FANDOM


Seizoen 23

De ontvoering van Arthur Van den Bossche


Algemene Informatie

Tijdens het 23ste seizoen verdwijnt het kindje van Leen Van den Bossche spoorloos.

Inhoud

Leen krijgt een patiente, Veerle, die zwanger is en schrijft haar pillen voor. Veerle vraagt of het geen kwaad kan i.v.m. haar zwangerschap. Leen vertelt haar dat het geen kwaad kan. Maar niet veel later staat Veerle terug in de praktijk en ze heeft een miskraam gehad. Ze geeft Leen hier de schuld van. Veerle heeft de kleine Arthur al verschillende keren gezien in Leens praktijk. Een paar dagen later komt Veerle haar verontschuldigen bij Leen thuis. 

Wanneer Rita op een avond op Arthur past en zijn pamper moet ververst worden ziet ze dat er geen meer zijn. Ze gaat vlug even naar haar appartement om pampers te gaan halen, maar ze laat de deur openstaan. Wanneer Rita terug beneden komt is Arthur verdwenen. Leen is meteen in paniek en ze geeft Rita de schuld van de verdwijning.

De politie wordt onmiddellijk gecontacteerd omdat het over een onrustwekkende verdwijning gaat. De inspecteurs Martina en Luuk worden op de zaak gezet, maar die vinden vooral dat Leen zich verdacht gedraagt. Ze zijn er zelfs van overtuigd dat Leen haar kindje iets heeft aangedaan. Wanneer ze met de rest van de familie gaan praten, komen ze te weten dat Leen Arthur heeft proberen te stikken met een kussen.

Wanneer Arthur na een week nog steeds niet teruggevonden is, neemt de politie Leen mee voor een extra ondervraging. Leen wordt hard aangepakt, maar ze blijft beweren dat ze niets heeft gedaan.

Er wordt een zoekactie gehouden om Arthur te vinden. De hele familie en vrienden doen mee met de zoektocht die geleid wordt door de politie. Op een gegeven moment denken ze Arthur in de bossen gevonden te hebben in een zak, maar dat blijkt iets anders te zijn.

Plotseling begint Leen door te hebben wie er achter de ontvoering zit. Enkele dagen geleden kreeg ze namelijk het bezoek van Veerle, de patiënte die een miskraam heeft gehad. Leen is er zeker van de Veerle er iets mee te maken heeft en ze brengt de politie op de hoogte. Ze gaan Veerle opzoeken en ze vinden Arthur terug. Leen is dolgelukkig en ze brengt onmiddellijk iedereen van de familie op de hoogte.

Foto's

Trivia

  • Tijdens de verdwijning van Arthur worden de ontvoeringen van Hannah en Cédric nog eens vermeld door respectievelijk Bart en Marie-Rose die allebei Leen willen overtuigen dat ze Arthur wel terug zullen vinden, net zoals Hannah en Cédric.
  • De twee politieinspecteurs Martina en Luuk komen na deze gebeurtenis bij meerdere zaken voor met politie tijdens het 23ste seizoen. 

Lees Meer