FANDOM


Mieke Van den Bossche
Seizoenen 1-2-3-4-5-6-7-9-11-12-13-14-15-16-17-18-19-20-21-22-23-24-25-NODV-26-27 Mieke2017
Eerste verschijning Aflevering 1 - 30 december 1991
Gespeeld door Caroline Maes (voorheen Lotte Mariën)
Huidig beroep Directiesecretaresse VDB Holding, mede-eigenaar De Proeverij
Huidige partner Niko Schuurmans
Kinderen Lennert De Waele
Ouders Jan Van den Bossche en † Monique Stevens
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Mieke Van den Bossche is een hoofdpersonage dat van 30 december 1991 tot en met 14 januari 2000 vertolkt wordt door Lotte Mariën en vanaf 11 oktober 2002 door Caroline Maes.

Familie en Liefdesleven

Mieke is de dochter van Jan Van den Bossche en Monique Stevens en de zus van Bart Van den Bossche. Ze heeft ook nog een halfzus (Leen Van den Bossche) en drie halfbroers (Willem Feyaerts, Maarten Van den Bossche en Guido Van den Bossche).

Ze had een tijdlang een relatie met Michel, een jongen die ze in Frankrijk leerde kennen en met wie ze nadien op ontwikkelingshulp ging in Afrika. De twee groeiden uit elkaar en Mieke trouwt later voor de eerste keer in 1999 met Leonardo Da Silva, een ontwikkelingshelper die ze tijdens haar werk in Brazilië leert kennen. Ze moet hem gedwongen achterlaten wanneer ze geveld wordt door een tropische ziekte, die het haar onmogelijk maakt om ooit nog terug naar het land af te reizen. Leonardo sterft in een auto-ongeval terwijl Mieke in België zwanger is van Marc De Waele, een psychiater die ze op een congres heeft leren kennen. Ze bevalt van een jongen: Lennert De Waele. De twee gaan uit elkaar nadat Marc haar bedroog, en nadien verongelukt hij samen met hun zoontje. 

Mieke stapt voor de derde keer in het huwelijksbootje met Wim Veugelen. Mieke wordt opnieuw zwanger, maar krijgt een miskraam en zal hierna nooit meer kinderen kunnen krijgen. Aan dit huwelijk komt ook een einde nadat Mieke hem bedriegt met dokter Paul Jacobs. Mieke heeft een tijdje een relatie met flamencoleraar Pieter De Deyn, ware het niet dat zijn bemoeizieke moeder ervoor zorgt dat het verhaal niet lang blijft duren. Daarna begint Mieke iets met de veel jongere Niko Schuurmans, die haar echter bedriegt met Evy Hermans en daarom door Mieke de laan wordt uitgestuurd. Na de breuk met Niko heeft Mieke enige tijd een relatie met Sébastien, tot ze Niko een tweede kans geeft. Na verloop van tijd vraagt hij haar ten huwelijk. Ze trouwen op 19 december 2014.

Nadat Mieke aangereden werd en een lange tijd in coma verbleef, is ze een 8 jaar van haar geheugen kwijt. Hierdoor is ze Niko vergeten en denkt ze dat Wim Veugelen nog steeds de man van haar leven is. Op aanraden van de familie probeert Mieke terug een band met Niko op te bouwen, maar Mieke voelt de klik niet en begaat een one-night-stand met Wim. Ondertussen begint Mieke ook te flirten met CEO Lars De Wulf, wat zich stilaan verder evolueert tot sekspartijen. Niet veel later neemt Mieke een beslissing over de 3 mannen in haar leven: ze laat Lars vallen, vraagt de scheiding aan bij Niko en kiest voor haar ex-man Wim. In februari 2017 maakt Mieke het uit met Wim, omdat ze hem opnieuw te saai vindt en wordt ze uiteindelijk terug verliefd op Niko. De twee geven hun huwelijk nog een kans.

Studies en Beroepsleven

Mieke was als jong meisje erg geïnteresseerd in ontwikkelingshulp. Ze trok bijvoorbeeld naar Tanzania, waar ze als verpleegster bij Artsen Zonder Grenzen aan de slag ging. Ze verhuisde nadien naar Brazilië om er ook aan ontwikkelingshulp te doen. Nadat ze een tropische ziekte had opgelopen, moest ze noodgedwongen terug naar België keren.

Samen met haar tweede echtgenoot, Marc De Waele, richt ze een opvangcentrum op voor probleemkinderen. Na zijn dood gaat ze werken bij het OCMW. Uiteindelijk besluit Mieke om haar job op te geven en gaat ze terug werken als verpleegster. Ze gaat aan de slag in het Algemeen Ziekenhuis waar ook haar stiefmoeder Linda Desmet en halfzus Leen Van den Bossche werken.

In het begin van het 23ste seizoen neemt Mieke ontslag bij het Algemeen Ziekenhuis omdat ze samen met Linda Desmet als zelfstandige verpleegster aan de slag gaat. Tijdens het 25ste seizoen opent Mieke haar eigen bed & breakfast: de Mie&B en wordt ze mede-eigenaar van de brouwerij van Niko: De Proeverij

In het najaar 2016, na het ontwaken uit de coma, lijdt Mieke aan geheugenverlies. Ze heeft geen interesse meer in de Mie&B en ook zelfstandige thuisverpleegster kan haar niet meer boeien zoals vroeger. Ze zegt haar oude leventje voorgoed vaarwel en start als de nieuwe directiesecretaresse van VDB Fashion. In 2017 probeert Mieke hogerop te komen en ze solliciteert bij 9House voor de oude job van Simon Feyaerts. Ze wordt echter niet gekozen en verliest de job aan Marie Devlieger

Verhaallijnen

Seizoen1 MoniqueMieke

Mieke is de dochter van Jan en Monique. Haar ouders hebben het niet breed, en doen niets liever dan kibbelen over geld. Wanneer ze naar het verjaardagsfeest van de bomma gaan, moeten Mieke en haar broertje Bart goed voor nonkel François zorgen. Hij is namelijk een rijke zakenman met een kinderloos huwelijk.

Het huwelijk van Jan en Monique is allesbehalve perfect, en dat zullen Mieke en Bart ook geweten hebben. Als ze niet over geld ruzie maken, is het wel over het flirterige gedrag van Jans secretaresse Babette. Tijdens de seizoensfinale moet Mieke afscheid nemen van haar neefje Pierrot. Pierrot heeft leukemie en stierf in het ziekenhuis terwijl Mieke en Bart op bezoek waren.

SF02 15

De problemen binnen het gezin van Mieke zijn nog steeds niet van de baan. Monique heeft Jan nog een kans gegeven, maar ze betrapt hem opnieuw in zijn kantoor met Babette. Monique pakt haar koffers en gaat ergens anders wonen. Mieke en Bart blijven alleen over met hun vader maar al snel ondervinden ze dat hun vader niet alleen voor het huishouden kan zorgen.

Ondertussen wil Monique verder gaan met haar leven en ze gaat op zoek naar een nieuwe man. Ze vindt hem in de vorm van rechter Didier De Kunst. Ze laat er geen gras over groeien en trekt bij hem in. Ook Mieke en Bart leren de man kennen, maar zijn niet meteen fan.

Nieuwjaar7 seizoen3

Mieke en Bart trekken ook in bij Didier, terwijl Jan hun huis verkoopt om naar een appartement van François te verhuizen. Mieke en Bart moeten zich aanpassen aan een nieuwe levensstijl, want plotseling is geld geen probleem meer. Mieke heeft dan ook snel medelijden met haar papa, omdat hij alleen achterblijft. In tegenstelling tot Bart heeft ze Didier nooit helemaal aanvaardt als haar stiefvader en wil ze liefst terug bij haar vader gaan wonen. Maar daar wil Monique niets van weten. Ze wil dat Mieke bij haar blijft.

SarahMieke Seizoen4

Didier De Kunst maakt plannen met zijn nieuwe gezinnetje om naar de Verenigde Staten te trekken tijdens de vakantie. Mieke heeft echter problemen op school, want haar resultaten zijn niet wat ze zouden moeten zijn. Vooral met Frans heeft Mieke veel problemen. Sarah De Kunst wil haar halfzus bijles geven, maar zonder veel resultaat. Didier is duidelijk niet onder de indruk van de kennis van Mieke, en stuurt haar naar Frankrijk voor een bijscholing.

GezinDidier6 Seizoen5

Mieke keert na een jaartje terug uit Frankrijk. Ze heeft schitterende resultaten en haar Frans is er enorm op vooruit gegaan. Tijdens haar studies leerde ze er Michel kennen, die veel aan ontwikkelingshulp doet. Mieke wil ook iets doen, en organiseert samen met Bart Van den Bossche een benefiet voor zijn school.

ArtsenZonderGrenzen Seizoen6
ArtsenZonderGrenzen7 Seizoen6
ArtsenZonderGrenzen11 Seizoen6
SF06 49

Aan het begin van het zesde seizoen krijgt Mieke er een zusje bij: Leen Van den Bossche. Samen met haar broer Bart Van den Bossche staat ze ook in het testament van François Van den Bossche. Na zijn dood, erven ze zijn appartement en krijgen ze bovendien elk 150.000 frank.

De serie maakt een tijdsprong van zeven jaar

Zeven jaar later. Mieke is tijdens de voorbije zeven jaar enorm sociaal geëngageerd geworden. Dit komt door haar oude kennis Michel, die ondertussen haar vriend is geworden. Ze heeft al snel het gevoel dat ze niet langer in België kan blijven omdat er zoveel hulp nodig is in het buitenland. Ze maakt een moeilijke beslissing en trekt met Michel naar Tanzania om er bij Artsen Zonder Grenzen aan de slag te gaan.

Eens in Tanzania heeft Mieke het niet gemakkelijk. Ze merkt al snel dat er veel ellende is in het land, en dat ze als verpleegster weinig kan betekenen. Ze maakt fouten door haar prikkelige gedrag, maar het wordt al snel duidelijk dat er meer aan de hand is. Mieke wordt ernstig ziek, en ze moet van Michel rusten. Mieke wil niet luisteren en haar ziekte wordt alleen erger. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar Mieke te horen krijgt dat ze malaria heeft. Ze moet onmiddellijk gerepatrieerd worden naar België.

Eens in België gaat het van kwaad naar erger. Ze heeft een bijzondere vorm van malaria en belandt in een coma. De dokters geven haar weinig hoop, en priester Walter Dierckx wordt erbij gehaald. Op miraculeuze wijze overleeft Mieke dit drama alsnog en wordt ze terug de oude.

Mieke revalideert snel besluit in België te blijven. Ze breekt met Michel en krijgt nadien slecht nieuws wanneer Didier De Kunst opgepakt wordt voor de moord op Claire De Ruyter. Tijdens de seizoensfinale stapt Guido in het huwelijksbootje met zijn nieuwe vriendin Els D'hollander. Hun trouwfeest gaat door in het Hilton hotel in Antwerpen maar de hele familie wordt gegijzeld door een groep extremisten. Mieke paste aanvankelijk op de kinderen, maar werd al snel teruggevonden. De hele familie wordt bij elkaar gebracht en de extremisten plaatsen een bom. Wie overleeft dit drama niet?

MiekeMonique Seizoen7
MiekeMonique2 Seizoen7

De familie zit in een kring gebonden met een bom. Maarten kan onder het koord door kruipen en slaagt erin de code van de bom in te tikken. De bom blijft maar een tijdje stilstaan, dus de familie moet snel ontsnappen. Ze vluchten naar het dak en kunnen uiteindelijk bevrijd worden. De man waar de aanslag allemaal om draaide, pleegt zelfmoord met een geweer.

Nu Mieke weer helemaal gezond is, begint ze terug te dromen over haar tijd in Tanzania. Ze komt terug in contact met Reinhilde, een verpleegster van Artsen Zonder Grenzen. Samen maken ze plannen om naar Brazilië te trekken om er aan ontwikkelingshulp te doen. Ze geven samen een afscheidsfeestje, maar Monique Stevens heeft het opnieuw zeer moeilijk met haar vertrek.

Monique komt Mieke nog bezoeken in Brazilië wanneer Didier De Kunst uit de gevangenis is ontsnapt. Wat ze niet weten, is dat Didier ook in Brazilië vertoeft en de twee dames in de gaten houdt. Mieke heeft het gevoel dat ze al dagenlang achtervolgd worden, maar wil haar moeder niet nodeloos ongerust maken. Monique keert nadien terug naar België, terwijl Mieke in Brazilië blijft wonen.

Familie1795

Mieke woont nog steeds in Brazilië waar ze ondertussen iemand heeft leren kennen. Ze is er getrouwd met de Braziliaanse Leonardo Da Silva. In een brief aan haar ouders vertelt ze over haar huwelijk en zowel Jan Van den Bossche als Monique Stevens vrezen dat ze niet meer naar huis zal keren. Ze zetten haar appartement te koop.

Nadien keert Mieke samen met haar man Leonardo voor enkele dagen terug naar België om de begrafenis van Guido Van Den Bossche bij te wonen. Ze leert er officieel de nieuwe man van haar moeder kennen en ze stelt Leonardo voor aan haar familie.

vanaf dit punt wordt de rol van Mieke vertolkt door Caroline Maes.

Mieke moet noodgedwongen terug naar huis keren omdat ze besmet is geraakt met een tropische ziekte. Al haar organen worden aangetast en Guy Maeterlinck doet er alles aan om Mieke te redden. Ze wordt in quarantaine geplaatst omdat de ziekte bovendien uiterst besmettelijk is. Het gaat snel bergaf met Mieke. Wanneer ze in ademnood verkeerd en de medische apparatuur het laat afweten, geeft haar moeder Monique Stevens haar mond-op-mondbeademing, waardoor ze zichzelf met de tropische ziekte besmet. Mieke geneest van de tropische ziekte, maar voor Monique mag geen hulp meer baten. Ze overlijdt in het bijzijn van Mieke, Bart Van den Bossche en Guy.

Mark en mieke1

Op een medisch congres ontmoet Mieke de klungelige psychiater Marc. De twee beleven een avontuurtje en Mieke raakt zwanger, hoewel ze nog steeds getrouwd is met de Braziliaanse Leonardo. Mieke kan echter niet terug naar Brazilië gaan omdat de kans op besmettingsgevaar te groot is. Op een dag krijgt Mieke het verschrikkelijke nieuws dat Leonardo overleden is na een verkeersongeluk.Mieke besluit Marc dan toch in haar leven toe te laten, omdat hij de vader is van haar ongeboren kindje. De twee leren elkaar beter kennen en beginnen een relatie met elkaar. Nadien wordt hun zoontje geboren: Lennert De Waele.

Marc en Mieke gaan aan de slag in een tehuis voor probleemjongeren. Vooral de rebelse Roxanne en Gijs leveren hen de nodige kopzorgen op. Roxanne is namelijk bijna 18 jaar en wil aan haar eigen leven beginnen.

Seizoen14Mieke2
Seizoen14Mieke
Familie3035
Seizoen14Mieke4

De kleine Lennert De Waele heeft last van huilbuien en dat bezorgt Mieke en Marc De Waele vele slapeloze nachten. Door het slaapgebrek kibbelen de twee ook steeds vaker met elkaar en begint Mieke zich vaak te ergeren aan het kinderachtige gedrag van haar echtgenoot. Marc wil het goedmaken en organiseert een romantische avond voor hun tweetjes. In het opvangtehuis staat er voor Roxanne Ribbens een belangrijke dag voor de deur. Ze wordt 18 jaar en mag dus op haar eigen benen gaan staan. Mieke wil een groot verrassingsfeestje voor de jongedame organiseren en helpt haar met de zoektocht naar een eigen appartement.

Marc maakt plannen om naar een congres in Kenia te gaan en Mieke ziet dat reisje ook wel zitten. Ze vragen aan Guy Maeterlinck en Annemarie Govaert om enkele weken op Lennert te passen en pakken hun koffers. Na enkele dagen voelt Mieke zich niet lekker en vreest Marc dat ze een ziekte heeft opgelopen, maar het is slechts vals alarm.

In Kenia lopen Marc en Mieke Dounia Hamaré tegen het lijf, een oud-collega van Marc. Mieke vindt Dounia een uiterst sympathieke vrouw, maar wat ze niet weet is dat er een verleden is tussen haar en Marc. De twee voelen zich namelijk tot elkaar aangetrokken en ook in Kenia wijken ze plotseling geen moment van elkaars zijde. Wanneer Mieke en Marc terug naar huis vertrekken, valt het afscheid dan ook zwaar.

Terug in België krijgen Mieke en Marc het bezoek van Roxanne in hun appartement. Ze zoekt tijdelijk onderdak en Mieke wil haar in huis nemen, desondanks de twijfels van haar echtgenoot. Het wordt al snel duidelijk dat Roxanne van de situatie profiteert en Mieke wil de jonge vrouw erop wijzen dat ze dringend op zoek moet gaan naar werk, zodat ze op haar eigen benen kan staan. Door de komst van Roxanne is de romantiek tussen Mieke en Marc ook ver zoek, en dat knaagt duidelijk bij Marc. Zeker wanneer Dounia plots in België staat en contact zoekt met Marc en Mieke. De twee vertrekken samen naar een congres, deze keer zonder Mieke en ook nadien blijft Dounia voortdurend in de buurt van Marc rondhangen. Mieke is hier helemaal niet mee gediend en zet haar man op zijn plaats.

Het gaat niet goed tussen Guy en Annemarie en Mieke maakt zich zorgen om haar goede vriendin. Ze wil de twee opnieuw met elkaar verzoenen, maar Guy begint te pluizen in het verleden van Annemarie en komt zo verschillende dingen te weten. Wanneer Mieke en Marc naar Bellewaerde trekken met de familie, laten ze Lennert achter bij Annemarie. Guy confronteert haar ondertussen met de feiten uit haar verleden en de stoppen van Annemarie slaan volledig door. Ze probeert Lennert en Guy te vermoorden met een keukenmes...

Familie3285
Familie3327
Seizoen15Mieke4
Seizoen15Mieke3
Seizoen15Mieke5
Seizoen15Mieke2

Guy kan Annemarie overmeesteren en de kleine Lennert komt er met de schrik vanaf. Mieke vindt het verschrikkelijk dat haar beste vriendin zo diep gegaan is en moet met spijt aanzien hoe Guy haar naar een instelling brengt. Van Marc moet ze niet veel sympathie verwachten, want die gedraagt zich de laatste weken al heel vreemd, zeker omdat Dounia terug rondhangt in België.

In het opvangtehuis krijgen Mieke en Marc het bezoek van twee nieuwe jongeren, de tweeling Noa en Zoë. De twee zussen zetten het opvangtehuis volledig op stelten en Mieke weet niet hoe ze de twee moet aanpakken. Mieke kan bovendien wel wat hulp gebruiken in het opvangtehuis sinds Annemarie er niet meer is. Kobe stelt zich kandidaat. Met Noa en Zoë gaat het van kwaad naar erger en ze belanden zelfs in de gevangenis.

Dounia en Marc spenderen opnieuw veel tijd samen, en voor Mieke is het de spreekwoordelijke druppel wanneer hij aan Dounia vraagt om op Lennert te babysitten. Desondanks wil Mieke haar huwelijk niet zomaar op het spel zetten en besluit ze er Dounia gewoon bij te nemen als een deel van hun leven. Ondertussen ontmoet ze Eline, de nieuwe vriendin van Guy. De twee willen elkaar beter leren kennen en gaan samen een paar dagen op stap waardoor ze vriendinnen worden.

Mieke krijgt op een dag een bijzonder aantrekkelijk jobaanbod van de Bijzondere Jeugdzorg en Mieke wil deze aanbieding niet zomaar afslaan. Ze is vooral bang voor de reactie van de jongeren, omdat ze hen in de steek zal moeten laten. Marc vindt het wel een goed idee en Mieke neemt uiteindelijk de job aan, waardoor ze het opvangtehuis in de handen van Marc laat. Wanneer Roxanne dood wordt teruggevonden in haar appartement, voelt Mieke zich enorm schuldig en samen met Marc regelt ze de begrafenis.

Dounia is terug in het land en dat zorgt opnieuw voor problemen in het huwelijk van Mieke en Marc. Mieke kan het niet langer verkroppen dat Marc klaarblijkelijk liever tijd met Dounia spendeert en overweegt zelfs een echtscheiding. Marc biecht uiteindelijk op dat hij gevoelens heeft voor Dounia en de twee gaan alsnog uit elkaar. Mieke wil een advocaat inschakelen, maar besluit het spel niet vuil te spelen. Marc mag ook tijd met Lennert spenderen, maar Mieke is al snel jaloers wanneer ook Dounia zich met de opvoeding van Lennert bezig houdt.

Op een dag kan Mieke niet in contact komen met Marc en ze vreest dat hij er vandoor is met Lennert en Dounia. Tot Dounia plots aan haar deur staat en ook niet weet waar de twee uithangen. Mieke is volledig in paniek en probeert op allerlei manieren in contact te komen met haar ex-man, maar niets lijkt te lukken. Tot Mieke het bezoek krijgt van de politie. De auto van Marc is uit het kanaal gevist en zowel Marc als Lennert zijn om het leven gekomen. Mieke en Dounia starten samen met de voorbereiding van de begrafenis en nadien trekt Dounia terug naar Kenia.

Na de begrafenis valt Mieke in een zwart gat en kan ze met haar gevoelens moeilijk overweg. Ze gaat bijna elke dag naar het kerkhof, waar ze het graf van Lennert en Marc gaat bezoeken. Zo komt ze in contact met Gaston, een gepensioneerde man die het kerkhof onderhoudt. Gaston heeft zelf zijn vrouw, die bovendien ook Mieke noemt, moeten afgeven en de twee kunnen goed met elkaar praten over hun gevoelens.

De serie maakt een sprong in de tijd van 3 jaar

Familie3380
Seizoen16Mieke
Familie3479
Seizoen16Mieke4
Seizoen16Mieke3

Mieke rouwt nog steeds om de dood van haar zoontje en Marc De Waele. Ze bezoekt geregeld het kerkhof waar ze een hechte vriendschap gevormd heeft met Gaston Veugelen. Via Gaston leert ze zijn zoon Wim Veugelen kennen en ze nodigt hen allebei uit voor een etentje. Wim is schilder en neemt het appartement van Mieke onder handen. Het is duidelijk dat hij verliefd is op haar, maar Mieke wacht af tot hij het initiatief neemt. De vonk slaat over en ze beginnen een relatie. Mieke vertelt het nieuws aan haar familie en stelt Wim aan iedereen voor.

Wim is in een romantische bui en vraagt Mieke ten huwelijk. Ze zegt ja en kiezen voor de symbolische datum 14 februari. Niet alleen omdat het dan valentijn is, maar ook omdat haar moeder toen trouwde met Guy Maeterlinck. Mieke wordt niet veel later ook zwanger en kan haar geluk meteen delen met iedereen. Geluk dat van korte duur is wanneer ze enkele dagen later met een bloeding in het ziekenhuis wordt opgenomen. Ze verliest haar kindje, en bovendien is de kans dat ze ooit nog zwanger kan worden zeer klein geworden. Wim probeert Mieke duidelijk te maken dat ze de vrouw van zijn leven blijft, ook al kan ze geen kinderen meer krijgen.

Via haar job bij het OCMW komt Mieke in contact met een buitenlands meisje dat in een bushokje gevonden wordt: Nina. Mieke voelt zich emotioneel betrokken tot de zaak en wil zich persoonlijk ontfermen over haar. Wanneer Nina het ziekenhuis mag verlaten, spendeert ze het weekend bij Mieke en Wim, en ze dromen allebei luidop van een adoptie. Nina moet echter een operatie ondergaan en Mieke gaat op zoek naar financiële steun om dit te betalen. Mieke blijft dag en nacht aan haar bed waken, tot ze er weer helemaal bovenop is.

Ondertussen is de huwelijksdag van Mieke en Wim aangebroken en de hele familie komt bij elkaar om deze gelegenheid samen met hen te vieren. Wim en zijn vader Gaston hebben alles tot in de puntjes voorbereid en Mieke valt van de ene verrassing in de andere. Nadien wil Mieke de adoptieprocedure voor Nina in gang zetten, maar ze krijgt een zware opdoffer te verwerken. De familie van Nina werd teruggevonden, en het meisje keert terug naar haar geboorteland. Mieke en Wim moeten onverwachts snel afscheid nemen van haar.

Mieke kan haar echtgenoot overhalen om zijn vader in huis te nemen en nadien gaan Mieke en Gaston aan de slag in het buurthuis dat door Pierrot Van den Bossche opgestart wordt. De financiële kant van het zaakje is echter niet helemaal in orde, maar Bert Van den Bossche wil zijn hulp aanbieden. Mieke is hier echter geen voorstander van, want dat betekent dat Bert zich ook met de werking van het buurthuis zal bemoeien.

S17W02-3
S17W06-7
Seizoen16Mieke2
S17W42 08

De toekomst van VDB Electronics ziet er somber uit dankzij een gemene zet van aartsvijand Xavier Latour en Peter Van den Bossche roept de familie bij elkaar om de nodige hulp te vragen. Ook Mieke is van de partij en wil zich inzetten om het familiebedrijf van de ondergang te redden.

Op vraag van Bjorn en Veerle, probeert Mieke hen in contact te brengen met hun autistische zoontje Jurgen Impens. Het wordt echter een emotionele rollercoaster voor beide ouders, omdat hun zoontje duidelijk geen behoefte heeft aan hun contact. Het zorgt meteen ook voor relationele problemen tussen het koppel en Mieke probeert ze zo goed mogelijk te helpen. Dankzij Mieke kunnen Bjorn en Veerle uiteindelijk hun zoontje bezoeken in de instelling.

Wim keert terug uit Frankrijk, maar is van karakter veranderd. Zowel Mieke als Gaston herkennen het bijna niet meer. Ze vraagt zich luidop af of Wim iemand anders heeft leren kennen in Frankrijk, en dat zorgt voor de nodige problemen in hun huwelijk. Gaston wil deze problemen zo snel mogelijk opgelost zien en zorgt voor een verzoeningspoging. Wim heeft echter maar voor één ding oog: zijn rekeninguittreksels. Het gaat financieel niet super met zijn schildersbedrijfje en hij vreest vooreventuele problemen.

Mieke komt te weten dat Bert twee jongeren onderdak biedt: Sibe en Gerdien. Mieke heeft het er moeilijk mee, omdat hij de twee verwend. Ze wil vooral dat ze op zoek gaan naar werk om op hun eigen benen te kunnen staan.

Wanneer Mieke zich ziek voelt, is haar omgeving bang dat ze opnieuw junglekoort heeft. Ze komt in contact met dokter Guy Maeterlinck die haar wil behandelen, maar Mieke wil niet naar Amerika reizen. Ze blijft koppig en laat haar niet onderzoeken en uiteindelijk moet ze naar het ziekenhuis gebracht wordt. Ze wordt in quarantaine geplaatst tot de dokters weten wat er juist aan de hand is met haar. Ze vermoeden ook junglekoorts en haar familieleden moeten zich allemaal laten onderzoeken. Mieke kan genezen, maar voor de behandeling moet ze naar China en Wim weet niet hoe ze dit gaan betalen. Weken later keert ze terug naar huis en wordt ze genezen verklaard.

Familie4125
Familie4104
Familie4087

Mieke werkt nog steeds bij het OCMW en helpt ook in het buurthuis van Pierrot, Isabelle en Gaston. Samen met Pierrot probeert ze een bioboerderij uit de grond te stampen.

Samen met Wim denkt Mieke opnieuw aan kinderen, maar adoptie ziet ze helemaal niet zitten. Ze overwegen om een draagmoeder in te schakelen en ze gaan op zoek naar de geschikte persoon. Wim denkt aan Yasmine, de vriendin van Bert Van den Bossche en nodigt hen uit voor een etentje. Zowel Mieke als Bert zien dit idee helemaal niet zitten en dat zorgt voor spanningen tussen Mieke en Wim. Mieke zet de kinderwens van Wim aan de kant wanneer ze een aanbieding krijgt om opnieuw in Brazilië te gaan werken. Het hele project wordt afblazen en Mieke probeert haar huwelijk met Wim te redden.

Mieke en Wim komen in contact met een familie uit Kazachstan die hier illegaal in het land zijn. Mieke toont haar goed hart en probeert die mensen zo goed mogelijk te helpen. Maar Ludmilla en haar gezin zullen toch worden uitgewezen naar Kazachstan en Mieke kan er weinig aan doen. Mieke krijgt al snel proberen op haar werk omdat ze Ludmilla en haar man wil helpen. Ze vertrekt bij het OCMW en denkt eraan om terug als verpleegster aan de slag te gaan. Ze gaat solliciteren in het Algemeen Ziekenhuis en krijgt de job.

Ondertussen krijgt Mieke enorm veel aandacht van dokter Paul Jacobs, de verloofde van haar zus Leen. Stiekem geniet ze van de aandacht, omdat haar huwelijk met Wim al een tijdje problemen heeft. Ze begint en affaire met Paul, maar krijgt al snel spijt van haar beslissing. Wim vindt het jammer dat hij zijn vrouw zo weinig ziet nu ze op de Spoeddienst van het ziekenhuis werkt. Mieke is oververmoeid na de lange nachtshiften en kan nog maar moeilijk haar concentratie erbij houden.

Mieke bezwijkt onder de druk en vertelt aan haar stiefmoeder Linda de waarheid over haar affaire met Paul. Ze maakt echter een einde aan de affaire en vertelt de waarheid aan Wim...

Seizoen19Mieke3
Familie4153
Foto33
Familie4177
Familie4248
Seizoen19Mieke8

Wim is te weten gekomen dat Mieke een affaire heeft met dokter Paul Jacobs. Hij pakt zijn spullen en hij verdwijnt onmiddellijk uit haar leven. Mieke moet het spijtige nieuws aan haar familie meedelen, maar vertelt niet waarom Wim vertrokken.

Ondertussen komt het huwelijk van Leen en Paul altijd maar dichterbij. Mieke krijgt het benauwd wanneer Leen haar vraagt om huwelijksgetuige te zijn en samen met haar een trouwjurk uit te kiezen. De affaire tussen haar en Paul is wel volledig achter de rug, maar wanneer Paul iets te familiair met een stagiaire omgaat, spreekt Mieke hem hierover aan. Ondertussen vertelt Mieke de waarheid over haar en Paul tegen haar nieuwe boezemvriendin Morgane Maes, die ook in het ziekenhuis werkt als verpleegster.

Tijdens de vrijgezellenavond van Paul, probeert hij Mieke opnieuw te versieren en voor Mieke is dit de druppel. Ze vertelt de waarheid aan Leen en die is natuurlijk razend. Het huwelijk wordt afgeblazen en Leen wil niets meer te maken hebben met zowel Mieke als Paul.

Enkele weken later krijgt Mieke een nieuwe patiënt in het ziekenhuis: de jonge voetballer Gert. Ze ziet de jongeman wel zitten, en Leen maakt hier misbruik van door met hem te flirten. Ze wil Mieke zo hard mogelijk kwetsen en dat lukt haar ook. Gert maakt er echter misbruik van en gebruikt zowel Mieke als Leen. De twee zussen komen dit te weten en leggen hun ruzie weer bij.

Mieke krijgt met Morgane Maes een nieuwe huisgenoot omdat haar eigen appartement gerenoveerd moet worden. De twee dames maken veel plezier samen, maar Morgane is soms iets té losbandig. Samen gaan ze naar een flamencoles en daar ontmoet Mieke de knappe dansleraar Pieter 'Pedro' De Deyn. Morgane vindt dat Mieke ervoor moet gaan, maar zelf is ze eerder terughoudend. Wanneer Mieke en Pieter goed met elkaar kunnen opschieten, wordt Morgane al snel jaloers en vindt ze dat Mieke niet te snel terug voor een relatie moet gaan. Ze zorgt er ook voor dat het tot een breuk komt tussen de twee.

Mieke, Morgane en Leen starten samen de actie 'ontdooi Victor Praet'. Hun nieuwe directeur kan maar moeilijk zijn gevoelens tonen, en Leen wil daar verandering in brengen. Bovendien besluiten de drie dames mee te doen aan een 4x4 trophy.

Later begint Mieke een goede vriendschap met Lisa, de ex-vriendin van Bert die plotseling zwanger terugkeert. Bert is veel te hard begaan met de gezondheid van Lisa, en daarom is ze blij dat ze even bij Mieke haar hart kan luchten. Wanneer Lisa een miskraam heeft, geeft Mieke Bert dan ook onmiddellijk de schuld en biedt ze Lisa tijdelijk onderdak aan.

Pieter keert plotseling terug in het leven van Mieke en de twee beginnen opnieuw een relatie. Ondertussen wordt Mieke gevraagd als de getuige van Peter bij zijn huwelijk met June. Zij is één van de weinige familieleden die June wel aanvaardt binnen de familie. Ze organiseert zelfs een vrijgezellenfeest voor June, dik tegen de zin van Veronique en Marie-Rose.

Twee maanden later

Familie4415
Schermafbeelding 2016-09-05 om 18.44.37
Familie4426
Familie4432
Schermafbeelding 2016-12-05 om 16.54.53
Familie4475
9a2ad921364b648585d2e3556824ce50
Familie4515
Vtm 20170217 VM067833A vtmwatch
Familie4538
4550-03
Familie4553
Familie4557
Familie4566
Familie4579
Familie4626
Familie4636

De relatie van Mieke en Pieter houdt nog steeds stand, maar Morgane heeft last van jaloerse oprispingen nu haar beste vriendin plots geen tijd meer heeft. Haar enige troost is dat ze op dezelfde afdeling werken in het ziekenhuis, anders zou ze Mieke nooit meer zien. Wanneer Mieke haar werkrooster aanpast, om zo meer tijd met Pieter door te brengen, is dat voor Morgane opnieuw een slag in het gezicht. Morgane besluit een 'girls-only'-dag te organiseren en steekt hier veel tijd in.

Het stoort Morgane elke dag wat meer dat ze van beste vriendin gedegradeerd is tot niets sinds Mieke een relatie heeft met Pieter. Ze wil een feestje organiseren voor haar, maar Mieke heeft die dag al plannen met Pieter en moet afzeggen. Mieke begint zich schuldig te voelen dat ze haar goede vriendin zo verwaarloost en plant een verrassingsdagje voor haar.

Van de ene dag op de andere is Morgane spoorloos verdwenen en Mieke maakt zich enorm veel zorgen. Ze krijgt Morgane niet aan de lijn en niemand weet waar ze uithangt. In het ziekenhuis wil Mieke niet dat Morgane in de problemen komt bij dokter Victor Praet, dus ze besluit alle shiften van Morgane over te nemen. De vermoeidheid speelt Mieke snel parten en zowel Pieter als Linda en Jan raden haar aan om gewoon de waarheid te vertellen aan Victor. Mieke en Pieter gaan ondertussen op zoek naar Morgane, maar voorlopig zonder resultaat. Hun relatie begint te lijden onder Miekes bezorgdheid om haar beste vriendin.

Mieke draait nog altijd dubbele shiften in het ziekenhuis. Voor Pieter is de maat vol en hij pakt zijn koffer. Zijn boodschap is zeer duidelijk, want Mieke besluit eindelijk het grote gesprek aan te gaan met Victor. Uiteindelijk krijgt Mieke een postkaartje van Morgane, die sinds kort in Spanje verblijft. Nadien besluiten Mieke en Pieter om te gaan samenwonen.

Pieter krijgt een unieke kans uit Sevilla om danslessen te geven, en hij wil hier maar al te graag op ingaan. Hij hoopt dat Mieke mee zal verhuizen, maar dat ziet Mieke duidelijk niet zitten. Ze besluit toch haar leventje in België opzij te zetten om haar grote liefde naar het buitenland te volgen, maar het komt zover niet wanneer Pieter zich blesseert aan zijn achilleshiel. Pieter blijft er echter van overtuigd dat hij nog steeds kan vertrekken, maar van de dokters moet hij vooral veel rusten. Het stoort Mieke enorm dat Pieter niet luistert naar alle goede raad en toch gewoon zijn zin blijft doen.

Mieke mag een weekend voor Louise zorgen en ze besluit zich goed voor te bereiden op haar rol van babysitter. Pieter ziet dit minder zitten, omdat hij zich nog steeds wil voorbereiden op zijn fysieke proeven in Sevilla. Wanneer Louise en Pieter samen een dansje doen, komt Pieter ten val en verergert hij zijn blessure. Hij wordt naar het ziekenhuis gebracht waar hij te horen krijgt dat er een zware operatie en revalidatie zal volgen.

In het ziekenhuis maakt Mieke voor het eerst kennis met haar schoonmoeder, Maria De Deyn. De bemoeizucht van Maria werkt Mieke al snel op de zenuwen. Zij is er namelijk van overtuigd dat Pieter snel zal revalideren en meteen terug op topniveau zal kunnen dansen. Zij doet dan ook haar best om Pieter aan te sporen om de aanbieding van Sevilla nog steeds te aanvaarden. Het gaat van kwaad naar erger wanneer Maria besluit om bij Mieke en Pieter in te trekken, omdat ze een oogje in het zeil wil houden. Maria werkt Mieke danig op de zenuwen, maar Pieter wil dit niet inzien. Mieke speelt nochtans open kaart over haar gevoelens. Het valt Mieke vooral op dat haar vriend zich anders gedraagt met zijn moeder in de buurt.

De verjaardag van Mieke komt dichterbij en Pieter wil een groot feest organiseren voor de hele familie. Mieke komt zo te weten dat Pieter een grote passie heeft voor events organiseren en voor Maria is dit de druppel. Ze vreest dat Pieter zijn passie voor dansen zal opgeven voor Mieke. Maria doet haar uiterste best om ervoor te zorgen dat Pieter zijn oefeningen blijft uitvoeren, maar wanneer dat niet lukt, trekt ze haar conclusies en pakt ze haar koffers. Pieter heeft het er moeilijk mee dat zijn moeder kwaad is en doet - tot grote ergernis van Mieke - een knieval om het terug goed te maken. Mieke beseft dat Pieter altijd in de eerste plaats voor zijn moeder zal kiezen en is het kotsbeu. Ze maakt een einde aan hun relatie.

Mieke neemt afscheid van Pieter en het voelt als een druk die van haar schouders is gevallen. Haar eerste dag als single brengt ze shoppend met Linda door. Ze brengt nadien ook haar tante Rita op de hoogte van de nieuwe hobby van Dimi. Dankzij Mieke kon hij namelijk aan de slag in het ziekenhuis als clown Pimi.

In het ziekenhuis komt het tot een aanvaring met stagiair Benny De Potter en hij wordt door Victor ontslagen. Mieke wil van de gelegenheid gebruik maken om Leen terug te krijgen en ze beraamt een plannetje om de twee samen te krijgen tijdens het schaaktoernooi in de Jan en Alleman. Het plannetje heeft weinig zin, want Leen vertelt dat ze een stageplaats aangeboden kreeg in de Verenigde Staten.

Wanneer een zwaargewonde Brenda wordt binnengebracht in het ziekenhuis, ontfermt Mieke zich over Bart en de kinderen. Brenda wordt nog geopereerd, maar sterft aan haar verwondingen. Voor de volledige familie Van den Bossche is dit een grote klap om te verwerken en Mieke beseft dat haar broer haar nu meer dan ooit nodig heeft. Ze ontfermt zich ook over Hanne en Jelle en helpt mee in het huishouden.

De mysterieuze patiënte Sabine Vanammel maakt haar opwachting in het ziekenhuis en de dokters staan voor een groot raadsel omdat de vrouw kerngezond is, maar toch blijft klagen over allerlei kwaaltjes. Wanneer Mieke merkt dat dokter Paul wel heel intiem met de vrouw omgaat, denkt Mieke meteen dat Paul weer hervallen is in oude gewoontes en ze deelt haar vermoedens met Linda. Tijdens het personeelsfeest van het ziekenhuis, worden de vermoedens van Mieke opnieuw bevestigd, wanneer Paul zijn handen niet kan thuishouden.

Trudy gaat op zoek naar een luisterend oor en komt zo bij Mieke terecht. De twee spenderen veel tijd samen en dat brengt Mieke op een idee. Ze stelt Trudy voor om bij haar in te trekken. Trudy vindt het een schitterend idee en pakt haar koffers om samen met Louise bij Mieke in te trekken. Louise vindt het echter minder leuk, omdat ze bij Mieke geen eigen kamer heeft, maar bij haar moeder in dezelfde kamer moet slapen.

Patiënte Sabine heeft bij Victor Praet een klacht ingediend tegen seksuele intimidatie van dokter Paul. Victor besluit Mieke meer tekst en uitleg te vragen en trekt zijn conclusies. In de krant verschijnt nadien een artikel over de 'grijpgrage' dokter Jacobs en Mieke wordt door Paul zwaar aangepakt omdat hij ervan overtuigd is dat zij gelekt heeft naar de pers. Paul wordt geschorst en Sabine besluit zelfs een advocaat onder de arm te nemen. Alles valt in zijn plooi wanneer Mieke het schriftje terugvindt waarin Sabine haar obsessie voor Paul in geuren en kleuren neerschrijft. Mieke gaat hiermee naar Victor en de naam van Paul wordt gezuiverd.

Bij Mieke thuis is Louise ongelukkig en ze telt de dagen af dat ze terug naar haar papa kan gaan. Volgens Peter kan het zo niet langer en hij eist dat Trudy een oplossing zoekt. Mieke komt met het idee om de bergruimte om te toveren tot een kinderkamer voor Louise en ze krijgt hiervoor de hulp van Peter. Louise is in haar nopjes en wil toch bij Mieke blijven wonen. Al durft Louise geregeld de twee tegen elkaar op te zetten om haar zin te krijgen.

Dankzij Mieke kan Trudy in het ziekenhuis aan de slag als de nieuwe ervaringsdeskundige en Trudy maakt meteen een bepaalde indruk bij zowel Victor als Paul. Mieke vindt dat Trudy een gevaarlijk spelletje speelt, wanneer ze vertelt dat ze Victor wil ontdooien. Vooral omdat Leen het in het verleden ook al geprobeerd heeft. Mieke waarschuwt haar huisgenote om het niet te ver te drijven, want het zou haar wel eens haar job kunnen kosten.

Ook Evy schakelt de hulp van Mieke in, om een stageplaats in het ziekenhuis te kunnen bemachtigen. Met de hulp van Mieke en Trudy krijgt Evy de positie aangeboden en de drie vrouwen maken ook buiten de uren veel plezier samen. Evy neemt Mieke in vertrouwen over haar gevoelens voor Pierrot en samen maken ze een profiel op de datingssite waar ook Pierrot op geregistreerd is. Wanneer er in het ziekenhuis geregeld geld verdwijnt uit de kleedkamer, verdenken Mieke en Evy de nieuwe patiënte van Trudy: Julie De Deyn. Wanneer nadien ook Evy aangevallen wordt in de kleedkamer, is Mieke er zeker van. Al blijkt later dat zij er niets mee te maken heeft, maar verpleegster Maaike

Mieke en Trudy vinden dat Linda te saai is en ze besluiten haar mee op sleeptouw te nemen naar een dancing. Linda amuseert zich totaal niet en haakt de volgende keer af. Mieke, Linda en Trudy houden nadien een meidenavond, maar zijn verrast wanneer Victor zijn opwachting maakt om met Trudy te praten. Mieke is ervan overtuigd dat Victor gevoelens heeft voor Trudy en deze vermoedens worden bevestigd wanneer Trudy geopereerd moet worden na een auto-ongeluk. Victor waakt voortdurend aan het bed van Trudy en wijkt geen moment van haar zijde.

Seizoen21Mieke
Familie4682
Seizoen21Mieke2
Seizoen21Mieke3
Familie4746
431977 10150648980342491 1217982601 n
Familie afl4841 03
Familie4854
640px-Familie afl4885 15

In de gebouwen van VDB Electronics is een ernstige brand uitgebroken. Mieke is samen met Linda Desmet als verpleegster ter plaatse en moet toekijken hoe haar familie in gevaar verkeert. Bart Van den Bossche wordt met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht en moet in kunstmatige coma blijven tot zijn operatie. Mieke is er het hart van in dat haar broer in het ziekenhuis ligt. Ze staat dan ook elke dag voor hem klaar om hem te verzorgen. Terwijl zorgt ze er ook voor dat zijn twee kinderen niets te kort komen.

Twee maanden later

Wanneer Trudy Tack de Rixart de Waremme op een dag wil gaan douchen, ontdekken ze dat er een lek is in het appartement. Mieke trommelt haar vader op voor het lek te dichten maar die maakt het alleen nog erger. Jan besluit om Niko Schuurmans te sturen die binnen twee weken tijd ervoor zorgde dat de badkamer weer helemaal in orde is. Terwijl Niko aan de slag is in de badkamer, kunnen Mieke en Trudy het niet laten om zijn 'werk' te bewonderen. Mieke is dan ook onder de indruk van de jongeman en kan haar ogen niet van hem afhouden.

Mieke kan haar aantrekking voor Niko niet meer verstoppen en de twee gaan samen uit. Wanneer ze nadien in haar appartement aankomen, belanden de twee samen in bed en het gebeurt nadien nog verschillende keren opnieuw. Mieke probeert steeds ermee te stoppen maar ondervindt dat ze verliefd geworden is op hem. Samen besluiten ze om hun relatie een kans te geven en ze vertellen het aan hun familie. Jan Van den Bossche is razend wanneer hij het nieuws hoort en zorgt ervoor dat Niko ontslag neemt. Ook Linda Desmet is niet helemaal zeker van hun relatie door het leeftijdsverschil.

Uiteindelijk worden alle plooien gladgestreken. Jan en Linda aanvaarden de relatie en Niko kan terug aan de slag bij de Jan en Alleman. Alles gaat goed tussen de twee tot Niko begint over samenwonen. Mieke vindt dat het nog te vroeg is voor Niko om bij haar in te trekken. Na een discussie, besluiten ze om toch nog even te wachten. Niet veel later staat er al een volgend obstakel te wachten. Plotseling komt Steve Schuurmans, de halfbroer van Niko, tevoorschijn. Mieke en Steve blijken goed met elkaar te kunnen opschieten wat voor een beetje jaloezie zorgt. Niko besluit uiteindelijk om zijn broer een kans te geven en de twee worden goede vrienden. Later verdwijnt Steve plotseling en is hij zelf met de auto van Niko aan de haal gegaan.

Wanneer er in het Algemeen Ziekenhuis een nieuwe hoofdverpleegster wordt gezocht, denkt Mieke dat haar schoonmoeder, Linda Desmet, een uitstekende keuze zou zijn. Met de hulp van Paul Jacobs en Victor Praet, kunnen ze haar overtuigen. Al snel ontstaan de eerste conflicten tussen de twee wanneer Linda moeilijk doet wanneer Mieke van shift wil veranderen. Er komt een grote ruzie tussen de twee en het is aan Jan Van den Bossche om de ruzie tussen hen op te lossen. Alle misverstanden worden later opgeklaard wanneer Linda haar oude job terugkrijgt.

Nadat Jana bedreigt wordt door haar ex-vriendin, Chris, komt Jana eventjes logeren bij Mieke. Hierdoor geraakt Mieke ook in de problemen wanneer enkele dagen later Chris plotseling voor haar deur staat en haar ook bedreigt. Mieke kan gelukkig Niko op tijd verwittigen en hij komt haar redden samen met de politie.

De vakantie komt dichterbij en Mieke wil samen met Niko op reis gaan. Al snel blijkt dat ze alletwee andere definities hebben over vakantie maar uiteindelijk besluiten ze om op reis te gaan met een camionette dat Niko gekocht heeft. Mieke leert zo Glenn De Bock kennen, een oude vriend van Niko met wie hij nog gestraatracet heeft in het verleden. Glenn en Mieke lijken het goed met elkaar te kunnen vinden, tegen de zin van Niko. Wanneer Niko onder druk gezet wordt door Glenn om deel te nemen aan een bankoverval, begint Mieke gevaar te lopen. Als Niko niet meewerkt, zal Glenn Mieke iets aandoen.

Na de tweede bankoverval, kan Niko ervoor zorgen dat twee bendeleden opgepakt worden maar Glenn kon ontsnappen. Niko zorgt ervoor dat Mieke bescherming krijgt van de politie door inspecteur Anita Degeling hiervan te overtuigen. Mieke gaat voorlopig bij haar vader en Linda wonen boven de Jan en Alleman. Wanneer Niko uiteindelijk ontslagen wordt uit het ziekenhuis, gaan ze terug in hun eigen appartement wonen maar onder politiebewaking. Ondertussen maakt ook Steve Schuurmans terug zijn opwachting. Hij wil zich excuseren voor zijn gedrag en geeft het geld van de auto van Niko terug. Wanneer hij het verhaal van Glenn te weten komt, wil hij zijn schoonzus persoonlijk beschermen.

Er gebeurt lange tijd niets en Mieke denkt dat Glenn al lang naar het buitenland gevlucht is. Maar wanneer ze op een dag naar huis wil gaan, wordt ze ontvoerd door Glenn. Hij neemt haar mee naar een verlaten fabriek en houdt haar onder schot...

Familie afl4886 10
29123144
Familie afl4903 02
Familie afl4935 04
Familie afl4960 04
Familie afl4963 01
Familie afl4979 01
Familie afl4982 01
Trouw15
Familie afl5019 01
Familie afl5029 03
Familie afl5060 06
Familie afl5105 07

Niko komt aan in de verlaten fabriek. Hij en Mieke worden bedreigt door Glenn en hij wil ze alletwee doodschieten. Gelukkig komt Steve Schuurmans op tijd aan om de twee te redden. Steve schiet Glenn in de schouder en ze kunnen hem overmeesteren. Mieke is van slag door heel het accident maar is blij dat ze nog leeft en ze is Steve enorm dankbaar. Na de hele affaire vertrekken Mieke en Niko voor een tijdje naar Ibiza terwijl Steve op het appartement blijft passen.

Wanneer ze enkele weken later terugkeren, vinden ze het appartement terug zonder zetel. Mieke wil dat Steven zorgt voor een nieuwe zetel maar dit blijkt geen makkelijke opdracht omdat Steve steeds een lelijke zetel meebrengt. Mieke besluit om zelf eentje te gaan kopen. Ondertussen beslist Steve dat hij zeker nog enkele weken in België wil blijven en Niko wil dat hij een job gaat zoeken. Wanneer Steve na enkele jobs besluit om een reisorganisator te worden, besluit Mieke om hem hierin te steunen en ze helpt hem met zijn projecten.

Mieke vraagt aan haar vader of Steve zijn presentatie in de Jan en Alleman mag doen. De presentatie van Steve wordt dankzij Mieke een enorm succes en er zijn verschillende geïnteresseerden. Toch blijkt er een probleem te zijn omdat Steve een voorschot moet betalen van €2.000. Mieke wil hem dit geld lenen maar Niko is eerder achterdochtig. Niet veel later gaat Niko naar Bulgarije om de hotels te onderzoeken dit Steve wil gebruiken voor zijn skireizen. Steve blijkt alleen achter bij Mieke en maakt hier gebruik van. Hij probeert Mieke te verleiden door extra vriendelijk te doen tegen haar. Mieke is maar al te blij met deze aandacht maar toch steekt ze het niet onder stoelen of banken dat ze Niko mist.

Wanneer Niko met goed nieuws terug keert uit Bulgarije, kan Steve met een gerust hart vertrekken met zijn groep. Deze groep blijkt wel groter te zijn dan verwacht en Mieke besluit om mee te gaan. Steve blijft gevoelens hebben voor Mieke en vertelt haar dit. Mieke schrikt zich rot door deze wending maar vertelt hem dat ze bij Niko wil blijven.

Wanneer ze terug thuis zijn reageert Mieke zeer koeltjes als Niko wil weten hoe de reis was. Mieke kan de bekenning van Steve niet vergeten en ze wil dat hij zo snel mogelijk verhuist. Ze bedenkt dan ook een slim idee: Steve kan verhuizen naar het appartement van Niko terwijl Niko definitief bij Mieke komt wonen. Steve is hier helemaal niet tevreden mee en niet veel later vertrekt Steve opnieuw op skireis. Wanneer hij een week later terugkeert, heeft Mieke zijn koffers al klaargezet. Steve is hier helemaal niet blij mee en probeert ruzie te stoken tussen haar en Niko. Mieke ziet geen andere oplossing van de waarheid te vertellen aan Niko en die is hier helemaal niet tevreden mee. Ze willen allebei dat Steve uit hun leven verdwijnt.

De dagen daarna is Mieke ontzettend ongerust door de toestand van Paul. Ze is dan ook erg verdrietig wanneer Paul niet veel later sterft. Ondertussen krijgt Mieke ook verschillende rare telefoontjes. Eerst krijgt ze enkele hijgtelefoons en later ook met vragen voor een erotische massage. Mieke verdenkt al snel Steve van stalking en Niko gaat met hem praten. Natuurlijk ontkent Steve alles maar Mieke gelooft hem niet.

De volgende dagen gebeuren er nog verschillende rare dingen. Mieke vindt een roos in haar lokker in het ziekenhuis en ze heeft het gevoel achtervolgd te worden. Niko vindt dat Mieke overdrijft en hij blijft in Steve zijn onschuld geloven. Wanneer Mieke op een dag een rouwkrans krijgt met haar naam op, is ze woedend en ze wil naar de politie stappen. Omdat Niko niet kan geloven dat Steve er iets mee te maken kan hebben, ontstaat er ruzie tussen het koppel. Tijdens een geforceerde verzoening tussen Steve en Mieke loopt het fout af voor Steve. Hij wordt omvergereden door een auto en overlijdt de volgende dag in het ziekenhuis.

Niko is kapot van verdriet en steekt de schuld op Mieke. Mieke probeert opnieuw toenadering te zoeken, maar ze wordt afgewezen door Niko. Door niet naar de begrafenis van Steve te gaan, maakt ze het alleen maar erger. Uiteindelijk komt alles terug in orde wanneer Niko erachter komt dat zijn broer wel degelijk achter de stalking zit.

Op een dag krijgt Mieke plotseling een vreemde vraag van Evy. Ze wil namelijk samen met Jana een kindje krijgen en ze zouden graag Niko als donor hebben. Mieke is overdonderd door het voorstel maar besluit dat ze het zal toestaan als Niko het ziet zitten. Nadat Niko er lang over nagedacht heeft, besluit hij om ervoor te gaan en ze beginnen aan de voorbereidingen. Toch begint Mieke te twijfelen aan haar beslissing wanneer alles plotseling zeer snel gaat.

Toch blijft Mieke meewerken aan het idee en ze blijft Niko steunen. Ze begint echter achterdochtig te worden wanneer ze merkt dat Niko en Evy steeds meer tijd met elkaar doorbrengen. Uiteindelijk komt ze te weten dat Jana het uitgemaakt heeft met Evy en Mieke begint zich vragen te stellen. Ze komt uiteindelijk te weten dat Niko en Evy een paar keer met elkaar naar bed zijn geweest en dat Niko gevoelens gekregen heeft voor Evy.

Mieke reageert anders dan verwacht op het nieuws. Ze wil Niko niet zomaar opgeven, maar hij kan niet kiezen. Mieke is bang dat ze Niko zal verliezen op deze manier en stelt voor dat Niko voorlopig zowel haar als Evy kan blijven zien. Toch probeert Mieke zoveel mogelijk tijd door te brengen met Niko maar Evy probeert hetzelfde te doen. Uiteindelijk moet Mieke toch toegeven dat ze Niko voor haar alleen wil en ze vraagt aan Niko om eindelijk een keuze te maken. Het is uiteindelijk Evy die een keuze gemaakt heeft door het contact met Niko te verbreken.

Mieke is enorm opgelucht dat ze Niko weer helemaal voor haar alleen heeft maar ondertussen moet ze de brokken lijmen tussen Bart en Niko. Ze hadden met elkaar gevochten tijdens het hele conflict. Mieke wil dat Niko zich verontschuldigt en ze laat hem een brief naar Bart schrijven. Het komt terug goed tussen de twee maar dankzij Bart begint Mieke na te denken over de eerlijkheid van Niko. Na lang te hebben nagedacht, besluit Mieke om het uit te maken met Niko.

De weken na de breuk met Niko, probeert Mieke van haar herwonnen vrijheid te genieten. Toch lijkt ze Niko enorm te missen en ze voelt zich al snel eenzaam. Wanneer Evy het terug goed probeert te maken, houdt Mieke de boot af. Ze wil niets meer met Evy te maken hebben tot Niko tussenbeide komt en een verzoening forceert. Mieke ziet eindelijk in dat Evy niet de schuldige is en de twee worden terug goede vriendinnen. Omdat Mieke en Evy allebij alleen wonen, besluiten ze terug te gaan samenwonen. Mieke is enorm blij dat ze opnieuw een roommate heeft maar ondertussen begint ze stilaan terug verliefd te worden op Niko. Ze probeert op verschillende manieren zijn aandacht te trekken en zowel haar vader als Evy hebben dit in de gaten.

Leen vraagt Mieke of ze de meter wil worden van haar nog ongeboren baby. Mieke is dolenthousiast en zegt meteen 'ja'.Tijdens het buurtfeest van Mathias Moelaert is ook Mieke Van de partij. Ze gaat samen met haar neefje Jelle Van den Bossche omdat zowel Trudy als Bart te druk bezig zijn met hun verhuis.

Twee maanden later

640px-Familie afl5108 02
640px-Familie afl5106 03
Huis van 4 dertigers
Familie5164
S23W13-6
50-19
Vraag1
Mieke & Niko2
Familie 5270 03
Familie 5287 002
Familie 5299 003
640px-Familie 5301 002
Vijf-cliffhangers-in-seizoensfinale-familie-id5785810-620x400

Twee maanden later. Mieke maakt zich klaar voor haar laatste dag als verpleegster in het Algemeen Ziekenhuis. Ze leert er de knappe Gunther kennen, de kleinzoon van een patiënte. Gunther wil graag afspreken met haar maar Mieke twijfelt. Zowel Evy als Niko proberen haar te overtuigen om ervoor te gaan en Mieke spreekt uiteindelijk af met Gunther in haar appartement. Het klikt onmiddellijk en het komt zelfs tot een passionele kus. De volgende dag krijgt Mieke al vroeg het bezoek van Evy en Niko. Al snel wordt duidelijk dat Gunther is blijven slapen. Mieke neemt afscheid van Gunther en hoopt dat er nog een tweede afspraakje volgt. Later op de dag krijgt ze telefoon van hem met het nieuws dat hij geen tweede keer met haar wil afspreken. Hij vind het vreemd dat Mieke nog steeds zo goed overweg kan met haar ex-vriend Niko. Mieke vind dit jammer maar besluit voorlopig terug single te blijven.

Ondertussen krijgt Mieke geregeld bezoek van haar zus Leen. Die is bevallen van een zoontje genaamd Arthur waar Mieke de meter van is. Leen heeft het duidelijk moeilijk met de situatie omdat Arthur vreselijk veel huilt. Mieke probeert haar zus zo goed mogelijk te helpen door ook af en toe is op Arthur te passen.

Wanneer Evy op zoek gaat naar een huis om te kopen, komt Mieke op het idee om samen iets te kopen. Evy vindt het perfecte huis maar veel te duur. De twee dames beginnen te denken om een derde persoon te vragen en denken meteen aan Niko. Die ziet dit idee wil zitten maar dan nog zijn de kosten te hoog. Er wordt dan maar naar een vierde persoon gezocht. Evy denkt aan Arno en die is meteen enthousiast. Later vertelt ook Zjef dat hij dit wel ziet zitten.

Om te bepalen wie van de twee jongens gekozen worden als vierde persoon, besluiten Mieke, Evy en Niko een soort 'stage' aan te bieden waarbij ze alletwee een tijdje blijven logeren. Ze worden al meteen verwend door Arno met een uitgebreid ontbijt en ook Zjef probeert zijn uiterste best te doen. Zjef heeft echter een ochtendhumeur en dat is niet meteen positief.

Toch kiezen Mieke, Evy en Niko voor Zjef als hun huisgenoot. Vooral omdat ook Arno zijn mindere kanten heeft en van Zjef zijn ze zeker dat hij geld kan lenen bij de bank. Mieke maakt zich samen met haar toekomstige huisgenoten klaar om naar de openbare verkoop te gaan. Evy neemt de leiding maar gaat al snel boven hun afgesproken bedrag. Ondanks dit probleem, is het huis toch van hen.

Mieke wil zo snel mogelijk verhuizen maar dan zijn er wel enkele problemen. De vorige eigenaar wil alleen maar de sleutel geven als ze een voorschot van €2000 geven. Mieke besluit de hulp in te schakelen van Veronique die dankzij een goed humeur beslist om het geld aan Mieke te lenen. Verder moet Mieke ook op zoek gaan naar nieuwe huurders voor haar appartement. Ze heeft contact met een jong koppel maar haar vader wil liever dat Mieke haar appartement verhuurd aan een ouder koppel dat geregeld in de Jan en Alleman langskomt.

Mieke gaat akkoord maar alleen als haar vader het terug goedmaakt met tante Rita. Ondertussen nemen Mieke en haar huisgenoten hun intrek in hun nieuwe huis. Eerst zijn er problemen over de inrichting maar na enkele discussies komen ze toch overeen.

Op vraag van Leen gaat Mieke langs als thuisverpleegster bij Gérard en Germaine, een ouder koppel. Germaine is bedlegerig en Gérard kan niet meer voor haar alleen zorgen. Ookal denkt hij nog steeds van wel. Mieke probeert Gérard te overtuigen dat hij extra hulp nodig heeft maar ze heeft het moeilijk om zijn vertrouwen te winnen. Mieke beseft dat haar hulp nodig is omdat Gérard zijn vrouw pijn doen als hij haar verzorgd. Meer en meer begint Mieke te denken dat ze naar een rusthuis moeten gaan maar daar wil Gérard niet aan denken. Om hem toch te overtuigen besluit Mieke de hulp in te schakelen van Anna en Albert.

Evy, Mieke, Niko en Zjef stellen vast dat ze erg afhankelijk zijn van materiële dingen en besluiten een weddenschap aan te gaan. Als ze toch datgene doen wat ze niet mogen doen moeten ze 300 euro betalen aan elkaar. De weddenschap verloopt niet van een leien dakje. Zjef komt te laat op zijn werk en de afspraken tussen Mieke en Linda lopen helemaal in het honderd. Mieke, Niko en Zjef willen de weddenschap gewoon stoppen, maar Evy wilt verder doen. Hierdoor krijgen Mieke, Niko en Zjef ruzie met Evy. Evy besluit dan toch maar om de weddenschap te stoppen. Alles komt weer goed tussen de vier vrienden.

Mieke heeft een relatie met Sébastien. Alleen kunnen haar vrienden, vooral Niko, het niet zo goed vinden met Sébastien. Niko krijgt terug gevoelens voor Mieke wanneer ze een relatie begint met de verschrikkelijk jaloerze Sébastien. Niko ziet dat Mieke in haar ongeluk aan het lopen is en hij probeert dit aan haar verstand te brengen. Wanneer deze relatie stukloopt, besluiten Mieke en Niko om terug aan hun gevoelens toe te geven.

Na een reportage op tv beslissen Evy en Mieke om mee te doen aan '40 dagen zonder vlees'. Zjef ziet dit niet echt zitten, maar uiteindelijk doet hij toch mee. Niko daarentegen doet niet mee. De gemoederen laaien bij de vier thuis hoog op omdat niemand, behalve Evy, het serieus neemt. Evy is hier heel boos om. Zjef doet een voorstel om de strijdbijl te begraven, maar dat wilt Evy niet. Uiteindelijk komen ze tot een overeenkomst waar iedereen gelukkig mee is. Dit bleek een goed voorstel, want alles verloopt de volgende heel goed tussen de vier.

Wanneer het proces van Danny Buytaert start is iedereen erover bezig. Marie-Rose is voorzitster van de jury. Maar plots ontsnapt Buytaert en hij heeft het gemunt op familieleden van juryleden. Op een gewone dag staat Buytaert Mieke op te wachten wanneer ze naar buiten komt. De familie is geschokt door dit nieuws en niet veel later wordt ook Hannah aangepakt.

Samen met Linda ontfermt Mieke zich over Pieter De Wachter, een patiënt van Linda die dankzij schulden niet meer voor zichzelf en zijn zoontje Rinus kan zorgen. Samen zorgen ze ervoor dat hij gratis naar de dokter kan gaan en dat Rinus bij een voetbalploegje kan beginnen.

Omdat Mieke en Niko terug een koppel zijn, kwam er een kamer vrij in het huis. De vier vrienden gaan op zoek naar een vijfde huisgenoot, om die kamer te vullen. Evy denkt meteen aan Andreas, maar die ziet dat idee niet zitten. Niet veel later staat er een kandidaat voor de deur: Thomas Feyaerts. Zowel Mieke als Niko en Zjef zien de jongeman wel zitten als huisgenoot, alleen Evy is minder enthousiast. Na een stemming wordt besloten dat Thomas zijn intrek mag nemen in het huis.

Ondertussen gebeurt er een drama binnen de familie, wanneer de bomma een hersenbloeding krijgt en in een coma belandt. Mieke gaat haar af en toe bezoeken in het ziekenhuis en neemt deel aan het DNA-onderzoek van Rita.

De relatie van Mieke en Niko bereikt een nieuw hoogtepunt wanneer Niko van plan is om haar ten huwelijk te vragen. Hij roept hiervoor de hulp in van Patrick, maar probeert het geheim te houden voor Mieke. Ze heeft echter iets in de gaten, en vraagt zich af waarom Niko zo geheimzinnig doet. In de seizoensfinale vraagt Niko Schuurmans haar dan ten huwelijk en ze zegt ja.

Familie 5326 007
S24E012 19
640px-Familie 5348 006
S24e032 09
Afl57 04
Familie 5376 004
640 (11)
Familie 5410 018
Familie 5410 012
S24 E088 005
S24 E110 038
Familie 5442 02
Familie 5456 001
Familie 5478 003
Familie 5475 001
Familie 5488 002
Familie 5494 03
Familie 5515 001
Familie 5516 003
S24 E205 029
Familie 5535 001
Familie 5536 001
Familie 5539 004
Familie 5544 003

Mieke en Niko Schuurmans vieren hun verloving in de Jan en Alleman, samen met vrienden en familie. Plots krijgt Evy Hermans een dringend telefoontje van Hannah Van den Bossche. Er is een tweede Thomas Feyaerts opgedoken en de Thomas die al weken bij hun woont, is eigenlijk Bas Van Opwyck. Mieke, Niko, Evy en Zjef De Mulder gaan onmiddellijk naar huis, waar ze het verhaal van Bas en Thomas te horen krijgen. Bas neemt zijn spullen in en vertrekt terwijl Thomas vertelt over zijn zoektocht. De vader van Thomas kwam voor zijn dood te weten dat hij geadopteerd is. Via papieren die hij gevonden had, kwam Thomas zo bij Anna Dierckx terecht, die zijn overgrootmoeder blijkt te zijn. Mieke is aangedaan door het nieuws dat Thomas familie van haar is, en zorgt voor een nieuwe ontmoeting tussen haar bomma en Thomas. Dan vertelt Anna de waarheid en dat Thomas de kleinzoon is van Jan Van den Bossche.

Twee maanden later

Mieke en Niko hebben nog steeds niets geregeld voor hun huwelijk. Ze hebben zelfs nog geen datum gekozen. Mieke begint lichtjes te stressen, en de vele vragen van haar vrienden en familie zorgen niet voor beterschap. Telkens wanneer ze een ernstig gesprek met Niko wil aangaan, is hij afgeleid. Daarom neemt Mieke zelf het initiatief om een datum te vinden en uiteindelijk komt ze samen met Niko overeen om te trouwen op 19 december.

Nu ze een datum hebben, kan Mieke aan de voorbereidingen beginnen. Maar ze wil hiervoor de hulp van Niko, die eerder alles rustig aan doet. Niko merkt al snel dat Mieke panikeert, en besluit een verrassende belofte te doen: hij zal alles regelen voor de trouw, waardoor Mieke zich geen zorgen meer moet maken. Niet iedereen gaat echter akkoord met deze beslissing. Vooral Jan Van den Bossche kan het niet geloven dat ze haar huwelijk uit handen geeft en Niko alles laat regelen. Mieke is er gerust in, tot ze te weten komt dat de eerste brainstormsessie van Niko niet echt tot goede ideeën leidde.

De huisgenoten van Thomas Feyaerts denken al snel dat hij een vriendinnetje heeft, omdat hij zich uiterst vreemd gedraagt. Vooral Mieke en Evy Hermans doen er alles aan om het geheim te ontrafelen. Wanneer Mieke merkt dat Thomas en Hannah Van den Bossche wel heel vaak met elkaar afspreken, vraagt ze haar nichtje of ze iets met Thomas heeft. Mieke reageert eerst verbaasd op het nieuws dat ze een koppel zijn, maar probeert het toch te aanvaarden.

Nu het boek van Evy eindelijk in de winkelrekken ligt, wordt ze plotseling gecontacteerd door Menno Van Calster, de man waarop haar boek gebaseerd is. Menno wil met haar afspreken en Evy kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen. Mieke en de andere huisgenoten van Evy vinden het een slecht idee en zijn bang dat Menno wel eens slechte bedoelingen kan hebben. Evy spreekt voortdurend af met Menno, maar op een dag komt ze niet naar huis en is haar bed onbeslapen. Mieke maakt zich onmiddellijk zorgen en probeert Evy te bellen. Ze krijgt een smsje dat alles in orde is, maar Mieke vertrouwt het niet. Ze stuurt Niko en Zjef naar het huis van Menno om op te zoek gaan naar Evy, maar ze vinden haar niet. Mieke wil de politie verwittigen, maar die zijn niet van plan om meteen in te grijpen.

Op een avond staat Evy plots voor de deur. Mieke is dolblij om haar beste vriendin terug te zien en wil meteen weten wat er gebeurd is. Evy vertelt over haar ontvoering en dat Menno haar niet wou laten gaan. De volgende morgen komt de politie langs, maar zonder bewijzen kunnen ze Menno niet oppakken. Wanneer ze toch met een arrestatiebevel naar Menno gaan, is hij verdwenen. Mieke en Zjef De Mulder zijn bang dat hij Evy iets wil aandoen, en zijn extra beschermend tegenover haar. Evy is er zeker van dat Menno gevlucht is, en neemt haar oude leventje terug op. Evy besluit voor enkele weken op vakantie te vertrekken naar Honduras omdat ze die kans aangeboden krijgt via Pierrot Van den Bossche. Zowel Mieke als Evy vinden het jammer dat ze daarom niet aanwezig zal zijn op Miekes huwelijk.

Nu Niko zich volledig verdiept heeft in de immobiliën, leert Mieke Bodé Ouattara kennen, een jonge werkkracht van Jurgen Dens die al snel de beste vriend van Niko wordt. Bodé is echter illegaal in het land samen met zijn vader, en wanneer Dieumerci om het leven komt tijdens een arbeidsongeval, zet Jurgen het op een lopen en dumpt hij het lijk van Dieumerci in het kanaal. Bodé komt een tijdje bij Mieke en Niko logeren, terwijl ze een oplossing zoeken voor zijn situatie. Het ziet er naar uit dat Bodé terug naar Ivoorkust gestuurd zal worden, maar hij heeft geen geld om zijn familie daar te onderhouden. Na een idee van Thomas Van den Bossche richten ze een hulpfonds op en niet veel later vertrekt Bodé toch nog terug naar huis.

Het huwelijk van Mieke en Niko komt steeds dichterbij, en Mieke begint de stress te voelen. Zeker omdat Niko niets wil lossen over zijn plannen. Na het vertrek van Bodé is Niko echter enorm chagrijnig, en Mieke interpreteert dit op een foute manier. Ze vreest dat Niko niet meer met haar wil trouwen. Ze vraagt hem op de man af of hij haar nog wel graag ziet, en Niko geeft toe dat het vertrek van Bodé hem meer dwarszit dan hij wil toegeven.

De volgende morgen is er niets meer te bespeuren van het slechte humeur van Niko en hij zorgt ervoor dat Mieke op haar trouwdag van de ene verrassing in de andere valt. Op de tandem gaan ze naar het stadhuis, waar de familie al staat te wachten. Tot de politie plots aankomt. Ze nemen Niko mee voor verhoring in verband met de illegale praktijken van Jurgen Dens. Mieke blijft verbijsterd achter en de andere gasten vrezen dat ze het huwelijk moeten aflassen. Maarten Van den Bossche, Thomas Van den Bossche en Zjef De Mulder willen het daar niet bij laten en gaan Niko eigenhandig halen. Hun missie lukt, en de politie heeft Niko vrijgelaten nadat hij zijn verhaal verteld heeft.

Na het huwelijk in het stadhuis vertrekken Mieke en Niko naar de feesttent. Mieke is volledig overdonderd en kan haar emoties moeilijk onder controle houden. Na een groot feest, vertrekken de twee in een luchtballon en wanneer ze landen, staat hun busje klaar om hem naar de luchthaven te brengen voor hun vlucht naar Berlijn.

Vier dagen later staat het koppel alweer terug in België. Maar niet alles verloopt zonder plan. Niko is zijn portefeuille op de luchthaven vergeten en gaat nog snel terug, maar ondertussen is er in Mechelen een tankwagen gekanteld waardoor er een giftige stofwolk over Mechelen hangt. Iedereen moet binnen blijven, want als je de lucht inademt, kan dat zware gevolgen hebben. Mieke is doodongerust omdat ze Niko niet kan bereiken, en niet weet waar hij juist op dat moment was. Ze zit enkele dagen vast met Leen Van den Bossche, Anna Dierckx, Linda Desmet en Rudi Verbiest in haar huis tot Faroud Kir plots binnenkomt en verkondigt dat de 'quarantaine' verheven is. Niet veel later komt ook Niko naar huis, die al die tijd vastzat in een turnzaal van een school.

Niko Schuurmans wil zijn job bij de Jan en Alleman opzeggen om een nieuwe uitdaging te zoeken, maar durft het niet aan Jan Van den Bossche vertellen. Mieke kan hem overtuigen om gewoon eerlijk te zijn en Niko geeft zijn ontslag. Niet veel later gaat hij aan de slag als straathoekwerker na een ontmoeting met Cis Moens. Zijn nieuwe job zorgt echter voor spanningen tussen hem en Mieke. Ze wil hem heel graag steunen, maar Niko neemt steeds zijn werk mee naar huis. Hij kan de problemen maar moeilijk van zich afzetten en wil bovendien 24/24 bereikbaar zijn. Mieke en Niko worden meerdere keren 's nachts gestoord en voor Mieke is de maat vol. Ze wil dat Niko zijn prioriteiten stelt, en na een goed gesprek met Cis, ziet Niko dit ook in. Wanneer één van zijn goede vrienden op straat sterft aan een overdosis heeft Niko het ontzettend moeilijk. Hij begint te twijfelen of hij wel gemaakt is voor de job en wil ermee stoppen. Mieke snapt zijn frustratie en hoopt dat Niko het niet zo snel zal opgeven.

Nadien neemt Niko zijn werk opnieuw mee naar huis, wanneer hij zich ontfermt over het jonge meisje Nena De Vriendt. Ze heeft geen verblijfplaats en Niko biedt haar een slaapplaats aan. Mieke en de andere huisgenoten vinden het geen goed idee, maar gaan toch akkoord. Tot Nena op een dag plots verdwenen is en geld gestolen heeft. Mieke en Niko maken de afspraak dat hij nooit meer iemand een slaapplaats zal aanbieden.

Guido Van den Bossche neemt zijn halfzus Mieke in vertrouwen en vertelt dat zijn vriendinnetje Emma Verdonck zwanger is. Mieke beseft dat de twee het moeilijk hebben en hoort van Guido dat Emma liever een abortus wil laten uitvoeren. Mieke denkt zelf na over een eventuele oplossing en polst bij Niko of hij het ziet zitten om het kindje van Guido en Emma te adopteren. Mieke ziet het idee volledig zitten, en probeert het rustig voor te stellen aan het koppel. Maar uiteindelijk beslissen de twee dat ze hun kindje toch zelf zullen houden. Niko merkt dat Mieke zwaar teleurgesteld is, en stelt voor dat ze toch nog samen een kindje kunnen adopteren. Maar Mieke wil daar voorlopig nog mee wachten, want volgens haar is die procedure veel te zwaar.

Het gaat de laatste tijd niet zo goed meer met Zjef De Mulder. Na zijn mislukte carrière als acteur in een reclamespotje, voelt hij zich opnieuw een mislukkeling en hij gaat terug gokken. Hierdoor brengt hij zijn privéleven volledig in gevaar, want hij doet er alles aan om aan geld te geraken. Zelfs een overval van de Foodbar verzinnen. Rudi Verbiest kan het niet langer aanzien en probeert zijn vriend te helpen. Het komt tot een zware confrontatie wanneer Niko en Mieke te weten komen dat Zjef zijn maandelijkse bijdrage niet meer kan betalen. Ze stellen hem voor een ultimatum: ofwel stopt hij met gokken, ofwel gaat hij op zoek naar een nieuw thuis. Zjef voelt zich gekwetst en vertrekt. Nadien gaat het snel bergaf, en belandt Zjef zelfs op straat. Niko wil hem nog een kans geven en brengt hem opnieuw naar huis en ook de andere huisgenoten willen Zjef vergeven voor zijn stommiteiten.

Trudy Tack de Rixart de Waremme wil nog eens volledig losgaan tijdens een nachtje stapje met Mieke, zeker nu Bart Van den Bossche op een congres zit. Maar het avondje uit loopt verkeerd af, wanneer Trudy iets te veel gedronken heeft. Ze komt een oude bekende tegen, die bovendien haar drugsdealer was. Nadat Mieke haar veilig thuis heeft afgezet, keert Trudy terug naar het café en gebruikt ze opnieuw drugs. De volgende dag wordt Mieke door Trudy opgebeld met de vraag om haar te komen halen. Mieke maakt zich zorgen om haar beste vriendin, maar belooft het tegen niemand te zeggen. Ze stuurt haar eventjes naar een afkickcentrum en probeert samen met Peter Van den Bossche een plannetje te verzinnen om haar afwezigheid te verklaren.

Ondertussen merkt Mieke op dat Niko en Evy Hermans het tegenwoordig weer goed met elkaar kunnen vinden. Ze maakt zich zorgen over de hechte vriendschap tussen de twee en vraagt Niko op de man af of hij terug verliefd is op Evy. Het gaat echter om een misverstand, want de twee waren alleen aan het praten over Evy's gevoelens voor Maarten Van den Bossche.

De verjaardag van Bart Van den Bossche staat voor de deur en Mieke wil samen met Leen Van den Bossche en Trudy Tack de Rixart de Waremme een groot verrassingsfeest geven. Na enkele dagen bergen Mieke en Leen plotseling hun plannen op zonder enige uitleg aan Trudy te geven. Zij is achterdochtig, maar Mieke zegt dat het feestje nu niet gepast is omdat Thomas Van den Bossche in het ziekenhuis ligt. Een week nadien krijgt de familie twee keer verschrikkelijk nieuws te verwerken. Zowel Thomas als Bart Van den Bossche zijn om het leven gekomen. Mieke heeft het ontzettend moeilijk met dit verlies en zoekt troost bij Niko. Samen met haar familie probeert ze bovendien de begrafenis te regelen en ze probeert haar papa bij te staan in zijn verdriet. Uiteindelijk komt Trudy te weten waarom Leen en Mieke het verrassingsfeestje afgelast hebben. Mieke kwam namelijk te weten dat Bart opnieuw in contact was met zijn ex-vriendin Greet Baele. Trudy is razend en wil zelfs niet naar de begrafenis gaan.

Terwijl het gewone leventje weer langzaam verdergaat, probeert Mieke haar verdriet te verwerken met joggen. Samen met Zjef De Mulder gaat ze geregeld een rondje lopen, tot ze in contact komen met Quinten Godderis, een rolstoelatleet én oude bekende van Zjef. Na lang aandringen komt Mieke van Zjef te weten dat hij en Quinten als kinderen beste vrienden waren. Tot Zjef gevoelens voor hem kreeg en die gevoelens niet wederzijds waren. Tijdens een achtervolging komt Quinten zwaar ten val waardoor hij sindsdien in een rolstoel zit. Mieke wil Zjef overtuigen om met Quinten te gaan praten en de draad terug op te pakken. Quinten wil eerst helemaal niets meer met Zjef te maken hebben en zowel Zjef als Rudi geven Mieke hiervan de schuld. Tot Quinten bijdraait en Zjef eindelijk kan vergeven voor het stomme ongeval van jaren geleden. De twee worden terug goede vrienden.

Ondertussen is Mieke ook een luisterend oor voor haar beste vriendin Evy Hermans. Ze komt namelijk te weten dat ze al drie maanden zwanger is, maar ze heeft geen idee wie de vader kan zijn. Mieke houdt het nieuws nog voor zichzelf, tot Evy het zelf aan haar huisgenoten vertelt.

S25 E003 005
Familie s25 afl5552 002
Familie s25 5559 003
Familie 5570 005
Image54-305m2gby55h3dxjfr3by16
Foto1Aflevering5602
Familie 5606 003-30a4jcddpoguxiecahe32i
Foto3Aflevering5602
Familie 5621 001-30ehzslfg7zf93ue4ni80a
Familie 5622 005-30ehztlm6k8xhhtd7kzgui
10623403 10153882208712491 8734346223289796437 o
Familie 5659 004
Familie 5659 002-30qfhsnwuwj4cdqgj9z6dm
Familie 5660 004-30qfhssfp72b4fhbx55tze
07a46ae1f30e8bfa7b83df37b344e58f
Familie 5688 002
Familie 5709 005
Familie 5711 004
Familie 5726 001
Familie 5728 002
13248400 10154267987637491 6685496935380567469 o
Familie 5722 001
13415452 10154322122117491 4082692554187109306 o
Familie afl5766 031
Familie afl5767 61
Familie afl5768 04

Linda brengt Mieke en de andere huisgenoten op de hoogte van de recente gebeurtenissen binnen de familie. Mieke kan het maar moeilijk geloven dat Mathias een slippertje begaan heeft met niemand anders dan Trudy. Nadien vindt Mieke het absoluut geen probleem dat Simon Feyaerts zijn intrek neemt in de woning van de Friends en vindt ze het vermakelijk hoe goed Simon en Evy het met elkaar kunnen vinden.

Twee maanden later

Leen is volledig in paniek wanneer Faroud opgepakt wordt wegens fraude en het achterhouden van bewijsmateriaal. Ze zoekt steun bij haar oudere zus en bij Evy en kan moeilijk geloven dat Faroud schuldig zou zijn. Met de hulp van Evy Hermans gaat Leen op zoek naar de waarheid en uiteindelijk kan ze Faroud vrijkrijgen.

Na het vertrek van Guido Van den Bossche krijgt Linda meer en meer het gevoel dat niemand haar nog nodig heeft. Ook haar rol als mater familias wordt niet door iedereen geapprecieerd. Het gaat zelfs zo ver dat Linda het gevoel krijgt dat het niet meer botert tussen haar en Jan. Wanneer hij Linda verrast met een vierdaagse uitstap, reageert ze ondankbaar. Mieke heeft schrik dat haar stiefmoeder in een depressie is beland en wil een steunende figuur zijn. Al neemt Linda dit verkeerd op en komt ze geregeld onverwacht langs bij Mieke en Niko.

Ook de aanhoudende ruzies tussen Trudy Tack de Rixart de Waremme en Veronique Van den Bossche zijn een bron van inspiratie voor Mieke. Ze wil de twee verzoenen en doen inzien dat ze allebei gevoelens hebben voor Mathias Moelaert.

Na het invullen van een enquête over haar werkomstandigheden blijkt Mieke een trip voor 4 personen naar de Ardennen gewonnen te hebben. Mieke's familie en vrienden proberen plekje te bemachtigen. Uiteindelijk kiest ze toch voor Niko, Zjef en Evy. Samen met hen beleeft Mieke onderweg naar en in de Ardennen angstaanjagende momenten. Achteraf ontdekt ze dat dit allemaal opgezet spel was en bepaalde mensen werden ingeschakeld door de friends. Niko wou het leven van Mieke een beetje spannender maken omdat hij het gevoel had dat ze zich de laatste weken enorm hard verveeld en zich daarom met het leven van haar familie gaat moeien.

Mieke, Niko, Zjef en Evy vinden een Franstalige tiener terug in hun chalet en komen te weten dat hij al 2 dagen bij hen verblijft. Niet veel later nadat de jongen wegloopt, komt de politie bij de friends terecht. Wanneer de inspecteur bloed terugvindt, arresteert hij hen op verdenking van moord. Na de ondervragingen beseft de politie dat ze op een verkeerd spoor zitten en de friends onschuldig zijn.

Tussen Mieke en Niko Schuurmans zit er een haar in de boter wanneer hij opnieuw in contact komt met Nena De Vriendt. Hij steekt al zijn energie in haar waardoor Mieke zich verwaarloosd voelt. Samen met Stefanie maakt ze voor de grap een profiel op een datingsite. Stefanie besluit echter zonder medeweten van Mieke om haar datingprofiel effectief online te zetten. Een dag later biecht ze haar daad alweer op, maar Mieke reageert niet kwaad en is zelfs nieuwsgierig naar haar matches. Ze ontdekt dat haar grootste match niemand minder dan Rudi Verbiestis. Tot grote ergernis van Zjef groeien de twee sindsdien naar elkaar toe.

Leen komt het ongeboren kindje van Evy Hermans onderzoeken maar slaat in paniek wanneer ze Alex niet meer hoort met behulp van haar apparatuur. In het ziekenhuis krijgt Evy van de gynaecoloog te horen dat haar ongeboren zoon gestorven is. Zijzelf is buiten levensgevaar, maar zal toch binnen enkele dagen moeten bevallen. Evy wilt Alex aangeven bij de gemeente en het kind laten begraven. Ze beslist voor een tijdje bij haar moeder Francesca te gaan wonen om alles rustig te verwerken.

Niko beslist de brui te geven aan zijn job als straathoekwerker. Zijn ontslag houdt Niko echter niet tegen om terug de straten op te gaan. Hij komt enkele dakloze mensen, waaronder Max en oude bekende Dean, tegen en krijgt te horen dat ze op zoek zijn naar een nieuw kraakpand. Niko beslist hen te helpen door mee te zoeken naar leegstaande gebouwen. Ondertussen biedt hij Dean tijdelijk onderdak aan om te voorkomen dat hij hervalt in zijn drugsverslaving. Mieke is niet tevreden dat Niko opnieuw een onbekende in huis laat, maar gaat toch akkoord. Dean kan het echter niet laten om op zoek te gaan naar pillen in Mieke's werktas en deze in te nemen. Wanneer blijkt dat Dean gestorven is aan een overdosis van deze pillen, slaat Mieke in paniek. De medicatie die hij ingenomen had, had Mieke zonder voorschrift gekocht bij de apotheker én zou bij de patiënt zelf moeten blijven. Mieke gaat vrijuit maar krijgt bezoek van zijn vader Gaby, die haar beschuldigt van moord op zijn zoon. Pas wanneer Mieke zelf vertelt over de dood van haar zoontje, begrijpt de man dat Mieke niet de schuldige is.

In zijn zoektocht naar een kraakpand, leert Niko brouwer Gust Stuyvens kennen en Niko wil graag zijn brouwerij overkopen. Niko en Mieke krijgen hierdoor relatieproblemen, omdat Mieke het een gewaagd plan vindt om zoveel geld te steken in een brouwerij die failliet gegaan is. Om zijn droom te realiseren beseft Niko dat hij zijn aandelen van Jan & Alleman moet verkopen en met Mieke naar de brouwerij moet verhuizen. Mieke legt zich neer bij de beslissing en droomt luidop van haar eigen project in de gebouwen van de brouwerij: haar eigen Bed & Breakfast.

Wanneer Niko dacht dat hij eindelijk de brouwerij kon openen, komt Gust hem vertellen dat hij een deel papierwerk is vergeten te doen. Na een hele nacht doorwerken slagen Niko en Gust erin om alles in orde te brengen. Wat Gust echter voor Niko verzweeg, is dat hij in 2 jaar tijd reeds 3 hartklachten heeft gehad. Na de hele nacht door te werken krijgt Gust een hartaanval en sterft. Als eerbetoon aan zijn goede vriend noemt Niko zijn bier 'Gust'.

Mieke droomt nog steeds luidop over het runnen van een eigen bed and breakfast. Ze vraagt Trudy Tack de Rixart de Waremme om haar te helpen met de opstart en beslist om over te schakelen naar parttime werken als verpleegster. Niko brengt zijn vrouwtje op het idee om haar bed and breakfast Mie&B te noemen. Om te oefenen voordat de opening van Mie&B plaatsvindt, wilt Mieke familie en vrienden op proef laten komen overnachten. Wanneer Leen en Faroud afzeggen door omstandigheden, kan ze Evy overtuigen om te blijven overnachten. Ook Simon regelt voor Valentijn een nachtje in Mie&B met Stefanie. Ondertussen verrast Niko Mieke met een advertentie in de krant waardoor ze vele reservaties krijgt.

Ook Freddy Steenhoudt beslist een overnachting te boeken in de Mie&B. Deze overnachting is voor hem geen aangename ervaring door de luidruchtigheid van Niko's gasten voor de proeverij. Freddy wilt slechts 20 procent van de factuur betalen na zijn verblijf. Bij Mie&B lopen de annulaties binnen na zijn vernietigende recensie. Terwijl Niko de friends inschakelt om valse recensies te schrijven, slaagt Mieke erin om een deal te sluiten met Freddy in ruil voor een goede recensie. Freddy krijgt een gratis overnachting cadeau en Mieke zet haar beste beentje voor. Niko en Mathias Moelaert maken echter veel lawaai omdat ze aan een bestelling voor de brouwerij bezig zijn. Freddy gaat een kijkje nemen en besluit mee te helpen en amuseert zich zo te pletter met de twee mannen.

Doordat Niko vergat om water bij de ingrediënten van de etiketten toe te voegen, gaat hij wanhopig op zoek naar vrijwilligers om zijn nieuwe etiketten te helpen kleven. Dit draait uit op een gevecht tussen Musto en Youssef. Musto komt de dag nadien zijn excuses aanbieden en doet Niko het voorstel om zijn vrienden te laten meehelpen tegen betaling. Tot grote ergernis van Mieke wilt Niko ingaan op zijn voorstel, aangezien hij in tijdsnood verkeert. Nadien wil Niko persé een interimkracht aannemen omdat hij het werk niet alleen aankan. Hij neemt Benny Coppens aan, die net zijn job verloren is, maar betaald hem in het zwart. Mieke weet hier niets van, tot Liesbeth Pauwels komt kuisen in de Mie&B. Mieke komt te weten wat haar echtgenoot allemaal uitspookt en eist dat hij Benny laat gaan. Zeker wanneer ze nadien een gast in haar B&B heeft die bij de arbeidsinspectie werkt.

Mieke wil nog wat quality time met Niko en samen beslissen ze te gaan eten op restaurant. Door een discussie keert Mieke alleen terug naar huis. Eenmaal thuisgekomen ontdekt ze dat haar huis overhoop gehaald is. Niet veel later duiken er 2 inbrekers op die Mieke bedreigen met een pistool. Niko komt net op tijd thuis om zijn vrouw te beschermen. De inbrekers houden beiden onder schot en slaan op de vlucht. Sinds haar shock heeft Mieke meer en meer schrik om alleen te zijn en ze durft 's nachts zelfs niet meer over straat komen. Niko maakt zich zorgen en hoopt dat Mieke met iemand gaat praten om haar angsten onder ogen te komen. Niko haalt een wapen in huis om haar te beschermen, maar daar wil Mieke dan weer niets van weten.

Anna Dierckx en Albert Thielens komen twee dagen logeren bij Mieke en Niko, tot hun eigen grote verbazing. De echte reden dat ze op logement komen is dat Anna het niet goed kan vinden met Shana, een verzorgster van het rusthuis. Mieke's veeleisende grootmoeder klaagt steeds over de service in de Mie&B. Anna vindt dat ze meer moet klaarstaan voor de mensen en koopt haar een belletje tijdens een stevige wandeling. Mieke en Niko lijden onder de grillen van Anna en Albert en willen de twee liever zo snel mogelijk buiten. Anna hoopt echter dat ze wat extra daagjes kunnen blijven, tot Albert zich steendood verveelt. Hij doktert een plannetje uit met Niko en slaagt erin om Anna te overtuigen terug te keren naar het rusthuis.

Leen heeft dramatisch nieuws voor Trudy Tack de Rixart de Waremme: uit haar bloedresultaten blijkt dat ze seropositief is. Trudy schakelt Mieke in om een tweede bloedtest te ondergaan, omdat ze Leen niet gelooft. Wanneer blijkt dat de test negatief is en dat het labo per ongeluk de stalen had verwisseld, geeft Trudy echter Leen de schuld. Mieke kan ervoor zorgen dat Trudy de waarheid onder ogen ziet en zich gaat verontschuldigen bij Leen voor haar woedeaanval in de Jan & Alleman.

Peter Van den Bossche keert terug uit het buitenland, maar wanneer hij bij zijn loft aankomt, blijkt die onderverhuurd te zijn door June Van Damme. Peter beslist om een maand te gaan wonen in de bed and breakfast van Mieke. Ondertussen krijgt Mieke te horen dat Niko een rallywagen van 35.000 euro gekocht heeft en wilde plannen heeft met haar broertje Guido Van den Bossche. Mieke is niet te spreken over de dure aankopen van Niko. Het wordt al rap duidelijk dat hij werkelijk wilt meedoen aan rallywedstrijden, tot grote ergernis van Mieke. Ze vindt rallyrijden veel te gevaarlijk. Toch schrijft Niko zich samen met Guido in voor een rallywedstrijd in september.

Wanneer Jan een familiebijeenkomst organiseert om Simon Feyaerts ervan te overtuigen June te laten vallen, merkt Mieke op dat Simon broze nagels heeft en wanneer ze hem vraagt of hij weet hoe dat komt, zegt hij dat hij dat al een paar weken heeft, maar dat hij niet weet hoe het komt. Mieke zoekt hier meer over op op het internet en zo komt ze te weten dat Simon misschien een metaalvergiftiging heeft opgelopen. Ze gaat dit aan Simon vertellen, maar net op dat moment is ook June bij hem, degene die hem die metaalvergiftiging heeft doen oplopen. Mieke trekt bloed van Simon en ze zegt dat ze de bloedstalen die avond nog naar het labo zal brengen. Ze vermeldt er zelfs het uur bij. June stond erbij en ze weet nu alles wat ze moet weten. Ze geeft Simon Rohypnol en ze steekt hem in zijn auto. Daarna gaat ze Mieke met Simons auto opwachten aan het labo. Wanneer Mieke haar auto geparkeerd is en ze de straat oversteekt, rijdt June op haar af en rijdt ze haar aan. Ze haal de bloedstalen uit Miekes handtas en ze pleegt daarna vluchtmisdrijf. Door de kapotte koplamp aan zijn auto en de rare dromen die Simon over Miekes aanrijding krijgt, denkt Simon dat hij Mieke aangereden heeft en op aanraden van June gaat hij zich aangeven bij de politie, waar hij opgepakt wordt.

Nadat June iets in Mieke's infuus heeft gespoten, krijgt Mieke een hartaanval door een te lage bloedsuikerspiegel. Dokter Van Laet moet haar reanimeren. Mieke komt op de afdeling cardiologie terecht. Ze heeft terug een polsslag. De dokters zijn aan het onderzoeken hoe het komt dat Mieke, die in coma is, een hartstilstand heeft kunnen krijgen. Ze gaan onder andere haar pancreas onderzoeken om te kijken of dat de oorzaak is van de te lage bloedsuikerspiegel en de hartstilstand. Wat later ontdekt Niko dat er een gaatje in Mieke's baxter geprikt werd. Leen maakt hem duidelijk dat enkel insuline zo een lage bloedsuikerspiegel kan veroorzaken en dat iemand Mieke wou vermoorden door dat in de baxter te spuiten. Leen vertelt Niko dat ze June heeft gezien in het ziekenhuis. Hij vertrekt op zijn beurt naar June, die zich op VDB bevindt.

Zie hier

De toestand van Mieke is opnieuw stabiel, maar blijft onveranderd. De familie blijft dag en nacht aan haar bed waken in de hoop dat ze ontwaakt uit haar coma. Ondertussen wordt Niko opgepakt door de politie op verdenking van de moord op June Van Damme. Hij is op de vlucht voor de politie en inspecteurs Stef Mortier en Ruth Delaet besluiten Mieke te gebruiken als lokaas. Het lukt ze uiteindelijk om Niko terug te pakken te krijgen.

Twee maanden later

Niko wordt vrijgelaten uit de gevangenis wegens gebrek aan bewijs en gaat onmiddellijk Mieke in het ziekenhuis bezoeken. Ze ligt nog steeds in coma en haar toestand lijkt uitzichtloos te worden. Niko wil zijn werk bij de brouwerij nog even aan de kant laten liggen om bij zijn vrouw te zijn, maar de rest van de familie heeft ondertussen de draad van hun leven terug opgepakt. Wanneer Leen wil praten over de toestand van Mieke - en duidelijk maakt dat ze moeten nadenken over het tijdstip wanneer ze het lijden van Mieke stopzetten - is dat voor Niko een brug te ver. Hij vindt het verschrikkelijk dat iedereen Mieke al opgeeft en smeekt aan haar ziekenbed dat ze ontwaakt.

Na een emotioneel bezoek van Anna en Albert, opent Mieke haar ogen, zonder dat iemand het ziet. Ze sluit ze echter bijna meteen weer. De volgende dag komen Jan en Linda bij haar op bezoek en wanneer Jan aan haar voeten kietelt, beweegt ze haar tenen. Jan meldt dit aan dokter Van Laer en die vertelt hen dat Mieke langzaam uit haar coma aan het ontwaken is. Niko is dolgelukkig en hij wilt geen seconde van haar zijde wijken, omdat hij de eerste wilt zijn die ze ziet als ze wakker wordt. Wanneer Mieke uiteindelijk ontwaakt, is het voor iedereen een grote schok wanneer blijkt dat ze een groot deel van haar geheugen kwijt is. Ze herkent Niko niet en blijft constant vragen naar Wim Veugelen. De familie begint zich zorgen te maken en de diagnose van de dokter is duidelijk: Mieke is 9 jaar van haar geheugen kwijt. Leen krijgt de moeilijke taak om Mieke duidelijk te maken wat er de afgelopen jaren allemaal gebeurd is, maar het is vooral Niko die ongeduldig is om Mieke te zien. Mieke wil echter niets met Niko te maken hebben en begrijpt niet hoe ze ooit met zo iemand kon trouwen.

Mieke zoekt het telefoonnummer van Wim op en belt ze hem op. Het is echter een klein meisje dat de telefoon opneemt en wanneer Mieke vraagt naar Wim, zegt het kind: "Papa, het is voor u." Niko zit een hele dag tevergeefs op de gang te wachten, tot Mieke plots naar hem komt. Ze vraagt hem hoe ze elkaar leren kennen hebben, waar ze wonen en of ze gelukkig zijn. Niko vertelt haar alles, maar toch heeft Mieke nog altijd haar twijfels. Na het gesprek met Mieke denkt Niko dat alles meteen weer goed zal komen en dat ze weer bij hem zal komen wonen, maar Leen maakt hem duidelijk dat de brouwerij geen vertrouwde plek meer is voor Mieke en dat ze veel geduld met haar zullen moeten hebben. Mieke keert terug naar huis en besluit Niko een kans te geven, maar het wordt al snel duidelijk dat Mieke niet meer de oude is.

Terwijl Mieke en Niko samen de stad gaan verkennen, organiseert Niko een verrassingsfeest voor Mieke met al haar familie en oude vrienden. Wanneer ze thuiskomen en iedereen hen staat op te wachten, is Mieke overdonderd. Zjef gaat meteen naar haar toe en hij wilt haar een knuffel geven, maar Mieke zegt dat ze hem niet kent en daarna loopt ze weg. Leen zegt Niko dat het geen goed idee was en daarna gaat ze Mieke achterna. Wanneer Mieke terugkomt, spreekt ze Niko apart en maakt ze hem duidelijk dat ze wilt dat hij dit nooit meer doet, maar Niko vindt het onbeleefd van haar en hij zegt haar dat, nu iedereen er toch is, ze beter kan meefeesten. Mieke gaat niet akkoord en ze zegt tegen de gasten dat ze liever heeft dat iedereen naar huis gaat, waarna iedereen vertrekt. Ze maakt Niko ook duidelijk dat ze haar oude leven niet meer terug wilt. Mieke wil trouwens niets te maken hebben met de Mie&B en besluit volledig te stoppen met de bed & breakfast. Ze kiest ook voor een totaal nieuwe look omdat ze zichzelf te seutig vindt.

Mieke zoekt opnieuw contact met Wim en ze belt hem op om eens af te spreken. Een paar dagen later staat Mieke aan de deur bij Wim. Wim zegt dat ze hem met rust moet laten, maar Mieke vliegt hem meteen in de armen en hij laat haar uiteindelijk toch binnen om even te praten. Daar komt Mieke te weten dat Gaston 2 jaar geleden al gestorven is en ze krijgt Lieselot Veugelen, Wims dochter, voor het eerst op foto te zien. Wim vertelt haar dat hij ondertussen al een paar jaar gescheiden is van de mama van Lieselot, waarna Mieke vraagt of ze niet gewoon opnieuw kunnen beginnen, net als vroeger. Wim wilt het niet, omdat hij zegt dat het lang geduurd heeft voor hij haar uit zijn hoofd heeft kunnen zetten en dat hij ook niet kan vergeten dat ze hem bedrogen heeft met Paul Jacobs. Wim wilt dat ze terug uit zijn leven verdwijnt en ze loopt helemaal overstuur weg.

Wanneer Mieke in haar juwelenkistje zit te kijken, ziet ze de verlovingsring en de trouwring van haar en Wim. Ze moet terugdenken aan hun huwelijk en ze krijgt het opnieuw emotioneel heel moeilijk. Ze doet de ringen aan en ze houdt ze aan. Een paar dagen later geeft Jan Niko het idee om Miekes lievelingsliedje voor haar te spelen in het café en om zo haar hart terug te winnen. Jan geeft Niko het lievelingsliedje van Mieke en Trudy lokt haar die avond mee naar het café. Daar krijgt ze van Jan te horen dat Niko het liever intiem wilt houden en dat hij boven, in het appartement, zit. Ze neemt Mieke mee naar boven en daar zit Niko al met zijn piano op haar te wachten. Trudy laat hen alleen en Niko speelt haar lievelingsliedje voor haar. Ze begint te wenen en ze loopt weg. Ze gaat opnieuw naar Wim en daar vliegt ze hem opnieuw wenend in de armen. Dan zit Lieselot plots op de trap en vraagt ze wie Mieke is. Wim zegt dat het niemand belangrijks is, waarna Mieke wegloopt. Ze gaat opnieuw naar Jan, waar ze bij hem uithuilt, en ze vraagt of ze bij hem mag komen wonen, maar hij zegt dat ze Niko en de brouwerij nog een kans moet geven en dat ze terug naar huis moet gaan. Dat doet ze dan ook.

Trudy merkt dat Mieke niet gelukkig is en ze beslist om voor haar een girls night te organiseren bij haar thuis. Die avond vindt de girls night plaats en Mieke en Trudy praten en lachen heel de avond. Ze eten lekker, ze drinken veel en ze spelen ook een drankspelletje. Wanneer Trudy vraagt of ze Mieke naar huis moet brengen, omdat ze al veel gedronken heeft, zegt ze dat ze geen klein kind meer is en dat ze wel een taxi zal bellen. Wanneer Mieke de volgende morgen wakker wordt en ze bij Niko in de brouwerij zit, zegt ze dat ze vindt dat ze precies in een gevangenis zit, in de brouwerij, waarna Niko zegt dat ze kan gaan en staan waar ze wilt en dat ze moet doen wat ze zelf wilt doen. Mieke komt de hele dag niet meer naar huis en niemand weet waar ze is, ook Wim niet. Niko maakt zich zorgen, maar Jan zegt dat hij zich niets mag verwijten en dat hij niets verkeerd gezegd heeft, maar dat Mieke het gewoon even moeilijk heeft en dat het allemaal wel terug goed zal komen.

Mieke is het beu om verpleegster te zijn. Alle jobs die te maken hebben met 'mensen helpen' kunnen haar niet meer boeien. Ze beslist dan ook om hier definitief mee te stoppen. Ondertussen vinden er sollicitatiegesprekken plaats bij VDB voor de functie van directiesecretaresse. Jenny gaat ervan uit dat Lars haar zal kiezen. Mieke besluit het advies van Mathias en Peter op te volgen, solliciteert voor de job en wordt tot ieders verbazing aangenomen. Niko zit in zak en as nadat Mieke hem total negeerde op het verjaardagsfeestje van Mila. Ondertussen spreekt Lars met zijn nieuwe directiesecretaresse Mieke af in de hotelbar van Dolce. Het gesprek evolueert al snel tot flirten, maar toch gebeurt er niets tussen de twee. Nadien blijft Mieke alsmaar flirten met Lars op de werkvloer.

Leen doet een verrassende ontdekking: ze is opnieuw zwanger. Leen verzwijgt dit heuglijk nieuws echter voor Faroud, die graag een kind van zichzelf zou willen, en neemt enkel Mieke en Evy in vertrouwen. Ze vertelt haar dat ze het kind absoluut niet wilt houden, omdat ze te veel miserie heeft meegemaakt met huilbaby Arthur. Maar abortus is volgens Leen niet evident in de cultuur van Faroud. Evy vindt het niet kunnen dat ze Faroud niet inlicht hierover.

Na lang nadenken heeft Mieke eindelijk een beslissing gemaakt. Ze nodigt Niko uit en ze vertelt hem dat ze van hem wilt scheiden. Niet veel later bezorgt ze hem de scheidingspapieren, maar Niko heeft het moeilijk om ze te tekenen. Ondertussen neemt ze terug contact op met Wim, die nu ook klaar is voor een nieuwe relatie. Ze starten opnieuw een relatie en ze vertelt het aan heel haar familie, omdat ze zo blij is.

Niko is kapot van het nieuws dat hij van Mieke te horen heeft gekregen en hij zoekt troost bij Evy. Ze bedenken samen een plannetje: Ze gaan met elkaar flirten en doen alsof ze een koppel zijn om zo Mieke jaloers te maken. Het plan lijkt in het begin effect te hebben op haar, maar na een tijdje mislukt het dan toch, wanneer Mieke doorheeft dat ze haar proberen jaloers te maken. Ook Stan wordt na een tijdje jaloers en daarom besluiten Niko en Evy om hun plannetje stop te zetten.

Wim wilt het rustig aan doen en daarom eten ze af en toe eens samen, maar wonen ze nog niet definitief samen en heeft Mieke nog geen contact met Lieselotje. Mieke wilt dat het niet veel later echter al wat sneller gaat en daarom neemt ze Wim mee naar een familiefeest bij Jan. Niko neemt ondertussen even het café over en wanneer hij Mieke met Wim ziet binnenkomen, slaan zijn stoppen door. Hij en Wim beginnen te discussiëren en Wim raakt hem meerdere keren aan. Niko zegt meermaals dat hij daarmee moet stoppen en wanneer hij dat niet doet, duwt Niko hem. Hij verliest zijn evenwicht en hij valt naar achter, met zijn hoofd op de punt van de flipperkast. Mieke schrikt en de ambulance wordt erbij gehaald. Ondanks alles blijft Jan Niko steunen, omdat hij zoveel voor Mieke gedaan heeft, toen ze in coma lag, en ze hebben een goed gesprek. Het komt al snel weer goed met Wim en na een paar dagen mag hij het ziekenhuis alweer verlaten.

Terwijl Niko angstvallig wacht op zijn straf, probeert Jan Mieke ervan te overtuigen dat Niko al die criminele dingen voor haar gedaan heeft. Mieke ziet uiteindelijk in dat Jan gelijk heeft en ze gaat naar Niko, om hem te bedanken. Ze zegt dat hij haar alles mag vragen en daarom vraagt hij haar om nog eens samen frieten uit het frituur te eten, zoals vroeger. Ze gaat akkoord en terwijl ze frieten aan het eten zijn, hebben ze een goed gesprek, waarbij ze terug dichter naar elkaar toegroeien.

De uitspraak over de straf van Niko nadert en daarom is hij van plan om te vluchten. Hij vertelt dit aan Evy, maar die vindt het geen goed idee. Niko wilt niet naar haar luisteren en daarom schakelt ze Mieke in. Die gaat opnieuw met Niko praten en ze kan hem overtuigen om toch niet te vluchten, maar om gewoon rustig zijn straf af te wachten.

De hele familie verzamelt in het landhuis van Lars. Daar wordt de 90ste verjaardag van de bomma gevierd. Ook Mieke is aanwezig op het grote feest. Niko blijft thuis achter, omdat hij met zijn enkelband opgescheept zit en hij dus een tijdje thuis moet blijven, maar hij slaat in paniek wanneer hij merkt dat er pillen verdwenen zijn uit de brouwerij. Enkele Domericaps, die heel gevaarlijk kunnen zijn voor de bomma, zijn uit het pakje in de schuif verdwenen. Niko haast zich naar het feest, waar hij de tas koffie van de bomma, die Simon voor haar gezet heeft, uit haar handen slaagt. Al was het verloren moeite, omdat Simon op het laatste moment toch nog besloten had om zijn wraakplan terug op te bergen. Mieke is Niko eeuwig dankbaar en ze hoopt voor hem dat hij geen zware straf krijgt om met zijn enkelband de brouwerij te verlaten. Later op de dag valt de bomma plots neer op de grond en heel de familie is geschokt, ook Mieke.

Een tijdje later ontmoet Mieke voor het eerst Lieselotje, de dochter van Wim. Ze is op voorhand heel zenuwachtig voor de ontmoeting met haar nieuwe stiefdochter. Ze heeft alles tot in de puntjes voorbereid in de Foodbar, waar de eerste ontmoeting tussen de twee zal plaatsvinden. In het begin is Lieselotje heel verlegen, maar na een tijd bloeit ze open en leert ze Mieke te aanvaarden als haar nieuwe stiefmama.

De dagen daarop brengt Mieke veel tijd met Lieselotje door en groeien de twee dichter naar elkaar toe. Al loopt alles niet altijd van een leien dakje. Ze voelt zich dan ook gepasseerd door Wim en Lieselotje wanneer ze haar niet altijd betrekken in belangrijke zaken. Wanneer Lieselotje op een dag niet naar Mieke wilt luisteren in de Foodbar, pakt Mieke haar dan ook hardhandig aan.

Ondertussen heeft Miekes ex-man Niko insomnia en hij heeft al alles geprobeerd om toch nog in slaap te geraken, maar niets helpt. Daarom besluit Mieke om hem maar eens een bezoekje te brengen in de brouwerij. Ze spelen samen PlayStation en op die manier ontdekt Mieke opnieuw weer heel wat nieuwe technologie, die ze door haar geheugenverlies vergeten is. De twee beleven een leuke avond samen en ze groeien terug wat dichter naar elkaar toe.

Er zit een haar in de boter in de relatie tussen Wim en Mieke en Mieke zoekt troost bij Lars op zijn kantoor, waar ze een wilde nacht beleven. Ze heeft niet veel later echter al snel spijt van het wilde avontuurtje en ze gaat dan maar terug naar Wim, al eist ze wel meer vrijheid in hun relatie. Hij verrast haar daarom met een voorstel. Hij stelt haar voor om bij hem te komen wonen. Ondertussen slaagt ze erin om Niko voor het eerst te doen slapen, wanneer hij op een avond op haar schoot in slaap valt, en niet veel later hakt ze een belangrijke knoop door. Ze is er opnieuw, al voor de tweede keer, achter gekomen dat Wim veel te saai is voor haar en daarom besluit ze om toch niet op zijn voorstel in te gaan en om hun relatie dan ook maar meteen stop te zetten. Wim is kapot van dit voorval en hij brengt Niko een bezoekje, maar Mieke verzekert hem dat haar beslissing helemaal niets met Niko te maken heeft.

Niko heeft het voor elkaar gekregen om een groot contract met supermarkt Delhaize binnen te halen, om daar zijn bier Gust ook te verkopen, maar hiervoor moet hij buitenshuis een contractbespreking doen met Delhaize. Aangezien hij met zijn enkelband niet buiten de brouwerij mag, vraagt hij aan Mieke om vanaf nu in zijn plaats de contractbesprekingen te doen. Eerst is ze niet meteen laaiend enthousiast, maar uiteindelijk vindt ze het toch ook wel weer een leuke uitdaging. Ze stemt dan ook in met het idee. Zo haalt ze niet veel later al meteen definitief het contract met Delhaize binnen. Ze vieren daarna dan ook samen hun overwinning.

Jan en Linda organiseren een etentje bij hen thuis voor hun kinderen. Het is heel leuk en gezellig en ondertussen houdt Viv dan maar alleen het café open. Net voor het etentje afgelopen is, gaat Jan al even naar beneden, naar het café, om Viv te helpen met afsluiten. Net op het moment dat Jan en Viv kussen, komen Guido, Mieke en Emma naar beneden, het café binnen. Ze zijn alledrie geschokt en Guido is razend op zijn vader. Het drietal besluit om het voor Linda te verzwijgen, als Jan en Viv hun affaire meteen stopzetten, wat ze dan ook meteen proberen. In de dagen daarna pest Mieke Jan nog regelmatig met dit voorval, al kan Jan hier niet zo hard mee lachen als Mieke zelf.

Niko heeft grootse plannen met de brouwerij. Hij zou de brouwerij graag uitbreiden, maar daarvoor zouden dan wel enkele gastenkamers moeten inboeten. Aangezien Mieke nog altijd mede-eigenaar is van de brouwerij en ze ook nog altijd de eigenaar is van de Mie & B, vraagt Niko eerst ook om haar toestemming. Niet veel later gaat Mieke al in op het voorstel en ze besluiten dan ook om de Mie & B dan maar definitief te sluiten. Ook koopt Niko,tot haar grote spijt, Mieke uit in de Proeverij. Het pand van de brouwerij zelf blijft ook nog wel altijd in haar bezit.

Wanneer Guido doorheeft dat Jan en Viv hun affaire toch niet meteen hebben stopgezet, bedenkt hij een plan om Linda hen te laten betrappen. Wanneer Jan en Viv op een avond samen op restaurant gaan, stuurt Guido Linda naar daar met de smoes dat ze hem daar moet komen ophalen. Wanneer Linda 's avonds het restaurant binnen stapt en ze Jan en Viv samen betrapt, is ze compleet van slag en is ze razend op Guido, maar om haar relatie met Jan te redden, besluit ze om het voor Jan te verzwijgen en om dus gewoon te doen alsof er niets gebeurd is en alsof ze van niets weet. Toch gedraagt ze zich de volgende dagen raar en dat merkt ook Leen, die ook niets afweet van de affaire van Jan en Viv. Mieke besluit om het ook voor haar nog een tijdje te verzwijgen. Ze besluit uiteindelijk toch om het haar te vertellen en ze maken zich daarna allemaal ernstige zorgen over Linda, die nu heel raar doet.

Guido en Leen keuren de affaire van Jan en Viv helemaal af en ze nemen het Jan dan ook allemaal heel kwalijk wat er allemaal gebeurd is. In tegenstelling tot Guido en Leen, heeft Mieke wel respect voor Jans keuze, al blijft ze ondertussen ook nog altijd Linda steunen. Ze wilt aan geen van beide kanten staan, want ze wilt geen kant kiezen, en ze is van mening dat het nu gewoon allemaal al gebeurd is en dat niemand daar ooit nog iets aan kan veranderen. Guido en Leen kunnen Mieke dan ook helemaal niet begrijpen en zij kiezen dan ook wel resoluut voor de kant van Linda. Hierdoor krijgen Guido en Mieke een klein beetje ruzie en Linda dwingt hen dan ook om hun meningsverschil meteen terug uit te praten.

Amelie De Wulf, de zus van Lars, komt in Mechelen wonen en ze zoekt naar werk. Niko stelt haar voor om bij hem in de brouwerij te komen wonen, aangezien hij nu toch nog heel wat kamers vrij heeft staan, en ze gaat dan ook meteen op zijn voorstel in. Wanneer hij hoort dat ze ook nog op zoek is naar werk, stelt hij haar ook voor om ook bij hem in de brouwerij te komen werken en om samen ook een vrouwenbier te ontwikkelen, naast de Gust, genaamd den 'Amelie'. De twee amuseren zich goed en Amelie brengt Niko dan ook dikwijls in verleiding. Dat valt ook Mieke op en ze is dan ook niet blij met de nieuwe situatie in de brouwerij. Ze merkt dat ze dan toch nog altijd gevoelens heeft voor Niko en ze zoekt dan ook terug toenadering tot hem, al steekt Amelie daar ook nog een stokje voor. Niet veel later krijgt ze van Evy foto's van voor haar geheugenverlies, die ze samen met Niko wilt bekijken.

Wanneer Mieke op een avond Niko in de brouwerij bezoekt, trekt ze plots haar kleren uit. Niko wijst haar af en Mieke is er kapot van. Niko vertelt de volgende dag aan Zjef wat er gebeurd is en die kan zijn mond niet houden en hij vertelt het aan Rudi. Die vertelt het op zijn beurt dan weer tegen Mieke en zij vindt het dan ook heel onbeleefd en ook heel ongepast van Niko dat hij dit zomaar is gaan doorvertellen en ze schaamt zich dan ook dood. Rudi maakt haar echter duidelijk dat hij bijna zeker weet dat Niko nog iets voelt voor haar, al is Mieke daar al niet meer zo zeker van.

Niet veel later beseft Niko dan ook, met de hulp van Zjef, dat hij ook nog altijd van Mieke houdt en hij besluit om haar dan maar op te zoeken en om zich zo dan ook te excuseren voor het ongelukkige en het ongemakkelijke voorval van een paar dagen geleden. Wanneer hij op een dag met een boeket bloemen voor de open deur van Jans appartement staat, hoort hij haar tegen Leen zeggen dat ze hem nu terug maar stom vindt en hij besluit om zich dan ook maar terug te trekken. Beiden hebben ze nog gevoelens voor elkaar, maar geen van beiden wilt de eerste stap zetten. Mieke besluit dan maar om voor een paar maanden naar Australië op reis te gaan, om daar haar zinnen wat te verzetten na alles wat er de laatste tijd al gebeurd is. Vlak voor ze vertrekt, geeft ze nog een afscheidsfeestje in de Jan en Alleman, maar Niko wilt er niet naartoe gaan. Op het laatste moment beslist hij dan toch om nog naar het afscheidsfeestje te gaan. Op het laatste moment vindt Mieke haar echtscheidingspapieren nog terug in een kast. Wanneer Niko dit te weten komt, is hij razend op haar en het komt, tijdens het afscheidsfeestje in het café, waar iedereen bijstaat, tot een fikse ruzie tussen Niko en Mieke, waarbij ze elkaar eerst allebei slaan en waarbij ze daarna dan toch nog in elkaars armen vallen en ze elkaar terug hevig kussen.

Niko en Mieke geven eindelijk toe aan hun gevoelens en ze snappen eindelijk terug wat ze voor elkaar voelen, al is Mieke toch ook nog altijd in de war door haar gevoelens. Ze niet meer goed wat ze nu eigenlijk wilt. Een paar dagen later organiseert Niko dan maar een afspraakje met Mieke en op die manier groeien ze ook weer terug dichter naar elkaar toe. Niet veel later worden ze dan ook terug een koppel, al blijven ze allebei nog wel een tijdje apart wonen.

In de dagen daarna ontfermen Mieke en Leen zich over Linda, die zich de laatste tijd alsmaar slechter en slechter voelt, nadat ze ook al twee keer in het ziekenhuis is beland, waarvan de laatste keer nog maar net gebeurd is. Ze organiseren samen een etentje voor haar en ze hebben daarbij dan ook een goed gesprek met elkaar. Ook Guido steunt zijn moeder nog altijd ten volle, net als Mieke en Leen.

Wanneer Mieke op controle gaat in het ziekenhuis, krijgt ze het nieuws dat een dokter haar geheugen misschien kan terugbrengen met een speciale elektrostimulatietherapie. Niko en Mieke hebben allebei hun twijfels bij de elektrostimulatietherapie, maar Mieke besluit om toch maar een afspraak te maken met de dokter. Niko is bang voor wat er zou kunnen gebeuren wanneer Mieke haar geheugen terugkeert en hij maakt zich dan ook ernstige zorgen, maar hij durft het niet tegen Mieke te zeggen, omdat hij haar natuurlijk ook niets wilt beletten.

Mieke vindt dat Leen raar doet de laatste tijd en ze begint haar te observeren en te bespioneren. Zo ontdekt ze dat Leen een pillenverslaving heeft en op een dag neemt ze Leens pillen uit haar dokterstas. Wanneer die laatste haar pillen daarna niet meer kan vinden, slaagt ze volledig in paniek. Niet veel later komt Mieke, die haar ondertussen aan het bespioneren was, binnen en ze geeft Leen haar pillen terug. Die schrikt en Mieke wilt dat ze meteen stopt met de pillen te nemen. Leen belooft haar dat ze het zal proberen, maar de volgende avond vindt Mieke Leen al volledig onder de invloed van de pillen in Jans appartement. Ze kan haar redden, maar het had niet veel gescheeld of ze was dood geweest. Hierdoor wilt Mieke Leen meer dan ooit helpen om van haar pillenverslaving af te geraken en ze beseft dan ook dat Leen het niet alleen kan en de ze er, in tegenstelling tot de vorige keer, heel hard moet zijn voor haar zus. Ook in de dagen daarna vindt Mieke dat Leen er nog steeds groggy uitziet en ze vreest dan ook het ergste, al beweert Leen dat ze er volledig mee gestopt is.

Bij 9House wordt er een opvolger gezocht voor de job die Simon bij hen uitoefende en Mieke stelt zich meteen kandidaat, omdat ze wel zin heeft in een nieuwe uitdaging. Al maakt ze niet veel kans, omdat ze geen ervaring heeft in het vak. Toch loopt haar sollicitatiegesprek heel vlot en denkt ze daarna dat ze toch nog altijd een goede kans maakt op de job. Marie Devlieger, de nieuwe vriendin en de moeder van het toekomstige kind van Lars, stelt zich, onder lichte druk van Lars, ook kandidaat, zodat ze, samen met Lars, in België kan blijven en ze zo haar huidige job in Londen kan opzeggen. Ze is echter een dag te laat om zich kandidaat te stellen, maar door Lars' goede relaties met Paul Wils, de CEO van 9House, mag Marie dan toch nog op sollicitatiegesprek komen en door haar goede indruk en haar vele ervaring bij verschillende bedrijven, onder andere dat in Londen, wordt niet Mieke, maar wel Marie aangenomen bij 9House. Mieke kan haar verlies maar moeilijk verkroppen en ze vindt dan ook heel oneerlijk dat Marie, die eigenlijk te laats was om zich nog kandidaat te stellen, de job toch nog gekregen heeft. De relatie tussen haar en Lars is sindsdien dan ook veel slechter en veel vijandiger geworden, al blijft ze wel bij VDB Fashion werken als directiesecretaresse, zoals daarvoor.

Faroud is nog altijd verliefd op Leen en Leen ook op hem en daarom wilt Faroud hun relatie graag een tweede kans geven, al heeft hij ook wel één voorwaarde. Hij wilt dan wel nog graag een kind met Leen. Wanneer Mieke te weten komt wat Faroud heeft gezegd, is ze razend op hem. Ze gaat hem meteen opzoeken in de Foodbar en daar zegt ze hem meteen haar gedacht. Ze vindt het pure emotionele chantage en ze vindt het dan ook heel laag wat hij gedaan heeft, al denkt Faroud daar nog altijd anders over. Leen vraagt ondertussen nog wat bedenktijd, nu ze naast Farouds voorstel ook nog veel andere dingen aan haar hoofd heeft, zoals haar pillenverslaving, waarbij Mieke haar heel hard helpt en steunt, en de aanrijding.

De afspraak met de neuroloog nadert bijna voor Mieke en Niko wilt liever niet dat ze naar de neuroloog gaat. Hij is nog altijd heel bang en heel bezorgd over wat er daarna allemaal zou kunnen gebeuren en hij wilt ook niet meer opnieuw hetzelfde meemaken als na de coma van Mieke, aan het begin van haar geheugenverlies. Eerst durft hij het niet te zeggen, maar uiteindelijk biecht hij haar op wat hij denkt, vlak voor ze naar de neuroloog moet vertrekken. Het gesprek loopt toch moeilijker dan hij gehoopt had en Mieke vindt niet dat hij haar de kans mag afpakken om haar geheugen terug te krijgen. Ze maakt hem nog maar eens opnieuw duidelijk dat ze wel 8 jaar van haar leven kwijt is, die ze wel nog altijd graag terug zou krijgen. Daarna vertrekt ze naar de neuroloog en een tijdje later komt ze terug thuis.

Mieke heeft haar geheugen nog altijd niet terug en ze vertelt Niko wat er die dag allemaal gebeurd is bij de neuroloog. Ze kreeg allemaal topjes op haar hoofd geplakt voor de elektrostimulatie, maar na een tijd heeft ze alles er gewoon afgetrokken en is ze gewoon terug naar huis gegaan. Niko vraagt haar of ze dat in het midden van de kuur gedaan heeft en wanneer ze bevestigt dat het zo was, vraagt hij zich af of dat niet gevaarlijk is, maar Mieke verzekert hem dat er niets gevaarlijk aan is en dat er dus ook niet met haar veranderd is. Ze was zelf ook bang voor wat er zou komen naar de elektrostimulatie en ze deed het ook wel een klein beetje voor Niko. Daarnaast wou ze niet terug de oude 'seutige' Mieke worden, omdat ze blij en gelukkig is met wie ze nu is en met haar leven nu. Niko is blij dat ze het niet gedaan heeft, net als Mieke zelf.

Nu Niko en Mieke al een tijdje terug echt een koppel zijn en nu ze ook eindelijk allebei gelukkig zijn met wie Mieke nu is en hoe hun leven samen nu is, willen ze eindelijk samen ook terug beginnen aan een nieuwe hoofdstuk een leven. Mieke komt terug bij Niko en Amelie in de brouwerij wonen en daar zijn zowel Niko, als Mieke heel blij mee.

Rudi en Zjef trouwen op 30 juni en ze organiseren een huwelijk in intieme kring met alleen de ouders van Rudi, de vader va Zjef, Niko, Mieke, Stan en Evy, zodat ze daarna nog naar het huwelijksfeest van Mathias en Veronique kunnen gaan. Rudi vraagt Mieke als getuige en Zjef vraagt Niko als getuige. Ze stemmen allebei in het op het aanbod en ze zijn ook allebei heel blij dat ze het aan hen gevraagd hebben. Wanneer een tijdje later, niet lang voor het huwelijk, duidelijk wordt dat ze al op 29 juni officieel zullen moeten trouwen, beslissen ze om de huwelijksceremonie zelf pas op 30 juni te houden. Omdat het op 30 juni dus niet officieel is, vragen Rudi en Zjef aan Niko en Mieke om naast de getuigen ook nog de ceremoniemeesters te zijn op hun huwelijk op 30 juni. Ook hiervoor stemmen Niko en Mieke meteen in en ze hebben er ook allebei weer al meteen heel veel zin in.

De dag van de ceremonie, bevinden Mieke en Niko zich samen met Zjef, Rudi, Evy, Stan en de ouders van Rudi en Zjef aan de zee om het huwelijk van Zjef en Rudi te vieren. Wanneer Mieke plots iets over haar huwelijkskus met Niko zegt, is iedereen verbaasd. Heeft Mieke haar geheugen terug gekregen?

Binnenkort.

Trivia

  • Tijdens de eerste jaren van Familie werd actrice Lotte Mariën aangeduid als Lieselotte Mariën in de generiek. Nadien werd haar naam afgekort tot Lotte. 
  • Wanneer er in 1997 een tijdsprong plaatsvond, werd actrice Lotte Mariën niet vervangen door een oudere actrice, terwijl dat wel het geval was voor het personage van Bart Van den Bossche. Dit valt te verklaren omdat het personage van Bart een groter aandeel kreeg na de tijdsprong, terwijl de rol van Mieke werd afgebouwd.
  • In 2011 ontstond het gerucht dat Caroline Maes uit de serie wilde stappen, nadat ze in een interview had aangegeven dat ze het rustiger aan wilde gaan doen vanaf het moment dat de verhaallijnen dat toelieten.
  • Mieke houdt van lavendelgeur. Dit laat Jan denken aan hun vakanties samen in de Provence.
  • In het 26ste seizoen vertelt Mieke dat het lied 'Angels' van Robbie Williams haar lievelingslied was en tevens het openingslied van haar huwelijk met Wim.
  • Na haar transformatie van brave Mieke naar een iets stoutere versie, kreeg actrice Caroline Maes veel negatieve reacties omdat de kijkers vonden dat haar personage vaak te ver ging.

Generiek

Galerij

Foto's