FANDOM


† Annemarie Govaert
Seizoenen 12131415 Portret-annemarie
Eerste verschijning Aflevering 2515 - 8 januari 2003
Laatste verschijning Aflevering 3150 - 15 oktober 2005
Gespeeld door Brigitte De Man


Kinderen † onbekend
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenVerhaallijnenGeneriekFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Annemarie Govaert is een hoofdpersonage dat van 8 januari 2003 tot en met 15 oktober 2005 vertolkt wordt door Brigitte De Man.

Familie en Liefdesleven

Annemarie is de zus van Frederik Govaert en de tante van Eefje Govaert en Gerdje Govaert. Het verleden van Annemarie is een groot mysterie voor haar kersverse echtgenoot Guy Maeterlinck. Ze woonde jarenlang in Amerika en vermoordde daar haar pasgeboren kindje met een kussen.

Verhaallijnen

Guy en annemarie

Na de dood van zijn vrouw Monique Stevens, begint Guy Maeterlinck een relatie met Eefje Govaert, die als twee druppels water op zijn overleden dochter Femke Maeterlinck lijkt. Annemarie leert Guy beter kennen omdat haar broer Frederik Govaert de beste vriend is van Guy. Na zijn mislukte relatie met Eefje, begint Guy een relatie met Annemarie. Niet veel later stappen ze in het huwelijksbootje. Annemarie kan het vooral goed vinden met de stiefdochter van Guy, Mieke Van den Bossche.

Binnenkort

Guy begint te graven in het Amerikaanse verleden van Annemarie omdat ze nooit over haar verleden wil praten. Annemarie wil dat Guy het verleden laat rusten, en het komt tot een pittige ruzie. De korte terugkeer van Eefje en haar verloofde naar België zorgt voor een verzoening. Maar de verloofde van Eefje blijkt een oplichter te zijn, die het hele huis van Guy en Annemarie leeg rooft. Hij steelt dure juwelen van Annemarie, maar kan opgepakt worden door de politie.

Annemarie moet een gynaecologische ingreep ondergaan. Wanneer Guy zich achteraf bij zijn collega-arts over het verloop informeert, komt hij te weten dat Annemarie ooit een kind op de wereld heeft gezet. Wanneer Guy haar hiermee confronteert, slaan haar stoppen door. Ze probeert Miekes zoontje, Lennert De Waele, te vermoorden door hem te verstikken met een kussen. Zo heeft ze destijds haar pasgeboren kindje ook vermoord. Wanneer Guy dit wil verhinderen valt ze hem aan met een keukenmes.

Dood annemarie

Guy kan Annemarie overmeesteren en Lennert komt er zonder kleerscheuren vanaf. Annemarie wordt naar een psychiatrische instelling gestuurd, waar ze onder leiding van dokter Eline Vaerenbergh komt te staan. Guy blijft haar regelmatig bezoeken, maar Annemarie lijkt geen interesse meer te hebben. Op een dag gaat het plots beter met Annemarie, tot ze een hartaanval krijgt en sterft in de psychiatrische instelling.

Generiek

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de familie Govaert, zie hier.
  • Voor meer informatie over het huwelijk van Annemarie en Guy, zie hier.