt Anna te weten dat Bert vroeger in Duitsland betrokken was bij Nazi-bewegingen. Anna chanteert Bert met deze informatie zodat hij genoodzaakt is om Peter terug aan te stellen als CEO van VDB Elektronics.

Er wordt meermaals ingebroken in het appartement van Anna en Albert, waardoor Anna het niet meteen ziet zitten om terug naar Benidorm te gaan. Wanneer Hannah Van den Bossche dan ook nog eens vermist is, wil Anna zeker en vast thuisblijven. Albert gaat hier niet mee akkoord, en is van plan om alleen naar Benidorm te vertrekken om te overwinteren. De chantage van Albert lijkt te lukken, want niet veel later gaat Anna toch mee.

Eens in Benidorm gedraagt Albert zich zeer vreemd. Hij heeft geheimzinnige afspraakjes en Anna gaat samen met Albertine Solie op onderzoek. Albert is namelijk van plan om een huisje in Benidorm te kopen, zodat ze er definitief kunnen intrekken. Anna ziet dit idee helemaal niet zitten, want dat betekent dat ze haar familie nooit meer kan zien. Albert wil geen nee aanvaarden, en overweegt zelfs om het huisje alleen te kopen. Albert is duidelijk kwaad op zijn vrouw, maar Anna probeert het terug goed te maken. Ze komen overeen om het huisje niet te kopen en Albert legt zich neer bij de beslissing.

Familie3960
Familie3988
Seizoen18Albertanna
Familie4069

Anna en Albert verblijven voor een langere tijd terug in hun serviceflat in België. Ze hebben er een heuse vriendenkring opgebouwd en bovendien willen ze terug dichter bij de familie blijven. Wanneer Albert zich kandidaat stelt om voorzitter van hun groepje te worden, is Anna niet akkoord. Anna wil zelf voorzitter worden en ze laat zelfs verkiezingspamfletten maken. Hierdoor worden Anna en Albert concurrenten van elkaar en dat zorgt meerdere keren voor conflicten tussen de twee. Uiteindelijk kiest de groep voor Albert en moet Anna er zich bij neer leggen.

Het komt snel weer tot een conflict wanneer Anna in de gaten heeft dat Albert iets te veel tijd doorbrengt met zijn penningmeester Yvonne. Tot grote ergernis van Anna blijft Yvonne de deur plat lopen bij Albert en Anna kan haar jaloezie maar moeilijk verbergen.

Anna en Albert maken kennis met de nieuwe vriend van Marie-Rose wanneer ze haar gaan vertellen dat ze naar Benidorm reizen. Op de luchthaven wacht Anna een vervelende verrassing. Yvonne gaat namelijk mee naar Benidorm. In Benidorm zelf krijgt Anna de goede raad van Albertine om Albert jaloers te maken door op te trekken met een andere man. Albert blijft steeds geheimzinnig doen en Anna wil eindelijk weten wat er aan de hand is. Albert verklapt dan maar dat hij samen met Kobe een groot verjaardagsfeest aan het voorbereiden is voor Anna.

Enkele dagen later vertrekt Anna samen met Albert en haar familie naar Frankrijk voor een skivakantie. Hun vakantie wordt echter verpest door het onaangekondigde bezoek van Liesbeth, de dochter van Albert, en haar gezin. De familie zorgt voor een plannetje om Liesbeth en haar gezin van Anna weg te houden maar het loopt bijna mis wanneer Liesbeth dreigt te stikken. Leen kan tussenbeide komen en ze kan Liesbeth redden.

Wanneer Anna en Albert enkele weken later weer terug naar België komen, hebben ze een goed gesprek over hun toekomst. Ze besluiten hun serviceflat defintief op te zeggen omdat ze in Benidorm willen blijven wonen. Het is namelijk ook niet erg handig om steeds met het vliegtuig terug naar België te komen. Jan en Peter zorgen nog snel voor een feestje voor dat Anna en Albert weer vertrekken naar Benidorm.

Seizoen19Albert
Familie3973
Familie4400

In Benidorm krijgen Anna en Albert plotseling het bezoek van Veronique . Ze gaat door een moeilijke periode en ze zoekt de rust van Benidorm op om een goed gesprek te hebben met haar bomma. Veronique ziet eindelijk in dat familie belangrijk is voor haar. Tijdens de feestdagen keren Anna en Albert zoals altijd terug naar België om samen met hun familie te vieren. Ze nemen tijdelijk hun intrek bij Marie-Rose. Voor Anna is dit het goede moment om te achterhalen wat er aan de hand is tussen Peter en Trudy.

Enkele weken later keert Anna plotseling terug naar België na een alarmerend gesprek met haar kleindochter Hannah. Het gaat niet zo goed met Bart nu dat Brenda opnieuw vertrokken is en van Bart wil scheiden. Bovendien kunnen Hannah en Bart het niet laten om te discussiëren met elkaar. Anna wil dit zo snel mogelijk opgelost zien en ze probeert Bart en Brenda te overtuigen om hun huwelijk nog een kans te geven.

De opening van de Jan en Alleman is voor Anna en Albert opnieuw een goede reden om terug naar België te komen. Maarten wil graag koken voor heel de familie en hij vraagt het beroemde recept voor stoofvlees van de bomma. Anna besluit om haar kleinzoon het recept te geven en ze is tevreden met het resultaat. Tijdens de seizoensfinale zijn Anne en Albert van de partij voor het huwelijk van Peter en June. Anna steunt het huwelijk voor de volle honderd procent maar niet iedereen van de familie denkt er zo over. Ze probeert Marie-Rose ervan te overtuigen dat Peter echt gelukkig is.

Familie4413
Familie4474
Familie4500
Seizoen20AnnaAlbert
Familie4645

De buurt waar Anna en Albert in Benidorm wonen, wordt geteisterd door een inbraakgolf. Anna en Albertine voelen zich niet meer veilig en Albert is dit keer ook op zijn hoede. Hij besluit zelf een alarmsysteem te plaatsen. Anna krijgt bijna een hartaanval wanneer ze merkt dat het keukenraam stuk is en ze onderwerpt het appartement aan een grondige inspectie.

Anna wil terug naar België keren en er wordt druk gezocht naar een geschikte logeerplaats. Pierrot stelt zich kandidaat en enkele dagen later nemen Anna en Albert hun intrek in het Studentenhuis van Pierrot en Evy. Hun logeerplaats blijkt toch niet zo geschikt te zijn want Anna kan het absoluut niet vinden met Niko, die sinds kort ook in het Studentenhuis woont. Anna vindt Niko maar een onbeschofterik en Niko doet niets liever dan de bomma te treiteren. Albert en Niko besluiten samen te werken om Anna terug naar Benidorm te krijgen. Anna heeft het spelletje echter al snel door. Anna besluit het helemaal anders aan te pakken en ze probeert op een goed blaadje te komen bij Niko. Ze gaat helemaal op in haar missie om Niko de liefde te geven die hij vroeger heeft moeten missen.

Anna stelt haar vertrek naar Benidorm weer uit wanneer ze te weten komt dat Rita geopereerd moet worden. Ze wil bij haar dochter kunnen zijn. Rita is de bezorgdheid van haar familie al snel beu en zeker die van haar moeder. Anna wil immers niet naar Benidorm terugkeren zolang ze niet met zekerheid weet dat alles goed gaat met haar dochter. Albert kan haar eindelijk overtuigen om toch terug naar Benidorm te vertrekken en Anna neemt opnieuw afscheid van haar familie.

Tijdens de feestdagen komen Anna en Albert opnieuw naar België en Anna heeft het opnieuw moeilijk met het afscheid. Deze keer zijn ze niet met het vliegtuig gekomen omdat Anna een vliegverbod heeft gekregen. Albert weet dat Anna niets liever wil dan dicht bij haar familie zijn, maar hij wil terugkeren naar Benidorm. Hij zoekt creatieve manieren om Anna te overtuigen hem naar Spanje te volgen. Albert ondervindt echter dat het niet eenvoudig is om de reisroute naar Benidorm uit te stippelen. En daar heeft Anna haar plezier in, want zij is van mening dat Albert de reis niet meer aankan en bovendien wil zij graag in Vlaanderen blijven.

Een wolkbreuk in Benidorm heeft waterschade aangericht in de bungalow van Anna en Albert. Hij wil daarom zo snel mogelijk terugvliegen, maar zij wil de familie niet in de steek laten. Anna is niet van plan om snel naar Benidorm terug te keren, want ze wil haar dochter Rita in het oog houden. Zij heeft het heel moeilijk sinds het vertrek van Dimi. Anna en Albert besluiten uiteindelijk om hun vakantiehuis te verkopen aan Dré, een stamgast en goede vriend van Jan. Ze kopen een appartement aan zee maar ze blijven in de buurt van hun familie omdat Rita opnieuw aan het drinken is en Anna wil haar dochter niet uit het oog verliezen.

Seizoen21AnnaAlbert4
Seizoen21AnnaAlbert
Familie afl4755 03
Familie afl4813 02
Seizoen21AnnaAlbert2
Familie4848

Anna besluit samen met Albert zo dicht mogelijk bij de familie te blijven zolang het proces van haar dochter niet afgelopen is. Ze wil ook kost wat kost naar de rechtbank gaan om ze te steunen. Wanneer Bert Van den Bossche schuldig blijkt, is Anna tegelijk blij als verdrietig. Ze is blij dat haar dochter terug naar huis komt maar langs de andere kant voelt ze zich enorm schuldig omdat ze altijd in Bert zijn onschuld gelooft heeft. Ze gaat hem opzoeken in de gevangenis en vertelt hem dat hij nooit een Van den Bossche geweest is en er ook nooit een zal worden.

Na het proces besluit ze terug met Albert naar de zee te gaan om te genieten van hun pensioen. Niet veel later keert ze weer terug met Allerheiligen om naar het kerkhof te gaan met haar familie. Ze komt te weten dat Rita veel geld gekregen heeft van Bert en probeert haar te overtuigen zo goed mogelijk met het geld om te springen.

Tijdens de kerstperiode komt Anna samen met Albert weer naar Mechelen om dicht bij haar familie te kunnen zijn. Ze kijkt enorm uit naar het openingsfeest van de VDB Holding. Wanneer tijdens het feest iemand van de modellen niet meer kan meelopen in het défilé, vraagt Axel De Meester of Anna haar plaats niet zou willen innemen. Niet veel later schitterd ze in de kleren van VDB Fashion op de catwalk. Voor haar was dit de mooiste dag van haar leven.

Op een dag krijgen Anne en Albert bezoek van Pierrot Van den Bossche en Chadi aan zee. Pierrot vertelt hen dat hij onderdak zoekt omdat Chadi bedreigt wordt door iemand die haar pooier wil worden. Anna besluit om ze binnen te laten terwijl Albert eerder twijfelt aan haar beslissing. Albert blijkt gelijk te hebben later wanneer Chadi ervandoor gaat met hun geld en juwelen. Anna is er kapot van omdat Chadi de broche van haar moeder gestolen heeft. Albert denkt dat het beter is voor Pierrot om terug naar huis te keren.

Anna en Albert keren eind april weer terug naar de familie maar deze keer waren ze misschien beter aan zee gebleven. Tijdens een feestje voor Peter Van den Bossche, komt Anna perongeluk te weten dat Hanne Van den Bossche een abortus heeft laten uitvoeren. Anna is razend op Hanne, Bart Van den Bossche en Trudy Tack de Rixart de Waremme.

Zo ontstaat er een grote ruzie in de familie want Anna is ook woedend op Victor Praet, de nieuwe vriend van Veronique Van den Bossche omdat hij Hanne niet heeft kunnen stoppen als dokter. Veronique zegt in een woedeaanval dat Anna beter zou teruggaan naar zee omdat ze altijd zorgt voor ruzie in de familie. Anne en Albert verlaten het huis van Marie-Rose De Putter en gaan logeren bij Jan Van den Bossche. Ook hier volgt er een confrontatie wanneer Linda Desmet wil dat ze terug naar de zee gaan. Uiteindelijk vertrekken Anna en Albert terug naar de zee zonder dat de ruzies binnen de familie opgelost kunnen worden.

Weken later gaan Bart en Trudy naar de zee om de hulp te vragen aan de bomma. Hanne verblijft in een klooster en ze proberen Anna te overtuigen om met haar te gaan praten. Natuurlijk blijft ze koppig en weigert ze te helpen. Het is dankzij Albert dat ze uiteindelijk toch van gedachte verandert. Ze gaat Hanne opzoeken in het klooster en daar heeft ze een goed gesprek met Moeder Overste waardoor ze haar fouten inziet. Ze vraagt aan Hanne om haar te vergeven en de twee leggen hun ruzie bij.

Familie afl4910 01
Familie afl4910 04
Familie afl4933 02
Familie afl4944 01
Familie afl4946 02
Familie afl5000 25
Familie5014
Familie afl5021 03
Familie afl5038 02
1063936 10151730112582491 1463270870 o

Anna en Albert keren terug naar Mechelen voor het afscheid van Hannah. Ondertussen beseft Anna ook dat het niet meer zo goed gaat tussen Marie-Rose en Mathias. Ze probeert dan ook om het terug goed te laten komen tussen de twee. Terwijl ze gaat logeren bij Marie-Rose, probeert Albert haar ook te overtuigen om het goed te maken met Victor. Later zorgt Anna ervoor dat er groot afscheidsfeest gegeven wordt voor Hannah in de Jan en Alleman.

Wanneer Albert naar een dansnamiddag voor senioren wil gaan, reageert Anna eerder afwijzend. Toch besluit ze om mee te gaan maar Anna kan ziet tijdens de dansen niet echt amuseren. Ze wil niet dansen met Albert en wanneer een vrouw aan Albert komt vragen om te dansen, is Anna op haar tenen getrapt. Albert danst tijdens enkele liedjes met de vrouw en Anna verlaat kwaad het gebouw. Die avond komt Albert terug naar huis maar zonder sleutels en Anna wil hem niet binnenlaten. Albert is razend en neemt onmiddellijk de trein naar Mechelen om bij Jan te gaan logeren.

Niet veel later komt Anna bij Marie-Rose en Mathias logeren maar ze wil niet meteen vertellen waarom ze ruzie heeft gemaakt met Albert. Ze vertelt uiteindelijk dat hij haar bedrogen heeft met een andere vrouw maar Marie-Rose kan dat moeilijke geloven. De volgende dagen gaat het van kwaad naar erger. Ze zijn alletwee veel te koppig om hun ongelijk toe te geven. Albert amuseert zich als vrijgezel en besluit dat hij wil scheiden. Anna is geschokt maar besluit om het daar niet bij te laten. Ze laat de sloten veranderen van hun appartement aan zee en wil een advocaat onder de arm nemen. Jan en Rita proberen tevergeefs de twee terug bij elkaar te brengen maar ze maken het zo alleen maar erger. Tijdens een woordenwisseling met Marie-Rose, krijgt Anna iets aan haar hart en ze wordt naar het ziekenhuis gebracht.

Alles blijkt een plannetje te zijn van Anna om Albert terug voor haar te winnen want ze heeft helemaal niets aan haar hart gekregen. Haar plannetje lukt en Albert komt haar bezoeken in het ziekenhuis. De twee maken het terug goed en ze keren terug naar de zee. De volgende weken blijven Anna en Albert in Mechelen tijdens de voorbereidingen van de trouw van Mathias en Marie-Rose. Albert besluit Mathias zelfs te helpen met zijn openingsdans.

Wanneer Anna en Albert terugkeren naar de zee na het huwelijk, heeft Anna een zware verkoudheid. De volgende dagen wordt het alleen maar erger en de dokter zegt dat ze bronchitis heeft. Wanneer Albert op een avond gaat kaarten, maakt Anna een zware val waardoor ze dringend naar het ziekenhuis moet. Victor Praet zegt dat Anna toch enkele dagen in het ziekenhuis zal moeten blijven.

Terwijl Anna in het ziekenhuis verblijft, begint Marie-Rose naar een oplossing te zorgen voor haar situatie. Ze ondervindt dat zowel Anna als Albert niet meer in staat zijn om alleen te wonen in hun appartement aan zee. Marie-Rose wil graag dat Anne en Albert definitief bij haar komen wonen. Anna is helemaal niet tevreden met dit idee en wil liefst zo snel mogelijk terug naar de zee. Uiteindelijk verandert ze haar mening en komt ze samen met Albert definitief bij Marie-Rose en Mathias wonen.

Anna zorgt meteen voor ruzie tussen Marie-Rose en Mathias wanneer ze beslist dat Rita ook bij hun moet komen inwonen. Rita is namelijk terug aan het drinken en Anne wil haar zo dicht mogelijk houden om haar te controleren. Niet veel later komt Rita, tegen haar zin, ook inwonen bij Marie-Rose. Anna neemt enkele maatregelingen en zorgt er bijvoorbeeld voor dat alle drank uit het huis verdwijnt.

Enkele dagen later besluiten Anne en Albert om hun appartement aan zee te verkopen en ze gaan voor een laatste keer naar daar om hun spulletjes in te laden. Anna vertelt aan Marie-Rose dat ze van plan is om enkele renovaties uit te voeren in het huis. Voor Mathias is dit de laatste druppel en hij wil dat Anna en Albert naar een rusthuis gaan. Marie-Rose gaat hier niet meteen mee akkoord maar na enkele nieuwe strubbelingen, denkt Marie-Rose dat het inderdaad beter is om op zoek te gaan naar een rusthuis.

Wanneer ze te horen krijgt dat Marie-Rose en Mathias willen dat Anna en Albert naar een rusthuis gaan, is Anna woedend. Ze vindt dat Marie-Rose een mes in haar rug gestoken heeft en er gaat geen moment voorbij dat ze rake opmerkingen op Marie-Rose maakt. Albert probeert alles op te lossen door Anna te overtuigen een kijkje te gaan nemen bij het dagcentrum van het rusthuis. Na veel overtuigingskracht gaat Anna mee. Tegen haar zin moet Anna uiteindelijk toegeven dat ze het naar haar zin heeft en ze gaat vanaf dan geregeld met Albert op stap.

Ze vindt het eigenlijk best gezellig en wil er zo vaak mogelijk naar toe, maar er gaan wonen ziet ze niet zitten. In het rusthuis leren ze Etienne kennen met wie ze vaak optrekken. Na zijn dood krijgen Anna en Albert te horen dat ze direct in zijn kamer kunnen intrekken. Anna wil hier nog mee wachten. Tijdens een activiteit krijgen ze te horen dat er hevig over hen geroddeld wordt. Anna kan hier absoluut niet tegen en ze besluit daarom om de kamer toch aan te nemen. Beiden vertrekken bij Marie-Rose en gaan naar het rusthuis. Ze komen nog af en toe op bezoek.

Tijdens de seizoensfinale zijn ook Anna en Albert van de partij op het buurtfeest. Anna is zeer blij dat heel de familie nog eens bij elkaar komt. In de feesttent is ze ontroerd wanneer Albert voor haar een liedje zingt.

Twee maanden later

640px-Familie afl5110 05
Familie 5253 08
Familie 5291 010
640px-Familie 5292 002
640px-Familie 5293 004
640px-Familie 5297 001

Anna en Albert zijn dolgelukkig met de komst van de kleine Arthur en ze kunnen het dan ook niet laten om Leen vaak te komen bezoeken. Ook Peter en June krijgen bezoek van Anna en Albert met cadeautjes voor de kinderen. Louise is echter niet helemaal tevreden met het cadeau en reageert onbeschoft tegen Anna.

Binnen de VDB Holding ontstaan er roddels over Veronique en Rudi. Deze roddels komen ook terecht bij Marie-Rose en Anna. Anna probeert Veronique te ondervragen over Rudi maar komt weinig te weten. Ze besluit dan maar om Rudi eens een bezoekje te brengen bij VDB Fashion al vindt Albert dat geen goed idee. Anna vindt Rudi een goede partij voor haar kleindochter en is er dan ook van overtuigd dat Veronique verliefd is.

Wanneer Jake, de vader van Arthur, plotseling voor Leens deur staat, komt het uiteindelijk tot een rechtzaak om het hoederecht van het kindje. Jake speelt het spel vuil door Leen in een slecht daglicht te plaatsen. Leen krijgt wel het hoederecht over Arthur, maar Jake wil zich daar niet zomaar bij neerleggen. Anna wil dit niet zomaar laten gebeuren en ze gaat samen met Albert praten met Jake om hem te overtuigen de hele rechtszaak te vergeten en terug naar Amerika te gaan. Anna kan echter geen Engels, en Albert moet voor haar vertalen.

De hele familie maakt zich klaar voor het lentefeest van Jelle. Wat aanvankelijk een prachtige dag leek te worden, draait uit in een echt drama... Anna valt plots bewusteloos neer op de grond. Ze blijft beweegloos liggen en wordt naar het ziekenhuis gebracht. Ze heeft een hersenbloeding en belandt in een coma. Albert kan de spanning niet meer aan en valt flauw. Hij wordt even in een ziekenhuisbed gelegd en wordt onderzocht, maar hij mag al snel weer terug naar huis.

De bomma wou net voor dit drama gebeurde een geheim onthullen. Rita vraagt zicht af welk geheim de bomma net wou vertellen. De volgende dagen kunnen zowel Albert, Anna, Marie-Rose, Rita en Jelle zelf de gebeurtenissen op het lentefeest van Jelle niet zomaar vergeten... Albert gaat elke dag bij Anna op bezoek en hoopt dan ook dat de bomma nog ooit zal wakker worden. Wanneer Marie-Rose, Rita en Jan een oude koffer van de bomma vinden en die willen openbreken, wilt Albert er niet bij zijn omdat hij bang is dat er dingen gaan onthuld worden waardoor hij Anna ander zou gaan bekijken dan ervoor. Ook de anderen zij hier bang voor en daarom besluiten ze om niet in de dagboeken van de bomma te lezen, voordat ze wakker is. Albert vindt dit een goed idee.

Op een dag voelt Albert beweging in de handen van Anna. Ze ontwaakt rustig uit de coma, maar ze blijkt geheugenverlies te hebben. Albert stelt voor om dagboekfragmenten aan haar voor te lezen om haar geheugen te trainen. De bomma wordt beter en beter en mag niet veel later al naar huis, maar ze lijdt echter nog wel altijd aan geheugenverlies. Marie-Rose stelt Albert voor om tijdelijk bij haar te komen logeren met Anna zodat ze in een vertrouwde omgeving is. Samen met Anna gaat hij nadien naar de modeshow van Vero Bello.

640px-Familie 5326 004
AnnaAlberts24
PeterAlbert24
Familie 5376 002
Afl54 04
Afl57 37
S24 E086 029
Familie 5419 10
Familie 5480 005
S24 E205 044

Op de modeshow van Vero Bello duikt June Van Damme plots op. Peter vertrekt onmiddellijk en zowel Marie-Rose als Anna willen een hartig woordje met Veronique spreken. Anna vraagt zich luidop af wat Veronique belangrijker vindt: haar carrière of haar familie. Albert kan Anna weer kalmeren en nadien vertrekken ze terug naar huis om tot rust te komen. De dag erna komt Anna in contact met Thomas Feyaerts. Ze vertelt dat hij de kleinzoon is van Jan. Net zoals de rest van de familie, maakt Albert ook kennis met Thomas.

Twee maanden later

Er verschijnt een artikel in het modemagazine Flash over VDB Fashion en Vero Bello. Terwijl de journaliste in kwestie zeer positief is over Vero Bello, is ze eerder lauwtjes over Fashion. Anna is hier niet mee opgezet en is van mening dat Veronique het levenswerk van Guido Van Den Bossche probeert kapot te maken. Ze wil dat Marie-Rose De Putter met haar dochter gaat praten, maar het wordt al snel duidelijk dat Marie-Rose van mening is dat Veronique goed bezig is.

Wanneer Anna merkt dat het conflict tussen Peter en Veronique zich niet vanzelf oplost, besluit ze zich er persoonlijk mee te moeien. Ze probeert Veronique aan te sporen om haar aanpak met Vero Bello te veranderen, en als dat niet lukt, vraagt ze aan Marie-Rose De Putter om een verzoeningsdiner te organiseren. Albert probeert op eigen houtje dit conflict op te lossen door met Peter te gaan praten. Het wordt hem al snel duidelijk dat Peter niet van plan is om zijn beslissing terug te trekken.

Jelle Van den Bossche moet op school een spreekbeurt geven over de Eerste Wereldoorlog. Op aanraden van zijn vader, vraagt hij hiervoor de hulp van Albert. Albert is razend enthousiast en stort zich meteen in documentatie. Mathias Moelaert waarschuwt Albert dat jonge gasten het allemaal flitsender willen, en niet naar saaie boeken willen kijken. Albert neemt Jelle en Anna mee naar de Westhoek en overstelpt Jelle met informatie en brochures. Jelle krijgt te veel informatie in één keer, voor een spreekbeurt van maar 5 minuutjes. Bart vertelt aan Albert dat Jelle het vanaf nu wel alleen aankan, omdat hij nog te jong is om zoveel informatie te verwerken.

Albert voelt zich schuldig omdat hij Jelle zoveel gepusht heeft, maar krijgt al snel een geniale ingeving om de spreekbeurt was leuker te maken. Hij verkleedt zich als soldaat en gaat met Jelle mee naar zijn school om het verhaal van zijn grootvader Jozef De Block te vertellen. De spreekbeurt van Jelle is een succes en hij krijgt een 9,5 op 10. Albert is in de wolken met dit resultaat en viert het in de Jan en Alleman.

In de Jan en Alleman wordt er een dansmarathon georganiseerd en Albert wil hier graag aan deelnemen. Anna ziet het niet zitten om zijn danspartner te zijn, dus gaat Jan voor Albert op zoek naar iemand anders. Hij vraagt het aan Stefanie Coppens, die na lang aandringen toch toezegt. Albert is blij met zijn danspartner en samen tonen ze hun kunsten tijdens de marathon.

Wanneer er in Mechelen een tankwagen kantelt, komt er een giftige stof vrij waardoor iedereen in Mechelen moet binnenblijven. Albert is net op dat moment in het appartement van Jan, samen met Mathias Moelaert, Benny Coppens, Patrick Pauwels en de kleine Arthur Van den Bossche. Samen moeten ze enkele dagen zien te overleven zonder weinig voedsel én bovendien zonder pampers. Albert is één van de weinige personen die zich blijkbaar amuseert tijdens deze overnachtingen. Zeker omdat Anna Dierckx nergens te bespeuren is. Wanneer de quarantaine wordt opgeheven, zijn ze allemaal blij dat ze terug naar huis kunnen.

Anna zit met een probleem wanneer ze niet één, maar vier keer uitgenodigd wordt om Nieuwjaar te vieren. Ze wil absoluut niemand teleurstellen. Marie-Rose komt met de oplossing: voor elk gerecht gaan Anna en Albert bij iemand anders langs. Op het einde van de dag is het te merken dat Anna iets te diep in het glas heeft gekeken. De alcohol stijgt al snel naar haar hoofd, met alle gevolgen van dien.

Rita Van den Bossche vangt een opvangkindje op en samen gaan ze op cruise. Rita krijgt nadien de kriebels terug te pakken en zegt haar leventje in België vaarwel om opnieuw als zangeres aan de slag te gaan. Anna en Albert nemen afscheid van haar, net zoals de rest van de familie. Nadien staat de familie in rep en roer wanneer Bert Van den Bossche uit de gevangenis ontsnapt. Marie-Rose wil dat Anna en Albert tijdelijk bij haar komen logeren, omdat ze de twee veilig wil houden. Anna wil echter niet langer toegeven aan de pesterijen van Bert en ze toont dat ze niet bang voor hem is door gewoon in het rusthuis te blijven met Albert.

Het noodlot slaat tweemaal toe in de familie wanneer op korte tijd zowel Bart Van den Bossche als Thomas Van den Bossche om het leven komen. Op de dag van de begrafenis zijn uiteraard ook Anna en Albert van de partij, maar de emoties worden Anna al snel te veel. Ze krijgt last van haar hart en Leen overtuigt Anna om thuis te blijven. Uiteindelijk maken de twee toch hun opwachting op de begrafenis want Anna kon het niet laten om haar familie te steunen tijdens deze moeilijke momenten.

Schermafbeelding 2015-08-15 om 01.27.27
5585 018
Vlcsnap-2015-11-26-16h31m46s827
Schermafbeelding 2015-11-08 om 17.44.46
Aflevering 5640-3
Familie 5704 004
Familie 5725 005
Aflevering 5732-3
BBtTkqU

Anna en Albert worden door Linda en Jan ingelicht over de gebeurtenissen binnen de familie. Anna wil persoonlijk langsgaan bij Marie-Rose om haar te overtuigen haar huwelijk met Mathias nog een kans te geven, ook al heeft hij een slippertje begaan met Trudy. Marie-Rose wil scheiden en een nieuw leven beginnen in het buitenland. Albert en Anna nemen net zoals de rest van de familie afscheid van haar.

Twee maanden later

Enkele maanden later viert Albert zijn verjaardag en hoopt Anna dat ze dit samen met Jan en Linda kunnen vieren, maar wanneer ze naar hun appartement gaat, komt ze te weten dat Jan op reis vertrokken is met Guido. Anna is teleurgesteld dat hij net nu vertrokken is. Nadien vertrekken Anna en Albert samen met Peter en Veronique naar Frankrijk waar ze op bezoek gaan bij Marie-Rose en haar nieuwe vriend.

Begin december zetten Anna en Albert zich in voor rodeneuzendag. Ze vragen aan Hanne om T-shirts te ontwerpen die Jan dan vervolgens in zijn café moet verkopen.

Met kerstmis worden Anna en Albert uitgenodigd voor een feestje bij Mieke, Niko en hun huisgenoten. Anna krijgt er de verrassing van haar leven wanneer ook plots Rita voor de deur staat. Haar cruiseschip is aangemeerd in België en ze blijft voor enkele dagen in de buurt om haar familie een vrolijk kerstfeest te wensen.

Met nieuwjaar zijn Anna en Albert dan weer te gast bij Veronique en Mathias en Veronique is ontzettend zenuwachtig omdat ze bang is dat de bomma haar relatie met Mathias niet goedkeurt. Cédric krijgt een ideetje wanneer hij te weten komt dat de bomma vorig jaar dronken was. Hij geeft haar zogezegd non-alcoholische cocktails waardoor Anna al snel in de wind is en het feestje zeer gezellig maakt.

Enkele weken later komen Anna en Albert opnieuw op bezoek bij Jan en Linda en Jan merkt meteen dat ze niet in haar normale doen is. Albert verklapt dat Anna haar familie veel te hard mist omdat er velen in het buitenland zitten of gestorven zijn. Wanneer Anna plots absoluut alleen met Jan op restaurant wilt gaan voor zijn verjaardag, stelt hij zich vragen bij het vreemd gedrag van zijn moeder. Tijdens het etentje biecht Anna op dat zij zich schuldig voelt door indertijd Guido meer aandacht te geven dan hem. Jan maakt een belofte aan zichzelf dat hij meer tijd zal spenderen met Anna en hij nodigt haar nadien uit voor een etentje bij hem thuis.

Wanneer Emma en Hanne een verkleedfeestje geven, nodigt Anna zichzelf en Albert ook uit. Ze maken hun intrede op een onvergetelijke manier als Danny en Sandy uit Grease.

De week nadien boeken Anna en Albert voor twee dagen een verblijf in de Mie&B. Niko en Mieke verwelkomen hen, maar krijgen er al snel spijt van. Anna heeft namelijk wat kritiek op de manier waarop Mieke haar gasten in de watten legt. Ze vindt het in het rusthuis beter, omdat ze gewoon met een belletje iemand kan laten komen. De dag nadien maakt Anna haar opwachting met een belletje en is ze zo tevreden met de service van Mieke, dat ze besluit om nog enkele dagen langer te blijven.

Albert begint zich al snel te vervelen in de Bed & Breakfast en nodigt enkele vrienden uit. Het is echter niet genoeg en samen met Anna wil hij weten of er nog gasten zullen komen. Wanneer blijkt dat er niemand komt, zorgt Albert ervoor dat Anna terug naar het rusthuis wil door haar jaloers te maken en met twee oudere dames op stap te gaan. Zijn plannetje lukt en Anna en Albert pakken hun koffers.

Wanneer Mieke aangereden wordt door een auto en in het ziekenhuis belandt, worden ook Anna en Albert op de hoogte gebracht. Ze komen de familie een hart onder de riem steken, want vooral Jan kan dit maar moeilijk verwerken zo snel na de dood van Bart en Thomas vorig jaar. Op een dag is Jan spoorloos verdwenen en gaat iedereen op zoek naar hem. Het zijn uiteindelijk Anna en Albert die Jan terugvinden aan het graf van zijn overleden zoon en kleinzoon.

Screenshot 2016-09-06-22-57-28
S26 afl5778 029
Familie 5784 004
Aflevering 5794-2
Familie 5855 002
Familie 5858 001
S26 afl5858 070
Familie 5858 010
S26 afl5859 027
Familie 5870 001
Familie 5878 004
66996ecc8b47b4f18c4b1c294a35ae2c
Familie 5954 001
S26 afl5988 645

Jan koopt zich een nieuwe gsm en omdat er 50% korting is als men er twee koopt beslist hij er ook een te kopen voor Linda. Linda heeft echter pas een nieuwe gsm gekocht en zegt dat ze er niets mee kan doen. Daarom belt Jan zijn moeder op. Hij doet de gsm cadeau aan haar die er heel content mee is. Jan en Albert staan ervan te kijken dat Anna al zoveel kent van de nieuwe technologie. Ze kent er zelfs meer van dan Jan.

Anna en Albert gaan op bezoek bij Mieke in het ziekenhuis. Leen is hier ook en vertelt hun dat de familie kwaad is op haar omdat ze de gevolgen van Mieke haar coma wou bespreken. Anna gaat hierna meteen door naar de Jan en Alleman met Albert om Jan duidelijk te maken dat Leen alleen maar het beste voor heeft met de familie.

De weken nadien blijven Anna en Albert verschillende keren langsgaan bij Mieke en krijgt Anna het steeds moeilijk. Tijdens een emotionele speech, opent Mieke vluchtig haar ogen, maar zowel Anna als Albert hebben niets in de gaten. Het is pas later dat ze te horen krijgen dat Mieke effectief ontwaakt is uit haar coma en ze gaan haar snel weer bezoeken. Anna vreesde dat Mieke haar niet meer zou herkennen, omdat ze aan geheugenverlies lijdt, maar Mieke maakt haar bomma meteen duidelijk dat ze alleen de afgelopen jaren vergeten is.

Wanneer Mieke uiteindelijk terugkeert naar huis, wordt het snel duidelijk dat ze compleet van karakter veranderd is, zeker nu ze niet meer weet dat ze ooit getrouwd was met Niko. Niko organiseert een feestje voor Mieke en ook Anna en Albert zijn uitgenodigd. Mieke kan dit gebaar niet appreciëren, omdat ze de helft van de mensen aanwezig niet eens kent. Anna vertelt haar familie en vrienden dat ze geduldig moeten zijn, omdat Mieke nog naar zichzelf op zoek is. Een tijdje later geeft Jan een feestje voor de verjaardag van Mila, maar Albert kan er niet bij zijn omdat hij ziek is.

Anna en Albert gaan naar de brouwerij om ook Niko uit te nodigen voor het grote familiefeest, Niko slaat de uitnodiging echter af omdat hij een enkelband moet dragen en dan het huis niet mag verlaten. Ondertussen krijgt Anna pijn aan haar maag en Niko belt snel naar Leen. Leen heeft vastgesteld dat de Dompericaps die Anna slikt niet goed zijn om te combineren met haar hartpillen en ze daarom maagklachten kunnen veroorzaken. Leen vertelt er ook bij dat in sommige gevallen de pilletjes zelfs dodelijk kunnen zijn. komt Simon binnen. Hij is razend op de bomma als hij ontdekt dat ze kwam om Niko uit te nodigen maar hij nog steeds niet mag komen.

Op de dag van het feest zijn de bomma en Albert er al vroeg bij en ze worden reeds rondgeleid door Peter. Niet veel later komt Simon, die teveel gedronken heeft, binnen. Albert is geschrokken om hem zo te zien en vraagt Anna of hij dan toch was uitgenodigd. Nadat hij met grote mond zijn cadeaus heeft uitgedeeld aan iedereen vraagt Anna hem om mee te gaan naar de keuken om nuchter te worden bij een tasje koffie.

Tijdens het diner is Albert net als de rest verbaasd wanneer Bart binnen komt gewandeld. Bart is voor de familie ondertussen al bijna twee jaar geleden gestorven in een auto ongeval. Als iedereen tot rust is gekomen van het grote nieuws en ze terug aan tafel gaan brengt Anna een speech. Na haar speech valt Anna neer op de grond. Leen en Jan gaan haar al snel te hulp.

Leen heeft snel de ambulance gebeld die Anna naar het ziekenhuis bracht. Albert is bang dat hij Anna zal verliezen, omdat ze de laatste tijd al veel over haar begrafenis bezig was. Niko is er zeker van dat Simon de bomma heeft willen vergiftigen door de Dompericaps in haar glas wijn te doen. De volgende dag komt Leen vertellen aan Jan en Albert dat Anna gewoon door teveel stress van haar sus is gegaan en dat ze ondertussen al eens wakker geweest is. Niet veel later wordt Anna opnieuw wakker en wil ze weg uit het ziekenhuis om terug naar het feest te gaan. Albert en Jan vertellen haar dat het feest echter niet is doorgegaan. Anna beweert ook gedroomd te hebben dat Bart nog leefde. Jan durft niet te zeggen dat hij ook echt nog leeft om opnieuw een shock te voorkomen. Op aanraden van Jan doet de hele familie mee met dit plan.

Ondertussen is er ook een toxicologisch onderzoek gebeurd op Anna, om te zien of er wel degelijk Dompericaps van Simon te zien zijn in haar bloed. Het onderzoek wijst uit dat er geen pillen in haar bloed teruggevonden zijn, wat normaal is volgens Albert, omdat ze nog niet van het glas had gedronken toen ze op de grond viel. Een paar dagen later mag Anna alweer naar huis en komt ze bij Jan thuis opnieuw te weten dat Bart wel degelijk in leven is.

Wanneer Trudy, Jelle en Louise ontvoerd worden, komt de familie bij elkaar om het losgeld bij elkaar te krijgen. Anna en Albert willen ook een bijdrage doen en zijn aanwezig op de familiebijeenkomst. Nadien zijn ze opnieuw van de partij op het afscheidsfeestje van Bart, Trudy en de kinderen.

Op een late avond staat Anna plots bij Jan en Linda aan de deur. Ze heeft haar koffers gepakt omdat Albert haar bedrogen heeft met een andere vrouw. De volgende dag staat een doodongerust Albert ook voor de deur en wil hij met Anna praten, maar zij is te koppig. Uiteindelijk blijkt dat Albert met een andere vrouw gedanst heeft in het rusthuis en Anna het niet kan pikken dat hij iets zoekt bij een andere vrouw dat hij bij zijn eigen vrouw niet kan vinden. Albert wil het kost wat kost terug goed maken en besluit zijn dansschoenen voor eens en altijd weg te gooien. Anna is emotioneel door dit gebaar van Albert en maakt het weer goed met hem.

Wanneer Anna en Albert een tijdje later op bezoek zijn bij Linda merken ze onmiddellijk dat er iets aan de hand is. Uiteindelijk komen ze te weten dat Jan een affaire heeft met Viv Neyskens en van Linda wil scheiden. Anna is razend op haar zoon en voor een vol café geeft ze hem de volle laag. Nadien krijgt Jan te horen dat Anna en Albert betrokken waren bij een accident met de bus, maar ze komen er allebei zonder kleerscheuren vanaf. Alleen Anna heeft haar pols gebroken en moet een tijdje in het gips. Wanneer Linda Anna inschakelt om Jan te overhalen de hele scheiding te vergeten, besluit Anna toch haar zoon te steunen. Dat is voor Linda een klap in het gezicht en ze zet in volle woede Anna en Albert aan de deur.

Op 30 juni maken Anna en Albert hun opwachting op het trouwfeest van Mathias en Veronique. Tot ieders grote verbazing daagt Veronique echter niet op...

Schermafdruk 2017-08-29 13.33.07
S27 afl6035 037
2017-11-07 (22)
Aflevering 6074-15
Aflevering 6076-5
Familie 6079 001
2018-01-06 (4)
Familie 6098 003
Aflevering 6122-1
2018-03-14 (5)
Familie 6135 003
Familie 6196 006
2018-07-03 (2)

Wanneer Veronique dan eindelijk aangekomen is samen met haar zoon Cédric, trouwen ze en volgt er een vreugdevolle receptie. Anna en Albert feliciteren de twee met hun huwelijk. Voor Mathias en Veronique lijkt het dan toch nog een sprookjeshuwelijk te worden, maar dat is buiten Cédric gerekend. Na een korte speech van Peter, waarin hij Mathias en Veronique alleen maar eer en lof aandoet en hij Veronique zelfs een fantastische moeder noemt, heeft hij zelfs plots ook iets te zeggen tegen alle aanwezigen en in het bijzonder tegen zijn moeder. Cédric beschuldigt zijn moeder ervan nooit voor hem gezorgd te hebben voor de hele zaal. Hierna is het feest dan ook afgelopen.

Twee maanden later

Anna en Albert zijn uitgenodigd voor het Halloweenfeest bij de Friends. Ze komen verkleed als heks en tovenaar. Anna amuseert zich tijdens het feest. Anna en Albert hebben zo genoten van het Halloweenfeestje dat ze beslissen om meer buiten te komen. Ze gaan langs in de Foodbar om Emma te bezoeken. Anna ziet in dat ze het echt getroffen heeft met haar familie. Albert vindt het spijtig dat zijn dochters hem nooit meer bezoeken, maar hij beschouwt de Van den Bossches als zijn echte familie.

Linda en Jan zijn aan het scheiden. Jan krijgt een nieuwe slag in het gezicht te verwerken: Linda wilt de Jan & Alleman openbaar verkopen. Anna doet Jan een financieel voorstel. Ze wilt hem een renteloze lening geven zodat hij Linda kan uitkopen en het café kan houden. Na een zoveelste ophemeling over zijn broer Guido wilt Jan het geld niet meer. Albert probeert nog te bemiddelen maar Jan weigert het geld nog aan te nemen van zijn moeder.

Anna en Albert zijn uitgenodigd op het Kerstfeest in de Jan & Alleman. Niet veel later brengen de twee een bezoekje aan Jan, omdat ze gehoord hebben dat een projectontwikkelaar het café zal kopen. Albert raadt Jan aan om het geld van Anna aan te nemen, maar hij weigert nog steeds. Jan vertelt hen zelfs dat Guido niet zo heilig was als Anna dacht, want hij heeft immers een bastaardkind.

Anna scheldt Jan de huid vol, maar ontdekt al snel dat Jan de waarheid sprak over het bastaardkind van Guido. Na een nieuw bericht van Linda dat ze niet wilt dat hij haar uitkoopt zit Jan in zak en as. Gelukkig komen Anna en Albert opdagen op de verkoop. Anna is de hoogste bieder, maar Albert wil haar stoppen bij 500 000 euro. Peter en Mathias leggen echter ook bij, waardoor Anna het café kan kopen voor 530 000 euro. Ondanks zijn blijdschap stuikt Jan plots in elkaar en wordt hij overgebracht naar het ziekenhuis.

De toestand van Jan gaat zienderogen achteruit. Hij heeft terug koorts en de dokters hebben ziekenhuisbacteriën gevonden in zijn bloed, wat in zijn situatie levensbedreigend kan zijn. Anna gelooft Jan wanneer hij vertelt dat zijn overleden broer Guido hem is komen bezoeken in het ziekenhuis. Albert probeert hen beide duidelijk te maken dat het slechts een hallucinatie was van Jan, aangezien hij veel medicatie krijgt.

Peter en Veronique hebben nieuws over het lege graf van Guido. Ze vertellen tegen de familie dat Els D'hollander indertijd de opdracht gaf om Guido te cremeren, omdat dit zogezegd zijn laatste wens was. Terwijl de familie er van uitgaat dat Peter en Veronique de waarheid spreken, gelooft Amelie de versie die ze heeft te horen gekregen niet. Ze wilt absoluut uitzoeken wat er 18 jaar geleden is gebeurd. Ondertussen zijn Anna en Albert blij dat Jan terug naar huis mag.

Wanneer Anna en Albert in de Jan & Alleman passeren, zijn ze wel verplicht om te spreken met Amelie, het bastaardkind van Guido. Amelie excuseert zich bij hen omdat ze het graf van Guido liet opgraven. Anna beslist om haar te accepteren in de familie, tot ergernis van Jan. Hij krijgt namelijk opnieuw het gevoel dat hij en zijn kinderen minder belangrijk zijn voor Anna dan Guido en zijn kinderen. De twee hebben weer hevige ruzie, maar Albert maakt beiden duidelijk dat het tijd wordt om deze ruzie uit te praten. Dit doen ze dan ook.

Emma wilt Anna en Albert om een lening vragen. Hun afspraak neemt echter een abrupte wending. Albert is op zijn hoofd gevallen en werd overgebracht naar de spoedafdeling van het ziekenhuis. Anna vertelt Jan dat zijn toestand stabiel is en hij geen hersenschudding heeft. Jan licht onmiddellijk de familie in. Emma en Guido durven Anna en Albert niet meer om geld te vragen. Niet veel later mag Albert alweer naar huis, maar hij maakt een verwarde indruk tijdens een bezoek aan Jan. Hij vraagt zich luidop af waar Arthur is, die reeds naar Afrika is verhuisd.

In de Jan & Alleman wordt geld gestolen uit de kassa. Anna wil tot Jans ergernis zijn boekhouding controleren en een camera laten installeren in het café, aangezien zij nu de eigenaar is. Op een avond lijkt Jan de kassadief op heterdaad te betrappen. Het is niemand minder dan Albert. Albert neemt zijn stiefzoon in vertrouwen over zijn bezorgdheid voor dementie. Hij wil eerst niets aan Anna vertellen, maar ziet in dat ze ingelicht moet worden. Anna beslist samen met hem naar de dokter te gaan.

Albert wilt een testament opmaken en vertelt dat hij dit doet uit voorzorg indien er iets met hem zou gebeuren. Albert maakt Anna duidelijk dat hij wilt dat de familie Van den Bossche het grootste deel van zijn erfenis krijgt, omdat het contact met zijn eigen familie totaal verwaterd is. Volgens de wet kan hij zijn dochters echter niet volledig onterven. Ondertussen vertelt de dokter dat Albert zijn verwarring te wijten kan zijn aan zijn medicatie.

Anna en Albert krijgen via Peter verschrikkelijk nieuws te horen: Mila is niet de dochter van Guido en Emma, want ze zou tijdens een opname in het ziekenhuis na de geboorte verwisseld zijn geweest.

Hanne wordt door Stan aangereden en is hierdoor tijdelijk verlamd. Wanneer Anna hier achterkomt, gaat ze meteen op bezoek bij haar achterkleindochter. Hanne is gefrustreerd omdat ze nog altijd verlamd is aan haar linkerhand en daardoor niet meer kan ontwerpen. Anna en Albert blijven haar steunen en zetten haar aan om te blijven proberen.

Familie 6220 003
Familie 6221 001
Familie 6228 extra5

Anna en Albert zoeken een plek voor hun bingoavond, omdat de speelzaal in het rusthuis geverfd wordt. Ze kunnen echter niet terecht in het zaaltje in de Jan & Alleman. Ze kiezen uiteindelijk voor de Foodbar en krijgen goedkeuring van Lars. In het café raakt Albert aan de praat met Alfons Coppens, de vader van Benny. Albert nodigt hem uit om ook deel te nemen aan de bingoavond, maar hij weigert. Wanneer Alfons hoort dat er prijzen te winnen zijn, doet hij toch mee. Zjef wordt door Anna en Albert aangesteld als ballendraaier. Alfons probeert hem om te kopen voor de bingoavond en door de tussenkomst van Emma lukt het ook. Uiteindelijk krabbelt Zjef toch terug en wint Albert de bingoavond.

Patrick schakelt Anna en Albert in om met Alfons te praten over het rusthuis. Die vindt echter van zichzelf dat hij er nog lang niet aan toe is om naar een rusthuis te gaan. Albert is jarig en hij en Anna beslissen om samen met Alfons een verjaardagsfeest te geven in de Jan en Alleman omdat Alfons ook jarig is twee dagen later. Albert zorgt ervoor dat de mensen van het rusthuis de gastenzijn op het feest, in de hoop dat Alfons zich bedenkt en toch naar het rusthuis komt. Ondanks dat hij zich amuseert, blijft Alfons bij zijn beslissing.

Trivia

  • In 2008 werd door de makers beslist om Anna Dierckx en Albert uit de reeks te schrijven. Na hevig protest werd beslist om ze toch in de serie te houden, ookal kwamen ze steeds minder in beeld.
  • Acteur Ray Verhaeghe was de laatste jaren niet meer tevreden over zijn rol. Hij kwam slechts sporadisch in beeld en had meestal niet veel tekst in vergelijking met zijn tegenspeelster Annie Geeraerts. Tijdens het 23ste seizoen stond hij weer in de spotlights wanneer Anna Dierckx in coma lag. Verhaeghe was blij dat hij weer de kans kreeg om zijn acteertalent te tonen aan Vlaanderen.
  • Albert zei in aflevering 5375 (31 oktober 2014) dat zijn grootvader langs moeders kant Jozef De Block is, de man die tijdens de Eerste Wereldoorlog burgemeester was in Tisselt. Hij toonde ook een foto van hem. Deze persoon heeft in werkelijkheid ook echt bestaan.
  • De acteurs die respectievelijk de schoonzoon en kleindochter van Albert vertolken (Ludo Hellinx en Marianne Devriese) doken enkele jaren nadien weer op in de reeks, maar in andere rollen (respectievelijk Patrick Pauwels en Evy Hermans).
  • In 2016 worden Albert en Anna Dierckx (Annie Geeraerts) uitgeroepen tot oudste soapkoppel ter wereld. Datzelfde jaar werden Ray en Annie gevraagd om mee te spelen in de nieuwste videoclip van zangeres Lindsay, die naar eigen zeggen al jaren grote fan is van de soap.

Generiek

Galerij

Foto's