FANDOM


Gerda Suys
Seizoenen 161718 Gerda profiel
Eerste verschijning Aflevering 3632 - 29 juni 2007
Laatste verschijning Aflevering 4016 - 26 januari 2009
Gespeeld door Marleen Maes


Kinderen Veerle Suys
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenVerhaallijnen

Algemene Informatie

Gerda Suys is een gastpersonage dat van 29 juni 2007 tot en met 26 januari 2009 vertolkt wordt door Marleen Maes.

Familie en Liefdesleven

Gerda is de echtgenote van Hendrik Suys, de moeder van Veerle Suys en de grootmoeder van Jurgen Impens.

Verhaallijnen

Gerda is de vrouw van Hendrik Suys en dus de moeder van Veerle Suys. Hendrik en Veerle noemen haar vaak 'Moeke'. Hun dochter staat op het punt om te trouwen. Wanneer Veerle's oude liefde Bjorn Impens terug opduikt aan haar voordeur, beslissen de twee weg te vluchten op haar trouwdag. Hendrik was al van in het begin tegen hun relatie, zeker nu hem dit zo een nederlaag oplevert.

S17W42 08

Hendrik is zwaar tegen de relatie van Bjorn Impens en Veerle Suys en doet er alles aan om deze te boycotten. In tegenstelling tot haar echtgenoot, verzoent Gerda zich al snel voor het feit dat Veerle haar verloofde voor het altaar heeft laten staan om opnieuw iets met Bjorn te beginnen. Gerda geldt dan ook als de ultieme bemiddelaar om Veerle en Bjorn met Hendrik te verzoenen.

Wat later blijkt dat Veerle en Bjorn een zoontje hadden, genaamd Jurgen Impens, die onder dwang van Hendrik werd afgestaan aan een pleeggezin. Veerle wil nu opnieuw contact met hem. Samen met Bjorn gaat ze op zoek naar hun zoon, met een geslaagde afloop, tot frustratie van Hendrik.

Om zijn garage in een positiever daglicht te stellen sponsort Hendrik de wielerploeg van Jan Van den Bossche tijdens hun wedstrijd op de Mont Ventoux. Tijdens een gesprek met Peter Van den Bossche, komt hij Rob Gerrits tegen. De twee schijnen elkaar te kennen. Ze hebben vroeger samen in een boksclub gezet.

In een zaak tegen pooier Gino De Doncker, komt de politie op een tape van de bewakingscamera's in diens bordeel, beelden van Hendrik tegen. Omdat hij diepgelovig katholiek is heeft hij zichzelf altijd gezien als een zondaar. Wanneer Veerle en Gerda hierachter komen, probeert hij zelfmoord te plegen door van een brug te springen. Veerle kan op tijd achter hem aangaan en overtuigt hem om dit niet te doen.

Veerle Suys is verlamd na een diepe val in een grot. Ze besluit om euthanasie te plegen. Hendrik doet er alles aan om dit te verijdelen. Hij probeert door verschillende mensen om te kopen, Veerle tot ontoerekeningsvatbaar te doen verklaren. Uiteindelijk sluit hij toch vrede met de beslissing van zijn dochter.

Na de dood van Veerle, blijft Hendrik zijn kleinzoon Jurgen Impens opzoeken. Als Bjorn Impens hier achter komt, wilt hij Hendrik in de eerste plaats bij hem weghouden, maar wanneer hij ziet hoe Hendrik met zijn zoon omgaat, besluit hij om hem voortaan voor Jurgen te laten zorgen, mede dankzij Gerda.