Wikia

Familie Wiki

Familie VTM Wiki:Nieuws

2,202pages on
this wiki
Talk1

Opnames van 'Familie' zijn hervat (17/08/2016)

InstagramRoel
De vakantieperiode voor de acteurs van 'Familie' is voorbij en de meesten keren deze week terug naar de set voor opnames. Dat zorgt ook voor enkele leuke beelden via de Instagram-profielen van de acteurs. Roel Vanderstukken (Benny Coppens in de soap) postte vandaag een foto van een opname in de Jan en Alleman. Op Marianne Devriese (Evy Hermans in de soap) haar Instagramprofiel kan je een poster van de 'Comedy Night' in de Jan en Alleman spotten.

Voor de oplettende kijkers kun je ook voor het eerst Vincent Banic zien als Guido Van den Bossche en de gloednieuwe personages vertolkt door Darya Gantura en Ini Massez.

Wie heeft June vermoord? 'Familie' start feestseizoen extra lang (11/08/2016)

13958238 10154490581397491 5226022738604925151 o
Wie heeft June Van Damme vermoord? Deze vraag spookt nu al 2 maanden door de hoofden van de 'Familie'-kijkers. De seizoensfinale eindigde in juni met een knal en… de plotse dood van June Van Damme. Kijkers zagen Niko Schuurmans het moordwapen dumpen en op de vlucht slaan.

Het begin van een nieuwe, spannende en succesvolle reeks webafleveringen. 'Niko Op De Vlucht' loopt nog tot dinsdag 16 augustus en heeft nu al 234.000 unieke gebruikers en 5.882.000 video views op de teller staan.

Maar heeft Niko June ook echt vermoord als vergelding voor de aanrijding van Mieke Van den Bossche? Was het Stan Lauwers die de moord op Kirsten Caemerlinck wou wreken? Zijn de stoppen doorgeslagen bij Rudi Verbiest, die door June professioneel aan de kant werd gezet? Is Peter de confrontatie aangegaan met de vrouw die hem het leven zuur maakte? Hebben Mathias Moelaert en Veronique Van den Bossche het heft in eigen handen genomen na de aanranding, in opdracht van June? Of is er meer aan de hand?

Het nieuwe seizoen, dat op maandag 29 augustus start met een extra lange aflevering, wordt een spannende zoektocht naar de waarheid. In de eerste week zoomt 'Familie' verder in op de gebeurtenissen na de moord, vanaf maandag 5 september wordt een sprong van 2 maanden gemaakt en gaat het verhaal verder in real time.

Feestseizoen met nieuwe gezichten!

Op 30 december 2016 blaast 'Familie' 25 kaarsjes uit. Dat de reeks helemaal klaar is voor nog eens 25 jaar blijkt uit de vele vernieuwingen die dit jaar zichtbaar zullen zijn. Niet alleen wordt Familie visueel opgesmukt, ook de komst van vele nieuwkomers zorgt voor een frisse wind. Te beginnen met Kürt Rogiers op maandag 5 september en Vincent Banic op dinsdag 6 september. Kürt maakt zijn intrede bij Fashion als womanizer Lars Dewulf, Vincent neemt de fakkel over van Jelle Florizoone en kruipt in de huid van Guido Van den Bossche. Later dit seizoen duiken ook Ini Massez, Darya Gantura en Jaak Van Assche op.

Wie heeft June vermoord? Herbekijk de seizoensfinale van 'Familie' op zondag 28 augustus om 13.45 en ontdek de waarheid vanaf maandag 29 augustus 2016 elke weekdag om 19.55 in 'Familie' op VTM.

Katrien De Becker (ooit) terug in Familie? (14/07/2016)

HannahLouiseJanJuneGroepsfotoJuli2016

Op 14 juli 2016 postte Familie-acteur Jef De Smedt op zijn Instagramprofiel 'palieter' een foto van hem, Margot Hallemans, Sarah-Lynn Clerckx en Katrien De Becker met als tekst: "Super blij weerzien#vtmfamilie#tvbastards".

Een raar gegeven, aangezien het personage van Katrien De Becker reeds ten dode is opgeschreven. Zal de actrice een nieuw personage vertolken? Of zal ze slechts voor een korte periode als hallucinatie in beeld komen als June Van Damme? Blijven kijken is de boodschap!


Er komt een nieuwe generiek! (14/07/2016)

GeneriekNieuws14juli2016
Op 14 juli 2016 postten enkele acteurs van Familie op sociale media dat ze de nieuwe generiek aan het opnemen zijn. Het is nog onduidelijk of dit gaat om een volledig nieuwe generiek of slechts een vernieuwde versie van de huidige generiek. Aan de foto's op Facebook en Instagram te zien, lijkt het te gaan om een vernieuwde versie van Generiek 7.

De volgende personages zijn zeker te zien in de (ver)nieuw(d)e generiek: Anna, Jan, Mieke, Albert, Leen, Hannah, Trudy, Linda, Guido, Louise, Mathias, Niko, Emma en Simon.

Dit is de eerste generiek waarin Vincent Banic als Guido te zien zal zijn.

Oude bekende uit Familie duikt op (06/07/2016)

NODV-6juli2016-3
Dat is lang geleden!

De fans van Familie volgen deze zomer ongetwijfeld de webserie "Niko Op De Vlucht". Daarin was woensdag een oude bekende te zien: Jef Lits. Stef Van Litsenborgh, die meer dan 10 jaar de rol van Lits vertolkte in Familie, is al een tijdje uit de reeks verdwenen. De verrassing was des te groter toen de man woensdag plots weer opdook op het moment dat hij samen met twee collega's Niko Schuurmans (Jo Hens) vervoert met een celwagen. Niko kan echter ontsnappen en gaat écht op de vlucht.

Stef Van Litsenborgh werkt trouwens écht bij de politie maar of hij daar al mensen heeft laten ontsnappen, we hopen van niet!

UPDATE: Ook Maarten Goffin herneemt zijn rol van Sasha Verhegstraete in de webserie 'Niko Op De Vlucht'. Ook andere acteurs die vroeger in Familie speelden, zoals Luk D'heu, zijn te zien in de webisodes.

Familie krijgt een zoveelste 'makeover' (30/06/2016)

Na de zomer ziet Familie er –alweer- een beetje anders uit. Dat schrijft vandaag Het Laatste Nieuws. Op meerdere vlakken sleutelt men aan de reeks. De voorbije dagen was al te merken dat sommige scènes er filmischer uitzagen en dat is geen toeval. Zowel cameravoering, setdressing, decors, styling als make-up worden aangepakt. Ook worden de afleveringen iets korter maar wel krachtiger, en zal ook de cast iets kleiner worden. Maar men wil wel meer met topnamen werken zoals weldra Jaak Van Assche. Andere namen zijn op komst. Volgens VTM werd de reeks ook de voorbije jaren al aangepakt, maar niet altijd met het beste resultaat. Een grondig stappenplan moet soelaas brengen.

UPDATE: Vanaf september 2016 zal ‘Familie’ nog maar 20 minuten duren. De nieuwe verhaallijnen zouden wel spannender worden. De reden dat ‘Familie’ wordt ingekort is omdat VTM veel meer wil inzetten op het nieuws. Dat zal voortaan een uur gaan duren. VTM wil zo het voorbeeld volgen van enkele buitenlandse zenders waar het nieuws ook een uur duurt.

Exit Katrien 'June' De Becker' (29/06/2016)

AAhM7Yd
Er was een kogel nodig om een einde te maken aan de machtswellust van June Van Damme in Familie. Na de seizoensfinale van woensdagavond zag het er niet goed uit voor June, die ook écht dood blijkt te zijn. Afscheid van actrice Katrien De Becker (45), dus. “Ik kan mijn haren weer de vrije loop laten gaan.”

Veel fans deden wellicht een vreugdedans toen June tegen een kogel aanliep. Uiteraard kregen we niet te zien wie het schot afvuurde, en uiteraard is het aantal verdachten niet op één hand te tellen. Feit is dat de moorddadige June dood is. En zo maakt de vreugdedans plaats voor verdriet, want actrice Katrien De Becker zien spelen was echt wel een lust voor het oog.

“Ik ben als actrice al op verschillende manieren doodgegaan, maar neergeschoten worden was de eerste keer. Ik kreeg een zakje met nepbloed rond mijn middel en dat lieten ze springen. Vervolgens heb ik de rest van de dag in dat plakkerige nepbloed moeten liggen. Heerlijk (lacht).”

“Wat ik níét ga missen”

Katrien verlaat de reeks omdat de schrijvers het zo wilden. “Maar ze hebben mij een jaar op voorhand verwittigd, dat had ik gevraagd. Ik vond het jammer, want ik heb er graag gewerkt. Zeven jaar: dat is wel iets. Wat ik níét ga missen? Familie is ook een bedrijf, hè? Dat betekent rompslomp, communicatie die niet altijd even goed loopt. Mensen komen, mensen gaan. Als mens had ik het soms moeilijk met de manier waarop sommige acteurs zijn moeten vertrekken.”

Woensdag keek Katrien zelf ook naar de seizoensfinale. Haar kinderen van elf en twaalf, die bij hun vader wonen, keken wellicht niet. “Zij volgen Familie niet echt, maar hun vriendjes zijn er wel mee bezig, ik weet dat er veel jonge kinderen kijken. Ik had zelfs een kindje van de derde kleuterklas dat me aansprak. Ben jij June, vroeg ze. Nee, zei ik, ik ben Katrien, ik spéél June. Dat spelen blijf ik trouwens doen, voorlopig vooral in het theater en in scholen. Ik speel tot ik erbij neerval, dat heb ik voor Familie ook gedaan.”

Bron: Het Belang van Limburg

Alweer twee nieuwe gezichten in Familie (23/06/2016)

Darya 0
En er komt een oudgediende terug!

VTM pak straf uit in de aanloop van 25 jaar Familie. Dit najaar komen er maar liefst vijf toppers de cast van Familie vervoegen. Opvallend: VTM kiest voor vijf bekende gezichten en niet voor nieuw talent. Naast Kürt Rogiers, Vincent Banic en Jaak Van Assche komen er twee vrouwen naar Familie en dat zijn Ini Massez en Darya Gantura. Toeval of niet, beiden speelden samen in de telenovelle Ella die enkele jaren geleden op VTM liep.

Volgens Het Laatste Nieuws zal Ini Massez op 26 oktober voor het eerst te zien zijn in Familie. Zij speelt Viv Neyens. Darya Gantura zal als Ellie Segers op 15 november haar debuut maken in Familie. Dit zorgt voor een kleine Ella-reünie met acteur Roel Vanderstukken en actrice Monika Dumon.

Daarnaast keert ook David Michiels terug naar Familie. David speelde ruim drie jaarlang Wim Veugelen, de derde man van Mieke Van den Bossche. Hij is vanaf oktober terug te zien in de VTM-soap. Slecht nieuws voor de fans van Annie Geeraerts en Ray Verhaeghe, respectievelijk Anna Dierckx en Albert Thielens in de soap, want hun aandeel zal tot een minimum herleid worden.

Kürt Rogiers duikt in bed met verschillende dames op de set van 'Familie' (21/06/2016)

Sinds begin mei staat Kürt Rogiers op de set van Familie, en nú al heeft de acteur zijn eerste bedscènes achter de rug.

"Vorige week heb ik een hele voormiddag in een kingsize bed mogen liggen in een suite van een Brussels hotel', vertelt Kürt lachend in Story. "Voor alle duidelijkheid: het ging niet om een vrijscène. Familie blijft een programma voor het hele gezin." Toch lag Kürt niet alleen in bed. Hij mocht de lakens delen met verschillende dames. 'Het moet geleden zijn van Costa! dat ik nog zoveel bedscènes heb moeten spelen. Of ik volledig naakt ga? Daarvoor zul je moeten kijken vanaf september!"

Rudi uit 'Familie' was niet meer tevreden: “Ik ben met de scenaristen gaan praten” (18/06/2016)

11892-familie-werner-de-smedt-is-ontwerper-rudi-329799
Werner De Smedt speelt de rol van Rudi Verbiest in ‘Familie’. Een opmerkelijke rol want de voorbije maanden gebeurde er in de soap heel wat rond het personage.

Werner is zelf naar de scenaristen gestapt. “Ik was het beu om enkel in een atelier te zitten en kleren te ontwerpen”, licht de acteur toe in Dag Allemaal. “Ik sta graag op scherp en vroeg de scenaristen om meer actie.”

Die heeft hij ook wel gekregen. Anorexia, overspel, de angst om blind te worden, het waren bewogen maanden voor Rudi. Werner krijgt ook regelmatig reacties op zijn rol als homo.

Hij vormt in de soap een koppel met Jan Van den Bosch (Zjef De Mulder). “Vorige week had ik nog een gesprekje met een kleine jongen. Hij zei me dat zijn mama de televisie uit had gezet toen ik vurig aan het kussen was.”

“Ik kan dat ergens ook wel begrijpen. In elke serie zou een homokoppel moeten zitten, vind ik.”

Annie Geeraerts (89) en Ray Verhaeghe (90) zijn oudste soapkoppel ter wereld (13/06/2016)

Na de onthutsende reacties op Facebookpagina van ‘Familie’: “Dit is de echte reden van ‘Guido’ zijn ontslag” (08/06/2016)

Familie portret jelleflorizoone 004
Acteur Jelle Florizoone verdwijnt na amper een jaar alweer uit ‘Familie’. Het levert de makers van de soap alweer boze reacties op.

Vanaf volgend seizoen zal de rol van ‘Guido Van den Bossche’ niet meer gespeeld worden door Jelle maar wel door zijn vervanger Vincent Banic. “Dit is een creatieve keuze geweest”, legt scenarist Wim Feyaerts uit aan ‘TV-Familie’.

“We wilden een andere weg inslaan met het personage en daarom gingen we op zoek naar een acteur met een iets matuurdere uitstraling. Dat is Vincent geworden. Wij hopen natuurlijk de kijker Vincent omarmt. We hopen echt dat de kijker zal volgen.”

Vincent Banić wordt Guido Van den Bossche (31/05/2016)

Vincent banic
In het najaar van 2016 verwelkomt Familie opnieuw een bekend gezicht. Acteur, ex-JIM-vj, model en restaurantuitbater Vincent Banić zal gestalte geven aan Guido Van den Bossche. Vincent speelde al mee in de jeugdreeks Het Huis Anubis en had een gastrol in onder meer De Kotmadam. In Familie vervangt hij Jelle Florizoone, die na een jaar uit de reeks verdwijnt.

Vincent Banić staat begin juni op de set van Familie en zal op het scherm vanaf september als de nieuwe Guido zijn intrek nemen in het huis van de Friends, waar hij samen met zijn vriendin Emma Verdonck (Bab Buelens) en hun dochtertje Mila Van den Bossche inwoont. Dat hij een passie voor horeca heeft, was onlangs te zien toen hij als recensent in Mijn Pop-uprestaurant 2016 opdook, maar ook acteren blijft één van Vincents grote liefdes.

“Een eigen restaurant hebben is altijd al een droom van mij geweest, maar telkens wanneer ik op een set mag acteren kriebelt het naar meer. Ik ben dan ook zeer blij dat ik de twee kan combineren. Ik zal wat minder in het restaurant staan, maar heb een sterk team achter me. Zij gunnen het me om elke kans met open armen te ontvangen. Horeca blijft een grote liefde van mij en acteren is dat zeker ook. Ik ben dan ook bijzonder blij dat ik nu de kans krijg om een boeiend personage neer te zetten in een populaire dagelijkse reeks. Momenteel ben ik me nog volop aan het inwerken om me het personage Guido eigen te maken. Ik wil er een eigen Vincent-touch aan geven. Wat dat inhoudt, merken de kijkers binnenkort op het scherm”, aldus Vincent Banić. Van harte welkom Vincent!

De komst van Vincent Banić betekent het afscheid van Jelle Florizoone: “Ik heb het voorbije jaar met plezier gestalte gegeven aan Guido, maar nu is het tijd voor iets anders. De makers van Familie hebben beslist om een andere weg in te slaan. Ik heb enorm veel zin om mijn tanden te zetten in een nieuw project. Ik wil de Familie-kijkers graag bedanken voor de enthousiaste reacties op de mooie verhaallijnen die het afgelopen jaar op mijn pad zijn beland.” Bedankt en heel veel succes Jelle!

Bron: VTM

Alweer topper naar oudste Vlaamse soap (22/03/2016)

Media xll 8508455
Alweer groot nieuws in soapland. Nadat eerder al bekendraakte dat Kürt Rogiers een nieuwe verhaallijn in 'Familie' voor zijn rekening gaat nemen, zal nu ook tv-icoon Jaak Van Assche (75) vanaf dit najaar in de VTM-soap te zien zijn. Hij speelt de rol van Alfons Coppens, de vader van Benny Coppens.

De nieuwste 'Familie'-aanwinst is de 75-jarige Jaak Van Assche, die als Alfons Coppens de vader wordt van Benny en schoonvader van diens partner Liesbeth Pauwels. Die rollen worden ingevuld door Roel Vanderstukken en Hilde De Baerdemaeker. Van Assche - die al lang onsterfelijk is dankzij rollen als Jean De Pesser in 'De Collega's', Fernand Costermans in 'F.C. De Kampioenen' en Frans Van As in 'De zonen van Van As' - pakt ondanks zijn pensioengerechtigde leeftijd dus weer een toprol aan.

Familie' zoekt een jonge acteur voor hoofdrol (18/03/2016)

OproepFiguratie180316

Op www.figuratie.be staat vandaag een nieuwe oproep van Familie. De serie is op zoek naar een jonge, mannelijke acteur tussen 17 en 21 jaar. Wanneer de acteur zich bij de hoofdcast zal voegen en wat voor contract hij zal tekenen, is nog onbekend. Het is ook onduidelijk of het gaat om een nieuw of terugkerend personage.

UPDATE: De vacature gaat over een nieuw personage genaamd Wout. Wout zal de 18-jarige lief van Louise Van den Bossche vertolken.

Kürt Rogiers krijgt hoofdrol in 'Familie' (09/03/2016)

Media xll 8471290

Kürt Rogiers (44), in een vorig leven nog de blonde god Sneyers in de roemruchte VTM-serie 'Wittekerke', keert na de zomer ­terug naar zijn eerste liefde en wordt één van de hoofdrolspelers in 'Familie'. Met de komst van Rogiers wil VTM de oersoap fors upgraden.

Kürt speelt in 'Familie' de rol van womanizer en speelvogel Lars Dewulf. In de jaren 90 was hij in 'Wittekerke' de waanzinnig populaire ­Sneyers, een soort Vlaamse James Dean van het kleine scherm. De good-looking boy die het tot eerste mannelijke covermodel schopte van het toen nog 'hete' 'P-Magazine'. Dankzij Sneyers werd Kürt Rogiers een begrip in Vlaanderen.

Hij bouwde doorheen de jaren een straffe carrière uit als acteur en presentator. Maar straks, na de zomer, keert hij terug naar zijn roots en gooit hij zich volledig op zijn acteercarrière. "Ik geloof heel sterk in multi-talenten, en Kürt is daar het prototype van", zegt VTM-­programmadirecteur Ricus Jansegers. "Hij kan acteren en presenteren, én is ook nog eens een ­geweldig toffe mens. De voorbije jaren hebben we Kürt bij VTM uitgespeeld als presentator op radio en tv. Nu schuiven we hem weer vooruit als acteur en krijgt hij een dragende rol in 'Familie'."

Bron: Het Laatste Nieuws

Fans van de soap Familie verwelkomen binnenkort een bekend gezicht. Niemand minder dan Kürt Rogiers krijgt een vaste rol in de soap toebedeeld.

De man begint in mei aan zijn eerste draaidag en zal vanaf het najaar 2016 elke weekdag te zien zijn in de soap. “Acteren zit in Kürts DNA en dat is een passie die hem blijvend drijft. Hij kan een breed spectrum van rollen aan en blijft één van Vlaanderens lievelingen onder de acteurs. We zijn er dan ook van overtuigd dat hij dé geknipte man is om gestalte te geven aan één van de grote rollen die vanaf het najaar in de verhaallijn van Familie zal opduiken”, laat programmadirecteur VTM weten.

“In mei begin ik bij Familie aan een toffe uitdaging. Niet alleen zie ik er een aantal collega-acteurs uit het verleden terug met wie ik weer enorm veel zin heb om opnieuw samen te werken. Sandrine André, Werner De Smedt en Roel Vanderstukken om er maar enkelen te noemen. Maar ik wil me smijten in deze nieuwe rol. Je een personage eigen maken, van gedrag over manier van praten tot manier van stappen,… dat is als acteur altijd smullen. Dus de goesting is groot. Ik kan momenteel nog niet uitweiden over het personage waaraan ik gestalte zal geven, want dat zou wellicht een spoiler zijn voor de fans,… de fans van wie ik trouwens hoop dat ze mij snel in hun armen zullen sluiten”, besluit Rogiers.

Kürt Rogiers werkt ondertussen al ruim 20 jaar voor VTM. Hij nam er onder meer de rol van Sneyers in Wittekerke op zich, speelde rollen in Costa, Sara, Danni Lowinski, Zone Stad, Code 37, Aspe, Kattenoog, Spitsbroers en was radio-dj in de ochtend bij QMusic. Hij presenteerde ook De Grote Sprong, Sterren Op de Dansvloer, Valkuil en The Voice Kids.

Bron: Het Belang van Limburg

‘Familie’ schuift alweer een vaste waarde opzij (01/03/2016)

64735db2-df7e-11e5-a687-54137fea495e web scale 0 4 0 4

Monika als Agnes, hier te zien als derde van rechts. (tussen Roel Vanderstukken en Ludo Hellinx)

Foto: Medialaan

Drie jaar lang kroop actrice Monika Dumon in de huid van Agnes Moelaert in ‘Familie’, maar nu moeten de kijkers toch afscheid nemen van haar personage. Agnes wordt uit de reeks geschreven, uiteraard met behulp van een spannend plot. Zo is Monika na Martine Jonckheere, Jacky Lafon en Chris Van Tongelen al de zoveelste vaste waarde die de populaire serie moet verlaten.

“Ik vind het zeer jammer, want ik heb altijd met veel plezier aan ‘Familie’ meegewerkt”, vertelt Monika zelf over de beslissing in Story. Zo zal ze vooral het gelach op de set missen, en haar collega’s natuurlijk. Toch is haar vertrek nog niet voor meteen: Monika blijft nog een tijdje afleveringen inblikken omdat haar personage de serie verlaat met een spannend plot. “De kijker moet nog niet onmiddellijk afscheid nemen van Agnes. Ik weet dus ook nog niet of ik ga wenen op mijn laatste draaidag. Ik ben er ook niet mee bezig, of ik zou nu al janken”, klinkt het.

Vroeger hét tv-gezicht van Vlaanderen, nu financieel aan de grond en eenzamer dan ooit (01/03/2016)

B64c9784-df83-11e5-a687-54137fea495e web scale 0 4 0 4

Frank Dingenen, hier aan de zijde van Jacky Lafon en Mitta Van der Maat in ‘Familie’

Foto: Medialaan

Het gaat niet goed met Frank Dingenen. Vroeger was hij een bekende en populaire acteur, onder meer in zijn eigen reeks ‘Meester, hij begint weer’. Maar nu moet hij worstelen om de eindjes aan elkaar te knopen. “Ik ben eenzamer dan ooit, er moet dringend iets veranderen in mijn leven”, zucht hij in Dag Allemaal.

Frank Dingenen heeft eindelijk nog eens een rolletje te pakken. Deze week ziet u hem op tv, als gastacteur in de serie ‘Vermist’. Nochtans is de acteur officieel al met pensioen. “Sinds mijn 50e moet ik bedelen om werk. Ik heb wat financiële zekerheid met mijn pensioen, maar dat is gene vette. Ik blijf dus solliciteren”, vertelt hij. Om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen probeert hij aan de bak te raken als stemacteur. Het grootste probleem: hij moet zich steeds bewijzen, want jonge producers kennen hem niet meer.

En dat is niet het enige wat Frank zorgen baart. Ook voor zijn huidige woonsituatie wil hij snel een oplossing zoeken. “Dat alleen zitten, ik ben dat zo beu. Ik heb geen partner, geen kinderen, geen kleinkinderen. Ik heb geen vrienden die ik geregeld zie. En uitgaan doe ik niet, want dat kost geld.” In een rusthuis ziet Frank dan ook de ideale oplossing. “Ik wil echt naar een rusthuis. Ik kan er werken als animator en er ook wonen. Dan heb ik én werk én sociaal contact. Dat zou ideaal zijn.”

Martine Jonckheere heeft het financieel moeilijk (17/02/2016)

188314f0-d55c-11e5-8a6f-21d3014de5ea web scale 0 5 0 5

Martine Jonckheere heeft het financieel zwaar sinds ze vorig jaar werd ontslagen bij de soap ‘Familie’. Straks zal ze het misschien moeten doen met een uitkering van 800 euro per maand. Dat zegt ze zelf in het weekblad Tv Familie. De 59-jarige actrice legt uit dat ze voor 3 augustus van dit jaar aan een bepaald aantal werkdagen (156!) moet komen om haar kunstenaarsstatuut te behouden. Ze zegt erbij dat het onmogelijk is omdat ze geen werk heeft. “De vele jaren ‘Familie’ hebben me verbrand. Dat is het lot van een soapactrice. Het personage van Marie-Rose De Putter kleeft aan me waardoor andere producenten me niet vragen”, klinkt het.

Wat de voormalige ‘Familie’-actrice nu van plan is weet ze nog niet. In het interview zegt ze dat ze zich zeker niet te goed voelt om iets anders te doen dan acteren, maar dat het moeilijk is om werk te vinden in een andere branche. Naar eigen zeggen mocht Jonckheere halftijds beginnen in een kledingzaak, maar op het laatste moment haakte de eigenares af. De reden? Ze dacht dat de actrice meteen zou stoppen als ze nieuw werk vond op een set.

De blondine gaat wel af en toe werken bij een vriend die kapper is. Ze houdt van schminken en geeft mensen een make-uplook. Daarvoor is ze ingeschreven bij een interimkantoor. Haar vriend betaalt voor drie uur werk zo’n 67 euro aan het bureau, Jonckheere zelf ziet er 27 euro van. Omdat ze iets verdient, is het mogelijk dat ze straks nog 100 euro minder uitkering zal krijgen en het maandelijks met 700 euro zal moeten doen. “Als het ooit zo ver komt, is het OCMW dan de enige uitweg?”, vraagt de actrice zich af.

Jacky Lafon is duidelijk over mogelijke terugkeer naar 'Familie' (26/01/2016)

Familie4652

Na vele jaren kwam er een einde aan de rol van Jacky Lafon in 'Familie'. Toch sluit ze niet uit dat ze in de toekomst nog zal opdagen in de serie, al zal dat dan door middel van een gastoptreden zijn.

"Ik voel mij fantastisch. Niks moet, alles mag. Ik ben zo gelukkig zonder al die stress van de files en dat gezeik van 'de ouderen moeten eruit'. Als ik terugkeer naar Familie, is het enkel voor gastoptredens. Zo is het mij ook beloofd. Ik mis natuurlijk wel de sociale contacten en de verwennerijen, zoals de make-up, de kapper en de lekkere catering, maar ik ben op een goed moment gestopt", is ze duidelijk in Story.

Een jaar zonder Stefanie (19/01/2016)

Familie 5644 002
Jasmijn Van Hoof en haar vriend gaan een jaar op wereldreis.

Jasmijn zal een jaar niet meer op de set van Familie staan en dus verdwijnt haar personage Stefanie Coppens een jaar uit de reeks. Hoe dit gebeurt, kunnen we nog niet verklappen, daarvoor moet je natuurlijk kijken. Ze is de bazen heel dankbaar dat ze dit mag doen. Met een bang hartje stelde ze de vraag, want het is nu eenmaal niet simpel om een personage zo lang uit beeld te houden. Toch kreeg ze een 'go' van haar bazen en dat zorgt ervoor dat ze volgende maand richting Mexico vertrekt. Van daaruit zal ze met de rugzak door Centraal- en Zuid-Amerika trekken. Maar ze komt zeker terug in de serie. "Dat heb ik beloofd aan de bazen. Ik speel veel te graag mee in 'Familie' aldus Jasmijn.

Wij wensen haar alvast héél veel succes en plezier!

Martine Jonckheere vertelt het ware verhaal van haar ontslag (9/11/2015)

Marierose s18 1

Op 12 september 2014 werd aangekondigd dat Martine Jonckheere de populaire soap Familie zou verlaten. De actrice werd ontslagen om "de drijfveer te verbeteren en de verhaallijnen zuurstof te geven", klonk het toen. Nu vertelt Martine zelf een heel ander verhaal.

"Ik had zelf een gesprek aangevraagd bij de baas", vertelt de actrice in het Radio 2-programma De Rotonde. "Dat gesprek begon heel amicaal, maar ik vond dat hij zo raar deed. 'Is er iets', vroeg ik. 'Ja', zei hij. Waarop ik nuchter: 'Ben je mij aan het ontslaan, ofzo?'. Daarop zei hij met de glimlach 'ja'. Ik kreeg het verwijt dat ik asociaal was. Collega's waren ook komen klagen dat ik te veel vermagerd was. 'Klopt' zei ik, 'Ik moet te hard werken en heb te veel stress'. De rol van Marie-Rose De Putter was nog niet uitgespeeld, dit was persoonlijk.'

Achtergelaten door de kudde

Martine kijk bewust ook niet meer naar de soap. "Het kwetst me te veel, ze hebben me zo gekwetst. Op mijn laatste draaidag had ik cava bij voor iedereen, de directie had niets gedaan. Nu voel ik me weer vrij en supergelukkig, maar het maakt mij nog altijd emotioneel omdat ik geschrokken ben. Als je ontslagen wordt, zijn er mensen die je laten vallen als een baksteen. Vergelijk het met een gewond dier dat wordt achtergelaten door de kudde. Niemand sprak nog tegen mij. Maar ik herinner me de woorden van mijn mama: 'Ze mogen alles van je afpakken, behalve je trots'. Dat laat ik niet gebeuren. Als mensen op straat zeggen dat ze me missen en dat ze me een goede actrice vonden, dan is me dat veel dierbaarder dan een baas die iets tegen mij zegt."

Ex-Familie acteur gaat opnieuw studeren (23/09/2015)

Iedereen kent hem als ‘Maarten Van den Bossche’ uit Familie, maar sinds Michael Vroemans (38) die rol heeft opgegeven, is het voor hem even zoeken geweest naar een nieuwe invulling voor zijn leven. Die lijkt de acteur nu gevonden te hebben op de schoolbanken. De man probeert er zijn diploma leerkracht lager onderwijs te halen. ‘Het is niet zo dat ik volledig wil stoppen met acteren, maar momenteel heb ik even geen nood aan dat alles. Ik wilde een leven met iets meer stabiliteit en dat is voor een acteur niet evident. Daarom besloot ik om voor een extra diploma te gaan. Ik heb voor lager onderwijs gekozen omdat het mij fantastisch lijkt om les te geven aan zes- tot twaalfjarigen. Als alles goed gaat, ben ik over twee jaar leraar’, aldus Vroemans in TvFamilie.

‘Na zestien jaar beslissen om te stoppen met werken en te gaan studeren: evident is dat niet. Dit diploma is voor mij een verrijking. Ik vind dus niet dat ik mij moet schamen, in tegendeel. Ik denk dat heel wat mensen erbij gebaat zouden zijn om zich te heroriënteren. Als je merkt dat je op een bepaald pad niet verder raakt, dan is het niet slim om dat te blijven bewandelen.’

Bron: Gazet van Antwerpen

Pastoor Walter overleden (29/07/2015)

S15-walter

De Mechelse acteur Guido Horckmans is zondag overleden op 73-jarige leeftijd. Horckmans is vooral bekend als pastoor Walter Dierckx uit de VTM-soap Familie, een rol die hij speelde van 1991 tot 2006. Hij dook ook op in programma’s als F.C. De Kampioenen en De Collega’s.

Na zijn ontslag bij Familie kwam Horckmans evenwel in een depressie terecht en haalde hij geen andere ­acteeropdrachten meer binnen.

In 2011 raakte bekend dat Horckmans aan dementie leed. Omdat hij niet meer voor zichzelf kon zorgen, verhuisde hij noodgedwongen naar een rust- en verzorgingstehuis.

Bron: Het Nieuwsblad

'Zatte Rita' heeft spijt van haar beslissing (27/05/2015)

Rita5115

Jacky Lafon heeft spijt van haar vertrek uit 'Familie'. 'Stilzitten doe ik voorlopig nog niet', zegt ze in TV-Familie. 'Maar ik krijg nog altijd een krop in de keel wanneer ik terugdenk aan mijn laatste dag op de set.'

24 Seizoenen lang was Lafon elke weekdag te bewonderen in 'Familie' op VTM. Tot enkele maanden geleden, want toen vertrok 'zatte Rita' - zoals haar personage algemeen genoemd werd - op cruise. 'Ik mis nog elke dag de verwennerij, de collega's en de vriendschap. We hadden zo'n hechte band allemaal: het voelde echt aan als familie', zegt ze in het weekblad. 'Het afscheid is enorm hard geweest. Dat durf ik gerust toe te geven. Ik kan het onmogelijk loslaten. Ik denk nog zo vaak aan de mooie periodes die ik er beleefd heb. Die momenten koester ik.' 

Jacky Lafon kijkt er naar eigen zeggen naar uit om nog eens op de set te staan als Rita Van den Bossche. 'Ik denk weleens terug aan al die dagen dat ik met m'n wagen in de file stond naar de set. Wel, ik zou graag nog eens in de file staan. Natuurlijk zal ik af en toe nog in 'Familie' opduiken. Al is dat natuurlijk niet hetzelfde als dagelijks naar de set rijden...' 

'Jacky was zelf vragende partij om uit de reeks te stappen', laat de commerciële zender weten in een reactie. 'Een definitieve terugkeer van haar personage in de reeks is momenteel dus niet aan de orde.'

Bron: Het Nieuwsblad

Bart Van den Bossche verdwijnt dan toch uit Familie (28/04/2015)

Week4Bart

Na maanden twijfelen is de knoop doorgehakt: het personage Bart Van den Bossche verdwijnt uit 'Familie'. Wellicht een hele schok voor de vele 'Familie'-fans, maar het drukke leven van acteur Chris Van Tongelen (46), die voortdurend naar Amerika vliegt om er stiefzoon Ian Thomas bij te staan, is niet langer combineerbaar met tv-opnames. Chris blijft wel optreden met De Romeo's. Na Jacky Lafon en Martine Jonckheere verliest de VTM-soap opnieuw een dragende figuur.  

Een koude douche voor fans van soapfiguur Bart Van den Bossche en acteur Chris Van Tongelen. Het personage verdwijnt na meer dan 5.500 afleveringen op het einde van dit seizoen uit de VTM-soap. Bart Van den Bossche was sinds het begin van de soap in 1991 erbij. Met de beslissing valt het doek over een lange periode van twijfels over de toekomst van Van Tongelen bij 'Familie'. De reden voor de exit: een veel te drukke agenda. Zo zingt Chris ook bij de Vlaamse groep De Romeo's en pendelt hij op en neer naar de VS, waar zijn vrouw en stiefzoon Ian Thomas wonen. Hij helpt de jonge zanger bij de uitbouw van zijn internationale carrière. Een combinatie die niet meer vol te houden is. Zo vloog hij alleen al tijdens de eerste maanden van 2015 zes keer naar Los Angeles. Het maakte de beschikbaarheid van de acteur voor 'Familie', waar sinds enkele maanden met zogenaamde 'opnameblokken' wordt gewerkt, alsmaar moeilijker. 

Bron: HLN.be

De legendarische Guido Van den Bossche ooit terug in Familie? (17/09/2014)

Karelderuwe2014

Afgelopen dinsdag 16 september werd menig fan van Familie verrast toen acteur Karel Deruwe tijdens een persiflage rond Gunther Levi in het programma Lang Leve, opnieuw in de huid van pater familias Guido Van den Bossche kroop. Daarbij hoeft het, wat Karel Deruwe betreft, niet te blijven.

In 1999 vertrok Karel Deruwe met slaande deuren uit de soap, na een zoveelste geschil met de makers. Een terugkeer werd toen uitgesloten en dus werd Vlaanderen geschokt met de dood van dé hoofdfiguur uit de reeks. Nu, 15 jaar later, vertelt Karel Deruwe in een interview in Dag Allemaal dat wat hem betreft, die hele twist vergeten en vergeven is. Hij zet zelfs de deur op een kier voor een terugkeer. Hoewel dat sterk lijkt op een open sollicitatie, zegt hij zelf niet meteen een vragende partij te zijn, omdat hij voldoende uitdaging vindt in zijn theaterwerk. Ook is hij van mening dat de reeks inmiddels een qua verhaallijnen te brave omwenteling heeft gemaakt, ten koste van het soort actie en drama uit de beginjaren, zoals de ontploffing van het Hilton Hotel in 1997.

Around Wikia's network

Random Wiki