FANDOM


Heidi Janssens
Seizoenen 1213141516 Familie2551
Eerste verschijning Aflevering 2551 - 28 februari 2003
Laatste verschijning Aflevering 3442 - 20 november 2006
Gespeeld door Helga Van der Heyden


Kinderen Berre D'hollander
Ouders Gustaaf Janssens en † onbekend
Huidige categorie Vorige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Heidi Janssens is een hoofdpersonage dat van 28 februari 2003 tot en met 20 november 2006 vertolkt wordt door Helga Van der Heyden.

Familie en Liefdesleven

Heidi is de dochter van Gustaaf Janssens en de zus van Herbert Janssens. Ze begon een relatie met René D'hollander en verliet voor hem haar thuisland Cyprus voor België. Tijdens hun huwelijk beviel Heidi van een zoontje: Berre D'hollander. De twee verhuizen uiteindelijk terug naar Cyprus waar het tot een breuk komt. Een tijdje later komt het tot een verzoening.

Beroepsleven

In Cyprus ging Heidi aan de slag in de hotelketen van haar vader. Eenmaal in België krijgt Heidi de leiding over haar eigen hotelketen aan de kust: Villa Select. Tijdens haar zwangerschap laat ze de leiding aan Gustaaf en start ze een evenementenbureau: 'Pieker Niet'. Ze neemt onder meer de trouw van Veronique Van den Bossche en Mario Van de Caveye voor haar rekening. Eenmaal terug in Cyprus, gaat Heidi opnieuw aan de slag in de hotels van haar vader.

Verhaallijnen

Na de dood van haar inmiddels derde echtgenoot, probeert Els D'hollander een zelfmoordpoging te ondernemen. Ze belandt in een ernstige depressie en René D'hollander neemt zijn zus mee naar het zonnige Cyprus om er opnieuw tot rust te komen. Eenmaal daar komt René in contact met de Belgische Heidi, die er samen met haar vader een keten van hotels runt. René heeft duidelijk een oogje op Heidi en probeert haar voor zich te winnen, iets waar Heidi niet snel op in gaat. Tot de twee toch verliefd worden en een koppel worden. René keert echter terug naar België met zijn zus en nu staat Heidi voor een dilemma. Ze kiest voor de liefde en volgt René mee naar België waar ze haar intrek bij hem neemt.

De liefde tussen Heidi en René D'hollander is groot en ze maken trouwplannen. Heidi wil graag in Cyprus trouwen en hoopt dat René haar wilde plannen wil volgen. Ondertussen staat Gustaaf Janssens ook in België omdat hij zijn dochter mist. Hij hoopt dat ze terug naar Cyprus komt, maar Heidi is niet van plan om te zwichten voor haar vader. Tot hij in België smoorverliefd wordt op Isabelle Solie en zelf besluit om in België te blijven. Hij neemt zijn intrek bij Heidi en René.

Heidi en René stappen in het huwelijksbootje en hebben hun vrienden en familie laten afzakken naar Cyprus. Nadien worden de romantische dagen van Heidi en Rene flink in de war gestuurd door haar vader. Dit wordt al snel goedgemaakt wanneer Gustaaf zijn huwelijkscadeau bekendmaakt. Hij heeft een hotelketen aan de Belgische kust gekocht voor Heidi, genaamd 'Villa Select'. Heidi krijgt de leiding over deze hotels, terwijl Gustaaf zijn eigen hotels in Cyprus laat leiden door andere mensen. Heidi nodigt de volledige familie uit voor de opening van “Villa Select” aan zee.

Tinne Huysmans is verdwenen nadat zij en Bert Van den Bossche te weten zijn gekomen dat hun adoptiedochtertje eigenlijk de dochter van een invloedrijke Chinese keizer is. Heidi komt Tinne perongeluk tegen en kan ervoor zorgen dat ze terugkeert naar huis. Ze wil Tinne opbeuren en neemt haar mee op sleeptouw. De goede bedoelingen van Heidi helpen niet en Tinne vlucht samen met Yu-Lin.

Het werk van Heidi in Villa Select wordt al snel te veel en ze heeft handen te kort. René steekt een handje toe, maar Heidi heeft nood aan rust en wil er even tussenuit. Samen met Els D'hollander gaat ze een weekje naar Amsterdam. Daar maken ze kennis met twee charmante Italianen: Gino en Roberto. De twee steken hun verliefdheid voor de dames niet onder stoelen of banken en Heidi en Els beginnen zich te ergeren aan de twee mannen. Heidi verliest haar geduld en leert de twee een lesje. Nadien keert ze samen met Els terug naar België.

De serie maakt een sprong in de tijd van 3 jaar

René wordt in Cyprus verdacht van witwaspraktijken en keert terug naar België om de hulp van zijn zus in te roepen. Heidi wil echter niets meer met René te maken hebben en blijft in Cyprus met haar zoontje. Met de hulp van advocaat Balencourt kan René zijn onschuld in de zaak bewijzen en ondertussen begint hij een affaire met Veronique. Heidi keert nadien nog eventjes terug naar België voor een vergadering van Safe, de beveiligingsfirma van Els en Andreas. Heidi en René hebben een gesprek over hun toekomst en geven hun huwelijk nog een kans. De twee keren terug naar Cyprus.

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de relatie van Heidi en René, zie hier.