Fandom

Familie Wiki

Amelie De Wulf

2,773pages on
this wiki
Add New Page
Comments0 Share
Amelie De Wulf
Seizoenen 26 Familie portret2017 amelie 02
Eerste verschijning Aflevering 5858 - 30 december 2016
Gespeeld door Erika Van Tielen
Huidig beroep -
Huidige partner -
Kinderen -
Ouders Marianne De Wulf en onbekend
Huidige categorie Huidige Nevenpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGalerijMediaFoto's

Algemene informatie

Amelie De Wulf is een nevenpersonage dat sinds 30 december 2016 vertolkt wordt door Erika Van Tielen.

Familie en Liefdesleven

Amelie is de jongere zus van Lars De Wulf en de dochter van Marianne De Wulf en een onbekende man. In 2017 blijkt ze een relatie te hebben gehad met een zekere Gijs, die haar in april van datzelfde jaar op straat zette. Later die maand kust ze met Niko Schuurmans, bij wie ze een kamer huurt.

Studies en Beroepsleven

Amelie studeerde kort Economie en is daarna gaan schilderen. Beiden hield ze niet lang vol. Naast haar studies heeft Amelie nog verschillende soorten jobs gedaan waaronder muziek, in de verkoop, in een casino en in de horeca.

In januari 2017 blijkt Amelie werkloos te zijn en eist ze geld van haar broer. Volgens Lars kan ze niet om met verantwoordelijkheid en geld. Niet veel later neemt Amelie terug afscheid van haar broer, want ze kan opnieuw aan de slag in een café. In april van datzelfde jaar keert ze al terug naar de omgeving van Lars, die haar tijdelijk de job als onthaalbediende bij VDB aanbiedt. Ze houdt de job maar een dag vol en gaat nadien samen met Niko Schuurmans aan de slag om een nieuw bier te maken als tegenhanger van de 'Gust'.

Verhaallijnen

Bij VDB Fashion duikt een onbekende vrouw op die zich uitgeeft voor mevrouw De Wulf. Ze lijkt de Van den Bossches goed te kennen en neemt geen blad voor de mond. Ze wil persé Lars spreken, maar hij is niet op kantoor. Amelie gaat op onderzoek in de Foodbar en in de Jan en Alleman en komt zo aan de praat met Benny Coppens. Ze kan Benny overtuigen om haar een rondleiding te geven op Fashion, zodat ze opnieuw toegang kan krijgen tot de kantoren. Lars kan het niet geloven wanneer Amelie hem staat op te wachten in zijn kantoor. Intussen is het personeel bij VDB nieuwsgierig naar de ware identiteit van "mevrouw De Wulf". Lars biecht Veronique op dat het gaat om Amelie, zijn jongere zus. Amelie is werkloos en zoekt haar broer op om geld van hem te eisen.

Tot zijn ongenoegen blijft Amelie enkele dagen rondhangen omdat ze haar broertje gezelschap wil houden tijdens zijn verjaardag. Ze komt ook meteen te weten dat hij smoorverliefd is op Veronique. Ze probeert Lars op te peppen en geeft hem het advies om zijn hoofd niet te laten hangen voor een vrouw. Niet veel later neemt Amelie weer afscheid van Lars en vertrekt ze met de trein richting haar nieuwe vriend Gijs, bij wie ze aan de slag kan in zijn café.

In april staat Amelie plots weer voor de neus van Lars. Ze is gedumpt door Gijs en is ook haar job kwijt. Ze slaapt stiekem in het kantoor van Lars, omdat ze geen onderdak heeft en niet langer ten laste van Lars wil blijven leven. Hij kan zijn zusje echter niet in de steek laten en zorgt ervoor dat Amelie aan de slag kan ter vervanging van Jenny aan het onthaal. Amelie krijgt echter diezelfde dag een nieuwe jobopportuniteit en besluit haar job bij Fashion al in de steek te laten.

Dankzij Mieke komt Amelie te weten dat Niko een kamer verhuurt in zijn woning en Amelie besluit een kijkje te gaan nemen. Niko is onder de indruk en niet veel later neemt Amelie haar intrek bij hem. Ze krijgt wel slecht nieuws, want de job die ze normaal zou krijgen, gaat niet door. Amelie besluit voortaan haar eigen boontjes te doppen en schakelt de hulp van Lars deze keer niet in. Ze brengt Niko op het idee om een vrouwelijke tegenhanger te brouwen voor zijn 'Gust'-bier en wil hem helpen om de brouwerij uit te breiden.

Trivia

  • Amelie duikt van december 2016 tot en met maart 2017 slechts sporadisch op in de reeks (zowel in levende lijve als in een telefoongesprek). Pas vanaf april 2017 vervoegde ze de vaste cast.

Galerij

Foto's

Media

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.