Wikia

Familie Wiki

Familie VTM Wiki:Nieuws

1,814pages on
this wiki
Talk1


SpoilerHannah WAAAAAT? Dat wou ik nog niet weten!


Dit artikel of transcript bevat onlangs vrijgegeven informatie van afleveringen die nog moeten komen. Het kan SPOILERS bevatten. Lees verder op eigen risico.

Martine Jonckheere vertelt het ware verhaal van haar ontslag (9/11/2015)

Marierose s18 1

Op 12 september 2014 werd aangekondigd dat Martine Jonckheere de populaire soap Familie zou verlaten. De actrice werd ontslagen om "de drijfveer te verbeteren en de verhaallijnen zuurstof te geven", klonk het toen. Nu vertelt Martine zelf een heel ander verhaal.

"Ik had zelf een gesprek aangevraagd bij de baas", vertelt de actrice in het Radio 2-programma De Rotonde. "Dat gesprek begon heel amicaal, maar ik vond dat hij zo raar deed. 'Is er iets', vroeg ik. 'Ja', zei hij. Waarop ik nuchter: 'Ben je mij aan het ontslaan, ofzo?'. Daarop zei hij met de glimlach 'ja'. Ik kreeg het verwijt dat ik asociaal was. Collega's waren ook komen klagen dat ik te veel vermagerd was. 'Klopt' zei ik, 'Ik moet te hard werken en heb te veel stress'. De rol van Marie-Rose was nog niet uitgespeeld, dit was persoonlijk.'

Achtergelaten door de kudde

Martine kijk bewust ook niet meer naar de soap. "Het kwetst me te veel, ze hebben me zo gekwetst. Op mijn laatste draaidag had ik cava bij voor iedereen, de directie had niets gedaan. Nu voel ik me weer vrij en supergelukkig, maar het maakt mij nog altijd emotioneel omdat ik geschrokken ben. Als je ontslagen wordt, zijn er mensen die je laten vallen als een baksteen. Vergelijk het met een gewond dier dat wordt achtergelaten door de kudde. Niemand sprak nog tegen mij. Maar ik herinner me de woorden van mijn mama: 'Ze mogen alles van je afpakken, behalve je trots'. Dat laat ik niet gebeuren. Als mensen op straat zeggen dat ze me missen en dat ze me een goede actrice vonden, dan is me dat veel dierbaarder dan een baas die iets tegen mij zegt."

Ex-Familie acteur gaat opnieuw studeren (23/09/2015)

Iedereen kent hem als ‘Maarten’ uit Familie, maar sinds Michael Vroemans (38) die rol heeft opgegeven, is het voor hem even zoeken geweest naar een nieuwe invulling voor zijn leven. Die lijkt de acteur nu gevonden te hebben op de schoolbanken. De man probeert er zijn diploma leerkracht lager onderwijs te halen. ‘Het is niet zo dat ik volledig wil stoppen met acteren, maar momenteel heb ik even geen nood aan dat alles. Ik wilde een leven met iets meer stabiliteit en dat is voor een acteur niet evident. Daarom besloot ik om voor een extra diploma te gaan. Ik heb voor lager onderwijs gekozen omdat het mij fantastisch lijkt om les te geven aan zes- tot twaalfjarigen. Als alles goed gaat, ben ik over twee jaar leraar’, aldus Vroemans in TvFamilie.

‘Na zestien jaar beslissen om te stoppen met werken en te gaan studeren: evident is dat niet. Dit diploma is voor mij een verrijking. Ik vind dus niet dat ik mij moet schamen, in tegendeel. Ik denk dat heel wat mensen erbij gebaat zouden zijn om zich te heroriënteren. Als je merkt dat je op een bepaald pad niet verder raakt, dan is het niet slim om dat te blijven bewandelen.’

Bron: Gazet van Antwerpen

Ridge Forrester komt naar Familie (18/08/2015)

5550 32

Niemand minder dan Ronn Moss, de Amerikaanse acteur die van 1987 tot 2012 de rol van Ridge Forrester speelde in de soap Mooi en Meedogenloos, wipt binnenkort even binnen in de VTM-soap Familie.

Moss acteert in scènes met Chris Van Tongelen, die nog even zal opduiken als de doodgewaande Bart Van den Bossche. Dat personage blijkt nu in Hollywood te zitten. Het verhaal lijkt een vette knipoog naar Chris Van Tongelens Amerikaans avontuur met stiefzoon Ian Thomas, die het ook in Amerika tracht te maken. Het nieuwe seizoen van Familie gaat volgende week al van start. Ter gelegenheid van de 25ste jaargang is de eerste aflevering meteen eentje van XL-formaat. Martine Jonckheere is in de eerste afleveringen toe aan haar afscheid.

Bron: Het Nieuwsblad

Pastoor Walter overleden (29/07/2015)

S15-walter
De Mechelse acteur Guido Horckmans is zondag overleden op 73-jarige leeftijd. Horckmans is vooral bekend als pastoor Walter Dierckx uit de VTM-soap Familie, een rol die hij speelde van 1991 tot 2006. Hij dook ook op in programma’s als F.C. De Kampioenen en De Collega’s.

Na zijn ontslag bij Familie kwam Horckmans evenwel in een depressie terecht en haalde hij geen andere ­acteeropdrachten meer binnen.

In 2011 raakte bekend dat Horckmans aan dementie leed. Omdat hij niet meer voor zichzelf kon zorgen, verhuisde hij noodgedwongen naar een rust- en verzorgingstehuis.

Bron: Het Nieuwsblad

Martine Jonckheere niet meer in Familie (18/06/2015)

Schermafbeelding 2015-06-18 om 16.46.30 0
Martine Jonckheere had donderdag haar allerlaatste draaidag voor Familie.

Op 12 september 2014 werd bekendgemaakt dat Martine Jonckheere dit voorjaar uit Familie zou verdwijnen. Studio A zette een punt achter de samenwerking met de actrice die jarenlang in de huid van Marie-Rose De Putter kroop.

Donderdag namen de collega's afscheid van Martine Jonckheere want ze had haar allerlaatste draaidag. Die allerlaatste draaidag viel wel heel kort voor de seizoensfinale. De makers van Familie willen absoluut vermijden dat uitlekt hoe Marie-Rose uit de reeks verdwijnt. Het zal dus spannend uitkijken worden naar dat moment op tv.

De Showbizz-Site was donderdag aanwezig bij die opnames. Het was toch even een emotioneel moment voor de cast en medewerkers van Familie. Nu hebben ze dit jaar al wel een aantal keer afscheid moeten nemen van een collega, Martine Jonckheere was gewoon familie voor velen van hen. De opnames vonden in het Heilig Hartziekenhuis van Leuven plaats. Bij de allerlaatste scène - die echter niet de laatste scène is die we op tv te zien krijgen - zijn Peter Bulckaen, Sandrine André en Gunther Levi aanwezig. Maar nogmaals, deze scène zegt totaal niets over de manier waarop Martine uit Familie verdwijnt. Na de laatste scène kreeg Martine een mooie bos bloemen én een fles champagne. Een fles die donderdag nog in de frigo gezet zal worden en die Martine en haar partner donderdagavond zullen kraken. En daar heeft Martine een goede reden voor want woensdag was het koppel exact 35 jaar samen.

Bron: Showbizzsite.be

Jelle Florizoone neemt de rol van Guido over (9/06/2015)

Familie 5413 01
Jordi Rottier, die sinds 2010 Guido Van den Bossche speelt in 'Familie', verlaat de reeks. VTM laat weten dat de rol belangrijker wordt en dat het nieuwe opnamesysteem het niet langer haalbaar maakt om de opnames af te stemmen op Jordi's agenda en activiteiten voor school.

Het personage Guido verdwijnt voor alle duidelijkheid niet uit de soap. De rol wordt in het nieuwe seizoen overgenomen door Jelle Florizoone, die bekend is van de fictiereeks 'Rox' en films zoals 'Noordzee', 'Texas' en 'Allez, Eddy!'.

Fans van 'Familie' moeten zo een nieuwe verandering slikken, nadat onlangs Thomas Feyaerts, de kleinzoon van Jan Van den Bossche, overleed. Ook Bart Van den Bossche (Chris Van Tongelen) en Maarten Van den Bossche (Michael Vroemans) verlaten de serie, terwijl eerder al acteurs Jacky Lafon en Martine Jonckheere afzwaaiden.

Bron: HLN.be

'Zatte Rita' heeft spijt van haar beslissing (27/05/2015)

Rita5115
Jacky Lafon heeft spijt van haar vertrek uit 'Familie'. 'Stilzitten doe ik voorlopig nog niet', zegt ze in TV-Familie. 'Maar ik krijg nog altijd een krop in de keel wanneer ik terugdenk aan mijn laatste dag op de set.'

24 Seizoenen lang was Lafon elke weekdag te bewonderen in 'Familie' op VTM. Tot enkele maanden geleden, want toen vertrok 'zatte Rita' - zoals haar personage algemeen genoemd werd - op cruise. 'Ik mis nog elke dag de verwennerij, de collega's en de vriendschap. We hadden zo'n hechte band allemaal: het voelde echt aan als familie', zegt ze in het weekblad. 'Het afscheid is enorm hard geweest. Dat durf ik gerust toe te geven. Ik kan het onmogelijk loslaten. Ik denk nog zo vaak aan de mooie periodes die ik er beleefd heb. Die momenten koester ik.' 

Jacky Lafon kijkt er naar eigen zeggen naar uit om nog eens op de set te staan als Rita. 'Ik denk weleens terug aan al die dagen dat ik met m'n wagen in de file stond naar de set. Wel, ik zou graag nog eens in de file staan. Natuurlijk zal ik af en toe nog in 'Familie' opduiken. Al is dat natuurlijk niet hetzelfde als dagelijks naar de set rijden...' 

'Jacky was zelf vragende partij om uit de reeks te stappen', laat de commerciële zender weten in een reactie. 'Een definitieve terugkeer van haar personage in de reeks is momenteel dus niet aan de orde.'

Bron: Het Nieuwsblad

Bart Van den Bossche verdwijnt dan toch uit Familie (28/04/2015)

Week4Bart

Na maanden twijfelen is de knoop doorgehakt: het personage Bart Van den Bossche verdwijnt uit 'Familie'. Wellicht een hele schok voor de vele 'Familie'-fans, maar het drukke leven van acteur Chris Van Tongelen (46), die voortdurend naar Amerika vliegt om er stiefzoon Ian Thomas bij te staan, is niet langer combineerbaar met tv-opnames. Chris blijft wel optreden met De Romeo's. Na Jacky Lafon en Martine Jonckheere verliest de VTM-soap opnieuw een dragende figuur.  

Een koude douche voor fans van soapfiguur Bart Van den Bossche en acteur Chris Van Tongelen. Het personage verdwijnt na meer dan 5.500 afleveringen op het einde van dit seizoen uit de VTM-soap. Bart Van den Bossche was sinds het begin van de soap in 1991 erbij. Met de beslissing valt het doek over een lange periode van twijfels over de toekomst van Van Tongelen bij 'Familie'. De reden voor de exit: een veel te drukke agenda. Zo zingt Chris ook bij de Vlaamse groep De Romeo's en pendelt hij op en neer naar de VS, waar zijn vrouw en stiefzoon Ian Thomas wonen. Hij helpt de jonge zanger bij de uitbouw van zijn internationale carrière. Een combinatie die niet meer vol te houden is. Zo vloog hij alleen al tijdens de eerste maanden van 2015 zes keer naar Los Angeles. Het maakte de beschikbaarheid van de acteur voor 'Familie', waar sinds enkele maanden met zogenaamde 'opnameblokken' wordt gewerkt, alsmaar moeilijker. 

Bron: HLN.be

Collega's en kijkers willen Jacky Lafon terug in Familie (11/03/2015)

RitaNieuws
Amper twee weken is ze weg, maar Jacky Lafon wordt al fel gemist in de VTM-soap Familie. Zowel de kijkers als haar collega’s willen ‘zatte Rita’ terug, schrijft TV Familie.

24 seizoenen lang was Jacky Lafon elke weekdag te bewonderen in Familie op VTM. Tot twee weken geleden, want toen vertrok zatte Rita - zoals haar personage algemeen genoemd werd - op cruise. Of ze ooit terugkomt is zeker, maar het is wel duidelijk dat veel mensen dat graag zouden hebben.

Haar collega’s bijvoorbeeld. Enkelen van hen doen woensdag hun verhaal in TV Familie. Gunther Levi werkte 16 jaar met Lafon samen. ‘Als zij er was, ging ik sowieso blij naar huis’, zegt hij. ‘We kwamen echt goed overeen, ze zorgen altijd voor ambiance. Ik ga haar missen’.

De hele ploeg zag Jacky graag, bevestigen Ray Verhaeghe en Annie Geeraerts. ‘Het is zo jammer dat ze is opgestapt’, zegt Annie. ‘Ik ga haar nog heel hard missen.’ Ray noemt haar zelfs zijn lievelingscollega. ‘Ze leverde altijd goed werk en was accuraat en stipt. Een heel goeie actrice. Ze is onvervangbaar.’

Een zotte madam, noemt Peter Bulckaen - Mathias in de soap - haar. ‘In de positieve zin natuurlijk. Nu ze er niet meer is, is ook de sfeer die ze op de set bracht wat verdwenen. Ze was echt graag gezien en bracht iedereen aan het lachen.’

Fans: ‘Familie zal niet meer hetzelfde zijn’

Sinds ‘zatte Rita’ uit Familie is gestapt, regent het ook reacties van kijkers via sociale media. Vele duizenden fans hebben pagina’s als Wij willen dat Jacky Lafon in Familie blijft en Jacky ‘Zatte Rita’ Lafon moet in Familie blijven al. Ook op Twitter lezen we onder meer ‘geen Familie zonder Jacky’ en zelfs dat iemands zoontje begon te huilen toen dat plots door had dat Jacky niet zou terugkomen in de reeks.

Jacky Lafon: ‘Niet verwacht’

De vele reacties doen Jacky Lafon duidelijk deugd. ‘Ik word continu aangesproken door mensen die willen dat ik terugkeer’, vertelt ze in TV Familie. ‘Ik had dat helemaal niet verwacht.’

Bron: Het Nieuwsblad

Arthur Le Boudec stapt uit Familie (10/03/2015)

ArnoAvatar
In een interview met het populaire weekblad Dag Allemaal, liet acteur Arthur Le Boudec (Arno Coppens) weten dat hij dit seizoen nog uit Familie zal verdwijnen. Hij vertrekt op eigen vraag uit de reeks omdat hij zich opnieuw op zijn studies wil focussen. 

Le Boudec vertolkte nu z'n drie jaar de rol van Arno Coppens, de zoon van Liesbeth Pauwels en Benny Coppens (Hilde De Baerdemaeker en Roel Vanderstukken). Ook De Baerdemaeker zal uit de soap verdwijnen dit seizoen, maar keert begin volgend seizoen terug.

Met het verdwijnen van Arno groeit de lijst van hoofdpersonages die dit seizoen verdwijnen alweer. Na Jacky Lafon gaan namelijk ook Michael Vroemans (Maarten Van den Bossche), Pieter Verhelst (Thomas Van den Bossche) en Martine Jonckheere (Marie-Rose De Putter) binnenkort voor het laatst te zien zijn.

Exit Thomas Van den Bossche (01/02/2015)

Familie 5325 1
Het populaire personage Thomas Van den Bossche (Pieter Verelst) zal binnenkort uit 'Familie' verdwijnen. Dat vertelde de acteur zelf in een interview. Pieter kreeg vorige lente een contract aangeboden van een jaar, maar dat kon nog verlengd worden. Het personage werd populair en de makers van 'Familie' boden hem een contract aan van 3 jaar, maar Pieter weigerde dit contract, omdat hij ook acteert in het theater en hij zich weer meer daarop wilt concentreren. Hij staat nog tot de lente op de set en hij verdwijnt eind dit seizoen uit 'Familie'.

Bron: Facebookpagina Pieter Verelst

Franky uit 'Thuis' naar 'Familie'! (28/01/2015)

201103021125-1 franky-uit-thuis-geeft-eerste-kus-aan-man
Braam Verreth (27) ruilt café Frens binnen voor de Jan & Alleman. De acteur, die van 2009 tot 2011 de rol van Franky Bomans speelde in 'Thuis', zal dit voorjaar immers meedraaien in 'Familie'.

Braam stapte drie jaar geleden uit 'Thuis' omdat hij zich wilde concentreren op het theater. Maar nu duikt hij toch weer op in een soap. 'Braam zal de rol van een oude bekende van Thomas (Pieter Verelst) vertolken die onverwacht in zijn leven opduikt.' En dat zal ongetwijfeld voor spanningen zorgen...

Bron: TV-Familie

Michael Vroemans verdwijnt opnieuw bij 'Familie' (22/12/2014)

640px-Familie 5348 003
Opvallend nieuws in Het Laatste Nieuws van maandag: acteur Michael Vroemans verdwijnt in het voorjaar van 2015 uit Familie.

De 37-jarige acteur speelt in Familie al jaren de rol van Maarten Van den Bossche. Michael vertolkte die rol voor het eerst in 2006. In 2013 verdween Vroemans voor het eerst uit Familie. Samen met zijn soapvriendin Roos Sterckx was hij op wereldreis vertrokken. We zouden wellicht nooit nog wat van Vroemans horen. En toch dook hij eerder dit jaar terug op in de soap. Maarten en Roos waren echter in handen van terroristen gekomen. De kijker kreeg enkele maanden geleden nog een vrij zwaar scenario voorgeschoteld waarbij we uiteindelijk afscheid zouden nemen van Roos. En in 2015 nemen we dus ook afscheid van Maarten. Zijn come-back heeft amper even lang geduurd dan de periode dat hij niet te zien was in de reeks. Met Michael Vroemans verliest Familie alweer een kleurrijk figuur maar wie weet wat de makers van de soap nog voor de kijkers in petto hebben.

Wellicht verdwijnt hij al in februari 2015. Hoe hij opnieuw uit de soap geschreven zal worden, hebben de makers nog niet beslist, maar er is een kans dat hij opnieuw naar het buitenland vertrekt. Dit wordt dan al zijn tweede en misschien wel definitieve exit. Het was niet Vroemans' eigen beslissing, maar die van de makers. De makers van Familie zeggen dat het de bedoeling is om Maarten terug te laten keren. Ze willen het personage gewoon wat ruimte geven na de ingrijpende gebeurtenissen van de laatste tijd. Michael Vroemans zegt wel dat hij na deze tweede exit 'Familie' definitief achter zich laat. Dus wanneer Maarten over een jaar terugkeert, zal de rol door iemand anders vertolkt worden. 

Bron: Showbizzsite.be + Het Nieuwsblad + Primo

Noah Verswijver verdwijnt uit 'Familie', Arthur blijft (22/12/2014)

640px-Familie 5362 001
Wegens de wet van de kinderarbeid, mag Noah Verswijver niet langer de rol van Arthur Van den Bossche spelen. Zijn ouders zeggen dat hij hier heel graag mee had doorgegaan en dat het helemaal niet werken voor hem was, want dat Noah zich er helemaal thuis voelde. Ze zeggen ook nog dat ze allemaal de tv-familie van Noah zullen missen.

Het personage Arthur zal niet uit de soap verdwijnen. Een ander kindje zal de rol van Noah overnemen en zal vanaf dan de nieuwe Arthur spelen in 'Familie'. Noah's opnames zijn intussen afgerond en hij zal nog tot april-mei te zien zijn bij 'Familie'. Daarna zal een andere baby de rol overnemen.

Bron: Officiële Facebookpagina Noah (Arthur Van den Bossche)

Sara Gracia opnieuw in Familie (09/11/2014)

Actrice Sara Gracia liet via Twitter en Instagram weten dat ze opnieuw op de set van Familie staat. Drie jaar geleden vertolkte ze enkele weken de gastrol van Kelly, die samen met haar moeder Vera Peter Van den Bossche wou oplichten. Het is voorlopig nog niet duidelijk of het over dezelfde rol of over een nieuwe rol gaat.

Karin Tanghe binnenkort in Familie (04/11/2014)

4906626925 59e6996443
Actrice Karin Tanghe, bekend van o.a. Sara,  Kulderzipken en De Vijfhoek, maakt deze maand nog haar intrede in de populaire soap. Ze zal de rol van Isabelle De Groot vertolken, de grootmoeder van Thomas en ex-lief van Jan Van den Bossche.

Isabelle kwam al meerdere keren ter sprake, en zal voor veel opschudding zorgen binnen de familie. Hoe zal Linda bijvoorbeeld reageren wanneer de ex van Jan plotseling voor de deur staat? Op welke dag het personage juist haar intrede maakt, is nog niet bekend. 

Hilde De Baerdemaeker verdwijnt tijdelijk uit Familie (17/09/2014)

LiesbethJefWeek12
Hilde De Baerdemaeker (36) zal een tijdje niet meer te zien zijn in de populaire vtm-serie Familie. De actrice vertolkt de rol van Liesbeth Pauwels, maar door de opnames van een nieuwe politieserie moet ze haar rol in Familie “tijdelijk afbouwen”, zo vertelt ze aan het weekblad TV Familie. Na haar rol als politievrouw in Aspe, zal De Baerdemaeker opnieuw in een soortgelijke rol kruipen. Deze maal als inspecteur Liese Meerhout.

“Ik mag nog niks verklappen, maar de trouwe Familie-kijkers moeten niet vrezen. Mijn personage verdwijnt niet uit de reeks”, zo licht De Baerdemaeker toe. “Ze zullen Liesbeth hoogstens een half jaar moeten missen. Dat valt nog wel mee hé.”De actrice geeft toe dat ze haar vaste rol in de populaire vtm-reeks niet kwijt wil. “Ik hoef niet meer om de drie maanden een andere job te zoeken en kan elke dag naar dezelfde locatie rijden”, zo zegt ze aan TV Familie. “Deze job geeft me rust.”  bron: Belga

De legendarische Guido Van den Bossche ooit terug in Familie? (17/09/2014)

Karelderuwe2014
Afgelopen dinsdag 16 september werd menig fan van Familie verrast toen acteur Karel Deruwe tijdens een persiflage rond Gunther Levi in het programma Lang Leve, opnieuw in de huid van pater familias Guido Van den Bossche kroop. Daarbij hoeft het, wat Karel Deruwe betreft, niet te blijven.

In 1999 vertrok Karel Deruwe met slaande deuren uit de soap, na een zoveelste geschil met de makers. Een terugkeer werd toen uitgesloten en dus werd Vlaanderen geschokt met de dood van dé hoofdfiguur uit de reeks. Nu, 15 jaar later, vertelt Karel Deruwe in een interview in Dag Allemaal dat wat hem betreft, die hele twist vergeten en vergeven is. Hij zet zelfs de deur op een kier voor een terugkeer. Hoewel dat sterk lijkt op een open sollicitatie, zegt hij zelf niet meteen een vragende partij te zijn, omdat hij voldoende uitdaging vindt in zijn theaterwerk. Ook is hij van mening dat de reeks inmiddels een qua verhaallijnen te brave omwenteling heeft gemaakt, ten koste van het soort actie en drama uit de beginjaren, zoals de ontploffing van het Hilton Hotel in 1997.

Laura Tesoro neemt afscheid (29/08/2014)

Afscheid Laura Tesoro
Voor Laura is het vandaag toch een beetje een pijnlijke dag. Sinds 2012 staat ze namelijk al op de set van Familie en vandaag heeft Laura haar laatste draaidag als Charlotte. Laura is zoals wij ze kennen steeds goedgezind, happy en kan met iedereen goed overweg dat maakt dit afscheid bij haar collega's wellicht extra pijnlijk. Ze zal gemist worden op de set van Familie. Gelukkig voor de kijkers zal ze nog wel enkele maanden te zien zijn. Hoe ze uiteindelijk uit de reeks vertrekt blijft natuurlijk nog een groot vraagteken om ons kijkplezier niet te vergallen.

En wat nu? Wel Laura heeft pas een nieuwe single uit en zal zich vooral op de muziek toeleggen, en wie weet duikt ze binnenkort wel op in een andere tv reeks.

BRON: showbizzsite.be / FOTO: Jef De Smedt - officiële fanpagina (Facebook)

Familie daagt uit! (28/08/2014)

Familie daagt uit-1
Dit seizoen wordt Familie nog plezanter! Elke maand dagen de acteurs de kijkers uit om een opdracht uit te voeren. Dit kunnen makkelijke, maar soms ook moeilijke opdrachten zijn. Als de kijkers slagen in de opdracht, voorzien ze een tegenprestatie!

Voor meer informatie over deze actie, zie hier.

BRON: vtm.be

Around Wikia's network

Random Wiki