FANDOM


Francine Laenen
Seizoenen 16171819 Francine portret
Eerste verschijning Aflevering 3521 - 20 februari 2007
Laatste verschijning Aflevering 4390 - 14 juni 2010
Gespeeld door Ingrid De Vos


Kinderen † onbekend
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieVerhaallijnenTriviaGalerijFoto's

Algemene informatie

Francine Laenen is een nevenpersonage dat van 20 februari 2007 tot en met 20 oktober 2008 en op 16 juni 2010 vertolkt wordt door Ingrid De Vos.

Verhaallijnen

Francine is de vrouw van Miel Verbiest, een oude schoolvriend van Jan Van den Bossche. Het koppel had jarenlang een bakkerij en ze trekken er sinds hun pensioen continu op uit met hun mobilhome.

Wanneer Jan en Miel elkaar weer tegen het lijf lopen, besluiten beide mannen de banden weer aan te smeden. Ze lopen de deur plat bij elkaar en al snel wordt Francine verliefd op Jan. Jan besluit Miel in te lichten over de avances van Francine, maar hij gelooft Jan niet en reageert kwaad. Later speelt Francine open kaart met Miel en vertelt ze hem dat 'swingen' altijd al een fantasie van haar is geweest. Ze weet hem te overhalen om geregeld een parenclub te bezoeken.

Naast haar seksuele hobby is Francine een bezige bij die altijd nieuwe dingen wilt uitproberen. Vaak probeert ze Linda Desmet hierin te betrekken, maar zij houdt niet echt van de drukte waarmee Miel en Francine te pas en te onpas komen aandraven.

Miel Verbiest en Francine schrikken zich rot als ze hun mobilhome plots zien wegrijden. Ze gaan naar Jan Van den Bossche en bellen de politie. Die vinden snel hun motorhome. Hij is zelfs nooit weggeweest, want Miel en Francine hadden de verkeerde motorhome zien wegrijden.

Het koppel verdwijnt een tijdje uit beeld voor een lange rondreis. Bij hun terugkeer steunen ze Jan, Rob Gerrits en Wim Veugelen bij hun beklimming van de Mont Ventoux door mee naar Frankrijk af te reizen. Kort nadien krijgt Francine een uitnodiging voor het huwelijk van haar nicht in Australië. Miel is echter met geen stokken op een vliegtuig te krijgen en wil haar dus niet vergezellen. Francine besluit om thuis te blijven, maar uiteindelijk kan Miel haar samen met Jan en Linda Desmet overtuigen om alleen te gaan. Het is de eerste keer dat Miel en Francine langer dan een dag gescheiden zullen zijn.

Bij haar terugkeer uit Australië, verdwijnt het onbezorgde leven van Francine als sneeuw voor de zon. Miel blijkt immers aan de ziekte van Alzheimer te lijden en gaat er bijzonder snel op achteruit. Francine besluit om hem onder te brengen in een psychiatrische instelling, zodat hij geen gevaar voor zichzelf en anderen meer kan betekenen. Ze waakt 24 uur op 24 aan zijn zijde en op die manier verwaterd dan ook het contact met Jan Van den Bossche en Linda Desmet. Francine verdwijnt dan ook uit beeld.

Francine staat op een dag plots weer bij Jan Van den Bossche en Linda Desmet voor de deur. Ze vertelt hen dat Miel inmiddels overleden is en nodigt hen uit voor de begrafenis. Ze geeft ook aan dat ze zeker niet van plan is om bij te pakken te blijven zitten. Na de begrafenis zal ze op eigen houtje de wereld gaan rondreizen, want ze is er zeker van dat Miel dat zou gewild hebben.

Trivia

Galerij

Foto's