FANDOM


Bea Impens
Seizoenen 161718 Bea1
Eerste verschijning 2006
Laatste verschijning Aflevering 3985 - 20 december 2008
Gespeeld door Marie Janssens


Kinderen Bjorn Impens
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnen

Algemene Informatie

Bea Impens is een gastpersonage dat van 2006 tot en met 20 december 2008 vertolkt wordt door Marie Janssens.

Familie en Liefdesleven

Bea is de echtgenote van Arne Impens, de moeder van Bjorn Impens en de grootmoeder van Jurgen Impens.

Beroepsleven

Bea is een fulltime huisvrouw.

Verhaallijnen

Bea is al jaren getrouwd met en is vrijwel de enige die Arne min of meer is blijven steunen toen hij in de gevangenis belandde op verdenking van aanranding van een minderjarige. Ze kreeg het hard te verduren, want door roddels en boze blikken moesten zij en haar zoon Bjorn verschillende keren verhuizen.

Wanneer Arne weer wordt vrijgelaten, is hij een gebroken man en begint hij te drinken en Bea en Bjorn te slaan. Bea vergeeft hem dit en hoopt dat zijn onschuld snel kan bewezen worden, al kan ze het maar moeilijk wegsteken dat ze soms haar twijfels heeft over de zaak. Uiteindelijk komt alles weer goed.

Bea is al jarenlang getrouwd met Arne Impens. Samen met hem heeft ze één zoon: Bjorn Impens. Arne zat jarenlang in de gevangenis op verdenking van aanranding van een minderjarige, maar houdt tot op de dag van vandaag vol dat hij niets met het voorval te maken heeft. Het feit dat niemand hem lijkt te geloven drijft hem tot het uiterste. Hij krijgt een drankprobleem en mishandeld geregeld Bea en Bjorn. Wanneer het bericht de politie bereikt, komt Arne weer in het slecht daglicht te staan. Hij ziet geen uitweg meer en onderneemt een zelfmoordpoging. Deze mislukt echter.

Hoewel Bjorn hem dit verbiedt, gaat diens beste vriend Maarten Van den Bossche zich met de zaak bemoeien. Maarten komt er uiteindelijk achter dat het niemand minder dan zijn ex-vriendin Annick Schoonbaert is die indertijd Arne beschuldigde van aanranding. Zij heeft bij de aanval nooit het gezicht van Arne gezien, maar hij werd als de meest aannemelijke verdachte beschouwd aangezien hij als tuinman aan het werk was bij haar thuis. Rond de tijd dat Maarten begint te graven in het verhaal, begint Annick dreigbrieven te ontvangen. Dit versterkt haar vermoeden en tevens dat van de politie dat Arne de ware dader is. Uiteindelijk zal blijken dat een oude jeugdvriend van Annick achter de feiten zat. De naam van Arne wordt volledig gezuiverd.

Bea is vrijwel de enige die Arne min of meer is blijven steunen toen hij in de gevangenis belandde. Ze kreeg het hard te verduren, want door de roddels en boze blikken van de mensen moesten Bea en Bjorn verschillende keren verhuizen.

Arne werkt een tijdje als schildershulp voor Wim Veugelen. Nadien gaat hij opnieuw aan de slag als zelfstandig tuinier.

Maarten vertelt Linda dat Bjorn zijn studies heeft opgegeven en hij in het hof van zijn vader werkt.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.