FANDOM


† Gustaaf Janssens
Seizoenen 131415 Familielukdheu
Eerste verschijning Aflevering 2700 - 27 november 2003
Laatste verschijning Aflevering 3329 - 8 mei 2006
Gespeeld door Luk D'heu


Kinderen Heidi Janssens en † Herbert Janssens
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Gustaaf Janssens is een nevenpersonage dat van 27 november 2003 tot en met 8 mei 2006 vertolkt wordt door Luk D'heu.  

Familie en Liefdesleven

Gustaaf is de vader van Heidi Janssens en Herbert Janssens. Met zijn dochter had hij een zeer goed contact, en samen waren ze verantwoordelijke voor enkele hotels in Cyprus. Met zijn zoon Herbert was het contact minder goed en de twee zagen elkaar amper. Via zijn dochter had Gustaaf één kleinzoon: Berre D'hollander, waar hij ook peter van was. 

In België ontmoet Gustaaf de charmante Isabelle Solie en de twee stappen in het huwelijksbootje. Al verliep dat niet van een leien dakje, want Gustaaf was reeds getrouwd met een Afrikaanse vrouw. Dat gebeurde op vakantie in een dronken bui, iets waar Gustaaf nadien niets meer van wist.

Beroepsleven

In Cyprus was Gustaaf verantwoordelijk voor enkele toeristische hotels. Na zijn verhuis naar België, werden de hotels door zijn personeel gerund, maar Gustaaf bleef zijn levenswerk in het oog houden. Na zijn dood, erfde Heidi alles en verhuisde ze terug naar Cyprus om er als manager aan de slag te gaan. 

Verhaallijnen

Familie2738
Familie3213

Gustaaf komt voor het eerst in beeld in Cyprus, waar hij eigenaar is van verschillende toeristische hotels. Zijn dochter Heidi Janssens werkt in het hotel waar René D'hollander op vakantie komt met zijn zus Els D'hollander. René en Heidi worden dolverliefd op elkaar en spenderen veel tijd samen, iets waar Gustaaf maar al te graag een stokje voor wil steken. Gustaaf beseft dat hij zijn dochter niet voor eeuwig bij hem kan houden, en probeert hun relatie te dwarsbomen, iets dat niet lukt. Heidi wil met René terug in België gaan wonen en neemt afscheid van haar vader.


Gustaaf wil dat niet zomaar laten gebeuren en reist enkele weken later ook naar België om zijn dochter terug te halen. Wanneer Gustaaf de charmante Isabelle Solie ontmoet, verandert hij plotseling helemaal van gedachte. Hij vindt België dan toch zo slecht niet en blijft zelfs langer in het land dan gepland. Hij wil Isabelle voor zich winnen en plant een romantische uitje. Isabelle spendeert maar al te graag haar vrije tijd met Gustaaf, maar wanneer hij over een relatie begint, deinst ze terug. Ze ziet het niet zitten om haar leven met hem te delen en probeert het contact te verbreken. Gustaaf wil dit niet aanvaarden en probeert haar nog steeds te veroveren. Hij vraagt Isabelle ten huwelijk, maar ze vraagt bedenktijd. Na enkele dagen wijst ze hem alsnog af, en Gustaaf vertrekt terug naar Cyprus.

Na een goed gesprek met haar moeder, neemt Isabelle de impulsieve beslissing om toch op het aanzoek van Gustaaf in te gaan. Uiteindelijk besluit Gustaaf om definitief in België te komen wonen. Hij laat zijn hotels achter bij zijn personeel en neemt zijn intrek bij zijn dochter.

Huwelijk isabell1
Familie2786
Berre2

Gustaaf en Isabelle genieten van elkaars gezelschap en maken werk van hun huwelijksplannen. Ondertussen leert Gustaaf ook de familie Van den Bossche kennen en door zijn goedlachse karakter, is hij meteen zeer geliefd bij de familie.

Wanneer de huwelijksdag van Gustaaf en Isabelle eindelijk voor de deur staat, gebeurt er iets dat ze allebei niet zagen aankomen. Gustaaf kan namelijk helemaal niet trouwen, omdat hij nog getrouwd is. De schepen vertelt het slechte nieuws dat Gustaaf al 5 jaar lang getrouwd is met een Afrikaanse vrouw. Gustaaf deed dit tijdens een reis in een dronken bui en wist niet dat het officieel was. Isabelle is razend, en Gustaaf probeert de brokken met haar te lijmen. Ook Albertine Solie is allesbehalve blij met deze wending, maar hoopt dat haar dochter alsnog het liefdesgeluk vindt bij Gustaaf. Ze wil hem helpen door hun relatie te redden.

Terwijl Gustaaf zijn relatie wil redden, moet hij ervoor zorgen dat het huwelijk ongeldig wordt verklaard. Hij slaagt in zijn opzet en kan Isabelle met dit nieuws verrassen. Ze twijfelt, maar wil toch nog steeds met hem trouwen. Ze stappen uiteindelijk op 7 januari 2005 in het huwelijksbootje en deze keer verloopt alles zonder problemen.

Nadien hebben Heidi Janssens en René D'hollander goed nieuws voor Gustaaf, want ze verwachten samen een kindje. Gustaaf is dolgelukkig dat hij grootvader wordt, en wordt nadien gevraagd als dooppeter. Al is René niet helemaal zeker dat hij zijn zoontje wel wil laten dopen. Ondertussen gaat het ook niet goed met de gezondheid van Heidi. Ze heeft een hotel opgestart aan de zee, maar weigert het werk uit handen te geven. Gustaaf vindt het ongepast dat ze zoveel hooi op haar vork neemt en maakt zich zorgen over de baby. Uiteindelijk verloopt toch alles zonder problemen, en Heidi bevalt thuis van een gezonde jongen: Berre D'hollander.

Afl3137-heidi gustaaf herbert
Gustaaf dood

Herbert Janssens, de verloren zoon van Gustaaf, staat plotseling in het land. De twee hadden al een hele tijd geen contact meer met elkaar, en vader en zoon konden het nooit goed met elkaar vinden. Het komt opnieuw tot een confrontatie en wanneer Herbert nadien dood wordt teruggevonden, is Gustaaf de hoofdverdachte in de zaak. Zeker omdat Gustaaf al eens een glasje te veel op heeft, en zich niet veel meer herinnerd nadien. De politie start een onderzoek, maar moet uiteindelijk Gustaaf vrijspreken.

Gustaaf is jarig en zijn familie wil hem verrassen met een etentje in de Lork. Tijdens het etentje met familie en vrienden toont Gustaaf zich weer van zijn beste kant door spontaan de ene mop na de andere te tappen. Tijdens een lachsalvo heeft echter niemand door dat hij zich plots verslikt door een stuk taartversiering. Wanneer ze doorkrijgen dat er iets mis is, is het te laat. Gustaaf stikt en kan niet meer worden gered.

Na zijn dood heeft iedereen het moeilijk om het voorval te verwerken. Heidi erft alle hotels van haar vader, maar ziet het niet zitten om terug naar Cyprus te verhuizen en krijgt nadien een interessant overnameaanbod. Uiteindelijk verhuizen Heidi, René en Berre toch naar Cyprus om de hotels van haar vader te runnen.

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de relatie van Gustaaf en Isabelle, zie hier.
  • Voor meer informatie over het huwelijk van Gustaaf en Isabelle, zie hier.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.