FANDOM


Mirthe
Seizoenen 24 ProfielMirthes242
Eerste verschijning Aflevering 5511 - 11 mei 2015
Laatste verschijning Aflevering 5545 - 26 juni 2015
Gespeeld door Annelies Boel


Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieVerhaallijnenFoto's

Algemene Informatie

Mirthe is een gastpersonage dat van 11 mei 2015 tot en met 26 juni 2015 vertolkt wordt door Annelies Boel.

Verhaallijnen

Louise Van den Bossche is op zoek naar een geschikt onderwerp voor haar spreekbeurt. Dankzij haar papa komt ze bij ecologie terecht en na wat opzoekwerk neemt ze contact op met Mirthe, van de organisatie FreEco. Na een telefonisch gesprek, spreken de twee met elkaar af in de Foodbar. Mirthe komt te weten dat Louise de dochter is van Peter Van den Bossche, dé CEO van VDB. Ze vindt dit een interessant gegeven en deelt deze informatie meteen met haar collega Hannes.

Louise begint zich helemaal te verdiepen in FreEco en wil zich na een gesprek met zowel Hannes als Mirthe ook aansluiten. Trudy contacteert het duo omdat ze vindt dat haar dochter nog te jong is voor zulke praktijken. Louise wordt echter meegebracht naar de geheime locatie van FreEco en krijgt van Hannes en Mirthe meteen haar eerste opdracht. Ze moet campagne voeren tegen een cosmeticabedrijf dat nog steeds testen uitvoert op proefdieren. Louise slaagt in haar opzet met de hulp van Cédric, maar is razend wanneer ze te weten komt dat Hannes en Mirthe het hondje van de bedrijfsleider ontvoerd hebben om zo de druk te verhogen.

Louise heeft een gesprek met Hannes en Mirthe van FreEco over haar toekomst binnen de organisatie en ze willen dat Louise een volgende opdracht uitvoert: VDB Fashion doorlichten. Louise besluit haar vader te raadplegen, die duidelijk maakt dat Fashion 100% duurzaam is. Mirthe en Hannes willen echter staalharde bewijzen en Louise besluit stiekem een paar stofstaaltjes te stelen om ze door FreEco te laten testen. Uit de testen blijkt dat de stoffen die Fashion gebruikt, allesbehalve ecologisch zijn en Louise, Cédric en FreEco besluiten een actie te doen voor het gebouw van Fashion. Peter wil van het bedrijf een ecologischere plaats maken en organiseert een persconferentie. Louise is in haar nopjes en brengt meteen Hannes en Mirthe op de hoogte. Tijdens de persconferentie komt Veronique met het bewijs dat de stoffen niet van VDB Fashion waren, maar besteld werden door June Van Damme van een slechte stoffenleverancier. Mirthe en Hannes zijn razend omdat ze door Veronique vernederd worden in de Foodbar en dreigen met wraakacties.

Wanneer Cédric op een dag spoorloos verdwenen is, zijn Veronique en Louise er zeker van dat FreEco hier achter zit. Met de hulp van Faroud Kir, gaat Louise op zoek naar de geheime verblijfplaats, maar eenmaal daar is alles leeggemaakt. Hannes en Mirthe worden uiteindelijk gevonden, maar blijken niets met de verdwijning van Cédric te maken te hebben.

Foto's

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.