FANDOM


Amelie De Wulf
Seizoenen 2627LL Familie portret2017 amelie 02
Eerste verschijning Aflevering 5858 - 30 december 2016
Gespeeld door Erika Van Tielen
Huidig beroep Barvrouw Jan en Alleman
Huidige partner Gino Maes
Kinderen -
Ouders Guido Van den Bossche en Brigitte De Wulf
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sMedia

Algemene informatie

Amelie De Wulf is een hoofdpersonage dat sinds 30 december 2016 vertolkt wordt door Erika Van Tielen.

Familie en Liefdesleven

Amelie is de jongere halfzus van Lars De Wulf, Peter Van den Bossche en Veronique Van den Bossche en de dochter van Brigitte De Wulf en Guido Van den Bossche. Tot 2017 wist Amelie niet wie haar vader was. Dankzij haar relatie met haar halfbroer Peter, vertelt Brigitte eindelijk de waarheid over haar verleden met Guido Van den Bossche. Lars en Amelie hadden ook een jonger zusje, Charlotte De Wulf. Zij overleed op tweejarige leeftijd terwijl Amelie aan het babysitten was. Amelie was op dat moment echter zelf nog maar 11 jaar en ze heeft de dood van haar jongere zusje nooit echt kunnen verwerken.

In 2017 blijkt Amelie een relatie te hebben gehad met een zekere Gijs, die haar in april van datzelfde jaar op straat zette. Later die maand kust ze Niko Schuurmans, bij wie ze een kamer huurt, maar daar blijft het ook bij. Later dat jaar begint Amelie een relatie met Peter Van den Bossche, tot ze van haar moeder te weten komt dat Peter haar halfbroer is. Ze verbreken hun relatie.

In maart 2018 ziet Amelie Gino Maes terug. De twee hadden in het verleden een relatie van 2 jaar, die uiteindelijk is stukgelopen. Wanneer Amelie en Gino samen herinneringen ophalen, komt het tot een kus. De twee worden terug een koppel. 

Studies en Beroepsleven

Amelie studeerde kort Economie en is daarna gaan schilderen. Beiden hield ze niet lang vol. Naast haar (dure) studies heeft Amelie nog verschillende soorten jobs gedaan waaronder muziek, in de verkoop, in een casino en in de horeca. Meer bepaald heeft ze in onder andere 5 cafés, een snookerhal gewerkt en heeft ze ervaring als propper, bloemschikster, taxichauffeur en personal assistent van een crimineel.

In januari 2017 blijkt Amelie werkloos te zijn en eist ze geld van haar broer. Volgens Lars kan ze niet om met verantwoordelijkheid en geld. Niet veel later neemt Amelie terug afscheid van haar broer, want ze kan opnieuw aan de slag in een café. In april van datzelfde jaar keert ze al terug naar de omgeving van Lars, die haar tijdelijk de job als onthaalbediende bij VDB aanbiedt. Ze houdt de job maar een dag vol en gaat nadien samen met Niko Schuurmans aan de slag om een nieuw bier te maken als tegenhanger van de 'Gust'. In oktober 2017 vertelt Louise dat ze in hetzelfde tuincentrum als Amelie heeft gewerkt. In november 2017 gaat Amelie aan de slag als barvrouw in de Jan en Alleman.

Verhaallijnen

Familie amelie erikavantielen 002
Familie amelie erikavantielen 001
S26 afl5871 027
Familie 5934 003
486f18dd73f1683d52a276f8635f13ae
Familie 5979 005

Amelie duikt op een dag op bij VDB Fashion. Ze lijkt de Van den Bossches goed te kennen en neemt geen blad voor de mond. Ze wil Lars spreken, maar hij is niet op kantoor. Amelie gaat op onderzoek in de Foodbar en in de Jan en Alleman en komt zo aan de praat met Benny. Ze kan Benny overtuigen om haar een rondleiding te geven op Fashion, zodat ze opnieuw toegang kan krijgen tot de kantoren. Lars kan het niet geloven wanneer Amelie hem staat op te wachten in zijn kantoor. Lars biecht Veronique op dat het gaat om Amelie, zijn jongere zus. Amelie is werkloos en zoekt haar broer op om geld van hem te eisen.

Tot zijn ongenoegen blijft Amelie enkele dagen rondhangen omdat ze haar broertje gezelschap wil houden tijdens zijn verjaardag. Ze komt ook meteen te weten dat hij smoorverliefd is op Veronique. Ze probeert Lars op te peppen en geeft hem het advies om zijn hoofd niet te laten hangen voor een vrouw. Niet veel later neemt Amelie weer afscheid van Lars en vertrekt ze met de trein richting haar nieuwe vriend Gijs, bij wie ze aan de slag kan in zijn café.

In april staat Amelie plots weer voor de neus van Lars. Ze is gedumpt door Gijs en is ook haar job kwijt. Ze slaapt stiekem in het kantoor van Lars, omdat ze geen onderdak heeft en niet langer ten laste van Lars wil blijven leven. Hij kan zijn zusje echter niet in de steek laten en zorgt ervoor dat Amelie aan de slag kan ter vervanging van Jenny. Amelie krijgt echter diezelfde dag een nieuwe job opportuniteit en vertrekt alweer.

Dankzij Mieke komt Amelie te weten dat Niko een kamer verhuurt in zijn woning en Amelie besluit een kijkje te gaan nemen. Niko is onder de indruk en niet veel later neemt Amelie haar intrek bij hem. Ze krijgt wel slecht nieuws, want de job die ze normaal zou krijgen, gaat niet door. Amelie besluit voortaan haar eigen boontjes te doppen en schakelt de hulp van Lars deze keer niet in. Ze brengt Niko op het idee om een vrouwelijke tegenhanger te brouwen voor zijn 'Gust'-bier en wil hem helpen om de brouwerij uit te breiden. Niko is onder de indruk van het enthousiasme van Amelie en de twee flirten er op los. Het komt tot een kus, maar Amelie doet nadien alsof er niets gebeurd is.

Ondanks zijn hernieuwde relatie met Mieke, blijft Niko zijn problemen met Amelie delen, zeker wanneer hij vindt dat Mieke iets te veel 'hard-to-get' speelt. Amelie besluit Mieke op de vingers te tikken en haar duidelijk te maken dat ze Niko beter moet behandelen. Ondertussen krijgt Amelie van haar broer te horen dat hij vader zal worden nadat hij één van zijn flirts - Marie Devlieger - zwanger heeft gemaakt. Amelie laat Lars duidelijk verstaan dat hij er moet zijn voor zijn kind, want ze wil niet dat hij moet opgroeien zonder vader, zoals zij en Lars dat wel moesten doen. Lars blijft Amelie gebruiken als zijn vertrouwenspersoon en vertelt haar dan ook dat hij volledig voor Marie en zijn kindje wil gaan.

Aflevering5989-6
Familie 6013 002
Familie 6027 001
Familie 6030 001
Familie 6037 003
Familie 6039 002
Familie 6050 005
Familie 6059 001
Familie 6069 002
Familie 6075 003
Familie 6078 004

Veronique is uiteindelijk toch met Mathias getrouwd en daar heeft Lars het moeilijk mee. Wanneer daar dan ook nog eens de dood van zijn pasgeboren zoon Daan en de breuk met Marie bijkomt, zit Lars er helemaal door en hij besluit om zijn koffers te pakken en te vertrekken naar ergens ver weg. Gelukkig staat net op dat moment Amelie voor zijn deur. Ze heeft een goed gesprek met hem en ze kan hem uiteindelijk ook overtuigen om niet te vertrekken.

Twee maanden later

Amelie blijft rondhangen in de buurt van VDB Fashion en raakt aan de praat met Peter. Die is serieus onder de indruk van Amelie en herkent het jonge meisje van vroeger niet meer. Peter probeert een afspraakje te versieren bij Amelie, maar loopt een blauwtje bij haar. Amelie maakt Peter duidelijk dat hij meer moeite zal moeten doen om haar voor zich te winnen. Peter neemt Amelie vervolgens mee voor een lunchdate op het dak van Fashion en de twee kussen voor het eerst. Amelie gaat er nadien echter snel vandoor en blijft de weken nadien een spelletje van aantrekken en afstoten spelen met Peter.

Terwijl Amelie 'hard-to-get' blijft spelen, doet Peter steeds meer zijn best om haar voor zich te winnen. Louise geeft haar vader het nodige advies en ook Benny moeit zich met de situatie. Wanneer Amelie en Peter opnieuw afspreken in de Jan en Alleman, wordt het emotioneel zwaar voor Amelie wanneer ze in aanraking komt met peuter Mila. Peter nodigt Amelie bij hem thuis uit voor een goed gesprek en komt zo te weten dat Amelie vroeger een klein zusje had dat gestorven is terwijl zij aan het babysitten was. Amelie en Peter groeien voor het eerst dichter naar elkaar toe en geven toe aan hun gevoelens. De twee worden een koppel.

De relatie met Peter zorgt voor een zeer positieve boost bij Amelie en ze neemt haar leven weer volledig in eigen handen. Ze investeert veel tijd in Peter en leert ook Louise goed kennen. Bovendien kan ze Jan overtuigen om haar aan te nemen in de Jan en Alleman als barvrouw. Het goede humeur van Amelie is echter van korte duur wanneer plots haar moeder terug opduikt. Lars nodigt haar uit voor een etentje in zijn nieuwe loft en Brigitte kan het niet laten om kritiek te geven op de keuzes van Amelie. Wanneer Amelie nadien bezoek krijgt van haar moeder in de Jan en Alleman, krijgt ze het opnieuw hard te verduren. Deze keer maakt Brigitte duidelijk dat ze haar relatie met Peter volledig afkeurt.

De dag nadien is Amelie van de aardbodem verdwenen. Peter probeert haar tevergeefs te bereiken en ook Lars krijgt zijn zus niet te pakken. Lars maakt Peter duidelijk dat dit een typische reactie van Amelie is als het voor haar allemaal te snel gaat. Een dikke week later komt Amelie in contact met Louise om enkele spulletjes op te halen en komt ze zo weer oog in oog met Peter te staan. Peter eist een verklaring, maar Amelie houdt haar lippen stijf op elkaar. Peter smeekt haar om de waarheid te vertellen en Amelie kan het niet langer verzwijgen. Ze kreeg van haar moeder te horen dat ze de dochter is van Guido en dus de halfzus van Peter is.

Het gerucht over Peter en Amelie verspreidt zich als een lopend vuurtje. Lars is in shock en Veronique wil het nieuws niet geloven. Zij gaat er meteen van uit dat Amelie gewoon uit is op de erfenis van Guido. Peter confronteert Amelie hiermee en trapt op haar tenen. Amelie maakt Peter en Veronique duidelijk dat het geld haar niets kan schelen, ze wil gewoon eindelijk weten wie haar vader is. Ze eist een DNA-test, maar Veronique weigert een samenwerking en kan ook Peter overtuigen om niet in te gaan op haar voorstel.

Amelie doet haar uiterste best om Peter te overtuigen toch zijn DNA af te staan. Ze vertelt hem zelf dat ze overtijd is en misschien zwanger kan zijn, al blijkt dat laatste niet waar te zijn. Veronique doet haar uiterste best om Amelie bij de familie weg te houden, want nadien gaat ook Amelie ten rade bij Jan. Als broer van Guido kan zijn DNA ook uitsluitsel geven. Veronique roept de familie bij elkaar en verbiedt iedereen om mee te werken met Amelie.

Amelie beseft dat ze moet overschakelen tot drastische maatregelingen en belt naar de stad om het graf van Guido te laten opgraven, om zo een DNA-test te laten uitvoeren. Haar verzoekt wordt uiteindelijk goedgekeurd en Veronique en Peter krijgen dit bericht te horen. Ook Anna Dierckx krijgt dit bericht te horen omdat ze de moeder is van Guido. Anna probeert een deal te sluiten met Amelie in de hoop haar van gedachte te kunnen veranderen, maar Amelie blijft koppig voortzetten en wil niet van haar plan afwijken.

Wanneer de dag van de opgraving aangebroken is, staan zowel Amelie als Peter en Veronique klaar op het kerkhof. Hun verbazing is groot wanneer de kist leeg blijkt te zijn. Amelie en Peter kunnen het niet geloven en gaan op onderzoek. Amelie wil uitzoeken wat er 18 jaar geleden gebeurd is en vermoedt dat Veronique meer weet. Ze komt te weten dat de procureur die de dood van Guido onderzocht (Vincent Misotten) nadien ontslagen is. Samen met Peter komt ze terecht bij de begrafenisondernemer die Guido begraven heeft: De Gendt. Amelie en Peter krijgen echter geen antwoorden op hun vragen. Amelie vertrouwt het zaakje dan ook niet wanneer Peter nadien plots een uitleg heeft. Blijkbaar wou Guido's toenmalige vrouw Els de laatste wens van Guido waarmaken, namelijk gecremeerd worden en uitgestrooid worden. Ze deed dit achter de rug van de familie omdat de bomma haar kinderen mee in het familiegraf wou. Amelie gelooft niets van het verhaal van Peter, maar laat het hierbij.

Zie hier.

Trivia

  • Erika Van Tielen duikt van december 2016 tot en met maart 2017 slechts sporadisch op in de reeks (zowel in levende lijve als in een telefoongesprek). Pas vanaf april 2017 vervoegde ze de vaste cast.
  • De schrijvers dachten eraan om Amelie te koppelen aan Kevin. Dat kwam ter sprake in een aflevering achter de schermen bij 'Cathérine'.
  • Omdat Erika Van Tielen niet fulltime werkt bij Familie, mogen de makers haar slechts 7 scenes per week schrijven.
  • In mei 2018 vertelt Brigitte dat Amelie bijna 35 jaar is.

Generiek

Galerij

Foto's

Media