FANDOM


Seizoen 20

Het overlijden van Brenda Vermeir


Algemene Informatie

Brenda Vermeir kwam om het leven tijdens de aflevering van 2 februari 2011 (aflevering 4538). 

Inhoud

Brenda Vermeir is al jarenlang getrouwd met Bart Van den Bossche en samen hebben ze twee kinderen: Hanne Van den Bossche en Jelle Van den Bossche. Hoewel Bart en Brenda eerder al eens scheidden en hertrouwden, blijven ze ook nadien niet van echtelijke problemen gespaard. Deze duiken vooral op na de tijdsprong van 2006, wanneer Brenda zich opwerpt als een carrièrevrouw en nauwelijks nog aandacht voor haar gezin heeft. In seizoen 20 wilt Brenda haar leven over een andere boeg gooien en besluit een deal te maken waardoor ze vanaf dan meer van thuis uit kan werken én dus meer bij haar gezin kan zijn. Om dit te vieren trakteert ze haar gezin en Remko Willaert op een etentje in een restaurant. Wanneer Brenda de straat van het restaurant wilt oversteken, wordt ze plots aangereden door een autobestuurder. In het ziekenhuis ontdekken de dokters dat Brenda reeds klinisch dood is en opereren geen nut meer zou hebben. Dokter Victor Praet deelt de familie mee dat Brenda gestorven is.

De dood van Brenda is een bijzonder schokkende gebeurtenis binnen de familie en zorgt wekenlang voor een bedrukte stemming. Jan Van den Bossche kan er niet tegen dat Marie-Rose De Putter haar hulp steeds aanbiedt bij Bart en ook Bert Van den Bossche is er niet welkom in de ogen van Peter Van den Bossche. Anna Dierckx en Albert Thielens keren onmiddelijk terug naar België met de eerste vlucht vanuit Benidorm. Ook Rita Van den Bossche, die in het ziekenhuis verblijft, staat erop om aanwezig te zijn op Brenda's begrafenis. Met de hulp van Mieke Van den Bossche bereidt Hanne haar tekst voor de begrafenis voor. Grootmoeder Marthe Vermeir keert eenmalig terug in beeld op de begrafenis van haar dochter, maar is niet te zien tijdens de koffietafel in de Jan en Alleman. Er wordt door de personages niet verwezen naar Marthe's huidige aanwezigheid of over haar afwezigheid van de afgelopen 2 jaar.

Aanwezige personages tijdens de begrafenis

Foto's

Trivia

  • Voor de begrafenis maakte personage Marthe Vermeir, nog steeds vertolkt door Chris Deleu, een eenmalige comeback. Ze verliet de reeks tijdens het 18de seizoen. 
  • Tijdens de opnames voor de begrafenis was Vicky Versavel, de actrice die Brenda Vermeir vertolkt, ook aanwezig (weliswaar in vermomming om haar tv-man en kinderen te verrassen).