FANDOM


Cédric Van de Caveye
Seizoenen 141516171819202324252627 Fotoshoot S27 Cedric
Eerste verschijning Aflevering 3000 - 16 februari 2005
Gespeeld door Yanni Bourguignon (voorheen Bas Van Weert, Bo Bogaerts, Aldo Vandervorst en diverse baby's)
Huidig beroep Student hoger onderwijs - Rechten
Huidige partner -
Kinderen -
Ouders Mario Van de Caveye en Veronique Van den Bossche
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenGezondheidVerhaallijnenMisdrijvenTriviaQuotesGeneriekGalerijFoto'sAchter de SchermenLees Meer

Algemene Informatie

Cédric Van de Caveye is een hoofdpersonage dat van 16 februari 2005 tot en met juni 2006 wordt vertolkt door diverse baby's, van 4 september 2006 tot en met 12 mei 2008 door Aldo Vandervorst, van 8 september 2009 tot en met 3 mei 2011 door Bo Bogaerts, van 4 november 2013 tot en met 29 november 2017 door Bas Van Weert en sinds 4 december 2017 door Yanni Bourguignon.

Familie en Liefdesleven

Cédric Van de Caveye is de zoon van Veronique Van den Bossche en Mario Van de Caveye en kleinzoon van Guido Van den Bossche, Marie-Rose De Putter en Gerard Van de Caveye. Als kind verhuisde Cédric samen met zijn vader naar Milaan na de breuk tussen zijn ouders. Cédric koos voor zijn vader, omdat zijn moeder nooit tijd had voor hem.

Enkele jaren later blijkt de band tussen zoon en moeder sterk verwaterd. Veronique gaat volledig voor haar carrière en verliest het contact met Cédric. Hij komt nog af en toe naar België, maar dan wil hij liefst zo snel mogelijk terug naar huis. Tot Cédric op een dag met zijn koffer in België staat. De relatie met zijn vader is volledig verzuurd omdat ze alleen nog maar ruzie maken. Cédric komt opnieuw in België wonen. Hij kan het goed vinden met zijn nicht Louise Van den Bossche en heeft een serieuze boon voor Stefanie Coppens.

Studies en Beroepsleven

Cédric verblijft tijdens zijn jeugd veel op internaten en kostscholen. In 2011, wanneer Mario beslist in Milaan te blijven wonen, maakt hij een regeling met Veronique waarbij Cédric op 18-jarige leeftijd de aandelen van zijn vader bij MVM krijgt. Tot die tijd zijn de aandelen in Veroniques handen.

Als tiener is Cédric allesbehalve een goede leerling. Hij moest van het CLB zijn tweede middelbaar opnieuw doen, maar wilde liever niet bij die 'kleine kinderen' in de klas zitten. Hij spijbelt geregeld, drinkt alcohol en stelt zijn huiswerk uit. Door de spanningen tussen hem en Veronique Van den Bossche, kiezen ze er samen voor om Cédric opnieuw op internaat te sturen.

In de paasvakantie van 2016 doet Cédric voor het eerst een studentenjob, namelijk als allround-assistant bij VDB. In het najaar van 2016 wordt duidelijk dat Cédric op Sint Rombouts College zit. Hij volgt de richting Informaticabeheer. Een tijdje later wordt hij van school gestuurd omdat hij Igor Eremenko, zijn overbuur op het internaat, een hersenschudding bezorgde.

Sinds de onthulling dat Cédric verantwoordelijk is voor de moord op June Van Damme, krijgt hij les in een gesloten jeugdinstelling en is hij vastberaden om zijn diploma middelbaar onderwijs te behalen via middenjury. In augustus 2017 wordt nog eens bevestigd dat Cédric gemotiveerder dan ooit is om via middenjury dit diploma te behalen en beslist 2 jaren middenjury in 1 jaar te doen. In september 2017 krijgt Cédric zijn uitslag: geslaagd op beide jaren. Als hij vrijkomt, wilt Cédric Rechten gaan studeren.

Gezondheid

Als kind kreeg Cédric te maken met de ziekte leukemie, waar ook zijn familieleden Pierre Van den Bossche en Pierrot Cockelaere aan overleden zijn. Deze keer loopt het echter goed af, door een beenmergtransplantatie van Marie-Rose De Putter. Veronique Van den Bossche stuurt nadien Cédric op internaat in Zwitserland, zodat hij voldoende kan herstellen in gezonde lucht. In zijn tienerjaren durft Cédric al eens iets te veel alcohol drinken, waardoor hij op een gegeven moment in een coma terecht komt. 

Verhaallijnen

DSC 8164
Familie3017

Tijdens het dertiende seizoen wordt Veronique Van den Bossche zwanger. Zij en Mario Van de Caveye zijn in de zevende hemel maar al snel barst er een strijd los wanneer ook Els D'hollander en Trudy Tack de Rixart de Waremme zwanger blijken te zijn. Veronique wil namelijk als eerste haar kindje op de wereld zetten. Uiteindelijk bevallen de drie vrouwen op dezelfde dag en wordt Cédric geboren. De komst van Cédric zorgt onmiddellijk voor spanningen tussen Veronique en Mario. Vooral de achternaam lijkt niet zo simpel te zijn. Veronique wil namelijk dat Cédric haar achternaam krijgt. Mario is hier niet mee akkoord maar wanneer Veronique vertelt dat hun tweede kindje zijn naam zal krijgen, besluit hij toch akkoord te gaan.

VDB Electronics viert feest en de Van den Bossches trekken naar het pretpark Bellewaerde. Op het einde van de dag vindt er een grote barbecue plaats, maar die valt letterlijk in het water door een plotse storm. Iedereen haast zich een weg naar de bus om te ontkomen aan de regen. In alle haast zijn zowel Veronique als Mario de kleine Cédric vergeten. Wanneer ze nadien terugkeren, is er geen spoor van het ventje terug te vinden...

Er is nog altijd geen spoor van Cedric, het zoontje van Veronique Van den Bossche en Mario Van de Caveye. Mario kan de spanning niet meer aan en wordt in shock naar het ziekenhuis gebracht. Ondertussen gaan Peter Van den Bossche en Andreas Mitsides op bezoek bij de labiele Suzy Mariën omdat ze denken dat zij wel iets me de ontvoering te maken kan hebben. Inspecteur Jef Lits houdt zich met de zaak bezig en hij suggereert aan Veronique om de televisie in te schakelen. De emotionele oproep van Veronique in het televisienieuws blijft niet zonder resultaat en de kleine Cédric wordt ongedeerd teruggevonden.

Vanaf dit punt wordt de rol van Cédric Van de Caveye vertolkt door Aldo Vandervorst.

Familie3432
Familie3803

Drie jaar later. Cédric woont nog steeds samen met zijn ouders in het huis van Peter Van den Bossche en Marie-Rose. Het gaat echter niet zo goed met zijn gezondheid. Hij heeft overal blauwe plekken en Veronique Van den Bossche is ervan overtuigd dat hij mishandeld wordt door Marie-Rose De Putter.

Dit verhaal klopt niet want na verschillende onderzoeken in het ziekenhuis komt aan het licht dat Cédric leukemie heeft. Dankzij een beenmergtransplantatie van Marie-Rose kan Cédric genezen, maar Veronique blijft op haar hoede. Ze blijft Cédric overbeschermen uit schrik dat hij terug zal hervallen.

Ondertussen proberen Veronique en Mario Van de Caveye al drie jaar om en tweede kindje te krijgen. Veronique is echter niet van plan om opnieuw zwanger te worden. Ze probeert het goed te maken met Mario door eindelijk zijn wens te laten uitkomen. Ze laat de naam van Cédric veranderen naar 'Van de Caveye'. In mei verhuizen Cédric, Veronique, Mario en Suzy Mariën naar een eigen woning.

Aan het begin van het seizoen wordt Cédric opnieuw ziek waardoor Veronique Van den Bossche bang is dat haar zoontje zal hervallen. Ze stuurt Cédric naar een internaat in Zwitserland omdat de berglucht hem deugd zal doen. Veronique en Mario vliegen af en toe naar daar om hun zoontje te bezoeken en tijdens vakantie keert Cédric soms terug naar België.

Vanaf dit punt wordt de rol van Cédric Van de Caveye vertolkt door Bo Bogaerts.

Familie4064

Het huwelijk van Veronique Van den Bossche en Mario Van de Caveye vertoont al een tijdje barsten en Veronique wil haar echtgenoot weer gelukkig maken. Ze haalt Cédric terug naar België zodat vader en zoon wat tijd met elkaar kunnen spenderen. Veronique en Mario kiezen ervoor om Cédric voor een langere periode in het land te houden, maar sturen hem naar een internaat. Cédric gedraagt zich echter als een lastige jongen wanneer hij vindt dat zijn oma meer aandacht geeft aan Louise Van den Bossche dan aan hem.

Veronique Van den Bossche en Mario Van de Caveye gaan uit elkaar en de echtscheiding wordt in gang gezet. Mario begint een relatie met Jennifer Verjans. Jennifer is van mening dat Mario niet overhaast mag tekenen en een goeie regelen met Cédric uit de brand moet slepen. Wanneer Veronique bezoek krijgt van Julio Rodriguez de la Fuente, betrapt Cédric de twee al vrijend in de zetel en Veronique vreest dat Mario dit zo meteen te weten zal komen. Veronique stelt zich inschikkelijk op en heeft voor Mario een appartement gevonden met een grote tuin voor Cédric.

Er wordt een regeling getroffen waarbij Cédric om de week bij zijn vader logeert, maar Veronique laat hem met een bang hartje achter bij Mario en Jennifer. De zorg voor Cédric wordt al snel een last voor Jennifer en ze wil Mario voor haar alleen. Wanneer Jennifer de jongen alleen achterlaat, is het voor Veronique duidelijk dat hij gevaar loopt bij Mario. Ze probeert Cédric bij hem weg te krijgen en Mario wil dit niet laten gebeuren. Hij maakt een einde aan zijn relatie met Jennifer.

Familie4589
Familie 0305 teaser 0

Cédric is samen met zijn vader op vakantie geweest en is sindsdien onhandelbaar als hij naar Veronique moet. Cédric en Mario hebben ook een geheimpje met elkaar en willen Veronique niets zeggen. Wanneer de naam Kathy valt, is Veronique er zeker van dat Mario een nieuwe vriendin heeft, maar het gaat om een kat. Hierdoor wil Cédric alleen maar bij Mario blijven en Veronique spreekt Mario hier over aan. Uiteindelijk komt de waarheid naar boven, maar kan Kathy niet mee met Cédric naar Veronique, omdat ze allergisch is aan katten.

Veronique Van den Bossche moet opnieuw afscheid nemen van Cédric, want door de echtscheiding tussen haar en Mario denkt Mario na over zijn toekomst binnen België. Mario wil een nieuw leven beginnen in Italië en hij wil Cédric meenemen. Veronique is niet akkoord want ze wil haar zoon niet zomaar afstaan. Het komt bijna tot een rechtszaak wanneer Veronique beseft dat Cédric beter af is bij zijn vader omdat ze het te druk heeft met haar carrière. Ze neemt afscheid van Cédric maar ze vliegt geregeld nog naar Italië om hem te bezoeken.

Vanaf dit punt wordt de rol van Cédric Van de Caveye vertolkt door Bas Van Weert.

Familie 5275 001
Familie5275

Cédric en Veronique Van den Bossche hebben al een tijdje geen contact meer met elkaar. Wanneer Veronique een relatie begint met Rudi Verbiest, neemt ze op zijn aanraden terug contact op met haar zoon. Cédric reageert eerst terughoudend maar hij keert toch tijdens de herfstvakantie van Milaan terug naar België. De drie dagen die hij in België doorbrengt reageert hij heel terughouden. Cédric trekt liever alleen de stad in of chat op zijn kamer met zijn vrienden. Hij vindt Mechelen een dode stad en ook voor zijn familie heeft hij geen goed woord over. Cédric is dan ook blij wanneer hij terug naar Milaan kan vertrekken.

Anderhalve maand later keert Cédric als verrassing voor Veronique met Kerstmis weer even terug naar België. Het lijkt al wat beter te gaan tussen moeder en zoon, maar toch blijft hij haar ervan verwijten een workaholic te zijn. De dag na het feest vertrekt hij alweer naar Italië. Tijdens de Paasvakantie keert hij opnieuw terug naar België en iedereen is verrast wanneer Veronique zelfs een volledige dag voor Cédric vrijmaakt.

Terugkeer naar België

640px-Familie 5337 001
Familie 5333 002
S24E007 19
640px-Familie 5349 004
5339 01
S24e032 20
Familie 5420 04
Familie 5420 05
Familie 5529 001
Familie 5534 003
S24 E196 014
Familie 5545 018
Familie 5545 030

Op een dag staat Cédric ineens voor de deur van Marie-Rose. Hij is al liftend naar België gekomen omdat hij niet langer bij zijn vader Mario in Milaan wil wonen. Ze doen niets anders dan ruzie maken en Cédric wil bij zijn moeder komen wonen. Veronique is echter bijna nooit thuis omdat ze het ontzettend druk heeft met Vero Bello. Marie-Rose besluit dan maar dat Cédric best een tijdje bij haar en Mathias komt wonen.

Cédric neemt dan toch zijn intrek in het appartement van zijn mama en bovendien hoopt hij naar dezelfde school als Louise te kunnen gaan. Cédric moet daarvoor wel testen afleggen bij het CLB omdat het schoolsysteem in Milaan helemaal anders is. Cédric is maar nipt geslaagd en de school raadt hem aan om zijn tweede middelbaar opnieuw te doen. Cédric ziet dit helemaal niet zitten en smeekt zijn mama om hem toch naar het derde te laten gaan. Veronique geeft toe, maar eist wel dat Cédric zijn uiterste best doet om zijn achterstand in te halen.

Puberstreken

De dagen nadien wordt het al snel duidelijk dat Cédric helemaal niet van plan is om zijn best te doen. Hij haat zijn klasgenoten en zit bovendien in een andere klas dan Louise. Hij spijbelt meerdere keren en weigert zijn huiswerk te maken. Daarnaast gaat hij geregeld op café en drinkt hij alcohol. Cédric logeert nog af en toe bij Marie-Rose en laat er een puinhoop achter. Rita weigert dit op te ruimen, en Cédric reageert onbeschoft tegen haar.

Veronique beseft dat ze met Cédric moet praten, maar hij blijft zijn best doen om zijn mama ervan te overtuigen dat hij zal verbeteren. Veronique weet echter niet meer hoe ze Cédric moet aanpakken, en Rita besluit zich met hem bezig te houden. Haar aanpak lijkt te werken, want Cédric begint respect voor zijn tante Rita te krijgen, en luistert naar haar advies. Cédric doet zelfs zijn best om zijn huiswerk te maken, tot Veronique hem wijst op zijn spellingfouten.

De weken nadien blijven Cédric en Veronique het moeilijk met elkaar hebben. Ze hebben quasi dagelijks hun discussies, maar toch hebben ze soms ook goede momenten. Veronique vindt zichzelf een slechte moeder en Cédric is er dan weer van overtuigd dat hij niet gewild is. Wanneer de ruzie tussen Veronique en Peter dan ook nog eens voor een heuse familievete zorgt, komt er ook ruzie tussen Cédric en Louise. Louise mag namelijk geen contact meer met hem hebben van haar vader.

Cédric ziet in dat hij en Veronique elkaar alleen maar in de weg lopen en ziet het niet meer zitten. Hij gaat op een avond drinken in een café en beseft even later dat hij fout is. Hij belt naar Rita om hem te helpen en dat doet ze ook. Terwijl hij nog even bij Marie-Rose logeert, gaat Rita met Veronique praten. Cédric besluit om zijn moeder niet langer tot last te zijn en hij vertelt haar dat hij naar een internaat wilt. Veronique wilt dit eerst niet, maar geeft toe dat dat misschien tijdelijk een goed oplossing is. Samen gaan ze op zoek naar een goed internaat, wat ze ook al snel vinden. Een paar dagen later vertrekt Cedric al naar een internaat en hij en zijn moeder nemen afscheid van elkaar.

De weken nadien verbetert de relatie tussen moeder en zoon, omdat ze elkaar niet meer elke dag zien. Tijdens de feestdagen gaat Cédric naar Milaan omdat hij zijn vader nog eens wil zien. Maar hij komt vroeger dan verwacht naar huis en brengt nieuwjaarsdag in België door.

De volgende dag gaat Cédric samen met Louise en Jelle 'nieuwjaarke zoet' zingen in de straten van Mechelen. Ze halen een hoop geld bij elkaar, en Cédric droom al luidop van zijn nieuwe zonnebril. Tot Jelle het geld in de Jan en Alleman achterlaat. Cédric is zo kwaad, dat hij Jelle een klap in zijn gezicht geeft. Wanneer Bart dit hoort, haalt hij er meteen Veronique en komt het tot een zware ruzie tussen de twee. Cédric en Jelle kunnen hun ruzie oplossen zonder tussenkomst van hun ouders, wanneer ze een telefoontje van Niko krijgen dat hij hun centen gevonden heeft.

Tigerkidnapping

Tijdens de krokusvakantie gaat Cédric een dagje bij zijn grootmoeder Marie-Rose logeren omdat hij ziek is, en Veronique niet op hem kan passen door haar job. Marie-Rose en Mathias krijgen die dag echter bezoek van twee vreemde mannen en worden het slachtoffer van een tigerkidnapping. Cédric is op dat moment op zijn kamer, maar de mannen komen hem ook op het spoor en sleuren hem naar de woonkamer. Terwijl Cédric en Marie-Rose bedreigd worden met een pistool, moet Mathias geld gaan halen bij de bank, maar Cédric overhoort de twee praten en komt zo te weten dat hun pistool niet eens geladen is. Onderweg kan Mathias toevallig Veronique op de hoogte brengen en zij belt de politie. Alles loopt goed af en de politie kan de twee oppakken.

Nadien maakt Cédric plannen om in de paasvakantie naar Milaan te vertrekken, zodat hij ook zijn vader nog eens kan zien. Hij vraagt of Louise mee wil reizen, zodat hij haar Milaan kan leren kennen. Peter wil van dit idee niets weten en weigert categoriek. Tot Trudy hem op andere gedachten kan brengen. Veronique is emotioneel wanneer ze merkt hoe goed Cédric en Louise met elkaar overweg kunnen, en dat zorgt ervoor dat ze opnieuw toenadering tot Peter zoekt.

FreEco

Wanneer Louise zich inzet voor het goede doel door met FreEco samen te werken, krijgt Cédric ook de kriebels om zijn nichtje te helpen. Samen bedenken ze een plannetje om de CEO van Galmego aan te pakken, een cosmeticabedrijf dat nog steeds testen uitvoert op levende dieren. Ze gaan naar het huis van de CEO en maken er een foto met een groot spandoek en knuffeldieren. Veronique is razend wanneer ze dit te horen krijgt en wil dat Cédric stopt met deze acties. Het hek is helemaal van de dam wanneer de volgende dag de hond van de CEO vermist is. De politie verdenkt Louise en Cédric, maar zij hebben er niets mee te maken.

Louise blijft zich de dagen nadien volledig inzetten voor FreEco, maar Cédric besluit zich wat meer afzijdig te houden, omdat hij het niet altijd eens is met de methoden van de organisatie. Het komt tot een pijnlijke confrontatie tussen FreEco enerzijds en Fashion en Vero Bello anderzijds wanneer ze enkele stoffen analyseren. Ze zetten de twee bedrijven in een slecht daglicht en Veronique laat het daar niet bij. Ze laat de stoffen opnieuw testen en tijdens een persconferentie zorgt ze ervoor dat Hannes van FreEco publiekelijk vernederd wordt. Hannes zweert dat hij het daar niet bij zal laten en enkele dagen later komt Veronique te weten dat Cédric al enkele dagen vermist is. Louise vreest dat Hannes en Mirthe hier voor iets tussen zitten en ze zetten de zoektocht in met de hulp van Faroud Kir en de politie. Uiteindelijk hebben de twee er niets mee te maken, wanneer Veronique plots een telefoontje krijgt uit het ziekenhuis. Cédric ligt al enkele dagen in coma, nadat hij te veel gedronken heeft. Hij werd binnengebracht zonder identificatie, waardoor het zo lang duurde voor ze zijn familie konden contacteren.

S25 E004 035
S25 E010 025
S25 E010 030
Aflevering 5632-2
Familie 5634 002-30hp3lkkrrw5160e05ird6
Aflevering 5647-2
Aflevering 5647-3
Familie 5656 005-30qfhs5thqed86qyzt8jyi
Familie 5657 004-30qfhsev6bgqsa8prjlv62
Familie 5661 004-30s6opzd0tsmsakcxsp3wq
Familie 5674 001
Familie 5708 003
Familie 5708 001
Familie 5729 001
BBtT42I
Familie afl5767 37

De toestand van Cédric kent weinig vorderingen, en Veronique is in alle staten. Ook Marie-Rose waakt aan het bed van haar kleinzoon, die ondertussen ook nog eens een longontsteking erbij heeft gekregen. Twee dagen later evolueert de toestand van Cédric dan toch in de goede richting en hij ontwijkt uit zijn coma. Hij mag terug naar huis, maar op één voorwaarde: hij moet therapie volgen, iets waar Cédric helemaal geen zin in heeft. Tot hij zijn therapeut, een jonge vrouw genaamd Pam Bauwens, leert kennen. Ondertussen moet Cédric ook afscheid nemen van zijn grootmoeder, die een nieuw leven begint in Frankrijk.

Twee maanden later

Het gaat opnieuw beter tussen Cédric en Veronique, maar hun geluk is van korte duur. Veronique vertelt namelijk dat ze zwanger is en wil niet vertellen wie de vader is. Cédric vindt het gedrag van zijn moeder wansmakelijk en laat dit ook duidelijk merken. Wanneer ze niet veel later een miskraam krijgt, voelt Cédric zich natuurlijk schuldig en zoekt hij troost bij Mathias. Het is uiteindelijk Mathias die moeder en zoon terug bij elkaar brengt. Nu Mathias en Veronique plotseling veel tijd met elkaar spenderen, komt Mathias ook geregeld over de vloer bij haar en Cédric, en dat vindt Cédric maar al te tof, zeker omdat hij in Mathias een vaderfiguur gevonden heeft. Wanneer de sessies bij de psycholoog er voor Cédric opzitten, gaat Cédric echter terug naar het internaat.

Leen verhuist met haar gezinnetje naar het appartement van haar vader en Linda. Veronique en Mathias zijn geïnteresseerd in haar huis en Veronique contacteert de huurbaas. Ze slaagt erin om het huis voor een goed prijsje te kopen en ze nodigt Cédric uit om het nieuws te vertellen. Wanneer Cédric hoort dat het huis al gekocht is, loopt hij boos weg en wordt hij aangereden door de huisbaas. Hij komt er echter zonder ernstige verwondingen vanaf.

Tijdens een bezoekje aan de foodbar komt het tot een pijnlijke confrontatie tussen Veronique en Trudy, waar vooral Cédric het slachtoffer van is. Trudy noemt hem een alcoholieker en wil niet langer dat hij met haar dochter omgaat. Trudy heeft spijt van haar woorden en biedt later haar verontschuldigingen aan.

Met Nieuwjaar maken Veronique, Cédric en Mathias zich klaar om Anna en Albert te ontvangen. Wanneer Cédric te weten komt dat Anna vorig jaar stomdronken was met Nieuwjaar, bedenkt hij een plannetje om het feestje iets gezelliger te maken. Cédric slaagt erin om zijn overgrootmoeder zat te voeren, wat zorgt voor hilarische momenten. Hoewel ze eigenlijk kwaad moeten zijn op de uitgehaalde streken van de jongen, kunnen Veronique en Mathias er goed om lachen.

Veronique krijgt op een avond een telefoontje van de directeur van Cédrics internaat. Hij vertelt haar dat Cédric voorgoed van het internaat wordt gestuurd als gevolg van het werpen van een rookbom. Doordat het brandalarm is afgegaan en bepaalde diensten ter plekke zijn moeten komen, moet Cédric hiervoor een schadeclaim betalen. Mathias kan ervoor zorgen dat Veronique strenger optreed tegenover haar zoon en dat hij die schadeclaim zelf zal moeten betalen. De situatie loopt al snel uit de hand wanneer Cédric doorheeft dat zijn moeder dankzij Mathias plots veel strenger is. Hij pikt dit niet zomaar en stelt zich nog rebelser op dan voorheen. Veronique wil niet langer dat Mathias zich nog moeit met de opvoeding van haar zoon, maar de relatie tussen haar en Cédric is ondertussen volledig verwoest.

Cédric maakt een paar keer zijn opwachting in de Jan en Alleman waar hij met Benny aan de praat geraakt. De twee gaan samen naar de cinema en kunnen het goed met elkaar vinden. Cédric is openhartig over de problemen thuis en zou liefst een tijdje bij Benny en zijn gezin komen logeren. De huisgenoten van Benny - behalve Agnes - gaan akkoord en na even aarzelen wil zelfs Veronique het een kans geven.

Tot ieders verbazing gedraagt Cédric zich uitermate voorbeeldig bij de familie Pauwels, maar Agnes blijf op haar hoede. Door meer in haar buurt te vertoeven, wordt Cédric echter smoorverliefd op Stefanie. Hij gaat een weddenschap aan met Louise om te bewijzen dat hij Stefanie met gemak kan overtuigen om met hem te kussen. Cédric beslist een foto van zichzelf en Stefanie te maken waarbij ze elkaar kussen. Zonder haar toestemming kust hij Stefanie op de mond en maakt hij er een foto van. Stefanie is woedend omwille van dit voorval. Tegen haar zin verspreidt Cédric hun foto, maar om het goed te maken geeft hij Stefanie een dure ketting cadeau.

Ondertussen komt het tot een pijnlijke confrontatie tussen Cédric en Agnes wanneer er twee dure horloges gestolen worden uit het atelier van Patrick. Agnes is ervan overtuigd dat Cédric de dader is en beschuldigt de jongen onmiddellijk. Cédric pikt dat niet en keert terug naar huis. Uiteindelijk komt de waarheid naar boven wanneer de echte daders teruggevonden worden. Nadien krijgt Veronique ook een telefoontje van het internaat. Cédric heeft die rookbom dan toch niet gegooid en hij wordt opnieuw toegelaten.

Na de waarschuwingen van zowel Mathias als Leen negeert Veronique haar fysieke uitputting. Doordat ze geen zorg draagt voor haar gezondheid, begint Veronique op een avond thuis heel hard te zweten en valt ze tegen de grond. Cédric maakt zich zorgen over de gezondheid van zijn moeder en verplicht Mathias uit haar buurt te blijven. Tijdens een hevige discussie met Simon valt Veronique flauw. Ze wordt overgebracht naar het ziekenhuis en krijgt van de dokter te horen dat ze overwerkt, ondervoed en uitgedroogd is. Ze moet zeker een maand rusten. Cédric doet zijn moeder inzien dat ze werkverslaafd is en te maken heeft met een burn-out. Mathias komt opnieuw geregeld over de vloer om Veronique vooruit te helpen en de twee worden opnieuw een koppel.

In tegenstelling tot Louise's rapport is Cédric op alle vakken gebuisd vlak voor de paasvakantie. Mathias kan ervoor zorgen dat Cédric enkele dagen in de vakantie aan de slag kan gaan bij VDB. Daar beslist hij de onnozele puber uit te hangen, wat leidt tot aanvaringen met onder andere Simon en Quinten. June maakt Cédrics hoofd zot om te stoppen met school en op leercontract te gaan, tot grote frustratie van Veronique. Simon weigert echter Cédric aan te nemen en hij moet het idee al snel opbergen.

Wanneer Cédric een belangrijke taak af heeft, wil hij die laten nalezen door zijn mama. Veronique is echter te druk bezig op haar hometrainer en begrijpt Cédric verkeerd. Ze denkt namelijk dat hij vooral hoopt dat zij de taak voor hem zal maken. Cédric gaat daarom naar June om haar mening te vragen, wat bij Veronique tot grote jaloezie zorgt. Veronique biedt haar excuses aan en Cédric vergeeft haar.

Het gaat met Veronique van kwaad naar erger wanneer ze op een avond verkracht wordt door Gert Beysen in opdracht van June. Veronique zwijgt eerst in alle talen, maar neemt toch Mathias en Peter in vertrouwen. Ze blijft opnieuw thuis van het werk en vertelt aan Cédric dat ze opnieuw hervallen is. Cédric is bezorgd om zijn moeder en wil er zijn voor haar. Uiteindelijk komt ook Cédric de waarheid te weten en hij kookt van woede om wat er met zijn moeder gebeurd is. Veronique wil echter niet dat Cédric zich druk maakt want de examens komen er aan.

Ondertussen krijgt Cédric van zijn nichtje Louise te horen dat ze een vriendje heeft uit Amsterdam: Steve Vanderhaegen. Cédric waarschuwt haar voor eventuele slechte bedoelingen van Steve, omdat ze hem alleen via Facebook kent. Wanneer Louise naar Amsterdam reist door een ruzie met haar moeder, probeert Cédric in contact te komen met Steve, zonder veel succes. Na de examens komt Cédric met een super rapport thuis en zowel Veronique als Mathias zijn fier op hem. Als beloning mag hij naar Rock Werchter gaan.

Familie 5814 002
Familie 5815 005
Familie 5822 002
Familie 5824 002
Familie moord cedric 002
Familie 5839 005
S26 afl5827 049
S26 afl5831 039
S26 afl5866 064
806005cae0c909d6cbed8d96012afc0a
Schermafdruk 2017-04-30 20.05.54
BBANGmm
Ef49bde72a418b052a38ae7d68339a1c
5963-29
B6329eac03206ab63b5f50c8609568fc
S26 afl5988 204

De relatie tussen Cédric en Veronique is volledig terug opgebouwd, maar mooie liedjes duren nooit lang. Cédric geeft een Halloweenfeestje voor zijn vrienden, terwijl Mathias en Veronique van huis weg zijn. Wanneer ze de volgende dag thuiskomen, treffen ze echter een ravage aan. Dat geeft dan ook opnieuw de aanleiding tot veel ruzies tussen moeder en zoon. Zeker omdat Cédric opnieuw alcohol gedronken heeft en dit ook uitgedeeld heeft aan zijn vrienden

Cédric krijgt huisarrest van zijn moeder, maar probeert toch weg te glippen. Mathias kan hem op tijd betrappen en belooft niets tegen Veronique te zeggen. Het humeur van Cédric is beneden alle peil en de emoties laaien hoog op tijdens een discussie met Veronique. Hij kan blijkbaar zijn gevoelens niet langer op een normale manier uitdrukken en komt op school in de problemen. Hij heeft een gevecht met een jongen die nadien met een hersenschudding naar het ziekenhuis gevoerd wordt. De school is het gedrag van Cédric beu en stuurt hem van het internaat. Veronique is razend en probeert te achterhalen wat Cédric zijn probleem is, maar hij sluit haar volledig buiten. Zij en Mathias schakelen psychologe Pam terug in.

Pam raadt Veronique aan om samen met Cédric een weekendje op uit te trekken. Veronique beslist om met haar zoon enkele dagen naar Italië te vertrekken. Daar wordt duidelijk dat ze indertijd de villa van Bianca heeft geërfd. In deze villa heeft Veronique naar eigen zeggen mooie momenten beleefd met haar toenmalige man Giancarlo. Terwijl zij in Italië verblijft met Cédric, ontdekt Ruth dat Gert op 28 juni in het ziekenhuis heeft gelegen met een hersenschudding, kaakbeenbreuk, wurgsporen in de hals en kneuzingen ter hoogte van het strottenhoofd. Gert geeft toe dat hij Veronique heeft verkracht in opdracht van June. Mathias wordt aangehouden voor slagen en verwondingen op Gert.

In Italië wordt de band tussen Cédric en Veronique opnieuw aangesterkt en lijkt het erop dat de twee eindelijk eerlijk kunnen zijn tegen elkaar. Veronique krijgt een telefoontje van Peter in verband met de aanhouding van Mathias. Bovendien is de politie op zoek naar haar. Veronique en Cédric keren terug naar België en Veronique gaat zichzelf aangeven bij de politie als de moordenaar van June. De volgende dag heeft Cédric echter een enorm schuldgevoel en hij gaat naar Rudi met de vraag hem te vergezellen naar het politiekantoor. Daar vertelt Cédric de waarheid: namelijk dat hij de moordenaar is. Hij hoorde in juni het gesprek tussen Veronique en Mathias over de verkrachting in opdracht van June en was razend. Hij ging naar de brouwerij van Niko om zijn pistool te stelen, ging vervolgens naar Fashion om June te confronteren en vermoordde haar. Rudi was getuige, omdat hij op dat moment ook bij Fahion was. Hij wou Cédric beschermen door de schuld op zich te nemen.

Cédric wordt opgepakt en nu is maar de vraag of zijn zaak voor de jeugdrechter kan verschijnen of hij als volwassenen berecht zal worden. Veronique wil er alles aan doen om Cédric vrij te krijgen en schakelt met de hulp van Lars één van de beste advocaten in: Alexandra Verhaegen. Cédric komt uiteindelijk voor bij de jeugdrechter en moet minstens één jaar naar een strenge, gesloten jeugdinstelling.

In de instelling heeft Cédric het allesbehalve gemakkelijk. Na enkele dagen wordt hij al flink toegetakeld door enkele jongeren en dat zorgt ervoor dat Cédric zich zeer opstandig gedraagt tegenover zijn moeder. Veronique kan het niet aanzien hoe haar zoon behandeld wordt, en wil verdere stappen ondernemen, maar volgens Cédric zal het dat alleen maar erger maken. Wanneer Veronique nog eens langskomt, komt Cédric zeer agressief uit de hoek en duwt hij haar op de grond om zichzelf te bewijzen tegenover de andere jongeren. Een tijdje later mag Cédric voor het eerst een weekend naar huis komen en doet Veronique haar uiterste best om hem welkom te doen voelen. Cédric voelt zich echter niet goed in zijn vel, omdat hij weet dat hij na het weekend weer gewoon terug naar de instelling moet.

In 2017 wordt Cédric overgeplaatst naar een nieuwe leefgroep, maar dat is dik tegen zijn zin. Hij was nu eindelijk het leven in de instelling gewoon en nu wordt hij bij volledig nieuwe jongeren gesmeten. Het duurt niet lang voor Cédric ruzie maakt met Trevor, één van de jongeren. Trevor wil weten waarom Cédric in de instelling moet verblijven, maar Cédric weigert hierop te antwoorden. Het komt voortdurend tot gewelddadige confrontaties tussen de twee en ook Veronique wordt erbij gehaald om met Cédric te praten. Wanneer het van kwaad naar erger gaat, komt psycholoog Hans met Cédric praten, maar het lukt hem niet om tot hem door te dringen.

Cédric kropt al zijn gevoelens op en weigert met iemand te praten. Hij aanvaardt geen hulp van Hans en wil geen bezoek meer ontvangen van zijn moeder en Mathias. Veronique schakelt Louise in en zij slaagt er wel in om Cédric te bezoeken. Wanneer Cédric heel emotioneel afscheid neemt, vreest Louise dat hij aan zelfmoord denkt en op eigen houtje besluit ze contact te zoeken met Hans om raad te vragen. Louise confronteert Cédric met haar vaststellingen en Cédric geeft alles toe. Hij smeekt Louise echter om te zwijgen tegen iedereen, maar uiteindelijk besluit Louise Hans in te lichten en op deze manier ook Veronique.

Cédric gaat opnieuw naar de consultaties met Hans en vertelt dat hij al wekenlang nachtmerries heeft waarin hij niet June, maar zijn moeder neerschiet bij Fashion. Veronique wil er ondertussen alles aan doen om Cédric weg te krijgen uit de instelling en ze wil hem graag bezoeken. Cédric is er echter nog niet klaar voor en daagt niet op wanneer Veronique haar opwachting maakt. Hans besluit Cédric te helpen door samen met hem een 'safetyplan' op te stellen. Hij wil vooral dat Cédric dingen doet die hij leuk vindt en spoort hem aan om veel muziek te luisteren en basketbal te spelen. Louise geeft Cédric het idee om toenadering te zoeken tot Leon, een nieuwe jongen in de instelling. De twee worden bevriend, maar tijdens een basketbalmatch loopt het fout af. Leon komt lelijk ten val en wordt naar het ziekenhuis gebracht.

Terwijl Cédric zich enorm schuldig voelt, is Veronique erin geslaagd om Cédric voor een tijdje vrij te krijgen zodat hij enkele dagen naar huis kan komen. Cédric gedraagt zich echter opstandig door alles wat er gebeurd is en dat wordt er niet beter op wanneer hij een gesprek overhoort van Veronique en Mathias. Leon is gestorven in het ziekenhuis. Cédric kan de pijn en het verdriet niet meer aan en verdwijnt. Veronique, Mathias, Hans en Louise zijn doodongerust en starten een zoektocht. Cédric belt naar Louise en vertelt dat hij op het dak van Fashion zit. Hans kan met Cédric praten en hem overtuigen om zijn 'safetyplan' te bekijken. Cédric besluit daarom niet te springen en Veronique haast zich naar Fashion om bij haar zoon te zijn.

Wanneer Cédric terugkeert naar de instelling, komen er opnieuw een paar zware gesprekken met Hans, waaruit blijkt dat Cédric nog steeds enorm kwaad is op zijn moeder. Ondertussen komt de mama van Leon op bezoek in de instelling om de spullen van haar zoon bij elkaar te zoeken. Cédric gaat zich verontschuldigen bij de vrouw en stort helemaal in tijdens het gesprek met haar.

Wanneer de trouw van Veronique en Mathias dichterbij komt, probeert Mathias er alles aan te doen om Cédric vrij te krijgen voor een dag zodat hij aanwezig kan zijn. Tot zijn grote verbazing weigert Cédric te komen. Hij legt aan Hans uit dat hij zijn moeder niet wil zien en bang is dat ze alleen maar ruzie zullen maken.

Schermafdruk 2017-08-29 13.18.29
Aflevering5989-12
Familie 5990 extra 005
Familie 6021 004
2017-10-20 (2)
Familie 6044 003
Familie 6056 001
Familie 6059 005
Familie 6059 006

Wanneer Veronique de taxi wilt nemen in de plaats van te trouwen met Mathias, staat Cédric plots achter haar. Hij is toch naar haar huwelijk gekomen en Veronique is dan ook dolgelukkig met zijn komst. Nu kan ze echter wel niets anders doen dan trouwen met Mathias en Cédric begeleidt haar dan ook naar Mathias, die ondertussen al ongerust op haar staat te wachten. Wanneer Veronique dan eindelijk aangekomen is, trouwen ze en volgt er een vreugdevolle receptie.

Voor Mathias en Veronique lijkt het dan toch nog een sprookjeshuwelijk te worden. Cédric verpest de sfeer van het trouwfeest door een preek naar zijn moeder toe. Daarna is het feest dan ook over en uit voor de Van den Bossches. Peter neemt Cédric mee naar huis en ook Mathias en Veronique vertrekken meteen naar huis, omdat Veronique zich na die vernedering niet meer wilt laten zien op het feest.

De volgende dag hebben Mathias en Veronique een discussie. Mathias is dan ook razend op haar zoon omdat hij hun trouwfeest zo verpest heeft. Niet veel later staat Cédric voor de deur om het terug goed te maken en te vragen of zijn moeder eindelijk wat meer tijd zal besteden aan hem. Mathias vergeeft Cédric.

Twee maanden later

Ondertussen is Cédric blij dat zijn moeder zich aan de afspraken houdt, die hij samen met haar en Hans heeft gemaakt. Veronique blijft voortaan meer thuis van het werk wanneer Cédric thuis is. Hijzelf is gemotiveerder dan ooit om via middenjury zijn middelbaar diploma te behalen.

Cédric wordt in de instelling geplaagd door een paniekaanval. Wanneer hij zijn punten voor de middenjury heeft gekregen, belt Cédric zijn moeder op en vertelt dat hij geslaagd is op beide jaren en aan zijn universitaire studies Rechten kan beginnen als hij vrijkomt uit de jeugdinstelling. Veronique krijgt te horen dat de instelling met een positief advies naar de jeugdrechter gaat. Uiteindelijk wordt Cédric definitief vrijgelaten uit de instelling.

Hij wordt bij zijn thuis verwelkomt door zijn moeder, Mathias en Louise. Cédric hoopte echter op een groot feestje, aangezien het zijn laatste vakantiedag is. Daarom nodigen ze iedereen nog snel uit in de Jan en Alleman. Hier maakt Cédric het dan ook goed met zijn moeder en bedankt hij haar voor alles.

Cédric toont zich vastberaden om iets te maken van zijn universitaire studies. Mathias probeert hem op te peppen na een moeilijke start aan de universiteit. Mathias raadt zijn stiefzoon ook aan om terug meer vrienden te maken, die hem eveneens kunnen helpen tijdens het studeren.

Wanneer de affaire van Lars en Veronique uitkomt, ontstaat er een soort koude oorlog tussen Mathias en Veronique. Ook Cédric merkt dit op en hoewel hij de daden van zijn moeder zeker niet goedkeurt, blijft hij haar toch steunen en probeert hij haar te helpen. Uiteindelijk komt alles toch terug goed tussen Mathias en Veronique, al heeft Cédric Lars en Mathias wel een keer uit elkaar moeten halen tijdens een gevecht bij hem thuis.

Louise is niet blij wanneer Wout op uitwisselingsweek naar Berlijn vertrekt. Ze is jaloers wanneer ze Anke, de dochter van Wouts gastgezin, opzoekt op Facebook. Anke is namelijk een lingeriemodel. Een jaloerse Louise beslist Wout een lingeriefoto van zichzelf mee te geven als cadeau. Niet veel later leert ze Martijn kennen en ze lijkt hem wel te smaken. Wanneer Wout niets van zich laat horen en Louise op Facebook ontdekt dat hij zich amuseert in Berlijn met lingeriemodel Anke, gaat ze samen met Cédric op stap in de Kubus. Daar voert Martijn haar dronken. Cédric probeert Louise met raad en daad bij te staan, al neemt Louise niet altijd de juiste beslissingen. Zo dumpt ze Wout voor Martijn.

Wanneer Wout op school merkt dat Louises vriendinnen hem uitlachen, stuurt hij om wraak te nemen Louises lingeriefoto door in een vriendenchatgroep. Niet veel later verschijnen de foto's overal op school en Louise is er kapot van. Cédric gaat met Wout praten.

Vanaf dit punt wordt de rol van Cédric Van de Caveye vertolkt door Yanni Bourguignon.

Niet veel later wordt er ook een gefotoshopte versie van Louises lingeriefoto op het internet gezet en Louise wilt niet meer naar school gaan. Peter licht Cédric in en vraagt hem of hij eens met haar wilt komen praten. Dat doet hij dan ook meerdere keren, net als Louise toen hij zelfmoord wilde plegen ook hem geholpen heeft. Hij kan Louise er uiteindelijk terug bovenop helpen, tot ze plots ontdekt dat het Martijn was die al die foto's heeft opgehangen op school uit jaloezie. Ze dumpt hem dan ook meteen en een goed gesprek met Marie helpt haar weer verder.

Misdrijven

2016

Trivia

  • In 2011 wordt vermeld dat Cédric in het verleden gedoopt is geweest en zijn eerste communie heeft gedaan.
  • De ontvoering van Cédric wordt nog eens vermeld in aflevering 5153 (2013) wanneer Marie-Rose De Putter Leen Van den Bossche wil overtuigen dat ze haar vermist kindje Arthur Van den Bossche wel zullen terugvinden net zoals ze Cédric hebben teruggevonden.
  • Cédric had aanvankelijk dezelfde achternaam als zijn moeder, namelijk 'Van den Bossche'. Mario Van de Caveye wilde graag een tweede kind met zijn achternaam, maar na de miskraam van Veronique Van den Bossche besloot ze de naam van Cédric te veranderen. In 2014 heeft Cédric een Facebook-account genaamd 'Cédric Van den Bossche'. Dit kan expres zijn gedaan, omdat Cédric toen kwaad was op Mario en hij daarom zijn naam op Facebook veranderde. Of simpelweg was dit een fout van de makers. In de 24ste seizoensfinale (2015) wordt duidelijk dat Cédric werkelijk 'Van de Caveye' heet doordat zijn volledige naam vermeld wordt op een affiche van Child Focus.
  • Vanaf seizoen 24 krijgt Cédric fysiek een plaatsje in de generiek, maar de naam van de acteur (Bas Van Weert) wordt niet vermeld. Tijdens seizoen 25 wordt dit aangepast en wordt ook de naam van de acteur in de generiek vermeld.
  • Anno 2018 is Cédric 18 jaar oud. Dit wil zeggen dat hij geboren is in 2000. Zijn geboorte was op het scherm echter pas te zien in 2005.
  • Op 18 juli 2017 werd bekendgemaakt dat acteur Bas Van Weert de reeks dat najaar zou verlaten, omdat hij is geslaagd aan het Conservatorium in Antwerpen en hij er in september van dat jaar een verdere acteeropleiding zal volgen. Hij wilt zich dan ook volledig concentreren op deze opleiding, waardoor de combinatie met zijn steeds groter wordende rol in de reeks onmogelijk is geworden. Hij stond nog tot midden september van dat jaar op de set en de dag daarna werd er dan ook al meteen met de casting gestart voor nieuwe acteurs voor zowel Cédric, als Jelle Van den Bossche, die dan allebei in de loop van het najaar op het scherm verschenen.

Quotes

Generiek

Galerij

Foto's

Achter de Schermen

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de geboorte van Cédric, zie hier of hier.
  • Voor meer informatie over de verdwijning van Cédric, zie hier.