Wikia

Familie Wiki

Familie VTM Wiki:Nieuws

2,062pages on
this wiki
Talk1

Alweer twee nieuwe gezichten in Familie (23/06/2016)

Darya 0
En er komt een oudgediende terug!

VTM pak straf uit in de aanloop van 25 jaar Familie. Dit najaar komen er maar liefst vijf toppers de cast van Familie vervoegen. Opvallend: VTM kiest voor vijf bekende gezichten en niet voor nieuw talent. Naast Kürt Rogiers, Vincent Banic en Jaak Van Assche komen er twee vrouwen naar Familie en dat zijn Ini Massez en Darya Gantura. Toeval of niet, beiden speelden samen in de telenovelle Ella die enkele jaren geleden op VTM liep.

Volgens Het Laatste Nieuws zal Ini Massez op 26 oktober voor het eerst te zien zijn in Familie. Zij speelt Viv Neyens. Darya Gantura zal als Ellie Segers op 15 november haar debuut maken in Familie. Dit zorgt voor een kleine Ella-reünie met acteur Roel Vanderstukken en actrice Monika Dumon.

Daarnaast keert ook David Michiels terug naar Familie. David speelde ruim drie jaarlang Wim Veugelen, de derde man van Mieke Van den Bossche. Hij is vanaf oktober terug te zien in de VTM-soap. Slecht nieuws voor de fans van Annie Geeraerts en Ray Verhaeghe, respectievelijk Anna Dierckx en Albert Thielens in de soap, want hun aandeel zal tot een minimum herleid worden.

Goed nieuws voor de fans van ‘Familie’ deze zomer (23/06/2016)

468d6ed8-38a6-11e6-beb1-82f499548106 web translate -120 2742 -122 7742 scale 0 1047581 0 1047581
De fans van Familie hoeven na de ongetwijfeld razend spannende seizoensfinale op 29 juni niet een hele zomer lang op hun honger te blijven zitten. Net als vorig jaar loopt de populaire VTM-soap gewoon door, met een aparte verhaallijn die uitgesponnen wordt in vijfendertig webafleveringen die elk twee tot drie minuten zullen duren en via de VTM-app bekeken kunnen worden. De eerste aflevering wordt meteen na de seizoensfinale online gezet, de laatste aflevering is te zien op 16 augustus.

Over de inhoud van de online-reeks houden ze aan de Medialaan nog ­stevig de kaken op elkaar. Het staat vast dat de aparte verhaallijn voor de ‘webisodes’ voortborduurt op de seizoensfinale. Familie belooft zoals de traditie het wil met een stevige cliffhanger te eindigen in een extra lange aflevering. Veronique Van den Bossche (foto) komt voor het eerst oog in oog met haar verkrachter te staan, en alle aandacht gaat natuurlijk naar de doortrapte ­June Van Damme (rol van Katrien De Becker) die de jongste weken is uitgegroeid tot een van de meest gehate personages ooit in soapland. De wraaklustige June is al maanden achter de schermen haar vreselijke plan aan het uitvoeren om de Van den Bossches te vernietigen. Trouwe kijkers weten dat ze niet terugdeinst voor moord, en het is dus de vraag of ze tijdig ontmaskerd wordt.

De Zaak Bart

Vorig jaar experimenteerde VTM ook al met een online-spinoff van ­Familie onder de noemer De Zaak Bart. Daarin werd uit de doeken gedaan hoe Bart Van den Bossche, het personage dat Chris Van Tongelen tot vorig seizoen speelde, in Amerika beland was en waarom hij zijn eigen dood geënsceneerd had. In oktober vorig jaar waren er ook exclusieve online-episodes die draaiden rond de personages Guido Van den Bossche (Jelle Florizoone) en Emma Verdonck (Bab Buelens) die hun ­eerste kindje verwachtten. De derde online-reeks belooft in elk geval een uiterst spannende zomer voor de ­Familie-fans.

Kürt Rogiers duikt in bed met verschillende dames op de set van 'Familie' (21/06/2016)

Sinds begin mei staat Kürt Rogiers op de set van Familie, en nú al heeft de acteur zijn eerste bedscènes achter de rug.

"Vorige week heb ik een hele voormiddag in een kingsize bed mogen liggen in een suite van een Brussels hotel', vertelt Kürt lachend in Story. "Voor alle duidelijkheid: het ging niet om een vrijscène. Familie blijft een programma voor het hele gezin." Toch lag Kürt niet alleen in bed. Hij mocht de lakens delen met verschillende dames. 'Het moet geleden zijn van Costa! dat ik nog zoveel bedscènes heb moeten spelen. Of ik volledig naakt ga? Daarvoor zul je moeten kijken vanaf september!"

David Michiels terug in 'Familie' ? (21/06/2016)

Acteur David Michiels vertolkte van 2006 tot september 2009 de rol van Wim Veugelen, de derde echtgenoot van Mieke Van den Bossche. Op zijn Instagram-pagina postte de acteur onlangs een foto van twee flesjes Gust-bier met de boodschap: "Eerste lezing gehad! Nice to be back". Betekent dit een terugkeer van Wim, of vertolkt hij een nieuw personage? Binnenkort waarschijnlijk meer nieuws.

Rudi uit 'Familie' was niet meer tevreden: “Ik ben met de scenaristen gaan praten” (18/06/2016)

11892-familie-werner-de-smedt-is-ontwerper-rudi-329799
Werner De Smedt speelt de rol van Rudi Verbiest in ‘Familie’. Een opmerkelijke rol want de voorbije maanden gebeurde er in de soap heel wat rond het personage.

Werner is zelf naar de scenaristen gestapt. “Ik was het beu om enkel in een atelier te zitten en kleren te ontwerpen”, licht de acteur toe in Dag Allemaal. “Ik sta graag op scherp en vroeg de scenaristen om meer actie.”

Die heeft hij ook wel gekregen. Anorexia, overspel, de angst om blind te worden, het waren bewogen maanden voor Rudi. Werner krijgt ook regelmatig reacties op zijn rol als homo.

Hij vormt in de soap een koppel met Jan Van den Bosch (Zjef De Mulder). “Vorige week had ik nog een gesprekje met een kleine jongen. Hij zei me dat zijn mama de televisie uit had gezet toen ik vurig aan het kussen was.”

“Ik kan dat ergens ook wel begrijpen. In elke serie zou een homokoppel moeten zitten, vind ik.”

Annie Geeraerts (89) en Ray Verhaeghe (90) zijn oudste soapkoppel ter wereld (13/06/2016)

Na de onthutsende reacties op Facebookpagina van ‘Familie’: “Dit is de echte reden van ‘Guido’ zijn ontslag” (08/06/2016)

Familie portret jelleflorizoone 004
Acteur Jelle Florizoone verdwijnt na amper een jaar alweer uit ‘Familie’. Het levert de makers van de soap alweer boze reacties op.

Vanaf volgend seizoen zal de rol van ‘Guido Van den Bossche’ niet meer gespeeld worden door Jelle maar wel door zijn vervanger Vincent Banic. “Dit is een creatieve keuze geweest”, legt scenarist Wim Feyaerts uit aan ‘TV-Familie’.

“We wilden een andere weg inslaan met het personage en daarom gingen we op zoek naar een acteur met een iets matuurdere uitstraling. Dat is Vincent geworden. Wij hopen natuurlijk de kijker Vincent omarmt. We hopen echt dat de kijker zal volgen.”

Vincent Banić wordt Guido Van den Bossche (31/05/2016)

Vincent banic
In het najaar van 2016 verwelkomt Familie opnieuw een bekend gezicht. Acteur, ex-JIM-vj, model en restaurantuitbater Vincent Banić zal gestalte geven aan Guido Van den Bossche. Vincent speelde al mee in de jeugdreeks Het Huis Anubis en had een gastrol in onder meer De Kotmadam. In Familie vervangt hij Jelle Florizoone, die na een jaar uit de reeks verdwijnt.

Vincent Banić staat begin juni op de set van Familie en zal op het scherm vanaf september als de nieuwe Guido zijn intrek nemen in het huis van de Friends, waar hij samen met zijn vriendin Emma Verdonck (Bab Buelens) en hun dochtertje Mila Van den Bossche inwoont. Dat hij een passie voor horeca heeft, was onlangs te zien toen hij als recensent in Mijn Pop-uprestaurant 2016 opdook, maar ook acteren blijft één van Vincents grote liefdes.

“Een eigen restaurant hebben is altijd al een droom van mij geweest, maar telkens wanneer ik op een set mag acteren kriebelt het naar meer. Ik ben dan ook zeer blij dat ik de twee kan combineren. Ik zal wat minder in het restaurant staan, maar heb een sterk team achter me. Zij gunnen het me om elke kans met open armen te ontvangen. Horeca blijft een grote liefde van mij en acteren is dat zeker ook. Ik ben dan ook bijzonder blij dat ik nu de kans krijg om een boeiend personage neer te zetten in een populaire dagelijkse reeks. Momenteel ben ik me nog volop aan het inwerken om me het personage Guido eigen te maken. Ik wil er een eigen Vincent-touch aan geven. Wat dat inhoudt, merken de kijkers binnenkort op het scherm”, aldus Vincent Banić. Van harte welkom Vincent!

De komst van Vincent Banić betekent het afscheid van Jelle Florizoone: “Ik heb het voorbije jaar met plezier gestalte gegeven aan Guido, maar nu is het tijd voor iets anders. De makers van Familie hebben beslist om een andere weg in te slaan. Ik heb enorm veel zin om mijn tanden te zetten in een nieuw project. Ik wil de Familie-kijkers graag bedanken voor de enthousiaste reacties op de mooie verhaallijnen die het afgelopen jaar op mijn pad zijn beland.” Bedankt en heel veel succes Jelle!

Bron: VTM

‘Familie’ zet Sint-Truiden op z’n kop met spectaculaire opnames (31/05/2016)

305dffc6-2652-11e6-8ee2-e6004696b17a web scale 0 4861111 0 4861111
De ontplooiing van een politiemacht in het Truiense Begijnhof bleek onderdeel te zijn van opnames voor een verhaallijn van ‘Familie’, die VTM deze zomer enkel online zal verspreiden.

Foto: jcr

Eind juni loopt het 25ste seizoen van ‘Familie’ af, maar ook deze zomer zal een deel van het verhaal doorlopen, niet op tv maar via de VTM-app. Het afgelopen weekend werden daarvoor opnames gemaakt in Sint-Truiden.

Het zag er indrukwekkend uit: zwaarbewapende politiemannen in kogelvrije vesten en een drone die door de lucht zweefde. De buurtbewoners waren op de hoogte gebracht dat ze niet moesten schrikken: dit was maar fictie. De machtsontplooiing van de politie had blijkbaar te maken met een gijzeling: voor het raam van een van de huisjes van het Begijnhof verscheen op zeker ogenblik een gegijzelde persoon die met een vuurwapen aan de slaap onder schot werd gehouden. Het is een verhaallijn die aansluit op de seizoensfinale van ‘Familie’ en die de fans de hele zomer in spanning moet houden.

Bron: Het Belang van Limburg

Dolverliefd koppel uit 'Wittekerke' terug in 'Familie' (10/05/2016)

Kurt20rogiers20 dv00620EDIT
Oude liefde roest niet. Vijftien jaar nadat Kürt Rogiers (45) en Sandrine André (43) het vuur metershoog deden oplaaien in de serie 'Wittekerke', zagen de twee elkaar gisteren terug op de set van 'Familie'. En ja, dat gaf opnieuw vonken.

“Dit voelt als een eerste schooldag. Alleen ziet de juf er nu iets lekkerder uit.” Kürt Rogiers vatte zijn eerste werkdag op de set van de populaire soap Familie samen met een vette knipoog richting Sandrine André. Rogiers is vanaf 5 september in de reeks te zien als Lars Dewulf, een man die in het scenario omschreven staat als ‘speelvogel’, ‘avonturier’ en ‘womanizer’. “Het woordje speelvogel helpt me wel”, zegt Kürt Rogiers, “want dat ben ik zelf ook. Avonturier en womanizer veel minder, natuurlijk.” (lacht) Of Kürt Rogiers Sandrine André de komende maanden in Familie “tegen zijn gilet mag trekken”, wil niemand verklappen.

Als het zou gebeuren, moet er in ieder geval niet geoefend worden: Rogiers en André speelden zo’n vijftien jaar geleden al samen in Wittekerke, waarin zij als Merel onweerstaanbaar was aangetrokken tot de in- en inslechte Sneyers. In de telenovelle Sara, in 2007 en 2008 op VTM te zien, was het trouwens ook al koekenbak tussen Kürt Rogiers en Sandrine André. De twee blijven elkaar tegen het lijf lopen, wat Sandrine André helemaal niet erg vindt: “Ik werk heel graag samen met Kürt, we hebben bijna dezelfde manier van werken. Ik kijk hier echt naar uit.”

"Hoe raar is dit?"

Kürt Rogiers: “Het weerzien met Sandrine was voor mij het doorslaggevende argument om ja te zeggen tegen Familie. Hier en daar had ik al gelezen dat mensen zich afvroegen of dit geen Wittekerke-reünie zou worden. Natuurlijk, dat maakt het net zo leuk. We hebben vandaag al tien keer tegen elkaar gezegd: hoe raar is dit? Misschien zijn Sandrine en ik wel de Jo De Meyere en Chris Lomme van onze generatie.” (lacht)

Toen het nieuws rond Kürt Rogiers in Familie bekendraakte, stond de acteur versteld van de heisa. “Ik ben 45 en heb al wat meegemaakt, maar hier was meer rond te doen dan toen ik bij Qmusic de stoel van Erwin Deckers overnam naast Sven Ornelis. Iedereen spreekt me aan over deze rol, het is echt overweldigend. Of mijn kinderen gaan kijken? Ze moeten wel. Als ze zeggen dat ze naar Thuis willen kijken, zwaait er wat. (lacht) Al weet ik niet of mijn kinderen alle afleveringen van Familie mogen zien. Ik ben een speelvogel en ga een paar dingen doen waarvan ik me afvraag of dat geen filtertje op moet voor kinderen.”

Komt er een nieuwe zomerapp? (26/04/2016)

Randallvd-2
Eind april postte acteur Randall Van Duytekom enkele foto's in verband met Familie op Instagram. In de hashtags van zijn foto's ging het onder andere over '#Webisodes', '#Heroïne' en '#Junk'. Op zijn eerste foto ziet Van Duytekom eruit als een junkie-personage en op zijn tweede foto staat zijn personage samen met Niko Schuurmans, het personage van acteur Jo Hens.
Randallvd-1

UPDATE: Acteur Randall Van Duytekom heeft de hashtag '#Webisodes' veranderd in '#VTMfamilie'.

Alweer topper naar oudste Vlaamse soap (22/03/2016)

Media xll 8508455
Alweer groot nieuws in soapland. Nadat eerder al bekendraakte dat Kürt Rogiers een nieuwe verhaallijn in 'Familie' voor zijn rekening gaat nemen, zal nu ook tv-icoon Jaak Van Assche (75) vanaf dit najaar in de VTM-soap te zien zijn. Hij speelt de rol van Alfons Coppens, de vader van Benny Coppens.

De nieuwste 'Familie'-aanwinst is de 75-jarige Jaak Van Assche, die als Alfons Coppens de vader wordt van Benny en schoonvader van diens partner Liesbeth Pauwels. Die rollen worden ingevuld door Roel Vanderstukken en Hilde De Baerdemaeker. Van Assche - die al lang onsterfelijk is dankzij rollen als Jean De Pesser in 'De Collega's', Fernand Costermans in 'F.C. De Kampioenen' en Frans Van As in 'De zonen van Van As' - pakt ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd dus weer een toprol aan.

Familie' zoekt een jonge acteur voor hoofdrol (18/03/2016)

OproepFiguratie180316

Op www.figuratie.be staat vandaag een nieuwe oproep van Familie. De serie is op zoek naar een jonge, mannelijke acteur tussen 17 en 21 jaar. Wanneer de acteur zich bij de hoofdcast zal voegen en wat voor contract hij zal tekenen, is nog onbekend. Het is ook onduidelijk of het gaat om een nieuw of terugkerend personage.

UPDATE: De vacature gaat over een nieuw personage genaamd Wout. Wout zal de 18-jarige lief van Louise Van den Bossche vertolken.

Kürt Rogiers krijgt hoofdrol in 'Familie' (09/03/2016)

Media xll 8471290

Kürt Rogiers (44), in een vorig leven nog de blonde god Sneyers in de roemruchte VTM-serie 'Wittekerke', keert na de zomer ­terug naar zijn eerste liefde en wordt één van de hoofdrolspelers in 'Familie'. Met de komst van Rogiers wil VTM de oersoap fors upgraden.

Kürt speelt in 'Familie' de rol van womanizer en speelvogel Lars Dewulf. In de jaren 90 was hij in 'Wittekerke' de waanzinnig populaire ­Sneyers, een soort Vlaamse James Dean van het kleine scherm. De good-looking boy die het tot eerste mannelijke covermodel schopte van het toen nog 'hete' 'P-Magazine'. Dankzij Sneyers werd Kürt Rogiers een begrip in Vlaanderen.

Hij bouwde doorheen de jaren een straffe carrière uit als acteur en presentator. Maar straks, na de zomer, keert hij terug naar zijn roots en gooit hij zich volledig op zijn acteercarrière. "Ik geloof heel sterk in multi-talenten, en Kürt is daar het prototype van", zegt VTM-­programmadirecteur Ricus Jansegers. "Hij kan acteren en presenteren, én is ook nog eens een ­geweldig toffe mens. De voorbije jaren hebben we Kürt bij VTM uitgespeeld als presentator op radio en tv. Nu schuiven we hem weer vooruit als acteur en krijgt hij een dragende rol in 'Familie'."

Bron: Het Laatste Nieuws

Fans van de soap Familie verwelkomen binnenkort een bekend gezicht. Niemand minder dan Kürt Rogiers krijgt een vaste rol in de soap toebedeeld.

De man begint in mei aan zijn eerste draaidag en zal vanaf het najaar 2016 elke weekdag te zien zijn in de soap. “Acteren zit in Kürts DNA en dat is een passie die hem blijvend drijft. Hij kan een breed spectrum van rollen aan en blijft één van Vlaanderens lievelingen onder de acteurs. We zijn er dan ook van overtuigd dat hij dé geknipte man is om gestalte te geven aan één van de grote rollen die vanaf het najaar in de verhaallijn van Familie zal opduiken”, laat programmadirecteur VTM weten.

“In mei begin ik bij Familie aan een toffe uitdaging. Niet alleen zie ik er een aantal collega-acteurs uit het verleden terug met wie ik weer enorm veel zin heb om opnieuw samen te werken. Sandrine André, Werner De Smedt en Roel Vanderstukken om er maar enkelen te noemen. Maar ik wil me smijten in deze nieuwe rol. Je een personage eigen maken, van gedrag over manier van praten tot manier van stappen,… dat is als acteur altijd smullen. Dus de goesting is groot. Ik kan momenteel nog niet uitweiden over het personage waaraan ik gestalte zal geven, want dat zou wellicht een spoiler zijn voor de fans,… de fans van wie ik trouwens hoop dat ze mij snel in hun armen zullen sluiten”, besluit Rogiers.

Kürt Rogiers werkt ondertussen al ruim 20 jaar voor VTM. Hij nam er onder meer de rol van Sneyers in Wittekerke op zich, speelde rollen in Costa, Sara, Danni Lowinski, Zone Stad, Code 37, Aspe, Kattenoog, Spitsbroers en was radio-dj in de ochtend bij QMusic. Hij presenteerde ook De Grote Sprong, Sterren Op de Dansvloer, Valkuil en The Voice Kids.

Bron: Het Belang van Limburg

‘Familie’ schuift alweer een vaste waarde opzij (01/03/2016)

64735db2-df7e-11e5-a687-54137fea495e web scale 0 4 0 4

Monika als Agnes, hier te zien als derde van rechts. (tussen Roel Vanderstukken en Ludo Hellinx)

Foto: Medialaan

Drie jaar lang kroop actrice Monika Dumon in de huid van Agnes Moelaert in ‘Familie’, maar nu moeten de kijkers toch afscheid nemen van haar personage. Agnes wordt uit de reeks geschreven, uiteraard met behulp van een spannend plot. Zo is Monika na Martine Jonckheere, Jacky Lafon en Chris Van Tongelen al de zoveelste vaste waarde die de populaire serie moet verlaten.

“Ik vind het zeer jammer, want ik heb altijd met veel plezier aan ‘Familie’ meegewerkt”, vertelt Monika zelf over de beslissing in Story. Zo zal ze vooral het gelach op de set missen, en haar collega’s natuurlijk. Toch is haar vertrek nog niet voor meteen: Monika blijft nog een tijdje afleveringen inblikken omdat haar personage de serie verlaat met een spannend plot. “De kijker moet nog niet onmiddellijk afscheid nemen van Agnes. Ik weet dus ook nog niet of ik ga wenen op mijn laatste draaidag. Ik ben er ook niet mee bezig, of ik zou nu al janken”, klinkt het.

Vroeger hét tv-gezicht van Vlaanderen, nu financieel aan de grond en eenzamer dan ooit (01/03/2016)

B64c9784-df83-11e5-a687-54137fea495e web scale 0 4 0 4

Frank Dingenen, hier aan de zijde van Jacky Lafon en Mitta Van der Maat in ‘Familie’

Foto: Medialaan

Het gaat niet goed met Frank Dingenen. Vroeger was hij een bekende en populaire acteur, onder meer in zijn eigen reeks ‘Meester, hij begint weer’. Maar nu moet hij worstelen om de eindjes aan elkaar te knopen. “Ik ben eenzamer dan ooit, er moet dringend iets veranderen in mijn leven”, zucht hij in Dag Allemaal.

Frank Dingenen heeft eindelijk nog eens een rolletje te pakken. Deze week ziet u hem op tv, als gastacteur in de serie ‘Vermist’. Nochtans is de acteur officieel al met pensioen. “Sinds mijn 50e moet ik bedelen om werk. Ik heb wat financiële zekerheid met mijn pensioen, maar dat is gene vette. Ik blijf dus solliciteren”, vertelt hij. Om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen probeert hij aan de bak te raken als stemacteur. Het grootste probleem: hij moet zich steeds bewijzen, want jonge producers kennen hem niet meer.

En dat is niet het enige wat Frank zorgen baart. Ook voor zijn huidige woonsituatie wil hij snel een oplossing zoeken. “Dat alleen zitten, ik ben dat zo beu. Ik heb geen partner, geen kinderen, geen kleinkinderen. Ik heb geen vrienden die ik geregeld zie. En uitgaan doe ik niet, want dat kost geld.” In een rusthuis ziet Frank dan ook de ideale oplossing. “Ik wil echt naar een rusthuis. Ik kan er werken als animator en er ook wonen. Dan heb ik én werk én sociaal contact. Dat zou ideaal zijn.”

Martine Jonckheere heeft het financieel moeilijk (17/02/2016)

188314f0-d55c-11e5-8a6f-21d3014de5ea web scale 0 5 0 5

Martine Jonckheere heeft het financieel zwaar sinds ze vorig jaar werd ontslagen bij de soap ‘Familie’. Straks zal ze het misschien moeten doen met een uitkering van 800 euro per maand. Dat zegt ze zelf in het weekblad Tv Familie. De 59-jarige actrice legt uit dat ze voor 3 augustus van dit jaar aan een bepaald aantal werkdagen (156!) moet komen om haar kunstenaarsstatuut te behouden. Ze zegt erbij dat het onmogelijk is omdat ze geen werk heeft. “De vele jaren ‘Familie’ hebben me verbrand. Dat is het lot van een soapactrice. Het personage van Marie-Rose De Putter kleeft aan me waardoor andere producenten me niet vragen”, klinkt het.

Wat de voormalige ‘Familie’-actrice nu van plan is weet ze nog niet. In het interview zegt ze dat ze zich zeker niet te goed voelt om iets anders te doen dan acteren, maar dat het moeilijk is om werk te vinden in een andere branche. Naar eigen zeggen mocht Jonckheere halftijds beginnen in een kledingzaak, maar op het laatste moment haakte de eigenares af. De reden? Ze dacht dat de actrice meteen zou stoppen als ze nieuw werk vond op een set.

De blondine gaat wel af en toe werken bij een vriend die kapper is. Ze houdt van schminken en geeft mensen een make-uplook. Daarvoor is ze ingeschreven bij een interimkantoor. Haar vriend betaalt voor drie uur werk zo’n 67 euro aan het bureau, Jonckheere zelf ziet er 27 euro van. Omdat ze iets verdient, is het mogelijk dat ze straks nog 100 euro minder uitkering zal krijgen en het maandelijks met 700 euro zal moeten doen. “Als het ooit zo ver komt, is het OCMW dan de enige uitweg?”, vraagt de actrice zich af.

Niko's bier Gust komt écht op de markt! (28/01/2016)

GustBier-1

Hoera! Niko Schuurmans opent de deuren van zijn eigen brouwerij! Samen met Mieke Van den Bossche begint hij aan een nieuw hoofdstuk en brengt hij de blonde Gust op de markt. En zoals dat wel vaker het geval is, gaan fictie en realiteit ook deze keer hand in hand. Gust verschijnt vanaf maart 2016 ook echt in de rekken zodat iedereen kan proeven!

“De kleur zit goed, het bier is fris en helder, heeft een mooie parel, een goeie volle geur”, vertelt Niko. In maart wordt Gust gelanceerd in de reeks en op hetzelfde moment zullen de flessen van 33cl en 75cl exclusief bij Delhaize te koop zijn. Gust is een bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7,8%. De beste mout en zorgvuldig uitgekozen hopsoorten, geven het een heel eigen aroma.

Met de opening van zijn eigen brouwerij ziet Niko een kinderdroom uitkomen. Die droom begon eind 2015 toen zijn oog viel op een verlaten brouwerij, waar hij kennismaakte met de voormalige brouwerij-eigenaar Gust Stuyvens. De twee bereidden de heropening van de brouwerij tot in de puntjes voor, tot het noodlot enkele dagen geleden toesloeg en Gust overleed aan een hartaanval. Niko komt er dus alleen voor te staan, samen met Mieke. Wordt de brouwerij een succesverhaal voor hen? En kan hun relatie het nieuwe leven aan?

Jacky Lafon is duidelijk over mogelijke terugkeer naar 'Familie' (26/01/2016)

Familie4652

Na vele jaren kwam er een einde aan de rol van Jacky Lafon in 'Familie'. Toch sluit ze niet uit dat ze in de toekomst nog zal opdagen in de serie, al zal dat dan door middel van een gastoptreden zijn.

"Ik voel mij fantastisch. Niks moet, alles mag. Ik ben zo gelukkig zonder al die stress van de files en dat gezeik van 'de ouderen moeten eruit'. Als ik terugkeer naar Familie, is het enkel voor gastoptredens. Zo is het mij ook beloofd. Ik mis natuurlijk wel de sociale contacten en de verwennerijen, zoals de make-up, de kapper en de lekkere catering, maar ik ben op een goed moment gestopt", is ze duidelijk in Story.

Een jaar zonder Stefanie (19/01/2016)

Familie 5644 002
Jasmijn Van Hoof en haar vriend gaan een jaar op wereldreis.

Jasmijn zal een jaar niet meer op de set van Familie staan en dus verdwijnt haar personage Stefanie Coppens een jaar uit de reeks. Hoe dit gebeurt, kunnen we nog niet verklappen, daarvoor moet je natuurlijk kijken. Ze is de bazen heel dankbaar dat ze dit mag doen. Met een bang hartje stelde ze de vraag, want het is nu eenmaal niet simpel om een personage zo lang uit beeld te houden. Toch kreeg ze een 'go' van haar bazen en dat zorgt ervoor dat ze volgende maand richting Mexico vertrekt. Van daaruit zal ze met de rugzak door Centraal- en Zuid-Amerika trekken. Maar ze komt zeker terug in de serie. "Dat heb ik beloofd aan de bazen. Ik speel veel te graag mee in 'Familie' aldus Jasmijn.

Wij wensen haar alvast héél veel succes en plezier!

Martine Jonckheere vertelt het ware verhaal van haar ontslag (9/11/2015)

Marierose s18 1

Op 12 september 2014 werd aangekondigd dat Martine Jonckheere de populaire soap Familie zou verlaten. De actrice werd ontslagen om "de drijfveer te verbeteren en de verhaallijnen zuurstof te geven", klonk het toen. Nu vertelt Martine zelf een heel ander verhaal.

"Ik had zelf een gesprek aangevraagd bij de baas", vertelt de actrice in het Radio 2-programma De Rotonde. "Dat gesprek begon heel amicaal, maar ik vond dat hij zo raar deed. 'Is er iets', vroeg ik. 'Ja', zei hij. Waarop ik nuchter: 'Ben je mij aan het ontslaan, ofzo?'. Daarop zei hij met de glimlach 'ja'. Ik kreeg het verwijt dat ik asociaal was. Collega's waren ook komen klagen dat ik te veel vermagerd was. 'Klopt' zei ik, 'Ik moet te hard werken en heb te veel stress'. De rol van Marie-Rose De Putter was nog niet uitgespeeld, dit was persoonlijk.'

Achtergelaten door de kudde

Martine kijk bewust ook niet meer naar de soap. "Het kwetst me te veel, ze hebben me zo gekwetst. Op mijn laatste draaidag had ik cava bij voor iedereen, de directie had niets gedaan. Nu voel ik me weer vrij en supergelukkig, maar het maakt mij nog altijd emotioneel omdat ik geschrokken ben. Als je ontslagen wordt, zijn er mensen die je laten vallen als een baksteen. Vergelijk het met een gewond dier dat wordt achtergelaten door de kudde. Niemand sprak nog tegen mij. Maar ik herinner me de woorden van mijn mama: 'Ze mogen alles van je afpakken, behalve je trots'. Dat laat ik niet gebeuren. Als mensen op straat zeggen dat ze me missen en dat ze me een goede actrice vonden, dan is me dat veel dierbaarder dan een baas die iets tegen mij zegt."

Ex-Familie acteur gaat opnieuw studeren (23/09/2015)

Iedereen kent hem als ‘Maarten Van den Bossche’ uit Familie, maar sinds Michael Vroemans (38) die rol heeft opgegeven, is het voor hem even zoeken geweest naar een nieuwe invulling voor zijn leven. Die lijkt de acteur nu gevonden te hebben op de schoolbanken. De man probeert er zijn diploma leerkracht lager onderwijs te halen. ‘Het is niet zo dat ik volledig wil stoppen met acteren, maar momenteel heb ik even geen nood aan dat alles. Ik wilde een leven met iets meer stabiliteit en dat is voor een acteur niet evident. Daarom besloot ik om voor een extra diploma te gaan. Ik heb voor lager onderwijs gekozen omdat het mij fantastisch lijkt om les te geven aan zes- tot twaalfjarigen. Als alles goed gaat, ben ik over twee jaar leraar’, aldus Vroemans in TvFamilie.

‘Na zestien jaar beslissen om te stoppen met werken en te gaan studeren: evident is dat niet. Dit diploma is voor mij een verrijking. Ik vind dus niet dat ik mij moet schamen, in tegendeel. Ik denk dat heel wat mensen erbij gebaat zouden zijn om zich te heroriënteren. Als je merkt dat je op een bepaald pad niet verder raakt, dan is het niet slim om dat te blijven bewandelen.’

Bron: Gazet van Antwerpen

Pastoor Walter overleden (29/07/2015)

S15-walter

De Mechelse acteur Guido Horckmans is zondag overleden op 73-jarige leeftijd. Horckmans is vooral bekend als pastoor Walter Dierckx uit de VTM-soap Familie, een rol die hij speelde van 1991 tot 2006. Hij dook ook op in programma’s als F.C. De Kampioenen en De Collega’s.

Na zijn ontslag bij Familie kwam Horckmans evenwel in een depressie terecht en haalde hij geen andere ­acteeropdrachten meer binnen.

In 2011 raakte bekend dat Horckmans aan dementie leed. Omdat hij niet meer voor zichzelf kon zorgen, verhuisde hij noodgedwongen naar een rust- en verzorgingstehuis.

Bron: Het Nieuwsblad

'Zatte Rita' heeft spijt van haar beslissing (27/05/2015)

Rita5115

Jacky Lafon heeft spijt van haar vertrek uit 'Familie'. 'Stilzitten doe ik voorlopig nog niet', zegt ze in TV-Familie. 'Maar ik krijg nog altijd een krop in de keel wanneer ik terugdenk aan mijn laatste dag op de set.'

24 Seizoenen lang was Lafon elke weekdag te bewonderen in 'Familie' op VTM. Tot enkele maanden geleden, want toen vertrok 'zatte Rita' - zoals haar personage algemeen genoemd werd - op cruise. 'Ik mis nog elke dag de verwennerij, de collega's en de vriendschap. We hadden zo'n hechte band allemaal: het voelde echt aan als familie', zegt ze in het weekblad. 'Het afscheid is enorm hard geweest. Dat durf ik gerust toe te geven. Ik kan het onmogelijk loslaten. Ik denk nog zo vaak aan de mooie periodes die ik er beleefd heb. Die momenten koester ik.' 

Jacky Lafon kijkt er naar eigen zeggen naar uit om nog eens op de set te staan als Rita Van den Bossche. 'Ik denk weleens terug aan al die dagen dat ik met m'n wagen in de file stond naar de set. Wel, ik zou graag nog eens in de file staan. Natuurlijk zal ik af en toe nog in 'Familie' opduiken. Al is dat natuurlijk niet hetzelfde als dagelijks naar de set rijden...' 

'Jacky was zelf vragende partij om uit de reeks te stappen', laat de commerciële zender weten in een reactie. 'Een definitieve terugkeer van haar personage in de reeks is momenteel dus niet aan de orde.'

Bron: Het Nieuwsblad

Bart Van den Bossche verdwijnt dan toch uit Familie (28/04/2015)

Week4Bart

Na maanden twijfelen is de knoop doorgehakt: het personage Bart Van den Bossche verdwijnt uit 'Familie'. Wellicht een hele schok voor de vele 'Familie'-fans, maar het drukke leven van acteur Chris Van Tongelen (46), die voortdurend naar Amerika vliegt om er stiefzoon Ian Thomas bij te staan, is niet langer combineerbaar met tv-opnames. Chris blijft wel optreden met De Romeo's. Na Jacky Lafon en Martine Jonckheere verliest de VTM-soap opnieuw een dragende figuur.  

Een koude douche voor fans van soapfiguur Bart Van den Bossche en acteur Chris Van Tongelen. Het personage verdwijnt na meer dan 5.500 afleveringen op het einde van dit seizoen uit de VTM-soap. Bart Van den Bossche was sinds het begin van de soap in 1991 erbij. Met de beslissing valt het doek over een lange periode van twijfels over de toekomst van Van Tongelen bij 'Familie'. De reden voor de exit: een veel te drukke agenda. Zo zingt Chris ook bij de Vlaamse groep De Romeo's en pendelt hij op en neer naar de VS, waar zijn vrouw en stiefzoon Ian Thomas wonen. Hij helpt de jonge zanger bij de uitbouw van zijn internationale carrière. Een combinatie die niet meer vol te houden is. Zo vloog hij alleen al tijdens de eerste maanden van 2015 zes keer naar Los Angeles. Het maakte de beschikbaarheid van de acteur voor 'Familie', waar sinds enkele maanden met zogenaamde 'opnameblokken' wordt gewerkt, alsmaar moeilijker. 

Bron: HLN.be

De legendarische Guido Van den Bossche ooit terug in Familie? (17/09/2014)

Karelderuwe2014

Afgelopen dinsdag 16 september werd menig fan van Familie verrast toen acteur Karel Deruwe tijdens een persiflage rond Gunther Levi in het programma Lang Leve, opnieuw in de huid van pater familias Guido Van den Bossche kroop. Daarbij hoeft het, wat Karel Deruwe betreft, niet te blijven.

In 1999 vertrok Karel Deruwe met slaande deuren uit de soap, na een zoveelste geschil met de makers. Een terugkeer werd toen uitgesloten en dus werd Vlaanderen geschokt met de dood van dé hoofdfiguur uit de reeks. Nu, 15 jaar later, vertelt Karel Deruwe in een interview in Dag Allemaal dat wat hem betreft, die hele twist vergeten en vergeven is. Hij zet zelfs de deur op een kier voor een terugkeer. Hoewel dat sterk lijkt op een open sollicitatie, zegt hij zelf niet meteen een vragende partij te zijn, omdat hij voldoende uitdaging vindt in zijn theaterwerk. Ook is hij van mening dat de reeks inmiddels een qua verhaallijnen te brave omwenteling heeft gemaakt, ten koste van het soort actie en drama uit de beginjaren, zoals de ontploffing van het Hilton Hotel in 1997.

Around Wikia's network

Random Wiki