FANDOM


Albertine Solie
Seizoenen 10111213141516171820 Albertine-galerij
Eerste verschijning Aflevering 2112 - 9 april 2001
Laatste verschijning Aflevering 4498 - 17 december 2010
Gespeeld door Alice Toen


Kinderen Isabelle Solie
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenVerhaallijnenTriviaFoto's

Algemene Informatie

Albertine Solie is een nevenpersonage dat van 9 april 2001 tot en met 23 december 2008 en van 6 september 2010 tot en met 17 december 2010 vertolkt wordt door Alice Toen.

Familie en Liefdesleven

Albertine is de moeder van Isabelle Solie en bleef na de dood van haar man een hele tijd alleen. Tot ze in Benidorm haar 'bink' Victor Van den Abeele leert kennen. De twee gaan samenwonen, maar gaan enkele jaren later alweer uit elkaar. 

Verhaallijnen

Nadat Sarah De Kunst hun huis in brand stak, gaan Rita Van den Bossche en Rob Gerrits op zoek naar een nieuwe woning. Ze verhuizen naar een duplexwoning waar Albertine en haar dochter Isabelle Solie reeds wonen. Albertine maakt zich onmiddellijk allesbehalve populair door voortdurend op te duiken in het appartement bij Rita en te klagen over geluidsoverlast. Rita eist een gesprek met Isabelle, om het gedrag van haar moeder te bespreken. Uiteindelijk komt alles goed, en draait Albertine bij. Isabelle en Rita worden zelfs goede vriendinnen en spreken geregeld met elkaar af.

Binnenkort

Binnenkort

Albertine en Isabelle komen te weten dat Carine Wattez ernstig ziek is en houden haar gezelschap samen met Anna en Albert. Ze sterft enkele weken later, vlak nadat ze haar zoon Kobe Dierckx kan ontmoeten.

Wanneer de Cypriotische Gustaaf Janssens zijn opwachting maakt in België, komt hij ook in contact met Isabelle en Albertine. Gustaaf is onmiddellijk verliefd op Isabelle en probeert haar mee uit te vragen. Isabelle is echter niet klaar om haar vrijgezellenleven op te geven en gaat niet in op zijn avances, tot groot ongenoegen van Albertine. Zij wil dat haar dochter eindelijk is aan zichzelf denkt en aan haar leven begint.

Isabelle en Gustaaf worden een koppel en ze gaan al snel samenwonen. Albertine wil de twee niet langer voor de voeten lopen en ze neemt haar intrek in een serviceflat, waardoor ze in hetzelfde gebouw als Anna en Albert terecht komt. Anna kan het eerst absoluut niet vinden met Albertine en toont haar afkeer, maar de twee worden uiteindelijk toch goeie vriendinnen. De drie gaan samen op reis naar de Moezel, maar tijdens het tripje komt het al snel tot een aanvaring tussen Albertine en Anna waardoor Albert zich mateloos ergert.

Familie2880

Het huwelijk van Isabelle en Gustaaf staat eindelijk voor de deur en Albertine is van plan om er een speciale dag van te maken voor haar dochter. Het trouwfeest kan echter onverwacht niet doorgaan omdat Gustaaf slecht nieuws krijgt: hij is namelijk nog getrouwd. Toen hij ooit op reis was in Afrika, trouwde hij voor 'de grap' met een plaatselijke vrouw, maar zonder zijn medeweten was die trouw eigenlijk rechtsgeldig. Isabelle is razend en Gustaaf probeert de brokken te lijmen met de hulp van Albertine. Gustaaf kan zijn fout rechtzetten en enkele maanden later stappen de twee toch nog in het huwelijksbootje

Familie3323

Anna belandt een tijdje in het ziekenhuis, waardoor Albert er thuis voorlopig alleen voor staat. Albertine legt Albert culinair in de watten sinds zijn echtgenote in het ziekenhuis ligt, maar haar goede zorgen leiden tot misverstanden. Albertine komt te pas en te onpas langs bij Albert tot Anna terugkeert naar huis.

Wanneer Gustaaf zijn verjaardag wil vieren in de Lork, gebeurt het ondenkbare. Hij probeert een mop te vertellen terwijl hij een stuk taart eet, en stikt. Hij kan niet meer gered worden en sterft ter plaatse. Isabelle kan de dood van haar echtgenoot moeilijk een plaats geven en heeft de steun van haar moeder op dit moment hard nodig.

De serie maakt een sprong in de tijd van drie jaar

Familie3498
Familie3472

Albertine woont inmiddels niet meer in België, ze heeft voor zichzelf een huisje gekocht in Benidorm, waar ze sinds kort met haar vaste vriend Victor Van den Abeele woont. Desalniettemin komen Albertine en Victor nog af en toe terug naar België, vooral zodat ze zich met het liefdesleven van haar dochter Isabelle kan moeien. Zeker wanneer Isabelle trouwplannen heeft met Rob Gerrits en Albertine maar al te graag haar zegje wil doen. Wanneer Isabelle enkele maanden later moet verkondigen dat haar trouwplannen misschien wel eens afgeblazen kunnen worden, wil Albertine haar dochter opnieuw de les komen spellen.

In Benidorm krijgen Albertine en Victor uiteindelijk nieuwe buren wanneer Anna Dierckx en Albert Thielens ook het idee krijgen om er te overwinteren. Anna is niet meteen in de wolken dat ze de bemoeizieke Albertine als buurvrouw heeft, maar toch worden de twee goede vriendinnen en spenderen de twee koppels veel tijd samen in Benidorm. Anna en Albertine komen bovendien onverwacht zeer sportief uit de hoek. Wanneer Albert een verrassing voor zijn vrouw voorziet, kan Albertine het niet laten om dit te verklappen.

Familie3698
S17W09-14

In Benidorm komt Albertine te weten dat haar dochter Isabelle een einde gemaakt heeft aan haar relatie met Rob Gerrits en ingetrokken is bij haar ex-minnaar André Verhelst. Albertine is niet te spreken over deze nieuwe wending in haar leven en denkt er zelfs over na om Isabelle volledig te laten vallen. Tijdens de feestdagen keren Anna, Albert en Albertine terug naar België. Anna is te weten gekomen dat Isabelle en André van plan zijn om naar Frankrijk te verhuizen en ze kan dit niet verzwijgen voor haar vriendin. Albertine en Isabelle hebben een hevige discussie en Albertine vertrekt terug richting luchthaven na een hevige ruzie. Isabelle kan haar moeder net op tijd bereiken voor het vliegtuig vertrekt en ze kunnen hun ruzie oplossen.

Anna Dierckx vermoedt dat Albert iets van plan is en vraagt aan Albertine om erachter te komen waarom hij zo geheimzinnige doet. De twee schaduwen Albert en volgen hem in de straten van Benidorm. Ze komen te weten dat Albert afspreekt met een vrouw en Anna is hier niet over te spreken. Ze krijgt tips van Albertine om Albert terug voor haar te winnen, maar het gaat allemaal om een groot misverstand. Albert sprak namelijk met de vrouw af om hun vakantiehuisje te kunnen kopen.

In Benidorm kan Albertine het goed vinden met de al even levenslustige Yvonne. Anna volgt de raad van Albertine op en ze probeert Albert jaloers te maken.

Albertine woont nog steeds in Benidorm naast Anna Dierckx en Albert Thielens. Haar relatie met Victor Van den Abeele is ondertussen op de klippen gelopen, maar Albertine kan haar mannetje ook alleen staan in Spanje.

Een zwaar onweer trekt over Benidorm en Anna krijgt bijna een hartaanval wanneer ze merkt dat het keukenraam stuk is. Samen met Albertine inspecteert ze het huisje grondig, uit angst voor inbrekers. Ze komen te weten dat de buur waar ze wonen nu al een tijdje te maken heeft met een inbrekersplaag. Anna en Albertine voelen zich niet meer veilig en Albert is dit keer ook op zijn hoede. Hij besluit zelf een alarmsysteem te plaatsen. Het alarmsysteem is echter niet goed afgesteld, en gaat ten alle ongepaste momenten af. Anna kan de stress niet langer aan en keert terug naar België met Albert.

Nadien verblijven Anna en Albert erug in Benidorm. Anna kampt nog altijd met oorpijn, maar toch wil ze niet naar de dokter gaan. Ze vertelt aan Albertine dat ze schrik heeft om een vliegverbod te krijgen van de dokter als ze gaat. Anna wilt namelijk de eindejaarsfeesten met haar familie in België doorbrengen. Doordat Anna niet ziek wilt worden en 'haar heup' als excuus gebruikt, gaan Albertine en Albert alleen op boottocht. Bij zijn terugkeer blijkt Albert ziekjes te zijn. Anna verbiedt hem om in hun kamer te komen slapen, want ze wilt geen bacteriën overkrijgen van haar man. De dag nadien gaat Anna toch met Albertine naar de dokter, die haar verbiedt om te vliegen naar België. Anna maakt Albertine duidelijk dat ze hier niets over mag zeggen tegen Albert, die niets liever wilt dan in Benidorm blijven.

Tijdens het 21ste seizoen verkopen Anna en Albert hun huisje in Benidorm aan André Beynens en Myriam Beynens. Op 28 november 2011 belt Jan Van den Bossche naar Albertine om te vragen of Dré zich in Benidorm bevindt. Albertine laat Jan weten dat er niemand te bespeuren is bij het huisje van de familie Beynens. Jan vertelt dit aan Rita Van den Bossche. De twee maken zich ongerust over de toestand van hun vriend Dré, die in het verleden al slaag kreeg van zijn vrouw Myriam.

Trivia

  • Albertine zorgde jarenlang voor een komische noot in het programma door haar straffe uitspraken. Ze stond er ook bekend voor om te pas en te onpas bij iedereen binnen te springen en een tas koffie met 'een koekske' te vragen.
  • Vanaf haar intrede tot en met seizoen 15 was Albertine standaard te zien met haar wandelstok. Vanaf het 16de seizoen wordt de wandelstok soms weggelaten.

Galerij

Foto's