FANDOM


Danny Vandrogenbroeck
Seizoenen 222325 DannyS23Portret
Eerste verschijning Aflevering 5105 - 28 juni 2013
Laatste verschijning Aflevering 5636 - 28 december 2015
Gespeeld door Jos Van Geel


Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieVerledenFamilie en LiefdeslevenVerhaallijnenFoto's

Algemene Informatie

Danny Vandrogenbroeck is een gastpersonage dat van 28 juni 2013 tot en met 25 april 2014 en op 28 december 2015 vertolkt wordt door Jos Van Geel.

Verleden

Danny leed vroeger aan een drankprobleem. Hij vond het zeer moeilijk om van de drank te blijven, maar dat is hem uiteindelijk toch gelukt. Later is hij een begeleider bij de Anonieme Alcoholisten geworden.

Familie en Liefdesleven

Over het liefdesleven van Danny is weinig gekend, maar hij is niet getrouwd. Hij kreeg namelijk gevoelens voor Rita Van den Bossche, maar Rita wilde slechts vrienden blijven omdat hij haar te veel aan Rob Gerrits liet denken. Tijdens het 25ste seizoen wordt duidelijk dat Danny en Rita nog steeds contact hebben, want ze schrijven nog geregeld brieven naar elkaar. Danny heeft nog steeds gevoelens voor Rita en beslist haar te vergezellen op haar cruiseavontuur.

Verhaallijnen

Seizoensfinale25

Dankzij de tussenkomst van Kristina Delcourt, is Rita Van den Bossche weer verslaafd geraakt aan alcohol. Ze dreigt haar familie deze keer voorgoed te verliezen. Tijdens de seizoensfinale besluit Rita om voor eens en altijd een einde te maken aan haar alcoholverslaving. Ze wordt geconfronteerd met een dronken dame op de straat, en wil zo niet verder leven. Ze meldt zich aan bij de Anonieme Alcoholisten en belandt zo onder de hoede van begeleider Danny. Tijdens haar eerste sessie krijgt Rita al veel steun van Danny en de rest van de leden.

Twee maanden later

640px-Familie afl5107 01
22-5
Familie5158
RitaDanny
Familie 5209 001

Dankzij Danny en de andere begeleiders van de AA heeft Rita nu al twee maanden geen druppel alcohol meer aangeraakt. Danny is trots op Rita maar is toch bang dat ze weer in de verleiding zal komen doordat ze thuis vaak alleen is. Rita besluit dan maar de familie uit te nodigen voor een wijn-en kaasavond maar dat vindt Danny riskant. Danny probeert haar toch te beschermen zeker wanneer het meteen duidelijk wordt dat niet iedereen van de familie staat te springen om Rita terug te aanvaarden.

Dankzij Arthur en Leen gaat het veel beter met Rita. Ook de rest van de familie begint haar opnieuw te aanvaarden. Danny is trots op Rita omdat ze een lange weg heeft afgelegd. Het noodlot slaagt toe wanneer Arthur ontvoerd wordt door een onoplettendheid van Rita. Leen geeft Rita de schuld van alles en dat zorgt ervoor dat Rita opnieuw in de verleiding komt om te drinken. Danny probeert haar zo goed mogelijk te helpen maar het is te laat. Wanneer Arthur na een week nog steeds niet teruggevonden is, begint Rita opnieuw te drinken en in een zatte bui valt ze op een ongelukkige manier op straat.

Rita wordt onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht. Ze heeft een schedeltrauma opgelopen waardoor ze haar in een kunstmatige coma houden. Danny wijkt geen moment van haar zijde omdat hij zich schuldig voelt. Wanneer Rita ontwaak uit haar coma, is Danny ook opgelucht. Danny begint zelfs gevoelens te krijgen voor Rita en hij doet er alles aan om haar terug op het rechte pad te krijgen. Wanneer Arthur wordt teruggevonden, komt alles terug in orde met Rita.

Danny en Rita beginnen meer tijd met elkaar door te brengen en er ontstaan gevoelens. Danny is echter bang om de volgende stap te zetten omdat hij denkt dat Rita verliefd is op Patrick. Wanneer Danny het er dan toch op waagt, krijgt hij het deksel op de neus: Rita wilt geen relatie met hem, omdat hij haar te veel aan Rob doet denken. Danny kan het hierna niet aan om Rita te blijven zien en hij wilt het contact verbreken, maar Rita doet er alles aan om hun vriendschap te herstellen. Uiteindelijk lukt dit, maar toch lijkt alles niet meer zo intens dan vroeger.

In 2014 blijkt dat Rita en Danny nog steeds contact hebben met elkaar. Ze spreken nog geregeld met elkaar af als goede vrienden. Danny is opnieuw een grote steun voor Rita wanneer ze slecht nieuws krijgt uit Honduras. Er is daar namelijk een ernstige aardbeving geweest en Rita kan niet in contact komen met haar zoon Pierrot.

Wanneer de familie te weten komt dat er Vlaamse burgers omgekomen zijn tijdens de aardbeving, is iedereen bang dat Rita opnieuw zal beginnen drinken. Danny en Jan proberen Rita zo goed mogelijk te steunen tijdens deze periode zodat ze niet hervalt.

Aflevering 5636-6

Rita Van den Bossche is al een tijdje in het buitenland, maar keert tijdens de feestdagen enkele dagen terug naar haar familie. Linda kan het niet laten om Rita's goede vriend Danny op de hoogte te brengen. Danny probeert Rita nogmaals van zijn liefde te overtuigen en wilt dat ze bij hem blijft. Rita komt echter met een tegenvoorstel en stelt hem voor om mee te gaan op cruise. Danny twijfelt, maar gaat in op haar voorstel en samen vertrekken ze de volgende dag weer.

Foto's