Fandom

Familie Wiki

Familie VTM Wiki:Nieuws

2,331pages on
this wiki
Add New Page
Add New Page Talk1

‘Familie’ neemt opnieuw afscheid van personage (18/10/2016)

Familie 5479 002
De VTM-serie Familie heeft afscheid genomen van het personage Agnes Moelaert, en dus ook van actrice Monika Dumon. Aanvankelijk bedoeld als een gastrol, bleef Agnes bijna drie jaar in de reeks aanwezig.

Actrice Monika Dumon heeft maandag een punt gezet achter haar rol in de VTM-reeks Familie. Dumon werd in december 2013 geïntroduceerd als Agnes Moelaert, de zus van Mathias Moelaert (Peter Bulckaen). In de lente raakte bekend dat Dumon uit de reeks zou geschreven worden, omdat de scenaristen vonden dat het personage opgebruikt was. Het afscheid van Agnes verliep niet zonder slag of stoot. Onlangs ontdekten Benny Coppens (Roel Vanderstukken) en Liesbeth Pauwels (Hilde De Baerdemaeker) dat zij diegene was die het adoptiebureau had ingelicht over hun financiële problemen, waardoor het koppel plots geen kans meer maakte op een adoptiekindje.

Benny, die van meet af aan dacht dat June achter het verraad zat en daardoor nog steeds verdacht is voor de moord op haar, ging daarbij compleet door het lint. Ook bij haar partner Patrick Pauwels (Ludo Hellinx), de vader van Liesbeth, heeft Agnes het voorgoed verkorven. Agnes kon de brokken niet meer lijmen en besliste maandag om terug naar Frankrijk te verhuizen. Daar woonde het personage in het verleden al met haar dochter Delphine Van Winckel (Annelore Crollet).

Voor actrice Monika Dumon liep haar passage bij Familie samen met een groot persoonlijk drama. Toen ze eind 2013 in de reeks werd geïntroduceerd, kreeg ze te horen dat ze borstkanker had. Dumon verkoos een lange behandeling, zodat ze in de reeks kon blijven spelen. Dat moest ze wel enkele maanden met een pruik doen. Dumon liet toen nog weten dankbaar te zijn dat ze ondanks haar ziekte aan het werk kon blijven. Nu is ze al een tijdje weer genezen.

Wel naar ‘Thuis’, niet naar ‘Familie’: “Hadden ze mij gebeld, dan had ik dat zeker overwogen” (14/10/2016)

Wim Van de Velde speelde jarenlang Bart Van den Bossche in ‘Familie’. Daar kwam echter een einde aan. Hij speelt binnenkort mee in ‘Thuis’. Een terugkeer naar ‘Familie’ had hij ook wel gewild.

“Goh… Hadden ze mij gebeld, dan had ik dat zeker overwogen. Maar om mij zelf aan te bieden? Nee, dat was helemaal niet aan de orde. Ik ben blij met de dingen zoals ze lopen”, zegt de acteur in TeveBlad.

Chris Van Tongelen zal in het najaar terug de rol van Bart voor zijn rekening nemen in ‘Familie’.

Heeft Cédric June vermoord? (10/10/2016)

Op 10 oktober 2016 plaatst Familie een filmpje op hun Facebookpagina in verband met de moord op June Van Damme: 'Overal duiken mysterieuze hints op over de moord op June! Heb jij ze ook gezien?'.

In het filmpje worden 3 tips gegeven. Meneer T. Debaere heeft hierover zijn eigen theorie. Volgens hem verwijst

  • de eerste tip, 'Het jaar van orkaan Stan', naar het jaar 2005;
  • de tweede tip, '16-02', naar een (geboorte)datum;
  • de derde en laatste tip, '3000', naar de 3000ste aflevering van Familie.

waarbij volgens Debaere slechts één persoon de dader kan zijn: Cédric Van de Caveye. Cédric is namelijk geboren in de 3000ste aflevering van Familie, meer bepaald op 16-02-2005 in real life.

Jacky Lafon niet welkom bij Familie (07/10/2016)

Rita5115
Dikke pech voor actrice Jacky Lafon: zij zit al een hele tijd te wachten om terug te mogen keren naar de VTM-soap Familie. Jacky heeft de afgelopen maanden al meermaals aangegeven dat ze een terugkeer naar Familie echt wel ziet zitten omdat ze spijt heeft van haar beslissing om ermee te kappen. In de rubriek “Hey BV Rijde Mee?!” reed Jacky Lafon deze week mee met internetsensatie Jamilla Baidou en Jens Van Goethem en tijdens dat gesprek gaat het uiteraard vooral over Zatte Rita en de mogelijke terugkeer van Jacky Lafon naar Familie. Rita Van den Bossche vertrok op cruise en zit nog altijd op die boot.

Jacky Lafon: “Rita is en blijft voor mij één van de mooiste personages. Zonder pretentie maar ik heb dat ontzettend graag gedaan. Rita is nu al twee jaar op cruise maar eigenlijk wil Rita terug vaste grond onder haar schoenen voelen. Ik heb aan de makers van Familie laten weten dat Rita de cruise een beetje beu is en dat het Rita op de cruise al veel slecht weer, storm en onweer heeft meegemaakt én dat ze heimwee heeft naar haar familie”, vertelt Jacky Lafon in het gesprek. Het is een feit dat Rita Van den Bossche een ontzettend populair personage is in de VTM-soap.

Ook op de sociale media blijkt Rita heel wat fans te hebben. “Ik ben daar eigenlijk zelf nooit mee bezig geweest maar waar ik ook kom hoor ik nog altijd dat de mensen Rita terug in Familie willen. Ze hebben zelfs al een petitie willen doen en op dat moment heb ik de klik gemaakt dat ik die vraag zelf moest stellen bij de makers van Familie of Rita niet eens een aantal keer sporadisch mag terugkeren. Dat is destijds eigenlijk beloofd geweest. Ik wacht eigenlijk nog op een antwoord want ik geef eerlijk toe dat ik het nog altijd mis.“

En toch zit haar iets hoog. Er is de 90ste verjaardag van de bomma en dan op 30 december bestaat Familie ook nog eens 25 jaar. “Iedereen weet dat en ik had gehoopt dat ik al mijn collega’s nog eens zou terugzien, dat Rita mee mocht feesten op het verjaardagsfeest. Maar dan kreeg ik plots een ander berichtje. Rita zou op het schip blijven en ze zou gewoon een berichtje naar de bomma sturen. Dat heeft mij wel pijn gedaan.”

Jacky heeft al tot twee keer toe contact opgenomen met Wim Feyaerts, de grote man achter Familie. “Eerst heb ik een sms gestuurd maar daarop kreeg ik nooit een reactie. Nadien heb ik nog een mooie mail gestuurd. Ik heb het gevoel dat Rita niet meer welkom is bij Familie”, vertelt Jacky verder nog. Een terugkeer van zatte Rita zit er dus niet meer in en dat bevestigt Wim Feyaerts ook in Het Nieuwsblad van vrijdag. “De afgelopen maanden heeft Familie een heel nieuw parcours afgelegd met nieuwe acteurs en nieuwe verhalen. Het klopt dat hierin geen terugkeer voorzien is voor Rita. Nieuwe verhaallijnen betekent dat je keuzes moet maken”, klinkt het.

De 25ste verjaardag van Familie zal gevierd worden met een extralange aflevering van Familie. Maar verwacht daarin geen flashbacks of de tijdelijke terugkeer van oude gezichten. Onlangs werd Karel Deruwe – die jarenlang Guido Van den Bossche speelde – terug in de studio’s van Familie gesignaleerd maar zowel VTM als Karel ontkennen dat dat bezoek iets met Familie te maken heeft. 25 jaar Familie zal uitsluitend gevierd worden met de bestaande cast maar het belooft een meer dan spraakmakende verjaardag te worden op het scherm.

Casting Arthur en baby Mila, stand-in voor Jelle (05/10/2016)

Uit de vacatures op www.figuratie.be blijkt dat In The Picture op zoek is naar een nieuwe Arthur Van den Bossche en Mila Van den Bossche. De (kind)acteur die Arthur zal vertolken moet een jongetje zijn tussen de 3 en 4 jaar. De (kind)actrice die Mila zal vertolken moet een meisje zijn tussen de 1 en 2 jaar.

Naast deze castings is er ook een oproep voor een stand-in van Jelle Van den Bossche, een rol die Jens Gruyaert al meer dan 10 jaar voor zijn rekening neemt. De stand-in moet een jongen zijn tussen de 12 en 15 jaar, moet beschikbaar zijn voor opnames in Leuven op woensdag 12 oktober 2016 tussen 16u45 en 18u. Dit is slechts een figurantenrol.

Na meerdere keren verdwenen te zijn, staat de oproep voor een vaste receptioniste bij VDB Fashion opnieuw op de site. Aangezien er tot op heden nog geen andere edelfiguranten te zien zijn geweest bij Fashion buiten Elisabeth Puglia (Jolien), lijkt het erop dat In The Picture moeite heeft om de juiste persoon te vinden.

Betekent bovenstaande zoektocht het einde van Hilde Van Haesendonck (Jenny Versteven) in Familie? Want we mogen niet vergeten dat Jasmijn Van Hoof (Stefanie Coppens) pas in het voorjaar van 2017 terugkeert naar de serie. Blijven kijken is de boodschap!

Daarom stapte Jacky Lafon bij Familie op (04/10/2016)

640px-Familie afl5155 02
Het is ondertussen al ruim twee jaar geleden dat Jacky Lafon haar ontslag bij Familie gaf. Na bijna 23 jaar zou de actrice opstappen bij de oudste soap van het land. Familie verloor haar zatte Rita en dat was niet naar de zin van de kijkers. Die kijkers hadden Rita Van den Bossche in de armen gesloten en ook al Rita heel wat miserie (meestal door haar eigen schuld, toch hadden de kijkers heel veel sympathie voor Rita. Die sympathie was er trouwens ook voor Jacky Lafon want zij vertolkte de rol van Rita zoals alleen zij dat kan.

We gaan terug naar de de lente van 2014. De actrice besloot zelf uit de soap te stappen omdat ze het niet meer kon opbrengen om iedere dag naar Boortmeerbeek te rijden. De makers van Familie gingen op haar verzoek in. Maar wat blijkt nu? Dat die files niet de échte reden waren voor het ontslag van Jacky Lafon bij Familie. Er waren maar enkele mensen op de hoogte van de echte reden waarom Jacky besloot om bij Familie op te stappen en dat waren haar dochter Nathalie en haar schoonzoon Jelle. En nu deelt Jacky haar grote geheim ook met ons.

Jacky vertelt in Primo dat ze op eigen initiatief is opgestapt. "Omdat ik niet anders kon, al het ik dat destijds nooit gezegd. Ik was op dat moment ziek, een zware operatie drong zich op. Op een maandag heb ik mijn laatste scène gedraaid en op dinsdag ben ik in het ziekenhuis opgenomen. Alleen Nathalie en Jelle, mijn dochter en schoonzoon, wisten wat er aan de hand was; Zij kenden mijn geheim. Ik had het toen heel moeilijk, maar ik wilde geen medelijden. Zo ben ik nu eenmaal", vertelt Jacky in de Primo van deze week.

Primo is uiteraard benieuwd naar wat Jacky dan precies had dat ze onder het mes moest maar daar wil de actrice niets over kwijt. "Intussen ben ik helemaal genezen verklaard. Ik ben vrij snel naar de dokter gegaan en dat is mijn geluk geweest. Ik kan de mensen alleen maar aanraden: als je vermoedt dat er iets aan de hand is, luister dan naar je lichaam en ga meteen naar de dokter. In mijn geval is dat mijn redding geweest. Het was bang afwachten maar amper drie maanden later was ik helemaal gelezen verklaard."

Jacky Lafon heeft het afgelopen jaar meermaals laten uitschijnen dat ze spijt had van haar ontslag bij Familie. Temeer omdat ze zelf om dat ontslag gevraagd heeft. Dat deed ze al in de lente van 2014. Na 23 jaar had Jacky genoeg van de veel te lange reistijd als gevolg van de lange file tussen haar woonplaats en Boortmeerbeek. Jacky kon het niet langer opbrengen om ganse dagen van huis weg te zijn en thuis dan ook nog eens teksten te moeten studeren voor de volgende opnamedag van Familie. Tenminste, dat was toen de reden. Ondertussen weten we dat ze een ziek was. Was het kanker? Of toch iets anders?

Jacky wil dolgraag terug aan de slag en mist haar collega's iedere dag weer. Vandaag de dag krijgt Jacky Lafon nog steeds een krop in de keel als ze eraan denkt. Jacky mist niet alleen haar collega's maar ook de verwennerij en de vriendschap. "Ik kan het onmogelijk loslaten. Ik denk nog zo vaak aan de mooie periodes die ik er beleefd heb. Die momenten koester ik. Ik kijk er al naar uit om nog eens op de set te gaan als Rita", vertelde ze na haar ontslag bij Familie. "Ik heb VTM nu laten weten dat ik opnieuw beschikbaar ben, maar voorlopig heb ik nog niets gehoord", klinkt het bij Jacky.

Jacky krijgt ook dagelijks van kijkers de vraag wanneer ze nog eens in Familie te zien zal zijn. Bij VTM sloten ze een tijdje geleden een definitieve terugkeer naar Familie echter uit. Misschien was de 25ste verjaardag van de soap een goede gelegenheid om Jacky nog eens terug te laten komen. "Als Bart Van den Bossche terug mag komen, waarom dan Rita Van den Bossche niet?" klinkt het strijdvaardig bij de fans die al lange tijd ijveren om Rita terug in Familie te laten schitteren.

Is dit de jonge acteur voor nieuwe hoofdrol? (24/09/2016)

14479730 650601001780763 4830594262086842880 n
In maart 2016 was www.figuratie.be op zoek naar een jonge, mannelijke acteur tussen 17 en 21 jaar. Volgens de vacature ging het over een nieuw personage: de 18-jarige lief van Louise Van den Bossche genaamd Wout.

Vandaag, maanden later, zijn opnames voor de midseizoensfinale bezig. De acteurs en actrices posten meerdere foto's hierover op sociale media. Op het Instagramverhaal van actrice Sarah-Lynn Clerckx, die de rol van Louise vertolkt, was vandaag een jongen te zien met de tekst "Wie is dat?? #vtmfamilie" erbij. Toevallig dat net zij dit postte of niet? Met andere woorden: wordt deze jongen het nieuwe liefje van Louise? Want wat doet hij anders op een familiefeest van de Van den Bossches in Antwerpen? Blijven kijken is de boodschap!

Marie-Rose terug in Familie? (21/09/2016)

14344175 327672640917051 1083889863703414282 n
We komen steeds dichter en dichter bij 25 jaar Familie!

Op 30 december 2016 staat er een dubbelaflevering gepland. De opnames voor de midseizoensfinale zijn reeds achter de rug. We kunnen jullie nu al verzekeren dat we tegen dan vele nieuwe gezichten zullen zien in de serie! Maar komen er ook oude bekenden terug in beeld? Na korte verschijningen van Sasha, Ben en Fatmir zullen ook Bart, Greet en Wim terug in beeld komen.

Op 21 september 2016 postte een fan op Instagram enkele foto's, met onder andere Martine Jonckheere (Marie-Rose De Putter) en Chris Van Tongelen (Bart Van den Bossche). Toeval? Of geen toeval? Blijven kijken is de boodschap!

Opnames midseizoensfinale zijn begonnen (21/09/2016)

14370312 650600991780764 2861299731844144077 n
Meerdere acteurs van Familie hebben via sociale media laten weten dat de opnames voor eind december reeds van start zijn gegaan. Het lijkt erop dat de hele familie Van den Bossche dit seizoen de eindejaarsfeesten gaat beleven in het Huis Happaert in Antwerpen. De personages die niet tot de familie behoren, zoals Zjef en Evy, zullen het einde van het jaar vieren op het thuisfront in Mechelen. Enkele dagen geleden zijn de opnames van Greet van start gegaan. Zullen zij en Bart terugkeren tijdens de midseizoensfinale op 30 december 2016? Blijven kijken is de boodschap!

UPDATE: www.figuratie.be zoekt naar 'mannen van de staatsveiligheid'. De vereisten voor de figuratie zijn van het mannelijk geslacht zijn en een leeftijd hebben tussen 25 en 55 jaar. De opnames gaan (normaal) door van 22u tot 24u in Borgloon.

UPDATE 2: Ook Lars en een onbekend personage - vermoedelijk Wout - zijn ook te zien op het familiefeest van de Van den Bossches. Om welke reden(en) zijn deze twee er te gast?

UPDATE 3: Jacky Lafon vertelt in een interview met Jamilla Baidou en Jens Van Goethem dat 25 jaar Familie zal draaien rond de 90ste verjaardag van Anna Dierckx, een rol die al 25 jaar gespeeld wordt door Annie Geeraerts.

Chris Van Tongelen terug in 'Familie' (17/09/2016)

BBiLiix
Bart Van den Bossche duikt terug op in Familie.

Nog een goede drie maanden en de VTM-soap Familie bestaat 25 jaar. De afgelopen maanden is duidelijk geworden dat er heel wat aan het veranderen is bij Familie. Gezichten verdwijnen en gezichten komen. Vooral nieuwe gezichten dan. Denk maar aan Vincent Banic, Kürt Rogiers, Darya Gantura, Ini Massez en Jaak Van Assche. Zij versterken de cast van de oudste soap van het land. Maar er is meer want er keer een oude bekende terug naar Familie. Neen, zatte Rita komt niet terug in beeld maar Bart Van den Bossche komt wel terug. Chris Van Tongelen is weldra weer te zien in Familie.

Hoe en wanneer Bart Van den Bossche terug opduikt in Familie is niet duidelijk. Zou hij misschien voor het eerst terug opduiken in de extralange aflevering die we op 30 december aanstaande te zien krijgen? Want wees maar zeker dat de makers van Familie de 25ste verjaardag niet zomaar laten passeren. Ben jij ook benieuwd hoe Trudy zal reageren als Bart weer oog en ook met haar staat? En wat met de kinderen van Bart die ook lang getreurd hebben om de dood van hun papa? Wij zijn ervan overtuigd dat de terugkeer van Bart voor de nodige ophef gaat zorgen bij de Van den Bossches.

Lien Van de Kelder maakt comeback in 'Familie' (14/09/2016)

Media xll 9066360
Lien Van de Kelder (33) krijgt volgend jaar een grote rol in 'Familie'. VTM wil het bericht niet bevestigen, maar volgens onze bronnen bereidt de actrice zich al voor op haar nieuwe tv-start. Acht jaar na haar laatste scène in 'Thuis', zou ze in 'Familie' haar intrede doen als mysterieuze vrouw met een scherp kantje.

Voorlopig houden VTM en productiehuis TVBastards, dat 'Familie' maakt, de lippen op elkaar. Maar zonder ultiem tegenbericht kan Lien Van de Kelder midden volgende maand aan de slag bij de populaire soap. Zij zal er de flink vernieuwde ploeg acteurs versterken. Onder anderen Kürt Rogiers en Vincent Banic maken sinds vorige week het mooie weer in 'Familie'. De volgende maanden komen daar ook nog Ini Massez, Darya Gantura en Jaak Van Assche bij.

Thuis

Met de komst van Van de Kelder - die dertien jaar geleden debuteerde als Sofie Bastiaens in de VRT-soap 'Thuis' - weten de makers van 'Familie' zeer handig het vertrek van Hilde De Baerdemaeker op te vangen. De opnames van haar verhaallijn zijn al afgerond, maar de kijkers zullen De Baerdemaeker nog enige tijd als Liesbeth - de echtgenote van Benny (Roel Vanderstukken) - aan het werk kunnen zien. Liesbeth sterft overigens niet in haar laatste scène, maar verdwijnt. Zo laten de makers en de actrice de kans op een latere (tijdelijke) terugkeer open.

Hilde De Baerdemaeker verlaat Familie (30/08/2016)

Familie 5773 003
Na het vertrek van Jacky Lafon, Martine Jonckheere en Chris Van Tongelen moeten de kijkers van Familie binnenkort opnieuw afscheid nemen van een van hun lievelingspersonages. Actrice Hilde De Baerdemaeker heeft na vier jaar besloten om de populaire VTM-soap te verlaten.

"Eigenlijk heb ik de rol van Liesbeth veel langer gespeeld dan ik van plan was", vertelt Hilde in Story. "Eerst dacht ik maar twee jaar te blijven, maar uiteindelijk zijn het er vier geworden. Dat is voor mij echt wel het maximum. Ik heb altijd gezegd dat ik een nieuwe uitdaging wou aangaan als de kleutertijd van mijn tweeling Marcel en Marilou voorbij is. In juni ben ik gestopt met draaien bij Familie en dat was ook het einde van mijn kinderen hun derde kleuterklas."

De actrice stelt duidelijk dat het haar beslissing was om de soap te verlaten. "Ik zit ondertussen al zestien jaar in de acteerwereld en heb al veel verschillende rollen mogen spelen. Vier jaar Familie is een mooie periode om af te ronden. Ik heb ook af en toe nood aan afwisseling. Tijdens mijn tijd bij Familie heb ik al eens een hoofdrol mogen spelen in de VTM-fictiereeks Coppers en dat smaakte gewoon naar meer."

De fans hoeven Hilde nog niet meteen te missen. "Ik ben nog enkele maanden te zien in Familie, en ik hoop dat de kijkers begrijpen dat ik als actrice ook graag eens andere dingen wil doen. Eén ding is wel zeker: mijn personage sterft niet, dus ik kan nog terugkomen. De bazen hebben me al gezegd dat ik maar één telefoontje moet doen en ze schrijven me meteen weer in de reeks. Ik ben in alle liefde vertrokken, ik stop niet met de hakbijl", lacht Hilde.

Dat ze misschien ooit een comeback zal maken sluit ze niet uit. "Zeker niet! Maar ik heb geen glazen bol, ik weet dus niet wat de toekomst brengt. Misschien denk ik over twee jaar: oh, het was daar toch niet zo slecht, ik wil terug. (lacht) Als ik mijn gevoel zou volgen, dan bleef ik oneindig lang meespelen in Familie. Maar ik moet ergens een grens stellen voor mezelf."

Bron: Het Laatste Nieuws

'Familie' ondergaat stevige facelift (28/08/2016)

AAhMaqB
‘Familie’ neemt morgen z’n vertrouwde stek in bij VTM, en het zal geen onopgemerkt seizoen worden. Vlaanderens eerste soap bestaat 25 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd. Achter de schermen is ook keihard gewerkt om de reeks een stevige facelift te geven.

Gaat er iets veranderen aan ‘Familie’? Absoluut. Zo kon je in de seizoensfinale al merken dat de makers voor een meer filmische stijl kozen. Niet toevallig, want ‘Familie’ gaat voortaan altijd zo in beeld komen. De beelden worden iets sneller qua montage, en qua duur wordt de soap wat korter. Er is geïnvesteerd in nieuwe scenaristen, er worden nieuwe decors geïntroduceerd en ook de cast is flink aangepakt.

‘Familie’ eindigde voor de zomer met de moord op zakenvrouw June Van Damme (Katrien De Becker). Wie de afgelopen maanden niet keek naar de webreeks ‘Niko Op De Vlucht’, krijgt tijdens de eerste uitzendweek een samenvatting te zien. Morgen is dat zelfs met een dubbele aflevering.

Het verhaal gaat pas op 5 september verder in real time. Die dag wordt Kürt Rogiers geïntroduceerd, die in de reeks de rol van womanizer en speelvogel Lars De Wulf speelt. Hoe Rogiers in het ‘Familie’-verhaal opduikt? Blijkt dat June vlak voor de moord een wurgcontract tekende met het bedrijf Ninehouse. Dat zou het faillissement van Fashion kunnen betekenen. Is Rogiers, alias Lars De Wulf, de reddende engel? Dat zal snel blijken.

Nieuwe personages

Maar er zijn nog meer nieuwe gezichten. Vincent Banic is vanaf 6 september de nieuwe Guido Van den Bossche. Tijdens de eerste week is nog heel even voorganger Jelle Florizoone te zien. Ini Massez zal dan weer worden geïntroduceerd als Viv Neyens, een vriendin van Linda Desmet (Hilde Van Wesepoel) uit het zangkoor. Ze wordt de poetsvrouw van Benny Coppens.

Darya Gantura speelde in 2010 de hoofdrol in ‘Ella’ en krijgt de rol van Ellie Segers, een frituriste. Jaak Van Assche maakt vanaf oktober zijn entree als de vader van Benny (Roel Vanderstukken). Hij is een militair op rust en komt zich met het huishouden van zijn zoon bemoeien.

Ook dit nog: ‘Familie’ viert op 30 december zijn 25ste verjaardag. Daarom is er dit jaar een extra lange midseizoensfinale gepland met verrassende wendingen.

Bron: Het Nieuwsblad + De Standaard

Katrien De Becker (ooit) terug in Familie? (14/07/2016)

HannahLouiseJanJuneGroepsfotoJuli2016

Op 14 juli 2016 postte Familie-acteur Jef De Smedt op zijn Instagramprofiel 'palieter' een foto van hem, Margot Hallemans, Sarah-Lynn Clerckx en Katrien De Becker met als tekst: "Super blij weerzien#vtmfamilie#tvbastards".

Een raar gegeven, aangezien het personage van Katrien De Becker reeds ten dode is opgeschreven. Zal de actrice een nieuw personage vertolken? Of zal ze slechts voor een korte periode als hallucinatie in beeld komen als June Van Damme? Blijven kijken is de boodschap!

Exit Katrien 'June' De Becker (29/06/2016)

AAhM7Yd
Er was een kogel nodig om een einde te maken aan de machtswellust van June Van Damme in Familie. Na de seizoensfinale van woensdagavond zag het er niet goed uit voor June, die ook écht dood blijkt te zijn. Afscheid van actrice Katrien De Becker (45), dus. “Ik kan mijn haren weer de vrije loop laten gaan.”

Veel fans deden wellicht een vreugdedans toen June tegen een kogel aanliep. Uiteraard kregen we niet te zien wie het schot afvuurde, en uiteraard is het aantal verdachten niet op één hand te tellen. Feit is dat de moorddadige June dood is. En zo maakt de vreugdedans plaats voor verdriet, want actrice Katrien De Becker zien spelen was echt wel een lust voor het oog.

“Ik ben als actrice al op verschillende manieren doodgegaan, maar neergeschoten worden was de eerste keer. Ik kreeg een zakje met nepbloed rond mijn middel en dat lieten ze springen. Vervolgens heb ik de rest van de dag in dat plakkerige nepbloed moeten liggen. Heerlijk (lacht).”

“Wat ik níét ga missen”

Katrien verlaat de reeks omdat de schrijvers het zo wilden. “Maar ze hebben mij een jaar op voorhand verwittigd, dat had ik gevraagd. Ik vond het jammer, want ik heb er graag gewerkt. Zeven jaar: dat is wel iets. Wat ik níét ga missen? Familie is ook een bedrijf, hè? Dat betekent rompslomp, communicatie die niet altijd even goed loopt. Mensen komen, mensen gaan. Als mens had ik het soms moeilijk met de manier waarop sommige acteurs zijn moeten vertrekken.”

Woensdag keek Katrien zelf ook naar de seizoensfinale. Haar kinderen van elf en twaalf, die bij hun vader wonen, keken wellicht niet. “Zij volgen Familie niet echt, maar hun vriendjes zijn er wel mee bezig, ik weet dat er veel jonge kinderen kijken. Ik had zelfs een kindje van de derde kleuterklas dat me aansprak. Ben jij June, vroeg ze. Nee, zei ik, ik ben Katrien, ik spéél June. Dat spelen blijf ik trouwens doen, voorlopig vooral in het theater en in scholen. Ik speel tot ik erbij neerval, dat heb ik voor Familie ook gedaan.”

Bron: Het Belang van Limburg

Annie Geeraerts (89) en Ray Verhaeghe (90) zijn oudste soapkoppel ter wereld (13/06/2016)

Familie' zoekt een jonge acteur voor hoofdrol (18/03/2016)

OproepFiguratie180316

Op www.figuratie.be staat vandaag een nieuwe oproep van Familie. De serie is op zoek naar een jonge, mannelijke acteur tussen 17 en 21 jaar. Wanneer de acteur zich bij de hoofdcast zal voegen en wat voor contract hij zal tekenen, is nog onbekend. Het is ook onduidelijk of het gaat om een nieuw of terugkerend personage.

UPDATE: De vacature gaat over een nieuw personage genaamd Wout. Wout zal de 18-jarige lief van Louise Van den Bossche vertolken.

Een jaar zonder Stefanie (19/01/2016)

Familie 5644 002
Jasmijn Van Hoof en haar vriend gaan een jaar op wereldreis.

Jasmijn zal een jaar niet meer op de set van Familie staan en dus verdwijnt haar personage Stefanie Coppens een jaar uit de reeks. Hoe dit gebeurt, kunnen we nog niet verklappen, daarvoor moet je natuurlijk kijken. Ze is de bazen heel dankbaar dat ze dit mag doen. Met een bang hartje stelde ze de vraag, want het is nu eenmaal niet simpel om een personage zo lang uit beeld te houden. Toch kreeg ze een 'go' van haar bazen en dat zorgt ervoor dat ze volgende maand richting Mexico vertrekt. Van daaruit zal ze met de rugzak door Centraal- en Zuid-Amerika trekken. Maar ze komt zeker terug in de serie. "Dat heb ik beloofd aan de bazen. Ik speel veel te graag mee in 'Familie' aldus Jasmijn.

Wij wensen haar alvast héél veel succes en plezier!

Martine Jonckheere vertelt het ware verhaal van haar ontslag (09/11/2015)

Marierose s18 1

Op 12 september 2014 werd aangekondigd dat Martine Jonckheere de populaire soap Familie zou verlaten. De actrice werd ontslagen om "de drijfveer te verbeteren en de verhaallijnen zuurstof te geven", klonk het toen. Nu vertelt Martine zelf een heel ander verhaal.

"Ik had zelf een gesprek aangevraagd bij de baas", vertelt de actrice in het Radio 2-programma De Rotonde. "Dat gesprek begon heel amicaal, maar ik vond dat hij zo raar deed. 'Is er iets', vroeg ik. 'Ja', zei hij. Waarop ik nuchter: 'Ben je mij aan het ontslaan, ofzo?'. Daarop zei hij met de glimlach 'ja'. Ik kreeg het verwijt dat ik asociaal was. Collega's waren ook komen klagen dat ik te veel vermagerd was. 'Klopt' zei ik, 'Ik moet te hard werken en heb te veel stress'. De rol van Marie-Rose De Putter was nog niet uitgespeeld, dit was persoonlijk.'

Achtergelaten door de kudde

Martine kijk bewust ook niet meer naar de soap. "Het kwetst me te veel, ze hebben me zo gekwetst. Op mijn laatste draaidag had ik cava bij voor iedereen, de directie had niets gedaan. Nu voel ik me weer vrij en supergelukkig, maar het maakt mij nog altijd emotioneel omdat ik geschrokken ben. Als je ontslagen wordt, zijn er mensen die je laten vallen als een baksteen. Vergelijk het met een gewond dier dat wordt achtergelaten door de kudde. Niemand sprak nog tegen mij. Maar ik herinner me de woorden van mijn mama: 'Ze mogen alles van je afpakken, behalve je trots'. Dat laat ik niet gebeuren. Als mensen op straat zeggen dat ze me missen en dat ze me een goede actrice vonden, dan is me dat veel dierbaarder dan een baas die iets tegen mij zegt."

Ex-Familie acteur gaat opnieuw studeren (23/09/2015)

Iedereen kent hem als ‘Maarten Van den Bossche’ uit Familie, maar sinds Michael Vroemans (38) die rol heeft opgegeven, is het voor hem even zoeken geweest naar een nieuwe invulling voor zijn leven. Die lijkt de acteur nu gevonden te hebben op de schoolbanken. De man probeert er zijn diploma leerkracht lager onderwijs te halen. ‘Het is niet zo dat ik volledig wil stoppen met acteren, maar momenteel heb ik even geen nood aan dat alles. Ik wilde een leven met iets meer stabiliteit en dat is voor een acteur niet evident. Daarom besloot ik om voor een extra diploma te gaan. Ik heb voor lager onderwijs gekozen omdat het mij fantastisch lijkt om les te geven aan zes- tot twaalfjarigen. Als alles goed gaat, ben ik over twee jaar leraar’, aldus Vroemans in TvFamilie.

‘Na zestien jaar beslissen om te stoppen met werken en te gaan studeren: evident is dat niet. Dit diploma is voor mij een verrijking. Ik vind dus niet dat ik mij moet schamen, in tegendeel. Ik denk dat heel wat mensen erbij gebaat zouden zijn om zich te heroriënteren. Als je merkt dat je op een bepaald pad niet verder raakt, dan is het niet slim om dat te blijven bewandelen.’

Bron: Gazet van Antwerpen

Pastoor Walter overleden (29/07/2015)

S15-walter

De Mechelse acteur Guido Horckmans is zondag overleden op 73-jarige leeftijd. Horckmans is vooral bekend als pastoor Walter Dierckx uit de VTM-soap Familie, een rol die hij speelde van 1991 tot 2006. Hij dook ook op in programma’s als F.C. De Kampioenen en De Collega’s.

Na zijn ontslag bij Familie kwam Horckmans evenwel in een depressie terecht en haalde hij geen andere ­acteeropdrachten meer binnen.

In 2011 raakte bekend dat Horckmans aan dementie leed. Omdat hij niet meer voor zichzelf kon zorgen, verhuisde hij noodgedwongen naar een rust- en verzorgingstehuis.

Bron: Het Nieuwsblad

De legendarische Guido Van den Bossche ooit terug in Familie? (17/09/2014)

Karelderuwe2014

Afgelopen dinsdag 16 september werd menig fan van Familie verrast toen acteur Karel Deruwe tijdens een persiflage rond Gunther Levi in het programma Lang Leve, opnieuw in de huid van pater familias Guido Van den Bossche kroop. Daarbij hoeft het, wat Karel Deruwe betreft, niet te blijven.

In 1999 vertrok Karel Deruwe met slaande deuren uit de soap, na een zoveelste geschil met de makers. Een terugkeer werd toen uitgesloten en dus werd Vlaanderen geschokt met de dood van dé hoofdfiguur uit de reeks. Nu, 15 jaar later, vertelt Karel Deruwe in een interview in Dag Allemaal dat wat hem betreft, die hele twist vergeten en vergeven is. Hij zet zelfs de deur op een kier voor een terugkeer. Hoewel dat sterk lijkt op een open sollicitatie, zegt hij zelf niet meteen een vragende partij te zijn, omdat hij voldoende uitdaging vindt in zijn theaterwerk. Ook is hij van mening dat de reeks inmiddels een qua verhaallijnen te brave omwenteling heeft gemaakt, ten koste van het soort actie en drama uit de beginjaren, zoals de ontploffing van het Hilton Hotel in 1997.

Also on Fandom

Random Wiki