Fandom

Familie Wiki

Familie VTM Wiki:Nieuws

Redirected from Nieuws

2,772pages on
this wiki
Add New Page
Talk1

Actrice én advocate Lien Van de Kelder over haar drukke leven: “Alles wat ik doe, lijkt wel getimed” (22/04/2017)

Bc9321a4-26d0-11e7-8bd7-91593683824c web scale 0 1822917 0 1822917
Daar is Lien Van de Kelder (34) weer. De Antwerpse actrice was de afgelopen jaren vooral actief als advocate en juriste, maar duikt vanaf maandag op als Marie Devlieger in Familie. Door deze nieuwe job neemt ze extra hooi op haar vork. “Ik heb een meisje van de crèche moeten vragen om mee voor de kinderen te zorgen.”

Haar laatste grote rol was in The Spiral in 2012. Sindsdien was het stil rond de actrice, tot nu. “Ik heb mijn acteerwerk destijds ook gecombineerd met mijn werk als juriste, hoor. Tijdens The Spiral werkte ik voor ­Deloitte. Maar het had inderdaad gekund dat ik de rest van mijn carrière in de juridische wereld was gebleven.”

Dat is dus anders uitgedraaid: Ook nu klopten de mensen van Familie zelf aan. Ik heb niet meteen toegehapt. Maar ik voelde al een tijd de drang om weer te acteren. Het feit dat ik beide jobs kan combineren, gaf de doorslag.”

Binnenkort: Reünie familie Coppens-Pauwels (12/04/2017)

17903921 10155288639172491 1724701114755971942 n
De makers van Familie bevestigen een reünie van de familie Coppens-Pauwels in de toekomst.

Op 12 april 2017 plaatste actrice Hilde De Baerdemaeker, die van 2012 tot en met 2016 te zien was als Liesbeth Pauwels in Familie, een foto op Instagram met haar ex-collega's Roel Vanderstukken, Ludo Hellinx, Jasmijn Van Hoof en Arthur Le Boudec die respectievelijk de rollen van Benny Coppens, Patrick Pauwels, Stefanie Coppens en Arno Coppens vertolk(t)en in de serie. De Baerdemaeker vermeldde bij de foto dat de 'soapfamilie' binnenkort een korte reünie zal hebben op het scherm én dat de 26ste seizoensfinale superspannend zal worden. Op 13 april 2017 bevestigen de makers van Familie via de Facebookpagina de reünie.

Opnames gepland in Walibi (10/04/2017)

17862323 10155026891961276 1234813037189193005 n
Ook naar Familie gekeken deze avond? Deze week doet Familie opnames in Walibi! Benieuwd wat dat gaat geven smile-emoticon:).

Bron: Facebookpagina 'Walibi Belgium'

Vorige week was www.figuratie.be reeds op zoek naar figuranten voor een pretpark. Bij deze worden de vermoedens opgehelderd. Op de foto zien we onder andere actrice Sarah-Lynn Clerckx en acteur Vincent-Laurens Seys, die respectievelijk de rol van Louise en Wout vertolken in Familie.

Annie Geeraerts geopereerd (17/03/2017)

Public 61
De bomma uit Familie in het ziekenhuis opgenomen.

Dikke pech: Annie Geeraerts, 'de Bomma' uit Familie, heeft haar rechterpols gebroken. Dat gebeurde dinsdag bij een ongelukkige val op straat. Dat schrijft HLN. Ze werd meteen geopereerd en staat naar eigen zeggen volgende week alweer op de set. Of de zowat 800.000 trouwe 'Familie'-fans over afzienbare tijd 'de bomma' met een gips zullen zien opduiken, is nog niet beslist. "Die val en de gebroken pols kwamen echt ongelegen", vertelt Geeraerts. "We zaten net in een periode dat ik als bomma Anna Dierckx weer meer opdook in de reeks.” ​Annie Geeraerts is ondanks haar leeftijd - zij is ondertussen 90 - nog bijzonder actief. Al meer dan 25 jaar speelt zijn de bomma in Familie. Annie denkt er nog altijd niet aan om te stoppen met acteren. Spoedig herstel, Annie.

Jasmijn Van Hoof keert terug naar Familie (en ze draagt enkele geheimen met zich mee) (21/02/2017)

Media xll 9538987
Ze was vanochtend best zenuwachtig om terug op de set van Familie te staan. Jasmijn Van Hoof maakte vorig jaar een wereldreis en liet zich uit de soap schrijven. Maar de kijker zal tevreden zijn want Stefanie Coppens is vanaf 16 mei aanstaande terug in Familie te zien.

Jasmijn stelde vast dat er veel veranderd is tijdens haar reis. Ook met Stefanie is er één en ander gebeurd. Zij draagt enkele geheimpjes met zich mee en dat zorgt uiteindelijk voor akelige momenten in de soap. Zou Stefanie zwanger terugkeren naar de set van Familie?

Lien Van de Kelder wordt zakenvrouw Marie in Familie (16/02/2017)

Liensite 0
De voorbije maanden werden heel wat nieuwe gezichten geïntroduceerd en binnenkort maakt na Erika Van Tielen opnieuw een pittige dame haar intrede in de reeks. Lien Van de Kelder – bekend van o.a. Zone Stad en de internationale serie The Spiral – vervoegt deze week nog de cast. Op maandag 24 april 2017 verschijnt ze voor het eerst in Familie als Marie Devlieger, een intelligente zakenvrouw die een verleden heeft met Lars De Wulf (Kürt Rogiers).

Dat Lars al heel wat flirts op zijn palmares heeft staan, is geen publiek geheim. Ook de naam van Marie staat op dat lijstje. De twee hadden een korte, maar passionele verhouding. Al wordt voor de kijker snel duidelijk dat Marie nog een belangrijke rol zal spelen in het leven van Lars.

“Mijn personage Marie is een warme, sympathieke en zelfstandige zakenvrouw”, vertelt Lien Van de Kelder. “Ze heeft een hart voor kinderen, maar werd zelf onvruchtbaar verklaard. Marie besloot om kinderpsychiater te worden, maar oefende die job om een nog mysterieuze reden nooit uit. Nu richt ze zich op de – veiligere – psychologische kant van het bedrijfsleven. En zo liep ze Lars tegen het lijf. Marie woont in Londen en ontmoette hem eerder toevallig als ‘friend with benefits’. Maar blijft alles wel zo vrijblijvend?”

Lien Van de Kelder staat op donderdag 16 februari 2017 voor het eerst op de set in Boortmeerbeek. En daar kijkt ze erg naar uit. "Ik heb heel veel zin in deze nieuwe rol. Veel van de acteurs ken ik van mijn periode bij Zone Stad en ook de studio is me vertrouwd. Het voelt dus als thuiskomen in een warme Familie. Een samenwerking om naar uit te kijken!"

Jens Gruyaert neemt afscheid van Familie (07/02/2017)

Familie 5835 002
Jens Gruyaert, de 15-jarige acteur die sinds 2006 de rol van Jelle Van den Bossche vertolkt, stopt ermee. Jens kiest er zelf voor om uit Familie te stappen.

Amper vier jaar oud was Jens toen hij als Jelle in ‘Familie’ verscheen. Elf jaar lang vertolkte hij deze rol. Maar nu is het genoeg geweest. Op 22 december 2016 had Jens zijn laatste draaidag, op 9 februari zien we hem voor de laatste keer op het scherm.

‘Ik heb zelf gevraagd om te mogen stoppen met ‘Familie’,’ zegt Jens. ‘Waarom? Omdat ik wat meer tijd met mijn vrienden wou doorbrengen. Bijna al mijn vrije tijd ging op aan ‘Familie’, er schoot nog maar weinig over om andere dingen te doen. Ja, ik had het gevoel dat ik veel miste. Dus heb ik gevraagd of ik eruit kon stappen. En dat ging. Het is tijd voor andere dingen.’

‘Het was een heel fijne tijd. Ik heb het altijd heel graag gedaan en ik heb heel fijne mensen leren kennen.’

Het personage van Jelle verdwijnt alleszins niet uit de reeks. Hoe dit wordt aangepakt, mogen we helaas nog niet verklappen!

Tim Tubbax duikt terug op in ‘Familie’ (06/02/2017)

16640928 10211014165562812 4897648296595967439 n
Tim Tubbax verschijnt plots op maandagavond 6 februari 2017 op het scherm tijdens Familie.

Tim Tubbax is een vechtsporter, basketbalspeler, acteur, oud-portier en oud-agent uit Antwerpen. Hij acteerde in Vlaanderen in verschillende televisieseries en films. De kijker kent hem waarschijnlijk nog als Ludwig, de beveiligingsagent van Safe. Safe was het bewakingsbedrijfje van Andreas Mitsides en Els D'hollander, die gevestigd was in de VDB-Tower. Ludwig verscheen in 2006 en 2007 in zo'n 150 afleveringen van de populaire televisieserie Familie op VTM. In die periode was hij ook actief als basketter in de nationale reeksen bij Racing Antwerp en Kontich BBC.

Hilde De Baerdemaeker (even) terug in ‘Familie’ (06/02/2017)

Familie 5545 020
Hilde De Baerdemaeker (38 stapte een tijdje geleden uit ‘Familie’, maar binnenkort staat ze toch weer opnieuw op de set als Liesbeth Pauwels.

“Aangezien mijn tv-dochter Stefanie Coppens binnenkort na een lang verblijf in het buitenland terugkeert en Liesbeth in Amsterdam zit, zou het wat raar zijn dat haar moeder toch niet even langskomt”, aldus de actrice. “Ik zie het als een tegemoetkoming aan de producers van ‘Familie’. Er komen nog een paar leuke projecten aan waarover ik nog niets mag vertellen.”

Verrassend: Luc Verhoeven duikt in Familie op (11/01/2017)

Foto-09
Bij Familie duiken er af en toe nieuwe personages op. Logisch ook want een soap moet blijven vernieuwen. Woensdagochtend had acteur Luc Verhoeven zijn eerste draaidag voor de soap en dat was toch wel even wennen. Luc Verhoeven kennen we als den Izzy uit Nonkel Jef. Die rol vertolke Verhoeven van 1995 tot en met 2001. Daarnaast speelde Luc in verschillende films waaronder Los, Hasta La Vista, Crimi Clowns en recent ook nog in Bowling Balls. Maar Luc Verhoeven is vooral in het theater actief.

In een ver verleden was Luc Verhoeven al even in Familie te zien. Maar dat zullen weinig mensen zich wellicht nog herinneren. In 1998 was Luc Verhoeven even in Familie te zien als een jonge priester. Binnen enkele maanden zal de acteur terug in Familie opduiken. Wij waren uiteraard benieuwd en informeerden bij VTM naar details over zijn personage. Luc Verhoeven speelt binnenkort in Familie de rol van Dave. Het gaat om een gastrol van beperkte duur. Dave is iemand uit het entourage van Mathias Moelaert en raakt betrokken bij een nieuwe, spannende verhaallijn. Helaas kwamen we niet verder dan dit maar de kans lijkt ons groot dat we nog niet alles over Mathias weten.

Bron: Showbizzsite

Martine Jonckheere: “Ze hebben mij bij ‘Familie’ enorm gekwetst” (30/12/2016)

Familie 5293 008
Vandaag vieren de de Van den Bossches de negentigste verjaardag van de bomma. Het zou voor Marie-Rose De Putter een ideale gelegenheid geweest zijn om haar kinderen en kleinkinderen nog eens terug te zien, maar zover komt het niet.

Martine Jonckheere – die de rol speelde – is door de makers niet gevraagd om even terug te keren. Marie-Rose vertoeft volgens de verhaallijn in Zuid-Afrika voor de feestdagen en komt dus niet op bezoek.

Mochten ze wel de vraag gesteld hebben, is de kans klein dat de actrice zou toegezegd hebben. “De producent van ‘Familie’ heeft destijds beslist om Marie-Rose niet definitief uit de serie te schrijven door haar bijvoorbeeld te laten verongelukken”, luidt het bij Martine.

“Dat had voor mij veel beter geweest. Nu zijn er nog veel mensen die denken dat ik mijn rentree zal maken, wat niet klopt. Niet dat ik Marie-Rose dood wil, voor mijn part mogen ze mijn vroegere personage nog door een andere actrice te laten spelen, zolang ik er maar niet mee geassocieerd wordt in de ogen van het grote publiek en vooral de huidige tv-makers.”

“Al heb ik wel vernomen dat ze achter mijn rug audities organiseerden om mij te vervangen, en dat terwijl ik nog aan het werk was. Dat heeft mij wel gekwetst. Voor mij is de ‘Familie’- deur definitief gesloten. Dat is een afgesloten hoofdstuk. Trouwens, hadden ze mij niet ontslagen had ik destijds zelf wel ontslag genomen.”

Makers van ‘Familie’ hebben groot nieuws te melden (29/12/2016)

Familie 25jaar
Morgen staat aflevering 5.858 op het programma bij ‘Familie’. Dat gaat een heel speciale aflevering worden. Het wordt een dubbelaflevering naar aanleiding dat de soap 25 jaar bestaat.

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de soap zal er ook een finale zijn in het midden van het seizoen. Die finale krijg je morgenavond.

En de makers van ‘Familie’ hebben meteen ook groot nieuws te melden. “In Amerikaanse soaps is dit systeem al goed ingeburgerd”, zegt producer Wim Feyaerts aan Het Laatste Nieuws.

“We doen dit nu voor het eerst in ‘Familie’. Het is de bedoeling om voortaan telkens zo’n finale in het midden van het seizoen te hebben.”

Cast Familie viert 25ste verjaardag (17/12/2016)

Ftaart 0
En wij waren erbij!

Eind deze maand, op vrijdag 30 december 2016, blaast Familie 25 kaarsjes uit. Een unieke gelegenheid die niet onopgemerkt voorbijgaat. Op vrijdag 16 december 2016 verzamelde de cast en de crew om samen te klinken op de voorbije 25 jaar en alle jaren die nog volgen. De pers was vrijdagavond welkom op de receptie en die kans lieten wij niet onbenut. Tijdens het tradionele kerstfeest werden de medewerkers - voor en achter de schermen - die 25 jaar voor Familie werken - gehuldigd. Een uniek moment, dat mag gezegd worden. En er was uiteraard ook een grote verjaardagstaart.

Bron: Showbizzsite

Jacky Lafon in shock na voorstel Familie (14/12/2016)

Familie4598
Nog een goede twee weken en Familie viert z’n 25ste verjaardag. VTM en de makers van Familie zullen die verjaardag vieren met een dubbele aflevering van de dagelijkse soap. Op vrijdagavond 30 december zal er één en ander gebeuren, zoveel is zeker. Wij weten ondertussen wat er in de feestaflevering staat te gebeuren. De feestaflevering zal trouwens ontsierd worden door een spannende gebeurtenis die volgend jaar gewoon zal doorlopen. Eén ding staat vast: Jacky Lafon en Martine Jonckheere zullen niet in de feestaflevering te zien zijn. Jacky Lafon werd gevraagd maar toen ze haar tekst kreeg, weigerde ze om mee te spelen.

Jacky Lafon vertelt deze week in Tv Familie dat ze in september de vraag kreeg of ze drie dagen kon vrijhouden voor opnames bij Familie. Jacky zou namelijk in de feestaflevering van vrijdag 30 december aanstaande te zien zijn. Jacky was blij want eerder was haar verteld dat Rita Van den Bossche voor héél speciale gelegenheden nog eens in Familie zou opduiken. En geef toe, de verjaardag van de Bomma is wel een héél bijzondere reden om Rita nog eens van het cruiseschip te halen. Vorig jaar was Rita ook even terug in Familie te zien. Maar waarom weigert Jacky nu die rol?

Wel, Jacky keek er enorm naar uit om iedereen van Familie nog eens terug te zien en had al vernomen dat er een groot feest voor de bomma zou georganiseerd worden. Maar Rita zou helemaal niet op dat feest aanwezig zijn. Wel zou ze gewoon via Skype een gesprek hebben met de bomma. Zo onpersoonlijk , dat is niet echt iets voor Rita, vertelt Jacky Lafon in Tv Familie. “Ik had namelijk zo goed als geen tekst. Ik moest gewoon heel kort iets inspreken via Skype vanop het cruiseschip. Een geluidsopname, dus. Ik mag niet persoonlijk aanwezig zijn op het feest van mijn eigen moeder. Zo erg! Ja, dat doet mij verdriet”, gaat Jacky in Tv Familie verder.

Vorig jaar was Rita even te zien in de kerstperiode van Familie maar echt happy was Jacky niet met de doortocht van Rita. Aan het verhaal klopte niets. Zo kwam Rita na een hele tijd nog eens op bezoek bij haar moeder en had Rita zelfs geen cadeau bij voor haar eigen moeder of de rest van de familie. En dat terwijl Rita een tijdje eerder een miljoen euro had geërfd. Het zat Jacky zelfs zo hoog dat ze toen zelfs gevraagd heeft om haar aandeel in de aflevering te schrappen. Maar zover is het nooit gekomen. En ook over Martine Jonckheere is er nieuws.

Ook Marie-Rose De Putter zal niet te zien zijn in de dubbele feestaflevering van Familie. Marie-Rose verhuisde naar Frankrijk en was sindsdien niet meer in de reeks te zien. Dat Martine en Jacky niet in de feestaflevering zit, dat is volgens Annie Geeraerts - die al 25 jaar bomma Anna Dierckx in Familie speelt – best wel jammer. Annie is blij dat de feestaflevering vooral rond haar draait omdat Anna 90 zou worden maar ze betreurt dat Martine en Jacky niet bij die feestelijkheden betrokken worden. “Zij zijn mijn schoondochter en dochter. Maarja, ik kan daar zelf weinig aan doen”, vertelt Annie in Tv Familie.

Dag Allemaal pakt deze week ook uit met een verhaal over 25 jaar Familie. Op 30 december zal de bomma 90 jaar worden. Anna werd in het begin van Familie – 25 jaar geleden – 65 en 65 + 25 is nog altijd 90. Geen vuiltje aan de lucht denk je dan maar bij Dag Allemaal zijn ze niet vergeten dat Familie door de jaren heen twee keer een tijdsprong maakte: één van 3 en één van 7 jaar. En dat betekent dus dat de bomma binnen twee weken 100 zal worden. Hoe hebben de makers van Familie zo’n fout kunnen maken?

Volgens Annie Geeraerts zal de leeftijd van de bomma in de feestaflevering even aangehaald worden en vieren ze bij Familie de 90ste verjaardag van de bomma. Maar de bomma is eigenlijk 100, dat klopt. Annie is vooral blij dat ze er nog bij is na die 25 jaar. Samen met Jef De Smedt is zij de enige van de oorspronkelijke cast die er nog steeds bij is. Verwacht je bij de feestaflevering trouwens vooral niet aan flashbacks want die zouden er niet komen. De focus gaat naar de huidige cast en daar staat één en ander rond te gebeuren. 30 december zal een dag zijn die de fans van Familie niet snel zullen vergeten...

Reünie 25 jaar Familie (09/12/2016)

JefDeSmedtChristopheDuJardinDecember2016
Op 9 december 2016 vond de reünie van 25 jaar Familie plaats in de Sonybel Studio's in Heist-op-den-Berg.

De reünie van 25 jaar Familie werd georganiseerd door de ex-collega's van Jef De Smedt, die al 25 jaar de rol van Jan Van den Bossche vertolkt in de televisieserie 'Familie'. Volgens De Smedt was het een blij weerzien. Hij ging zelfs op de foto met zijn eerste TV-zoon: Christophe Du Jardin, de acteur die bij de start van Familie in 1991 de rol van Bart Van den Bossche voor zijn rekening nam.

Op de reünie ging ook de aandacht naar de huidige cast van Familie. Acteur Ray Verhaeghe en actrice Annie Geeraerts, die respectievelijk de rol van Albert Thielens en Anna Dierckx vertolken, werden tot slot in de watten gelegd.

'Kürt Rogiers heeft geweldig nieuws te melden over ‘Familie’ (06/12/2016)

S25 Lars 01
Kürt Rogiers is sinds dit seizoen één van de nieuwe gezichten in ‘Familie’. Rogiers speelt de rol van CEO Lars De Wulf in de soap.

“Toen ik met de makers van ‘Familie’ een eerste gesprek had, viel binnen de eerste vijf minuten al het woord CEO. Ik zou degene zijn die het Veronique Van den Bossche bij Fashion wat moeilijker komt maken”, legt Kürt uit in Dag Allemaal. “Dat betekende dat ik opnieuw kon samenspelen met Sandrine André, die de rol van Veronique speelt.”

Bij ‘Familie’ vroegen ze zich waarschijnlijk af: “‘Hoeveel chique diners zullen we ertegenaan moeten gooien om Kürt te overtuigen?’ Maar ik had eigenlijk geen bedenktijd nodig. Ik hoorde iemand zeggen: ‘Neem rustig uw tijd om alles in overweging te nemen.’ Mijn antwoord volgde op slag: ‘Ik doe het.”

Kürt heeft overigens fantastisch nieuws. “Er is een evaluatie geweest van mijn rol als Lars. Mijn rol is leuk bevonden. Niet alleen door VTM, maar ook door mezelf. Het is de bedoeling om zeker drie jaar in de serie te blijven. Drie jaar, dat vind ik een mooie termijn. Maar wie weet worden het er wel dertig, en verbreek ik het record van de bomma. Ook al is Annie Geeraerts (De bomma, nvdr) nog lang niet aan stoppen toe.”

'Vandaag de eerste Familie Flashback: de allereerste minuut van Familie (05/12/2016)

Familie wordt 25 jaar! 🎉 😃 En dat vieren we over 25 dagen! Daarom blikken we vanaf vandaag terug en kruipen we elke dag een jaartje dichter bij ons jubileum. Vandaag de eerste Familie Flashback: de allereerste minuut van Familie! De volledige eerste scene kan je zien via http://bit.ly/eerstescene

'Personages uit 'Familie' krijgen sekstherapie van Goedele Liekens (04/12/2016)

Ook de personages van 'Familie' kampen met heel wat problemen. Speciaal voor Rode Neuzen Dag gingen ze bij Goedele Liekens langs voor een therapiesessie. http://rodeneuzendag.be/wat-als-de-personages-uit-familie-therapie-bij-goedele-liekens

In het grappige filmpje komen heel wat personages op 'Familietherapie' bij seksuologe Goedele Liekens. Veronique Van den Bossche (de derde) steekt van wal omdat ze het nog altijd moeilijk heeft met de dood van haar eerste man. Mieke Van den Bossche reageert dat zij twee mannen én een zoontje is verloren, dus meer reden tot klagen heeft.

Dan komen ook Bart Van den Bossche (de derde) en de bomma op het toneel. Bart moest zijn eigen dood ensceneren en de bomma heeft al 25 jaar geen dag meer zonder miserie gekend. Maar ook de vermoorde June Van Damme, nieuweling Lien Van de Kelder en zelfs 'Zatte Rita' passeren de revue.

De auditietapes van 'Tegen de Sterren op'

In een ander filmpje kregen we de auditietapes van 'Tegen de Sterren op' te zien. Daarin proberen bekende gezichten als Jelle Cleymans, Regi en Jeroen Meus een rol te versieren in het imitatieprogramma.

http://vtm.be/rode-neuzen-dag/zien-we-clara-en-jelle-cleymans-binnenkort-in-tegen-de-sterren-op

Familie wint Story Award (19/11/2016)

FamilieStoryAwards2016
Een groot deel van de cast van Familie was gisteren aanwezig op de Story Awards 2016 in de Ethias Arena (Hasselt, Limburg). Daar kregen de acteurs en actrices te horen dat dit jaar de soap 'Familie' de Story Award voor 'Favoriete TV-programma' krijgt. Dit werd door meerdere acteurs en actrices van Familie gepost op sociale media. Proficiat, VTM en Familie!"Moordenaar verdwijnt niet uit 'Familie'. Integendeel" (18/11/2016)

Familie moord cedric 004
Na maanden wachten weten we het eindelijk: niet Veronique Van den Bossche, maar haar zoon Cédric Van de Caveye, heeft June Van Damme gedood in de VTM-soap 'Familie'. Daarmee komt een eind aan een zoektocht die honderdduizenden fans sinds juni al in de ban hield. "Best heftige maanden. Vooral altijd zwijgen was moeilijk", vertelt acteur Bas Van Weert.

"Ja, nu mag ik het verklappen: je spreekt met de moordenaar van June", lacht Bas, de 17-jarige acteur die al sinds 2013 de rol van Cédric Van de Caveye vertolkt. Hij is de zoon van Veronique Van den Bossche en Mario Van de Caveye. Na maanden onderzoek, valse pistes en verklaringen, intriges, onzekerheden en bekende gezichten die onterecht werden opgesloten, is hét raadsel van de soap opgelost: de zoon van Veronique heeft net voor het zomerverlof superbitch June neergeknald.

In de aflevering van gisteravond ging Cédric tot bekentenissen over. "Hij had al in Italië aan zijn mama opgebiecht dat hij June had vermoord", vertelt Bas. "Hij kon ook niet leven met de wetenschap dat zijn moeder in de cel zat door zijn schuld", zegt hij. "Vanavond krijgen de trouwe kijkers het vervolg van de ontknoping. Zo zal Cédric na zijn bekentenis zijn moeder terug kunnen zien. De kijkers zullen ook snel ontdekken dat het helemaal niet de bedoeling was om June te vermoorden, hij wilde vooral antwoorden krijgen. Maar June communiceerde zo fout dat hij uiteindelijk tóch heeft geschoten. Hoe de andere verhaallijnen rond Cédric en zijn familie dan verder zullen ontwikkelen mag ik uiteraard niet prijsgeven. Maar Cédric zal niet uit 'Familie' verdwijnen. Integendeel, hij zal komende weken en maanden erg veel spannende avonturen beleven."

Familie-machine

"Het was heftig om die moord te spelen", geeft Bas toe. "Eerst waren er al de felle scènes met Veronique, maar om dan ook echt samen met Katrien De Becker de moord te acteren, dat was behoorlijk zwaar. Technisch komt daar ook veel bij kijken. Zo wordt een explosiefje op je pistool gemonteerd om een felle knal te hebben als je schiet. De impact van dat schot was behoorlijk groot. Uiteraard had ik me vooraf goed voorbereid en hebben we samen de actiescène doorgenomen."

"Voor een minderjarige jongen is zo'n moord niet simpel", geeft Bas toe. "Voordeel is wel dat ik al op mijn veertiende in de 'Familie'-machine ben beland. Want dat is zo'n soap wel. Sandrine André heeft me vanaf dag één goed begeleid en wegwijs gemaakt. Ze is nog altijd mijn coach."

14-jarig manneke

"De voorbije drie jaar ben ik gelukkig geëvouleerd. Ik ben niet meer dat 14-jarig manneke dat plots op de set stond. Ik ben groter en struiser. Volwassener ook. Ik ben gegroeid, maar ook mijn personage is gegroeid. Momenteel zit ik in m'n laatste jaar middelbaar onderwijs In Tervuren. Ik volg moderne talen-wetenschappen. Ik acteer heel erg graag en probeer ook nog wat te sporten. De combinatie acteren-studeren lukt wel. Eigenlijk krijg ik nu een unieke kans, maar of dit later ook mijn beroep moet worden, dat weet ik nog niet. Voor volgend jaar is theateropleiding een grote optie, maar ik kan de toekomst niet voorspellen."

Wat voorafging...

Het moordverhaal rond June kwam deze week in een stroomversnelling en eindigde woensdag met een cliffhanger van formaat: Veronique bekende de moord op June. De dagen voordien was ze met haar zoon Cédric naar Italië getrokken, in de hoop daar dichter naar elkaar toe te groeien en hun band aan te halen. Daar slaagde Veronique in, tot ze telefoon kreeg van Mathias Moelaert (Peter Bulckaen). Hij was in België gearresteerd op verdenking van de moord op June. Mathias wist dat June de opdrachtgeefster was voor de verkrachting van zijn partner Veronique en ging destijds hardhandig de confrontatie aan met haar verkrachter. Voldoende motief voor commissaris Stef Mortier (Rudy Morren) en inspecteur Ruth Delaet (Amara Reta) om hem in de boeien te slaan.

De bekentenis van Veronique gaf de zaak woensdag een nieuwe wending. Haalde zij de trekker over? Nee, blijkt nu, het was haar zoon Cédric die de moord pleegde.

Grote onthulling in Familie: Cédric heeft June vermoord! (17/11/2016)

Familie moord cedric 002
Cédric schoot June Van Damme in koelen bloede neer.

De kogel is door de kerk. Na een zoektocht van ruim vier maanden was het donderdagavond eindelijk zover. De afgelopen maanden ging Vlaanderen online en offline op zoek naar de moordenaar van June Van Damme (Katrien De Becker) in de VTM-soap Familie. Die meeslepende zoektocht kende op donderdag 17 november 2016 een meer dan spannende ontknoping. Niet Veronique Van den Bossche (Sandrine André), maar Cédric Van de Caveye (Bas Van Weert) legde volledige bekentenissen af bij de politie. Hij schoot June in koelen bloede neer om de verkrachting van zijn moeder te wreken. Een grote verrassing voor sommigen, een bevestiging van hun vermoedens voor anderen.

Nadat Veronique had aangegeven dat zij June had doodgeschoten, mochten Rudi Verbiest (Werner De Smedt) en Mathias Moelaert (Peter Bulckaen) beschikken. Zij werden donderdag vrijgelaten maar Mathias had geen tijd om lang als vrij man van het leven te genieten, want op het politiekantoor krijgt hij te horen dat Veronique de moord op June Van Damme bekend heeft. Veronique vliegt de cel in en ze maant Mathias aan om goed voor Cédric te zorgen. Voor de zoon van Veronique is het nieuws dat zijn moeder in de cel zit de druppel die de emmer doet overlopen. “Ik mag dat niet laten gebeuren”, reageert hij.

Cédric besluit uiteindelijk om Rudi thuis te gaan opzoeken en smeekt hem om zijn verhaal bij de politie te gaan doen om zijn moeder heel wat leed te besparen. Rudi moet en zal naar de politie stappen om aan te geven dat hij Cédric al die tijd beschermd heeft. Samen besluiten ze naar de politie te gaan. Met een bang hartje deed Cédric zijn verhaal aan commissaris Stef Mortier (Rudy Morren) en inspecteur Ruth Delaet (Amara Reta). Dat deed hij aan de zijde van Rudi (Werner De Smedt), die toegaf dat hij Cédric na de moord zag wegrennen, maar de lippen stijf op elkaar hield.

De ontwerper van VDB Fashion nam zelfs lange tijd de schuld op zich om Cédric in bescherming te nemen. Dat Rudi daarvoor een tijdje in de gevangenis zat, deerde hem niet. Hij had er alles voor over om het jonge leven van Cédric veilig te stellen. Maar het geweten van Cédric knaagde en dus ging Cédric over tot bekentenissen. “Het ging al een hele tijd slecht met mama, al van in de maand mei. Het was echt héél erg. Ik kende toen de reden nog niet waarom het slecht ging met haar. Ik heb mama nog nooit zo gezien, ze was echt kapot”, vertelde hij tegen commissaris Mortier.

En dan vallen de puzzelstukjes in elkaar: “Ik ging naar Werchter en toen ik vertrokken was zag ik dat ik mijn ticket vergeten was op mijn bureau. En ben dan rap teruggegaan om dat te gaan halen. Toen ik op mijn kamer was, kwamen mama en Mathias terug en hoorde ik dat wat June had gedaan. Ik vernam toen dat mijn mama verkracht was. Mathias deed alles om mijn moeder tegen te houden. Toen ik wist dat June erachter zat, dat zij tegen die gast had gezegd dat die mijn moeder moest verkrachten ...” En toen werd het stil.

Cédric: “Ik ben door het raam geklommen en ben naar de brouwerij gegaan. Ik wist dat Niko Schuurmans (Jo Hens) een wapen had. Dat had Jelle Van den Bossche (Jens Gruyaert) en ik ooit gevonden bij Trudy Tack de Rixart de Waremme (Silvia Claes). We hebben dat toen gevonden en wat mee gespeeld. Trudy wou dat wapen niet meer in huis hebben. Ze was bang dat daar ongelukken mee zouden gebeuren. In de brouwerij heb ik het wapen dan gevonden en ben naar Fashion gegaan. Ik wou June gewoon bang maken, meer niet. Ik vroeg haar ‘Is het waar? Mijn mama, wat heb jij met haar gedaan?’ June vertelde dat ze niet wist waarover ik het had.”

Cédric: “Hebt gij mijn mama laten verkrachten?”, maar June wou maar niet antwoorden op die vraag. Ik bleef haar erop wijzen dat ze de vraag negeerde. Uiteindelijk ontkende June dat ze mijn moeder heeft laten verkrachten. Ik geloofde haar niet en heb haar gedwongen om met het pistool op haar gericht om te bekennen. En dat deed June uiteindelijk dan toch.” June: “Ja, ik heb haar laten verkrachten. Ik heb uw moeder laten verkrachten, dat vuil kutwijf. Ze koeioneert mij al lang genoeg. Wat ga je doen? Naar de politie gaan? “

June: “Ik ga dat nooit toegeven. Ge hebt u wel in de probleem gewerkt he. Mij bedreigen met uw pistool.” En dan doet Cédric datgene wat veel Vlamingen al lang aan het vermoeden waren: hij schoot June neer en zij overleed ettelijke seconden later. Cédric liet het pistool waarmee hij June neerschoot effectief achter in het kantoor van June. Maar hoe moet het nu verder met de jongen? En hoe reageert Veronique (Sandrine André) op de bekentenissen van haar zoon? Dat zullen we de komende dagen en weken vernemen.

Of dit nu het einde is van Cédric in Familie? Dat staat nog niet vast. Eén ding is zeker: de volledige cast van Familie is blij dat dit mysterie eindelijk is opgelost. Meer zelfs: ook de kijkers reageren tevreden op het nieuws dat de moordenaar van June bekend is. Zij hebben ruim vier maanden moeten wachten en iedereen vond dat meer dan lang genoeg. Maar wie héél blij is, is de jongeman die Cédric vertolkt in Familie: Bas van Weert. “Ik ben opgelucht dat ik eindelijk mag zeggen wie June heeft vermoord”, geeft Bas Van Weert toe. “Maar ik moet ook toegeven dat het best fijn was om dit grote geheim zo lang mee te dragen. Iedereen die me aansprak wilde weten wie June had vermoord (lacht). De zoektocht hield Vlaanderen in de ban en was hét gespreksonderwerp in de huiskamers. De schrijvers hebben dit geweldig goed in elkaar gestoken. Voor mezelf was het een enorme uitdaging om deze verhaallijn te mogen spelen. Ik ben soms diep moeten gaan om deze donkere emoties bij me op te roepen. Hoe het nu verder moet met Cédric kan ik natuurlijk niet verklappen. Maar er staan hem nog bijzonder spannende tijden te wachten!”

'Linda' verdwijnt uit Familie (14/11/2016)

Familie afl4997 01
Hilde Van Wesepoel - sinds jaar en dag 'Linda Desmet' in Familie - zal de reeks op termijn verlaten. Zelf doet de 47-jarige actrice momenteel geen interviews, maar ze heeft iedereen wel deze quote bezorgd.

"De makers van Familie hebben inderdaad beslist dat het verhaal van Linda stopt. Dat vind ik bijzonder jammer, maar ik aanvaard de beslissing. Over het hoe en het wanneer kan ik natuurlijk nog niet veel kwijt. Maar Linda zal zeker nog een hele tijd in de reeks te zien zijn. Zelf sta ik dus ook nog een aantal maanden op de set en dat zal ik in alle professionaliteit doen. Verder blijf ik me toeleggen op theater en kijk ik uit naar de nieuwe projecten die op mijn pad zullen komen."

Weer een hoofdpersonage weg bij Familie

In 2001 maakte Hilde Van Wesepoel haar debuut bij Familie. De actrice mocht er de rol van Linda Desmet spelen, de vrouw van Jan Van den Bossche (Jef De Smedt). Samen hebben zij een zoon Guido Van den Bossche (Vincent Banic). Linda is altijd een goede plusmama geweest voor Leen Van den Bossche (Cathérine Kools) en Maarten Van den Bossche (Michael Vroemans). Linda kwam in het leven van Jan na zijn scheiding met Nele Van Winckel (Hermine Selleslagh). De twee werden verliefd en van het één kwam het ander. De twee trouwden vrij snel. Linda probeerde de touwtjes in handen te nemen in het gezin want Jan bakte er niet veel van. Oorspronkelijk was Linda verpleegster maar na een tijdje werd zij huisvrouw.

Puur uit financiële overwegingen moet Linda de job van verpleegster opnieuw op zich nemen want Jan heeft voor de nodige schulden gezorgd en hij geraakt zijn job kwijt. In het gezin Van den BosscheDesmet komt het vaak tot ruzie. Maar altijd weer komt het goed tussen Linda en Jan. Jan probeert momenteel trouwens opnieuw en voor de zoveelste keer een positieve indruk te maken op zijn vrouw. Maar er moet iets aan de hand zijn want de makers van Familie hebben geen verdere plannen meer met Linda. Dat lezen we op de website hln.be.

“Het is nooit leuk om afscheid te nemen van een personage, maar dat hoort nu eenmaal bij een langlopende reeks. Als maker moet je constant keuzes maken die een invloed hebben op de personages en hun verhalen. Het afscheid van Linda is het gevolg van de verhaalwendingen die we liever nog niet prijs geven”, vertelt Wim Feyaerts aan Het Laatste Nieuws. Hilde Van Wesepoel kreeg het nieuws dat de makers van Familie in de toekomst met haar personage Linda zullen stoppen recent te horen. Het nieuws kwam hard aan bij de actrice die ruim 15 jaar op de set van Familie meedraait.

Darya Gantura

Vanaf morgen maakt Darya Gantura haar opwachting in Vlaanderens oudste soap. Gantura (30) is vooral bekend om haar titelrol in de telenovela 'Ella'. Vanaf 15 november vertolkt ze in Familie de rol van frituuruitbaatster Ellie Segers. Met die gastrol zal ze enkele maanden op het scherm te zien zijn. Vorige week werd al bekendgemaakt dat Erika Van Tielen binnenkort in Familie debuteert. En in september raakte bekend dat Lien Van de Kelder haar comeback zou maken in de populaire tv-serie.

Erika Van Tielen speelt nieuw personage in Familie (09/11/2016)

14925651 10154765062692491 5878077529976747099 n
Sam & Heidi hadden vanochtend niemand minder dan Erika Van Tielen (zus van Heidi) te gast. Zij kwam er in primeur vertellen dat ze vanaf januari te zien zal zijn als Amélie De Wulf in de populaire serie 'Familie'. Amélie zal opduiken bij Fashion aan de zijde van Lars De Wulf (Kürt Rogiers). Sam was uiteraard ook benieuwd hoe het eraan toe ging binnen de familie Van Tielen. Hij belde daarom ook even naar Machteld, de mama van Heidi & Erika.

Dat Lars De Wulf houdt van vrouwelijk schoon, is een publiek geheim. Binnen enkele maanden krijgt de womanizer in 'Familie' een nieuwe, knappe jongedame aan zijn zijde. De pittige Amélie duikt op bij Fashion en zorgt voor verrassingen.

De aandachtige Familie-kijker hoorde Lars De Wulf de voorbije weken al eens telefoneren met 'Amélieke'. Het mysterieuze personage riep meteen heel wat vragen op. Maar wie ís Amélie? "Amélie is een ietwat rebelse en mysterieuze jonge vrouw uit het entourage van Lars", verklapt Erika Van Tielen. "Ze is ambitieus en joviaal, maar heeft ook een minder fraaie kant. Amélie was altijd een zorgenkind en kende een minder fraai verleden. Ik kijk er enorm naar uit om mijn tanden in deze rol te zetten."

Erika Van Tielen maakte haar acteerdebuut in Frits & Freddy en was nadien nog te zien in Zot van A. en Crimi Clowns. Met haar rol in Familie heeft ze de smaak van het acteren na lange tijd opnieuw te pakken. "Mijn eerste opname staat pas midden november gepland, maar alles wordt nu volop voorbereid. Ik merk nu al dat de sfeer op de set bijzonder warm is. De collega's zijn stuk voor stuk gepassioneerd en ik kijk ernaar uit om met hen samen te werken. Na een lange periode met enkel presentatiewerk word ik toch weer even uit mijn comfort zone getrokken. Maar het voelt goed en juist. Amélie is best een pittig personage dat niet op haar mondje is gevallen. En ik krijg ook een totaal nieuwe look... spannend!"

Erika staat op 15 november 2016 voor het eerst op de set en is vanaf januari 2017 op het scherm te zien.

Jacky Lafon niet welkom bij Familie (07/10/2016)

Rita5115
Dikke pech voor actrice Jacky Lafon: zij zit al een hele tijd te wachten om terug te mogen keren naar de VTM-soap Familie. Jacky heeft de afgelopen maanden al meermaals aangegeven dat ze een terugkeer naar Familie echt wel ziet zitten omdat ze spijt heeft van haar beslissing om ermee te kappen. In de rubriek “Hey BV Rijde Mee?!” reed Jacky Lafon deze week mee met internetsensatie Jamilla Baidou en Jens Van Goethem en tijdens dat gesprek gaat het uiteraard vooral over Zatte Rita en de mogelijke terugkeer van Jacky Lafon naar Familie. Rita Van den Bossche vertrok op cruise en zit nog altijd op die boot.

Jacky Lafon: “Rita is en blijft voor mij één van de mooiste personages. Zonder pretentie maar ik heb dat ontzettend graag gedaan. Rita is nu al twee jaar op cruise maar eigenlijk wil Rita terug vaste grond onder haar schoenen voelen. Ik heb aan de makers van Familie laten weten dat Rita de cruise een beetje beu is en dat het Rita op de cruise al veel slecht weer, storm en onweer heeft meegemaakt én dat ze heimwee heeft naar haar familie”, vertelt Jacky Lafon in het gesprek. Het is een feit dat Rita Van den Bossche een ontzettend populair personage is in de VTM-soap.

Ook op de sociale media blijkt Rita heel wat fans te hebben. “Ik ben daar eigenlijk zelf nooit mee bezig geweest maar waar ik ook kom hoor ik nog altijd dat de mensen Rita terug in Familie willen. Ze hebben zelfs al een petitie willen doen en op dat moment heb ik de klik gemaakt dat ik die vraag zelf moest stellen bij de makers van Familie of Rita niet eens een aantal keer sporadisch mag terugkeren. Dat is destijds eigenlijk beloofd geweest. Ik wacht eigenlijk nog op een antwoord want ik geef eerlijk toe dat ik het nog altijd mis.“

En toch zit haar iets hoog. Er is de 90ste verjaardag van de bomma en dan op 30 december bestaat Familie ook nog eens 25 jaar. “Iedereen weet dat en ik had gehoopt dat ik al mijn collega’s nog eens zou terugzien, dat Rita mee mocht feesten op het verjaardagsfeest. Maar dan kreeg ik plots een ander berichtje. Rita zou op het schip blijven en ze zou gewoon een berichtje naar de bomma sturen. Dat heeft mij wel pijn gedaan.”

Jacky heeft al tot twee keer toe contact opgenomen met Wim Feyaerts, de grote man achter Familie. “Eerst heb ik een sms gestuurd maar daarop kreeg ik nooit een reactie. Nadien heb ik nog een mooie mail gestuurd. Ik heb het gevoel dat Rita niet meer welkom is bij Familie”, vertelt Jacky verder nog. Een terugkeer van zatte Rita zit er dus niet meer in en dat bevestigt Wim Feyaerts ook in Het Nieuwsblad van vrijdag. “De afgelopen maanden heeft Familie een heel nieuw parcours afgelegd met nieuwe acteurs en nieuwe verhalen. Het klopt dat hierin geen terugkeer voorzien is voor Rita. Nieuwe verhaallijnen betekent dat je keuzes moet maken”, klinkt het.

De 25ste verjaardag van Familie zal gevierd worden met een extralange aflevering van Familie. Maar verwacht daarin geen flashbacks of de tijdelijke terugkeer van oude gezichten. Onlangs werd Karel Deruwe – die jarenlang Guido Van den Bossche speelde – terug in de studio’s van Familie gesignaleerd maar zowel VTM als Karel ontkennen dat dat bezoek iets met Familie te maken heeft. 25 jaar Familie zal uitsluitend gevierd worden met de bestaande cast maar het belooft een meer dan spraakmakende verjaardag te worden op het scherm.

Daarom stapte Jacky Lafon bij Familie op (04/10/2016)

640px-Familie afl5155 02
Het is ondertussen al ruim twee jaar geleden dat Jacky Lafon haar ontslag bij Familie gaf. Na bijna 23 jaar zou de actrice opstappen bij de oudste soap van het land. Familie verloor haar zatte Rita en dat was niet naar de zin van de kijkers. Die kijkers hadden Rita Van den Bossche in de armen gesloten en ook al Rita heel wat miserie (meestal door haar eigen schuld, toch hadden de kijkers heel veel sympathie voor Rita. Die sympathie was er trouwens ook voor Jacky Lafon want zij vertolkte de rol van Rita zoals alleen zij dat kan.

We gaan terug naar de de lente van 2014. De actrice besloot zelf uit de soap te stappen omdat ze het niet meer kon opbrengen om iedere dag naar Boortmeerbeek te rijden. De makers van Familie gingen op haar verzoek in. Maar wat blijkt nu? Dat die files niet de échte reden waren voor het ontslag van Jacky Lafon bij Familie. Er waren maar enkele mensen op de hoogte van de echte reden waarom Jacky besloot om bij Familie op te stappen en dat waren haar dochter Nathalie en haar schoonzoon Jelle. En nu deelt Jacky haar grote geheim ook met ons.

Jacky vertelt in Primo dat ze op eigen initiatief is opgestapt. "Omdat ik niet anders kon, al het ik dat destijds nooit gezegd. Ik was op dat moment ziek, een zware operatie drong zich op. Op een maandag heb ik mijn laatste scène gedraaid en op dinsdag ben ik in het ziekenhuis opgenomen. Alleen Nathalie en Jelle, mijn dochter en schoonzoon, wisten wat er aan de hand was; Zij kenden mijn geheim. Ik had het toen heel moeilijk, maar ik wilde geen medelijden. Zo ben ik nu eenmaal", vertelt Jacky in de Primo van deze week.

Primo is uiteraard benieuwd naar wat Jacky dan precies had dat ze onder het mes moest maar daar wil de actrice niets over kwijt. "Intussen ben ik helemaal genezen verklaard. Ik ben vrij snel naar de dokter gegaan en dat is mijn geluk geweest. Ik kan de mensen alleen maar aanraden: als je vermoedt dat er iets aan de hand is, luister dan naar je lichaam en ga meteen naar de dokter. In mijn geval is dat mijn redding geweest. Het was bang afwachten maar amper drie maanden later was ik helemaal gelezen verklaard."

Jacky Lafon heeft het afgelopen jaar meermaals laten uitschijnen dat ze spijt had van haar ontslag bij Familie. Temeer omdat ze zelf om dat ontslag gevraagd heeft. Dat deed ze al in de lente van 2014. Na 23 jaar had Jacky genoeg van de veel te lange reistijd als gevolg van de lange file tussen haar woonplaats en Boortmeerbeek. Jacky kon het niet langer opbrengen om ganse dagen van huis weg te zijn en thuis dan ook nog eens teksten te moeten studeren voor de volgende opnamedag van Familie. Tenminste, dat was toen de reden. Ondertussen weten we dat ze een ziek was. Was het kanker? Of toch iets anders?

Jacky wil dolgraag terug aan de slag en mist haar collega's iedere dag weer. Vandaag de dag krijgt Jacky Lafon nog steeds een krop in de keel als ze eraan denkt. Jacky mist niet alleen haar collega's maar ook de verwennerij en de vriendschap. "Ik kan het onmogelijk loslaten. Ik denk nog zo vaak aan de mooie periodes die ik er beleefd heb. Die momenten koester ik. Ik kijk er al naar uit om nog eens op de set te gaan als Rita", vertelde ze na haar ontslag bij Familie. "Ik heb VTM nu laten weten dat ik opnieuw beschikbaar ben, maar voorlopig heb ik nog niets gehoord", klinkt het bij Jacky.

Jacky krijgt ook dagelijks van kijkers de vraag wanneer ze nog eens in Familie te zien zal zijn. Bij VTM sloten ze een tijdje geleden een definitieve terugkeer naar Familie echter uit. Misschien was de 25ste verjaardag van de soap een goede gelegenheid om Jacky nog eens terug te laten komen. "Als Bart Van den Bossche terug mag komen, waarom dan Rita Van den Bossche niet?" klinkt het strijdvaardig bij de fans die al lange tijd ijveren om Rita terug in Familie te laten schitteren.

Chris Van Tongelen terug in 'Familie' (17/09/2016)

BBiLiix
Bart Van den Bossche duikt terug op in Familie.

Nog een goede drie maanden en de VTM-soap Familie bestaat 25 jaar. De afgelopen maanden is duidelijk geworden dat er heel wat aan het veranderen is bij Familie. Gezichten verdwijnen en gezichten komen. Vooral nieuwe gezichten dan. Denk maar aan Vincent Banic, Kürt Rogiers, Darya Gantura, Ini Massez en Jaak Van Assche. Zij versterken de cast van de oudste soap van het land. Maar er is meer want er keer een oude bekende terug naar Familie. Neen, zatte Rita komt niet terug in beeld maar Bart Van den Bossche komt wel terug. Chris Van Tongelen is weldra weer te zien in Familie.

Hoe en wanneer Bart Van den Bossche terug opduikt in Familie is niet duidelijk. Zou hij misschien voor het eerst terug opduiken in de extralange aflevering die we op 30 december aanstaande te zien krijgen? Want wees maar zeker dat de makers van Familie de 25ste verjaardag niet zomaar laten passeren. Ben jij ook benieuwd hoe Trudy zal reageren als Bart weer oog en ook met haar staat? En wat met de kinderen van Bart die ook lang getreurd hebben om de dood van hun papa? Wij zijn ervan overtuigd dat de terugkeer van Bart voor de nodige ophef gaat zorgen bij de Van den Bossches.

Lien Van de Kelder maakt comeback in 'Familie' (14/09/2016)

Media xll 9066360
Lien Van de Kelder (33) krijgt volgend jaar een grote rol in 'Familie'. VTM wil het bericht niet bevestigen, maar volgens onze bronnen bereidt de actrice zich al voor op haar nieuwe tv-start. Acht jaar na haar laatste scène in 'Thuis', zou ze in 'Familie' haar intrede doen als mysterieuze vrouw met een scherp kantje.

Voorlopig houden VTM en productiehuis TVBastards, dat 'Familie' maakt, de lippen op elkaar. Maar zonder ultiem tegenbericht kan Lien Van de Kelder midden volgende maand aan de slag bij de populaire soap. Zij zal er de flink vernieuwde ploeg acteurs versterken. Onder anderen Kürt Rogiers en Vincent Banic maken sinds vorige week het mooie weer in 'Familie'. De volgende maanden komen daar ook nog Ini Massez, Darya Gantura en Jaak Van Assche bij.

Thuis

Met de komst van Van de Kelder - die dertien jaar geleden debuteerde als Sofie Bastiaens in de VRT-soap 'Thuis' - weten de makers van 'Familie' zeer handig het vertrek van Hilde De Baerdemaeker op te vangen. De opnames van haar verhaallijn zijn al afgerond, maar de kijkers zullen De Baerdemaeker nog enige tijd als Liesbeth - de echtgenote van Benny (Roel Vanderstukken) - aan het werk kunnen zien. Liesbeth sterft overigens niet in haar laatste scène, maar verdwijnt. Zo laten de makers en de actrice de kans op een latere (tijdelijke) terugkeer open.

Annie Geeraerts (89) en Ray Verhaeghe (90) zijn oudste soapkoppel ter wereld (13/06/2016)

13423925_1242878869064089_1415883386972709403_n.jpg


Martine Jonckheere vertelt het ware verhaal van haar ontslag (09/11/2015)

Marierose s18 1

Op 12 september 2014 werd aangekondigd dat Martine Jonckheere de populaire soap Familie zou verlaten. De actrice werd ontslagen om "de drijfveer te verbeteren en de verhaallijnen zuurstof te geven", klonk het toen. Nu vertelt Martine zelf een heel ander verhaal.

"Ik had zelf een gesprek aangevraagd bij de baas", vertelt de actrice in het Radio 2-programma De Rotonde. "Dat gesprek begon heel amicaal, maar ik vond dat hij zo raar deed. 'Is er iets', vroeg ik. 'Ja', zei hij. Waarop ik nuchter: 'Ben je mij aan het ontslaan, ofzo?'. Daarop zei hij met de glimlach 'ja'. Ik kreeg het verwijt dat ik asociaal was. Collega's waren ook komen klagen dat ik te veel vermagerd was. 'Klopt' zei ik, 'Ik moet te hard werken en heb te veel stress'. De rol van Marie-Rose De Putter was nog niet uitgespeeld, dit was persoonlijk.'

Achtergelaten door de kudde

Martine kijk bewust ook niet meer naar de soap. "Het kwetst me te veel, ze hebben me zo gekwetst. Op mijn laatste draaidag had ik cava bij voor iedereen, de directie had niets gedaan. Nu voel ik me weer vrij en supergelukkig, maar het maakt mij nog altijd emotioneel omdat ik geschrokken ben. Als je ontslagen wordt, zijn er mensen die je laten vallen als een baksteen. Vergelijk het met een gewond dier dat wordt achtergelaten door de kudde. Niemand sprak nog tegen mij. Maar ik herinner me de woorden van mijn mama: 'Ze mogen alles van je afpakken, behalve je trots'. Dat laat ik niet gebeuren. Als mensen op straat zeggen dat ze me missen en dat ze me een goede actrice vonden, dan is me dat veel dierbaarder dan een baas die iets tegen mij zegt."

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.