Wikia

Familie Wiki

Familie VTM Wiki:Nieuws

2,263pages on
this wiki
Talk1

Is dit de jonge acteur voor nieuwe hoofdrol? (24/09/2016)

14479730 650601001780763 4830594262086842880 n
In maart 2016 was www.figuratie.be op zoek naar een jonge, mannelijke acteur tussen 17 en 21 jaar. Volgens de vacature ging het over een nieuw personage: de 18-jarige lief van Louise Van den Bossche genaamd Wout.

Vandaag, maanden later, zijn opnames voor de midseizoensfinale bezig. De acteurs en actrices posten meerdere foto's hierover op sociale media. Op het Instagramverhaal van actrice Sarah-Lynn Clerckx, die de rol van Louise vertolkt, was vandaag een jongen te zien met de tekst "Wie is dat?? #vtmfamilie" erbij. Toevallig dat net zij dit postte of niet? Met andere woorden: wordt deze jongen het nieuwe liefje van Louise? Want wat doet hij anders op een familiefeest van de Van den Bossches in Antwerpen? Blijven kijken is de boodschap!

Familie-acteur David Michiels in de wolken (24/09/2016)

14484663 1163882077037904 3333922136794167197 n
Binnenkort komt is David Michiels weer in Familie op VTM te zien. Zeven jaar geleden was de rol van Wim Veugelen uitgespeeld en namen de makers van Familie afscheid van David Michiels maar straks duikt zijn personage weer op. Deze week hoorde je zijn ex-vrouw Mieke Van den Bossche toch al een paar keer zijn naam vermelden en binnenkort zie je Wim Veugelen weer in levende lijve op het scherm. Dubbel feest voor David Michiels want er is niet alleen de terugkeer naar Familie, hij werd deze maand voor de derde keer papa. Na een zoon Kobe en een dochtertje Flo is er nu een derde kindje. Zijn partner Natasja Vranckx​ zette een dochtertje Billie op de wereld. Heel de familie is dolblij met de komst van de kleiine Billie.

Opnames midseizoensfinale zijn begonnen (21/09/2016)

14370312 650600991780764 2861299731844144077 n
Meerdere acteurs van Familie hebben via sociale media laten weten dat de opnames voor eind december reeds van start zijn gegaan. Het lijkt erop dat de hele familie Van den Bossche dit seizoen de eindejaarsfeesten gaat beleven in het Huis Happaert in Antwerpen. De personages die niet tot de familie behoren, zoals Zjef en Evy, zullen het einde van het jaar vieren op het thuisfront in Mechelen. Enkele dagen geleden zijn de opnames van Greet van start gegaan. Zullen zij en Bart terugkeren tijdens de midseizoensfinale op 30 december 2016? Blijven kijken is de boodschap!

UPDATE: www.figuratie.be zoekt naar 'mannen van de staatsveiligheid'. De vereisten voor de figuratie zijn van het mannelijk geslacht zijn en een leeftijd hebben tussen 25 en 55 jaar. De opnames gaan (normaal) door van 22u tot 24u in Borgloon.

UPDATE 2: Ook Lars en een onbekend personage - vermoedelijk Wout - zijn ook te zien op het familiefeest van de Van den Bossches. Om welke reden(en) zijn deze twee er te gast?

De fans van 'Familie' gaan speuren (19/09/2016)

Familie moordspel 003
Ontmasker als eerste de moordenaar van June via het Familie-moordspel.

Wie de moordenaar is van June Van Damme blijft voorlopig één van de best bewaarde geheimen uit televisieland. Voorlopig. Want vanaf vrijdag 23 september 2016 kan Vlaanderen mee op zoek gaan naar de persoon die in Familie überbitch June in koelen bloede neerschoot. Via de VTM-app start dan het meeslepende Familie-moordspel, waarbij gebruikers tips en antwoorden kunnen verzamelen op hun meest prangende vragen. Zo achterhalen ze misschien wel als allereerste en nog voor de ontknoping op het scherm te zien is, wie de trekker heeft overgehaald.

Op dit moment kunnen liefhebbers zich al verdiepen in de online notities van Lars De Wulf, vertolkt door Kürt Rogiers. Hij leert de Van den Bossches en co samen met Vlaanderen kennen op een interactieve manier en fans komen meer te weten over het nieuwe personage. Lars’ notities zijn de basis van het grote Familie-moordspel dat volgt. Spelers komen via de VTM-app terecht in de kamer van een hacker, die het onderzoek van inspecteur Mortier (Rudy Morren) saboteert. Daar kunnen ze ronddwalen en snuisteren in alles wat hij over het onderzoek verzamelt. Aan de hand van dag- en weekvragen ontrafelen spelers het mysterie. Op maandag 14 november – enkele dagen voor de grote ontknoping op antenne – kunnen alle puzzelstukjes samengelegd worden en kennen de spelers als eerste de identiteit van de moordenaar.

Nog meer aanwijzingen voor het moordonderzoek kunnen tussen 24 september en 8 oktober gesprokkeld worden in verschillende Vlaamse steden. Daar wordt telkens het bureau van inspecteur Mortier (Rudy Morren) neergepoot en opengesteld voor het publiek. Aan hen om de verborgen tips te zoeken en te verzamelen. Op zaterdag 24 september opent het bureau op het Werfplein in Aalst. De steden die op zondag 2 en zaterdag 8 oktober worden aangedaan, volgen later. Wie heeft June vermoord? Aan de Familie-kijkers om de dader als eerste te ontmaskeren.

Chris Van Tongelen terug in 'Familie' (17/09/2016)

BBiLiix
Bart Van den Bossche duikt terug op in Familie.

Nog een goede drie maanden en de VTM-soap Familie bestaat 25 jaar. De afgelopen maanden is duidelijk geworden dat er heel wat aan het veranderen is bij Familie. Gezichten verdwijnen en gezichten komen. Vooral nieuwe gezichten dan. Denk maar aan Vincent Banic, Kürt Rogiers, Darya Gantura, Ini Massez en Jaak Van Assche. Zij versterken de cast van de oudste soap van het land. Maar er is meer want er keer een oude bekende terug naar Familie. Neen, zatte Rita komt niet terug in beeld maar Bart Van den Bossche komt wel terug. Chris Van Tongelen is weldra weer te zien in Familie.

Hoe en wanneer Bart Van den Bossche terug opduikt in Familie is niet duidelijk. Zou hij misschien voor het eerst terug opduiken in de extralange aflevering die we op 30 december aanstaande te zien krijgen? Want wees maar zeker dat de makers van Familie de 25ste verjaardag niet zomaar laten passeren. Ben jij ook benieuwd hoe Trudy zal reageren als Bart weer oog en ook met haar staat? En wat met de kinderen van Bart die ook lang getreurd hebben om de dood van hun papa? Wij zijn ervan overtuigd dat de terugkeer van Bart voor de nodige ophef gaat zorgen bij de Van den Bossches.

Lien Van de Kelder maakt comeback in 'Familie' (14/09/2016)

Media xll 9066360
Lien Van de Kelder (33) krijgt volgend jaar een grote rol in 'Familie'. VTM wil het bericht niet bevestigen, maar volgens onze bronnen bereidt de actrice zich al voor op haar nieuwe tv-start. Acht jaar na haar laatste scène in 'Thuis', zou ze in 'Familie' haar intrede doen als mysterieuze vrouw met een scherp kantje.

Voorlopig houden VTM en productiehuis TVBastards, dat 'Familie' maakt, de lippen op elkaar. Maar zonder ultiem tegenbericht kan Lien Van de Kelder midden volgende maand aan de slag bij de populaire soap. Zij zal er de flink vernieuwde ploeg acteurs versterken. Onder anderen Kürt Rogiers en Vincent Banic maken sinds vorige week het mooie weer in 'Familie'. De volgende maanden komen daar ook nog Ini Massez, Darya Gantura en Jaak Van Assche bij.

Thuis

Met de komst van Van de Kelder - die dertien jaar geleden debuteerde als Sofie Bastiaens in de VRT-soap 'Thuis' - weten de makers van 'Familie' zeer handig het vertrek van Hilde De Baerdemaeker op te vangen. De opnames van haar verhaallijn zijn al afgerond, maar de kijkers zullen De Baerdemaeker nog enige tijd als Liesbeth - de echtgenote van Benny (Roel Vanderstukken) - aan het werk kunnen zien. Liesbeth sterft overigens niet in haar laatste scène, maar verdwijnt. Zo laten de makers en de actrice de kans op een latere (tijdelijke) terugkeer open.

Gewezen Familie-acteur krijgt grote rol in Thuis (08/09/2016)

Duo 0
Wim Van de Velde en Kadèr Gürbüz versterken cast van Thuis.

Dit seizoen krijgen twee klasse-acteurs een groter aandeel in THUIS. Kadèr Gürbüz speelt al meer dan tien jaar de rol van advocate Karin Baert en Wim Van de Velde vertolkt sinds mei 2016 de rol van psychiater Ruben Huisman.

Meester Baert zal in het advocatenkantoor haar plaats verder opnemen en op die manier een rol spelen in verschillende verhaallijnen van dit nieuwe seizoen.

Psychiater Ruben Huisman was op zoek naar een fotograaf voor zijn nieuwe boek en kwam hiervoor in contact met Paulien. Het personage Ruben zal dit najaar meer opduiken in THUIS.

Aan het einde van het vorige seizoen kreeg de THUIS-kijker voor het eerst Ruben te zien, een psychiater die volop in de weer is met zijn nieuw boek. Hij schakelt de hulp van Paulien in om de foto’s van zijn boek te verzorgen. Ruben is een charismatische man, met een zwak voor vrouwelijk schoon. Vanavond loopt hij zijn studiegenote dokter Ann opnieuw tegen het lijf. De twee artsen halen samen herinneringen op aan hun artsenopleiding en het studentikoze kotleven.

Wim: “Ik speelde de laatste tijd veel gastrollen in verschillende reeksen. Het is fijn dat ik nu een grote rol kan spelen binnen deze productie. Ik sta graag op een set, en bij THUIS is de sfeer zo plezant en ontspannen. Al mijn collega’s zijn ontzettend vriendelijk, zowel crew als cast.”

Karin Baert (Kadèr Gürbüz) is een harde tante; een advocate die haar carrière op de eerste plaats zet. Dat ze niet bang is om buiten te lijntjes te kleuren, was meteen duidelijk bij haar introductie in THUIS (aflevering 760, seizoen 5) waar Karin in een zaak over slagen en verwondingen tegenover Tom De Decker komt te staan. Ze wint deze zaak en dat is een voorbode voor enkele andere zaken die ze zal aannemen. Zo duikt Karin sporadisch op om ook onder andere Frank Bomans, Peggy Verbeeck en Geert Smeekens te verdedigen. In het vorige seizoen van THUIS is Karin geassocieerd met het kantoor De Decker-Vlerick en werkt ze dus nauw samen met haar collega-advocaten Tom en Peter.

Kadèr: “Ik vind het bijzonder fijn om hier in Leuven af en toe binnen te waaien, ik ben dan ook heel blij dat ik hier binnenkort nog meer over de vloer mag komen. Karin Baert is nu toch al zestien jaar lang de persoon die erin slaagt zelfs de grootste bandieten vrij te pleiten, wie weet heeft ze binnenkort zélf een advocate nodig.”

In The Picture zoekt naar look a like Bart (03/09/2016)

In The Picture is op zoek naar een look a like van Bart Van den Bossche. Deze 'vacature' werd opengesteld op zaterdag 3 september 2016. De edelfigurant moet voldoen aan de volgende eisen: een leeftijd tussen de 30 en 47 jaar, een lengte groter of gelijk aan 1 meter 75 centimeter en donkerblond haar hebben. De opnames rond de look a like gaan door in de late avond op 7 september 2016 in Leuven.

Onlangs werd er aangekondigd dat er ook een midseizoensfinale zal plaatsvinden in de aanloop van 25 jaar Familie op 30 december 2016. Zijn de makers werkelijk het personage Bart Van den Bossche terug in de reeks aan het schrijven?

De mogelijkheid dat er een personage terugkeert is er altijd. Maar aangezien de makers gedurende dit seizoen (tijdelijk) afscheid nemen van meerdere vaste acteurs, waaronder Katrien De Becker, Hilde De Baerdemaeker, Werner De Smedt en Monika Dumon, én het aandeel van Annie Geeraerts en Ray Verhaeghe serieus gaan verkleinen, is de kans uiteraard groter op de komst van een 'nieuw' hoofdpersonage.

UPDATE: Op maandag 5 september 2016 werd nog een 'vacature' opgensteld, ditmaal voor de vader van Greet Baele. De figurant moet een man tussen de 50 en 60 jaar zijn. De opnames rond Greets vader gaan door in de late avond op 15 september 2016 in Heverlee.

CEO Lars De Wulf wandelt Fashion binnen op maandag 5 september 2016 (02/09/2016)

S25 Lars 01
“Ik ben Lars De Wulf, jullie nieuwe CEO.” Met deze woorden wandelt Kürt Rogiers op maandag 5 september 2016 Fashion binnen. Zijn personage Lars wordt aangesteld als de nieuwe CEO en moet VDB Fashion van de ondergang redden. Door een moordende deal die June Van Damme voor haar dood sloot met een grote modeketen dreigt Fashion immers over de kop te gaan.

Lars De Wulf is een grappige, charmante en joviale speelvogel. Zijn charmes laten de vrouwen in zijn omgeving niet koud en daar weet hij handig gebruik van te maken. “Nu hadden ze mij gezegd dat er schoon vrouwvolk bij Fashion werkte, maar zó schoon…”, valt hij in Familie meteen met de deur in huis. Vast staat dat hij de komende tijd menig vrouwenhart sneller zal doen slaan.

“Op het moment dat Lars bij Fashion binnenstapt, heeft hij net een sabbatjaar achter de rug. Hij is dus helemaal klaar om zijn tanden te zetten in een nieuwe uitdaging”, vertelt Kürt Rogiers. “Lars wil presteren en succesvol zijn, maar tegelijk is hij een echte people manager met een enorme dosis mensenkennis. Work hard, play hard is zijn motto. Zijn enthousiasme weet hij makkelijk over te brengen op anderen. Bovendien is Lars een patser. Hij draagt strakke pakken, rijdt met bolides en is ook een rasechte womanizer. Dat zijn toch allemaal elementen – zeker dat laatste – die ik niet dagelijks beoefen. Maar het is wel één van de leukste personages die ik ooit heb gespeeld. En dat meen ik.”

Vanaf 5 september pakken we ook uit met een online extraatje. In de VTM-app kunnen liefhebbers zich verdiepen in de persoonlijke notities van Lars De Wulf. Hij leert de Van den Bossches en co samen met Vlaanderen kennen op een interactieve manier en fans komen meer te weten over het nieuwe personage.

UPDATE: June Van Damme, de meest gehate vrouw uit de hele Familie-geschiedenis, is dood. Één kogel maakte een einde aan jaren sabotage, terreur en moordpogingen. Maar wie loste het schot? Wie ging door het lint?

De psychopathische trekjes van June maakte haar tot vijand nummer 1. En het ging van kwaad naar erger toen Peter Van den Bossche haar aan de deur had gezet. Haar wraak tegenover de hele familie ging diep. Niemand bleef gespaard. Maar wie van haar tegenstanders kon het niet langer aan en haalde de trekker over?

Vanaf 5 september pakken we uit met een online extraatje. In de VTM-app kunnen liefhebbers zich verdiepen in de persoonlijke notities van Lars De Wulf (Kürt Rogiers). Hij leert de Van den Bossches en co samen met Vlaanderen kennen op een interactieve manier en fans komen meer te weten over het nieuwe personage.

Ontdek de notities van Lars en ga binnenkort ook mee op zoek naar de moordenaar van June via de VTM-app. Meer info volgt snel!

Hilde De Baerdemaeker verlaat Familie (30/08/2016)

Familie 5773 003
Na het vertrek van Jacky Lafon, Martine Jonckheere en Chris Van Tongelen moeten de kijkers van Familie binnenkort opnieuw afscheid nemen van een van hun lievelingspersonages. Actrice Hilde De Baerdemaeker heeft na vier jaar besloten om de populaire VTM-soap te verlaten.

"Eigenlijk heb ik de rol van Liesbeth veel langer gespeeld dan ik van plan was", vertelt Hilde in Story. "Eerst dacht ik maar twee jaar te blijven, maar uiteindelijk zijn het er vier geworden. Dat is voor mij echt wel het maximum. Ik heb altijd gezegd dat ik een nieuwe uitdaging wou aangaan als de kleutertijd van mijn tweeling Marcel en Marilou voorbij is. In juni ben ik gestopt met draaien bij Familie en dat was ook het einde van mijn kinderen hun derde kleuterklas."

De actrice stelt duidelijk dat het haar beslissing was om de soap te verlaten. "Ik zit ondertussen al zestien jaar in de acteerwereld en heb al veel verschillende rollen mogen spelen. Vier jaar Familie is een mooie periode om af te ronden. Ik heb ook af en toe nood aan afwisseling. Tijdens mijn tijd bij Familie heb ik al eens een hoofdrol mogen spelen in de VTM-fictiereeks Coppers en dat smaakte gewoon naar meer."

De fans hoeven Hilde nog niet meteen te missen. "Ik ben nog enkele maanden te zien in Familie, en ik hoop dat de kijkers begrijpen dat ik als actrice ook graag eens andere dingen wil doen. Eén ding is wel zeker: mijn personage sterft niet, dus ik kan nog terugkomen. De bazen hebben me al gezegd dat ik maar één telefoontje moet doen en ze schrijven me meteen weer in de reeks. Ik ben in alle liefde vertrokken, ik stop niet met de hakbijl", lacht Hilde.

Dat ze misschien ooit een comeback zal maken sluit ze niet uit. "Zeker niet! Maar ik heb geen glazen bol, ik weet dus niet wat de toekomst brengt. Misschien denk ik over twee jaar: oh, het was daar toch niet zo slecht, ik wil terug. (lacht) Als ik mijn gevoel zou volgen, dan bleef ik oneindig lang meespelen in Familie. Maar ik moet ergens een grens stellen voor mezelf."

Bron: Het Laatste Nieuws

'Familie' ondergaat stevige facelift (28/08/2016)

AAhMaqB
‘Familie’ neemt morgen z’n vertrouwde stek in bij VTM, en het zal geen onopgemerkt seizoen worden. Vlaanderens eerste soap bestaat 25 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd. Achter de schermen is ook keihard gewerkt om de reeks een stevige facelift te geven.

Gaat er iets veranderen aan ‘Familie’? Absoluut. Zo kon je in de seizoensfinale al merken dat de makers voor een meer filmische stijl kozen. Niet toevallig, want ‘Familie’ gaat voortaan altijd zo in beeld komen. De beelden worden iets sneller qua montage, en qua duur wordt de soap wat korter. Er is geïnvesteerd in nieuwe scenaristen, er worden nieuwe decors geïntroduceerd en ook de cast is flink aangepakt.

‘Familie’ eindigde voor de zomer met de moord op zakenvrouw June Van Damme (Katrien De Becker). Wie de afgelopen maanden niet keek naar de webreeks ‘Niko Op De Vlucht’, krijgt tijdens de eerste uitzendweek een samenvatting te zien. Morgen is dat zelfs met een dubbele aflevering.

Het verhaal gaat pas op 5 september verder in real time. Die dag wordt Kürt Rogiers geïntroduceerd, die in de reeks de rol van womanizer en speelvogel Lars De Wulf speelt. Hoe Rogiers in het ‘Familie’-verhaal opduikt? Blijkt dat June vlak voor de moord een wurgcontract tekende met het bedrijf Ninehouse. Dat zou het faillissement van Fashion kunnen betekenen. Is Rogiers, alias Lars De Wulf, de reddende engel? Dat zal snel blijken.

Nieuwe personages

Maar er zijn nog meer nieuwe gezichten. Vincent Banic is vanaf 6 september de nieuwe Guido Van den Bossche. Tijdens de eerste week is nog heel even voorganger Jelle Florizoone te zien. Ini Massez zal dan weer worden geïntroduceerd als Viv Neyens, een vriendin van Linda Desmet (Hilde Van Wesepoel) uit het zangkoor. Ze wordt de poetsvrouw van Benny Coppens.

Darya Gantura speelde in 2010 de hoofdrol in ‘Ella’ en krijgt de rol van Ellie Segers, een frituriste. Jaak Van Assche maakt vanaf oktober zijn entree als de vader van Benny (Roel Vanderstukken). Hij is een militair op rust en komt zich met het huishouden van zijn zoon bemoeien.

Ook dit nog: ‘Familie’ viert op 30 december zijn 25ste verjaardag. Daarom is er dit jaar een extra lange midseizoensfinale gepland met verrassende wendingen.

Bron: Het Nieuwsblad + De Standaard

Katrien De Becker (ooit) terug in Familie? (14/07/2016)

HannahLouiseJanJuneGroepsfotoJuli2016

Op 14 juli 2016 postte Familie-acteur Jef De Smedt op zijn Instagramprofiel 'palieter' een foto van hem, Margot Hallemans, Sarah-Lynn Clerckx en Katrien De Becker met als tekst: "Super blij weerzien#vtmfamilie#tvbastards".

Een raar gegeven, aangezien het personage van Katrien De Becker reeds ten dode is opgeschreven. Zal de actrice een nieuw personage vertolken? Of zal ze slechts voor een korte periode als hallucinatie in beeld komen als June Van Damme? Blijven kijken is de boodschap!


Er komt een nieuwe generiek! (14/07/2016)

GeneriekNieuws14juli2016
Op 14 juli 2016 postten enkele acteurs van Familie op sociale media dat ze de nieuwe generiek aan het opnemen zijn. Het is nog onduidelijk of dit gaat om een volledig nieuwe generiek of slechts een vernieuwde versie van de huidige generiek. Aan de foto's op Facebook en Instagram te zien, lijkt het te gaan om een vernieuwde versie van Generiek 7.

De volgende personages zijn zeker te zien in de (ver)nieuw(d)e generiek: Anna, Jan, Mieke, Albert, Leen, Hannah, Trudy, Linda, Guido, Louise, Mathias, Niko, Emma en Simon.

Dit is de eerste generiek waarin Vincent Banic als Guido te zien zal zijn.

Exit Katrien 'June' De Becker' (29/06/2016)

AAhM7Yd
Er was een kogel nodig om een einde te maken aan de machtswellust van June Van Damme in Familie. Na de seizoensfinale van woensdagavond zag het er niet goed uit voor June, die ook écht dood blijkt te zijn. Afscheid van actrice Katrien De Becker (45), dus. “Ik kan mijn haren weer de vrije loop laten gaan.”

Veel fans deden wellicht een vreugdedans toen June tegen een kogel aanliep. Uiteraard kregen we niet te zien wie het schot afvuurde, en uiteraard is het aantal verdachten niet op één hand te tellen. Feit is dat de moorddadige June dood is. En zo maakt de vreugdedans plaats voor verdriet, want actrice Katrien De Becker zien spelen was echt wel een lust voor het oog.

“Ik ben als actrice al op verschillende manieren doodgegaan, maar neergeschoten worden was de eerste keer. Ik kreeg een zakje met nepbloed rond mijn middel en dat lieten ze springen. Vervolgens heb ik de rest van de dag in dat plakkerige nepbloed moeten liggen. Heerlijk (lacht).”

“Wat ik níét ga missen”

Katrien verlaat de reeks omdat de schrijvers het zo wilden. “Maar ze hebben mij een jaar op voorhand verwittigd, dat had ik gevraagd. Ik vond het jammer, want ik heb er graag gewerkt. Zeven jaar: dat is wel iets. Wat ik níét ga missen? Familie is ook een bedrijf, hè? Dat betekent rompslomp, communicatie die niet altijd even goed loopt. Mensen komen, mensen gaan. Als mens had ik het soms moeilijk met de manier waarop sommige acteurs zijn moeten vertrekken.”

Woensdag keek Katrien zelf ook naar de seizoensfinale. Haar kinderen van elf en twaalf, die bij hun vader wonen, keken wellicht niet. “Zij volgen Familie niet echt, maar hun vriendjes zijn er wel mee bezig, ik weet dat er veel jonge kinderen kijken. Ik had zelfs een kindje van de derde kleuterklas dat me aansprak. Ben jij June, vroeg ze. Nee, zei ik, ik ben Katrien, ik spéél June. Dat spelen blijf ik trouwens doen, voorlopig vooral in het theater en in scholen. Ik speel tot ik erbij neerval, dat heb ik voor Familie ook gedaan.”

Bron: Het Belang van Limburg

Alweer twee nieuwe gezichten in Familie (23/06/2016)

Darya 0
En er komt een oudgediende terug!

VTM pak straf uit in de aanloop van 25 jaar Familie. Dit najaar komen er maar liefst vijf toppers de cast van Familie vervoegen. Opvallend: VTM kiest voor vijf bekende gezichten en niet voor nieuw talent. Naast Kürt Rogiers, Vincent Banic en Jaak Van Assche komen er twee vrouwen naar Familie en dat zijn Ini Massez en Darya Gantura. Toeval of niet, beiden speelden samen in de telenovelle Ella die enkele jaren geleden op VTM liep.

Volgens Het Laatste Nieuws zal Ini Massez op 26 oktober voor het eerst te zien zijn in Familie. Zij speelt Viv Neyens. Darya Gantura zal als Ellie Segers op 15 november haar debuut maken in Familie. Dit zorgt voor een kleine Ella-reünie met acteur Roel Vanderstukken en actrice Monika Dumon.

Daarnaast keert ook David Michiels terug naar Familie. David speelde ruim drie jaarlang Wim Veugelen, de derde man van Mieke Van den Bossche. Hij is vanaf oktober terug te zien in de VTM-soap. Slecht nieuws voor de fans van Annie Geeraerts en Ray Verhaeghe, respectievelijk Anna Dierckx en Albert Thielens in de soap, want hun aandeel zal tot een minimum herleid worden.

Annie Geeraerts (89) en Ray Verhaeghe (90) zijn oudste soapkoppel ter wereld (13/06/2016)

Familie' zoekt een jonge acteur voor hoofdrol (18/03/2016)

OproepFiguratie180316

Op www.figuratie.be staat vandaag een nieuwe oproep van Familie. De serie is op zoek naar een jonge, mannelijke acteur tussen 17 en 21 jaar. Wanneer de acteur zich bij de hoofdcast zal voegen en wat voor contract hij zal tekenen, is nog onbekend. Het is ook onduidelijk of het gaat om een nieuw of terugkerend personage.

UPDATE: De vacature gaat over een nieuw personage genaamd Wout. Wout zal de 18-jarige lief van Louise Van den Bossche vertolken.

‘Familie’ schuift alweer een vaste waarde opzij (01/03/2016)

64735db2-df7e-11e5-a687-54137fea495e web scale 0 4 0 4

Monika als Agnes, hier te zien als derde van rechts. (tussen Roel Vanderstukken en Ludo Hellinx)

Foto: Medialaan

Drie jaar lang kroop actrice Monika Dumon in de huid van Agnes Moelaert in ‘Familie’, maar nu moeten de kijkers toch afscheid nemen van haar personage. Agnes wordt uit de reeks geschreven, uiteraard met behulp van een spannend plot. Zo is Monika na Martine Jonckheere, Jacky Lafon en Chris Van Tongelen al de zoveelste vaste waarde die de populaire serie moet verlaten.

“Ik vind het zeer jammer, want ik heb altijd met veel plezier aan ‘Familie’ meegewerkt”, vertelt Monika zelf over de beslissing in Story. Zo zal ze vooral het gelach op de set missen, en haar collega’s natuurlijk. Toch is haar vertrek nog niet voor meteen: Monika blijft nog een tijdje afleveringen inblikken omdat haar personage de serie verlaat met een spannend plot. “De kijker moet nog niet onmiddellijk afscheid nemen van Agnes. Ik weet dus ook nog niet of ik ga wenen op mijn laatste draaidag. Ik ben er ook niet mee bezig, of ik zou nu al janken”, klinkt het.

Vroeger hét tv-gezicht van Vlaanderen, nu financieel aan de grond en eenzamer dan ooit (01/03/2016)

B64c9784-df83-11e5-a687-54137fea495e web scale 0 4 0 4

Frank Dingenen, hier aan de zijde van Jacky Lafon en Mitta Van der Maat in ‘Familie’

Foto: Medialaan

Het gaat niet goed met Frank Dingenen. Vroeger was hij een bekende en populaire acteur, onder meer in zijn eigen reeks ‘Meester, hij begint weer’. Maar nu moet hij worstelen om de eindjes aan elkaar te knopen. “Ik ben eenzamer dan ooit, er moet dringend iets veranderen in mijn leven”, zucht hij in Dag Allemaal.

Frank Dingenen heeft eindelijk nog eens een rolletje te pakken. Deze week ziet u hem op tv, als gastacteur in de serie ‘Vermist’. Nochtans is de acteur officieel al met pensioen. “Sinds mijn 50e moet ik bedelen om werk. Ik heb wat financiële zekerheid met mijn pensioen, maar dat is gene vette. Ik blijf dus solliciteren”, vertelt hij. Om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen probeert hij aan de bak te raken als stemacteur. Het grootste probleem: hij moet zich steeds bewijzen, want jonge producers kennen hem niet meer.

En dat is niet het enige wat Frank zorgen baart. Ook voor zijn huidige woonsituatie wil hij snel een oplossing zoeken. “Dat alleen zitten, ik ben dat zo beu. Ik heb geen partner, geen kinderen, geen kleinkinderen. Ik heb geen vrienden die ik geregeld zie. En uitgaan doe ik niet, want dat kost geld.” In een rusthuis ziet Frank dan ook de ideale oplossing. “Ik wil echt naar een rusthuis. Ik kan er werken als animator en er ook wonen. Dan heb ik én werk én sociaal contact. Dat zou ideaal zijn.”

Martine Jonckheere heeft het financieel moeilijk (17/02/2016)

188314f0-d55c-11e5-8a6f-21d3014de5ea web scale 0 5 0 5

Martine Jonckheere heeft het financieel zwaar sinds ze vorig jaar werd ontslagen bij de soap ‘Familie’. Straks zal ze het misschien moeten doen met een uitkering van 800 euro per maand. Dat zegt ze zelf in het weekblad Tv Familie. De 59-jarige actrice legt uit dat ze voor 3 augustus van dit jaar aan een bepaald aantal werkdagen (156!) moet komen om haar kunstenaarsstatuut te behouden. Ze zegt erbij dat het onmogelijk is omdat ze geen werk heeft. “De vele jaren ‘Familie’ hebben me verbrand. Dat is het lot van een soapactrice. Het personage van Marie-Rose De Putter kleeft aan me waardoor andere producenten me niet vragen”, klinkt het.

Wat de voormalige ‘Familie’-actrice nu van plan is weet ze nog niet. In het interview zegt ze dat ze zich zeker niet te goed voelt om iets anders te doen dan acteren, maar dat het moeilijk is om werk te vinden in een andere branche. Naar eigen zeggen mocht Jonckheere halftijds beginnen in een kledingzaak, maar op het laatste moment haakte de eigenares af. De reden? Ze dacht dat de actrice meteen zou stoppen als ze nieuw werk vond op een set.

De blondine gaat wel af en toe werken bij een vriend die kapper is. Ze houdt van schminken en geeft mensen een make-uplook. Daarvoor is ze ingeschreven bij een interimkantoor. Haar vriend betaalt voor drie uur werk zo’n 67 euro aan het bureau, Jonckheere zelf ziet er 27 euro van. Omdat ze iets verdient, is het mogelijk dat ze straks nog 100 euro minder uitkering zal krijgen en het maandelijks met 700 euro zal moeten doen. “Als het ooit zo ver komt, is het OCMW dan de enige uitweg?”, vraagt de actrice zich af.

Jacky Lafon is duidelijk over mogelijke terugkeer naar 'Familie' (26/01/2016)

Familie4652

Na vele jaren kwam er een einde aan de rol van Jacky Lafon in 'Familie'. Toch sluit ze niet uit dat ze in de toekomst nog zal opdagen in de serie, al zal dat dan door middel van een gastoptreden zijn.

"Ik voel mij fantastisch. Niks moet, alles mag. Ik ben zo gelukkig zonder al die stress van de files en dat gezeik van 'de ouderen moeten eruit'. Als ik terugkeer naar Familie, is het enkel voor gastoptredens. Zo is het mij ook beloofd. Ik mis natuurlijk wel de sociale contacten en de verwennerijen, zoals de make-up, de kapper en de lekkere catering, maar ik ben op een goed moment gestopt", is ze duidelijk in Story.

Een jaar zonder Stefanie (19/01/2016)

Familie 5644 002
Jasmijn Van Hoof en haar vriend gaan een jaar op wereldreis.

Jasmijn zal een jaar niet meer op de set van Familie staan en dus verdwijnt haar personage Stefanie Coppens een jaar uit de reeks. Hoe dit gebeurt, kunnen we nog niet verklappen, daarvoor moet je natuurlijk kijken. Ze is de bazen heel dankbaar dat ze dit mag doen. Met een bang hartje stelde ze de vraag, want het is nu eenmaal niet simpel om een personage zo lang uit beeld te houden. Toch kreeg ze een 'go' van haar bazen en dat zorgt ervoor dat ze volgende maand richting Mexico vertrekt. Van daaruit zal ze met de rugzak door Centraal- en Zuid-Amerika trekken. Maar ze komt zeker terug in de serie. "Dat heb ik beloofd aan de bazen. Ik speel veel te graag mee in 'Familie' aldus Jasmijn.

Wij wensen haar alvast héél veel succes en plezier!

Martine Jonckheere vertelt het ware verhaal van haar ontslag (09/11/2015)

Marierose s18 1

Op 12 september 2014 werd aangekondigd dat Martine Jonckheere de populaire soap Familie zou verlaten. De actrice werd ontslagen om "de drijfveer te verbeteren en de verhaallijnen zuurstof te geven", klonk het toen. Nu vertelt Martine zelf een heel ander verhaal.

"Ik had zelf een gesprek aangevraagd bij de baas", vertelt de actrice in het Radio 2-programma De Rotonde. "Dat gesprek begon heel amicaal, maar ik vond dat hij zo raar deed. 'Is er iets', vroeg ik. 'Ja', zei hij. Waarop ik nuchter: 'Ben je mij aan het ontslaan, ofzo?'. Daarop zei hij met de glimlach 'ja'. Ik kreeg het verwijt dat ik asociaal was. Collega's waren ook komen klagen dat ik te veel vermagerd was. 'Klopt' zei ik, 'Ik moet te hard werken en heb te veel stress'. De rol van Marie-Rose De Putter was nog niet uitgespeeld, dit was persoonlijk.'

Achtergelaten door de kudde

Martine kijk bewust ook niet meer naar de soap. "Het kwetst me te veel, ze hebben me zo gekwetst. Op mijn laatste draaidag had ik cava bij voor iedereen, de directie had niets gedaan. Nu voel ik me weer vrij en supergelukkig, maar het maakt mij nog altijd emotioneel omdat ik geschrokken ben. Als je ontslagen wordt, zijn er mensen die je laten vallen als een baksteen. Vergelijk het met een gewond dier dat wordt achtergelaten door de kudde. Niemand sprak nog tegen mij. Maar ik herinner me de woorden van mijn mama: 'Ze mogen alles van je afpakken, behalve je trots'. Dat laat ik niet gebeuren. Als mensen op straat zeggen dat ze me missen en dat ze me een goede actrice vonden, dan is me dat veel dierbaarder dan een baas die iets tegen mij zegt."

Ex-Familie acteur gaat opnieuw studeren (23/09/2015)

Iedereen kent hem als ‘Maarten Van den Bossche’ uit Familie, maar sinds Michael Vroemans (38) die rol heeft opgegeven, is het voor hem even zoeken geweest naar een nieuwe invulling voor zijn leven. Die lijkt de acteur nu gevonden te hebben op de schoolbanken. De man probeert er zijn diploma leerkracht lager onderwijs te halen. ‘Het is niet zo dat ik volledig wil stoppen met acteren, maar momenteel heb ik even geen nood aan dat alles. Ik wilde een leven met iets meer stabiliteit en dat is voor een acteur niet evident. Daarom besloot ik om voor een extra diploma te gaan. Ik heb voor lager onderwijs gekozen omdat het mij fantastisch lijkt om les te geven aan zes- tot twaalfjarigen. Als alles goed gaat, ben ik over twee jaar leraar’, aldus Vroemans in TvFamilie.

‘Na zestien jaar beslissen om te stoppen met werken en te gaan studeren: evident is dat niet. Dit diploma is voor mij een verrijking. Ik vind dus niet dat ik mij moet schamen, in tegendeel. Ik denk dat heel wat mensen erbij gebaat zouden zijn om zich te heroriënteren. Als je merkt dat je op een bepaald pad niet verder raakt, dan is het niet slim om dat te blijven bewandelen.’

Bron: Gazet van Antwerpen

Pastoor Walter overleden (29/07/2015)

S15-walter

De Mechelse acteur Guido Horckmans is zondag overleden op 73-jarige leeftijd. Horckmans is vooral bekend als pastoor Walter Dierckx uit de VTM-soap Familie, een rol die hij speelde van 1991 tot 2006. Hij dook ook op in programma’s als F.C. De Kampioenen en De Collega’s.

Na zijn ontslag bij Familie kwam Horckmans evenwel in een depressie terecht en haalde hij geen andere ­acteeropdrachten meer binnen.

In 2011 raakte bekend dat Horckmans aan dementie leed. Omdat hij niet meer voor zichzelf kon zorgen, verhuisde hij noodgedwongen naar een rust- en verzorgingstehuis.

Bron: Het Nieuwsblad

De legendarische Guido Van den Bossche ooit terug in Familie? (17/09/2014)

Karelderuwe2014

Afgelopen dinsdag 16 september werd menig fan van Familie verrast toen acteur Karel Deruwe tijdens een persiflage rond Gunther Levi in het programma Lang Leve, opnieuw in de huid van pater familias Guido Van den Bossche kroop. Daarbij hoeft het, wat Karel Deruwe betreft, niet te blijven.

In 1999 vertrok Karel Deruwe met slaande deuren uit de soap, na een zoveelste geschil met de makers. Een terugkeer werd toen uitgesloten en dus werd Vlaanderen geschokt met de dood van dé hoofdfiguur uit de reeks. Nu, 15 jaar later, vertelt Karel Deruwe in een interview in Dag Allemaal dat wat hem betreft, die hele twist vergeten en vergeven is. Hij zet zelfs de deur op een kier voor een terugkeer. Hoewel dat sterk lijkt op een open sollicitatie, zegt hij zelf niet meteen een vragende partij te zijn, omdat hij voldoende uitdaging vindt in zijn theaterwerk. Ook is hij van mening dat de reeks inmiddels een qua verhaallijnen te brave omwenteling heeft gemaakt, ten koste van het soort actie en drama uit de beginjaren, zoals de ontploffing van het Hilton Hotel in 1997.

Around Wikia's network

Random Wiki