FANDOM


'

Aflevering5959-2

Het Algemeen Ziekenhuis in Mechelen is het ziekenhuis dat in de recente seizoenen van Familie steevast in beeld komt wanneer de verhaallijnen dat vragen. 

Aanvankelijk werden deze ziekenhuisscènes meestal in de decors van de serie Spoed gedraaid. Gedurende het 18de seizoen kreeg het ziekenhuis van Familie een volwaardig eigen decor, omdat Paul Jacobs, Leen Van den Bossche, Mieke Van den Bossche, Linda Desmet, Morgane Maes, Victor Praet, Maaike Daems, Trudy Tack de Rixart de Waremme, Evy Hermans en Jean-Pierre Deleu er werkten en de locatie daardoor continu in beeld kwam.

Gedurende het 23ste seizoen werkt stilletjes aan niemand meer nog in het ziekenhuis, waardoor het decor grotendeels verdween. Er zijn enkel nog een ziekenhuiskamer en een stukje gang overgehouden om scènes te draaien wanneer iemand gehospitaliseerd is. De meest recente verschijning van dit decor is 27 maart 2018.

Het ziekenhuis stond geruime tijd onder medische leiding van dokter Praet. Nadat hij hier om gezondheidsredenen mee moest stoppen, kwam er buiten beeld een nieuwe medisch directeur, die volgens Mieke en Linda een incompetente bullebak is. Zij maakten dan ook de keuze om ontslag te nemen en als thuisverpleegsters aan de slag te gaan.

Huidige Personeelsleden

Vorige Personeelsleden

Verhaallijnen

Het ziekenhuisdecor was van 2006 tot 2013 een vaste waarde in de serie. Ze heeft voor verschillende pittige verhaallijnen gezorgd. Na 2013 verdwijnt het ziekenhuis bijna helemaal uit beeld. Er blijven alleen nog 2 ziekenhuiskamers en een gang over.

- Is dokter Paul vrouwziek? Zijn huwelijk met Leen Van den Bossche werd afgeblazen nadat hij een affaire begon met Mieke Van den Bossche. Daarna bleek het beter te gaan tot hij beschuldigd werd van aanranding van een patiënte: Sabine Vanammel.

- Wie kan Victor Praet ontdooien? Zowel Leen als Trudy Tack de Rixart de Waremme hebben het geprobeerd. Uiteindelijk begon hij een relatie met Veronique Van den Bossche.

- Nieuwe hoofdverpleegster. Linda Desmet wordt benoemd tot de nieuwe hoofdverpleegster. Na enkele dagen besluit ze haar normale job terug op te nemen na verschillende discussies.

- Het ongeval van Paul. Wanneer dokter Paul Jacobs aangereden wordt door De Valck, belandt hij in het ziekenhuis. De Valck wordt ontslagen nadat Paul zijn geheugen terug krijgt.

- De fusie. Het ziekenhuis gaat fusioneren met St. Jan en Victor Praet weet van niets. Jean-Pierre Deleu wil ervoor zorgen dat Luc Parmentier de nieuwe medische directeur wordt van de twee ziekenhuizen maar Victor besluit om ook zijn kandidatuur te stellen. Dankzij Paul wordt Victor verkozen omdat hij in het bezit kwam van een filmpje dat Parmentier in diskrediet bracht.

- Rugklachten. Slechts enkele dagen nadat hij is verkozen tot medisch directeur, wordt Victor na het optillen van een zwaarlijvige patiënte geveld door een hernia. Tegen beter weten in blijft hij aan de slag, maar uiteindelijk kunnen Paul en Veronique hem overtuigen om met ziekteverlof te gaan. Paul vervangt hem zolang in het ziekenhuis.

- Het einde van Deleu. Na de hele zaak Parmentier, werd duidelijk dat Deleu de rotte appel is binnen de Raad van Bestuur. Na een stemming wordt er gekozen voor zijn ontslag.

- De dood van Paul Jacobs. Na het plotse overlijden van zijn beste vriend William Feys en het einde van zijn relatie met Nathalie Debie, probeert Paul zelfmoord te plegen. Hij belandt in een diepe coma en overlijdt niet veel later. 

Trivia

  • Voor de buitenkant van het ziekenhuis werden beelden gemaakt van de Campus Zwartzustersvest van het AZ Sint-Maarten in Mechelen (voorheen Dodoensziekenhuis genoemd).