Fandom

Familie Wiki

Familie VTM Wiki:Nieuws

2,448pages on
this wiki
Add New Page
Talk1

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.

'Vandaag de eerste Familie Flashback: de allereerste minuut van Familie (05/12/2016)

Familie wordt 25 jaar! 🎉 😃 En dat vieren we over 25 dagen! Daarom blikken we vanaf vandaag terug en kruipen we elke dag een jaartje dichter bij ons jubileum. Vandaag de eerste Familie Flashback: de allereerste minuut van Familie! De volledige eerste scene kan je zien via http://bit.ly/eerstescene

'Familie' blaast 25 kaarsjes uit en is 'hotter' dan ooit (30/11/2016)

Op-de-koffie-met-Familie 001
De VTM-soap 'Familie' blaast binnen een maand, op 30 december, 25 kaarsjes uit. Twee weken geleden nam de cast nog de Story Award voor ‘populairste tv-programma van het jaar’ in ontvangst. Eén dag later onthulden ze hun eigen ster op de walk of fame in Plopsaland De Panne. 'Familie' houdt elke dag meer dan 700.000 kijkers aan het scherm gekluisterd en scoort ook bij de jongere doelgroep. De soap lijkt na 25 jaar dus 'hotter' dan ooit. Waarom?

1. De moord op June en de zoektocht naar de dader

In de vorige seizoensfinale kreeg überbitch June Van Damme een kogel in het lijf. De moord was de start van een spannend en langgerekt onderzoek naar de dader. Wekenlang was elke fan van de Vlaamse televisieserie op zoek naar de moordenaar van June. Letterlijk soms, want VTM werkte een heus moordspel uit met een app en tips in het straatbeeld van Mechelen, Leuven en Antwerpen. Ook tijdens de recentste afleveringen waren er talloze plottwists. Een slimme wisselwerking dus tussen televisie, de app en de sociale media: iedereen kon meedenken over wie June vermoord had.

Aan die zoektocht kwam twee weken geleden een einde: Cédric Van de Caveye haalde de trekker over uit wraak voor de verkrachting van zijn moeder Veronique Van den Bossche. Dat zorgde dan weer voor een schokgolf op sociale media: een grote verrassing voor sommige kijkers, een bevestiging van hun vermoedens voor anderen. #familie was trending.

2. Grootste (online) community

De (goed onderhouden) Facebookpagina van 'Familie' heeft meer dan 274.600 volgers, heel wat meer dan de pagina van die andere populaire soap, 'Thuis'. Die heeft zo'n 166.700 vind-ik-leuks. De makers van 'Familie' beantwoorden op de Facebookpagina vragen van kijkers, peilen naar hun mening of laten hen gewoon hun gal spuwen.

Twee weken geleden mochten 500 fans nog naar Plopsaland komen voor een babbel met of een foto of handtekening van de Familie-acteurs. De opbrengst van Op de Koffie met Familie gaat integraal naar Rode Neuzen Dag.

3. Nieuwe en oude acteurs

De soap is dan wel 25 jaar oud, de voorbije weken werden heel wat vernieuwingen duidelijk op het scherm: van cast en verhaallijnen tot beeldvoering en belichting. De Familie-kijkers verwelkomden een hele resem nieuwe personages, vertolkt door bekende koppen. Zo maakten Kürt Rogiers, Vincent Banic, Jaak Van Assche, Ini Massez en Darya Gantura de voorbije weken hun intrede. Vanaf januari 2017 komt daar ook Erika Van Tielen bij.

Hoewel enkele vaste waarden de laatste jaren moesten vertrekken, zijn anderen nog wel van de partij. Annie Geeraerts kruipt intussen al 25 jaar in de huid van Anna Dierckx ('de bomma') in ‘Familie’. “Die jaren zijn voorbijgevlogen, vooral omdat ik het zo graag doe. Ik weet dat ik die rol niet eeuwig kan spelen, en dan zal ik met spijt in het hart afscheid moeten nemen.” Anna was in de allereerste aflevering 65 jaar. Op vrijdag 30 december wordt haar 90ste verjaardag gevierd in een extra lange aflevering.

Sneak peek Amelie De Wulf (29/11/2016)

15253530 686256784881851 3957629647437033204 n
15283918 686256791548517 2712809334080053058 n

Vandaag postte actrice Erika Van Tielen, die binnenkort de rol van Amelie De Wulf voor haar rekening zal nemen, enkele foto's op haar Instagramverhaal.

Lees verder op eigen risico. Spoilers alert!

Uit de foto's kunnen we afleiden dat de volgende personages zeker nog in 2017 te zien zullen zijn: Lars, Jenny, Hanne, Peter, Simon, Benny, Veronique, Mieke, Leen, Linda, Jan, Wim, Lieselotje, Patrick, Viv en Alfons.

De volgende gebeurtenissen zullen dan ook te zien zijn:

 • Amelie wilt Lars' verjaardag vieren;
 • Amelie verrast Lars met een verjaardagslunch;
 • Lars moppert speels op Amelie, die wilt weten waardoor hij overstuur was een tijdje terug;
 • Lars biecht op dat zijn hart gebroken is door Veronique;
 • Lars neemt afscheid van Amelie;
 • Simon geniet ervan om iedereen voor hem te laten draven;
 • Hanne en Peter roddelen over Simon. Maar Simon kan op sympathie rekenen uit onverwachte hoek;
 • Simon krijgt een bureau bij Fashion;
 • Peter is niet te spreken over de "discrete" meeting van Veronique bij ZWaar;
 • Leen confronteert Mieke met haar bevindingen;
 • Mieke wilt het uitmaken met Wim, maar ...;
 • Mieke wilt het gedaan maken met Wim, maar doet dit toch niet.


(Confirmed) Familie - aflevering 26-102

 • Amelie: Waarom blijft ge hier dan rondhangen? Dat maakt het er niet gemakkelijker op.
 • Lars: Ik ga daarvoor Fashion niet laten vallen.
 • Amelie: Ge kunt die 'job' toch ook ergens anders doen?
 • Lars overdenkt het even.
 • Amelie (cont.) (CONT'D): Of ge doet wat iedereen met een gebroken hart doet: eens goed bleiten, terug rechtkrabbelen en verder gaan. (plagend) Ne Lars met liefdesverdriet is maar een triestige sul, hè.
 • Lars (ironisch): Merci.
 • Amelie: Serieus Lars. Er bestaan toch nog andere leuke vrouwen. Wat zeg ik? Véél leukere vrouwen!
 • Lars gelooft dat duidelijk nog niet.

Nieuwe app: Familie Inbox (22/11/2016)

15129648 10154810817587491 3367572942298262692 o
Je favoriete Familie-personage moeten je wat vertellen...

Dag Familie-fans,

De moordenaar van June Van Damme is bekend. Bij Cédric Van de Caveye sloegen de stoppen door en hij nam wraak op wat zijn moeder werd aangedaan. Maar hoe moet het nu verder met de Familie?

Volg het van zéér dichtbij

Na het interactieve Moordspel pakt Familie opnieuw uit met een leuke nieuwigheid: Familie Inbox. Benieuwd? Download snel je VTM-app!

Familie Inbox: uniek in België

Krijg vanaf nu berichtjes op je smartphone van je favoriete Familie-personage. Soms over gebeurtenissen die je op het scherm zag, soms over heel persoonlijke problemen. En schrik niet als ze jou plots om advise vragen...

Je kan telkens één personage volgen. Wil je eens veranderen? Dat kan makkelijk. Of volg met enkele vrienden elk een personage!

Wie mag jou berichtjes sturen?

Kies je favoriete personage en ontvang leuke berichtjes via de VTM-app op je smartphone.

Je hebt de keuze uit Emma Verdonck, Benny Coppens, Niko Schuurmans en Louise Van den Bossche.

Op de koffie met Familie in De Panne (20/11/2016)

OpDeKoffieMetFamilie2016PlopsalandDePanne
Zaterdag zakte een deel van de cast van Familie af naar het Plopsa Theater. ‘Op de koffie met Familie’ vond plaats ten voordele van Rode Neuzen Dag. Kürt Rogiers was samen met Jef De Smedt, Sandrine André, Annie Geeraerts, Jo Hens, Braam Verreth, Ray Verhaeghe, Margot Hallemans en Jan Van den Bosch van de partij en vooraf onthulden zij hun eigen ster op de Walk Of Fame.Familie wint Story Award (19/11/2016)

FamilieStoryAwards2016
Een groot deel van de cast van Familie was gisteren aanwezig op de Story Awards 2016 in de Ethias Arena (Hasselt, Limburg). Daar kregen de acteurs en actrices te horen dat dit jaar de soap 'Familie' de Story Award voor 'Favoriete TV-programma' krijgt. Dit werd door meerdere acteurs en actrices van Familie gepost op sociale media. Proficiat, VTM en Familie!"Moordenaar verdwijnt niet uit 'Familie'. Integendeel" (18/11/2016)

Familie moord cedric 004
Na maanden wachten weten we het eindelijk: niet Veronique Van den Bossche, maar haar zoon Cédric Van de Caveye, heeft June Van Damme gedood in de VTM-soap 'Familie'. Daarmee komt een eind aan een zoektocht die honderdduizenden fans sinds juni al in de ban hield. "Best heftige maanden. Vooral altijd zwijgen was moeilijk", vertelt acteur Bas Van Weert.

"Ja, nu mag ik het verklappen: je spreekt met de moordenaar van June", lacht Bas, de 17-jarige acteur die al sinds 2013 de rol van Cédric Van de Caveye vertolkt. Hij is de zoon van Veronique Van den Bossche en Mario Van de Caveye. Na maanden onderzoek, valse pistes en verklaringen, intriges, onzekerheden en bekende gezichten die onterecht werden opgesloten, is hét raadsel van de soap opgelost: de zoon van Veronique heeft net voor het zomerverlof superbitch June neergeknald.

In de aflevering van gisteravond ging Cédric tot bekentenissen over. "Hij had al in Italië aan zijn mama opgebiecht dat hij June had vermoord", vertelt Bas. "Hij kon ook niet leven met de wetenschap dat zijn moeder in de cel zat door zijn schuld", zegt hij. "Vanavond krijgen de trouwe kijkers het vervolg van de ontknoping. Zo zal Cédric na zijn bekentenis zijn moeder terug kunnen zien. De kijkers zullen ook snel ontdekken dat het helemaal niet de bedoeling was om June te vermoorden, hij wilde vooral antwoorden krijgen. Maar June communiceerde zo fout dat hij uiteindelijk tóch heeft geschoten. Hoe de andere verhaallijnen rond Cédric en zijn familie dan verder zullen ontwikkelen mag ik uiteraard niet prijsgeven. Maar Cédric zal niet uit 'Familie' verdwijnen. Integendeel, hij zal komende weken en maanden erg veel spannende avonturen beleven."

Familie-machine

"Het was heftig om die moord te spelen", geeft Bas toe. "Eerst waren er al de felle scènes met Veronique, maar om dan ook echt samen met Katrien De Becker de moord te acteren, dat was behoorlijk zwaar. Technisch komt daar ook veel bij kijken. Zo wordt een explosiefje op je pistool gemonteerd om een felle knal te hebben als je schiet. De impact van dat schot was behoorlijk groot. Uiteraard had ik me vooraf goed voorbereid en hebben we samen de actiescène doorgenomen."

"Voor een minderjarige jongen is zo'n moord niet simpel", geeft Bas toe. "Voordeel is wel dat ik al op mijn veertiende in de 'Familie'-machine ben beland. Want dat is zo'n soap wel. Sandrine André heeft me vanaf dag één goed begeleid en wegwijs gemaakt. Ze is nog altijd mijn coach."

14-jarig manneke

"De voorbije drie jaar ben ik gelukkig geëvouleerd. Ik ben niet meer dat 14-jarig manneke dat plots op de set stond. Ik ben groter en struiser. Volwassener ook. Ik ben gegroeid, maar ook mijn personage is gegroeid. Momenteel zit ik in m'n laatste jaar middelbaar onderwijs In Tervuren. Ik volg moderne talen-wetenschappen. Ik acteer heel erg graag en probeer ook nog wat te sporten. De combinatie acteren-studeren lukt wel. Eigenlijk krijg ik nu een unieke kans, maar of dit later ook mijn beroep moet worden, dat weet ik nog niet. Voor volgend jaar is theateropleiding een grote optie, maar ik kan de toekomst niet voorspellen."

Wat voorafging...

Het moordverhaal rond June kwam deze week in een stroomversnelling en eindigde woensdag met een cliffhanger van formaat: Veronique bekende de moord op June. De dagen voordien was ze met haar zoon Cédric naar Italië getrokken, in de hoop daar dichter naar elkaar toe te groeien en hun band aan te halen. Daar slaagde Veronique in, tot ze telefoon kreeg van Mathias Moelaert (Peter Bulckaen). Hij was in België gearresteerd op verdenking van de moord op June. Mathias wist dat June de opdrachtgeefster was voor de verkrachting van zijn partner Veronique en ging destijds hardhandig de confrontatie aan met haar verkrachter. Voldoende motief voor commissaris Stef Mortier (Rudy Morren) en inspecteur Ruth Delaet (Amara Reta) om hem in de boeien te slaan.

De bekentenis van Veronique gaf de zaak woensdag een nieuwe wending. Haalde zij de trekker over? Nee, blijkt nu, het was haar zoon Cédric die de moord pleegde.

Grote onthulling in Familie: Cédric heeft June vermoord! (17/11/2016)

Familie moord cedric 002
Cédric schoot June Van Damme in koelen bloede neer.

De kogel is door de kerk. Na een zoektocht van ruim vier maanden was het donderdagavond eindelijk zover. De afgelopen maanden ging Vlaanderen online en offline op zoek naar de moordenaar van June Van Damme (Katrien De Becker) in de VTM-soap Familie. Die meeslepende zoektocht kende op donderdag 17 november 2016 een meer dan spannende ontknoping. Niet Veronique Van den Bossche (Sandrine André), maar Cédric Van de Caveye (Bas Van Weert) legde volledige bekentenissen af bij de politie. Hij schoot June in koelen bloede neer om de verkrachting van zijn moeder te wreken. Een grote verrassing voor sommigen, een bevestiging van hun vermoedens voor anderen.

Nadat Veronique had aangegeven dat zij June had doodgeschoten, mochten Rudi Verbiest (Werner De Smedt) en Mathias Moelaert (Peter Bulckaen) beschikken. Zij werden donderdag vrijgelaten maar Mathias had geen tijd om lang als vrij man van het leven te genieten, want op het politiekantoor krijgt hij te horen dat Veronique de moord op June Van Damme bekend heeft. Veronique vliegt de cel in en ze maant Mathias aan om goed voor Cédric te zorgen. Voor de zoon van Veronique is het nieuws dat zijn moeder in de cel zit de druppel die de emmer doet overlopen. “Ik mag dat niet laten gebeuren”, reageert hij.

Cédric besluit uiteindelijk om Rudi thuis te gaan opzoeken en smeekt hem om zijn verhaal bij de politie te gaan doen om zijn moeder heel wat leed te besparen. Rudi moet en zal naar de politie stappen om aan te geven dat hij Cédric al die tijd beschermd heeft. Samen besluiten ze naar de politie te gaan. Met een bang hartje deed Cédric zijn verhaal aan commissaris Stef Mortier (Rudy Morren) en inspecteur Ruth Delaet (Amara Reta). Dat deed hij aan de zijde van Rudi (Werner De Smedt), die toegaf dat hij Cédric na de moord zag wegrennen, maar de lippen stijf op elkaar hield.

De ontwerper van VDB Fashion nam zelfs lange tijd de schuld op zich om Cédric in bescherming te nemen. Dat Rudi daarvoor een tijdje in de gevangenis zat, deerde hem niet. Hij had er alles voor over om het jonge leven van Cédric veilig te stellen. Maar het geweten van Cédric knaagde en dus ging Cédric over tot bekentenissen. “Het ging al een hele tijd slecht met mama, al van in de maand mei. Het was echt héél erg. Ik kende toen de reden nog niet waarom het slecht ging met haar. Ik heb mama nog nooit zo gezien, ze was echt kapot”, vertelde hij tegen commissaris Mortier.

En dan vallen de puzzelstukjes in elkaar: “Ik ging naar Werchter en toen ik vertrokken was zag ik dat ik mijn ticket vergeten was op mijn bureau. En ben dan rap teruggegaan om dat te gaan halen. Toen ik op mijn kamer was, kwamen mama en Mathias terug en hoorde ik dat wat June had gedaan. Ik vernam toen dat mijn mama verkracht was. Mathias deed alles om mijn moeder tegen te houden. Toen ik wist dat June erachter zat, dat zij tegen die gast had gezegd dat die mijn moeder moest verkrachten ...” En toen werd het stil.

Cédric: “Ik ben door het raam geklommen en ben naar de brouwerij gegaan. Ik wist dat Niko Schuurmans (Jo Hens) een wapen had. Dat had Jelle Van den Bossche (Jens Gruyaert) en ik ooit gevonden bij Trudy Tack de Rixart de Waremme (Silvia Claes). We hebben dat toen gevonden en wat mee gespeeld. Trudy wou dat wapen niet meer in huis hebben. Ze was bang dat daar ongelukken mee zouden gebeuren. In de brouwerij heb ik het wapen dan gevonden en ben naar Fashion gegaan. Ik wou June gewoon bang maken, meer niet. Ik vroeg haar ‘Is het waar? Mijn mama, wat heb jij met haar gedaan?’ June vertelde dat ze niet wist waarover ik het had.”

Cédric: “Hebt gij mijn mama laten verkrachten?”, maar June wou maar niet antwoorden op die vraag. Ik bleef haar erop wijzen dat ze de vraag negeerde. Uiteindelijk ontkende June dat ze mijn moeder heeft laten verkrachten. Ik geloofde haar niet en heb haar gedwongen om met het pistool op haar gericht om te bekennen. En dat deed June uiteindelijk dan toch.” June: “Ja, ik heb haar laten verkrachten. Ik heb uw moeder laten verkrachten, dat vuil kutwijf. Ze koeioneert mij al lang genoeg. Wat ga je doen? Naar de politie gaan? “

June: “Ik ga dat nooit toegeven. Ge hebt u wel in de probleem gewerkt he. Mij bedreigen met uw pistool.” En dan doet Cédric datgene wat veel Vlamingen al lang aan het vermoeden waren: hij schoot June neer en zij overleed ettelijke seconden later. Cédric liet het pistool waarmee hij June neerschoot effectief achter in het kantoor van June. Maar hoe moet het nu verder met de jongen? En hoe reageert Veronique (Sandrine André) op de bekentenissen van haar zoon? Dat zullen we de komende dagen en weken vernemen.

Of dit nu het einde is van Cédric in Familie? Dat staat nog niet vast. Eén ding is zeker: de volledige cast van Familie is blij dat dit mysterie eindelijk is opgelost. Meer zelfs: ook de kijkers reageren tevreden op het nieuws dat de moordenaar van June bekend is. Zij hebben ruim vier maanden moeten wachten en iedereen vond dat meer dan lang genoeg. Maar wie héél blij is, is de jongeman die Cédric vertolkt in Familie: Bas van Weert. “Ik ben opgelucht dat ik eindelijk mag zeggen wie June heeft vermoord”, geeft Bas Van Weert toe. “Maar ik moet ook toegeven dat het best fijn was om dit grote geheim zo lang mee te dragen. Iedereen die me aansprak wilde weten wie June had vermoord (lacht). De zoektocht hield Vlaanderen in de ban en was hét gespreksonderwerp in de huiskamers. De schrijvers hebben dit geweldig goed in elkaar gestoken. Voor mezelf was het een enorme uitdaging om deze verhaallijn te mogen spelen. Ik ben soms diep moeten gaan om deze donkere emoties bij me op te roepen. Hoe het nu verder moet met Cédric kan ik natuurlijk niet verklappen. Maar er staan hem nog bijzonder spannende tijden te wachten!”

'Linda' verdwijnt uit Familie (14/11/2016)

Familie afl4997 01
Hilde Van Wesepoel - sinds jaar en dag 'Linda Desmet' in Familie - zal de reeks op termijn verlaten. Zelf doet de 47-jarige actrice momenteel geen interviews, maar ze heeft iedereen wel deze quote bezorgd.

"De makers van Familie hebben inderdaad beslist dat het verhaal van Linda stopt. Dat vind ik bijzonder jammer, maar ik aanvaard de beslissing. Over het hoe en het wanneer kan ik natuurlijk nog niet veel kwijt. Maar Linda zal zeker nog een hele tijd in de reeks te zien zijn. Zelf sta ik dus ook nog een aantal maanden op de set en dat zal ik in alle professionaliteit doen. Verder blijf ik me toeleggen op theater en kijk ik uit naar de nieuwe projecten die op mijn pad zullen komen."

Weer een hoofdpersonage weg bij Familie

In 2001 maakte Hilde Van Wesepoel haar debuut bij Familie. De actrice mocht er de rol van Linda Desmet spelen, de vrouw van Jan Van den Bossche (Jef De Smedt). Samen hebben zij een zoon Guido Van den Bossche (Vincent Banic). Linda is altijd een goede plusmama geweest voor Leen Van den Bossche (Cathérine Kools) en Maarten Van den Bossche (Michael Vroemans). Linda kwam in het leven van Jan na zijn scheiding met Nele Van Winckel (Hermine Selleslagh). De twee werden verliefd en van het één kwam het ander. De twee trouwden vrij snel. Linda probeerde de touwtjes in handen te nemen in het gezin want Jan bakte er niet veel van. Oorspronkelijk was Linda verpleegster maar na een tijdje werd zij huisvrouw.

Puur uit financiële overwegingen moet Linda de job van verpleegster opnieuw op zich nemen want Jan heeft voor de nodige schulden gezorgd en hij geraakt zijn job kwijt. In het gezin Van den BosscheDesmet komt het vaak tot ruzie. Maar altijd weer komt het goed tussen Linda en Jan. Jan probeert momenteel trouwens opnieuw en voor de zoveelste keer een positieve indruk te maken op zijn vrouw. Maar er moet iets aan de hand zijn want de makers van Familie hebben geen verdere plannen meer met Linda. Dat lezen we op de website hln.be.

“Het is nooit leuk om afscheid te nemen van een personage, maar dat hoort nu eenmaal bij een langlopende reeks. Als maker moet je constant keuzes maken die een invloed hebben op de personages en hun verhalen. Het afscheid van Linda is het gevolg van de verhaalwendingen die we liever nog niet prijs geven”, vertelt Wim Feyaerts aan Het Laatste Nieuws. Hilde Van Wesepoel kreeg het nieuws dat de makers van Familie in de toekomst met haar personage Linda zullen stoppen recent te horen. Het nieuws kwam hard aan bij de actrice die ruim 15 jaar op de set van Familie meedraait.

Darya Gantura

Vanaf morgen maakt Darya Gantura haar opwachting in Vlaanderens oudste soap. Gantura (30) is vooral bekend om haar titelrol in de telenovela 'Ella'. Vanaf 15 november vertolkt ze in Familie de rol van frituuruitbaatster Ellie Segers. Met die gastrol zal ze enkele maanden op het scherm te zien zijn. Vorige week werd al bekendgemaakt dat Erika Van Tielen binnenkort in Familie debuteert. En in september raakte bekend dat Lien Van de Kelder haar comeback zou maken in de populaire tv-serie.

Erika Van Tielen speelt nieuw personage in Familie (09/11/2016)

14925651 10154765062692491 5878077529976747099 n
Sam & Heidi hadden vanochtend niemand minder dan Erika Van Tielen (zus van Heidi) te gast. Zij kwam er in primeur vertellen dat ze vanaf januari te zien zal zijn als Amélie De Wulf in de populaire serie 'Familie'. Amélie zal opduiken bij Fashion aan de zijde van Lars De Wulf (Kürt Rogiers). Sam was uiteraard ook benieuwd hoe het eraan toe ging binnen de familie Van Tielen. Hij belde daarom ook even naar Machteld, de mama van Heidi & Erika.

Dat Lars De Wulf houdt van vrouwelijk schoon, is een publiek geheim. Binnen enkele maanden krijgt de womanizer in 'Familie' een nieuwe, knappe jongedame aan zijn zijde. De pittige Amélie duikt op bij Fashion en zorgt voor verrassingen.

De aandachtige Familie-kijker hoorde Lars De Wulf de voorbije weken al eens telefoneren met 'Amélieke'. Het mysterieuze personage riep meteen heel wat vragen op. Maar wie ís Amélie? "Amélie is een ietwat rebelse en mysterieuze jonge vrouw uit het entourage van Lars", verklapt Erika Van Tielen. "Ze is ambitieus en joviaal, maar heeft ook een minder fraaie kant. Amélie was altijd een zorgenkind en kende een minder fraai verleden. Ik kijk er enorm naar uit om mijn tanden in deze rol te zetten."

Erika Van Tielen maakte haar acteerdebuut in Frits & Freddy en was nadien nog te zien in Zot van A. en Crimi Clowns. Met haar rol in Familie heeft ze de smaak van het acteren na lange tijd opnieuw te pakken. "Mijn eerste opname staat pas midden november gepland, maar alles wordt nu volop voorbereid. Ik merk nu al dat de sfeer op de set bijzonder warm is. De collega's zijn stuk voor stuk gepassioneerd en ik kijk ernaar uit om met hen samen te werken. Na een lange periode met enkel presentatiewerk word ik toch weer even uit mijn comfort zone getrokken. Maar het voelt goed en juist. Amélie is best een pittig personage dat niet op haar mondje is gevallen. En ik krijg ook een totaal nieuwe look... spannend!"

Erika staat op 15 november 2016 voor het eerst op de set en is vanaf januari 2017 op het scherm te zien.

Jacky Lafon niet welkom bij Familie (07/10/2016)

Rita5115
Dikke pech voor actrice Jacky Lafon: zij zit al een hele tijd te wachten om terug te mogen keren naar de VTM-soap Familie. Jacky heeft de afgelopen maanden al meermaals aangegeven dat ze een terugkeer naar Familie echt wel ziet zitten omdat ze spijt heeft van haar beslissing om ermee te kappen. In de rubriek “Hey BV Rijde Mee?!” reed Jacky Lafon deze week mee met internetsensatie Jamilla Baidou en Jens Van Goethem en tijdens dat gesprek gaat het uiteraard vooral over Zatte Rita en de mogelijke terugkeer van Jacky Lafon naar Familie. Rita Van den Bossche vertrok op cruise en zit nog altijd op die boot.

Jacky Lafon: “Rita is en blijft voor mij één van de mooiste personages. Zonder pretentie maar ik heb dat ontzettend graag gedaan. Rita is nu al twee jaar op cruise maar eigenlijk wil Rita terug vaste grond onder haar schoenen voelen. Ik heb aan de makers van Familie laten weten dat Rita de cruise een beetje beu is en dat het Rita op de cruise al veel slecht weer, storm en onweer heeft meegemaakt én dat ze heimwee heeft naar haar familie”, vertelt Jacky Lafon in het gesprek. Het is een feit dat Rita Van den Bossche een ontzettend populair personage is in de VTM-soap.

Ook op de sociale media blijkt Rita heel wat fans te hebben. “Ik ben daar eigenlijk zelf nooit mee bezig geweest maar waar ik ook kom hoor ik nog altijd dat de mensen Rita terug in Familie willen. Ze hebben zelfs al een petitie willen doen en op dat moment heb ik de klik gemaakt dat ik die vraag zelf moest stellen bij de makers van Familie of Rita niet eens een aantal keer sporadisch mag terugkeren. Dat is destijds eigenlijk beloofd geweest. Ik wacht eigenlijk nog op een antwoord want ik geef eerlijk toe dat ik het nog altijd mis.“

En toch zit haar iets hoog. Er is de 90ste verjaardag van de bomma en dan op 30 december bestaat Familie ook nog eens 25 jaar. “Iedereen weet dat en ik had gehoopt dat ik al mijn collega’s nog eens zou terugzien, dat Rita mee mocht feesten op het verjaardagsfeest. Maar dan kreeg ik plots een ander berichtje. Rita zou op het schip blijven en ze zou gewoon een berichtje naar de bomma sturen. Dat heeft mij wel pijn gedaan.”

Jacky heeft al tot twee keer toe contact opgenomen met Wim Feyaerts, de grote man achter Familie. “Eerst heb ik een sms gestuurd maar daarop kreeg ik nooit een reactie. Nadien heb ik nog een mooie mail gestuurd. Ik heb het gevoel dat Rita niet meer welkom is bij Familie”, vertelt Jacky verder nog. Een terugkeer van zatte Rita zit er dus niet meer in en dat bevestigt Wim Feyaerts ook in Het Nieuwsblad van vrijdag. “De afgelopen maanden heeft Familie een heel nieuw parcours afgelegd met nieuwe acteurs en nieuwe verhalen. Het klopt dat hierin geen terugkeer voorzien is voor Rita. Nieuwe verhaallijnen betekent dat je keuzes moet maken”, klinkt het.

De 25ste verjaardag van Familie zal gevierd worden met een extralange aflevering van Familie. Maar verwacht daarin geen flashbacks of de tijdelijke terugkeer van oude gezichten. Onlangs werd Karel Deruwe – die jarenlang Guido Van den Bossche speelde – terug in de studio’s van Familie gesignaleerd maar zowel VTM als Karel ontkennen dat dat bezoek iets met Familie te maken heeft. 25 jaar Familie zal uitsluitend gevierd worden met de bestaande cast maar het belooft een meer dan spraakmakende verjaardag te worden op het scherm.

Casting Arthur en baby Mila, stand-in voor Jelle (05/10/2016)

Uit de vacatures op www.figuratie.be blijkt dat In The Picture op zoek is naar een nieuwe Arthur Van den Bossche en Mila Van den Bossche. De (kind)acteur die Arthur zal vertolken moet een jongetje zijn tussen de 3 en 4 jaar. De (kind)actrice die Mila zal vertolken moet een meisje zijn tussen de 1 en 2 jaar.

Naast deze castings is er ook een oproep voor een stand-in van Jelle Van den Bossche, een rol die Jens Gruyaert al meer dan 10 jaar voor zijn rekening neemt. De stand-in moet een jongen zijn tussen de 12 en 15 jaar, moet beschikbaar zijn voor opnames in Leuven op woensdag 12 oktober 2016 tussen 16u45 en 18u. Dit is slechts een figurantenrol.

Na meerdere keren verdwenen te zijn, staat de oproep voor een vaste receptioniste bij VDB Fashion opnieuw op de site. Aangezien er tot op heden nog geen andere edelfiguranten te zien zijn geweest bij Fashion buiten Elisabeth Puglia (Jolien), lijkt het erop dat In The Picture moeite heeft om de juiste persoon te vinden.

Betekent bovenstaande zoektocht het einde van Hilde Van Haesendonck (Jenny Versteven) in Familie? Want we mogen niet vergeten dat Jasmijn Van Hoof (Stefanie Coppens) pas in het voorjaar van 2017 terugkeert naar de serie. Blijven kijken is de boodschap!

Daarom stapte Jacky Lafon bij Familie op (04/10/2016)

640px-Familie afl5155 02
Het is ondertussen al ruim twee jaar geleden dat Jacky Lafon haar ontslag bij Familie gaf. Na bijna 23 jaar zou de actrice opstappen bij de oudste soap van het land. Familie verloor haar zatte Rita en dat was niet naar de zin van de kijkers. Die kijkers hadden Rita Van den Bossche in de armen gesloten en ook al Rita heel wat miserie (meestal door haar eigen schuld, toch hadden de kijkers heel veel sympathie voor Rita. Die sympathie was er trouwens ook voor Jacky Lafon want zij vertolkte de rol van Rita zoals alleen zij dat kan.

We gaan terug naar de de lente van 2014. De actrice besloot zelf uit de soap te stappen omdat ze het niet meer kon opbrengen om iedere dag naar Boortmeerbeek te rijden. De makers van Familie gingen op haar verzoek in. Maar wat blijkt nu? Dat die files niet de échte reden waren voor het ontslag van Jacky Lafon bij Familie. Er waren maar enkele mensen op de hoogte van de echte reden waarom Jacky besloot om bij Familie op te stappen en dat waren haar dochter Nathalie en haar schoonzoon Jelle. En nu deelt Jacky haar grote geheim ook met ons.

Jacky vertelt in Primo dat ze op eigen initiatief is opgestapt. "Omdat ik niet anders kon, al het ik dat destijds nooit gezegd. Ik was op dat moment ziek, een zware operatie drong zich op. Op een maandag heb ik mijn laatste scène gedraaid en op dinsdag ben ik in het ziekenhuis opgenomen. Alleen Nathalie en Jelle, mijn dochter en schoonzoon, wisten wat er aan de hand was; Zij kenden mijn geheim. Ik had het toen heel moeilijk, maar ik wilde geen medelijden. Zo ben ik nu eenmaal", vertelt Jacky in de Primo van deze week.

Primo is uiteraard benieuwd naar wat Jacky dan precies had dat ze onder het mes moest maar daar wil de actrice niets over kwijt. "Intussen ben ik helemaal genezen verklaard. Ik ben vrij snel naar de dokter gegaan en dat is mijn geluk geweest. Ik kan de mensen alleen maar aanraden: als je vermoedt dat er iets aan de hand is, luister dan naar je lichaam en ga meteen naar de dokter. In mijn geval is dat mijn redding geweest. Het was bang afwachten maar amper drie maanden later was ik helemaal gelezen verklaard."

Jacky Lafon heeft het afgelopen jaar meermaals laten uitschijnen dat ze spijt had van haar ontslag bij Familie. Temeer omdat ze zelf om dat ontslag gevraagd heeft. Dat deed ze al in de lente van 2014. Na 23 jaar had Jacky genoeg van de veel te lange reistijd als gevolg van de lange file tussen haar woonplaats en Boortmeerbeek. Jacky kon het niet langer opbrengen om ganse dagen van huis weg te zijn en thuis dan ook nog eens teksten te moeten studeren voor de volgende opnamedag van Familie. Tenminste, dat was toen de reden. Ondertussen weten we dat ze een ziek was. Was het kanker? Of toch iets anders?

Jacky wil dolgraag terug aan de slag en mist haar collega's iedere dag weer. Vandaag de dag krijgt Jacky Lafon nog steeds een krop in de keel als ze eraan denkt. Jacky mist niet alleen haar collega's maar ook de verwennerij en de vriendschap. "Ik kan het onmogelijk loslaten. Ik denk nog zo vaak aan de mooie periodes die ik er beleefd heb. Die momenten koester ik. Ik kijk er al naar uit om nog eens op de set te gaan als Rita", vertelde ze na haar ontslag bij Familie. "Ik heb VTM nu laten weten dat ik opnieuw beschikbaar ben, maar voorlopig heb ik nog niets gehoord", klinkt het bij Jacky.

Jacky krijgt ook dagelijks van kijkers de vraag wanneer ze nog eens in Familie te zien zal zijn. Bij VTM sloten ze een tijdje geleden een definitieve terugkeer naar Familie echter uit. Misschien was de 25ste verjaardag van de soap een goede gelegenheid om Jacky nog eens terug te laten komen. "Als Bart Van den Bossche terug mag komen, waarom dan Rita Van den Bossche niet?" klinkt het strijdvaardig bij de fans die al lange tijd ijveren om Rita terug in Familie te laten schitteren.

Marie-Rose terug in Familie? (21/09/2016)

14344175 327672640917051 1083889863703414282 n
We komen steeds dichter en dichter bij 25 jaar Familie!

Op 30 december 2016 staat er een dubbelaflevering gepland. De opnames voor de midseizoensfinale zijn reeds achter de rug. We kunnen jullie nu al verzekeren dat we tegen dan vele nieuwe gezichten zullen zien in de serie! Maar komen er ook oude bekenden terug in beeld? Na korte verschijningen van Sasha, Ben en Fatmir zullen ook Bart, Greet en Wim terug in beeld komen.

Op 21 september 2016 postte een fan op Instagram enkele foto's, met onder andere Martine Jonckheere (Marie-Rose De Putter) en Chris Van Tongelen (Bart Van den Bossche). Toeval? Of geen toeval? Blijven kijken is de boodschap!

Opnames midseizoensfinale zijn begonnen (21/09/2016)

14370312 650600991780764 2861299731844144077 n
Meerdere acteurs van Familie hebben via sociale media laten weten dat de opnames voor eind december reeds van start zijn gegaan. Het lijkt erop dat de hele familie Van den Bossche dit seizoen de eindejaarsfeesten gaat beleven in het Huis Happaert in Antwerpen. De personages die niet tot de familie behoren, zoals Zjef en Evy, zullen het einde van het jaar vieren op het thuisfront in Mechelen. Enkele dagen geleden zijn de opnames van Greet van start gegaan. Zullen zij en Bart terugkeren tijdens de midseizoensfinale op 30 december 2016? Blijven kijken is de boodschap!

UPDATE: www.figuratie.be zoekt naar 'mannen van de staatsveiligheid'. De vereisten voor de figuratie zijn van het mannelijk geslacht zijn en een leeftijd hebben tussen 25 en 55 jaar. De opnames gaan (normaal) door van 22u tot 24u in Borgloon.

UPDATE 2: Ook Lars en een onbekend personage - vermoedelijk Wout - zijn ook te zien op het familiefeest van de Van den Bossches. Om welke reden(en) zijn deze twee er te gast?

UPDATE 3: Jacky Lafon vertelt in een interview met Jamilla Baidou en Jens Van Goethem dat 25 jaar Familie zal draaien rond de 90ste verjaardag van Anna Dierckx, een rol die al 25 jaar gespeeld wordt door Annie Geeraerts.

Chris Van Tongelen terug in 'Familie' (17/09/2016)

BBiLiix
Bart Van den Bossche duikt terug op in Familie.

Nog een goede drie maanden en de VTM-soap Familie bestaat 25 jaar. De afgelopen maanden is duidelijk geworden dat er heel wat aan het veranderen is bij Familie. Gezichten verdwijnen en gezichten komen. Vooral nieuwe gezichten dan. Denk maar aan Vincent Banic, Kürt Rogiers, Darya Gantura, Ini Massez en Jaak Van Assche. Zij versterken de cast van de oudste soap van het land. Maar er is meer want er keer een oude bekende terug naar Familie. Neen, zatte Rita komt niet terug in beeld maar Bart Van den Bossche komt wel terug. Chris Van Tongelen is weldra weer te zien in Familie.

Hoe en wanneer Bart Van den Bossche terug opduikt in Familie is niet duidelijk. Zou hij misschien voor het eerst terug opduiken in de extralange aflevering die we op 30 december aanstaande te zien krijgen? Want wees maar zeker dat de makers van Familie de 25ste verjaardag niet zomaar laten passeren. Ben jij ook benieuwd hoe Trudy zal reageren als Bart weer oog en ook met haar staat? En wat met de kinderen van Bart die ook lang getreurd hebben om de dood van hun papa? Wij zijn ervan overtuigd dat de terugkeer van Bart voor de nodige ophef gaat zorgen bij de Van den Bossches.

Lien Van de Kelder maakt comeback in 'Familie' (14/09/2016)

Media xll 9066360
Lien Van de Kelder (33) krijgt volgend jaar een grote rol in 'Familie'. VTM wil het bericht niet bevestigen, maar volgens onze bronnen bereidt de actrice zich al voor op haar nieuwe tv-start. Acht jaar na haar laatste scène in 'Thuis', zou ze in 'Familie' haar intrede doen als mysterieuze vrouw met een scherp kantje.

Voorlopig houden VTM en productiehuis TVBastards, dat 'Familie' maakt, de lippen op elkaar. Maar zonder ultiem tegenbericht kan Lien Van de Kelder midden volgende maand aan de slag bij de populaire soap. Zij zal er de flink vernieuwde ploeg acteurs versterken. Onder anderen Kürt Rogiers en Vincent Banic maken sinds vorige week het mooie weer in 'Familie'. De volgende maanden komen daar ook nog Ini Massez, Darya Gantura en Jaak Van Assche bij.

Thuis

Met de komst van Van de Kelder - die dertien jaar geleden debuteerde als Sofie Bastiaens in de VRT-soap 'Thuis' - weten de makers van 'Familie' zeer handig het vertrek van Hilde De Baerdemaeker op te vangen. De opnames van haar verhaallijn zijn al afgerond, maar de kijkers zullen De Baerdemaeker nog enige tijd als Liesbeth - de echtgenote van Benny (Roel Vanderstukken) - aan het werk kunnen zien. Liesbeth sterft overigens niet in haar laatste scène, maar verdwijnt. Zo laten de makers en de actrice de kans op een latere (tijdelijke) terugkeer open.

Annie Geeraerts (89) en Ray Verhaeghe (90) zijn oudste soapkoppel ter wereld (13/06/2016)

Martine Jonckheere vertelt het ware verhaal van haar ontslag (09/11/2015)

Marierose s18 1

Op 12 september 2014 werd aangekondigd dat Martine Jonckheere de populaire soap Familie zou verlaten. De actrice werd ontslagen om "de drijfveer te verbeteren en de verhaallijnen zuurstof te geven", klonk het toen. Nu vertelt Martine zelf een heel ander verhaal.

"Ik had zelf een gesprek aangevraagd bij de baas", vertelt de actrice in het Radio 2-programma De Rotonde. "Dat gesprek begon heel amicaal, maar ik vond dat hij zo raar deed. 'Is er iets', vroeg ik. 'Ja', zei hij. Waarop ik nuchter: 'Ben je mij aan het ontslaan, ofzo?'. Daarop zei hij met de glimlach 'ja'. Ik kreeg het verwijt dat ik asociaal was. Collega's waren ook komen klagen dat ik te veel vermagerd was. 'Klopt' zei ik, 'Ik moet te hard werken en heb te veel stress'. De rol van Marie-Rose De Putter was nog niet uitgespeeld, dit was persoonlijk.'

Achtergelaten door de kudde

Martine kijk bewust ook niet meer naar de soap. "Het kwetst me te veel, ze hebben me zo gekwetst. Op mijn laatste draaidag had ik cava bij voor iedereen, de directie had niets gedaan. Nu voel ik me weer vrij en supergelukkig, maar het maakt mij nog altijd emotioneel omdat ik geschrokken ben. Als je ontslagen wordt, zijn er mensen die je laten vallen als een baksteen. Vergelijk het met een gewond dier dat wordt achtergelaten door de kudde. Niemand sprak nog tegen mij. Maar ik herinner me de woorden van mijn mama: 'Ze mogen alles van je afpakken, behalve je trots'. Dat laat ik niet gebeuren. Als mensen op straat zeggen dat ze me missen en dat ze me een goede actrice vonden, dan is me dat veel dierbaarder dan een baas die iets tegen mij zegt."

Pastoor Walter overleden (29/07/2015)

S15-walter

De Mechelse acteur Guido Horckmans is zondag overleden op 73-jarige leeftijd. Horckmans is vooral bekend als pastoor Walter Dierckx uit de VTM-soap Familie, een rol die hij speelde van 1991 tot 2006. Hij dook ook op in programma’s als F.C. De Kampioenen en De Collega’s.

Na zijn ontslag bij Familie kwam Horckmans evenwel in een depressie terecht en haalde hij geen andere ­acteeropdrachten meer binnen.

In 2011 raakte bekend dat Horckmans aan dementie leed. Omdat hij niet meer voor zichzelf kon zorgen, verhuisde hij noodgedwongen naar een rust- en verzorgingstehuis.

Bron: Het Nieuwsblad

De legendarische Guido Van den Bossche ooit terug in Familie? (17/09/2014)

Karelderuwe2014

Afgelopen dinsdag 16 september werd menig fan van Familie verrast toen acteur Karel Deruwe tijdens een persiflage rond Gunther Levi in het programma Lang Leve, opnieuw in de huid van pater familias Jo Hens

Also on Fandom

Random Wiki