FANDOM


De seizoensfinales van Thuis en Familie: "Er zal láng over gepraat worden" (01/06/2017)

Media xll 9768678

'Thuis' en 'Familie' gaan vandaag de laatste rechte lijn richting seizoensfinale in. Wij blikken vooruit op de "climaxen waarover Vlaanderen de hele zomer zal praten", zo beloven de producers.

THUIS: geen huwelijk, wel cliffhanger Op vrijdag 23 juni moet vooral de állerlaatste scène de ruim 1,2 miljoen trouwe 'Thuis'-kijkers kippenvel bezorgen. "Dat moet de absolute cliffhanger worden", zegt producer Hans Roggen. "Er kan maar één beeld het allerlaatste beeld zijn. Een beeld waarover Vlaanderen opnieuw een hele zomer bezig zal zijn."

Volgens Roggen zijn er "verschillende verhaallijnen in een stroomversnelling terechtgekomen". "Uiteraard kunnen we niks kwijt over de uitkomst van die verhalen. En ik kan evenmin bevestigen noch ontkennen dat wat er nu allemaal gebeurt iets te maken zal hebben met de seizoensfinale", aldus een cryptische Hans Roggen. "Het wordt spannend, meeslepend en erg verrassend, dat kan ik wel al kwijt."

Eén van dé vragen van dit seizoen is hoe het verder moet met de opvoeding van kleine Sandrine De Decker. "Wie zal het hoederecht krijgen en hoe wordt dat opgelost? De rechter zal een keuze maken. Een keuze die de volgende weken gevolgen zal hebben", aldus Roggen. "Verder zijn Tom (Wim Stevens) en Judith (Katrien De Ruysscher) stilaan bezig met de voorbereidingen van hun huwelijk. Hier kan ik wel al verklappen dat het huwelijk niét de seizoensfinale is. Dat is voor oktober. De vrijlating van Eddy (Daan Hugaert) zal de volgende weken wél heel wat gevolgen hebben. Hoe gaat zijn komst wegen op Nancy (Ann Pira) en Dieter (Raf Jansen) en wat zijn de gevolgen voor hun relatie? En wat gebeurt er dan met dochter Britney?"

"En dan is er nog de crisis binnen De Kabouters. Met het zwartwerk dat gevolgen heeft. Frank Bomans (Pol Goossen) is eerder al opgepakt. En nog wel door zijn eigen schoonzoon. Hij is inmiddels wel weer vrij. Maar wat met Junes (nieuwkomer Aboubakr Bensaihi)? Frank beschermt hem, maar hoe gaat dat verder lopen?"

FAMILIE: verslaving van Leen heeft ingrijpende gevolgen Na de succesvolle 'midseason-finale' van december eindigt 'Familie' ook op 30 juni met een climax van formaat. "Er komt flink wat suspense aan te pas", zegt creatief producer Wim Feyaerts."We proberen uiteraard elke aflevering, dag na dag, op niveau te zitten", aldus Feyaerts. "En het steeds beter te doen. Daarom hebben we 25 jaar 'Familie' gevierd met die midseason-finale. Vorig jaar hebben we voor het seizoenseinde volledig gefocust op de moord op June Van Damme, met de vraag wie haar had neergeschoten. Deze keer hebben we een finale waarbij verschillende verhaallijnen naar een climax gaan en stuk voor stuk de kijker zullen verrassen."

Vanaf morgen wordt de pijnstillerverslaving van Leen Van den Bossche (Cathérine Kools) meer dan ooit een hot item. De scenarioschrijvers hebben een "belangrijke gebeurtenis" uitgewerkt die voor Leen erg ingrijpende gevolgen zal hebben, die uitlopen tot in de finale. Ook voor Simon Feyaerts (Braam Verreth) worden het moeilijke weken. Sinds hij in een zatte bui vertelde dat hij 'de bomma' tijdens het kerstfeest wilde vermoorden, wordt hij overal uitgespuwd. Jan Van den Bossche wijst hem de deur en bij VDB Fashion wordt hij ontslagen. Hij vindt enkel steun bij de familie Coppens en bij Stefanie Coppens. Haar terugkomst zal nog voor een paar onverwachte wendingen zorgen.

De volgende weken zal duidelijk moeten worden of Lars De Wulf (Kürt Rogiers) nog iets voelt voor Veronique Van den Bossche (Sandrine André). En is hij wel de vader van het kind van Marie Devlieger (Lien Van de Kelder)? Lars neemt alvast zijn verantwoordelijkheid op als toekomstige papa. Toch zal de kijker al snel voelen dat er bij Veronique wel wat jaloezie is over hun relatie. Relationele problemen te koop, overigens, in 'Familie'. Zo ook bij Jan Van den Bossche (Jef De Smedt), die de scheiding van Linda Desmet (Hilde Van Wesepoel) heeft aangevraagd. Maar Viv Neyskens (Ini Massez) zet dan weer een punt achter haar relatie met Jan. Zal hij plots alles verliezen? Want ook zijn zoon Guido Van den Bossche zou wel eens voor de kant van zijn moeder kunnen kiezen...

Wegens bijzonder succesvol pakt VTM tijdens de zomer overigens opnieuw uit met 'Familie'-webserie. "We werken aan 35 korte afleveringen van telkens 2 tot 3 minuten, die één groot verhaal zullen brengen", aldus producer Feyaerts. "Vorige zomer haalden we zo 7 miljoen unieke kijkers."

Het belooft een spannende seizoensfinale van ‘Familie’ te worden: “Ik heb kneuzingen opgelopen over mijn hele lichaam” (23/05/2017)

B34c5d60-30ec-11e7-baeb-99c909ba0f2c web scale 0 0475543 0 0475543

Actrice Jasmijn Van Hoof maakte vorige week opnieuw haar opwachting in ‘Familie’ na een afwezigheid van meer dan tien maanden. De actrice ging samen met haar vriend op reis naar Zuid-Amerika, maar is volop terug aan het werk en laat zelfs al uitschijnen dat haar personage Stefanie Coppens een heftige seizoensfinale zal beleven.

Tien maanden lang ging ze met haar vriend op reis naar Zuid-Amerika. Nu is Jasmijn Van Hoof echter helemaal terug en ze heeft zich meteen volop in het werk gestort. “Ik besef wat een luxe het was om opnieuw aan de slag te kunnen bij ‘Familie’. Sommige acteurs kijken misschien neer op soaps, maar ik werk graag in een vertrouwde omgeving”, klinkt het in Story.

“Ik kan al verklappen dat ik heel wat emotionele scènes moest spelen, die veel van mij vergden”, vertelt ze, gevraagd naar wat we nog van haar personage Stefanie kunnen verwachten. “Daar kwam flink wat gehuil en geschreeuw bij kijken. Ik heb zelfs kneuzingen over mijn hele lichaam opgelopen, als gevolg van een aantal stevige stuntscènes. De seizoensfinale belooft dus spannend te worden.”

Eric Kerremans: 'Ik ben beschikbaar' (11/05/2017)

Familie4059
Op fansites van 'Familie' duiken steeds meer berichten op rond het heropvoeren van Xavier Latour. Vreemd, want de man die de Van den Bossches jarenlang het leven zuur maakte, viel in 2009 te pletter. Of niet?

Xavier Latour, toen nog gespeeld door Guy Van Sande, maakte in 1992 zijn opwachting in 'Familie', als de rechterhand van Guido Van den Bossche. Na een blunder werd hij echter op straat gezet. Jaren later pas dook hij weer op, in de gedaante van Eric Kerremans. Uit wraak voor wat hem was aangedaan, wou Latour de familie te gronde richten. Wat voor heel wat spanning in de VTM-soap zorgde.

MORSDOOD

Latour ontvoerde Trudy Tack de Rixart de Waremme en Louise Van den Bossche, liet een vliegtuig neerstorten en vermoordde zijn handlangster Christel Feremans. En in de seizoensfinale van 2009 schoot hij Peter neer. 'Ja, Latour heeft veel op zijn kerfstok', zegt Eric Kerremans nu. 'Hij was vijand nummer 1 voor de Van den Bossches. Maar uiteindelijk viel hij van een gebouw. Morsdood. Sindsdien had ik mijn 'Familie'-hoofdstuk afgesloten. Ik was dan ook verrast toen ik steeds meer speculaties opving over een mogelijke comeback.'

Keert Latour terug in 'Familie'?

Ik weet in elk geval van niks. Al mist de reeks wel een superslechterik op dit moment. En in een soap is alles mogelijk, hé.

Waar komt het gerucht vandaan, denk je?

Onlangs ontmoette ik Gunther Levi op een evenement. Hij postte toen een foto van ons twee op z'n sociale media. Heel wat mensen gingen ervan uit dat we elkaar op de 'Familie'-set hadden ontmoet. Zeker toen ook een oud interview naar bovenkwam, waarin ik had gezegd dat ik m'n ex-collega's miste en een terugkeer in de VTM-reeks wel zag zitten.

Is dat niet meer het geval dan?

Toch wel. Maar er is een groot verschil tussen mijn wensen en een concrete beslissing. Alleen raar dat iedereen maar blijft speculeren. Zonder dat er iemand naar mijn reactie polste. Want dan had ik het meteen kunnen ontkennen. Volgens mij gaat het om een misverstand.

Dat bij dezen uit de wereld is geholpen. Hoe gaat het voor de rest met jou?

Prima, dank je. Op 26 mei word ik zestig, dus is het tijd voor een feestje. En binnenkort reis ik door Vlaanderen met de theatervoorstelling 'Parlez-moi d'Amour'. Al blijk ik beschikbaar voor 'Familie'. Als men mij terug wil, natuurlijk.

Marie doet haar intrede in Familie (27/04/2017)

Lien 11
Eerst een foto, nadien een skypegesprek, maar op vrijdag 28 april 2017 maakt Lien Van de Kelder ook in real life haar opwachting in Familie. Vanaf dan geeft ze gestalte aan Marie Devlieger, een warme psychiater die door omstandigheden in de zakenwereld is beland en een verleden heeft met Lars De Wulf (Kürt Rogiers). Marie maakt vrijdag onverwacht haar opwachting in het kantoor van Lars en dropt daar meteen een bommetje…

Dat Lars al heel wat flirts op zijn palmares heeft staan, is een publiek geheim. Ook de naam van Marie staat op dat lijstje. De twee hadden een korte, maar passionele verhouding. Al wordt voor de kijker snel duidelijk dat Marie nog een belangrijke rol zal spelen in het leven van Lars.

“Mijn personage Marie is een warme, sympathieke en zelfstandige vrouw die in de zakenwereld is beland”, vertelt Lien Van de Kelder. “Ze heeft een hart voor kinderen, maar werd zelf onvruchtbaar verklaard. Marie besloot om kinderpsychiater te worden, maar oefende die job om een nog mysterieuze reden nooit uit. Nu richt ze zich op de – veiligere – psychologische kant van het bedrijfsleven. En zo liep ze Lars tegen het lijf. Marie woont in Londen en ontmoette hem eerder toevallig als ‘friend with benefits’. Maar blijft alles wel zo vrijblijvend?”

Lien Van de Kelder staat nu al enkele maanden op de set in Boortmeerbeek en heeft het daar bijzonder naar haar zin. "De sfeer is top. Veel van de acteurs ken ik van mijn periode bij Zone Stad en ook de studio is me vertrouwd. Het voelt dus als thuiskomen in een warme Familie. Je merkt ook aan alles dat Familie sterk geëvolueerd is de afgelopen tijd. Het is een plezier om hiervan deel te mogen uitmaken!"

Binnenkort: Reünie familie Coppens-Pauwels (12/04/2017)

17903921 10155288639172491 1724701114755971942 n
De makers van Familie bevestigen een reünie van de familie Coppens-Pauwels in de toekomst.

Op 12 april 2017 plaatste actrice Hilde De Baerdemaeker, die van 2012 tot en met 2016 te zien was als Liesbeth Pauwels in Familie, een foto op Instagram met haar ex-collega's Roel Vanderstukken, Ludo Hellinx, Jasmijn Van Hoof en Arthur Le Boudec die respectievelijk de rollen van Benny Coppens, Patrick Pauwels, Stefanie Coppens en Arno Coppens vertolk(t)en in de serie. De Baerdemaeker vermeldde bij de foto dat de 'soapfamilie' binnenkort een korte reünie zal hebben op het scherm én dat de 26ste seizoensfinale superspannend zal worden. Op 13 april 2017 bevestigen de makers van Familie via de Facebookpagina de reünie.

Opnames gepland in Walibi (10/04/2017)

17862323 10155026891961276 1234813037189193005 n
Ook naar Familie gekeken deze avond? Deze week doet Familie opnames in Walibi! Benieuwd wat dat gaat geven smile-emoticon:).

Bron: Facebookpagina 'Walibi Belgium'

Vorige week was www.figuratie.be reeds op zoek naar figuranten voor een pretpark. Bij deze worden de vermoedens opgehelderd. Op de foto zien we onder andere actrice Sarah-Lynn Clerckx en acteur Vincent-Laurens Seys, die respectievelijk de rol van Louise en Wout vertolken in Familie.

Jens Gruyaert neemt afscheid van Familie (07/02/2017)

Familie 5835 002
Jens Gruyaert, de 15-jarige acteur die sinds 2006 de rol van Jelle Van den Bossche vertolkt, stopt ermee. Jens kiest er zelf voor om uit Familie te stappen.

Amper vier jaar oud was Jens toen hij als Jelle in ‘Familie’ verscheen. Elf jaar lang vertolkte hij deze rol. Maar nu is het genoeg geweest. Op 22 december 2016 had Jens zijn laatste draaidag, op 9 februari zien we hem voor de laatste keer op het scherm.

‘Ik heb zelf gevraagd om te mogen stoppen met ‘Familie’,’ zegt Jens. ‘Waarom? Omdat ik wat meer tijd met mijn vrienden wou doorbrengen. Bijna al mijn vrije tijd ging op aan ‘Familie’, er schoot nog maar weinig over om andere dingen te doen. Ja, ik had het gevoel dat ik veel miste. Dus heb ik gevraagd of ik eruit kon stappen. En dat ging. Het is tijd voor andere dingen.’

‘Het was een heel fijne tijd. Ik heb het altijd heel graag gedaan en ik heb heel fijne mensen leren kennen.’

Het personage van Jelle verdwijnt alleszins niet uit de reeks. Hoe dit wordt aangepakt, mogen we helaas nog niet verklappen!

Martine Jonckheere: “Ze hebben mij bij ‘Familie’ enorm gekwetst” (30/12/2016)

Familie 5293 008
Vandaag vieren de de Van den Bossches de negentigste verjaardag van de bomma. Het zou voor Marie-Rose De Putter een ideale gelegenheid geweest zijn om haar kinderen en kleinkinderen nog eens terug te zien, maar zover komt het niet.

Martine Jonckheere – die de rol speelde – is door de makers niet gevraagd om even terug te keren. Marie-Rose vertoeft volgens de verhaallijn in Zuid-Afrika voor de feestdagen en komt dus niet op bezoek.

Mochten ze wel de vraag gesteld hebben, is de kans klein dat de actrice zou toegezegd hebben. “De producent van ‘Familie’ heeft destijds beslist om Marie-Rose niet definitief uit de serie te schrijven door haar bijvoorbeeld te laten verongelukken”, luidt het bij Martine.

“Dat had voor mij veel beter geweest. Nu zijn er nog veel mensen die denken dat ik mijn rentree zal maken, wat niet klopt. Niet dat ik Marie-Rose dood wil, voor mijn part mogen ze mijn vroegere personage nog door een andere actrice te laten spelen, zolang ik er maar niet mee geassocieerd wordt in de ogen van het grote publiek en vooral de huidige tv-makers.”

“Al heb ik wel vernomen dat ze achter mijn rug audities organiseerden om mij te vervangen, en dat terwijl ik nog aan het werk was. Dat heeft mij wel gekwetst. Voor mij is de ‘Familie’- deur definitief gesloten. Dat is een afgesloten hoofdstuk. Trouwens, hadden ze mij niet ontslagen had ik destijds zelf wel ontslag genomen.”

Makers van ‘Familie’ hebben groot nieuws te melden (29/12/2016)

Familie 25jaar
Morgen staat aflevering 5.858 op het programma bij ‘Familie’. Dat gaat een heel speciale aflevering worden. Het wordt een dubbelaflevering naar aanleiding dat de soap 25 jaar bestaat.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de soap zal er ook een finale zijn in het midden van het seizoen. Die finale krijg je morgenavond.

En de makers van ‘Familie’ hebben meteen ook groot nieuws te melden. “In Amerikaanse soaps is dit systeem al goed ingeburgerd”, zegt producer Wim Feyaerts aan Het Laatste Nieuws.

“We doen dit nu voor het eerst in ‘Familie’. Het is de bedoeling om voortaan telkens zo’n finale in het midden van het seizoen te hebben.”

Cast Familie viert 25ste verjaardag (17/12/2016)

Ftaart 0
En wij waren erbij!

Eind deze maand, op vrijdag 30 december 2016, blaast Familie 25 kaarsjes uit. Een unieke gelegenheid die niet onopgemerkt voorbijgaat. Op vrijdag 16 december 2016 verzamelde de cast en de crew om samen te klinken op de voorbije 25 jaar en alle jaren die nog volgen. De pers was vrijdagavond welkom op de receptie en die kans lieten wij niet onbenut. Tijdens het tradionele kerstfeest werden de medewerkers - voor en achter de schermen - die 25 jaar voor Familie werken - gehuldigd. Een uniek moment, dat mag gezegd worden. En er was uiteraard ook een grote verjaardagstaart.

Bron: Showbizzsite

Jacky Lafon in shock na voorstel Familie (14/12/2016)

Familie4598
Nog een goede twee weken en Familie viert z’n 25ste verjaardag. VTM en de makers van Familie zullen die verjaardag vieren met een dubbele aflevering van de dagelijkse soap. Op vrijdagavond 30 december zal er één en ander gebeuren, zoveel is zeker. Wij weten ondertussen wat er in de feestaflevering staat te gebeuren. De feestaflevering zal trouwens ontsierd worden door een spannende gebeurtenis die volgend jaar gewoon zal doorlopen. Eén ding staat vast: Jacky Lafon en Martine Jonckheere zullen niet in de feestaflevering te zien zijn. Jacky Lafon werd gevraagd maar toen ze haar tekst kreeg, weigerde ze om mee te spelen.

Jacky Lafon vertelt deze week in Tv Familie dat ze in september de vraag kreeg of ze drie dagen kon vrijhouden voor opnames bij Familie. Jacky zou namelijk in de feestaflevering van vrijdag 30 december aanstaande te zien zijn. Jacky was blij want eerder was haar verteld dat Rita Van den Bossche voor héél speciale gelegenheden nog eens in Familie zou opduiken. En geef toe, de verjaardag van de Bomma is wel een héél bijzondere reden om Rita nog eens van het cruiseschip te halen. Vorig jaar was Rita ook even terug in Familie te zien. Maar waarom weigert Jacky nu die rol?

Wel, Jacky keek er enorm naar uit om iedereen van Familie nog eens terug te zien en had al vernomen dat er een groot feest voor de bomma zou georganiseerd worden. Maar Rita zou helemaal niet op dat feest aanwezig zijn. Wel zou ze gewoon via Skype een gesprek hebben met de bomma. Zo onpersoonlijk , dat is niet echt iets voor Rita, vertelt Jacky Lafon in Tv Familie. “Ik had namelijk zo goed als geen tekst. Ik moest gewoon heel kort iets inspreken via Skype vanop het cruiseschip. Een geluidsopname, dus. Ik mag niet persoonlijk aanwezig zijn op het feest van mijn eigen moeder. Zo erg! Ja, dat doet mij verdriet”, gaat Jacky in Tv Familie verder.

Vorig jaar was Rita even te zien in de kerstperiode van Familie maar echt happy was Jacky niet met de doortocht van Rita. Aan het verhaal klopte niets. Zo kwam Rita na een hele tijd nog eens op bezoek bij haar moeder en had Rita zelfs geen cadeau bij voor haar eigen moeder of de rest van de familie. En dat terwijl Rita een tijdje eerder een miljoen euro had geërfd. Het zat Jacky zelfs zo hoog dat ze toen zelfs gevraagd heeft om haar aandeel in de aflevering te schrappen. Maar zover is het nooit gekomen. En ook over Martine Jonckheere is er nieuws.

Ook Marie-Rose De Putter zal niet te zien zijn in de dubbele feestaflevering van Familie. Marie-Rose verhuisde naar Frankrijk en was sindsdien niet meer in de reeks te zien. Dat Martine en Jacky niet in de feestaflevering zit, dat is volgens Annie Geeraerts - die al 25 jaar bomma Anna Dierckx in Familie speelt – best wel jammer. Annie is blij dat de feestaflevering vooral rond haar draait omdat Anna 90 zou worden maar ze betreurt dat Martine en Jacky niet bij die feestelijkheden betrokken worden. “Zij zijn mijn schoondochter en dochter. Maarja, ik kan daar zelf weinig aan doen”, vertelt Annie in Tv Familie.

Dag Allemaal pakt deze week ook uit met een verhaal over 25 jaar Familie. Op 30 december zal de bomma 90 jaar worden. Anna werd in het begin van Familie – 25 jaar geleden – 65 en 65 + 25 is nog altijd 90. Geen vuiltje aan de lucht denk je dan maar bij Dag Allemaal zijn ze niet vergeten dat Familie door de jaren heen twee keer een tijdsprong maakte: één van 3 en één van 7 jaar. En dat betekent dus dat de bomma binnen twee weken 100 zal worden. Hoe hebben de makers van Familie zo’n fout kunnen maken?

Volgens Annie Geeraerts zal de leeftijd van de bomma in de feestaflevering even aangehaald worden en vieren ze bij Familie de 90ste verjaardag van de bomma. Maar de bomma is eigenlijk 100, dat klopt. Annie is vooral blij dat ze er nog bij is na die 25 jaar. Samen met Jef De Smedt is zij de enige van de oorspronkelijke cast die er nog steeds bij is. Verwacht je bij de feestaflevering trouwens vooral niet aan flashbacks want die zouden er niet komen. De focus gaat naar de huidige cast en daar staat één en ander rond te gebeuren. 30 december zal een dag zijn die de fans van Familie niet snel zullen vergeten...

Reünie 25 jaar Familie (09/12/2016)

JefDeSmedtChristopheDuJardinDecember2016
Op 9 december 2016 vond de reünie van 25 jaar Familie plaats in de Sonybel Studio's in Heist-op-den-Berg.

De reünie van 25 jaar Familie werd georganiseerd door de ex-collega's van Jef De Smedt, die al 25 jaar de rol van Jan Van den Bossche vertolkt in de televisieserie 'Familie'. Volgens De Smedt was het een blij weerzien. Hij ging zelfs op de foto met zijn eerste TV-zoon: Christophe Du Jardin, de acteur die bij de start van Familie in 1991 de rol van Bart Van den Bossche voor zijn rekening nam.

Op de reünie ging ook de aandacht naar de huidige cast van Familie. Acteur Ray Verhaeghe en actrice Annie Geeraerts, die respectievelijk de rol van Albert Thielens en Anna Dierckx vertolken, werden tot slot in de watten gelegd.

'Vandaag de eerste Familie Flashback: de allereerste minuut van Familie (05/12/2016)

Familie wordt 25 jaar! 🎉 😃 En dat vieren we over 25 dagen! Daarom blikken we vanaf vandaag terug en kruipen we elke dag een jaartje dichter bij ons jubileum. Vandaag de eerste Familie Flashback: de allereerste minuut van Familie! De volledige eerste scene kan je zien via http://bit.ly/eerstescene

'Personages uit 'Familie' krijgen sekstherapie van Goedele Liekens (04/12/2016)

Ook de personages van 'Familie' kampen met heel wat problemen. Speciaal voor Rode Neuzen Dag gingen ze bij Goedele Liekens langs voor een therapiesessie. http://rodeneuzendag.be/wat-als-de-personages-uit-familie-therapie-bij-goedele-liekens

In het grappige filmpje komen heel wat personages op 'Familietherapie' bij seksuologe Goedele Liekens. Veronique Van den Bossche (de derde) steekt van wal omdat ze het nog altijd moeilijk heeft met de dood van haar eerste man. Mieke Van den Bossche reageert dat zij twee mannen én een zoontje is verloren, dus meer reden tot klagen heeft.

Dan komen ook Bart Van den Bossche (de derde) en de bomma op het toneel. Bart moest zijn eigen dood ensceneren en de bomma heeft al 25 jaar geen dag meer zonder miserie gekend. Maar ook de vermoorde June Van Damme, nieuweling Lien Van de Kelder en zelfs 'Zatte Rita' passeren de revue.

De auditietapes van 'Tegen de Sterren op'

In een ander filmpje kregen we de auditietapes van 'Tegen de Sterren op' te zien. Daarin proberen bekende gezichten als Jelle Cleymans, Regi en Jeroen Meus een rol te versieren in het imitatieprogramma.

http://vtm.be/rode-neuzen-dag/zien-we-clara-en-jelle-cleymans-binnenkort-in-tegen-de-sterren-op

Familie wint Story Award (19/11/2016)

FamilieStoryAwards2016
Een groot deel van de cast van Familie was gisteren aanwezig op de Story Awards 2016 in de Ethias Arena (Hasselt, Limburg). Daar kregen de acteurs en actrices te horen dat dit jaar de soap 'Familie' de Story Award voor 'Favoriete TV-programma' krijgt. Dit werd door meerdere acteurs en actrices van Familie gepost op sociale media. Proficiat, VTM en Familie!

Grote onthulling in Familie: Cédric heeft June vermoord! (17/11/2016)

Familie moord cedric 002
Cédric schoot June Van Damme in koelen bloede neer.

De kogel is door de kerk. Na een zoektocht van ruim vier maanden was het donderdagavond eindelijk zover. De afgelopen maanden ging Vlaanderen online en offline op zoek naar de moordenaar van June Van Damme (Katrien De Becker) in de VTM-soap Familie. Die meeslepende zoektocht kende op donderdag 17 november 2016 een meer dan spannende ontknoping. Niet Veronique Van den Bossche (Sandrine André), maar Cédric Van de Caveye (Bas Van Weert) legde volledige bekentenissen af bij de politie. Hij schoot June in koelen bloede neer om de verkrachting van zijn moeder te wreken. Een grote verrassing voor sommigen, een bevestiging van hun vermoedens voor anderen.

Nadat Veronique had aangegeven dat zij June had doodgeschoten, mochten Rudi Verbiest (Werner De Smedt) en Mathias Moelaert (Peter Bulckaen) beschikken. Zij werden donderdag vrijgelaten maar Mathias had geen tijd om lang als vrij man van het leven te genieten, want op het politiekantoor krijgt hij te horen dat Veronique de moord op June Van Damme bekend heeft. Veronique vliegt de cel in en ze maant Mathias aan om goed voor Cédric te zorgen. Voor de zoon van Veronique is het nieuws dat zijn moeder in de cel zit de druppel die de emmer doet overlopen. “Ik mag dat niet laten gebeuren”, reageert hij.

Cédric besluit uiteindelijk om Rudi thuis te gaan opzoeken en smeekt hem om zijn verhaal bij de politie te gaan doen om zijn moeder heel wat leed te besparen. Rudi moet en zal naar de politie stappen om aan te geven dat hij Cédric al die tijd beschermd heeft. Samen besluiten ze naar de politie te gaan. Met een bang hartje deed Cédric zijn verhaal aan commissaris Stef Mortier (Rudy Morren) en inspecteur Ruth Delaet (Amara Reta). Dat deed hij aan de zijde van Rudi (Werner De Smedt), die toegaf dat hij Cédric na de moord zag wegrennen, maar de lippen stijf op elkaar hield.

De ontwerper van VDB Fashion nam zelfs lange tijd de schuld op zich om Cédric in bescherming te nemen. Dat Rudi daarvoor een tijdje in de gevangenis zat, deerde hem niet. Hij had er alles voor over om het jonge leven van Cédric veilig te stellen. Maar het geweten van Cédric knaagde en dus ging Cédric over tot bekentenissen. “Het ging al een hele tijd slecht met mama, al van in de maand mei. Het was echt héél erg. Ik kende toen de reden nog niet waarom het slecht ging met haar. Ik heb mama nog nooit zo gezien, ze was echt kapot”, vertelde hij tegen commissaris Mortier.

En dan vallen de puzzelstukjes in elkaar: “Ik ging naar Werchter en toen ik vertrokken was zag ik dat ik mijn ticket vergeten was op mijn bureau. En ben dan rap teruggegaan om dat te gaan halen. Toen ik op mijn kamer was, kwamen mama en Mathias terug en hoorde ik dat wat June had gedaan. Ik vernam toen dat mijn mama verkracht was. Mathias deed alles om mijn moeder tegen te houden. Toen ik wist dat June erachter zat, dat zij tegen die gast had gezegd dat die mijn moeder moest verkrachten ...” En toen werd het stil.

Cédric: “Ik ben door het raam geklommen en ben naar de brouwerij gegaan. Ik wist dat Niko Schuurmans (Jo Hens) een wapen had. Dat had Jelle Van den Bossche (Jens Gruyaert) en ik ooit gevonden bij Trudy Tack de Rixart de Waremme (Silvia Claes). We hebben dat toen gevonden en wat mee gespeeld. Trudy wou dat wapen niet meer in huis hebben. Ze was bang dat daar ongelukken mee zouden gebeuren. In de brouwerij heb ik het wapen dan gevonden en ben naar Fashion gegaan. Ik wou June gewoon bang maken, meer niet. Ik vroeg haar ‘Is het waar? Mijn mama, wat heb jij met haar gedaan?’ June vertelde dat ze niet wist waarover ik het had.”

Cédric: “Hebt gij mijn mama laten verkrachten?”, maar June wou maar niet antwoorden op die vraag. Ik bleef haar erop wijzen dat ze de vraag negeerde. Uiteindelijk ontkende June dat ze mijn moeder heeft laten verkrachten. Ik geloofde haar niet en heb haar gedwongen om met het pistool op haar gericht om te bekennen. En dat deed June uiteindelijk dan toch.” June: “Ja, ik heb haar laten verkrachten. Ik heb uw moeder laten verkrachten, dat vuil kutwijf. Ze koeioneert mij al lang genoeg. Wat ga je doen? Naar de politie gaan? “

June: “Ik ga dat nooit toegeven. Ge hebt u wel in de probleem gewerkt he. Mij bedreigen met uw pistool.” En dan doet Cédric datgene wat veel Vlamingen al lang aan het vermoeden waren: hij schoot June neer en zij overleed ettelijke seconden later. Cédric liet het pistool waarmee hij June neerschoot effectief achter in het kantoor van June. Maar hoe moet het nu verder met de jongen? En hoe reageert Veronique (Sandrine André) op de bekentenissen van haar zoon? Dat zullen we de komende dagen en weken vernemen.

Of dit nu het einde is van Cédric in Familie? Dat staat nog niet vast. Eén ding is zeker: de volledige cast van Familie is blij dat dit mysterie eindelijk is opgelost. Meer zelfs: ook de kijkers reageren tevreden op het nieuws dat de moordenaar van June bekend is. Zij hebben ruim vier maanden moeten wachten en iedereen vond dat meer dan lang genoeg. Maar wie héél blij is, is de jongeman die Cédric vertolkt in Familie: Bas van Weert. “Ik ben opgelucht dat ik eindelijk mag zeggen wie June heeft vermoord”, geeft Bas Van Weert toe. “Maar ik moet ook toegeven dat het best fijn was om dit grote geheim zo lang mee te dragen. Iedereen die me aansprak wilde weten wie June had vermoord (lacht). De zoektocht hield Vlaanderen in de ban en was hét gespreksonderwerp in de huiskamers. De schrijvers hebben dit geweldig goed in elkaar gestoken. Voor mezelf was het een enorme uitdaging om deze verhaallijn te mogen spelen. Ik ben soms diep moeten gaan om deze donkere emoties bij me op te roepen. Hoe het nu verder moet met Cédric kan ik natuurlijk niet verklappen. Maar er staan hem nog bijzonder spannende tijden te wachten!”

'Linda' verdwijnt uit Familie (14/11/2016)

Familie afl4997 01
Hilde Van Wesepoel - sinds jaar en dag 'Linda Desmet' in Familie - zal de reeks op termijn verlaten. Zelf doet de 47-jarige actrice momenteel geen interviews, maar ze heeft iedereen wel deze quote bezorgd.

"De makers van Familie hebben inderdaad beslist dat het verhaal van Linda stopt. Dat vind ik bijzonder jammer, maar ik aanvaard de beslissing. Over het hoe en het wanneer kan ik natuurlijk nog niet veel kwijt. Maar Linda zal zeker nog een hele tijd in de reeks te zien zijn. Zelf sta ik dus ook nog een aantal maanden op de set en dat zal ik in alle professionaliteit doen. Verder blijf ik me toeleggen op theater en kijk ik uit naar de nieuwe projecten die op mijn pad zullen komen."

Weer een hoofdpersonage weg bij Familie

In 2001 maakte Hilde Van Wesepoel haar debuut bij Familie. De actrice mocht er de rol van Linda Desmet spelen, de vrouw van Jan Van den Bossche (Jef De Smedt). Samen hebben zij een zoon Guido Van den Bossche (Vincent Banic). Linda is altijd een goede plusmama geweest voor Leen Van den Bossche (Cathérine Kools) en Maarten Van den Bossche (Michael Vroemans). Linda kwam in het leven van Jan na zijn scheiding met Nele Van Winckel (Hermine Selleslagh). De twee werden verliefd en van het één kwam het ander. De twee trouwden vrij snel. Linda probeerde de touwtjes in handen te nemen in het gezin want Jan bakte er niet veel van. Oorspronkelijk was Linda verpleegster maar na een tijdje werd zij huisvrouw.

Puur uit financiële overwegingen moet Linda de job van verpleegster opnieuw op zich nemen want Jan heeft voor de nodige schulden gezorgd en hij geraakt zijn job kwijt. In het gezin Van den BosscheDesmet komt het vaak tot ruzie. Maar altijd weer komt het goed tussen Linda en Jan. Jan probeert momenteel trouwens opnieuw en voor de zoveelste keer een positieve indruk te maken op zijn vrouw. Maar er moet iets aan de hand zijn want de makers van Familie hebben geen verdere plannen meer met Linda. Dat lezen we op de website hln.be.

“Het is nooit leuk om afscheid te nemen van een personage, maar dat hoort nu eenmaal bij een langlopende reeks. Als maker moet je constant keuzes maken die een invloed hebben op de personages en hun verhalen. Het afscheid van Linda is het gevolg van de verhaalwendingen die we liever nog niet prijs geven”, vertelt Wim Feyaerts aan Het Laatste Nieuws. Hilde Van Wesepoel kreeg het nieuws dat de makers van Familie in de toekomst met haar personage Linda zullen stoppen recent te horen. Het nieuws kwam hard aan bij de actrice die ruim 15 jaar op de set van Familie meedraait.

Darya Gantura

Vanaf morgen maakt Darya Gantura haar opwachting in Vlaanderens oudste soap. Gantura (30) is vooral bekend om haar titelrol in de telenovela 'Ella'. Vanaf 15 november vertolkt ze in Familie de rol van frituuruitbaatster Ellie Segers. Met die gastrol zal ze enkele maanden op het scherm te zien zijn. Vorige week werd al bekendgemaakt dat Erika Van Tielen binnenkort in Familie debuteert. En in september raakte bekend dat Lien Van de Kelder haar comeback zou maken in de populaire tv-serie.

Daarom stapte Jacky Lafon bij Familie op (04/10/2016)

640px-Familie afl5155 02
Het is ondertussen al ruim twee jaar geleden dat Jacky Lafon haar ontslag bij Familie gaf. Na bijna 23 jaar zou de actrice opstappen bij de oudste soap van het land. Familie verloor haar zatte Rita en dat was niet naar de zin van de kijkers. Die kijkers hadden Rita Van den Bossche in de armen gesloten en ook al Rita heel wat miserie (meestal door haar eigen schuld, toch hadden de kijkers heel veel sympathie voor Rita. Die sympathie was er trouwens ook voor Jacky Lafon want zij vertolkte de rol van Rita zoals alleen zij dat kan.

We gaan terug naar de de lente van 2014. De actrice besloot zelf uit de soap te stappen omdat ze het niet meer kon opbrengen om iedere dag naar Boortmeerbeek te rijden. De makers van Familie gingen op haar verzoek in. Maar wat blijkt nu? Dat die files niet de échte reden waren voor het ontslag van Jacky Lafon bij Familie. Er waren maar enkele mensen op de hoogte van de echte reden waarom Jacky besloot om bij Familie op te stappen en dat waren haar dochter Nathalie en haar schoonzoon Jelle. En nu deelt Jacky haar grote geheim ook met ons.

Jacky vertelt in Primo dat ze op eigen initiatief is opgestapt. "Omdat ik niet anders kon, al het ik dat destijds nooit gezegd. Ik was op dat moment ziek, een zware operatie drong zich op. Op een maandag heb ik mijn laatste scène gedraaid en op dinsdag ben ik in het ziekenhuis opgenomen. Alleen Nathalie en Jelle, mijn dochter en schoonzoon, wisten wat er aan de hand was; Zij kenden mijn geheim. Ik had het toen heel moeilijk, maar ik wilde geen medelijden. Zo ben ik nu eenmaal", vertelt Jacky in de Primo van deze week.

Primo is uiteraard benieuwd naar wat Jacky dan precies had dat ze onder het mes moest maar daar wil de actrice niets over kwijt. "Intussen ben ik helemaal genezen verklaard. Ik ben vrij snel naar de dokter gegaan en dat is mijn geluk geweest. Ik kan de mensen alleen maar aanraden: als je vermoedt dat er iets aan de hand is, luister dan naar je lichaam en ga meteen naar de dokter. In mijn geval is dat mijn redding geweest. Het was bang afwachten maar amper drie maanden later was ik helemaal gelezen verklaard."

Jacky Lafon heeft het afgelopen jaar meermaals laten uitschijnen dat ze spijt had van haar ontslag bij Familie. Temeer omdat ze zelf om dat ontslag gevraagd heeft. Dat deed ze al in de lente van 2014. Na 23 jaar had Jacky genoeg van de veel te lange reistijd als gevolg van de lange file tussen haar woonplaats en Boortmeerbeek. Jacky kon het niet langer opbrengen om ganse dagen van huis weg te zijn en thuis dan ook nog eens teksten te moeten studeren voor de volgende opnamedag van Familie. Tenminste, dat was toen de reden. Ondertussen weten we dat ze een ziek was. Was het kanker? Of toch iets anders?

Jacky wil dolgraag terug aan de slag en mist haar collega's iedere dag weer. Vandaag de dag krijgt Jacky Lafon nog steeds een krop in de keel als ze eraan denkt. Jacky mist niet alleen haar collega's maar ook de verwennerij en de vriendschap. "Ik kan het onmogelijk loslaten. Ik denk nog zo vaak aan de mooie periodes die ik er beleefd heb. Die momenten koester ik. Ik kijk er al naar uit om nog eens op de set te gaan als Rita", vertelde ze na haar ontslag bij Familie. "Ik heb VTM nu laten weten dat ik opnieuw beschikbaar ben, maar voorlopig heb ik nog niets gehoord", klinkt het bij Jacky.

Jacky krijgt ook dagelijks van kijkers de vraag wanneer ze nog eens in Familie te zien zal zijn. Bij VTM sloten ze een tijdje geleden een definitieve terugkeer naar Familie echter uit. Misschien was de 25ste verjaardag van de soap een goede gelegenheid om Jacky nog eens terug te laten komen. "Als Bart Van den Bossche terug mag komen, waarom dan Rita Van den Bossche niet?" klinkt het strijdvaardig bij de fans die al lange tijd ijveren om Rita terug in Familie te laten schitteren.

Chris Van Tongelen terug in 'Familie' (17/09/2016)

BBiLiix
Bart Van den Bossche duikt terug op in Familie.

Nog een goede drie maanden en de VTM-soap Familie bestaat 25 jaar. De afgelopen maanden is duidelijk geworden dat er heel wat aan het veranderen is bij Familie. Gezichten verdwijnen en gezichten komen. Vooral nieuwe gezichten dan. Denk maar aan Vincent Banic, Kürt Rogiers, Darya Gantura, Ini Massez en Jaak Van Assche. Zij versterken de cast van de oudste soap van het land. Maar er is meer want er keer een oude bekende terug naar Familie. Neen, zatte Rita komt niet terug in beeld maar Bart Van den Bossche komt wel terug. Chris Van Tongelen is weldra weer te zien in Familie.

Hoe en wanneer Bart Van den Bossche terug opduikt in Familie is niet duidelijk. Zou hij misschien voor het eerst terug opduiken in de extralange aflevering die we op 30 december aanstaande te zien krijgen? Want wees maar zeker dat de makers van Familie de 25ste verjaardag niet zomaar laten passeren. Ben jij ook benieuwd hoe Trudy zal reageren als Bart weer oog en ook met haar staat? En wat met de kinderen van Bart die ook lang getreurd hebben om de dood van hun papa? Wij zijn ervan overtuigd dat de terugkeer van Bart voor de nodige ophef gaat zorgen bij de Van den Bossches.

Annie Geeraerts (89) en Ray Verhaeghe (90) zijn oudste soapkoppel ter wereld (13/06/2016)

13423925_1242878869064089_1415883386972709403_n.jpg

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.