FANDOM


Amelie De Wulf
Seizoenen 2627 Familie portret2017 amelie 02
Eerste verschijning Aflevering 5858 - 30 december 2016
Gespeeld door Erika Van Tielen
Huidig beroep Barvrouw Jan en Alleman
Huidige partner Peter Van den Bossche
Kinderen -
Ouders Guido Van den Bossche en Brigitte De Wulf
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sMedia

Algemene informatie

Amelie De Wulf is een hoofdpersonage dat sinds 30 december 2016 vertolkt wordt door Erika Van Tielen.

Familie en Liefdesleven

Amelie is de jongere zus van Lars De Wulf en de dochter van Brigitte De Wulf. Zij en Lars zijn zonder vader opgegroeid. Tijdens hun jeugd woonden ze samen met Brigitte naast de villa van Guido Van den Bossche en Marie-Rose De Putter. Peter Van den Bossche en Veronique Van den Bossche hebben zelfs nog op Amelie gebabysit.

Wanneer de familie De Wulf verhuisde begon Amelies moeder een relatie met Hubert, een man die geliefd werd door Lars en Amelie, en ze kregen samen nog een dochter Charlotte De Wulf. Zij overleed echter op tweejarige leeftijd door een ongelukkige val van een keldertrap, terwijl Amelie op haar aan het letten was. Zij was op dat moment echter zelf nog maar 11 jaar en ze heeft de dood van haar jongere zusje nooit echt kunnen verwerken.

Vele jaren later keert Amelie terug in het leven van de Van den Bossches. Al snel wordt duidelijk dat ze niet op haar mondje is gevallen. Amelie is een pittige dame die rechtdoorzee is, maar evenzeer joviaal, complexloos en goed van inborst. Ze is het 'zorgenkindje' van Lars. Volgens hem kan Amelie niet om met verantwoordelijkheid en geld. Regelmatig staat ze dan ook aan zijn deur om dat laatste te vragen.

In 2017 blijkt Amelie een relatie te hebben gehad met een zekere Gijs, die haar in april van datzelfde jaar op straat zette. Later die maand kust ze Niko Schuurmans, bij wie ze een kamer huurt, maar daar blijft het ook bij. In september 2017 lijkt er iets moois te bloeien tussen Amelie en Peter Van den Bossche, maar ze blijft hem tijdlang aantrekken en afstoten. In november 2017 blijkt dat Amelie nog een zusje, Charlotte De Wulf, had dat overleed toen Amelie 11 jaar was. In diezelfde maand begint ze officieel een relatie met Peter Van den Bossche.

Op 1 december onthult Amelie een groot geheim: ze is de dochter van Guido Van den Bossche, die vroeger een relatie had Brigitte De Wulf.

Studies en Beroepsleven

Amelie studeerde kort Economie en is daarna gaan schilderen. Beiden hield ze niet lang vol. Naast haar (dure) studies heeft Amelie nog verschillende soorten jobs gedaan waaronder muziek, in de verkoop, in een casino en in de horeca. Meer bepaald heeft ze in onder andere 5 cafés, een snookerhal gewerkt en heeft ze ervaring als propper, bloemschikster, taxichauffeur en personal assistent van een crimineel.

In januari 2017 blijkt Amelie werkloos te zijn en eist ze geld van haar broer. Volgens Lars kan ze niet om met verantwoordelijkheid en geld. Niet veel later neemt Amelie terug afscheid van haar broer, want ze kan opnieuw aan de slag in een café. In april van datzelfde jaar keert ze al terug naar de omgeving van Lars, die haar tijdelijk de job als onthaalbediende bij VDB aanbiedt. Ze houdt de job maar een dag vol en gaat nadien samen met Niko Schuurmans aan de slag om een nieuw bier te maken als tegenhanger van de 'Gust'. In oktober 2017 vertelt Louise dat ze in hetzelfde tuincentrum als Amelie heeft gewerkt. Midden november 2017 gaat Amelie aan de slag als barvrouw in de Jan en Alleman.

Verhaallijnen

Volgens Lars verdween Amelie in het verleden altijd als mensen te dicht bij haar kwamen. Zo vertrok ze meestal naar Ciska, een vriendin in Brussel.

Familie amelie erikavantielen 002
Familie amelie erikavantielen 001
Familie 5934 003
486f18dd73f1683d52a276f8635f13ae
Familie 5979 005

Bij VDB Fashion duikt een onbekende vrouw op die zich uitgeeft voor mevrouw De Wulf. Ze lijkt de Van den Bossches goed te kennen en neemt geen blad voor de mond. Ze wil persé Lars De Wulf spreken, maar hij is niet op kantoor. Amelie gaat op onderzoek in de Foodbar en in de Jan en Alleman en komt zo aan de praat met Benny Coppens. Ze kan Benny overtuigen om haar een rondleiding te geven op Fashion, zodat ze opnieuw toegang kan krijgen tot de kantoren. Lars kan het niet geloven wanneer Amelie hem staat op te wachten in zijn kantoor. Intussen is het personeel bij VDB nieuwsgierig naar de ware identiteit van "mevrouw De Wulf". Lars biecht Veronique op dat het gaat om Amelie, zijn jongere zus. Amelie is werkloos en zoekt haar broer op om geld van hem te eisen.

Tot zijn ongenoegen blijft Amelie enkele dagen rondhangen omdat ze haar broertje gezelschap wil houden tijdens zijn verjaardag. Ze komt ook meteen te weten dat hij smoorverliefd is op Veronique Van den Bossche. Ze probeert Lars op te peppen en geeft hem het advies om zijn hoofd niet te laten hangen voor een vrouw. Niet veel later neemt Amelie weer afscheid van Lars en vertrekt ze met de trein richting haar nieuwe vriend Gijs, bij wie ze aan de slag kan in zijn café.

In april staat Amelie plots weer voor de neus van Lars. Ze is gedumpt door Gijs en is ook haar job kwijt. Ze slaapt stiekem in het kantoor van Lars, omdat ze geen onderdak heeft en niet langer ten laste van Lars wil blijven leven. Hij kan zijn zusje echter niet in de steek laten en zorgt ervoor dat Amelie aan de slag kan ter vervanging van Jenny Versteven aan het onthaal. Amelie krijgt echter diezelfde dag een nieuwe jobopportuniteit en besluit haar job bij Fashion al in de steek te laten.

Dankzij Mieke Van den Bossche komt Amelie te weten dat Niko Schuurmans een kamer verhuurt in zijn woning en Amelie besluit een kijkje te gaan nemen. Niko is onder de indruk en niet veel later neemt Amelie haar intrek bij hem. Ze krijgt wel slecht nieuws, want de job die ze normaal zou krijgen, gaat niet door. Amelie besluit voortaan haar eigen boontjes te doppen en schakelt de hulp van Lars deze keer niet in. Ze brengt Niko op het idee om een vrouwelijke tegenhanger te brouwen voor zijn 'Gust'-bier en wil hem helpen om de brouwerij uit te breiden. Niko is onder de indruk van het enthousiasme van Amelie en de twee flirten er op los. Het komt tot een kus, maar Amelie doet nadien alsof er niets gebeurd is en Niko is volledig in de war. Wanneer Niko en Mieke uiteindelijk besluiten om terug een koppel te worden, heeft Amelie er dan ook geen problemen mee.

Ondanks zijn relatie met Mieke, blijft Niko zijn problemen met Amelie delen, zeker wanneer hij vindt dat Mieke iets te veel 'hard-to-get' speelt. Amelie besluit Mieke op de vingers te tikken en haar duidelijk te maken dat ze Niko beter moet behandelen. Ondertussen krijgt Amelie van haar broer te horen dat hij vader zal worden nadat hij één van zijn flirts - Marie Devlieger - zwanger heeft gemaakt. Amelie laat Lars duidelijk verstaan dat hij er moet zijn voor zijn kind, want ze wil niet dat hij moet opgroeien zonder vader, zoals zij en Lars dat wel moesten doen. Lars blijft Amelie gebruiken als zijn vertrouwenspersoon en vertelt haar dan ook dat hij volledig voor Marie en zijn kindje wil gaan. Niet veel later gaat Amelie in het zwart aan de slag in de Proeverij, de brouwerij van Niko.

Aflevering5989-6
Familie 6013 002
Familie 6027 001
Familie 6030 001
Familie 6037 003

Veronique is uiteindelijk toch met Mathias getrouwd en daar heeft Lars het moeilijk mee. Wanneer daar dan ook nog eens de dood van zijn pasgeboren zoon Daan Devlieger en de breuk met Marie bijkomt, zit Lars er helemaal door en hij besluit om zijn koffers te pakken en te vertrekken naar ergens ver weg. Gelukkig staat net op dat moment Amelie voor zijn deur. Ze heeft een goed gesprek met hem en ze kan hem uiteindelijk ook overtuigen om niet te vertrekken.

Twee maanden later

Peter beslist af te spreken met Amelie. Wanneer zij doorgaat, kust Amelie Peter op de mond. Nadien lokt hij haar voor een lunchdate. De twee kussen opnieuw. Tijdens een onderonsje in de Jan & Alleman krijgt Amelie het plots moeilijk wanneer ze ziet hoe Peter met Arthur omgaat en loopt het café uit zonder iets te zeggen. Hetzelfde gebeurt met Mila in de Foodbar. Ondertussen blijft Amelie Peter aantrekken en afstoten.

Lars ontvangt dreigmails waarin er gedreigd wordt om de affaire van Lars en Veronique aan Mathias te vertellen. Lars confronteert Amelie hiermee, omdat hij denkt dat zij er misschien iets mee te maken heeft of dat zij misschien ergens haar mond voorbijgepraat heeft. Zij maakt hem echter duidelijk dat ze er niets mee te maken heeft en dat als er iets uitkomt dat Lars zijn eigen schuld is.

Amelie laat steeds meer in haar hart kijken door Peter. Tijdens een afspraakje in de Jan en Alleman vertelt ze hem dat haar moeder haar nooit heeft willen vertellen wie haar vader is, ondanks dat ze er heel veel naar gevraagd heeft, en dat de relatie tussen Amelie en haar moeder daardoor verzuurd is.

Peter gaat een toertje doen met de moto met Amelie, aangezien zij binnenkort ook een moto wilt kopen. Hij laat haar zelfs een toertje rijden op zijn splinternieuwe moto. Wanneer ze daarna bij Peter thuis nog iets aan het drinken zijn, vertelt Amelie Peter voor het eerst over haar jeugd. Ze vertelt hem over haar zusje Charlotte De Wulf, die op tweejarige leeftijd is gestorven door een ongelukkige val van de keldertrap, terwijl Amelie, die op dat moment zelf nog maar 11 jaar was, op haar aan het passen was. Ze heeft de dood van Charlotte nooit kunnen verwerken en ze zoekt nu troost bij Peter.

Trivia

  • Erika Van Tielen duikt van december 2016 tot en met maart 2017 slechts sporadisch op in de reeks (zowel in levende lijve als in een telefoongesprek). Pas vanaf april 2017 vervoegde ze de vaste cast.

Generiek

Galerij

Foto's

Media

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.