Wikia

Familie Wiki

Familie VTM Wiki:Nieuws

1,872pages on
this wiki
Talk1

Niko's bier Gust komt écht op de markt! (28/01/2016)

GustBier-1

Hoera! Niko opent de deuren van zijn eigen brouwerij! Samen met Mieke begint hij aan een nieuw hoofdstuk en brengt hij de blonde Gust op de markt. En zoals dat wel vaker het geval is, gaan fictie en realiteit ook deze keer hand in hand. Gust verschijnt vanaf maart 2016 ook echt in de rekken zodat iedereen kan proeven!

“De kleur zit goed, het bier is fris en helder, heeft een mooie parel, een goeie volle geur”, vertelt Niko. In maart wordt Gust gelanceerd in de reeks en op hetzelfde moment zullen de flessen van 33cl en 75cl exclusief bij Delhaize te koop zijn. Gust is een bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7,8%. De beste mout en zorgvuldig uitgekozen hopsoorten, geven het een heel eigen aroma.

Met de opening van zijn eigen brouwerij ziet Niko een kinderdroom uitkomen. Die droom begon eind 2015 toen zijn oog viel op een verlaten brouwerij, waar hij kennismaakte met de voormalige brouwerij-eigenaar Gust. De twee bereidden de heropening van de brouwerij tot in de puntjes voor, tot het noodlot enkele dagen geleden toesloeg en Gust overleed aan een hartaanval. Niko komt er dus alleen voor te staan, samen met Mieke. Wordt de brouwerij een succesverhaal voor hen? En kan hun relatie het nieuwe leven aan?

Een jaar zonder Stefanie (19/01/2016)

Familie 5644 002
Jasmijn Van Hoof en haar vriend gaan een jaar op wereldreis.

Jasmijn zal een jaar niet meer op de set van Familie staan en dus verdwijnt haar personage Stefanie een jaar uit de reeks. Hoe dit gebeurt, kunnen we nog niet verklappen, daarvoor moet je natuurlijk kijken. Ze is de bazen heel dankbaar dat ze dit mag doen. Met een bang hartje stelde ze de vraag, want het is nu eenmaal niet simpel om een personage zo lang uit beeld te houden. Toch kreeg ze een 'go' van haar bazen en dat zorgt ervoor dat ze volgende maand richting Mexico vertrekt. Van daaruit zal ze met de rugzak door Centraal- en Zuid-Amerika trekken. Maar ze komt zeker terug in de serie. "Dat heb ik beloofd aan de bazen. Ik speel veel te graag mee in 'Familie' aldus Jasmijn.

Wij wensen haar alvast héél veel succes en plezier!

Ronny Daelman naar Familie (8/01/2016)

Ronny-daelman-op-tv-op-zoek-naar-unieke-stulpjes
We kennen Ronny Daelman al van in 2002. Toen dook de jonge Ronny als Sam Bastiaens op in Thuis. Die rol zou hij maar liefst 7 jaar lang vertolken. Ronny heeft mooie herinneringen aan de vaak intensieve draaidagen in Leuven. Na Thuis was het eerder stil rond de acteur. Ronny werd wel gevraagd voor gastrollen maar om de één of andere reden samen we hem nooit een hoofdrol in een reeks of film neerzetten. En dat vinden wij best wel jammer want Ronny is iemand die goed is in zijn vak. Vandaag de dag is Ronny trouwens met totaal andere zaken bezig: hij zit in de immobiliën en verkoopt dus huizen.

En toch kriebelt het nog altijd bij Ronny Daelman. En kijk, er is goed nieuws: binnenkort zien we Ronny terug op de buis en dan nog wel in Familie. De acteur vult zijn dagen momenteel op de set van de soap die we dagelijks op VTM zien. “ik draai een tweetal maand mee in Familie met een gastrol”, vertelde Ronny ons. Welke rol Ronny precies zal vertolken, kom je binnenkort aan de weet.

Martine Jonckheere vertelt het ware verhaal van haar ontslag (9/11/2015)

Marierose s18 1

Op 12 september 2014 werd aangekondigd dat Martine Jonckheere de populaire soap Familie zou verlaten. De actrice werd ontslagen om "de drijfveer te verbeteren en de verhaallijnen zuurstof te geven", klonk het toen. Nu vertelt Martine zelf een heel ander verhaal.

"Ik had zelf een gesprek aangevraagd bij de baas", vertelt de actrice in het Radio 2-programma De Rotonde. "Dat gesprek begon heel amicaal, maar ik vond dat hij zo raar deed. 'Is er iets', vroeg ik. 'Ja', zei hij. Waarop ik nuchter: 'Ben je mij aan het ontslaan, ofzo?'. Daarop zei hij met de glimlach 'ja'. Ik kreeg het verwijt dat ik asociaal was. Collega's waren ook komen klagen dat ik te veel vermagerd was. 'Klopt' zei ik, 'Ik moet te hard werken en heb te veel stress'. De rol van Marie-Rose De Putter was nog niet uitgespeeld, dit was persoonlijk.'

Achtergelaten door de kudde

Martine kijk bewust ook niet meer naar de soap. "Het kwetst me te veel, ze hebben me zo gekwetst. Op mijn laatste draaidag had ik cava bij voor iedereen, de directie had niets gedaan. Nu voel ik me weer vrij en supergelukkig, maar het maakt mij nog altijd emotioneel omdat ik geschrokken ben. Als je ontslagen wordt, zijn er mensen die je laten vallen als een baksteen. Vergelijk het met een gewond dier dat wordt achtergelaten door de kudde. Niemand sprak nog tegen mij. Maar ik herinner me de woorden van mijn mama: 'Ze mogen alles van je afpakken, behalve je trots'. Dat laat ik niet gebeuren. Als mensen op straat zeggen dat ze me missen en dat ze me een goede actrice vonden, dan is me dat veel dierbaarder dan een baas die iets tegen mij zegt."

Ex-Familie acteur gaat opnieuw studeren (23/09/2015)

Iedereen kent hem als ‘Maarten Van den Bossche’ uit Familie, maar sinds Michael Vroemans (38) die rol heeft opgegeven, is het voor hem even zoeken geweest naar een nieuwe invulling voor zijn leven. Die lijkt de acteur nu gevonden te hebben op de schoolbanken. De man probeert er zijn diploma leerkracht lager onderwijs te halen. ‘Het is niet zo dat ik volledig wil stoppen met acteren, maar momenteel heb ik even geen nood aan dat alles. Ik wilde een leven met iets meer stabiliteit en dat is voor een acteur niet evident. Daarom besloot ik om voor een extra diploma te gaan. Ik heb voor lager onderwijs gekozen omdat het mij fantastisch lijkt om les te geven aan zes- tot twaalfjarigen. Als alles goed gaat, ben ik over twee jaar leraar’, aldus Vroemans in TvFamilie.

‘Na zestien jaar beslissen om te stoppen met werken en te gaan studeren: evident is dat niet. Dit diploma is voor mij een verrijking. Ik vind dus niet dat ik mij moet schamen, in tegendeel. Ik denk dat heel wat mensen erbij gebaat zouden zijn om zich te heroriënteren. Als je merkt dat je op een bepaald pad niet verder raakt, dan is het niet slim om dat te blijven bewandelen.’

Bron: Gazet van Antwerpen

Pastoor Walter overleden (29/07/2015)

S15-walter

De Mechelse acteur Guido Horckmans is zondag overleden op 73-jarige leeftijd. Horckmans is vooral bekend als pastoor Walter Dierckx uit de VTM-soap Familie, een rol die hij speelde van 1991 tot 2006. Hij dook ook op in programma’s als F.C. De Kampioenen en De Collega’s.

Na zijn ontslag bij Familie kwam Horckmans evenwel in een depressie terecht en haalde hij geen andere ­acteeropdrachten meer binnen.

In 2011 raakte bekend dat Horckmans aan dementie leed. Omdat hij niet meer voor zichzelf kon zorgen, verhuisde hij noodgedwongen naar een rust- en verzorgingstehuis.

Bron: Het Nieuwsblad

'Zatte Rita' heeft spijt van haar beslissing (27/05/2015)

Rita5115

Jacky Lafon heeft spijt van haar vertrek uit 'Familie'. 'Stilzitten doe ik voorlopig nog niet', zegt ze in TV-Familie. 'Maar ik krijg nog altijd een krop in de keel wanneer ik terugdenk aan mijn laatste dag op de set.'

24 Seizoenen lang was Lafon elke weekdag te bewonderen in 'Familie' op VTM. Tot enkele maanden geleden, want toen vertrok 'zatte Rita' - zoals haar personage algemeen genoemd werd - op cruise. 'Ik mis nog elke dag de verwennerij, de collega's en de vriendschap. We hadden zo'n hechte band allemaal: het voelde echt aan als familie', zegt ze in het weekblad. 'Het afscheid is enorm hard geweest. Dat durf ik gerust toe te geven. Ik kan het onmogelijk loslaten. Ik denk nog zo vaak aan de mooie periodes die ik er beleefd heb. Die momenten koester ik.' 

Jacky Lafon kijkt er naar eigen zeggen naar uit om nog eens op de set te staan als Rita. 'Ik denk weleens terug aan al die dagen dat ik met m'n wagen in de file stond naar de set. Wel, ik zou graag nog eens in de file staan. Natuurlijk zal ik af en toe nog in 'Familie' opduiken. Al is dat natuurlijk niet hetzelfde als dagelijks naar de set rijden...' 

'Jacky was zelf vragende partij om uit de reeks te stappen', laat de commerciële zender weten in een reactie. 'Een definitieve terugkeer van haar personage in de reeks is momenteel dus niet aan de orde.'

Bron: Het Nieuwsblad

Bart Van den Bossche verdwijnt dan toch uit Familie (28/04/2015)

Week4Bart

Na maanden twijfelen is de knoop doorgehakt: het personage Bart Van den Bossche verdwijnt uit 'Familie'. Wellicht een hele schok voor de vele 'Familie'-fans, maar het drukke leven van acteur Chris Van Tongelen (46), die voortdurend naar Amerika vliegt om er stiefzoon Ian Thomas bij te staan, is niet langer combineerbaar met tv-opnames. Chris blijft wel optreden met De Romeo's. Na Jacky Lafon en Martine Jonckheere verliest de VTM-soap opnieuw een dragende figuur.  

Een koude douche voor fans van soapfiguur Bart Van den Bossche en acteur Chris Van Tongelen. Het personage verdwijnt na meer dan 5.500 afleveringen op het einde van dit seizoen uit de VTM-soap. Bart Van den Bossche was sinds het begin van de soap in 1991 erbij. Met de beslissing valt het doek over een lange periode van twijfels over de toekomst van Van Tongelen bij 'Familie'. De reden voor de exit: een veel te drukke agenda. Zo zingt Chris ook bij de Vlaamse groep De Romeo's en pendelt hij op en neer naar de VS, waar zijn vrouw en stiefzoon Ian Thomas wonen. Hij helpt de jonge zanger bij de uitbouw van zijn internationale carrière. Een combinatie die niet meer vol te houden is. Zo vloog hij alleen al tijdens de eerste maanden van 2015 zes keer naar Los Angeles. Het maakte de beschikbaarheid van de acteur voor 'Familie', waar sinds enkele maanden met zogenaamde 'opnameblokken' wordt gewerkt, alsmaar moeilijker. 

Bron: HLN.be

Collega's en kijkers willen Jacky Lafon terug in Familie (11/03/2015)

RitaNieuws

Amper twee weken is ze weg, maar Jacky Lafon wordt al fel gemist in de VTM-soap Familie. Zowel de kijkers als haar collega’s willen ‘zatte Rita’ terug, schrijft TV Familie.

24 seizoenen lang was Jacky Lafon elke weekdag te bewonderen in Familie op VTM. Tot twee weken geleden, want toen vertrok zatte Rita - zoals haar personage algemeen genoemd werd - op cruise. Of ze ooit terugkomt is zeker, maar het is wel duidelijk dat veel mensen dat graag zouden hebben.

Haar collega’s bijvoorbeeld. Enkelen van hen doen woensdag hun verhaal in TV Familie. Gunther Levi werkte 16 jaar met Lafon samen. ‘Als zij er was, ging ik sowieso blij naar huis’, zegt hij. ‘We kwamen echt goed overeen, ze zorgen altijd voor ambiance. Ik ga haar missen’.

De hele ploeg zag Jacky graag, bevestigen Ray Verhaeghe en Annie Geeraerts. ‘Het is zo jammer dat ze is opgestapt’, zegt Annie. ‘Ik ga haar nog heel hard missen.’ Ray noemt haar zelfs zijn lievelingscollega. ‘Ze leverde altijd goed werk en was accuraat en stipt. Een heel goeie actrice. Ze is onvervangbaar.’

Een zotte madam, noemt Peter Bulckaen - Mathias in de soap - haar. ‘In de positieve zin natuurlijk. Nu ze er niet meer is, is ook de sfeer die ze op de set bracht wat verdwenen. Ze was echt graag gezien en bracht iedereen aan het lachen.’

Fans: ‘Familie zal niet meer hetzelfde zijn’

Sinds ‘zatte Rita’ uit Familie is gestapt, regent het ook reacties van kijkers via sociale media. Vele duizenden fans hebben pagina’s als Wij willen dat Jacky Lafon in Familie blijft en Jacky ‘Zatte Rita’ Lafon moet in Familie blijven al. Ook op Twitter lezen we onder meer ‘geen Familie zonder Jacky’ en zelfs dat iemands zoontje begon te huilen toen dat plots door had dat Jacky niet zou terugkomen in de reeks.

Jacky Lafon: ‘Niet verwacht’

De vele reacties doen Jacky Lafon duidelijk deugd. ‘Ik word continu aangesproken door mensen die willen dat ik terugkeer’, vertelt ze in TV Familie. ‘Ik had dat helemaal niet verwacht.’

Bron: Het Nieuwsblad

Exit Thomas Van den Bossche (01/02/2015)

Familie 5325 1

Het populaire personage Thomas Van den Bossche (Pieter Verelst) zal binnenkort uit 'Familie' verdwijnen. Dat vertelde de acteur zelf in een interview. Pieter kreeg vorige lente een contract aangeboden van een jaar, maar dat kon nog verlengd worden. Het personage werd populair en de makers van 'Familie' boden hem een contract aan van 3 jaar, maar Pieter weigerde dit contract, omdat hij ook acteert in het theater en hij zich weer meer daarop wilt concentreren. Hij staat nog tot de lente op de set en hij verdwijnt eind dit seizoen uit 'Familie'.

Bron: Facebookpagina Pieter Verelst

Franky uit 'Thuis' naar 'Familie'! (28/01/2015)

Simon Feyaerts portret 3

Braam Verreth (27) ruilt café Frens binnen voor de Jan & Alleman. De acteur, die van 2009 tot 2011 de rol van Franky Bomans speelde in 'Thuis', zal dit voorjaar immers meedraaien in 'Familie'.

Braam stapte drie jaar geleden uit 'Thuis' omdat hij zich wilde concentreren op het theater. Maar nu duikt hij toch weer op in een soap. 'Braam zal de rol van een oude bekende van Thomas (Pieter Verelst) vertolken die onverwacht in zijn leven opduikt.' En dat zal ongetwijfeld voor spanningen zorgen...

Bron: TV-Familie

Michael Vroemans verdwijnt opnieuw bij 'Familie' (22/12/2014)

640px-Familie 5348 003

Opvallend nieuws in Het Laatste Nieuws van maandag: acteur Michael Vroemans verdwijnt in het voorjaar van 2015 uit Familie.

De 37-jarige acteur speelt in Familie al jaren de rol van Maarten Van den Bossche. Michael vertolkte die rol voor het eerst in 2006. In 2013 verdween Vroemans voor het eerst uit Familie. Samen met zijn soapvriendin Roos Sterckx was hij op wereldreis vertrokken. We zouden wellicht nooit nog wat van Vroemans horen. En toch dook hij eerder dit jaar terug op in de soap. Maarten en Roos waren echter in handen van terroristen gekomen. De kijker kreeg enkele maanden geleden nog een vrij zwaar scenario voorgeschoteld waarbij we uiteindelijk afscheid zouden nemen van Roos. En in 2015 nemen we dus ook afscheid van Maarten. Zijn come-back heeft amper even lang geduurd dan de periode dat hij niet te zien was in de reeks. Met Michael Vroemans verliest Familie alweer een kleurrijk figuur maar wie weet wat de makers van de soap nog voor de kijkers in petto hebben.

Wellicht verdwijnt hij al in februari 2015. Hoe hij opnieuw uit de soap geschreven zal worden, hebben de makers nog niet beslist, maar er is een kans dat hij opnieuw naar het buitenland vertrekt. Dit wordt dan al zijn tweede en misschien wel definitieve exit. Het was niet Vroemans' eigen beslissing, maar die van de makers. De makers van Familie zeggen dat het de bedoeling is om Maarten terug te laten keren. Ze willen het personage gewoon wat ruimte geven na de ingrijpende gebeurtenissen van de laatste tijd. Michael Vroemans zegt wel dat hij na deze tweede exit 'Familie' definitief achter zich laat. Dus wanneer Maarten over een jaar terugkeert, zal de rol door iemand anders vertolkt worden. 

Bron: Showbizzsite.be + Het Nieuwsblad + Primo

De legendarische Guido Van den Bossche ooit terug in Familie? (17/09/2014)

Karelderuwe2014

Afgelopen dinsdag 16 september werd menig fan van Familie verrast toen acteur Karel Deruwe tijdens een persiflage rond Gunther Levi in het programma Lang Leve, opnieuw in de huid van pater familias Guido Van den Bossche kroop. Daarbij hoeft het, wat Karel Deruwe betreft, niet te blijven.

In 1999 vertrok Karel Deruwe met slaande deuren uit de soap, na een zoveelste geschil met de makers. Een terugkeer werd toen uitgesloten en dus werd Vlaanderen geschokt met de dood van dé hoofdfiguur uit de reeks. Nu, 15 jaar later, vertelt Karel Deruwe in een interview in Dag Allemaal dat wat hem betreft, die hele twist vergeten en vergeven is. Hij zet zelfs de deur op een kier voor een terugkeer. Hoewel dat sterk lijkt op een open sollicitatie, zegt hij zelf niet meteen een vragende partij te zijn, omdat hij voldoende uitdaging vindt in zijn theaterwerk. Ook is hij van mening dat de reeks inmiddels een qua verhaallijnen te brave omwenteling heeft gemaakt, ten koste van het soort actie en drama uit de beginjaren, zoals de ontploffing van het Hilton Hotel in 1997.

Around Wikia's network

Random Wiki