FANDOM


Incestrelatie van Amélie en Peter zorgt voor schokgolf in ‘Familie’ (01/12/2017)

Familie 6039 002
Janine Bischops had beloofd dat haar debuut in ‘Familie’ gepaard zou gaan met een serieuze aardverschuiving. Vrijdagavond kreeg ze overschot van gelijk. De moeder van Lars en Amélie onthulde wie de vader is van Amélie. Het nieuwe lief van Peter Van den Bossche blijkt nu zijn halfzus te zijn.

Brigitte (Janine Bischops) lijkt ondertussen al verdwenen, maar haar korte passage in de VTM-soap zorgde voor een schokgolf. Het etentje dat ze vorige week met haar kinderen Lars (Kürt Rogiers) en Amélie (Erika Van Tielen) had, was de aanzet. Als schijnbaar harteloze moeder deed ze toen nogal neerbuigend over de nieuwe job van haar dochter, die nu achter de toog in de Jan & Alleman werkt. Maar nadien bekritiseerde ze ook haar liefdesleven: “Peter Van den Bossche is nog erger dan al die losers waarmee ge vroeger hebt opgetrokken. Dat is crapuul!”

Nadien verdween Amélie enkele dagen van de aardbol. Pas vrijdagavond werd duidelijk waarom. Amélie is compleet van streek omdat haar moeder haar een geheim opbiechtte. Guido Van den Bossche, de oervader uit de beginjaren van ‘Familie’, heeft destijds zijn Marie-Rose bedrogen en uit dat overspel met Brigitte werd Amélie geboren.

“Ik ben uw halfzus”, concludeerde Amélie geschokt. En het logische gevolg van die bekentenis? Dat de liefde tussen haar en Peter incestueus en verboden is. Het betekent meteen de start van een verhaallijn die in de soap heel wat levens en relaties overhoop zal gooien en nog lang zal nazinderen. Want hoe moet het nu verder tussen Amélie en Peter?

Wat zijn Louise en ‘vorige Guido’ uit ‘Familie’ samen van plan? (26/11/2017)

SarahJordi2017
Sarah-Lynn Clerckx en Jordi Rottier. Voor de doorwinterde ‘Familie’-kijker zijn het geen onbekende namen. Jordi nam jarenlang de rol van Guido op zich en Sarah-Lynn speelt al ongeveer haar halve leven de rol van Louise. Nu komen de twee elkaar opnieuw tegen voor de camera, voor een webserie die ze met enkele vrienden maken.

“Loezers”, zo zal de nieuwe webserie gaan heten die vanaf 5 december op zijn minst geregeld een nieuwe aflevering zou moeten krijgen en te bekijken valt op YouTube. De opnames voor de eerste drie afleveringen zijn al klaar en zullen vanaf 5 december elke week online verschijnen.

“Loezers” gaat over de belevenissen van enkele vrienden die samenwonen, naar het voorbeeld van “Friends” en “New Girl”. Hoewel er in het buitenland al heel wat voorbeelden zijn van populaire webseries, zijn de voorbeelden in België, zeker als het om fictie gaat, tamelijk beperkt.

“Daarom leek het mij ook leuk om te doen”, vertelt Sarah-Lynn onze redactie. “Zoveel jongeren kijken naar YouTube en niet meer naar gewone televisie.” Dat ze opnieuw mag samenwerken met voormalig ‘Familie’-collega Jordi Rottier, die ‘Loezers’ mee schrijft, maakt het nog extra fijn. “Niet dat we veel scènes samen hadden in ‘Familie’, eigenlijk alleen bij de grote familiefeesten. Maar we waren wel vrienden, ook al verwaterde dat contact een beetje na zijn vertrek. Het maakte het eens zo makkelijk om ja te zeggen op deze rol.”

‘Familie’ wint prijs voor verhaallijn rond zelfdoding (25/11/2017)

76305
Vlaamse fictiemakers tonen of beschrijven beter niet hoe iemand overlijdt aan zelfdoding. Dat verhoogt namelijk het risico op kopieergedrag. Dat staat te lezen in de adviezen voor fictiemakers van de Werkgroep Verder, de organisatie voor nabestaanden na zelfdoding. De organisatie heeft de vtm-reeks “Familie” ook bekroond met de mediaprijs voor hun aanpak van de verhaallijn rond personage Cédric, die met zelfmoordgedachten kampte.

De adviezen zijn vandaag voorgesteld op de 16de Dag van de Nabestaanden. Voor de Vlaamse media gelden er al langer richtlijnen over hoe het best bericht wordt over zelfdoding. Onderzoek toont namelijk aan dat correcte berichtgeving preventief kan werken, terwijl verkeerde of onvoorzichtige berichtgeving - zonder respect voor de richtlijnen - suïcidaal gedrag kan versterken.

Uit onderzoek blijkt dat hetzelfde kan gelden voor fictie. Fictieve verhalen kunnen zowel een positieve als een negatieve invloed uitoefenen op suïcidaal gedraag. Met de adviezen voor fictiemakers wil de Werkgroep Verder de makers bewust maken van de impact van wat zij tonen of schrijven over zelfdoding. “We willen de kans verkleinen dat suïcidale personen - na het zien, horen of lezen van fictie - overgaan tot zelfmoord of een poging ervan”, luidt het.

Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open Vld) vindt dat de Werkgroep Verder met de fictierichtlijnen “knap werk” heeft geleverd. “Alles wat kan helpen om het aantal zelfdodingen in Vlaanderen te laten dalen, is meer dan welkom. Ik hoop dat fictiemakers de moeite nemen om deze richtlijnen te lezen en na te leven”, zegt hij.

Niet romantiseren

Concreet wordt aan de fictiemakers het advies gegeven nooit het moment of de methode van de zelfdoding te tonen of te beschrijven. Dat houdt namelijk “steeds een groot risico in voor mogelijk kopieergedrag bij suïcidale kijkers of lezers”.

Fictiemakers krijgen ook het advies zelfdoding niet te romantiseren of te normaliseren. “Portretteer een zelfdodingspoging nooit als snel, makkelijk, pijnloos en/of zeker resulterend in een overlijden. Dit is informatie die suïcidale mensen sterk kan beïnvloeden bij het overwegen van zelfdoding”, luidt het. Net als journalisten krijgen fictiemakers het advies om “hoop te geven”.

“Familie” wint prijs

De vtm-reeks “Familie” heeft de mediaprijs van de Werkgroep Verder gewonnen. De organisatie zet met die prijs mensen uit de media in de bloemetjes die op een respectvolle en hoopvolle manier over zelfdoding berichten. “Familie” kreeg de prijs vooral omwille van de verhaallijn rond Cédric die kampte met suïcidale gedachten.

Voor de verhaallijn rond Cédric werkten de scenaristen nauw samen met verschillende experten-organisaties zoals Werkgroep Verder. “Het verhaal van Cédric gaf de kijker veel tips mee zoals signaalherkenning of hoe het gesprek aan te gaan, en toonde verschillende hulpmiddelen zoals de app ‘On track again’ en het Safetyplan”, zegt Lore Vonck, coördinator van Werkgroep Verder. “Hierdoor werd het verhaal van Cédric niet alleen hoopvol en steunend, maar ook heel leerrijk.”

Wie vragen heeft over zelfmoord kan terecht op 1813 of op zelfmoord1813.be

Familie wint opnieuw Story Award voor favoriete TV-programma (25/11/2017)

FamilieStoryAwards2017
Familie sleept de Story Award voor Favoriete TV-programma in de wacht! Proficiat! #storyawards

Net zoals vorig jaar slaagt Familie erin om Thuis van de kaart te vegen als het gaat over de uitreiking van de award voor favoriete TV-programma. De voltallige cast is aanwezig op de Story Awards 2017 in de Ethias Arena in Hasselt om de welverdiende award in ontvangst te nemen. Naast de Story Award voor favoriete TV-programma wint ook Kürt Rogiers uit Familie een award, namelijk de award voor acteur van het jaar.

Bron: Facebook & Gazet van Antwerpen

‘La vie en rose’ voor Jacky Lafon dankzij nieuwe liefde (21/11/2017)

Jacky2017
Het leven lacht Jacky Lafon ­opnieuw toe. De voormalige Familie-actrice en ster van haar eigen ­revueshow zou opnieuw de liefde hebben gevonden. Wie de man is die haar leven kleur geeft, houdt ­Lafon nog voor zichzelf.

Jacky Lafon legt deze week in Dag Allemaal uit dat ze gevraagd was als vrijgezel voor het nieuwe seizoen van ‘Hotel Römantiek’, maar daarvoor dus vriendelijk heeft bedankt. “Voor mij is het weer la vie en rose, want ik ben niet meer alleen”, klinkt het.

“In het verleden ben ik altijd erg openhartig geweest en dat is me niet goed bevallen. Daarom heb ik beslist om mijn privégeluk deze keer iets meer af te schermen. Maar ik wil wel zeggen dat ik me de gelukkigste vrouw ter wereld voel.”

Lafon was vijf jaar vrijgezel nadat haar huwelijk met Guy Grutman op de klippen liep. Eerder was Lafon ook getrouwd met Nest Adriaensen van The Strangers.

Waarom deze Familie-acteur plots 15 kg minder weegt (21/11/2017)

Familie 6029 002
Trouwe Familie-kijkers zal het zeker al opgevallen zijn: Peter Bulckaen (52), die de rol van Mathias Moelaert speelt in de VTM-soap, is heel wat kilo’s kwijtgeraakt. 15 om precies te zijn, vertelt hij deze week aan Dag Allemaal. En daar is een goede reden voor.

“Ik ben vijftien kilo’s kwijt in vijf maanden tijd”, vertelt Bulckaen. “In ‘Familie’ sloeg Mathias intensief aan het fitnessen. Ik wou dat die inspanningen zichtbaar waren op het scherm, en dus besloot ik in samenspraak met de scenaristen om zelf ook te beginnen fitnessen en gezonder te leven.

Hoe Bulckaen erin slaagde zo snel zoveel af te vallen? “Ik nam een personal coach in de arm die trainingsschema’s voor me opstelt.” Daarnaast paste de acteur zijn voedingsgewoontes aan: hij eet nu veel minder koolhydraten.

JA OF NEE: zien deze acteurs een terugkeer naar ‘Familie’ zitten? (19/11/2017)

2043530
23755256 875060206001507 6358975179782455245 n
Vrijdag kwamen we te weten dat acteur Michael Vroemans terugkeert naar de leukste familie van Vlaanderen. Zouden andere ex-‘Familie’-acteurs een comeback ook zien zitten? Wij vroegen het aan zes oude bekenden.


Lees hun reacties op: https://www.flair.be/nl/lifestyle/zien-deze-acteurs-een-terugkeer-naar-familie-zitten/

UPDATE

De terugkeer van Michael Vroemans als Maarten Van den Bossche kreeg veel lovende reacties. Op Vroemans' Facebookprofiel wordt er ook door zijn ex-collega's gereageerd op diens terugkeer. Daaruit lijkt dat ook actrices Ruth Bastiaensen, Vicky Versavel en Anne Somers het wel zien zitten om ooit terug te keren als respectievelijk Leen Van den Bossche, Brenda Vermeir en Veronique Van den Bossche in 'Familie'.

Te veel Walibi in 'Familie' levert VTM fikse boeten op (17/11/2017)

Familie generiek 2017 1

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM), de onafhankelijke toezichthouder voor de Vlaamse audiovisuele media, legt VTM 10.000 euro boete op voor het niet conform de regelgeving uitzenden van productplaatsing in 'Familie'.

De VRM controleerde de uitzendingen van 'Familie' (VTM - 26-28 juni 2017). Bij elke aflevering wordt aangegeven dat het programma productplaatsing bevat door het tonen van het PP-logo bij de aanvang, na de onderbreking en aan het einde van het programma.

Uit de beelden en het onderzoek blijkt dat het bezoek aan het pretpark Walibi in de afleveringen van 26 en 27 juni uitsluitend op een aantrekkelijke wijze wordt getoond. Tijdens deze beelden wordt het pretpark en verschillende attracties daarenboven auditief aangeprezen.

De VRM is van mening dat er sprake is van rechtstreekse aansporing voor de kijker. De regelgeving met betrekking tot productplaatsing laat dit echter niet toe. Bovendien is er ook sprake van overmatige aandacht voor het park en de attracties. Ook dit is niet toegestaan binnen de bepalingen van het Mediadecreet.

De VRM oordeelt dat het een ernstige inbreuk betreft die bovendien voortduurt in twee opeenvolgende afleveringen. Het programma wordt in prime time uitgezonden en weet een groot aantal kijkers te bereiken. De VRM besluit een geldboete van 10.000 euro op te leggen.

Bron: Medialaan

Michael Vroemans (Maarten) weer in 'Familie' (17/11/2017)

Familie 5362 003

Vanaf januari duikt een oude bekende weer op in 'Familie'. Acteur Michael Vroemans (40) herneemt zijn rol als Maarten Van den Bossche in de populaire VTM-soap. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Vroemans vertolkte de rol van Maarten Van den Bossche tussen 2006 en 2012 en keerde in 2014 nog een tijdje terug. Toe hij uit 'Familie' stapte, zei hij dat het een definitieve exit was. De acteur wilde tijd vrijmaken voor andere projecten. Hij ging opnieuw studeren en heeft intussen een diploma voor leraar lager onderwijs op zak.

Maar bloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan. Vroemans staat intussen terug op de 'Familie'-set en hij zal vanaf januari op het scherm te zien zijn.

Bron: Het Nieuwsblad

Zodiak Belgium neemt productie van 'Familie' over (15/11/2017)

Familie generiek 2017 1

MEDIALAAN, het moederbedrijf van VTM, en productiehuis Zodiak Belgium slaan de handen in elkaar om samen te investeren in de toekomst van de dagelijkse VTM-soap 'Familie'.

'Familie' zet, met meer dan 800.000 kijkers per aflevering gemiddeld, het best bekeken seizoen van de laatste tien jaar neer. Het is van 2006 geleden dat 'Familie' nog zulke hoge toppen scheerde. Dit is het resultaat van een jarenlange focus op kwaliteit van cast, scenario's en algemene production value. Maar hier eindigt het niet. MEDIALAAN en Zodiak Belgium zullen vanaf nu samen verder schrijven aan dit succesverhaal en zullen de komende jaren zowel in mensen, inhoud als in infrastructuur investeren.

De verbetering van de opnamestudio's is de eerste stap in het nieuwe verhaal. De huidige studiofaciliteiten in Boortmeerbeek beantwoorden namelijk niet meer aan de noden van vandaag. De productie van 'Familie' wordt overgedragen van TvBastards (het intern productiehuis van MEDIALAAN) aan Zodiak Belgium, een onafhankelijk productiehuis dat in Lint is gevestigd. 'Familie' zal vanaf de zomer 2018 gedraaid worden in grotere studio's met gloednieuwe faciliteiten in de AED Studios in Lint. De investering in 'Familie' zal onder andere gebeuren via het tax shelter systeem.

Ricus Jansegers, programmadirecteur MEDIALAAN: "'Familie' doet het uitstekend. We investeerden de voorbije tijd al in een fantastische cast en schrijversteam. Nu schakelen we nog een niveau hoger door te gaan samenwerken met Zodiak Belgium. Samen met hen gaan we voor topkwaliteit."

Kris Spaepen, managing director Zodiak Belgium: "Zodiak Belgium verwelkomt 'Familie' zeer graag in de AED Studios in Lint. De volledige verhuis zal pas in de zomer van 2018 achter de rug zijn, maar wij beginnen al meteen met verschillende werkgroepen om deze hele operatie voor te bereiden op een zo vlot mogelijke transitie. Het is voor Zodiak Belgium een eer onze schouders te kunnen zetten onder één van de absolute sterkhouders op de Vlaamse televisie. MEDIALAAN kiest resoluut voor innovatie en verder verhoging van de kwaliteit van hun dagelijkse VTM-serie en dat zullen wij met veel aandacht mee blijven bewaken."

Productie 'Familie' verhuist tijdens de zomer

De komende maanden zal men in de AED Studios in Lint maar liefst 2400 m² aan studio's inrichten, met onder andere een gloednieuwe lichtinfrastructuur. Ook zullen er nieuwe montagecellen en loges gebouw worden. Heel de cast en crew van 'Familie', een 90-tal mensen, verhuizen in de zomer van 2018 naar de gloednieuwe studio's. Tot de zomer zal 'Familie' nog opgenomen worden in Boortmeerbeek.

Bron: Medialaan

Cathérine Kools weg uit 'Familie' (14/11/2017)

Familie portret2017 leen 01

Cathérine Kools, die de rol van Leen Van den Bossche vertolkt, verdwijnt na vijf jaar uit 'Familie'. Kools stond deze week voor de laatste keer op de set, maar zal nog tot januari 2018 te zien zijn in de VTM-soap.

Op dit moment verblijft Leen Van den Bossche in een ontwenningskliniek, waar ze afkickt van een pillenverslaving. Ze kampt ook met een groot geheim. Toen ze zwaar onder invloed was van pillen, pleegde ze vluchtmisdrijf na een ongeval dat bijna dodelijk afliep.

De behandeling in het centrum zal een verrassende wending krijgen. Leen zal een aantal moeilijke keuzes moeten maken, klinkt het bij productiehuis TvBastards. Haar exit uit 'Familie' zal het gevolg zijn van die keuzes.

Vaneigens

Cathérine Kools raakte bij het grote publiek bekend als het liefje in de 'Man bijt hond'-rubriek 'Vaneigens'. Daarna speelde ze mee in heel wat series en films, zoals 'Wittekerke' en 'Vermist'.

Bron: Medialaan

Braam Verreth verlaat 'Familie' (03/11/2017)

Familie a050 2017 extra 001

Nu is uitgekomen dat Simon achter de ontvoering en moordpoging op Stefanie zit, is de situatie voor hem uitzichtloos geworden. In de aflevering van vanavond werkt hij zichzelf in de nesten tijdens een verhoor en lijkt hij ook de moord op Jason te bekennen. Hoe dat precies afloopt en wat er Simon boven het hoofd hangt, wordt in de aflevering van maandag duidelijk. Al zullen de kijkers hem vanaf dan niet meer in hun favoriete reeks te zien krijgen

Simon, gespeeld door acteur Braam Verreth, kijkt met een positief gevoel terug op zijn periode bij 'Familie': "Simon spelen was een feest voor mij, aangezien ik er veel in kwijt kon als acteur. Hij kon heel arrogant en zelfs agressief uit de hoek komen, maar zo nu en dan brak hij ook en zag je zijn gevoelige kant. Voor mij is Simon een personage dat enorm worstelt met zichzelf. Hij is er rotsvast van overtuigd dat niemand hem echt graag ziet en dat maakt hem tot een heel tragisch figuur. Zeker bij spelen van een 'slecht' personage hou ik ervan om de pijn en de wanhoop van het personage te tonen. Hoewel zijn daden niet goed te praten zijn, hoop ik stiekem dat het publiek ook zijn weggestopt verdriet en zijn gebrek aan zelfvertrouwen ziet en hem daarom misschien iets minder snel veroordeelt."

"Uiteraard ben ik maar een piepklein deeltje van het geheel. Wat ben je als acteur zonder al je medespelers, de schrijvers regisseurs en de talloze mensen die meewerken achter de schermen? Wanneer je bijvoorbeeld eens een slechte dag hebt, kan een goed gesprek in de schminkstoel wonderen doen als je daarna de set op moet. Of wanneer je een hele dag emotionele scènes te spelen hebt, is het fijn als er een opnameleider op de set staat die vraagt of alles nog goed met je gaat. Dat soort zorgzaamheid is goud waard. Ik heb me steeds erg welkom gevoeld op de set.

Na twee en een half jaar hoofdzakelijk in een soap gespeeld te hebben, is het fijn om meer ruimte te hebben om theaterwerk te doen. Ook wil ik zeker opnieuw als acteur voor televisie werken als er zich mooie kansen voordoen. Ik laat komen wat er komt, zo is het hiertoe altijd al gegaan, en dat vind ik prima."

Bron: Medialaan

Stan Van Samang maakt nummer 1-hit speciaal voor 'Familie' (03/11/2017)

Familie generiek 2017 1

Vanaf maandag 6 november luidt een nieuwe generiek elke weekdag de afleveringen van 'Familie' in. En die generiek zal vele kijkers bekend in de oren klinken. Het is namelijk Stan Van Samang die met zijn kersverse single 'Hemel voor ons twee' voor de muziek zorgt.

Een nummer dat speciaal voor 'Familie' werd geschreven. Samen met de generiek verandert bovendien ook de look van 'Familie'. Door verschillende ingrepen op gebied van belichting, dynamische cameravoering en decors zal de reeks er filmisch uitzien.

Stan Van Samang is alvast trots dat zijn 'Hemel voor ons twee', dat intussen op nummer 1 staat in de Vlaamse Ultratop 50, nu dagelijks op het tv-scherm te horen zal zijn. "Als VTM je vraagt om voor de muziek te zorgen van de nieuwe generiek van 'Familie', dan zeg je ja", klinkt het. "'Hemel voor ons twee' is een nummer dat mij instant raakt. De melodie is aanstekelijk. De tekst gaat over onvoorwaardelijke liefde. Het is geen geheim dat familie en het gezin ontzettend belangrijk voor mij zijn. Een gevoel dat nog sterker aanwezig is sinds de komst van mijn zoontje Lenny."

'Familie' zorgt bovendien voor een extra nieuwigheid in de generiek door opnieuw de kijkers te betrekken. Elke dag wordt er ruimte voorzien voor de leukste tweet of Facebookpost van een 'Familie'-fan op de voorgaande aflevering. Zo speelt 'Familie' bijzonder kort op de bal, uniek in Vlaanderen. Bij de nieuwe tune horen natuurlijk ook nieuwe beelden van alle 'Familie'-personages. Eerst wordt de wintergeneriek op de kijkers losgelaten, in het voorjaar volgt een zomerse variant. Voor deze opnames verzamelde de voltallige hoofdcast enkele weken geleden in het grootste geheim. Helaas zonder Roel Vanderstukken, die door zijn onverwachte afwezigheid niet in de wintergeneriek, maar wel in de zomerversie van volgend jaar te zien zal zijn.

Dat is niet het enige dat zal veranderen. Ook het logo zal helemaal veranderen. "Logo en generiek zijn maar twee opvallende onderdelen van de volledige facelift die we hebben doorgevoerd", zegt creatief producer Wim Feyaerts. "We hebben de voorbije drie jaar ook hard gewerkt aan een nieuwe beeldvorming, die eveneens maandag voor het eerst te zien is. Beeld, belichting en decors krijgen een facelift. De traditionele 'Familie'-kleuren groen en blauw zullen veel minder prominent worden. De decors zijn veel realistischer. We hebben zelfs een aantal decors met plafond. Dat alles zorgt voor beelden met veel meer details en fel tegenlicht. En nóg een nieuwigheid: we hebben nieuwe stockbeelden. Geen huizen meer die tussen twee scènes in worden getoond, maar wel stadsbeelden. Ook hier hebben we gekozen voor een meer hedendaagse aanpak. Met al deze aanpassingen en verbeteringen moet 'Familie' moeiteloos naar het volgende decennium kunnen gaan."

De nieuwe generiek en de vernieuwde beeldvoering zijn vanaf maandag 6 november elke weekdag om 20.00 uur te zien bij VTM.

Bron: tvvisie.be + Tingo.be

"Larsje Strauven uit Gelinden vertolkt de rol van Arthur in Familie (28/10/2017)

3JCr-281017-Lars Strauven (Arthur) 01 edited-1

‘In The Picture’ is een talent netwerk waar men op gepaste tijden oproepen doet voor acteurs, figuranten of live-publiek. Begin dit jaar zocht men een blond jongetje van vijf voor de VTM reeks Familie. Een oproep die mama Nele Royen niet was ontgaan. Via de site had Nele zelf ook al enkele figurantenrollen versierd.

“Mijn zoon Lars Strauven werd net de dag nadat ik de oproep zag 5 jaar. Ik heb de documenten ingevuld en in juni werd ik gecontacteerd dat Lars weerhouden was voor de rol van Arthur Van den Bossche. Wij moesten ons aanbieden in de studio’s van TvBastards in Boortmeerbeek. Ik was nog altijd in de overtuiging dat het om een auditie ging bedoeld voor een figurantenrolletje in de reeks. De verrassing was dan groot toen wij te horen kregen dat hij Arthur mocht vertolken in de serie. Lars had nog nooit eerder in een theater of op filmset opgetreden. Intussen zijn er al een dertigtal opnames gebeurd voor verschillende afleveringen. Op 13 oktober was hij voor het eerst te zien op het scherm en intussen heeft Lars zijn eigen loge waar hij kan uitrusten en zich voorbereiden op zijn rol als acteur. Zijn karakter is de zoon van Leen Van den Bossche en de kleinzoon van Jan Van den Bossche.

Lars geniet van de rollercoaster waar hij in terecht gekomen is. De camera’s, de mensen van de regie, de acteurs kortom achter de schermen is het een grote familie. Op 15 november blikt Lars de laatste opnames in. Of hij later nog eens in de huid van Arthur mag kruipen zullen de scriptschrijvers bepalen maar dat is nu nog koffiedik kijken.

Mama

Mama Nele Royen geniet van het succes van haar zoon. “Ik heb al enkele keren figurantenrollen vervult. Ook bij Familie maar een echte rol was er nog niet bij. Ik had niet mijn eigen loge om te rusten,” grapt Nele. Als mama geniet zijn met volle teugen van haar zoon hoe hij zich op de set beweegt en zijn ding doet.

Bron: Het Belang van Limburg

"Guido Van den Bossche terug in Familie? Ik dénk het niet!" (20/10/2017)

BegGuido9

Dat in soaps alles kan, is al lang geen geheim meer ... maar dat Guido Van den Bossche na 18 jaar ineens weer zou meedoen in Familie lijkt wel heel straf. Toch doet dat gerucht al enige tijd de ronde. Nu heeft acteur Karel Deruwe voor het eerst gereageerd en hij schept eindelijk duidelijkheid.

Karel Deruwe vertrok in 1999 met slaande deuren bij Familie. Hij sprak vaak heel negatief over zijn collega-acteurs ("een hond met een hoedje kan hier een rol krijgen") en noemde de kijkers van Familie ooit "heel erg debiel".

Er zat voor de makers van de populaire soap dan ook niets anders op dan Guido Van den Bossche uit de serie te schrijven. Op Malta werd de zakenman vermoord door aanhangers van sekteleider Salomon en zo leek er een einde te komen aan Karel Deruwe bij Familie.

Geruchten over terugkeer

Tot er twee weken geleden ineens geruchten opdoken over een mogelijke terugkeer. De acteur zou namelijk gezien zijn bij de opnamestudio's van Familie. Allerhande mogelijk scenario's werden door de fans uitgedacht over wat er de afgelopen 18 jaar zou kunnen gebeurd zijn.

Maar die scenario's mogen in de vuilbak. "Ik weet van niets en ik snap het ook niet", reageert Karel Deruwe nu voor het eerst op de geruchten aan ShowBizzTV. Die spraken hem naar aanleiding van het theaterstuk De Tante Van Charlie waarin de acteur binnenkort te zien is. Dan toch geen mysterieuze herrijzenis van Guido Van den Bossche, of probeert Karel Deruwe ons iets wijs te maken?

Bron: newsmonkey

Actrice Jits Van Belle zal Benny gaan charmeren in ‘Familie’ (19/10/2017)

7630

Goed nieuws voor fans van Benny Coppens uit ‘Familie’, want het zou goed kunnen dat de man binnenkort geraakt wordt door Cupidopijl. Actrice Jits Van Belle kruipt immers binnenkort in de huid van Robyn Versteven, een vlotte dame die de aandacht trekt van het personage van Roel Vanderstukken. Ze krijgt daarmee twee mannen in één klap, want momenteel wordt Roel vervangen door Govert Deploige.

Jits Van Belle kent u misschien nog uit de telenovelle ‘Ella’, en vertolkte al heel wat (kleinere) rollen in tal van televisiereeksen. In ‘Familie’ geeft Jits gestalte aan Robyn, een sportieve securityagente bij Fashion. VTM omschrijft haar als volgt: “Robyn is de dochter van receptioniste Jenny Versteven (Hilde Van Haesendonck). Voor haar werk vertoeft ze vaak in een echte mannenwereld, wat maakt dat Robyn een volkse en complexloze vrouw is. Ze beschikt ook over de nodige dosis humor en de spreekwoordelijke ballen aan haar lijf.”

De actrice ziet het helemaal zitten. ”Deze rol in Familie was ‘an offer I could not refuse’. Mijn personage Robyn is zo een heerlijke, straffe, verrassende, geestige en sterke madam dat ik meteen goesting kreeg om haar te spelen. Bovendien trekt ze graag en veel met Benny op, reden te meer om er zin in te hebben. Ik was trouwens méér dan klaar om erin te vliegen op mijn eerste draaidag. Eerst met Govert, daarna snel weer met Roel. Ik krijg twee mannen voor de prijs van één (lacht). En dat is niet de enige uitdaging waar ik voor sta... maar meer mag ik nog niet verklappen.”

Gisteren had Jits haar eerste draaidag voor de VTM-soap. Vanaf maandag 18 december zal ze ook effectief op televisie te zien zijn.

Voormalig ‘Familie’-acteur wordt al tien jaar gestalkt (19/10/2017)

Familie afl4801 05

Voormalig Familie-acteur Guillaume Devos, die de voorbije weken ook te zien was naast Ronn Moss in het theaterstuk Brasschaatse Huisvrouwen, wordt al tien jaar gestalkt.

De problemen begonnen in 2007, toen Devos deelnam aan Steracteur Sterartiest. “Een vrouwelijke fan begon me brieven te sturen, en het is almaar erger geworden”, aldus de acteur. “Ze denkt en schrijft dat ik enkel en alleen voor haar zing. Ze begon allerlei spullen op te sturen, op mijn deur te kloppen. Nadien begon ze mij te bellen op mijn vaste lijn. Soms wel twintig keer per dag, ook ’s nachts. Ik heb die lijn moeten opzeggen. Na tien jaar ben ik het beu en heb ik al het bewijsmateriaal aan de politie bezorgd. Het moet ophouden.”

Amper een jaar na haar intrede verlaat Ini Massez Familie al (17/10/2017)

Familie portret2016 viv 02

Ini Massez speelt Viv Neyskens in de VTM-soap 'Familie'. De actrice doet een bijzondere onthulling.

Na amper een jaar trekt de actrice uit 'Familie' de deur achter zich dicht. Voor Ini Massez is het duidelijk waarom ze uit de VTM-soap stapt. "Sowieso was het altijd vooropgesteld dat het voor een afgebakende periode zou zijn. De kijkers zullen mij nog de hele winter op tv zien, maar voor mij zitten de opnames er bijna op."

Over haar einde wil de actrice nog niet te veel kwijt. "Het zal een mooie, open exit zijn, dus wie weet duikt mijn personage ooit weer op", aldus Ini. "Ik zou mezelf ontrouw zijn als ik niet op tijd zou stoppen en zou vastroesten in een rol, alleen maar omdat het een vast inkomen biedt."

De actrice heeft alvast andere vooruitzichten. Vervelen zal ze zich zeker niet doen. "Momenteel ben ik ook aan het filmen voor de nieuwe Ketnet-serie 'Buck', en in januari starten de opnames voor het tweede seizoen van 'Zie mij graag'. Ik weet dus zeker wat doen", vertelt ze nog.

Bron: Tingo

Janine Bischops: “Ik ben blètend vertrokken bij ‘Thuis’” (17/10/2017)

Familie backstageJeanineBisschops 011

Op de scènes van Janine Bischops in ‘Familie’ moeten we nog even wachten, maar haar nieuwe collega’s zijn alvast vol lof. De overstap van ‘Thuis’ naar de andere soap was dus geen slechte beslissing. “Het was een fantastische tijd bij ‘Thuis’, maar ik ben er huilend vertrokken”, vertelt ze in HUMO.

Bischops weet nog perfect wanneer ze er genoeg van had bij de VRT-serie. “Er zat geen vlees meer aan mijn personages. Al mijn mooie scènes draaiden om iemand anders. Op een bepaald moment las ik wéér zo’n scène waarin ik een ander uit de nood hielp. In diezelfde aflevering kwam mijn ‘dochter’ Bianca nog eens langs, maar er was niet eens een moment voorzien waarin moeder en dochter elkaar in de armen konden sluiten. Er knapte iets in mij, en ik heb toen meteen een kordate aangetekende brief naar de producers gestuurd: ik stopte per direct met ‘Thuis’.”

“Ik heb de geplande scènes nog opgenomen, en ben vervolgens blètend vertrokken. Ik herinner me nog hoe ik in mijn loge alle foto’s van de muur aan het halen was, en hoe producer Hans Roggen om de tien minuten binnenkwam: ‘Janine, ben je zeker? Wil je toch niet blijven?’ Dat streelde mijn ego, maar mijn besluit stond vast.”

Haar verschijning in ‘Familie’ is voorlopig een gastrol, maar ze hoopt op meer. “Als ze me nog eens bellen, zal ik een gat in de lucht springen. Ik heb me ontzettend goed gevoeld op die set.”

Govert Deploige als vervanger voor Roel Vanderstukken (12/10/2017)

764

Govert Deploige (44), bij iets oudere kijkers bekend als dokter Bastiaens uit ‘Thuis’ en bij de jongere als Steve uit ‘W817’, gaat Roel Vanderstukken tijdelijk vervangen in ‘Familie’. Vanaf december is hij zes tot acht weken lang te zien als Benny. “Er zullen geen speciale opnametrucjes worden gebruikt. Hij moet ook geen lookalike zijn. Govert neemt gewoon even de rol over van Roel”, klinkt het bij de makers.

Een ‘ritssluiting’ van onder de adamsappel tot aan de navel. Dat was de opvallende foto die Roel Vanderstukken eerder deze week de wereld instuurde. De chirurgen hebben de 40-jarige acteur, die een hartoperatie onderging, behoorlijk onder handen genomen. En Roel heeft het Leuvense Gasthuisbergziekenhuis dan wel verlaten, hij moet nog zeker zes tot acht weken revalideren. In die periode blijft de opnamemachine van de VTM-soap ‘Familie’ evenwel gewoon voortdraaien. En dus moest er een vervanger gezocht worden. Die hebben de makers nu, na intens speurwerk, gevonden. Volgende week dinsdag al staat Govert Deploige, 44 jaar en de echtgenoot van actrice Britt Van Der Borght, paraat voor zijn eerste buitenopnames als klusjesman Benny Coppens. Een dag later wordt hij verwacht in de studio’s van TvBastards in Boortmeerbeek.

Nieuwe romance

“Toen ik de vraag kreeg om in te springen voor Roel leek mij dat een haast onmogelijke opdracht”, zegt Govert. “Maar de makers hebben er alle vertrouwen in, en dat wil ik zeker niet beschamen. Het is een geweldige uitdaging om dit al even geweldige personage te mogen spelen. Ik zal mijn uiterste best doen om het karakter van Benny zo goed en zo waarheidsgetrouw mogelijk naar mijn hand te zetten. Met alle respect voor Roel, want door hem is Benny immers zo geliefd bij het publiek. En ik wens hem bovenal alle beterschap toe zodat hij weer snel de fakkel kan overnemen.”

“Roels operatie kwam zo onverwacht dat we geen andere optie hadden dan zo snel mogelijk een vervanger te zoeken”, vertelt creatief producer Wim Feyaerts. “Hem voor enkele maanden laten verdwijnen kon niet. Er waren al te veel scènes waarin hij aan bod komt ingeblikt. Ook voor de kijker zou dat geen goede oplossing zijn geweest. Ook al omdat er een compleet nieuw romantisch verhaal met Benny wordt opgestart. Dat verhaal kon niet meer herschreven worden omdat in heel wat scènes over die gebeurtenis wordt gepraat of ernaar verwezen wordt. Wij gaan dus door alsof er niets aan de hand is. Als Roel weer helemaal top is, zal hij moeiteloos opnieuw in het verhaal kunnen schuiven.” Govert Deploige zal begin december “clean en mooi” zijn intrede doen in de reeks. “Roel is tot vrijdag 8 december te zien. Op maandag 11 december start Govert. We hebben een introductiescène voorzien zodat de kijker niet zal schrikken. Maar we gaan meteen ‘full force’. Ook met Deploige zal Benny honderd procent Benny blijven. We gaan niks suggereren, niets anders filmen. Ja, het zal even wennen zijn. Govert is ongeveer even groot als Roel, maar wel smaller. Maar speltechnisch en wat vakkennis betreft, ligt hij helemaal in het verlengde van Roel.”

Half mirakel

“Dat we zo snel een vervanger hebben, is een half mirakel”, aldus nog Wim Feyaerts. “Je vraagt immers aan een acteur om onmiddellijk alle andere activiteiten te stoppen en helemaal voor ‘Familie’ te kiezen. En dat voor een beperkte periode. Dat is een serieuze inbreuk in het leven van iemand. Maar het is wonderwel gelukt”, zo besluit de producer. Niet de eerste keer Voor de trouwe ‘Familie’-fans is Govert Deploige geen onbekende. De acteur speelde al twee keer een rolletje in de soap. In 2009 was hij te zien als Geert Van Loo, een ingenieur die een revolutionair project kwam aanbieden bij VDB Electronics, maar in werkelijkheid een mannetje was van slechterik Xavier Latour. In 2013 dook hij opnieuw op als Wouter Dewynter, een architect die geraadpleegd werd door Véronique Van den Bossche en gevoelens voor haar kreeg.

Dat trucje kennen we

De makers van ‘Familie’ hebben al vaak een noodgreep moeten doen om een personage verder te laten leven. Het meest bekende voorbeeld is het personage Brenda Vermeir, dat in 1997 werd geïntroduceerd en gespeeld werd door Vicky Versavel. Nadat bij haar kanker werd vastgesteld, moest de rol in 2001 plots overgenomen worden door Chadia Cambie. Zowat een jaar later werd Versavel gezond verklaard en was zij weer Brenda. Voor andere personages werd gewoon een nieuwe acteur of actrice ingezet. Dat was onder meer het geval bij Erik Goossens, die tot 1995 de rol speelde van Peter Van den Bossche en werd opgevolgd door Gunther Levi. In 2013 moest Sofie Truyen, die Evy Hermans vertolkte, vanwege ziekte verplichte rust nemen. Haar rol werd nadien gespeeld door Marianne Devriese.

Bron: Het laatste Nieuws

Dit vinden zijn voormalige ‘Familie’-collega’s van de terugkeer van Karel Deruwe in de soap (10/10/2017)

KarelAnnie
Achttien jaar nadat zijn personage de dood vond in de serie, zal acteur Karel Deruwe binnenkort weer zijn intrede doen in ‘Familie’, niet als een nieuw personage maar wel gewoon als Guido Van den Bossche, hetzelfde personage dat eerder vermoord werd. “Was Guido dan toch niet zó dood”, lacht zijn voormalige tv-zoon Erik Goossens. En wat denken de andere acteurs van de terugkeer van Deruwe?

“Ik ben blij voor Karel”, klinkt het bij Erik Goossens, die jarenlang Peter Van den Bossche speelde in ‘Familie’, aan Dag Allemaal. “Hij kan zich nog eens tonen aan een breed publiek. Da’s mooi. Maar inderdaad, veel zal afhangen van hoe ze hem terug in dat verhaal gaan schrijven. Was Guido dan toch niet zó doodgestoken? En heeft hij zich jarenlang verscholen in Afghanistan, waar hij in stilte aan zijn terugkeer heeft gewerkt? Ze zullen wel iets beters vinden zeker?”

Ook Martine Jonckheere, die Guido’s echtgenote Marie-Rose De Putter speelde in de beginjaren van ‘Familie’, is blij hem te zien terugkeren. “Het kan misschien de ogen openen van andere tv-makers: het is niet omdat je een zekere leeftijd hebt, dat je als acteur uitgerangeerd bent.”

De 66-jarige acteur Hans Royaards kan het weinig schelen. Nadat Marie-Rose van Guido scheidde, was het zijn personage Hugo Beckers dat haar hart veroverde. Hoewel hij veel tijd op de set doorbracht met Deruwe, kan hij kort zijn over diens terugkeer: “Ze doen maar, ik richt me liever op mijn eigen werk. Je ziet me binnenkort in de film ‘Verborgen Verlangen’, met mijn goede vriendin Janine Bischops. Zoals Janine, van de ene soap naar de andere overstappen, da’s pas fun.”

Een sentiment dat acteur Luk De Koninck ook maar al te goed begrijpt. “Van ‘Thuis’ nog eens naar ‘Familie’, ’t lijkt me ook wel iets”, grapt hij. “Wat als William in ‘Thuis’ uit de gevangenis zou ontsnappen en opduikt in ‘Familie?’”

Het personage van De Koninck zou in elk geval wel makkelijk weer geïntroduceerd kunnen worden in ‘Familie’. Dokter Guy Maeterlinck vertrok namelijk naar Amerika, “niets sluit uit dat hij het daar nu wel gezien heeft. Nu, voor Karel is dit fantastisch nieuws. Ik vind het heel tof voor hem.”

Na 17 jaar: Linda trekt de deur achter zich dicht in 'Familie' (06/10/2017)

Familie 6018 006

Grote verrassing in 'Familie' daarnet. Na het uitkomen van de maandenlange leugens over een terminale hersentumor, trok Linda Desmet de deur van de 'Jan & Alleman' achter zich dicht, voorgoed.

'Familie'-kijkers wisten dat Hilde Van Wesepoel na 17 jaar uit de soap was geschrapt, maar wanneer en hoe ze zou vertrekken, bleef een goed bewaard geheim. Tot de aflevering van vanavond dus. "Eind juni is die laatste scène opgenomen. Een zeer heftige dag was dat", vertelt de actrice.

"Alleen al omdat ik na 17 jaar afscheid moest nemen van een soap, die een groot deel van mijn leven is geworden, maar ook om de manier waarop mijn personage vertrekt. Iedereen beliegen: Totaal niks voor Linda!"

Linda verzon op het einde van vorig seizoen een terminale hersentumor om haar man, Jan Van den Bossche (Jef De Smedt), terug voor zich te winnen.

Jan wilde namelijk scheiden omdat hij met Viv Neyskens (Ini Massez), overigens de beste vriendin van Linda, een nieuwe liefde had gevonden.

Een plannetje dat een paar maanden gewerkt heeft, tot nu dus. Linda zat zo verstikt in haar eigen leugens dat ze geen kant meer op kon...

Bron: HLN.be

De nieuwe gezichten van Jelle en Cédric (05/10/2017)

Yanni en Felix

Dit najaar krijgen de Familie-personages Cédric Van de Caveye en Jelle Van den Bossche een nieuw gezicht. Nadat acteurs Bas Van Weert en Jens Gruyaert zelf besloten om de reeks te verlaten, stelden tal van kandidaten met een passie voor acteren zich kandidaat om in hun voetsporen te treden. De 19-jarige Yanni Bourguignon uit Wolvertem zal vanaf maandag 4 december 2017 gestalte geven aan Cédric, de 16-jarige Felix Jamaels uit Dilbeek kruipt vanaf dinsdag 16 januari 2018 in de huid van Jelle.

Acteren zit Yanni in het bloed. Hij was jaren lid van een amateurvereniging en vertolkte vorig jaar naast Mark Tijsmans één van de hoofdrollen in de musical Footloose. “De zin om de nieuwe Cédric te vertolken is erg groot”, zegt Yanni. “Ik heb al enkele lezingen achter de rug en die smaken naar meer. Net zoals de samenwerking met o.a. Sandrine André en Peter Bulckaen, toppers in hun vak. Voor de kijkers zal het even wennen zijn aan het nieuwe gezicht van Cédric, daar heb ik alle begrip voor. Ik ben alvast heel enthousiast om erin te vliegen en mijn eigen invulling aan het personage te geven.”

Ook Felix heeft een passie voor toneel. Hij volgt al 8 jaar Voordracht, Drama en Toneel aan de muziekacademie en figureerde in een aantal tv-reeksen, waaronder De Buurtpolitie. “Ik heb veel hobby’s, maar het allerleukste vind ik toch toneelspelen”, klinkt het. “En dan vooral theater en televisie. Dat ik nu in de huid mag kruipen van Jelle is gewoon geweldig. Hij keert in januari met Bart en Trudy terug uit Amerika: de start van een boeiende verhaallijn. Ik heb dan ook erg veel zin om in november op de set te staan. Familie is de perfecte leerschool om te groeien als acteur. Acteren is een droom en die droom wil ik zo veel mogelijk uitoefenen.”

Yanni Bourguignon staat vanaf donderdag 12 oktober 2017 op de Familie-set in Boortmeerbeek. Voor Felix Jamaels starten de opnames vanaf woensdag 8 november 2017.

Bron: Het Nieuwsblad

Al 18 jaar dood, en toch keert Guido Van den Bossche terug in 'Familie' (03/10/2017)

763
Achttien jaar geleden stierf hij een verschrikkelijke dood in ‘Familie’, maar straks duikt Guido Van den Bossche toch weer op in de VTM-soap. Hoe en wanneer de inmiddels 61-jarige Karel Deruwe - die van in het prille begin de rol vanGuido Van den Bossche voor zijn rekening nam - zijn comeback maakt, is een goed bewaard geheim.

Sterker: noch de makers, noch VTM willen officieel iets kwijt over de komst van Deruwe. Misschien logisch, want de acteur stapte eind vorige eeuw met slaande deuren op bij het toenmalige productiehuis Amusement. Op 13 december 1999 zond VTM de allerlaatste scènes van Deruwe als Guido uit. Het werd een gewelddadige aflevering, want VdB werd op Malta doodgestoken. De dader bleek een handlanger van Salomon te zijn. Dat is de leider van de sekte waar Guido’s zoon Peter zich ooit had bij aangesloten. Dat doden in soapreeksen kunnen terugkeren, is al lang geen uitzondering meer. Denk maar aan de wereldberoemde douchescène met Bobby Ewing in ‘Dallas’. Plots bleek dat Bobby een complete jaargang van de Amerikaanse reeks had gedroomd. Of het straks ook zover is met Guido Van den Bossche, is afwachten. “Het is alvast iets om naar uit te kijken”, vindt VTM-peetvader Mike Verdrengh. “Eén van de ‘Familie’-aartsvaders die terugkeert, daar zullen de fans duchtig over speculeren.”

Bron: HLN.be

Opmerkelijke transfer: Janine Bischops van 'Thuis' naar 'Familie' (29/08/2017)

Janine-bischops-krop-in-de-keel-door-emoties-van-laatste-jaren
Kijkers reageerden begin dit jaar geschokt en sociale media liepen over van ongeloof: het plotse overlijden van Jenny in de Eén-soap ‘Thuis’ beroerde Vlaanderen. Oók actrice Janine Bischops (74) zelf. Maar haar afscheid van tv was niet voor lang, blijkt nu. Vanaf november heeft ze een gastrol in de VTM-reeks ‘Familie’, de grote concurrent van ‘Thuis’.

Janine Bischops besliste vorig jaar om na 21 jaar uit Thuis te stappen. Een wrang afscheid, omdat de Antwerpse actrice ze zich niet meer gelukkig voelde op de set. De scenaristen lieten haar alter ego daarop tijdelijk verhuizen naar Marokko, waar ‘Jenny’ in februari onverwacht overleed.

De fans kunnen nu opgelucht ademhalen. Vanaf november is Bischops - althans voor even - opnieuw op tv te zien, vertelde ze vanochtend bij radiozender JOE. Ze geeft gestalte aan Brigitte De Wulf, de 65-jarige moeder van Lars en Amelie De Wulf - gespeeld door Kürt Rogiers en Erika Van Tielen.

“Toen TvBastards - de makers van Familie - me vroeg om de rol van Brigitte te spelen, heb ik geen moment getwijfeld”, zegt Janine Bischops. “De uitdaging is groot om na Thuis opnieuw in een tv-reeks mee te spelen. Ik voel me zoals voetballer Neymar: van de ene goede ploeg naar de andere. De rol van Brigitte is er één die over de tong zal gaan. Ze is geen hartelijke, volkse vrouw zoals Jenny in Thuis was. Bovendien mag ik bij mijn komst in Familie meteen een bommetje droppen dat een effect zal hebben op verschillende Familie-personages. Spannend!”

Janine Bischops wordt eind september verwelkomd op de set van Familie. Op dinsdag 21 november 2017 maken de Familie-kijkers voor het eerst kennis met haar personage.

Bron: Het Nieuwsblad

Vandana trok na Familie naar L.A.: "Ik werd altijd gecast als de buitenlandse" (14/08/2017)

Media xll 9935099

Nadat haar personage Lovely Van der Venne uit Familie werd geschreven, was het acteerverhaal van Vandana De Boeck (39) uitverteld. Ze nam een radicaal besluit en verhuisde in 2010 naar Los Angeles. Zonder vriend Lucas met wie ze nu al zeven jaar een latrelatie heeft. "Toch droom ik nog altijd van een gezinnetje", vertelt ze in Story.

Vandana De Boeck heeft haar hart verpand aan L.A., maar wie haar deze zomer in het Antwerpse of aan de Belgische kust tegenkomt, hallucineert niet. "Tijdens de zomer kom ik altijd twee maanden terug", zegt ze in Story. "Afspreken met vrienden en verloren tijd inhalen met mijn vriend Lucas en mijn ouders: zalig!"

LAT-relatie

Vandana besloot naar Los Angeles te trekken nadat ze uit Familie was geschreven. "Nieuwe rollen bleven uit en toen heb ik een poosje gereisd, onder andere naar India, waar mijn roots liggen. Maar dus ook naar Los Angeles. Daar leerde ik mijn huidige beste vriendin kennen en zij overtuigde me om ginder mijn kans te wagen als actrice. En ik dacht: waarom niet? Omdat ik al een langlopende relatie had met Lucas, was het wel een lastige knoop om door te hakken. Lucas kon sowieso niet mee. Hij runt een goed draaiende brasserie in Klein-Willebroek en wilde zijn zaak niet opgeven voor een onzeker bestaan. Begrijpelijk natuurlijk. Maar kijk, we zijn nu zeven jaar verder en hij is nog altijd de man in mijn leven. Lucas komt geregeld naar Los Angeles en ik naar Vlaanderen en af en toe plannen we een reisje in. Ach, Lucas en ik zijn op een paar adempauzes na al zeventien jaar samen. We voelen dat dit voor het leven is. We zijn een heel goeie tandem."

Bron: Het Laatste Nieuws

Eric Kerremans: 'Ik ben beschikbaar' (11/05/2017)

Familie4059
Op fansites van 'Familie' duiken steeds meer berichten op rond het heropvoeren van Xavier Latour. Vreemd, want de man die de Van den Bossches jarenlang het leven zuur maakte, viel in 2009 te pletter. Of niet?

Xavier Latour, toen nog gespeeld door Guy Van Sande, maakte in 1992 zijn opwachting in 'Familie', als de rechterhand van Guido Van den Bossche. Na een blunder werd hij echter op straat gezet. Jaren later pas dook hij weer op, in de gedaante van Eric Kerremans. Uit wraak voor wat hem was aangedaan, wou Latour de familie te gronde richten. Wat voor heel wat spanning in de VTM-soap zorgde.

MORSDOOD

Latour ontvoerde Trudy Tack de Rixart de Waremme en Louise Van den Bossche, liet een vliegtuig neerstorten en vermoordde zijn handlangster Christel Feremans. En in de seizoensfinale van 2009 schoot hij Peter neer. 'Ja, Latour heeft veel op zijn kerfstok', zegt Eric Kerremans nu. 'Hij was vijand nummer 1 voor de Van den Bossches. Maar uiteindelijk viel hij van een gebouw. Morsdood. Sindsdien had ik mijn 'Familie'-hoofdstuk afgesloten. Ik was dan ook verrast toen ik steeds meer speculaties opving over een mogelijke comeback.'

Keert Latour terug in 'Familie'?

Ik weet in elk geval van niks. Al mist de reeks wel een superslechterik op dit moment. En in een soap is alles mogelijk, hé.

Waar komt het gerucht vandaan, denk je?

Onlangs ontmoette ik Gunther Levi op een evenement. Hij postte toen een foto van ons twee op z'n sociale media. Heel wat mensen gingen ervan uit dat we elkaar op de 'Familie'-set hadden ontmoet. Zeker toen ook een oud interview naar bovenkwam, waarin ik had gezegd dat ik m'n ex-collega's miste en een terugkeer in de VTM-reeks wel zag zitten.

Is dat niet meer het geval dan?

Toch wel. Maar er is een groot verschil tussen mijn wensen en een concrete beslissing. Alleen raar dat iedereen maar blijft speculeren. Zonder dat er iemand naar mijn reactie polste. Want dan had ik het meteen kunnen ontkennen. Volgens mij gaat het om een misverstand.

Dat bij dezen uit de wereld is geholpen. Hoe gaat het voor de rest met jou?

Prima, dank je. Op 26 mei word ik zestig, dus is het tijd voor een feestje. En binnenkort reis ik door Vlaanderen met de theatervoorstelling 'Parlez-moi d'Amour'. Al blijk ik beschikbaar voor 'Familie'. Als men mij terug wil, natuurlijk.

Martine Jonckheere: “Ze hebben mij bij ‘Familie’ enorm gekwetst” (30/12/2016)

Familie 5293 008
Vandaag vieren de de Van den Bossches de negentigste verjaardag van de bomma. Het zou voor Marie-Rose De Putter een ideale gelegenheid geweest zijn om haar kinderen en kleinkinderen nog eens terug te zien, maar zover komt het niet.

Martine Jonckheere – die de rol speelde – is door de makers niet gevraagd om even terug te keren. Marie-Rose vertoeft volgens de verhaallijn in Zuid-Afrika voor de feestdagen en komt dus niet op bezoek.

Mochten ze wel de vraag gesteld hebben, is de kans klein dat de actrice zou toegezegd hebben. “De producent van ‘Familie’ heeft destijds beslist om Marie-Rose niet definitief uit de serie te schrijven door haar bijvoorbeeld te laten verongelukken”, luidt het bij Martine.

“Dat had voor mij veel beter geweest. Nu zijn er nog veel mensen die denken dat ik mijn rentree zal maken, wat niet klopt. Niet dat ik Marie-Rose dood wil, voor mijn part mogen ze mijn vroegere personage nog door een andere actrice te laten spelen, zolang ik er maar niet mee geassocieerd wordt in de ogen van het grote publiek en vooral de huidige tv-makers.”

“Al heb ik wel vernomen dat ze achter mijn rug audities organiseerden om mij te vervangen, en dat terwijl ik nog aan het werk was. Dat heeft mij wel gekwetst. Voor mij is de ‘Familie’- deur definitief gesloten. Dat is een afgesloten hoofdstuk. Trouwens, hadden ze mij niet ontslagen had ik destijds zelf wel ontslag genomen.”

Makers van ‘Familie’ hebben groot nieuws te melden (29/12/2016)

Familie 25jaar
Morgen staat aflevering 5.858 op het programma bij ‘Familie’. Dat gaat een heel speciale aflevering worden. Het wordt een dubbelaflevering naar aanleiding dat de soap 25 jaar bestaat.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de soap zal er ook een finale zijn in het midden van het seizoen. Die finale krijg je morgenavond.

En de makers van ‘Familie’ hebben meteen ook groot nieuws te melden. “In Amerikaanse soaps is dit systeem al goed ingeburgerd”, zegt producer Wim Feyaerts aan Het Laatste Nieuws.

“We doen dit nu voor het eerst in ‘Familie’. Het is de bedoeling om voortaan telkens zo’n finale in het midden van het seizoen te hebben.”

'Personages uit 'Familie' krijgen sekstherapie van Goedele Liekens (04/12/2016)

Ook de personages van 'Familie' kampen met heel wat problemen. Speciaal voor Rode Neuzen Dag gingen ze bij Goedele Liekens langs voor een therapiesessie. http://rodeneuzendag.be/wat-als-de-personages-uit-familie-therapie-bij-goedele-liekens

In het grappige filmpje komen heel wat personages op 'Familietherapie' bij seksuologe Goedele Liekens. Veronique Van den Bossche (de derde) steekt van wal omdat ze het nog altijd moeilijk heeft met de dood van haar eerste man. Mieke Van den Bossche reageert dat zij twee mannen én een zoontje is verloren, dus meer reden tot klagen heeft.

Dan komen ook Bart Van den Bossche (de derde) en de bomma op het toneel. Bart moest zijn eigen dood ensceneren en de bomma heeft al 25 jaar geen dag meer zonder miserie gekend. Maar ook de vermoorde June Van Damme, nieuweling Lien Van de Kelder en zelfs 'Zatte Rita' passeren de revue.

De auditietapes van 'Tegen de Sterren op'

In een ander filmpje kregen we de auditietapes van 'Tegen de Sterren op' te zien. Daarin proberen bekende gezichten als Jelle Cleymans, Regi en Jeroen Meus een rol te versieren in het imitatieprogramma.

http://vtm.be/rode-neuzen-dag/zien-we-clara-en-jelle-cleymans-binnenkort-in-tegen-de-sterren-op

Daarom stapte Jacky Lafon bij Familie op (04/10/2016)

640px-Familie afl5155 02
Het is ondertussen al ruim twee jaar geleden dat Jacky Lafon haar ontslag bij Familie gaf. Na bijna 23 jaar zou de actrice opstappen bij de oudste soap van het land. Familie verloor haar zatte Rita en dat was niet naar de zin van de kijkers. Die kijkers hadden Rita Van den Bossche in de armen gesloten en ook al Rita heel wat miserie (meestal door haar eigen schuld, toch hadden de kijkers heel veel sympathie voor Rita. Die sympathie was er trouwens ook voor Jacky Lafon want zij vertolkte de rol van Rita zoals alleen zij dat kan.

We gaan terug naar de de lente van 2014. De actrice besloot zelf uit de soap te stappen omdat ze het niet meer kon opbrengen om iedere dag naar Boortmeerbeek te rijden. De makers van Familie gingen op haar verzoek in. Maar wat blijkt nu? Dat die files niet de échte reden waren voor het ontslag van Jacky Lafon bij Familie. Er waren maar enkele mensen op de hoogte van de echte reden waarom Jacky besloot om bij Familie op te stappen en dat waren haar dochter Nathalie en haar schoonzoon Jelle. En nu deelt Jacky haar grote geheim ook met ons.

Jacky vertelt in Primo dat ze op eigen initiatief is opgestapt. "Omdat ik niet anders kon, al het ik dat destijds nooit gezegd. Ik was op dat moment ziek, een zware operatie drong zich op. Op een maandag heb ik mijn laatste scène gedraaid en op dinsdag ben ik in het ziekenhuis opgenomen. Alleen Nathalie en Jelle, mijn dochter en schoonzoon, wisten wat er aan de hand was; Zij kenden mijn geheim. Ik had het toen heel moeilijk, maar ik wilde geen medelijden. Zo ben ik nu eenmaal", vertelt Jacky in de Primo van deze week.

Primo is uiteraard benieuwd naar wat Jacky dan precies had dat ze onder het mes moest maar daar wil de actrice niets over kwijt. "Intussen ben ik helemaal genezen verklaard. Ik ben vrij snel naar de dokter gegaan en dat is mijn geluk geweest. Ik kan de mensen alleen maar aanraden: als je vermoedt dat er iets aan de hand is, luister dan naar je lichaam en ga meteen naar de dokter. In mijn geval is dat mijn redding geweest. Het was bang afwachten maar amper drie maanden later was ik helemaal gelezen verklaard."

Jacky Lafon heeft het afgelopen jaar meermaals laten uitschijnen dat ze spijt had van haar ontslag bij Familie. Temeer omdat ze zelf om dat ontslag gevraagd heeft. Dat deed ze al in de lente van 2014. Na 23 jaar had Jacky genoeg van de veel te lange reistijd als gevolg van de lange file tussen haar woonplaats en Boortmeerbeek. Jacky kon het niet langer opbrengen om ganse dagen van huis weg te zijn en thuis dan ook nog eens teksten te moeten studeren voor de volgende opnamedag van Familie. Tenminste, dat was toen de reden. Ondertussen weten we dat ze een ziek was. Was het kanker? Of toch iets anders?

Jacky wil dolgraag terug aan de slag en mist haar collega's iedere dag weer. Vandaag de dag krijgt Jacky Lafon nog steeds een krop in de keel als ze eraan denkt. Jacky mist niet alleen haar collega's maar ook de verwennerij en de vriendschap. "Ik kan het onmogelijk loslaten. Ik denk nog zo vaak aan de mooie periodes die ik er beleefd heb. Die momenten koester ik. Ik kijk er al naar uit om nog eens op de set te gaan als Rita", vertelde ze na haar ontslag bij Familie. "Ik heb VTM nu laten weten dat ik opnieuw beschikbaar ben, maar voorlopig heb ik nog niets gehoord", klinkt het bij Jacky.

Jacky krijgt ook dagelijks van kijkers de vraag wanneer ze nog eens in Familie te zien zal zijn. Bij VTM sloten ze een tijdje geleden een definitieve terugkeer naar Familie echter uit. Misschien was de 25ste verjaardag van de soap een goede gelegenheid om Jacky nog eens terug te laten komen. "Als Bart Van den Bossche terug mag komen, waarom dan Rita Van den Bossche niet?" klinkt het strijdvaardig bij de fans die al lange tijd ijveren om Rita terug in Familie te laten schitteren.

Annie Geeraerts (89) en Ray Verhaeghe (90) zijn oudste soapkoppel ter wereld (13/06/2016)

13423925 1242878869064089 1415883386972709403 n

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.