Wikia

Familie Wiki

Familie VTM Wiki:Nieuws

1,671pages on
this wiki
Talk1


Marie-Rose24Profiel WAAAAAT? Dat wou ik nog niet weten!


Dit artikel of transcript bevat onlangs vrijgegeven informatie van afleveringen die nog moeten komen. Het kan SPOILERS bevatten. Lees verder op eigen risico.

Pastoor Walter overleden (29/07/2015)

S15-walter
De Mechelse acteur Guido Horckmans is zondag overleden op 73-jarige leeftijd. Horckmans is vooral bekend als pastoor Walter Dierckx uit de VTM-soap Familie, een rol die hij speelde van 1991 tot 2006. Hij dook ook op in programma’s als F.C. De Kampioenen en De Collega’s.

Na zijn ontslag bij Familie kwam Horckmans evenwel in een depressie terecht en haalde hij geen andere ­acteeropdrachten meer binnen.

In 2011 raakte bekend dat Horckmans aan dementie leed. Omdat hij niet meer voor zichzelf kon zorgen, verhuisde hij noodgedwongen naar een rust- en verzorgingstehuis.

bron: Het Nieuwsblad

Martine Jonckheere niet meer in Familie (18/06/2015)

M
Schermafbeelding 2015-06-18 om 16.46.30 0
artine Jonckheere had donderdag haar allerlaatste draaidag voor Familie.

Op 12 september 2014 werd bekendgemaakt dat Martine Jonckheere dit voorjaar uit Familie zou verdwijnen. Studio A zette een punt achter de samenwerking met de actrice die jarenlang in de huid van Marie-Rose De Putter kroop.

Donderdag namen de collega's afscheid van Martine Jonckheere want ze had haar allerlaatste draaidag. Die allerlaatste draaidag viel wel heel kort voor de seizoensfinale. De makers van Familie willen absoluut vermijden dat uitlekt hoe Marie-Rose uit de reeks verdwijnt. Het zal dus spannend uitkijken worden naar dat moment op tv.

De Showbizz-Site was donderdag aanwezig bij die opnames. Het was toch even een emotioneel moment voor de cast en medewerkers van Familie. Nu hebben ze dit jaar al wel een aantal keer afscheid moeten nemen van een collega, Martine Jonckheere was gewoon familie voor velen van hen. De opnames vonden in het Heilig Hartziekenhuis van Leuven plaats. Bij de allerlaatste scène - die echter niet de laatste scène is die we op tv te zien krijgen - zijn Peter Bulckaen, Sandrine André en Gunther Levi aanwezig. Maar nogmaals, deze scène zegt totaal niets over de manier waarop Martine uit Familie verdwijnt. Na de laatste scène kreeg Martine een mooie bos bloemen én een fles champagne. Een fles die donderdag nog in de frigo gezet zal worden en die Martine en haar partner donderdagavond zullen kraken. En daar heeft Martine een goede reden voor want woensdag was het koppel exact 35 jaar samen.

Bron: Showbizzsite.be

Jelle Florizoone neemt de rol van Guido over (9/06/2015)

Familie 5413 01
Jordi Rottier, die sinds 2010 Guido Van den Bossche speelt in 'Familie', verlaat de reeks. VTM laat weten dat de rol belangrijker wordt en dat het nieuwe opnamesysteem het niet langer haalbaar maakt om de opnames af te stemmen op Jordi's agenda en activiteiten voor school.

Het personage Guido verdwijnt voor alle duidelijkheid niet uit de soap. De rol wordt in het nieuwe seizoen overgenomen door Jelle Florizoone, die bekend is van de fictiereeks 'Rox' en films zoals 'Noordzee', 'Texas' en 'Allez, Eddy!'.

Fans van 'Familie' moeten zo een nieuwe verandering slikken, nadat onlangs Thomas Feyaerts, de kleinzoon van Jan Van den Bossche, overleed. Ook Bart Van den Bossche (Chris Van Tongelen) en Maarten Van den Bossche (Michael Vroemans) verlaten de serie, terwijl eerder al acteurs Jacky Lafon en Martine Jonckheere afzwaaiden.

Bron: HLN.be

'Zatte Rita' heeft spijt van haar beslissing (27/05/2015)

Rita5115
Jacky Lafon heeft spijt van haar vertrek uit 'Familie'. 'Stilzitten doe ik voorlopig nog niet', zegt ze in TV-Familie. 'Maar ik krijg nog altijd een krop in de keel wanneer ik terugdenk aan mijn laatste dag op de set.'

24 Seizoenen lang was Lafon elke weekdag te bewonderen in 'Familie' op VTM. Tot enkele maanden geleden, want toen vertrok 'zatte Rita' - zoals haar personage algemeen genoemd werd - op cruise. 'Ik mis nog elke dag de verwennerij, de collega's en de vriendschap. We hadden zo'n hechte band allemaal: het voelde echt aan als familie', zegt ze in het weekblad. 'Het afscheid is enorm hard geweest. Dat durf ik gerust toe te geven. Ik kan het onmogelijk loslaten. Ik denk nog zo vaak aan de mooie periodes die ik er beleefd heb. Die momenten koester ik.' 

Jacky Lafon kijkt er naar eigen zeggen naar uit om nog eens op de set te staan als Rita. 'Ik denk weleens terug aan al die dagen dat ik met m'n wagen in de file stond naar de set. Wel, ik zou graag nog eens in de file staan. Natuurlijk zal ik af en toe nog in 'Familie' opduiken. Al is dat natuurlijk niet hetzelfde als dagelijks naar de set rijden...' 

'Jacky was zelf vragende partij om uit de reeks te stappen', laat de commerciële zender weten in een reactie. 'Een definitieve terugkeer van haar personage in de reeks is momenteel dus niet aan de orde.'

Bron: Het Nieuwsblad

Bart Van den Bossche verdwijnt dan toch uit Familie (28/04/2015)

Week4Bart

Na maanden twijfelen is de knoop doorgehakt: het personage Bart Van den Bossche verdwijnt uit 'Familie'. Wellicht een hele schok voor de vele 'Familie'-fans, maar het drukke leven van acteur Chris Van Tongelen (46), die voortdurend naar Amerika vliegt om er stiefzoon Ian Thomas bij te staan, is niet langer combineerbaar met tv-opnames. Chris blijft wel optreden met De Romeo's. Na Jacky Lafon en Martine Jonckheere verliest de VTM-soap opnieuw een dragende figuur.  

Een koude douche voor fans van soapfiguur Bart Van den Bossche en acteur Chris Van Tongelen. Het personage verdwijnt na meer dan 5.500 afleveringen op het einde van dit seizoen uit de VTM-soap. Bart Van den Bossche was sinds het begin van de soap in 1991 erbij. Met de beslissing valt het doek over een lange periode van twijfels over de toekomst van Van Tongelen bij 'Familie'. De reden voor de exit: een veel te drukke agenda. Zo zingt Chris ook bij de Vlaamse groep De Romeo's en pendelt hij op en neer naar de VS, waar zijn vrouw en stiefzoon Ian Thomas wonen. Hij helpt de jonge zanger bij de uitbouw van zijn internationale carrière. Een combinatie die niet meer vol te houden is. Zo vloog hij alleen al tijdens de eerste maanden van 2015 zes keer naar Los Angeles. Het maakte de beschikbaarheid van de acteur voor 'Familie', waar sinds enkele maanden met zogenaamde 'opnameblokken' wordt gewerkt, alsmaar moeilijker. 

Bron: HLN.be

Chris Van Tongelen hakt knoop door (7/04/2015)

Familie 5466 002
Blijft Chris Van Tongelen in Familie of niet?

De fans moeten niet wanhopen, want de acteur heeft besloten in de reeks te blijven. Of toch voorlopig. Door de activiteiten van stiefzoon Ian Thomas in de Verenigde Staten en ook het feit dat zijn partner daar verblijft, was het voor Chris niet evident om te blijven acteren in de soap. Vroeger stond hij vier of vijf dagen per week op de set van de VTM-reeks, nu is dat minder. Maar Chris draait op de dagen dat hij er wel is, van ’s ochtendsvroeg tot ’s avondslaat.

Zijn personage Bart Van den Bossche zal iets minder aan bod komen dan vroeger, maar blijft wel aanwezig. En uiteraard blijft Chris ook gewoon optreden met De Romeo's. Afgelopen weekend is hij trouwens weer naar de Verenigde Staten vertrokken om er bij zijn gezin te zijn.

Bron: Showbizzsite.be

Marianne Devriese verwacht derde kindje (19/03/2015)

Nieuwevy
Opnieuw heuglijk nieuws van op de set van Familie: actrice Marianne Devriese, die in de reeks de rol van Evy speelt, wordt binnenkort mama van haar derde kindje. Marianne en haar partner Steve Geerts (Cordon, Amateurs, e.a.) verwachten eind deze zomer een broertje of zusje voor Lina (4) en Ava (2).

“Er staan ons spannende en drukke tijden te wachten, maar vooral ook veel plezier”, vertelt Marianne Devriese. “Lina (4) heeft een broertje ‘besteld’, want “dat heb ik nog niet mama”. En Ava (2) is ervan overtuigd dat de baby bij haar in de buik zit. Het wordt een gezellige drukte hier in huis!”

Marianne blijft de komende maanden gewoon op de afspraak op de set in Boortmeerbeek. Haar zwangerschap werd verwerkt in de scenario’s.

Bron: Showbizzsite.be

Collega's en kijkers willen Jacky Lafon terug in Familie (11/03/2015)

RitaNieuws
Amper twee weken is ze weg, maar Jacky Lafon wordt al fel gemist in de VTM-soap Familie. Zowel de kijkers als haar collega’s willen ‘zatte Rita’ terug, schrijft TV Familie.

24 seizoenen lang was Jacky Lafon elke weekdag te bewonderen in Familie op VTM. Tot twee weken geleden, want toen vertrok zatte Rita - zoals haar personage algemeen genoemd werd - op cruise. Of ze ooit terugkomt is zeker, maar het is wel duidelijk dat veel mensen dat graag zouden hebben.

Haar collega’s bijvoorbeeld. Enkelen van hen doen woensdag hun verhaal in TV Familie. Gunther Levi werkte 16 jaar met Lafon samen. ‘Als zij er was, ging ik sowieso blij naar huis’, zegt hij. ‘We kwamen echt goed overeen, ze zorgen altijd voor ambiance. Ik ga haar missen’.

De hele ploeg zag Jacky graag, bevestigen Ray Verhaeghe en Annie Geeraerts. ‘Het is zo jammer dat ze is opgestapt’, zegt Annie. ‘Ik ga haar nog heel hard missen.’ Ray noemt haar zelfs zijn lievelingscollega. ‘Ze leverde altijd goed werk en was accuraat en stipt. Een heel goeie actrice. Ze is onvervangbaar.’

Een zotte madam, noemt Peter Bulckaen - Mathias in de soap - haar. ‘In de positieve zin natuurlijk. Nu ze er niet meer is, is ook de sfeer die ze op de set bracht wat verdwenen. Ze was echt graag gezien en bracht iedereen aan het lachen.’

Fans: ‘Familie zal niet meer hetzelfde zijn’

Sinds ‘zatte Rita’ uit Familie is gestapt, regent het ook reacties van kijkers via sociale media. Vele duizenden fans hebben pagina’s als Wij willen dat Jacky Lafon in Familie blijft en Jacky ‘Zatte Rita’ Lafon moet in Familie blijven al. Ook op Twitter lezen we onder meer ‘geen Familie zonder Jacky’ en zelfs dat iemands zoontje begon te huilen toen dat plots door had dat Jacky niet zou terugkomen in de reeks.

Jacky Lafon: ‘Niet verwacht’

De vele reacties doen Jacky Lafon duidelijk deugd. ‘Ik word continu aangesproken door mensen die willen dat ik terugkeer’, vertelt ze in TV Familie. ‘Ik had dat helemaal niet verwacht.’

Bron: Het Nieuwsblad

Arthur Le Boudec stapt uit Familie (10/03/2015)

ArnoAvatar
In een interview met het populaire weekblad Dag Allemaal, liet acteur Arthur Le Boudec (Arno Coppens) weten dat hij dit seizoen nog uit Familie zal verdwijnen. Hij vertrekt op eigen vraag uit de reeks omdat hij zich opnieuw op zijn studies wil focussen. 

Le Boudec vertolkte nu z'n drie jaar de rol van Arno Coppens, de zoon van Liesbeth Pauwels en Benny Coppens (Hilde De Baerdemaeker en Roel Vanderstukken). Ook De Baerdemaeker zal uit de soap verdwijnen dit seizoen, maar keert begin volgend seizoen terug.

Met het verdwijnen van Arno groeit de lijst van hoofdpersonages die dit seizoen verdwijnen alweer. Na Jacky Lafon gaan namelijk ook Michael Vroemans (Maarten Van den Bossche), Pieter Verhelst (Thomas Van den Bossche) en Martine Jonckheere (Marie-Rose De Putter) binnenkort voor het laatst te zien zijn.

Exit Thomas Van den Bossche (01/02/2015)

Familie 5325 1
Het populaire personage Thomas Van den Bossche (Pieter Verelst) zal binnenkort uit 'Familie' verdwijnen. Dat vertelde de acteur zelf in een interview. Pieter kreeg vorige lente een contract aangeboden van een jaar, maar dat kon nog verlengd worden. Het personage werd populair en de makers van 'Familie' boden hem een contract aan van 3 jaar, maar Pieter weigerde dit contract, omdat hij ook acteert in het theater en hij zich weer meer daarop wilt concentreren. Hij staat nog tot de lente op de set en hij verdwijnt eind dit seizoen uit 'Familie'.

Bron: Facebookpagina Pieter Verelst

Franky uit 'Thuis' naar 'Familie'! (28/01/2015)

201103021125-1 franky-uit-thuis-geeft-eerste-kus-aan-man
Braam Verreth (27) ruilt café Frens binnen voor de Jan & Alleman. De acteur, die van 2009 tot 2011 de rol van Franky Bomans speelde in 'Thuis', zal dit voorjaar immers meedraaien in 'Familie'.

Braam stapte drie jaar geleden uit 'Thuis' omdat hij zich wilde concentreren op het theater. Maar nu duikt hij toch weer op in een soap. 'Braam zal de rol van een oude bekende van Thomas (Pieter Verelst) vertolken die onverwacht in zijn leven opduikt.' En dat zal ongetwijfeld voor spanningen zorgen...

Bron: TV-Familie

Juan Gerlo vanaf volgende week in 'Familie' (24/01/2015)

S24 E115 039
Vanaf volgende week zal Juan Gerlo de rol van Andy vertolken. Andy zal een tijdje lang Thomas chanteren. Om wat precies is voorlopig nog onbekend. Thomas krijgt dus in ieder geval een grote rol in deze verhaallijn. Juan is bekend van onder andere de Sinterklaas-serie Slot Marsepeinstein en de succesvolle Ketnet-serie Ghost Rockers, waarin hij de rol van Jonas vertolkt. 'Familie' is dus het eerste avontuur van Juan in de 'volwassenwereld van de tv'. Hij is vanaf donderdag te zien als Andy in 'Familie'.

Bron: Medialaan + VTM

Actrice met syndroom van Down in 'Familie' (20/01/2015)

E17049ac-9ff0-11e4-8809-486421fabb6f original
De VTM-reeks Familie heeft er een opvallend nieuw gezicht bij. Gitte Wens (22) uit Oud-Turnhout, actrice met het syndroom van Down, speelt Lientje, het pleegkind van Rita (Jacky Lafon). Het is de eerste keer dat iemand met Down in een Vlaamse soap speelt.

Gitte Wens acteert bij Theater Stap, een gezelschap voor acteurs met een mentale handicap, en werd gekozen uit drie actrices. Ze mocht meteen op cruise, want haar verhaallijn begint tijdens een reis. ‘Die opnames hebben een week in beslag genomen’, zegt Gitte. ‘Het was keihard werken, de ene scène na de andere. Daarna begonnen de opnames in Vlaanderen in de studio. Zo stond ik ook in de decors die ik anders enkel op tv zie.’

Bron: De Standaard

Manou Kersting en Karin Jacobs binnenkort samen in 'Familie' (13/01/2015)

Familie 5438 004
Uit twee artikels uit Dag Allemaal en twee foto's van het persweb van Medialaan blijkt dat Manou Kersting en Karin Jacobs binnenkort samen in 'Familie' zullen spelen. 

Ze vertolken de rol van respectievelijk Dave en Daisy, twee zangers op een cruiseschip. Ze maken deel uit van de laatste verhaallijn van Rita Van den Bossche (Jacky Lafon), die samen met haar opvangkindje op cruise vertrekt. Manou en Karin zullen op 26 januari hun intrede maken en zullen waarschijnlijk enkele weken te zien zijn. 

Bron: Dag Allemaal + Medialaan

Michael Vroemans verdwijnt opnieuw bij 'Familie' (22/12/2014)

640px-Familie 5348 003
Opvallend nieuws in Het Laatste Nieuws van maandag: acteur Michael Vroemans verdwijnt in het voorjaar van 2015 uit Familie.

De 37-jarige acteur speelt in Familie al jaren de rol van Maarten Van den Bossche. Michael vertolkte die rol voor het eerst in 2006. In 2013 verdween Vroemans voor het eerst uit Familie. Samen met zijn soapvriendin Roos Sterckx was hij op wereldreis vertrokken. We zouden wellicht nooit nog wat van Vroemans horen. En toch dook hij eerder dit jaar terug op in de soap. Maarten en Roos waren echter in handen van terroristen gekomen. De kijker kreeg enkele maanden geleden nog een vrij zwaar scenario voorgeschoteld waarbij we uiteindelijk afscheid zouden nemen van Roos. En in 2015 nemen we dus ook afscheid van Maarten. Zijn come-back heeft amper even lang geduurd dan de periode dat hij niet te zien was in de reeks. Met Michael Vroemans verliest Familie alweer een kleurrijk figuur maar wie weet wat de makers van de soap nog voor de kijkers in petto hebben.

Wellicht verdwijnt hij al in februari 2015. Hoe hij opnieuw uit de soap geschreven zal worden, hebben de makers nog niet beslist, maar er is een kans dat hij opnieuw naar het buitenland vertrekt. Dit wordt dan al zijn tweede en misschien wel definitieve exit. Het was niet Vroemans' eigen beslissing, maar die van de makers. De makers van Familie zeggen dat het de bedoeling is om Maarten terug te laten keren. Ze willen het personage gewoon wat ruimte geven na de ingrijpende gebeurtenissen van de laatste tijd. Michael Vroemans zegt wel dat hij na deze tweede exit 'Familie' definitief achter zich laat. Dus wanneer Maarten over een jaar terugkeert, zal de rol door iemand anders vertolkt worden. 

Bron: Showbizzsite.be + Het Nieuwsblad + Primo

Noah Verswijver verdwijnt uit 'Familie', Arthur blijft (22/12/2014)

640px-Familie 5362 001
Wegens de wet van de kinderarbeid, mag Noah Verswijver niet langer de rol van Arthur Van den Bossche spelen. Zijn ouders zeggen dat hij hier heel graag mee had doorgegaan en dat het helemaal niet werken voor hem was, want dat Noah zich er helemaal thuis voelde. Ze zeggen ook nog dat ze allemaal de tv-familie van Noah zullen missen.

Het personage Arthur zal niet uit de soap verdwijnen. Een ander kindje zal de rol van Noah overnemen en zal vanaf dan de nieuwe Arthur spelen in 'Familie'. Noah's opnames zijn intussen afgerond en hij zal nog tot april-mei te zien zijn bij 'Familie'. Daarna zal een andere baby de rol overnemen.

Bron: Officiële Facebookpagina Noah (Arthur Van den Bossche)

Dan toch een trouw in ‘Familie’ (19/12/2014)

Familie 5410 004
Familie 5410 006
In de aflevering van gisteravond lag de toekomstige bruid nog hysterisch te wezen in bed, maar vanavond is het zover: Mieke Van den Bossche en Niko Schuurmans geven elkaar het ja-woord in Familie.

‘Wílt gij wel met mij trouwen?’ Het was een licht hysterische Mieke – gespeeld door Caroline Maes – die haar verloofde Niko – een rol van Jo Hens – in bed confronteerde. Voor wie niet dagelijks naar de VTM-soap Familie kijkt: Mieke en Niko staan op trouwen, maar er zit een flink haar in de boter. Niko is er niet met zijn gedachten bij en lijkt niet echt wakker te liggen van ‘de schoonste dag van zijn leven’. Daar is een reden voor: Niko is er niet in geslaagd een verblijfsvergunning te bemachtigen voor zijn goede vriend ­Bodé Ouattara, een arbeider van Afrikaanse origine die zijn vader verloor toen die tijdens zwartwerk van een stelling viel. Niko krijgt het hele gedoe met Bodé, die intussen is moeten terugkeren, niet uit zijn hoofd.

Maar u weet hoe dat gaat in soaps: na regen komt heel snel zonneschijn. Vanavond geven Mieke en Niko het driekwart miljoen kijkers van Familie waar ze al een tijd op zitten te wachten: een trouwpartij. Niko heeft alles uit de kast gehaald om zijn toekomstige te verrassen. Alles draait rond het thema ‘klavertje vier’: Niko heeft vier getuigen ingeschakeld, er wordt op vier plaatsen gefeest, er zijn vier vervoermiddelen en vier outfits om in te trouwen.

Voor actrice Caroline Maes waren het fijne opnames. ‘Zo’n opnamedag blijft heel bijzonder om te doen, ook al stapt Mieke niet voor de eerste keer in het huwelijksbootje. Van de ene jurk in de andere mogen stappen, feesten, dansen, lachen: het zijn mooie en fijne momenten om te mogen spelen. En ik mocht door het klavertje vier-thema vier verschillende outfits aantrekken.’

Uiteraard zal het u niet verbazen dat er toch donkere wolken boven de trouwdag gaan hangen. Het wrange overlijden van de vader van Bodé hangt nog in de lucht, net als de miserie van Guido Van den Bossche (Jordi Rottier) die van vluchtmisdrijf wordt beschuldigd.

Bron: Het Nieuwsblad

Verdwijnt binnenkort ook Chris Van Tongelen uit Familie? (18/11/2014)

640px-Familie 5306 002
Gesprekken over zijn toekomst bij de VTM-soap zijn in volle gang, maar het is onduidelijk wat die zullen opleveren. Niet dat de bazen van de populaire reeks hem kwijt willen, integendeel. Maar Chris is zelf aan het twijfelen geslagen.

Alles heeft te maken met de carrière van zijn stiefzoon Ian Thomas. Die neemt in Amerika steeds groter wordende proporties aan en Chris denkt er aan om ook tijdelijk naar de Verenigde Staten te verhuizen. Dat combineren met Familie is natuurlijk niet te doen.

Een beslissing zal zich binnenkort moeten opdringen. Stel dat Chris echt verhuist, wat gaat er dan met De Romeo's gebeuren? Mogelijk zal Chris dan regelmatig over en weer vliegen om zijn collega's Davy Gilles en Gunther Levi op het podium te vervoegen.

Bron: Showbizzsite.be

Sara Gracia opnieuw in Familie (09/11/2014)

Actrice Sara Gracia liet via Twitter en Instagram weten dat ze opnieuw op de set van Familie staat. Drie jaar geleden vertolkte ze enkele weken de gastrol van Kelly, die samen met haar moeder Vera Peter Van den Bossche wou oplichten. Het is voorlopig nog niet duidelijk of het over dezelfde rol of over een nieuwe rol gaat.

Karin Tanghe binnenkort in Familie (04/11/2014)

4906626925 59e6996443
Actrice Karin Tanghe, bekend van o.a. Sara,  Kulderzipken en De Vijfhoek, maakt deze maand nog haar intrede in de populaire soap. Ze zal de rol van Isabelle De Groot vertolken, de grootmoeder van Thomas en ex-lief van Jan Van den Bossche.

Isabelle kwam al meerdere keren ter sprake, en zal voor veel opschudding zorgen binnen de familie. Hoe zal Linda bijvoorbeeld reageren wanneer de ex van Jan plotseling voor de deur staat? Op welke dag het personage juist haar intrede maakt, is nog niet bekend. 

Nieuwe generiek op 14 november (31/10/2014)

GROOT NIEUWS! Op 14 november lanceert Familie een gloednieuwe generiek. Er zijn nog geen details bekend, maar VTM koppelt er wel een leuke wedstrijd aan. Je kan zelf een foto insturen van je vriendengroep, en misschien maakt jouw foto op 14 november wel deel uit van deze gloednieuwe generiek.

Mieke en Niko huwen op Heistse berg (30/09/2014)

444512-jdw-002
Heist-op-den-Berg - Zowat de hele cast van de VTM-soap Familie en een bus vol figuranten palmen woensdag het Kerkplein van Heist-op-den-Berg in. Volgens de makers wordt het een cruciale draaidag, want het huwelijk van Niko en Mieke wordt boven op de berg ingeblikt.

"Het is een cruciale scène voor ons", zegt algemeen opnameleider Thomas Leysen. "Zowat de hele cast zal aanwezig zijn. We komen ook met een uitgebreide technische ploeg en een tachtigtal figuranten. De opnames duren een hele dag en zullen in en rond de mooie oude dekenij gebeuren, waar ook de echte huwelijken plaatsvinden", zegt algemeen opnameleider Thomas Leysen.

"Het heeft geen zin om te komen kijken, passanten zullen niets kunnen zien", benadrukt de man. "We gaan de set niet afsluiten met hekken. Maar er zullen mensen van ons aanwezig zijn die zullen vragen aan de aanwezigen om afstand te houden. Buiten onze figuranten mogen er geen mensen in beeld lopen."

De kant van de oude dekenij zal woensdag een hele dag afgesloten worden voor alle verkeer. De vraag kwam van de makers, het schepencollege gaf groen licht na een positief advies van de gemeentelijke diensten.

Bron: Gazet Van Antwerpen

VJ Elisa Guarraci krijgt rol in Familie (30/09/2014)

8c96f754-4862-11e4-8c3e-d189ca742f1d web scale 0.0962773 0.0962773
Elisa Guarraci, vj bij jongerenzender JIM, heeft haar eerste acteursrol beet. De Genkse maakt op 5 november haar debuut in de VTM-reeks ‘Familie’. “Ik ben óverenthousiast over deze bijrol, tijdelijk of niet”, zegt Elisa. “Ik heb al wat opnames achter de rug en heb als grote ‘Familie’-fan naast mijn idolen mogen staan. Fantastisch!."

Over de rol kan ze voorlopig alleen dit verklappen. “Ik kom via modellenwerk in contact met de Van den Bossches.”

Bron: Het Belang Van Limburg

Hilde De Baerdemaeker verdwijnt tijdelijk uit Familie (17/09/2014)

LiesbethJefWeek12
Hilde De Baerdemaeker (36) zal een tijdje niet meer te zien zijn in de populaire vtm-serie Familie. De actrice vertolkt de rol van Liesbeth Pauwels, maar door de opnames van een nieuwe politieserie moet ze haar rol in Familie “tijdelijk afbouwen”, zo vertelt ze aan het weekblad TV Familie. Na haar rol als politievrouw in Aspe, zal De Baerdemaeker opnieuw in een soortgelijke rol kruipen. Deze maal als inspecteur Liese Meerhout.

“Ik mag nog niks verklappen, maar de trouwe Familie-kijkers moeten niet vrezen. Mijn personage verdwijnt niet uit de reeks”, zo licht De Baerdemaeker toe. “Ze zullen Liesbeth hoogstens een half jaar moeten missen. Dat valt nog wel mee hé.”De actrice geeft toe dat ze haar vaste rol in de populaire vtm-reeks niet kwijt wil. “Ik hoef niet meer om de drie maanden een andere job te zoeken en kan elke dag naar dezelfde locatie rijden”, zo zegt ze aan TV Familie. “Deze job geeft me rust.”  bron: Belga

De legendarische Guido Van den Bossche ooit terug in Familie? (17/09/2014)

Karelderuwe2014
Afgelopen dinsdag 16 september werd menig fan van Familie verrast toen acteur Karel Deruwe tijdens een persiflage rond Gunther Levi in het programma Lang Leve, opnieuw in de huid van pater familias Guido Van den Bossche kroop. Daarbij hoeft het, wat Karel Deruwe betreft, niet te blijven.

In 1999 vertrok Karel Deruwe met slaande deuren uit de soap, na een zoveelste geschil met de makers. Een terugkeer werd toen uitgesloten en dus werd Vlaanderen geschokt met de dood van dé hoofdfiguur uit de reeks. Nu, 15 jaar later, vertelt Karel Deruwe in een interview in Dag Allemaal dat wat hem betreft, die hele twist vergeten en vergeven is. Hij zet zelfs de deur op een kier voor een terugkeer. Hoewel dat sterk lijkt op een open sollicitatie, zegt hij zelf niet meteen een vragende partij te zijn, omdat hij voldoende uitdaging vindt in zijn theaterwerk. Ook is hij van mening dat de reeks inmiddels een qua verhaallijnen te brave omwenteling heeft gemaakt, ten koste van het soort actie en drama uit de beginjaren, zoals de ontploffing van het Hilton Hotel in 1997.

Martine Jonckheere ontslagen bij Familie (12/09/2014)

640px-Familie 5293 008
'Familie' neemt aan het einde van dit - pas gestarte - seizoen afscheid van een echte legende: Martine Jonckheere. Martine gaf meer dan tien jaar lang gestalte aan het personage Marie-Rose De Putter, vrouw van Guido Van Den Bossche en moeder van Veronique en Peter

Maar nu ze als Marie-Rose een heuse helikoptercrash heeft overleefd, een eigen modehuis heeft opgestart en opnieuw de liefde heeft gevonden bij Mathias, zit het er voor Martine op. Ze zal nog tot het einde van dit seizoen schitteren op het scherm, maar daarna is het tijd voor iets anders.

‘De beslissing was zwaar’, zegt algemeen directeur van TvBastards Guy Goedgezelschap. ‘Samen met Martine kijken we terug op een mooie en intense samenwerking van meer dan tien jaar. We zijn haar erg dankbaar omdat ze zo veel jaren lang het beste van zichzelf heeft gegeven. Verandering en evolutie zijn de laatste jaren echter erg belangrijk geworden in het Familie-verhaal. De drijfveer om constant bij te sleutelen, te verbeteren en de verhaallijnen zuurstof te geven, is eigen aan een langlopende reeks. En dat gaat automatisch gepaard met de introductie van nieuwe gezichten, maar ook met afscheid nemen van acteurs’. 

‘Uiteraard doet deze beslissing pijn, maar ik aanvaard en respecteer ze’, reageert Marine Jonckheere. ‘Ik kijk nu vooruit naar de toekomst en zal er in eerste instantie alles aan doen om mijn rol zo goed mogelijk te volbrengen. Ik neem de tijd om rustig afscheid te nemen van Marie-Rose, die mij altijd heel dierbaar is geweest. Ten slotte richt ik een speciaal woord van dank tot de trouwe Familie-kijkers die elke dag rond de klok van 20 uur op VTM afstemmen: jullie blijven voor altijd in mijn hart’. Hoe het vertrek van Martine in het verhaal aangepakt zal worden en wat er met het personage Marie-Rose zal gebeuren wordt nog bekeken door de scenaristen. 

bron: vtm.be en Het Nieuwsblad

Slechterik uit Familie werkt aan eigen show (12/09/2014)

Screenshot 2014-09-01-20-23-41~2
Wij kennen hem momenteel vooral als terrorist uit Familie die het Maarten ontzettend moeilijk maakt...

Rember Lutz is een beloftevolle jonge acteur die we in 2014 aan het werk konden zien als terrorist in de populaire VTM soap 'Familie'. Ook al doet zijn naam mogelijk niet meteen een belletje rinkelen toch heeft hij al meegedraaid in een heleboel producties (Cordon, Ella, Katarakt, Crème de la Crème, Rox.) Verder duikt hij regelmatig op in reclamespots.

Hij werkt druk aan zijn eigen shows samen met zijn huisfotografe Wanda Detemmerman en regisseur/acteur Tom De Beckker (John uit Vlaamse Velden). De première van zijn one-man-show 'Joie de Vivre' is voorzien voor april 2015. In December 2014 speelt hij try outs in Antwerpen. En daar kijken wij enorm naar uit, wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws hierover kan terecht op zijn Facebook pagina...

bron: showbizzsite.be

Sofie Truyen keert niet terug naar Familie (09/09/2014)

Familie afl4929 05
Het is inmiddels meer dan een een jaar geleden dat Sofie Truyen halsoverkop haar rol als Evy Hermans in Familie moest opgeven. Niet haar CVS, zoals toen door de pers werd aangenomen, maar wel de ziekte van Lyme zorgde ervoor dat ze maanden buiten strijd zou zijn. Marianne Devriese kreeg in de zomer van 2013 een contract om haar gedurende een jaar te vervangen. Afgelopen zomer werd de deur voor Sofie Truyen zoals beloofd weer open gezet, maar die bedankte voor het voorstel, vertelt ze deze week in Story. "Dat is definitief afgerond. Ik heb dat zeven jaar met veel plezier gedaan en mis ook wel bepaalde fijne collega's, maar het is tijd voor iets nieuws in mijn leven en ik zoek het toch meer in de theaterwereld."

Het lijkt er dus op dat Marianne Devriese ook in de nabije toekomst de rol van Evy zal blijven vertolken, al is er voorlopig geen bevestiging van wat beide partijen daarrond zijn overeengekomen.

Laura Tesoro neemt afscheid (29/08/2014)

Afscheid Laura Tesoro
Voor Laura is het vandaag toch een beetje een pijnlijke dag. Sinds 2012 staat ze namelijk al op de set van Familie en vandaag heeft Laura haar laatste draaidag als Charlotte. Laura is zoals wij ze kennen steeds goedgezind, happy en kan met iedereen goed overweg dat maakt dit afscheid bij haar collega's wellicht extra pijnlijk. Ze zal gemist worden op de set van Familie. Gelukkig voor de kijkers zal ze nog wel enkele maanden te zien zijn. Hoe ze uiteindelijk uit de reeks vertrekt blijft natuurlijk nog een groot vraagteken om ons kijkplezier niet te vergallen.

En wat nu? Wel Laura heeft pas een nieuwe single uit en zal zich vooral op de muziek toeleggen, en wie weet duikt ze binnenkort wel op in een andere tv reeks.

BRON: showbizzsite.be / FOTO: Jef De Smedt - officiële fanpagina (Facebook)

Familie daagt uit! (28/08/2014)

Familie daagt uit-1
Dit seizoen wordt Familie nog plezanter! Elke maand dagen de acteurs de kijkers uit om een opdracht uit te voeren. Dit kunnen makkelijke, maar soms ook moeilijke opdrachten zijn. Als de kijkers slagen in de opdracht, voorzien ze een tegenprestatie!

Voor meer informatie over deze actie, zie hier.

BRON: vtm.be

Jef De Smedt wil in het Guinness Book of Records (26/08/2014)

G6.1-3
Acteur Jef De Smedt speelt voor het 23ste jaar op rij de rol van Jan Van den Bossche in de populaire VTM-soap. En hij is niet van plan om de reeks snel te verlaten. In een interview met Dag Allemaal vertelt hij over zijn droom om in het Guinness Book of Records te belanden als acteur die het langst éénzelfde rol speelt. 

In hetzelfde interview vertelt De Smedt over het nieuwe seizoen en geeft hij al een klein voorsmaakje. Jan zal opnieuw meer op de voorgrond treden en dat heeft allemaal te maken met de komst van zijn nieuwe kleinzoon Thomas Feyaerts. Deze verhaallijn zal gedurende het hele seizoen nog een belangrijke rol spelen, en het belooft spannend te worden. 

Mieke en Niko trouwen op...

Trouwdatum Mieke&Niko
Wat gaat er op 19 december 2014 gebeuren? We vertellen het jullie graag. Die dag stappen Mieke en Niko uit Familie in het huwelijksbootje. Niko vroeg haar ten huwelijk tijdens de seizoensfinale van het vorige seizoen, maar tijdens de start van het 24ste seizoen wordt al snel duidelijk dat ze niet meteen de geschikte datum vinden.

Dat probleem zullen ze uiteindelijk toch oplossen, want dit doek hangt momenteel in het decor van hun huisje en veel andere mogelijkheden zijn er niet. Het lijkt er dus sterk op dat Mieke en Niko niet al te lang zullen wachten voor ze elkaar het ja-woord geven. Hou jullie brievenbus alvast in de gaten voor een uitnodiging. Dit is alweer het zoveelste huwelijk uit de geschiedenis van Familie. Zo weten we nu ook dat dit huwelijk er ook daadwerkelijk komt. Want in een soap weet je nooit, natuurlijk. 

Het Mysterie Thomas Feyaerts is ontrafeld (16/08/2014)

Familie 18
Op maandag 25 augustus start bij VTM het nieuwe seizoen van 'Familie'. Heel wat mysteries zullen daarin worden ontrafeld. Voor een pak 'Familie'-fans is één vraagstuk inmiddels opgelost: dat van Thomas Feyaerts.

Via de VTM app konden zij tijdens de zomer zoeken naar het verhaal rond de echte Thomas Feyaerts en dat van zijn dubbelganger. Meer dan 177.500 nieuwsgierigen verdiepten zich dag na dag in een boeiende en vaak verrassende speurtocht die vandaag zijn ontknoping kende in de studio's van 'Familie' in Boortmeerbeek. Tien spelers van de app ontvingen GPS-coördinaten die hen daarheen brachten. Zij hadden de opdracht om de laatste puzzelstukken in elkaar te doen passen. Zaterdagochtend 16 augustus rond 10.00 uur gonsde het van de bedrijvigheid in en rond de 'Familie'-studio's bij TV Bastards in Boortmeerbeek. 10 duo's kregen er een exclusieve rondleiding op de set.

Wat ze niet wisten was dat er ook een aantal hoofdrolspelers aanwezig waren: Thomas Van Caeneghem (Thomas Feyaerts), Pieter Verelst (Thomas Feyaerts), Annie Geeraerts (bomma Anna) en Jef De Smedt (Jan Van den Bossche). Dat ontdekten ze druppelsgewijs in de zoektocht naar de laatste raadsels uit de app. 

Al tijdens de rondleiding moesten de spelers oren en ogen goed openhouden, want overal waren elementen verborgen die belangrijk waren voor de zoektocht. Die aanwijzingen hielpen hen in de slotfase van de app, waarin het allerlaatste vraagstuk moest opgelost worden: van wie is Thomas Feyaerts de kleinzoon?

Hilde De Baerdemaeker speelt hoofdrol in nieuwe politieserie (31/07/2014)

Hilde de baerdemaeker 2
Hilde De Baerdemaeker de hoofdrol te pakken in een nieuwe politieserie van VTM, die de opvolger van 'Aspe' moet worden. Ze zal hierin gestalte geven aan politievrouw Liese Meerhout, die na een passage bij de cel voor Kunstcriminaliteit in Brussel, wordt toegevoegd aan een Antwerps rechercheteam. 

De opnames voor de serie starten in het voorjaar 2015. Het is de bedoeling om er een langlopende reeks van te maken, wat maakt dat ook een tweede en derde jaargang reeds zijn besteld. Gezien het om een langdurig project gaat, is het niet geheel ondenkbaar dat Hilde De Baerdemaeker op termijn uit 'Familie' zal verdwijnen, maar daarover houden ze bij VTM vooralsnog de lippen stijf op elkaar.|}

Around Wikia's network

Random Wiki