Wikia

Familie Wiki

Familie VTM Wiki:Nieuws

Talk0
1,322pages on
this wiki

Michael Vroemans verdwijnt opnieuw bij 'Familie' (22/12/2014)

S24-maarten
Opvallend nieuws in Het Laatste Nieuws van maandag: acteur Michael Vroemans verdwijnt in het voorjaar van 2015 uit Familie. De 37-jarige acteur speelt in Familie al jaren de rol van Maarten Van den Bossche. Michael vertolkte die rol voor het eerst in 2006. In 2013 verdween Vroemans voor het eerst uit Familie.Samen met zijn soapvriendin Roos was hij op wereldreis vertrokken. We zouden wellicht nooit nog wat van Vroemans horen.

En toch dook hij eerder dit jaar terug op in de soap. Maarten en Roos waren echter in handen van terroristen gekomen. De kijker kreeg enkele maanden geleden nog een vrij zwaar scenario voorgeschoteld waarbij we uiteindelijk afscheid zouden nemen van Roos. En in 2015 nemen we dus ook afscheid van Maarten. Zijn come-back heeft amper even lang geduurd dan de periode dat hij niet te zien was in de reeks. Met Michael Vroemans verliest Familie alweer een kleurrijk figuur maar wie weet wat de makers van de soap nog voor de kijkers in petto hebben.

Bron: Showbizzsite.be

Noah Verswijver verdwijnt uit 'Familie', Arthur blijft (22/12/2014)

Arthur
Wegens de wet van de kinderarbeid, mag Noah Verswijver niet langer de rol van Arthur spelen. Zijn ouders zeggen dat hij hier heel graag mee had doorgegaan en dat het helemaal niet werken voor hem was, want dat Noah zich er helemaal thuis voelde. Ze zeggen ook nog dat ze allemaal de tv-familie van Noah zullen missen.

Het personage Arthur zal niet uit de soap verdwijnen. Een ander kindje zal de rol van Noah overnemen en zal vanaf dan de nieuwe Arthur spelen in 'Familie'. Noah's opnames zijn intussen afgerond en hij zal nog tot april-mei te zien zijn bij 'Familie'. Daarna zal een andere baby de rol overnemen.

Bron: Officiële Facebookpagina Noah (Arthur Van den Bossche)

Dan toch een trouw in ‘Familie’ (19/12/2014)

Familie 5410 004
Familie 5410 006
In de aflevering van gisteravond lag de toekomstige bruid nog hysterisch te wezen in bed, maar vanavond is het zover: Mieke en Niko geven elkaar het ja-woord in Familie.

‘Wílt gij wel met mij trouwen?’ Het was een licht hysterische Mieke – gespeeld door Caroline Maes – die haar verloofde Niko – een rol van Jo Hens – in bed confronteerde. Voor wie niet dagelijks naar de VTM-soap Familie kijkt: Mieke en Niko staan op trouwen, maar er zit een flink haar in de boter. Niko is er niet met zijn gedachten bij en lijkt niet echt wakker te liggen van ‘de schoonste dag van zijn leven’. Daar is een reden voor: Niko is er niet in geslaagd een verblijfsvergunning te bemachtigen voor zijn goede vriend ­Bodé, een arbeider van Afrikaanse origine die zijn vader verloor toen die tijdens zwartwerk van een stelling viel. Niko krijgt het hele gedoe met Bodé, die intussen is moeten terugkeren, niet uit zijn hoofd.

Maar u weet hoe dat gaat in soaps: na regen komt heel snel zonneschijn. Vanavond geven Mieke en Niko het driekwart miljoen kijkers van Familie waar ze al een tijd op zitten te wachten: een trouwpartij. Niko heeft alles uit de kast gehaald om zijn toekomstige te verrassen. Alles draait rond het thema ‘klavertje vier’: Niko heeft vier getuigen ingeschakeld, er wordt op vier plaatsen gefeest, er zijn vier vervoermiddelen en vier outfits om in te trouwen.

Voor actrice Caroline Maes waren het fijne opnames. ‘Zo’n opnamedag blijft heel bijzonder om te doen, ook al stapt Mieke niet voor de eerste keer in het huwelijksbootje. Van de ene jurk in de andere mogen stappen, feesten, dansen, lachen: het zijn mooie en fijne momenten om te mogen spelen. En ik mocht door het klavertje vier-thema vier verschillende outfits aantrekken.’

Uiteraard zal het u niet verbazen dat er toch donkere wolken boven de trouwdag gaan hangen. Het wrange overlijden van de vader van Bodé hangt nog in de lucht, net als de miserie van Guido (Jordi Rottier) die van vluchtmisdrijf wordt beschuldigd.

Bron: Het Nieuwsblad

Opnames ‘Familie’ kunnen toch doorgaan in Fatih moskee (12/12/2014)

Er heerst verdeeldheid in de Beringse Fatih moskee. Onderwerp van discussie zijn opnames die VTM er wil maken voor de televisieserie ‘Familie’. Volgens politica Meral Özcan (Open Vld) is dat omdat de moskeevereniging niet wilde dat er moslima’s gefilmd zouden worden. Schepen Duygy Akdemir (s.pa) spreekt dat tegen. Woensdag kreeg VTM een telefoontje uit Beringen met de melding dat er “liever niet” zou gefilmd worden in de moskee. Maar gisteren kwam er opnieuw een telefoontje met de belofte dat de opnames toch kunnen doorgaan.

Over de onenigheid zelf is er trouwens ook onenigheid. Open Vld-politica Özcan bracht het verhaal naar buiten. Volgens haar heeft de moskeevereniging er een probleem mee dat er in de moskee ook vrouwen gefilmd zouden worden.“Maar ik zie het probleem niet, want de figuranten - moslimvrouwen - geven toestemming om zich te laten filmen”, liet ze optekenen op TVL.

Schepen Akdemir spreekt dat verhaal formeel tegen. “Op 21 november werden wij gecontacteerd door Toerisme Beringen, met de vraag of wij het verzoek van het productiehuis van ‘Familie’ konden overmaken aan de moskeevereniging. Mijn man, Ahmet Koç, is secretaris van die vereniging. Omdat moslims de laatste maanden dikwijls negatief in het nieuws komen, werd er binnen de vereniging serieus gediscussieerd. Mijn man heeft daarop de verhaallijn verduidelijkt en uiteindelijk ging iedereen akkoord om de opnames toe te laten. Maar we moesten wel nog bevestiging krijgen van het overkoepelend orgaan in Brussel. Dat waren interne gesprekken. Wat Meral Ozcan nu naar buiten brengt, zijn onwaarheden die ons moslims in een slecht daglicht stellen.”

Bron: Gazet van Antwerpen

Limburgse moskee weigert opnames ‘Familie’ (11/12/2014)

Beringen - De voorzitter van de Beringse Faith-moskee heeft opnames geweigerd van de VTM-soap ‘Familie’. OCMW-raadslid Meral Özcan noemt dat een gemiste kans.

De moskeevoorzitter weigerde de tv-ploeg van ‘Familie’ te ontvangen in de moskee omdat hij niet wilde dat er moslima’s als figuranten zouden moeten dienen. Volgens Özcan is dat echter een gemiste kans. ‘Dit was een kans om de islamcultuur binnen te brengen in een populaire Vlaamse serie. Het was een positief verhaal: een Marokkaanse jongen wil zijn Vlaamse vriendin tonen hoe het er in de moskee aan toe gaat. De voorzitter had eerst toegezegd, maar is op zijn beslissing teruggekomen. Zo’n reactie is niet meer van deze tijd’, aldus Özcan in Het Laatste Nieuws.

Bron: Het Belang van Limburg

Verdwijnt binnenkort ook Chris Van Tongelen uit Familie? (18/11/2014)

640px-Familie 5306 002
Gesprekken over zijn toekomst bij de VTM-soap zijn in volle gang, maar het is onduidelijk wat die zullen opleveren. Niet dat de bazen van de populaire reeks hem kwijt willen, integendeel. Maar Chris is zelf aan het twijfelen geslagen.

Alles heeft te maken met de carrière van zijn stiefzoon Ian Thomas. Die neemt in Amerika steeds groter wordende proporties aan en Chris denkt er aan om ook tijdelijk naar de Verenigde Staten te verhuizen. Dat combineren met Familie is natuurlijk niet te doen.

Een beslissing zal zich binnenkort moeten opdringen. Stel dat Chris echt verhuist, wat gaat er dan met De Romeo's gebeuren? Mogelijk zal Chris dan regelmatig over en weer vliegen om zijn collega's Davy Gilles en Gunther Levi op het podium te vervoegen.

Bron: Showbizzsite.be

Sara Gracia opnieuw in Familie (09/11/2014)

Actrice Sara Gracia liet via Twitter en Instagram weten dat ze opnieuw op de set van Familie staat. Drie jaar geleden vertolkte ze enkele weken de gastrol van Kelly, die samen met haar moeder Vera Peter Van den Bossche wou oplichten. Het is voorlopig nog niet duidelijk of het over dezelfde rol of over een nieuwe rol gaat.

Karin Tanghe binnenkort in Familie (04/11/2014)

4906626925 59e6996443
Actrice Karin Tanghe, bekend van o.a. Sara,  Kulderzipken en De Vijfhoek, maakt deze maand nog haar intrede in de populaire soap. Ze zal de rol van Isabelle De Groot vertolken, de grootmoeder van Thomas en ex-lief van Jan Van den Bossche.

Isabelle kwam al meerdere keren ter sprake, en zal voor veel opschudding zorgen binnen de familie. Hoe zal Linda bijvoorbeeld reageren wanneer de ex van Jan plotseling voor de deur staat? Op welke dag het personage juist haar intrede maakt, is nog niet bekend. 

Nieuwe generiek op 14 november (31/10/2014)

GROOT NIEUWS! Op 14 november lanceert Familie een gloednieuwe generiek. Er zijn nog geen details bekend, maar VTM koppelt er wel een leuke wedstrijd aan. Je kan zelf een foto insturen van je vriendengroep, en misschien maakt jouw foto op 14 november wel deel uit van deze gloednieuwe generiek.

Mieke en Niko huwen op Heistse berg (30/09/2014)

444512-jdw-002
Heist-op-den-Berg - Zowat de hele cast van de VTM-soap Familie en een bus vol figuranten palmen woensdag het Kerkplein van Heist-op-den-Berg in. Volgens de makers wordt het een cruciale draaidag, want het huwelijk van Niko en Mieke wordt boven op de berg ingeblikt.

"Het is een cruciale scène voor ons", zegt algemeen opnameleider Thomas Leysen. "Zowat de hele cast zal aanwezig zijn. We komen ook met een uitgebreide technische ploeg en een tachtigtal figuranten. De opnames duren een hele dag en zullen in en rond de mooie oude dekenij gebeuren, waar ook de echte huwelijken plaatsvinden", zegt algemeen opnameleider Thomas Leysen.

"Het heeft geen zin om te komen kijken, passanten zullen niets kunnen zien", benadrukt de man. "We gaan de set niet afsluiten met hekken. Maar er zullen mensen van ons aanwezig zijn die zullen vragen aan de aanwezigen om afstand te houden. Buiten onze figuranten mogen er geen mensen in beeld lopen."

De kant van de oude dekenij zal woensdag een hele dag afgesloten worden voor alle verkeer. De vraag kwam van de makers, het schepencollege gaf groen licht na een positief advies van de gemeentelijke diensten.

Bron: Gazet Van Antwerpen

Familie filmt oude dekenij (02/10/2014)

Opnames Huwelijkmiekeniko
Een opnameploeg van de VTM-soap Familie was gisteren een hele dag in de weer op het Kerkplein.

Aan de oude dekenij werd het huwelijk van de personages Mieke en Niko ingeblikt. "Gemeentehuizen liggen meestal op drukke plaatsen, maar hier in Heist-op-den-Berg is het rustig. Het is ook een mooie omgeving om opnames te maken. We zijn de gemeente dankbaar dat we voor een dag het Kerkplein mogen inpalmen", aldus opnameleider Thomas Leysen.

Naast het bruidskoppel waren bekende personages als Anna, Albert, Jan en Mathias aanwezig. Het was dan ook een hoogdag voor de lokale fans van de soap. Een twintigtal kwam vanop een afstand de opnames volgen. "Ik volg de serie al van in de beginjaren, en wou eens weten hoe dat allemaal gefilmd wordt", zegt Carine Moras. "Het is de allereerste keer dat ik de acteurs in het echt zie, en ik vind dat ze er in levenden lijve mooier uitzien dan op televisie. Je moet het ook maar doen hé. Als er iemand lacht of zijn tekst vergeet, moeten ze helemaal opnieuw beginnen."

Bron: Het Laatste Nieuws

VJ Elisa Guarraci krijgt rol in Familie (30/09/2014)

8c96f754-4862-11e4-8c3e-d189ca742f1d web scale 0.0962773 0.0962773
Elisa Guarraci, vj bij jongerenzender JIM, heeft haar eerste acteursrol beet. De Genkse maakt op 5 november haar debuut in de VTM-reeks ‘Familie’. “Ik ben óverenthousiast over deze bijrol, tijdelijk of niet”, zegt Elisa. “Ik heb al wat opnames achter de rug en heb als grote ‘Familie’-fan naast mijn idolen mogen staan. Fantastisch!."

Over de rol kan ze voorlopig alleen dit verklappen. “Ik kom via modellenwerk in contact met de Van den Bossches.”

Bron: Het Belang Van Limburg

Hilde De Baerdemaeker verdwijnt tijdelijk uit Familie (17/09/2014)

LiesbethJefWeek12
Hilde De Baerdemaeker (36) zal een tijdje niet meer te zien zijn in de populaire vtm-serie Familie. De actrice vertolkt de rol van Liesbeth Pauwels, maar door de opnames van een nieuwe politieserie moet ze haar rol in Familie “tijdelijk afbouwen”, zo vertelt ze aan het weekblad TV Familie. Na haar rol als politievrouw in Aspe, zal De Baerdemaeker opnieuw in een soortgelijke rol kruipen. Deze maal als inspecteur Liese Meerhout.

“Ik mag nog niks verklappen, maar de trouwe Familie-kijkers moeten niet vrezen. Mijn personage verdwijnt niet uit de reeks”, zo licht De Baerdemaeker toe. “Ze zullen Liesbeth hoogstens een half jaar moeten missen. Dat valt nog wel mee hé.”De actrice geeft toe dat ze haar vaste rol in de populaire vtm-reeks niet kwijt wil. “Ik hoef niet meer om de drie maanden een andere job te zoeken en kan elke dag naar dezelfde locatie rijden”, zo zegt ze aan TV Familie. “Deze job geeft me rust.”  bron: Belga

De legendarische Guido Van den Bossche ooit terug in Familie? (17/09/2014)

Karelderuwe2014
Afgelopen dinsdag 16 september werd menig fan van Familie verrast toen acteur Karel Deruwe tijdens een persiflage rond Gunther Levi in het programma Lang Leve, opnieuw in de huid van pater familias Guido Van den Bossche kroop. Daarbij hoeft het, wat Karel Deruwe betreft, niet te blijven.

In 1999 vertrok Karel Deruwe met slaande deuren uit de soap, na een zoveelste geschil met de makers. Een terugkeer werd toen uitgesloten en dus werd Vlaanderen geschokt met de dood van dé hoofdfiguur uit de reeks. Nu, 15 jaar later, vertelt Karel Deruwe in een interview in Dag Allemaal dat wat hem betreft, die hele twist vergeten en vergeven is. Hij zet zelfs de deur op een kier voor een terugkeer. Hoewel dat sterk lijkt op een open sollicitatie, zegt hij zelf niet meteen een vragende partij te zijn, omdat hij voldoende uitdaging vindt in zijn theaterwerk. Ook is hij van mening dat de reeks inmiddels een qua verhaallijnen te brave omwenteling heeft gemaakt, ten koste van het soort actie en drama uit de beginjaren, zoals de ontploffing van het Hilton Hotel in 1997.

Martine Jonckheere ontslagen bij Familie (12/09/2014)

640px-Familie 5293 008
'Familie' neemt aan het einde van dit - pas gestarte - seizoen afscheid van een echte legende: Martine Jonckheere. Martine gaf meer dan tien jaar lang gestalte aan het personage Marie-Rose De Putter, vrouw van Guido Van Den Bossche en moeder van Veronique en Peter

Maar nu ze als Marie-Rose een heuse helikoptercrash heeft overleefd, een eigen modehuis heeft opgestart en opnieuw de liefde heeft gevonden bij Mathias, zit het er voor Martine op. Ze zal nog tot het einde van dit seizoen schitteren op het scherm, maar daarna is het tijd voor iets anders.

‘De beslissing was zwaar’, zegt algemeen directeur van TvBastards Guy Goedgezelschap. ‘Samen met Martine kijken we terug op een mooie en intense samenwerking van meer dan tien jaar. We zijn haar erg dankbaar omdat ze zo veel jaren lang het beste van zichzelf heeft gegeven. Verandering en evolutie zijn de laatste jaren echter erg belangrijk geworden in het Familie-verhaal. De drijfveer om constant bij te sleutelen, te verbeteren en de verhaallijnen zuurstof te geven, is eigen aan een langlopende reeks. En dat gaat automatisch gepaard met de introductie van nieuwe gezichten, maar ook met afscheid nemen van acteurs’. 

‘Uiteraard doet deze beslissing pijn, maar ik aanvaard en respecteer ze’, reageert Marine Jonckheere. ‘Ik kijk nu vooruit naar de toekomst en zal er in eerste instantie alles aan doen om mijn rol zo goed mogelijk te volbrengen. Ik neem de tijd om rustig afscheid te nemen van Marie-Rose, die mij altijd heel dierbaar is geweest. Ten slotte richt ik een speciaal woord van dank tot de trouwe Familie-kijkers die elke dag rond de klok van 20 uur op VTM afstemmen: jullie blijven voor altijd in mijn hart’. Hoe het vertrek van Martine in het verhaal aangepakt zal worden en wat er met het personage Marie-Rose zal gebeuren wordt nog bekeken door de scenaristen. 

bron: vtm.be en Het Nieuwsblad

Slechterik uit Familie werkt aan eigen show (12/09/2014)

Screenshot 2014-09-01-20-23-41~2
Wij kennen hem momenteel vooral als terrorist uit Familie die het Maarten ontzettend moeilijk maakt...

Rember Lutz is een beloftevolle jonge acteur die we in 2014 aan het werk konden zien als terrorist in de populaire VTM soap 'Familie'. Ook al doet zijn naam mogelijk niet meteen een belletje rinkelen toch heeft hij al meegedraaid in een heleboel producties (Cordon, Ella, Katarakt, Crème de la Crème, Rox.) Verder duikt hij regelmatig op in reclamespots.

Hij werkt druk aan zijn eigen shows samen met zijn huisfotografe Wanda Detemmerman en regisseur/acteur Tom De Beckker (John uit Vlaamse Velden). De première van zijn one-man-show 'Joie de Vivre' is voorzien voor april 2015. In December 2014 speelt hij try outs in Antwerpen. En daar kijken wij enorm naar uit, wie op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws hierover kan terecht op zijn Facebook pagina...

bron: showbizzsite.be

Sofie Truyen keert niet terug naar Familie (09/09/2014)

Familie afl4929 05
Het is inmiddels meer dan een een jaar geleden dat Sofie Truyen halsoverkop haar rol als Evy Hermans in Familie moest opgeven. Niet haar CVS, zoals toen door de pers werd aangenomen, maar wel de ziekte van Lyme zorgde ervoor dat ze maanden buiten strijd zou zijn. Marianne Devriese kreeg in de zomer van 2013 een contract om haar gedurende een jaar te vervangen. Afgelopen zomer werd de deur voor Sofie Truyen zoals beloofd weer open gezet, maar die bedankte voor het voorstel, vertelt ze deze week in Story. "Dat is definitief afgerond. Ik heb dat zeven jaar met veel plezier gedaan en mis ook wel bepaalde fijne collega's, maar het is tijd voor iets nieuws in mijn leven en ik zoek het toch meer in de theaterwereld."

Het lijkt er dus op dat Marianne Devriese ook in de nabije toekomst de rol van Evy zal blijven vertolken, al is er voorlopig geen bevestiging van wat beide partijen daarrond zijn overeengekomen.

Laura Tesoro neemt afscheid (29/08/2014)

Afscheid Laura Tesoro
Voor Laura is het vandaag toch een beetje een pijnlijke dag. Sinds 2012 staat ze namelijk al op de set van Familie en vandaag heeft Laura haar laatste draaidag als Charlotte. Laura is zoals wij ze kennen steeds goedgezind, happy en kan met iedereen goed overweg dat maakt dit afscheid bij haar collega's wellicht extra pijnlijk. Ze zal gemist worden op de set van Familie. Gelukkig voor de kijkers zal ze nog wel enkele maanden te zien zijn. Hoe ze uiteindelijk uit de reeks vertrekt blijft natuurlijk nog een groot vraagteken om ons kijkplezier niet te vergallen.

En wat nu? Wel Laura heeft pas een nieuwe single uit en zal zich vooral op de muziek toeleggen, en wie weet duikt ze binnenkort wel op in een andere tv reeks.

BRON: showbizzsite.be / FOTO: Jef De Smedt - officiële fanpagina (Facebook)

Familie daagt uit! (28/08/2014)

Familie daagt uit-1
Dit seizoen wordt Familie nog plezanter! Elke maand dagen de acteurs de kijkers uit om een opdracht uit te voeren. Dit kunnen makkelijke, maar soms ook moeilijke opdrachten zijn. Als de kijkers slagen in de opdracht, voorzien ze een tegenprestatie!

Voor meer informatie over deze actie, zie hier.

BRON: vtm.be

Jef De Smedt wil in het Guinness Book of Records (26/08/2014)

G6.1-3
Acteur Jef De Smedt speelt voor het 23ste jaar op rij de rol van Jan Van den Bossche in de populaire VTM-soap. En hij is niet van plan om de reeks snel te verlaten. In een interview met Dag Allemaal vertelt hij over zijn droom om in het Guinness Book of Records te belanden als acteur die het langst éénzelfde rol speelt. 

In hetzelfde interview vertelt De Smedt over het nieuwe seizoen en geeft hij al een klein voorsmaakje. Jan zal opnieuw meer op de voorgrond treden en dat heeft allemaal te maken met de komst van zijn nieuwe kleinzoon Thomas Feyaerts. Deze verhaallijn zal gedurende het hele seizoen nog een belangrijke rol spelen, en het belooft spannend te worden. 

Mieke en Niko trouwen op...

Trouwdatum Mieke&Niko
Wat gaat er op 19 december 2014 gebeuren? We vertellen het jullie graag. Die dag stappen Mieke en Niko uit Familie in het huwelijksbootje. Niko vroeg haar ten huwelijk tijdens de seizoensfinale van het vorige seizoen, maar tijdens de start van het 24ste seizoen wordt al snel duidelijk dat ze niet meteen de geschikte datum vinden.

Dat probleem zullen ze uiteindelijk toch oplossen, want dit doek hangt momenteel in het decor van hun huisje en veel andere mogelijkheden zijn er niet. Het lijkt er dus sterk op dat Mieke en Niko niet al te lang zullen wachten voor ze elkaar het ja-woord geven. Hou jullie brievenbus alvast in de gaten voor een uitnodiging. Dit is alweer het zoveelste huwelijk uit de geschiedenis van Familie. Zo weten we nu ook dat dit huwelijk er ook daadwerkelijk komt. Want in een soap weet je nooit, natuurlijk. 

Het Mysterie Thomas Feyaerts is ontrafeld (16/08/2014)

Familie 18
Op maandag 25 augustus start bij VTM het nieuwe seizoen van 'Familie'. Heel wat mysteries zullen daarin worden ontrafeld. Voor een pak 'Familie'-fans is één vraagstuk inmiddels opgelost: dat van Thomas Feyaerts.

Via de VTM app konden zij tijdens de zomer zoeken naar het verhaal rond de echte Thomas Feyaerts en dat van zijn dubbelganger. Meer dan 177.500 nieuwsgierigen verdiepten zich dag na dag in een boeiende en vaak verrassende speurtocht die vandaag zijn ontknoping kende in de studio's van 'Familie' in Boortmeerbeek. Tien spelers van de app ontvingen GPS-coördinaten die hen daarheen brachten. Zij hadden de opdracht om de laatste puzzelstukken in elkaar te doen passen. Zaterdagochtend 16 augustus rond 10.00 uur gonsde het van de bedrijvigheid in en rond de 'Familie'-studio's bij TV Bastards in Boortmeerbeek. 10 duo's kregen er een exclusieve rondleiding op de set.

Wat ze niet wisten was dat er ook een aantal hoofdrolspelers aanwezig waren: Thomas Van Caeneghem (Thomas Feyaerts), Pieter Verelst (Thomas Feyaerts), Annie Geeraerts (bomma Anna) en Jef De Smedt (Jan Van den Bossche). Dat ontdekten ze druppelsgewijs in de zoektocht naar de laatste raadsels uit de app. 

Al tijdens de rondleiding moesten de spelers oren en ogen goed openhouden, want overal waren elementen verborgen die belangrijk waren voor de zoektocht. Die aanwijzingen hielpen hen in de slotfase van de app, waarin het allerlaatste vraagstuk moest opgelost worden: van wie is Thomas Feyaerts de kleinzoon?

Hilde De Baerdemaeker speelt hoofdrol in nieuwe politieserie (31/07/2014)

Hilde de baerdemaeker 2
Hilde De Baerdemaeker de hoofdrol te pakken in een nieuwe politieserie van VTM, die de opvolger van 'Aspe' moet worden. Ze zal hierin gestalte geven aan politievrouw Liese Meerhout, die na een passage bij de cel voor Kunstcriminaliteit in Brussel, wordt toegevoegd aan een Antwerps rechercheteam. 

De opnames voor de serie starten in het voorjaar 2015. Het is de bedoeling om er een langlopende reeks van te maken, wat maakt dat ook een tweede en derde jaargang reeds zijn besteld. Gezien het om een langdurig project gaat, is het niet geheel ondenkbaar dat Hilde De Baerdemaeker op termijn uit 'Familie' zal verdwijnen, maar daarover houden ze bij VTM vooralsnog de lippen stijf op elkaar.

Nele keert niet terug naar de reeks (29/07/2014)

640px-Nele015
Een tijdje geleden ontstond het gerucht dat Nele Van Winckel, de ex-vrouw van Jan Van den Bossche, zou terugkeren naar de reeks als de tante van Delphine Van Winckel. In Dag Allemaal vertelt acteur Jef De Smedt dat er in ieder geval geen terugkeer zit aan te komen.

Hermine Selleslaghs, die bijna tien jaar lang de rol van Nele op zich nam, is niet meer actief als actrice en werkt als Training Manager in een bedrijf. Volgens De Smedt zijn deze geruchten het gevolg van de nieuwe Familie-App over het mysterie van Thomas Feyaerts. 

Charlotte verdwijnt uit Familie (29/07/2014)

42305979

Enkele weken geleden heb ik in overleg met de makers besloten om te stoppen met mijn acteerwerk in Familie. Ik heb de rol van Charlotte twee jaar lang met plezier gespeeld, maar nu is het tijd voor iets anders. Ik heb zin in nieuwe uitdagingen", vertelt Tesoro in Story.

"Ik ga de set missen, want ik heb er heel veel bijgeleerd en leuke mensen ontmoet. Ik wil wel blijven acteren, maar dan in een andere reeks en dus ben ik volop audities aan het doen. Hoe Charlotte verdwijnt? Dat mag ik niet zeggen, maar het belooft wel spannend te worden.

Jacky Lafon blijft beschikbaar voor gastoptredens (01/07/2014)

Familie 5284 006
Een week na het bericht dat het personage Rita in 2015 uit Familie zal verdwijnen, stuurde actrice Jacky Lafon via Dag Allemaal een belangrijke kanttekening de wereld in: in de toekomst blijft ze beschikbaar om bij gelegenheid een sporadisch gastoptreden te maken. Het is dus niet zo dat we binnenkort gegarandeerd het allerlaatste van Rita te zien zullen krijgen.

Inmiddels liet hoofdscenarist Hugo Van Laere ook weten dat Jacky Lafon voor de rol van Rita zeker niet zal worden vervangen. "Er is er maar één die Rita kan spelen en dat is Jacky", luidt het. Daarnaast bevestigde hij nogmaals dat Rita niet zal sterven in de soap.

Jacky Lafon stopt met Familie (24/06/2014)

Rita5115
Na 23 jaar zal Jacky Lafon, die in Familie sinds aflevering 1 de rol van Rita Van den Bossche speelt, de deur van de opnamestudio's achter zich dichttrekken. De actrice, die sinds enkele jaren is overgeschakeld op dagcontracten, liet vorige week aan de makers weten ermee te willen kappen. Ze is wel nog bereid om tot het einde van het jaar mee te draaien, zodat de scenaristen de tijd krijgen om haar op een gepaste manier uit het verhaal te schrijven. Lafon heeft gevraagd om haar personage zeker niet te laten sterven. De laatste scènes van Rita zijn uiterlijk in de lente van 2015 te zien.

Het vertrek van Jacky Lafon uit de soap hing al een aantal jaar in de lucht. Ze is immers al geruime tijd misnoegd over de evolutie van haar personage en van de soap in het algemeen. Aanvankelijk gaf ze begin dit jaar nog haar woord om tot het 25ste seizoen aan te blijven, maar op die beslissing kwam ze nu terug. Ook al heeft haar onvrede een rol gespeeld in deze beslissing, ze is vooral een gevolg van fysieke klachten. Sinds een jaar heeft Lafon geregeld last van stress en migraine-aanvallen, waardoor haar dokter erop aandrong om te kiezen tussen optreden en acteren. 

Vanderstukken wordt presentator (16/06/2014)

Benny001

Roel Vanderstukken, die sinds november 2012 te zien is als Benny Coppens in Familie, gaat vanaf de zomer aan de slag bij televisiezender VIJF, waar hij het nieuwe seizoen van De Huisdokter zal gaan presenteren. In dat programma worden woningen gerestyled. De opnames starten in augustus en de reeks komt dit najaar al op het scherm.

Het is meteen het presentatiedebuut voor Vanderstukken, die eerder al wel een zijsprong van acteren naar zingen maakte. Toch is het niet zijn bedoeling om zich full-time op presentatiewerk te gaan richten. Zo zegt hij ook te zullen blijven meewerken aan de soap Familie, ook al lopen de draaiperiodes door elkaar.

Familie lanceert app voor tijdens de zomermaanden (13/06/2014)

2628174918

Fans van de serie Familie moeten vanaf 27 juni weer een paar maanden op hun honger blijven zitten, dan gaat Familie opnieuw in zomerslaap. Al moet je dit jaar niet helemaal afscheid van de serie nemen.  VTM ontwikkelde namelijk een Familie-app, die geheel rondom het nieuwste personage van de serie draait: Thomas Feyaerts, de huisgenoot van Mieke, Niko, Zjef en Evy. Die man blijkt niet zuiver op de graat. Via de app kan je de sms-berichten, mails, foto's voicemailberichten en notities bekijken. Zo kunnen de fans meer te weten komen over het nieuwe personage en aan het puzzelen gaan wat er nu eigenlijk echt mis is met Thomas. "We hebben de app erg gebruiksvriendelijk gemaakt. Wie met Facebook kan werken, kan dat ook met deze app. Het kost je ook geen uren tijd. Alleen maar voordelen, eigenlijk." De Familie-app wordt vanaf vrijdagavond 27 juni toegevoegd aan de meest recente update van de VTM-app.

Gijzeling in de seizoensfinale (22/05/2014)

Familie terugkeermaartenroos 1 (1)
Over een goede maand wordt de finale van het 23ste seizoen van Familie uitgezonden. Terwijl fans al weken over allerlei mogelijke verhalen speculeren, werd één van de eindplots reeds door de makers zelf naar buiten gebracht.

Vanaf volgende week komen Maarten en Roos na een jaar afwezigheid weer in beeld. Hun wereldreis zit er zo goed als op, op een trip naar Pakistan na. Die dreigt helemaal fout te lopen, wanneer het koppel er gegijzeld wordt door een groep extremisten. De spannende scènes, die grotendeels op Tenerife werden opgenomen, verschijnen de komende weken op het scherm en bereiken hun hoogtepunt in de seizoensfinale.

De gijzeling van Maarten en Roos wordt niet het enige onderwerp van de extra-lange aflevering. Welke verhaallijnen nog aan bod komen, wordt over enkele weken bekend gemaakt.

Binnenkort een nieuw fietsongeval in Familie (03/05/2014)

7fcc00b4-c095-11e3-8d55-5225eac5a991 original.jpg.h380.jpg.568
Een aantal weken geleden zagen we in Familie hoe de jonge Louise op haar fiets werd aangereden, maar er gelukkig met lichte verwondingen vanaf kwam. Binnenkort komt er opnieuw een fietsongeval aan, met deze keer Hannah als slachtoffer. Voor de opnames werd afgelopen woensdag 30 april een deel van de Ringlaan in Opwijk afgesloten voor het verkeer. 

Hannahs fietsongeval komt volgens Het Nieuwsblad eind juni op het scherm en vormt dus meer dan waarschijnlijk een onderdeel van de spannnende seizoensfinale. Over de afloop is niets bekend.

Nieuw personage in Familie (29/04/2014)

10155943 794704353888077 8076596516735252101 n

De afgelopen dagen hoorden de kijkers van Familie al hoe Fashion in zee gaat met een nieuw modellenbureau. De eerste samenwerking verloopt echter alles behalve vlot. Die moeilijkheden vloeien vooral voort uit de persoonlijkheid van Elise Casters, de harde zakenvrouw die aan het hoofd van het agentschap staat. Hoewel het doorgaans gebruikelijk is dat het modebedrijf de wetten stelt, is Elise absoluut niet van plan om over zich heen te laten lopen.

Peter is aanvankelijk niet te spreken over de houding van Elise. Eens hij de confrontatie aangaat, komt hij tot inkeer. Al snel blijkt er iets moois te bloeien tussen de twee. Vraag is hoe de labiele Delphine zal reageren op deze stoorzender, nu ook zij net weer de jacht op Peter wilde openen.

De rol van Elise wordt gespeeld door Elisabeth Bungeneers, het voormalige topmodel dat in 2013 haar acteursdebuut maakte in de fictiereeks Crème de la Crème. In Familie verschijnt ze vanaf vrijdag 2 mei. Ze blijft minstens tot het einde van het seizoen in beeld.

De terugkeer van Maarten en Roos (16/04/2014)

MaartenPers
Wie op 11 april naar Familie keek, kon zien hoe Jan verrast werd door een telefoontje van zijn zoon Maarten, die aankondigde dat hij eind mei van zijn wereldreis zal terugkeren.

Het is nog steeds Michael Vroemans, die de rol ook tussen 2006 en 2013 speelde, die dan aan Maarten gestalte zal geven. De acteur staat intussen alweer volop op de set, overigens met een opvallende nieuwe look. Of hij voor korte of langere tijd in de soap blijft, is nog niet bekend. Ook Heidi De Grauwe en haar personage Roos zouden weer worden teruggehaald. VTM lichtte alvast een tipje van de sluier op met het nieuws dat Maartens terugkeer voor heel wat spanning zal zorgen. 

Margot Hallemans buiten strijd door ontstoken appendix (16/04/2014)

HannahS23
De cast van 'Familie' moet het deze week zonder Margot Hallemans stellen. De actrice werd vorige week donderdag opgenomen in het ziekenhuis met een ontstoken appendix. Margot, die in de VTM-reeks Hannah Van den Bossche speelt, ging diezelfde dag nog onder het mes en kon zaterdag alweer naar huis. Momenteel recupereert Margot, die net 21 werd, nog volop van de operatie. Vanaf volgende week kan ze opnieuw aan de slag. De dag dat ze werd opgenomen, stond ze overigens niet op de set. Al kampte ze wel al enkele dagen met hevige buikpijn, waarna ze op aanraden van de dokter naar het ziekenhuis ging.

bron: Het Laatste Nieuws

Bob Stijnen overleden (14/04/2014)

Francois
Op donderdag 10 april overleed de inmiddels 74-jarige acteur Bob Stijnen aan een hartaderbreuk. In de beginjaren van Familie was Stijnen een vaste waarde in zijn rol als François Van den Bossche, broer van stamvader Pierre.

Bob Stijnen gaf gestalte aan het personage vanaf de tweede aflevering in 1991 tot einde 1996, toen er een tijdsprong aankwam die de soap met jong bloed injecteerde. François stierf en Bob Stijnen verkaste naar de sitcom Nonkel Jef, waar hij enkele seizoenen lang de beste vriend van het titelpersonage speelde. Nadien was Stijnen nog vooral actief in het theater.

Nieuwe gastpersonages (10/04/2014)

Familie 5273 002
Vorige week namen we afscheid van Dirk, Pierrot en Gail. Maar hun leegte wordt opgevuld met een aantal nieuwe gastpersonages die hun intrede maken. 

Dave Nauwelaerts is Pieter De Wachter: een nieuwe patiënt van Linda en Mieke met een jong zoontje (Rinus De Wachter) en een hoge schuldenberg nadat zijn vrouw hem verlaten heeft. 

Karel Tuytschaever is Andreas Schillebaert: een man die Evy aanspreekt om mee te werken aan een boek. 

Guido De Craene is Bernard Cryns: een man die zaken doet met Delphine, maar al snel haar grootste vijand wordt. 

Ludo Busschots is Koen Daelman: een man die bij de Jan en Alleman pokeravonden wil organiseren.

Er staan Marie-Rose bange weken te wachten (07/03/2014)

FamilieBUYTAERT-300x168
Enkele weken geleden werd Marie-Rose (Martine Jonckheere) in de populaire VTM-soap Familie opgeroepen om in een assisenjury te zetelen. Als ze uiteindelijk geselecteerd is ontstaat ze doodsangsten uit de daaropvolgende dagen.

Alles begint als Danny Buytaert, de beschuldigde in een verkrachtingszaak op de vlucht slaat. Marie-Rose ontvangt een mysterieuze brief terwijl Matthias (Peter Bulckaen) in Frankrijk zit. Wat later vergroot de onrust als er in de buurt iemand het slachtoffer is van een verkrachting. Marie-Rose denkt meteen dat Buytaert hier voor iets tussen zit. Niet veel later moeten Marie-Rose, Delphine en Agnes doodsangsten uitstaan.

Marie-Rose wordt alsmaar angstiger en paranoia. Vooral wanneer er in de buurt een nieuw slachtoffer valt. Ze krijgt ook te horen dat de voortvluchtige uit is op wraak en dat hij familie van de juryleden aanrandt. Marie-Rose organiseert meteen een spoedbijeenkomst.

Danny Buytaert dook vrijdag 7 maart voor het eerst op in de VTM soap.

De terugkeer van Pierrot (01/03/2014)

Guillaume2-300x199
Op kerstdag 2013 kregen we Pierrot na anderhalf jaar afwezigheid weer heel even te zien, maar vanaf dinsdag 4 maart keert hij voor een periode van meerdere weken terug in Familie. Het is nog steeds Guillaume Devos die gestalte geeft aan het personage. 

Wanneer Pierrot op de hoogte wordt gebracht van de ziekte van zijn vader Dirk, voelt hij zich verplicht om zijn werk voor Vredeseilanden in Honduras te staken en weer naar België terug te keren. Niet alleen wordt het een pijnlijke confrontatie met zijn aftakelende vader en diens euthanasieplan, ook komt Pierrot voor het eerst oog in oog te staan met Gail en Justin, zijn respectievelijke halfzus en halfbroer. 

Guillaume Devos vertolkte de rol van Pierrot vanaf de tijdsprong in 2006 tot in 2012, wanneer hij op eigen vraag uit de reeks werd geschreven. De acteur liet zich toen ontvallen dat hij was uitgekeken op de rol en dat hij plannen had op opnieuw te gaan studeren. Na een verrassende eenmalige passage enkele maanden geleden keert hij weldra weer volwaardig terug, zij het voor een beperkte periode. Devos geeft voorrang aan zijn hervatte studies, staat tegenwoordig ook volop in het theater en start binnenkort met opnames voor een nieuwe fictiereeks.

Veronique verhuist naar poepchique loft (19/02/2014)

143nswj.jpg
Actrice Sandrine André over decor en verhaalwendingen in 'Familie'.

Het alles verlossende woordje 'ja' is eruit. Sinds maandagavond weten we dat Veronique Van den Bossche met Rudi, haar modeontwerper, wil trouwen. En dat er dus een resem spannende verhaalwendingen in 'Familie' aankomen. We kunnen nu al verklappen dat Veronique straks weggaat bij mama Marie-Rose, alweer kletterende ruzie krijgt met broer Peter en haar intrek neemt in een poepchique loft.

De kijkers zullen pas in mei kennismaken met het nieuwe optrekje van Veronique. Wij konden nu al een kijkje nemen in de reusachtige loft, die volledig door de decorbouwers van de VTM-soap werd ingericht in een bestaande ruimte in Gent. We troffen er een stralende Sandrine André, die nu al ruim anderhalf jaar de rol vertolkt van Veronique Van den Bossche, "slechte moeder en keiharde zakenvrouw", zoals ze haar rol zelf omschrijft. "Het zal plots allemaal heel snel gaan in 'Familie'. Het zit er bij VDB dik tegen tussen broer en zus, al is dat niet nieuw, omdat Veronique een haat-liefderelatie heeft met haar broer", vertelt Sandrine. "Deze keer escaleert de zaak. Veronique vindt dat ze weg moet bij VDB. Ook thuis gaat het niet meer zo goed en lopen de spanningen op. Veronique neemt dan de drastische beslissing om ook thuis weg te gaan en alleen te gaan wonen. Ook al omdat ze veertig is geworden en ze het tijd vindt om op eigen benen te staan en niet meer bij haar moeder in te wonen. En zo komt ze terecht in deze schitterende loft."

Het gaat van kwaad naar erger met Dirk (19/02/2014)

Dirk-300x199
Het gaat van kwaad naar erger met Dirk (Hans De Munter) in de VTM soap Familie. Het is immers al enige tijd geweten dat de man van Nathalie (Christel Domen) aan een vergevorderd stadium van dementie lijdt.

De Familie kijkers kunnen de laatste weken, maar vooral de laatste dagen zien hoe hard Dirk aftakelt in de soap. Zo herkende hij vorige week zijn goede vriend en collega Arno (Arthur Le Boudec) zelfs niet meer.

Ook Nathalie moet het steeds vaker ontgelden wanneer Dirk door zijn ziekte vaak agressief uit de hoek komt. Dokter en vriendin van de familie Leen Van den Bossche heeft besloten Dirk bij te staan in zijn wil voor euthanasie. Nathalie zal binnenkort beslissen haar werk bij VBD stop te zetten om zich volledig te kunnen concentreren op haar man.

Zowel het personage van Dirk als dat van Nathalie zullen binnenkort uit de reeks verdwijnen.

De ontwikkelingen rond Dirk komen alvast de kijkcijfers van de reeks ten goede, zo haalde Familie dinsdag zijn hoogste aantal trouwe fans in maanden en komt de kaap van 900.000 kijkers sinds lang stilaan nog eens in zicht.

Dominique Dauwe is Jake Humphrey (08/02/2014)

Jake-300x199
Op een dag krijgt Leen Van den Bossche een mail van Jake, de vader van Arthur. Hij wilt terug contact met haar omdat hij zijn zoontje wilt zien. Leen en Jan hier niet over te spreken, hij heeft haar immers in de steek gelaten toen hij vernam dat Leen zwanger was van hem. Leen stemt toch toe, maar nadat hij Arthur gezien heeft wilt hij meer. Hij vraagt Leen om een hele dag met Arthur door te brengen. Jan heeft hier geen goed gevoel bij. Uiteindelijk stemt Leen toe en Jake gaat een hele dag met Arthur op stap. Leen slaagt helemaal in paniek wanneer Jake met Arthur niet op het afgesproken moment thuiskomt. Niet veel later stelt Jake ook voor dat hij het hoederecht over Arthur krijgt.

De rol van Jake wordt vertolkt door Dominique Dauwe, hij is geen bekend acteur. Hij duikt voor het eerst op op dinsdag 18 februari 2014 en het is nog niet bekend hoe lang hij in de serie zal blijven.

Kevin Bellemans is Sébastien (23/01/2014)

Sebastien
De afgelopen dagen leken Mieke Van den Bossche en Niko Schuurmans opnieuw dichter naar elkaar toe te groeien. Niet alleen de personages in het verhaal, maar ook de fans op de sociale media zagen een nieuwe relatie zeer dichtbij komen. Niets is echter minder waar, want Mieke zal zich laten veroveren door Sébastien, de charmante zoon van één van haar patiënten als thuisverpleegster. Mieke en Sébastien beginnen al snel een relatie, dit zeer tegen de zin van Niko, die zijn jaloezie nauwelijks kan verbergen. Hij is echter niet de enige stoorzender, want ook huisgenoten Zjef en Evy vinden Sébastien maar niets. Ze halen uiteindelijk hun gelijk, wanneer Sébastien zijn ware aard blijkt te verbergen.

De rol van Sébastien zal worden vertolkt door acteur Kevin Bellemans, die vooral bekend is van het sketchprogramma En toen kwam ons ma binnen, van verscheidene Belgacom-reclames (waarin hij samen met ex-Familie-gezicht Hein Blondeel te zien is) en als het typetje Pretman uit diverse Ketnet-programma's. Hij duikt voor het eerst op op vrijdag 24 januari en zal gedurende enkele weken meedraaien.

Oude bekende duikt terug op in Familie (11/01/2014)

Familie afl5215 03
Nog deze maand zal acteur Bram Van Outryve opnieuw zijn opwachting maken als mode-ontwerper Axel De Meester. Vanaf de lente van 2011 tot in de herfst van 2012 was het personage al te zien in Familie. Op 24 januari keert hij voor één aflevering terug.

Anderhalf jaar nadat Axel de omgeving van de Van den Bossches vaarwel zei, duikt hij plotseling op ten huize Evy Hermans. Zij blijkt hem te willen inschakelen om Hannah Van den Bossche te helpen. Hannah heeft als kersvers werknemer van VDB Fashion immers een professionele fout gemaakt, die haar haar job dreigt te kosten. Vanuit zijn nieuwe job bij een ander modehuis, zou Axel wel eens de oplossing kunnen bieden die het bedrijf van een financiële kater behoedt. De vraag is echter of CEO Veronique Van den Bossche deze oplossing zal accepteren, en of dit volstaat om Hannah haar job terug te bezorgen.

Een nostalgisch Kerstfeest (08/12/2013)

Familie 5193 004
De makers van Familie zorgen voor een aangename verrassing op Kerstdag. Tijdens het Kerstfeest van de Van den Bossches zal "de bomma" aan de hand van een Skypeverbinding worden verrast door haar familieleden die in het buitenland verblijven. We zien daarbij Maarten en Pierrot Van den Bossche en ook Lovely Van der Venne weer heel even opduiken in de soap. Voor de gelegenheid verleenden acteurs Michael Vroemans, Guillaume Devos en Vandana De Boeck graag hun eenmalige medewerking.

Ook voor Dirk en Nathalie werd een portie geluk gereserveerd, want hun kinderen Justin en Gail keren voor de feestdagen naar België terug. Tot slot maakt ook de jonge Cédric na anderhalve maand afwezigheid zijn rentree.

Nathalie verdwijnt uit de soap

Nathalie de bie
Eerder raakte al bekend dat Hans De Munter alias Dirk Cockelaere weldra op dramatische wijze uit de soap zal verdwijnen. Dit maakt dat stilaan ook het verhaal van Christel Domen alias Nathalie De Bie uitgezongen raakt en het personage nog voor het seizoenseinde van het toneel verdwijnt.

Christel Domen dook voor het eerst op in de soap op 12 april 2012. Aanvankelijk ging het maar om een kleine rol, die aansloeg en werd vergroot. Het was evenwel nooit de bedoeling om van Nathalie een jarenlang vast gezicht te maken, klinkt het bij productiehuis Studio-A. Christel Domen zal in februari voor het laatst op de set staan.

Monika Dumon wordt Agnes Moelaert (08/11/2013)

Monikadumon
Trouwe kijkers van Familie merkten al hoe Mathias de voorbije seizoenen steeds dichtklapte wanneer zijn zus Agnes ter sprake kwam. Vanaf 19 december krijgt Agnes Moelaert eindelijk een gezicht in de vorm van actrice Monika Dumon. Agnes en haar dochter Delphine (Annelore Crollet) zullen in de soap heel wat stof doen opwaaien. Zeker wanneer blijkt dat Mathias een duister geheim met zich meedraagt.

Ontslagen Anne Somers (Veronique) krijgt 11.200 euro (24/10/2013)

20J-Veronique
Actrice Anne Somers (42) heeft donderdag van de Leuvense arbeidsrechter ongeveer 11.200 euro toegewezen gekregen. Haar voormalige werknemer Studio A in Boortmeerbeek moet dit bedrag ophoesten. Somers was het niet eens met haar ontslagvergoeding en opzegtermijn na haar verdwijning eind mei 2012 uit de soap.

Daarbuiten kreeg Somers nog 4.900 euro auteursrechten toegewezen. "Dit is volgens de rechtbank geen loon. Het gaat om duidelijk gestipuleerde vermogensrechtelijke roerende inkomsten. Het gegeven dat artistieke prestaties in dienstverband werden geleverd en dat daardoor de werknemer zijn loon ontvangt, staat volledig los van het recht van de kunstenaar-werknemer om zijn persoonlijk vermogensrecht ten gelde te maken", luidt het in het vonnis.

Bert Van den Bossche is terug (9/08/2013)

Bert01
Al toen hij in het najaar 2011 uit beeld verdween werd aangekondigd dat hij vroeg of laat weer zijn opwachting zou maken. Dit najaar is het eindelijk zover en keert slechterik Bert Van den Bossche terug in de reeks. Wat zijn plannen zijn en wanneer en die tot uitvoering brengt, blijft voorlopig nog een goed bewaard geheim. Eén ding is zeker: Peter Van den Bossche zal het geweten hebben.

Steven De Lelie vertolkt opnieuw de rol van bastaardzoon Bert. Het was hij die na de tijdsprong van 2006 de rol overnam van Mout Uyttersprot, die twee jaar voordien uit de reeks was verdwenen. Al van bij zijn terugkeer uit het verre China bleek Bert volledig te zijn veranderd. Zijn timide karakter had plaats gemaakt voor dat van een gehaaide zakenman, die niet schuw is van louche praktijken om zijn wil door te drijven. Toen de familie hem in zijn machtsspelletjes begon te boycotten en bovendien openlijk verstootte, sloegen zijn stoppen door en probeerde hij de halve familie te vermoorden door brandstichting, waarna hij de schuld in Rita haar schoenen probeerde te schuiven. Uiteindelijk belandde hij in de gevangenis, van waaruit de familie op een mislukte zelfmoordpoging na tot nu toe niets meer van Bert vernam.

Marianne Devriese neemt de rol van Evy over (8/08/2013)

Tweede-kindje-van-Marianne-Devriese-was-niet-gepland
In juli werd bekend gemaakt dat Sofie Truyen al dan niet tijdelijk de serie moet verlaten voor haar gezondheid. De actrice die al sinds 2006 gestalte geeft aan Evy Hermans leidt aan het chronisch vermoeidheidssyndroom. Omdat de rol van Evy niet zomaar geschrapt kon worden in de verhaallijnen, moesten de makers in allerijl op zoek gaan naar een vervanger. Uiteindelijk kwam met uit bij Marianne Devriese, bekend als studente Lies uit De Kotmadam en meer recent als Bieke uit Danni Lowinski.

Sofie Truyen zal nog eind oktober op het scherm te zien zijn als Evy, vanaf 4 november geeft Marianne Devriese gestalte aan het personage. Doordat het nog niet zeker is of Sofie Truyen op termijn kan terugkeren, is momenteel ook nog niet bepaald hoe lang Marianne Devriese in de soap blijft.

Leuk weetje: het is niet de eerste keer dat Devriese haar opwachting maakt in de reeks, want in de 4000ste aflevering was ze al te zien als Gwendy, de kleindochter van Albert.

Nieuw seizoen met nieuwe gezichten (6/08/2013)

Nieuwsz23
Het 23ste seizoen van Familie gaat over exact 20 dagen, op maandag 26 augustus 2013 van start. De eerste aflevering opent twee maanden na de seizoensfinale. Aan de hand een scene waarin Mieke haar wereldreizende broer Maarten mailt, komt de kijker onder meer te weten hoe het afliep met het drankprobleem van Rita, de bevalling van Leen en het onvermijdelijke ineenstorten van Mathias.

Dat de tijd intussen niet is blijft stilstaan wordt al snel duidelijk. Terwijl de een nieuw liefdesgeluk vindt, belandt de ander in een amoureuze crisis. Verder wordt de familie geschokt door een plots sterfgeval, terwijl er ook blijdschap heerst door een onverwachte terugkeer uit het verre buitenland. Het nieuwe seizoen van Familie staat met andere woorden meer dan ooit garant voor een lach en een traan.

Om ook dit jaar voor nieuwe en boeiende verhalen te kunnen zorgen, worden verscheidene nieuwe personages geïntroduceerd, die ieder voor korte of langere tijd in de reeks aanwezig blijven. Hieronder zijn alvast enkele gezichten opgelijst die over enkele weken het scherm zullen kleuren:

 • Christophe Haddad speelt Gunther - vanaf 26 augustus
Gunther is een knappe dertiger die geregeld zijn grootmoeder komt bezoeken in het ziekenhuis. Op die manier loopt hij Mieke tegen het lijf, die er aan haar laatste werkdagen als verpleegster bezig is. Hij speelt haar zijn telefoonnummer door en al snel laat Mieke zich tot een eerste afspraakje verleiden.
 • Amaryllis Temmerman speelt Greet - vanaf 26 augustus
Greet is de overste van Bart bij zijn nieuwe job in Brussel. Ze laat merken dat ze uiterst tevreden van hem is, maar blijkt hem ook al snel op een andere manier te willen leren kennen. Bart kan zich in deze situatie maar moeilijk een houding geven, want hij zit tenslotte nog in zijn proefperiode.
 • Ellen Schoeters speelt Carla - vanaf 27 augustus
Carla is de jongere zus van Rudi. Nu de kledingwinkel waarvoor ze werkte over de kop is gegaan, hoopt ze via haar broer aan een job bij VDB Fashion te raken. Intussen ziet Evy in Carla de geknipte kans om wat meer te weten te komen over het privéleven van de introverte ontwerper.
 • Jan Van den Bosch speelt Zjef - vanaf 28 augustus
Zjef komt solliciteren voor de job als nieuwe hulp in de Foodbar. Achter hem gaat een wispelturige jonge dertiger schuil, die duizend en een studierichtingen uitprobeerde alvorens zijn ouders nu eindelijk de geldkraan dichtdraaiden. Hij is een joviale kerel die al snel bevriend raakt met Evy, Niko en Mieke.
 • Bob Van der Veken speelt Gerard
Gerard is een bejaarde man die geregeld op bezoek komt bij zijn snel aftakelende vrouw in het rusthuis. Al snel bouwt hij een band op met bewoners Anna en Albert, die zichtbaar medelijden met hem hebben en hem een troostende schouder proberen te bieden.

Later dit seizoen zullen nog verschillende bekende en minder bekende gezichten een passage maken. Daarbij wordt een opvallende verschijning ongetwijfeld het nieuwe gezicht van Evy, dat over enkele maanden abrupt actrice Sofie Truyen moet vervangen. Wie het productiehuis voor de rol heeft kunnen strikken, wordt een van de dagen bekend gemaakt.

Tot slot zal de kijker ook enkele lichte veranderingen aan de vormgeving van de soap opmerken. Zo zullen na verloop van tijd een aantal nieuwe decors worden geïntroduceerd. Wat wel meteen opvalt bij de start van het nieuwe seizoen, zijn de traditionele aanpassingen aan de begingeneriek. Maarten heeft plaats geruimd voor Leen, en voortaan zijn ook Linda, Niko en het nieuwe personage Zjef van de partij. En om de fans niet langer in snelheid te pakken, is er niet langer een scène die zich al voor de intro afspeelt, maar start het programma pas nadien.

Familie, seizoen 23, vanaf maandag 26 augustus om 19u50 op VTM.

Sofie Truyen wordt vervangen in Familie (13/07/2013)

Familie afl4997 05
Sofie Truyen, die al sinds 2006 onafgebroken de rol van Evy Hermans vertolkt, moet op doktersbevel onmiddelijk volledige rust nemen. De actrice leidt sinds 2009 aan het chronisch vermoeidheidssyndroom en haar toestand is er de laatste weken zodanig op verslechterd dat ze al minstens tot en met oktober niet meer professioneel actief kan zijn.

Het plots en compleet onverwacht wegvallen van Sofie Truyen zorgt voor aardig wat problemen op de set, want de opnames voor het nieuwe seizoen zijn al volop aan de gang en er werden ook al veel scènes met en rond Evy gedraaid. Omdat het verhaaltechnisch met de al gedane opnames niet mogelijk is om het personage (tijdelijk) uit de reeks te schrijven, wordt er naarstig op zoek gegaan naar een actrice die vanaf augustus de rol kan overnemen. Op het scherm zou de vertrouwde Evy dan nog te zien zijn gedurende de eerste paar weken van het nieuwe seizoen, waarna later dit najaar de acteurswissel zichtbaar wordt.

Het is vooralsnog onduidelijk of Sofie Truyen na haar herstel weer terugkeert of dat de nieuwe actrice het definitief van haar zal overnemen. Een derde optie is dat Evy op de lange termijn dan toch uit de serie verdwijnt, maar dan wel met een correct afgerond verhaal.

De plotse terugkeer van Hannah (03/07/2013) 

Margothallemans2013
Vorig seizoen zag de kijker Hannah Van den Bossche in aflevering 4911 - uitgezonden op 1 oktober 2012 - samen met haar vriend Remko Willaert naar de Verenigde Staten trekken, waar ze beiden hun studies zouden vervolmaken. Komend najaar duikt de dochter van Bart Van den Bossche echter alweer op in de reeks, wanneer ze op eigen houtje naar België terugkeert. Wat de precieze reden is en of ze haar diploma heeft behaald, daar heeft de kijker vooralsnog het raden naar.

Het is niet de vertrouwde Ellen Van den Eynde die weldra weer in de huid van Hannah kruipt, maar wel oude bekende Margot Hallemans, die eerder van 2006 tot 2009 aan het personage gestalte gaf. Hallemans staat sinds deze week weer op de set en is beslist blij weer haar tanden in de rol te kunnen zetten, nadat ze vier jaar geleden ten voordele van haar middelbare studies noodgedwongen de fakkel moest doorgeven.

Nieuwe decors in het 23ste seizoen (28/06/2013)

Terwijl het 22ste seizoen op zijn einde loopt, zijn de cast en crew van familie al druk aan het werk aan het volgende seizoen. Hier horen ook nieuwe decors bij.

 • Het nieuwe huis van Bart en Trudy.
 • Een nieuw huis waar vier dertigers zullen samenwonen (waaronder Mieke en Evy).
 • Het nieuwe appartement van Nathalie.
 • Het appartement van Jan en Linda krijgt een make-over.
 • De dokterpraktijk van Leen krijgt een studiodecor met een bijbehorende woning.

Door deze wijzingen zullen enkele huidige decors verdwijnen tijdens het 23ste seizoen. Onder andere het appartement van Mieke en het huis van Bart (en Brenda) zullen verdwijnen.

Dirk verdwijnt uit de serie (25/06/2013)

Familie afl4947 04
Hans De Munter, alias Dirk in Familie, kreeg onlangs te horen dat zijn personage uit de soap verdwijnt. Het productiehuis bevestigt het nieuws, maar wil geen details kwijt over de periode en de omstandigheden waarin Dirk zal verdwijnen. Wel staat vast dat hij na de zomer nog meedraait.

Dag Allemaal schijnt te weten waarom er geheimzinnig wordt gedaan: Dirk verdwijnt op een dramatische wijze uit de soap en zal sterven.

Hans De Munter was sinds december 2010 te zien als Dirk in Familie, nadat hij in de beginjaren de tennisleraar van Marie-Rose speelde en meer recent de Cypriotische ambassadeur Petros Granitou. Hij was tevens de derde acteur die de rol van Dirk voor zijn rekening nam. Ooit speelde Marc De Coninck de rol en twaalf jaar geleden kroop Steph Baeyens even in de huid van Rita's ex-man.

Bekende nieuwkomers in Familie (29/04/2013)

Janvandenbosch ellenschoeters
Binnenkort maken twee nieuwe gezichten hun opwachting in Familie. Althans, zo nieuw zijn ze niet, want beide acteurs waren eerder al te zien in de soap, ware het niet dat ze een andere rol speelden.

Jan Van den Bosch maakte in 2009 een korte passage in Familie als de crimineel Ruben. Dit keer krijgt hij een grotere rol. Hij speelt een personage genaamd Zjef en wordt werknemer in de Foodbar.

Ook actrice Ellen Schoeters, die van 2006 tot 2008 te zien was als Lobke Corneel, mag haar tanden zetten in een nieuw personage: Carla, een jonge vrouw die in contact komt met Rudi Verbiest.

Beide oudgedienden zouden al vlak na de zomer hun opwachting maken in de soap. Daarnaast zal de kijker ook acteur Christophe Haddad zien verschijnen als Gunther, een inhoudelijk vooralsnog onbekende rol.

Binnenkort meer info over deze rollen

Priske Dehandschutter verdwijnt uit Familie (25/01/2013)

Familie afl4999 05
Volgende week ziet de kijker Priske Dehandschutter voor het laatst in Familie. Nochtans maakte haar personage Jana Pleysier onlangs grootse plannen toen ze samen met Evy Hermans besloot om als lesbisch koppel een kind op de wereld te zetten. Aan dit verhaal komt nu abrupt een einde, wanneer het tot een breuk komt tussen Jana en Evy.

Priske Dehandschutter maakte haar debuut in Familie op 23 januari 2012. Ze zal dus een goed jaar op het scherm te zien zijn geweest, wanneer ze in aflevering 4999, uitgezonden op 31 januari 2013, de deur achter zich dichttrekt.

Geen 'Zatte Rita' meer (12/01/2013)

Rita-drank
Hoewel het er momenteel op het scherm alle schijn naar heeft, zal Rita geen nieuwe drankverslaving ontwikkelen. Dat is althans wat actrice Jacky Lafon de afgelopen dagen in de media verkondigde. Anders dan de vorige malen zal Rita deze keer in staat blijven de drankduivel te onderdrukken. Ze zal wel drinken, maar doet dat gecontroleerd.

Fans hoeven zich dus niet aan taferelen uit het verleden te verwachten, toen 'Zatte Rita' iedereen het leven zuur maakte en zich letterlijk bijna dood dronk.

De terugkeer van Leen Van den Bossche (10/01/2013)

Caterinekools
In april 2013 keert het populaire personage Leen Van den Bossche terug in de soap. Twee jaar geleden trok ze naar Amerika, om er zich als toekomstig arts te gaan specialiseren in hartchirurgie. Aan dat doel komt nu abrupt een einde, wanneer ze wegens een zwangerschap haar studies afbreekt. Ze keert zonder de vader naar België terug en wil een eigen huisartsenpraktijk oprichten.

De rol van Leen wordt voortaan gespeeld door Cathérine Kools, die eerder hoofdrollen kreeg in de series Wittekerke en Vermist. Ruth Bastiaensen, die het personage van 2006 tot 2011 vertolkte, zag een terugkeer niet meer zitten.

Lone van Roosendaal keert weer even terug (16/11/2012)

In november 2011 leerden de kijkers van Familie Annelies Feys kennen, de Nederlandse vrouw van William Feys, vertolkt door actrice Lone van Roosendaal. Op 3 december keert ze eenmalig terug naar de serie na de plotse dood van haar man om met Paul Jacobs te komen praten.

Jenne Decleir en Werner De Smedt in Familie (31/10/2012)

Jenne werner
Vanaf komende week staan Werner De Smedt en Jenne Decleir op de set van Familie. Beide heren zullen vanaf februari 2013 op het scherm verschijnen. Het personage van Werner De Smedt blijft wellicht voor langere tijd in de reeks, Jenne is slechts gedurende enkele weken van de partij.

Werner De Smedt kruipt in de huid van Rudi Verbiest, een perfectionistische ontwerper met een indrukwekkende staat van dienst, die na jaren ervaring in grote modehuizen, besloten heeft dat hij aan een nieuwe uitdaging toe is. En daar is June maar al te blij mee, want zij schakelt de ontwerper in om de modelijn ‘Fashion’ nieuw leven in te blazen.

Jenne Decleir zal dan weer de 37-jarige Hans Deschutter komen vertolken. Hij is het nieuwe lief van Stefanie Coppens (Jasmijn Van Hoof) en tevens een oud-klasgenoot van Stefanies vader Benny (Roel Vanderstukken). Benieuwd wat deze laatste en Liesbeth (Hilde De Baerdemaeker) vinden van de nieuwe relatie van hun dochter, want zij delen een woelig verleden met Hans.

Intrede van de Familie Coppens-Pauwels (18/10/2012)

Patrick komt over de vloer in de Jan & Alleman. Hij is het slachtoffer geworden van de economische crisis en zit plots zonder werk. Hij raakt aan de praat met Rita en kan het meteen goed met haar vinden.
Benny is de schoonzoon van Patrick en is tevens werkloos. Samen herstellen ze fietsen en elektrische toestellen om een centje bij te verdienen. Benny is getrouwd met Liesbeth en samen hebben ze twee kinderen.
 • Arthur Le Boudec als Arno Coppens: vanaf vrijdag 9 november
Arno is de zoon van Benny en Liesbeth en zodoende de broer van Stefanie. Hij is student informatica en is vergeleken met zijn omgeving een ietwat rustiger type. Hij ligt geregeld overhoop met zijn extraverte vader.
Liesbeth is de echtgenote van Benny en dochter van Patrick. Door haar tienerzwangerschap maakte ze haar studies nooit af. Ze werkt nu parttime in een schoenwinkel en steekt al haar overige energie in haar gezin.
Stefanie is de dochter van Benny en Liesbeth en zodoende de zus van Arno. In tegenstelling tot hem is zij een echte spring-in-'t-veld. Ze werkt in een schoonheidsinstituut en verslijt het ene vriendje na het andere.

Anne Somers wou Jacky Lafon weg (16/10/2012)

Jacky Lafon onthulde in een interview op radiozender Studio Brussel dat zij een van de personen was die op de set absoluut niet overeen kwam met gewezen Familie-actrice Anne Somers. Somers zou voortdurend kwetsende opmerkingen naar Lafon toe hebben gemaakt en op een bepaald moment zelfs bij de bazen gaan pleiten zijn om het gezicht achter Rita Van den Bossche te ontslaan. Lafon is dan ook blij met de komst van Sandrine André, maar benadrukt dat ze Anne Somers ondanks alles nog steeds een uitstekende actrice vindt.

Met deze onthulling lijkt alsnog enige waarheid te schuilen in het gerucht dat Anne Somers gedwongen is opgestapt, omdat ze steeds meer ongenietbaar was op de set.

Aangepaste generiek vanaf 15 oktober (03/10/2012)

Op maandag 15 oktober, de dag waarop Sandrine André de rol van Veronique Van den Bossche overneemt van Anne Somers, komt de langverwachte aangepaste versie van de huidige generiek in beeld. Beeldmateriaal kunt u hier bekijken.

Volgende personages worden nu weergegeven: Mieke / Maarten / Jan / Veronique / Trudy & Bart / Anna & Albert / Rita / Jelle & Guido & Louise / June & Peter / Marie-Rose.

Vers bloed in oktober (21/09/2012)

 • Herman (Anton Cogen) is voorzitter van een toneelvereniging en laat zijn oog vallen op de Jan & Alleman als vergaderruimte. Jan heeft zijn acteerambities nog steeds niet opgeborgen en zal alles op alles zetten om aan een rol te komen. Vanaf dinsdag 2 oktober.
 • Colette (Anne Mie Gils) komt na een klein jaar afwezigheid weer in beeld, wanneer ze plots aanklopt bij haar vriendin Marie-Rose. Ze werd op meerdere vlakken bedrogen door haar vriend en is ten einde raad. Vanaf woensdag 10 oktober.
 • Guy (Kristof Verhassel) is de tijdelijke vervanger van Maarten Van den Bossche in de KomEet.

Nieuwe Veronique vanaf 15 oktober (19/09/2012)

Het is officieel: Sandriné André zal de rol van Veronique Van den Bossche overnemen op maandag 15 oktober. Tot en met vrijdag 12 oktober kunt u Anne Somers nog bezig zien op het scherm.

Exit Maarten, Roos, Victor en Paul (31/08/2012)

Roos maarten paul victor
Slecht nieuws voor de fans van Familie, want zij zien in het voorjaar vier vaste gezichten verdwijnen uit de soap.

Het restaurant KomEet wordt omgevormd tot sandwichbar en aldus zullen Maarten Van den Bossche en Roos Sterckx andere horizonten opzoeken. Na een vijftal jaar komt er ook een einde aan de prominente verhaallijnen van het Algemeen Ziekenhuis en daarom zullen dokters Victor Praet en Paul Jacobs uit beeld verdwijnen.

Bijgevolg werden acteurs Michael Vroemans, Heidi De Grauwe, Robert De La Haye en Johan De Paepe bedankt voor bewezen diensten. Dit najaar staan ze allen voor het laatst op de set. Hun personages zullen in de lente uit de reeks verdwijnen.

Met het schrappen van het personage Maarten vagen de makers alweer een adolescent weg. Enkel Evy Hermans blijft over van de jongeren die in Reeks 16, na een tijdsprong, werden toegevoegd aan de reeks. Over enkele weken verdwijnt immers Hannah uit de reeks, en vrij recent waren ook Leen en Pierrot voor het laatst te zien.

Heruitzendingen in de namiddag (18/08/2012)

Seizoen 16
Er komt maar geen einde aan herneming van oude Familie-gewoontes in het komende televisieseizoen. Vanaf maandag 3 september plant vtm iedere weekdag na het middagnieuws heruitzendingen. Men zal starten vanaf seizoen 16.

In de eerste aflevering van seizoen 16 bevinden we ons 3 jaar na het huwelijkfeest van Mario en Veronique. Nonkel Walter is intussen overleden, Rita kampt met een nieuwe drankverslaving en Anna zit door artrose in een rolstoel. De jongeren zijn zichtbaar ouder geworden en hebben elk hun eigen visie op de toekomst. Zo studeert Leen inmiddels voor dokter, terwijl Pierrot er een lange periode van vrijwilligerswerk in Afrika heeft opzitten.

Minder reclame (16/08/2012)

Familie tv
Naast een nieuw uitzenduur volgt er nog een tweede belangrijke wijziging aan de dagelijkse afspraak met Familie. Voortaan zal iedere aflevering nog slechts 1 keer onderbroken worden voor reclame.

Opnieuw is dit voor de soap een terugkeer naar een oude gewoonte, want tot en met het vijftiende seizoen was er ook slechts 1 onderbreking. Vanaf september 2006 werd het tweede reclameblok ingevoerd. Oorspronkelijk ging dit slechts om een 30"-spot vlak voor de vooruitblik naar de volgende aflevering, maar toen die vooruitblik verdween, kwam er een extra, volwaardig reclameblok midden in de uitzending.

Seizoen 22 vanaf 27 augustus (13/08/2012)

Familie 4886 04
Seizoen 22 van Familie zal worden uitgezonden vanaf maandag 27 augustus. Belangrijk daarbij is dat de soap voortaan bijna een half uur eerder staat geprogrammeerd, en daarmee terugkeert naar haar vroegere startuur van 19u45.

Aan het begin van het seizoen wordt duidelijk of Marie-Rose en Caroline hun verschrikkelijke valpartij hebben overleefd. Ook volgt de dramatische ontknoping van de ontvoering van Mieke.

In de eerste weken van het nieuwe seizoen zullen een aantal personages de serie verlaten. De maanden nadien maken verschillende nieuwe gezichten hun intrede. Onder hen Sandrine André, Roel Vanderstukken, Hilde De Baerdemaeker, Ludo Hellinx, Anton Cogen, Arthur Le Boudec, Jasmijn van Hoof en Laura Tesoro.

Exit Hannah en Remko (06/08/2012)

Familie 4896 08
In oktober zullen Ellen Van den Eynde en Ward Bal, die al geruime tijd het jonge koppel Hannah Van den Bossche en Remko Willaert vertolken, verdwijnen uit Familie. Het zou gaan om een open einde, waardoor een eventuele terugkeer niet wordt uitgesloten.

Hannah is al sinds 1998 een vaste waarde in de soap. Aanvankelijk werd het personage gespeeld door Sofie Scheers, tot die bij de tijdsprong in 2006 werd vervangen door Margot Hallemans. In september 2009 nam Ellen Van den Eynde de rol over.

Nieuwe jongeren in Familie (06/08/2012)

Zoals reeds bekend zullen Roel Vanderstukken en Hilde De Baerdemaeker komend seizoen een koppel spelen in Familie. Zij hebben twee kinderen, die ook een vaste rol krijgen in de reeks.

Arthur Le Boudec speelt de rol van Arno, de zoon van Benny en Liesbeth. Voor dochter Stefanie werden verschillende castingsessies georganiseerd, waarbij het jonge televisiegezicht Joëlle-Chloë Edelman lange tijd de grootste kanshebber leek. Uiteindelijk werd echter gekozen voor nieuwkomer Jasmijn Van Hoof.

Het nieuwe gezin zal vanaf november opduiken in de soap.

Een nieuwe Veronique en Liesbeth (25/05/2012)

Nieuwe vero
Na het plotse vertrek van actrice Anne Somers is Sandrine André gevraagd om de rol van Veronique Van den Bossche over te nemen. Om de stijl van Veronique zoveel mogelijk te behouden, mocht een nieuw kapsel voor de actrice niet ontbreken.

Voor de rol van Liesbeth Pauwels, het personage dat Sandrine André aanvankelijk zou vertolken, heeft men Hilde De Baerdemaeker kunnen strikken.

Martine Jonckheere tijdelijk out (22/05/2012)

Familie 4892 07
Martine Jonckheere zal een tijdje afwezig zijn op de set van Familie. De actrice, die de rol van Marie-Rose speelt, brak haar schouder tijdens het paardrijden en is daardoor minstens zes weken out. Daarmee lijkt het onwaarschijnlijk dat ze nog voor de zomerse opnamestop, die loopt van midden juli tot midden augustus, kan terugkeren. Wellicht zal ze hierdoor in het najaar gedurende enkele weken vrijwel volledig uit beeld verdwijnen; de scenaristen bekijken momenteel wat de mogelijkheden zijn. De opnames voor de seizoensfinale, waarin ze dit jaar een belangrijke rol speelt, waren gelukkig al afgerond.

Het is al de tweede keer sinds haar terugkeer in 2005, dat Jonckheere voor langere tijd verstek moet geven. In 2006 moest de actrice een kankerbehandeling ondergaan en werd Marie-Rose tijdelijk uit de reeks geschreven. Haar eventuele afwezigheid nu zal weliswaar van kortere duur zijn.

Exit Veronique, Caroline en Axel (23/04/2012)

388738 270228673018558 174254262616000 746577 635056639 n
Naast Kadèr Gürbüz zullen ook Anne Somers en Bram Van Outryve dit najaar de soap verlaten.

Kadèr en Bram, die respectievelijk de rollen van Caroline en Axel De Meester vertolken, zijn nog tot september 2012 te zien in Familie. Hun opnamen werden deze maand afgerond.

Half oktober ziet de kijker Anne Somers voor de laatste keer verschijnen als Veronique Van den Bossche. Somers vertolkte de rol van 1991 tot 1994 en keerde terug in 2001. Zij stapt na 11 jaar opnieuw uit de soap, om de weg voor nieuwe uitdagingen vrij te maken. Het personage Veronique zal wel blijven bestaan, maar het is nog niet gekend welke actrice haar rol zal overnemen.

Terugkeer van 2 oude bekenden (07/02/2012)

Anita steve
Aan het einde van het huidige seizoen van Familie zullen twee oude bekenden opnieuw hun opwachting maken.

Hein Blondeel kruipt opnieuw in de huid van Steve Schuurmans, die enkele weken geleden plots van het scherm verdween nadat hij zijn broer Niko had bestolen.

Verder komen de Van den Bossches opnieuw in aanraking met de politie, en alsdus werd Nathalie Wijnants gevraagd de rol van politie-inspecteur Anita Degeling te hernemen.

Nieuwe lading gastacteurs (07/02/2012)

Alweer enkele nieuwe personages in familie binnenkort:

 • Victor Peeters als De Valck, hoofd van de Raad van Bestuur van het ziekenhuis

Veel nieuwe gezichten (24/01/2012)

B0
Er is meer bekend geworden over de verschillende nieuwe personages die binnenkort zullen opduiken in de serie.

Priske Dehandschutter speelt vanaf vandaag Jana Pleysier. Zij wordt de nieuwe maître worden in de KomEet en zal, des te meer door haar knappe verschijning, Roos Sterckx meer dan eens jaloers maken.

Mitta Van der Maat zal vanaf midden maart een aantal weken te zien zijn als Magda, de nieuwe liefde van André Beynens. Rond diezelfde tijd zal ook Deborah De Ridder een aantal maal in de soap opduiken.

Volgend seizoen wordt de hoofdcast versterkt door Roel Vanderstukken en Sandriné André, die gestalte zullen geven aan het koppel Benny en Liesbeth Pauwels. Liesbeth is ontwerper en zal in zee gaan met VDB Fashion. Ludo Hellinx wordt Patrick, de vader van Liesbeth.

Christel Domen in Familie (17/01/2012)

Familie009
Christel Domen krijgt binnenkort een belangrijke rol in de populaire soap. Ze zal Nathalie De Bie spelen, de ex van Dirk Cockelaere die na de dood van haar vader naar België terugkeert. Ze zal voor heel wat opschudding zorgen binnen de familie, in het bijzonder wanneer Rita Van den Bossche achter haar terugkeer komt.

Ze speelt vanaf april mee en is zeker te zien tot het einde van dit seizoen. Het is zo goed als zeker dat haar rol volgend seizoen nog zal worden uitgebreid.

Around Wikia's network

Random Wiki