FANDOM


En plots duikt 'De Buurtpolitie' op in 'Familie' (05/04/2018)

Wie donderdagavond goed kijkt, ziet een speciale gast opduiken in ‘Familie’. Dorien Reynaert, die agente Femke speelt in ‘De Buurtpolitie’, komt ook in de Vlaamse soap tevoorschijn. Opnieuw kruipt ze in de huid van een agente, waardoor het net lijkt alsof de twee Vlaamse fictiereeksen in elkaar overvloeien.

Familie 6148 004
Heel wat mensen durven wel eens vergeten dat 'De Buurtpolitie’ fictie is. De agenten zijn immers - met uitzondering van Andy Peelman (Koen) - in het echte leven allemaal acteurs. Maar het wordt helemaal ingewikkeld als dezelfde toneelspelers ook in andere fictiereeksen als agent opduiken. “Dorien zal in ‘Familie’ te zien zijn als agente, meer bepaald eentje die een controle doet in het treinstation”, vertelt VTM alvast. En die rol zorgt voor heel wat spanning, want op het perron zit Gino (gespeeld door acteur Tristan Versteven) zenuwachtig rond te kijken. Hij is immers op het slechte pad verzeild geraakt, en een controle door de politie zou hem wel eens stevig in de problemen kunnen brengen. Zeker wanneer de agente Gino’s identiteitspapieren wil checken, want de man heeft een vals paspoort op zak om de drugs te kunnen smokkelen. En dan blijft er nog de vraag wat Gino met het pistool in zijn zak gaat doen...

Bron: Nieuwsblad.be

Keert acteur Karel Deruwe alsnog terug als Guido Van den Bossche? (12/03/2018)

29177823 934730683367792 4606335655789210467 n
Acteur Karel Deruwe werd samen gespot met acteur Yanni Bourguignon, die respectievelijk grootvader Guido Van den Bossche en kleinzoon Cédric Van de Caveye vertolk(t)en in de VTM-soap 'Familie'.

Op maandag 12 maart 2018 kon men op het Instagram-verhaal van acteur Yanni Bourguignon meevolgen waar hij die dag overal naartoe moest. Opvallend was dat de foto van TV Bastards en de foto met acteur Karel Deruwe op hetzelfde uur gepost werden. Is het slechts toevallig dat Karel net die dag bij het productiehuis TV Bastards moest zijn? Of is er meer aan de hand?

De foto met Karel kan Yanni niet genomen hebben bij diens opnames van de midseizoensfinale, want zijn (korte) terugkeer werd strikt geheim gehouden. Enkel Jef De Smedt (Jan Van den Bossche in 'Familie') was hiervan op de hoogte en is de enige persoon die scènes heeft ingeblikt met hem.

In soaps is natuurlijk alles mogelijk. Dus het kan dat we hier te maken hebben met een spoiler. Zal Guido Van den Bossche eindelijk zijn kleinzoon ontmoeten? Hij heeft nochtans Jan Van den Bossche belooft om terug te komen. Ook moeder Anna Dierckx, gespeeld door actrice Annie Geeraerts, geloofde enorm in het scenario dat haar zoon al die jaren ondergedoken was.

Opvallend is dat ook Janine Bischops binnenkort terugkeert naar 'Familie' en Brigitte De Wulf een belangrijke rol gaat spelen in de seizoensfinale van 2018. Brigitte is namelijk een oude liefde van Guido Van den Bossche, met wie ze samen een dochter heeft gekregen. Komt er een reünie? Dat wordt afwachten!

Dit nieuw personage doet vandaag zijn intrede in ‘Familie’ (12/02/2018)

2092976
Adams Mensah kruipt vanavond voor de eerste keer in de huid van Ayo Buhari, een illegale vluchteling die de populaire VTM-serie ‘Familie’ op zijn kop zal zetten.

De VTM-reeks ‘Familie’ staat erom bekend in te spelen op de actualiteit. We krijgen in ons Belgenlandje steeds vaker te maken met illegale vluchtelingen, dus besloot de productie om dat heet hangijzer te verwerken in een verhaallijn. Ayo Buhari wandelt binnen in het café van Jan Van den Bossche. De jonge Nigeriaan wacht dagenlang op iemand, maar die komt helaas niet opdagen.

Terugsturen

Benny zou Benny niet zijn als hij niet een klapke zou doen met het onbekende gezicht. Meer zelfs hij biedt Ayo die ‘s nachts buiten slaapt tijdelijk onderdak aan bij hem thuis. Ayo is op de vlucht voor de islamitische terreurgroep Boko Haram die vernieling en verderf zaait in zijn thuisland. Ze vermoordden zijn vriendin en ook zijn familie is spoorloos. Zo komt hij na een helse tocht terecht in België. Hij durft geen asielprocedure aanvragen omdat hij al zijn geld kwijtspeelde aan de mensensmokkelaars. Maar wanneer de politie op Ayo botst, willen ze hem het land uitsturen. Daar gaan Benny en Stefanie natuurlijk niet mee akkoord.

Goede zaak

Ayo wordt gespeeld door Adams Mensah, een Ghanees-Belgische filmregisseur, schrijver en auteur uit Borgerhout. Hij woont al sinds zijn veertiende in België. ‘Ik twijfelde eerst om deze rol aan te pakken’, vertelt Adams Mensah in Het Laatste Nieuws. ‘Alweer een vluchteling spelen? Maar eigenlijk is dit een goede zaak. Ik kan zo een stem en een gezicht geven aan deze waardevolle mensen. Het is goed en nodig dat we hun verhaal vertellen.’

Beter leven

Zelf maakte hij indertijd een vlekkeloze overgang. ‘Mijn vader was op zoek naar een beter leven’, vertelt Adams in Het Laatste Nieuws. ‘Ik en mijn zus werden heel snel ondergedompeld in het gewone leven omdat we hier konden studeren en we de taal leerden. Mijn moeder bleef in Ghana en pas toen ik haar ging bezoeken, besefte ik dat wij een compleet ander leven hadden in België.’

Exclusief: Kürt Rogiers licht tipje van seizoensfinale ‘Familie’ (28/01/2018)

76333
Fans moeten er nog vijf maanden op wachten maar de makers van ‘Familie’ zijn nu al volop bezig met de voorbereidingen van een bloedstollende seizoensfinale.

Wij voelden Kürt Rogiers aan de tand die als Lars ongetwijfeld voor wat spraakmakende momenten zal zorgen. De aantrekkingskracht van Lars naar de vrouwen toe gaat onverminderd verder en de fans van de hashtag #larsique gaan wellicht nog schrikken.

Zie link voor videofragment: https://www.hln.be/showbizz/exclusief-kurt-rogiers-licht-tipje-van-seizoensfinale-familie~aa97f075

Ex-acteur uit Familie heeft blunder gevonden in midseasonfinale: “En niemand heeft dit opgemerkt” (20/01/2018)

Familie 6083 006
De kijkers van Familie vonden wel wat mysteries in de aanloop naar de midseasonfinale. Zo stond er bijvoorbeeld een verkeerd jaartal op de doodskist van Guido Van den Bossche.

Maar er is één ding dat niemand heeft opgemerkt, behalve acteur Stef Van Litsenborgh. Hij speelde achttien jaar geleden, toen Guido vermoord werd, de rol van inspecteur Jef Lits.

“Destijds voerde ik het onderzoek naar de moord op Guido”, zegt Stef in Dag Allemaal. “Ik weet het nog allemaal heel goed. In de finale zegt Veronique Van den Bossche dat Guido gestorven is door een messteek in de buik, maar dat klopt niet.”

“Guido is destijds neergestoken in de rug. Dat Guido door Veronique en haar partner vergiftigd zouden zijn, is wel goed gevonden van de makers. Dat kan perfect want die piste is destijds niet onderzocht geweest.”

Bron: Tingo

VRT-coryfee Andrea Croonenberghs krijgt gastrol in ‘Familie’: “Mag zeker vervolg op komen” (15/01/2018)

Familie andreacroonenberghs 2018 003
Voor het eerst in haar carrière acteert Andrea Croonenberghs (53) op VTM. Vanaf woensdag vertolkt ze de schatrijke eigenares van een modellenbureau in ‘Familie’. Een gastrol, maar die smaakt mogelijk naar meer. “Het was een blij weerzien met collega’s uit ‘Flikken’.”

Andrea Croonenberghs in een ­fictiereeks op televisie? Dat moet geleden zijn van 2012, toen ze de ogen van commissaris Witse bijna uit hun kassen deed vallen door in een behoorlijk uitgesneden badpak uit een zwembad te stappen. Sindsdien was het ­behoorlijk windstil op tv. Zeker toen Croonenberghs in 2015 ook met omroepen stopte.

De actrice uit Windkracht 10 en Flikken bleef wel spelen en zingen, vooral in het theater. Ze had ook eindelijk de handen vrij om te ontwerpen en ­begon ook met een gastenverblijf, Peace in the City, in Antwerpen.

Ze wil Guido

En nu is er dus Familie, haar eerste rol op VTM. De makers van de soap hadden iemand nodig om Griet Macharis te spelen, eigenares van een modellenbureau, van rijke afkomst. Een femme fatale die haar oog heeft laten vallen op knapperd Guido Van den Bossche, vertolkt door Vincent Banic die ook model is.

Dat ze bij Familie aan Andrea Croonenberghs dachten voor de rol, vond de actrice niet onaangenaam: “Ik zat niet aan de telefoon te wachten en ik word ook niet met aanbiedingen voor televisie om de oren geslagen, maar ik vond het wel een prettig idee. Het is een gastrol en de ­opnames zijn al achter de rug, maar voor mijn part mag er een vervolg op komen. Ik ben bij Familie op een zeer professionele en ook hartelijke set beland. En acteren is en blijft mijn werk, natuurlijk.”

Het voelde sowieso vertrouwd aan, zegt Croonenberghs. “Ik ­kende mijn directe tegenspelers niet, maar in de gang liep ik wel ex-collega’s Ludo Hellinx en Werner De Smedt tegen het lijf. Die kende ik nog van Flikken. Maar dat was al geleden van 2005, toen de dieren nog spraken. (lacht) En het klopt, dit is de eerste keer dat ik op VTM acteer. Ik ben wellicht weleens in een VTM-programma beland als gast, maar acteren of presenteren heb ik er nooit gedaan. Ik zat bij de VRT en ik zat er goed. VTM heeft in al die tijd nooit gehengeld, trouwens.”

Eén voordeel had Croonenberghs: ze had meteen het goede kapsel voor haar gastrol in Familie. “Ik was vorig jaar naar een nieuw kapsalon gegaan omdat mijn vaste kapper met pensioen was gegaan. In dat salon stond een meisje uit Brussel dat mij van haar noch pluimen kende en behoorlijk ­kritisch was voor mijn kapsel, wat ik best verfrissend vond. Het kwam erop neer dat mijn kapsel compleet passé was.” (lacht)

“De kapster liet op een iPad een pixie cut zien (een kort strak kapsel, nvdr.). Dat vond ik prima, ik kreeg er ook veel goede reacties op. Het toeval wil dat ze bij Familie precies hetzelfde kapsel voor ogen hadden. Een ander kapsel was dus niet nodig, laat staan een pruik. Ik draag in het theater wel vaker een pruik, het is niet mijn meest geliefde attribuut. In de telenovelle Emma droeg ik een rosse pruik, dat was een hele meta­morfose. Over die pruik is toen belachelijk veel inkt ­gevloeid.” (lacht)

Tafels ontwerpen

Dat Andrea Croonenberghs Familie voortaan trouw gaat volgen, kan ze niet op haar communieziel beloven. De komende weken wil ze zich voorbereiden op Belgian Art & Design (BAD), een beurs in Gent waar je kunst en ­design kunt vinden. Croonenberghs stelt er voor het eerst haar tafels tentoon.

“Als ze aanslaan, is het de bedoeling ze te produceren. Ik heb geen eenvoudige ontwerpen gemaakt, want ik gebruik verschillende ­materialen zoals hout en staal door elkaar, met veel detail en veel ­bewerkingen. Maar ik krijg veel goede reacties en ik sta er 100 procent achter.”

De actrice kreeg het ontwerpen met de paplepel ingegeven van haar vader, die architect was. “Thuis was bijna alles op maakt gemaakt. Ook mijn eigen tafels en kasten heb ik bijna uitsluitend zelf uitgetekend en laten maken. Ik heb dit al heel lang willen doen en ik wil op mijn 80ste niet moeten zeggen: Verdorie, had ik toen maar doorgezet.”

Bron: Nieuwsblad

Ini Massez neemt afscheid van 'Familie' (10/01/2018)

Familie 6066 001

'Familie' neemt binnenkort afscheid van Viv Neyskens, het personage dat sinds 2016 vertolkt wordt door actrice Ini Massez. Ini blikt met heel veel enthousiasme terug op haar tijd bij 'Familie', maar kiest er nu zelf voor om zich te focussen op nieuwe projecten.

"Ik heb de voorbije maanden met veel plezier op set in Boortmeerbeek gestaan en in de huid van Viv gekropen", klinkt het bij Ini. "Er was van begin af aan afgesproken dat het om een tijdelijke rol zou gaan; het was dus een gepland afscheid zeg maar (lacht). Ik heb 'Familie' ook altijd gecombineerd met andere tv-projecten. Die zuurstof heb ik nodig."

"Maar wie weet duikt Viv vroeg of laat nog eens op in het leven van de familie Coppens (knipoog)." Wanneer en hoe Viv uit de reeks stapt en welke gevolgen dit heeft voor Benny en co wordt de komende tijd duidelijk.

Bron: Medialaan

Na 18 jaar duikt Guido weer op in ‘Familie’. Voor het eerst mag acteur Karel Deruwe praten over zijn comeback (05/01/2018)

Familie 6083 na 003
En daar was Karel Deruwe (61) plots weer in ‘Familie’. Bijna twee decennia na de dood van zijn alter ego Guido Van den Bossche verscheen de pater familias vrijdag in de VTM-reeks. “Enkele mede­werkers kende ik nog van vroeger. Plots zijn we twintig jaar ouder. Dat was raar.”.

Het moet de meest bevreemdende scène ooit geweest zijn in Familie: Jan (Jef Desmedt) die een hartstilstand krijgt, maar vlak daarvoor geconfronteerd wordt met zijn lang overleden broer Guido. Was het een visioen of toch echt? De makers laten de kijker in het ongewisse. “Die scènes hebben we goed geheim kunnen houden”, zegt Karel Deruwe. “Het productiehuis is gebonden aan geheimhouding en ook ik heb niks gelost. Nochtans kwamen velen me vragen of Guido terugkwam. Wie zal het zeggen, antwoordde ik steeds.” (lacht)

Donderdag merkten de fans op dat er op de doodsbrief van achttien jaar geleden sprake was van een crematie, en dat Guido niet begraven werd. “Een blooper”, klonk het. “Tja, dat kon men perfect counteren, hoor. Tussen het drukken van een doodsbrief en de begrafenis zitten enkele dagen. Er kon dus nog van alles zijn gebeurd”, aldus Deruwe.

De ‘comeback’ van Guido besloeg twee scènes. “Een kort intermezzo, maar een waar ik met alle plezier aan heb meegewerkt. Als we dit doen, laten we er dan een leuk avontuur van maken, heb ik gezegd. Al was het raar om weer in die studio rond te lopen. Het was zelfs een beetje magisch. Ik herkende nog veel gezichten van vroeger. Een samenwerking van bijna tien jaar veeg je niet uit. Maar tegelijk zijn we nu allemaal twintig jaar ouder geworden, en dat is toch bevreemdend.”

Hoewel ze in de serie broers spelen, was er de voorbije jaren geen contact met acteur Jef Desmedt. “Je mag de zaken niet verwarren. Als fictieve broers doorstonden we vele stormen. Maar de relatie tussen Guido en Jan op televisie, is anders dan die tussen Karel en Jef in het echt.”

Anderhalf miljoen

Hoewel Familie nu een trouwe schare fans heeft, gingen de kijkcijfers in de jaren 90 écht door het dak. Anderhalf miljoen was geen uitzondering. “Het was toen heel bijzonder als je op tv kwam. Ik herinner me nog hoe ik inkopen deed bij een kruidenier. Plots herkende hij mij van de televisie, en dat liet hij duidelijk merken. Ach, als je er nu op terugkijkt, was dat redelijk dwaas. Maar het was de tijdgeest.”

Toch moest Familie in die periode ook negatieve opmerkingen slikken. “Er was flink wat jaloezie van theateracteurs die zichzelf uitmuntend vonden en neerkeken op het genre. Begrijpelijk, want zij kregen amper aandacht, en wij ontzettend veel. Dat was lastig om te aanvaarden. Een situatie die nu helemaal is omgeslagen.”

Deruwe komt niet vaak meer op tv. Intussen doet hij andere dingen. “Zoals CEO’s coachen bij het geven van speeches. En ik ben hoofddocent drama aan de hogere opleiding musical bij Erasmus in Brussel. Ik zit dus niet stil.”

Janine Bischops mag terugkeren naar ‘Familie’: “Dit is zo plezant” (02/01/2018)

Familie 6050 006

Janine Bischops (75) heeft het jaar ingezet met fijn nieuws. De actrice mag van de makers van ‘Familie’ binnenkort terugkeren in de reeks. Dat vertelt de voormalige Jenny uit ‘Thuis’ deze week in Dag Allemaal.

In november deed Janine Bischops haar intrede in ‘Familie’ als taaie tante Brigitte, de moeder van Lars - gespeeld door Kürt Rogiers en Amélie - een rol van Erika Van Tielen. Haar intrede zorgde meteen voor een bommetje in de soap en werd op zo’n applaus onthaald, dat de makers nu hebben beslist dat ‘Brigitte’ binnenkort mag terugkeren naar ‘Familie’.

“Dit is zo plezant”, aldus Bischops in Dag Allemaal. “Ik ben er al zeker bij in de seizoensfinale, en ook daarna kom ik terug. Eerlijk, ik wil dit nog lang blijven doen. Met alle liefde voor de ‘Thuis’-ploeg, maar bij de schatten van ‘Familie’ voel ik me érg goed. Ze hebben een plaats in mijn hart veroverd.”

Bischops kreeg geen zekerheid over een vaste rol op lange termijn, maar zal dus wel nog af en toe opduiken in de reeks.

Ook Faroud verdwijnt bij 'Familie' (02/01/2018)

Familie 6027 003

In Familie is het zeer binnenkort einde verhaal voor acteur Begir Memeti, die in 2014 werd geïntroduceerd als Faroud Kir. Het afscheid van Faroud is een gevolg van het verdwijnen van Cathérine Kools als Leen Van den Bossche. Aangezien zij vertrekt, was het voor de scenaristen snel duidelijk dat ze ook met Faroud niet veel meer kanten op konden. Ook de kleine Arthur is geschrapt uit het verhaal. Alle genoemde personages verdwijnen op vrijdag 12 januari uit de reeks. Dat schrijven de Mediahuiskranten.

Geen prettige feesten in ‘Familie’: opnieuw personage dramatisch uit de reeks geschreven (27/12/2017)

Famile david michiels 005
Het zijn geen prettige feestdagen voor Mieke (Caroline Maes) en Niko (Jo Hens) in ‘Familie’. Dinsdag kreeg de kijker te zien hoe Wim Veugelen zwaargewond raakte toen hij van een stelling viel. Maar een dramatisch ongeval was nog niet alles: in de aflevering van woensdagavond blijkt dat Wim de val niet heeft overleefd. Exit: acteur David Michiels.

De klap komt bij iedereen zwaar aan. Enerzijds in de reeks natuurlijk, want Wim laat een dochter achter. Lieselotje (Alycia Metdepenningen) is ontroostbaar. Met een hartverscheurende scène tot gevolg. “Eerst dacht ik dat papa mij vergeten was. Maar dat was heel dom van mij. Papa zou mij nooit vergeten”, fluisterde het meisje bij het ziekenhuisbed van haar vader. “Sorry, papa.”

En dan is er nog de onzekerheid: want is Wim wel van de stelling gevallen? Of liep de ruzie tussen hem en Lieselottes stiefvader Daniel uit de hand? Was het een ongeluk of duwde Daniel Wim bewust naar beneden? Die verhaallijn wordt vast en zeker vervolgd...

Opnieuw exit voor acteur

Anderzijds vertrekt ook David Michiels plots uit de reeks. De eerste verschijning van zijn personage Wim Veugelen dateert al van in 2006. Drie jaar lang zat hij onafgebroken in de reeks, maar in 2009 stapte hij er voor zeven jaar tussenuit. In oktober 2016 dook hij opnieuw op in ‘Familie’, toen Mieke Van den Bossche tijdens haar geheugenverlies dacht dat haar huwelijk met Wim nooit op de klippen was gelopen. Maar in februari 2017 dumpte ze hem opnieuw, wegens “te saai”. Even leek er nog een heropflakkering te komen van zijn verhaallijn: toen zijn dochtertje dreigde ontvoerd te worden. Nu is zijn rol uitgespeeld.

Onlangs nog verdween ook oudgediende Linda (Hilde Van Wesepoel) uit de serie na 17 jaar trouwe dienst. Ook bij de jonge garde is er heel wat verloop. Zo spelen sinds kort enkele nieuwe jonge acteurs de rollen van Cédric en Jelle.

‘Familie’ wint prijs voor verhaallijn rond zelfdoding (25/11/2017)

76305
Vlaamse fictiemakers tonen of beschrijven beter niet hoe iemand overlijdt aan zelfdoding. Dat verhoogt namelijk het risico op kopieergedrag. Dat staat te lezen in de adviezen voor fictiemakers van de Werkgroep Verder, de organisatie voor nabestaanden na zelfdoding. De organisatie heeft de vtm-reeks “Familie” ook bekroond met de mediaprijs voor hun aanpak van de verhaallijn rond personage Cédric, die met zelfmoordgedachten kampte.

De adviezen zijn vandaag voorgesteld op de 16de Dag van de Nabestaanden. Voor de Vlaamse media gelden er al langer richtlijnen over hoe het best bericht wordt over zelfdoding. Onderzoek toont namelijk aan dat correcte berichtgeving preventief kan werken, terwijl verkeerde of onvoorzichtige berichtgeving - zonder respect voor de richtlijnen - suïcidaal gedrag kan versterken.

Uit onderzoek blijkt dat hetzelfde kan gelden voor fictie. Fictieve verhalen kunnen zowel een positieve als een negatieve invloed uitoefenen op suïcidaal gedraag. Met de adviezen voor fictiemakers wil de Werkgroep Verder de makers bewust maken van de impact van wat zij tonen of schrijven over zelfdoding. “We willen de kans verkleinen dat suïcidale personen - na het zien, horen of lezen van fictie - overgaan tot zelfmoord of een poging ervan”, luidt het.

Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open Vld) vindt dat de Werkgroep Verder met de fictierichtlijnen “knap werk” heeft geleverd. “Alles wat kan helpen om het aantal zelfdodingen in Vlaanderen te laten dalen, is meer dan welkom. Ik hoop dat fictiemakers de moeite nemen om deze richtlijnen te lezen en na te leven”, zegt hij.

Niet romantiseren

Concreet wordt aan de fictiemakers het advies gegeven nooit het moment of de methode van de zelfdoding te tonen of te beschrijven. Dat houdt namelijk “steeds een groot risico in voor mogelijk kopieergedrag bij suïcidale kijkers of lezers”.

Fictiemakers krijgen ook het advies zelfdoding niet te romantiseren of te normaliseren. “Portretteer een zelfdodingspoging nooit als snel, makkelijk, pijnloos en/of zeker resulterend in een overlijden. Dit is informatie die suïcidale mensen sterk kan beïnvloeden bij het overwegen van zelfdoding”, luidt het. Net als journalisten krijgen fictiemakers het advies om “hoop te geven”.

“Familie” wint prijs

De vtm-reeks “Familie” heeft de mediaprijs van de Werkgroep Verder gewonnen. De organisatie zet met die prijs mensen uit de media in de bloemetjes die op een respectvolle en hoopvolle manier over zelfdoding berichten. “Familie” kreeg de prijs vooral omwille van de verhaallijn rond Cédric die kampte met suïcidale gedachten.

Voor de verhaallijn rond Cédric werkten de scenaristen nauw samen met verschillende experten-organisaties zoals Werkgroep Verder. “Het verhaal van Cédric gaf de kijker veel tips mee zoals signaalherkenning of hoe het gesprek aan te gaan, en toonde verschillende hulpmiddelen zoals de app ‘On track again’ en het Safetyplan”, zegt Lore Vonck, coördinator van Werkgroep Verder. “Hierdoor werd het verhaal van Cédric niet alleen hoopvol en steunend, maar ook heel leerrijk.”

Wie vragen heeft over zelfmoord kan terecht op 1813 of op zelfmoord1813.be

Familie wint opnieuw Story Award voor favoriete TV-programma (25/11/2017)

FamilieStoryAwards2017
Familie sleept de Story Award voor Favoriete TV-programma in de wacht! Proficiat! #storyawards

Net zoals vorig jaar slaagt Familie erin om Thuis van de kaart te vegen als het gaat over de uitreiking van de award voor favoriete TV-programma. De voltallige cast is aanwezig op de Story Awards 2017 in de Ethias Arena in Hasselt om de welverdiende award in ontvangst te nemen. Naast de Story Award voor favoriete TV-programma wint ook Kürt Rogiers uit Familie een award, namelijk de award voor acteur van het jaar.

Bron: Facebook & Gazet van Antwerpen

JA OF NEE: zien deze acteurs een terugkeer naar ‘Familie’ zitten? (19/11/2017)

2043530
23755256 875060206001507 6358975179782455245 n
Vrijdag kwamen we te weten dat acteur Michael Vroemans terugkeert naar de leukste familie van Vlaanderen. Zouden andere ex-‘Familie’-acteurs een comeback ook zien zitten? Wij vroegen het aan zes oude bekenden.
Lees hun reacties op: https://www.flair.be/nl/lifestyle/zien-deze-acteurs-een-terugkeer-naar-familie-zitten/

UPDATE

De terugkeer van Michael Vroemans als Maarten Van den Bossche kreeg veel lovende reacties. Op Vroemans' Facebookprofiel wordt er ook door zijn ex-collega's gereageerd op diens terugkeer. Daaruit lijkt dat ook actrices Ruth Bastiaensen, Vicky Versavel en Anne Somers het wel zien zitten om ooit terug te keren als respectievelijk Leen Van den Bossche, Brenda Vermeir en Veronique Van den Bossche in 'Familie'.

Michael Vroemans (Maarten) weer in 'Familie' (17/11/2017)

Familie 5362 003

Vanaf januari duikt een oude bekende weer op in 'Familie'. Acteur Michael Vroemans (40) herneemt zijn rol als Maarten Van den Bossche in de populaire VTM-soap. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Vroemans vertolkte de rol van Maarten Van den Bossche tussen 2006 en 2012 en keerde in 2014 nog een tijdje terug. Toe hij uit 'Familie' stapte, zei hij dat het een definitieve exit was. De acteur wilde tijd vrijmaken voor andere projecten. Hij ging opnieuw studeren en heeft intussen een diploma voor leraar lager onderwijs op zak.

Maar bloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan. Vroemans staat intussen terug op de 'Familie'-set en hij zal vanaf januari op het scherm te zien zijn.

Bron: Het Nieuwsblad

Zodiak Belgium neemt productie van 'Familie' over (15/11/2017)

Familie generiek 2017 1

MEDIALAAN, het moederbedrijf van VTM, en productiehuis Zodiak Belgium slaan de handen in elkaar om samen te investeren in de toekomst van de dagelijkse VTM-soap 'Familie'.

'Familie' zet, met meer dan 800.000 kijkers per aflevering gemiddeld, het best bekeken seizoen van de laatste tien jaar neer. Het is van 2006 geleden dat 'Familie' nog zulke hoge toppen scheerde. Dit is het resultaat van een jarenlange focus op kwaliteit van cast, scenario's en algemene production value. Maar hier eindigt het niet. MEDIALAAN en Zodiak Belgium zullen vanaf nu samen verder schrijven aan dit succesverhaal en zullen de komende jaren zowel in mensen, inhoud als in infrastructuur investeren.

De verbetering van de opnamestudio's is de eerste stap in het nieuwe verhaal. De huidige studiofaciliteiten in Boortmeerbeek beantwoorden namelijk niet meer aan de noden van vandaag. De productie van 'Familie' wordt overgedragen van TvBastards (het intern productiehuis van MEDIALAAN) aan Zodiak Belgium, een onafhankelijk productiehuis dat in Lint is gevestigd. 'Familie' zal vanaf de zomer 2018 gedraaid worden in grotere studio's met gloednieuwe faciliteiten in de AED Studios in Lint. De investering in 'Familie' zal onder andere gebeuren via het tax shelter systeem.

Ricus Jansegers, programmadirecteur MEDIALAAN: "'Familie' doet het uitstekend. We investeerden de voorbije tijd al in een fantastische cast en schrijversteam. Nu schakelen we nog een niveau hoger door te gaan samenwerken met Zodiak Belgium. Samen met hen gaan we voor topkwaliteit."

Kris Spaepen, managing director Zodiak Belgium: "Zodiak Belgium verwelkomt 'Familie' zeer graag in de AED Studios in Lint. De volledige verhuis zal pas in de zomer van 2018 achter de rug zijn, maar wij beginnen al meteen met verschillende werkgroepen om deze hele operatie voor te bereiden op een zo vlot mogelijke transitie. Het is voor Zodiak Belgium een eer onze schouders te kunnen zetten onder één van de absolute sterkhouders op de Vlaamse televisie. MEDIALAAN kiest resoluut voor innovatie en verder verhoging van de kwaliteit van hun dagelijkse VTM-serie en dat zullen wij met veel aandacht mee blijven bewaken."

Productie 'Familie' verhuist tijdens de zomer

De komende maanden zal men in de AED Studios in Lint maar liefst 2400 m² aan studio's inrichten, met onder andere een gloednieuwe lichtinfrastructuur. Ook zullen er nieuwe montagecellen en loges gebouw worden. Heel de cast en crew van 'Familie', een 90-tal mensen, verhuizen in de zomer van 2018 naar de gloednieuwe studio's. Tot de zomer zal 'Familie' nog opgenomen worden in Boortmeerbeek.

Bron: Medialaan

Braam Verreth verlaat 'Familie' (03/11/2017)

Familie a050 2017 extra 001

Nu is uitgekomen dat Simon achter de ontvoering en moordpoging op Stefanie zit, is de situatie voor hem uitzichtloos geworden. In de aflevering van vanavond werkt hij zichzelf in de nesten tijdens een verhoor en lijkt hij ook de moord op Jason te bekennen. Hoe dat precies afloopt en wat er Simon boven het hoofd hangt, wordt in de aflevering van maandag duidelijk. Al zullen de kijkers hem vanaf dan niet meer in hun favoriete reeks te zien krijgen

Simon, gespeeld door acteur Braam Verreth, kijkt met een positief gevoel terug op zijn periode bij 'Familie': "Simon spelen was een feest voor mij, aangezien ik er veel in kwijt kon als acteur. Hij kon heel arrogant en zelfs agressief uit de hoek komen, maar zo nu en dan brak hij ook en zag je zijn gevoelige kant. Voor mij is Simon een personage dat enorm worstelt met zichzelf. Hij is er rotsvast van overtuigd dat niemand hem echt graag ziet en dat maakt hem tot een heel tragisch figuur. Zeker bij spelen van een 'slecht' personage hou ik ervan om de pijn en de wanhoop van het personage te tonen. Hoewel zijn daden niet goed te praten zijn, hoop ik stiekem dat het publiek ook zijn weggestopt verdriet en zijn gebrek aan zelfvertrouwen ziet en hem daarom misschien iets minder snel veroordeelt."

"Uiteraard ben ik maar een piepklein deeltje van het geheel. Wat ben je als acteur zonder al je medespelers, de schrijvers regisseurs en de talloze mensen die meewerken achter de schermen? Wanneer je bijvoorbeeld eens een slechte dag hebt, kan een goed gesprek in de schminkstoel wonderen doen als je daarna de set op moet. Of wanneer je een hele dag emotionele scènes te spelen hebt, is het fijn als er een opnameleider op de set staat die vraagt of alles nog goed met je gaat. Dat soort zorgzaamheid is goud waard. Ik heb me steeds erg welkom gevoeld op de set.

Na twee en een half jaar hoofdzakelijk in een soap gespeeld te hebben, is het fijn om meer ruimte te hebben om theaterwerk te doen. Ook wil ik zeker opnieuw als acteur voor televisie werken als er zich mooie kansen voordoen. Ik laat komen wat er komt, zo is het hiertoe altijd al gegaan, en dat vind ik prima."

Bron: Medialaan

Voormalig ‘Familie’-acteur wordt al tien jaar gestalkt (19/10/2017)

Familie afl4801 05

Voormalig Familie-acteur Guillaume Devos, die de voorbije weken ook te zien was naast Ronn Moss in het theaterstuk Brasschaatse Huisvrouwen, wordt al tien jaar gestalkt.

De problemen begonnen in 2007, toen Devos deelnam aan Steracteur Sterartiest. “Een vrouwelijke fan begon me brieven te sturen, en het is almaar erger geworden”, aldus de acteur. “Ze denkt en schrijft dat ik enkel en alleen voor haar zing. Ze begon allerlei spullen op te sturen, op mijn deur te kloppen. Nadien begon ze mij te bellen op mijn vaste lijn. Soms wel twintig keer per dag, ook ’s nachts. Ik heb die lijn moeten opzeggen. Na tien jaar ben ik het beu en heb ik al het bewijsmateriaal aan de politie bezorgd. Het moet ophouden.”

Dit vinden zijn voormalige ‘Familie’-collega’s van de terugkeer van Karel Deruwe in de soap (10/10/2017)

KarelAnnie
Achttien jaar nadat zijn personage de dood vond in de serie, zal acteur Karel Deruwe binnenkort weer zijn intrede doen in ‘Familie’, niet als een nieuw personage maar wel gewoon als Guido Van den Bossche, hetzelfde personage dat eerder vermoord werd. “Was Guido dan toch niet zó dood”, lacht zijn voormalige tv-zoon Erik Goossens. En wat denken de andere acteurs van de terugkeer van Deruwe?

“Ik ben blij voor Karel”, klinkt het bij Erik Goossens, die jarenlang Peter Van den Bossche speelde in ‘Familie’, aan Dag Allemaal. “Hij kan zich nog eens tonen aan een breed publiek. Da’s mooi. Maar inderdaad, veel zal afhangen van hoe ze hem terug in dat verhaal gaan schrijven. Was Guido dan toch niet zó doodgestoken? En heeft hij zich jarenlang verscholen in Afghanistan, waar hij in stilte aan zijn terugkeer heeft gewerkt? Ze zullen wel iets beters vinden zeker?”

Ook Martine Jonckheere, die Guido’s echtgenote Marie-Rose De Putter speelde in de beginjaren van ‘Familie’, is blij hem te zien terugkeren. “Het kan misschien de ogen openen van andere tv-makers: het is niet omdat je een zekere leeftijd hebt, dat je als acteur uitgerangeerd bent.”

De 66-jarige acteur Hans Royaards kan het weinig schelen. Nadat Marie-Rose van Guido scheidde, was het zijn personage Hugo Beckers dat haar hart veroverde. Hoewel hij veel tijd op de set doorbracht met Deruwe, kan hij kort zijn over diens terugkeer: “Ze doen maar, ik richt me liever op mijn eigen werk. Je ziet me binnenkort in de film ‘Verborgen Verlangen’, met mijn goede vriendin Janine Bischops. Zoals Janine, van de ene soap naar de andere overstappen, da’s pas fun.”

Een sentiment dat acteur Luk De Koninck ook maar al te goed begrijpt. “Van ‘Thuis’ nog eens naar ‘Familie’, ’t lijkt me ook wel iets”, grapt hij. “Wat als William in ‘Thuis’ uit de gevangenis zou ontsnappen en opduikt in ‘Familie?’”

Het personage van De Koninck zou in elk geval wel makkelijk weer geïntroduceerd kunnen worden in ‘Familie’. Dokter Guy Maeterlinck vertrok namelijk naar Amerika, “niets sluit uit dat hij het daar nu wel gezien heeft. Nu, voor Karel is dit fantastisch nieuws. Ik vind het heel tof voor hem.”

Na 17 jaar: Linda trekt de deur achter zich dicht in 'Familie' (06/10/2017)

Familie 6018 006

Grote verrassing in 'Familie' daarnet. Na het uitkomen van de maandenlange leugens over een terminale hersentumor, trok Linda Desmet de deur van de 'Jan & Alleman' achter zich dicht, voorgoed.

'Familie'-kijkers wisten dat Hilde Van Wesepoel na 17 jaar uit de soap was geschrapt, maar wanneer en hoe ze zou vertrekken, bleef een goed bewaard geheim. Tot de aflevering van vanavond dus. "Eind juni is die laatste scène opgenomen. Een zeer heftige dag was dat", vertelt de actrice.

"Alleen al omdat ik na 17 jaar afscheid moest nemen van een soap, die een groot deel van mijn leven is geworden, maar ook om de manier waarop mijn personage vertrekt. Iedereen beliegen: Totaal niks voor Linda!"

Linda verzon op het einde van vorig seizoen een terminale hersentumor om haar man, Jan Van den Bossche (Jef De Smedt), terug voor zich te winnen.

Jan wilde namelijk scheiden omdat hij met Viv Neyskens (Ini Massez), overigens de beste vriendin van Linda, een nieuwe liefde had gevonden.

Een plannetje dat een paar maanden gewerkt heeft, tot nu dus. Linda zat zo verstikt in haar eigen leugens dat ze geen kant meer op kon...

Bron: HLN.be

Vandana trok na Familie naar L.A.: "Ik werd altijd gecast als de buitenlandse" (14/08/2017)

Media xll 9935099

Nadat haar personage Lovely Van der Venne uit Familie werd geschreven, was het acteerverhaal van Vandana De Boeck (39) uitverteld. Ze nam een radicaal besluit en verhuisde in 2010 naar Los Angeles. Zonder vriend Lucas met wie ze nu al zeven jaar een latrelatie heeft. "Toch droom ik nog altijd van een gezinnetje", vertelt ze in Story.

Vandana De Boeck heeft haar hart verpand aan L.A., maar wie haar deze zomer in het Antwerpse of aan de Belgische kust tegenkomt, hallucineert niet. "Tijdens de zomer kom ik altijd twee maanden terug", zegt ze in Story. "Afspreken met vrienden en verloren tijd inhalen met mijn vriend Lucas en mijn ouders: zalig!"

LAT-relatie

Vandana besloot naar Los Angeles te trekken nadat ze uit Familie was geschreven. "Nieuwe rollen bleven uit en toen heb ik een poosje gereisd, onder andere naar India, waar mijn roots liggen. Maar dus ook naar Los Angeles. Daar leerde ik mijn huidige beste vriendin kennen en zij overtuigde me om ginder mijn kans te wagen als actrice. En ik dacht: waarom niet? Omdat ik al een langlopende relatie had met Lucas, was het wel een lastige knoop om door te hakken. Lucas kon sowieso niet mee. Hij runt een goed draaiende brasserie in Klein-Willebroek en wilde zijn zaak niet opgeven voor een onzeker bestaan. Begrijpelijk natuurlijk. Maar kijk, we zijn nu zeven jaar verder en hij is nog altijd de man in mijn leven. Lucas komt geregeld naar Los Angeles en ik naar Vlaanderen en af en toe plannen we een reisje in. Ach, Lucas en ik zijn op een paar adempauzes na al zeventien jaar samen. We voelen dat dit voor het leven is. We zijn een heel goeie tandem."

Bron: Het Laatste Nieuws

Eric Kerremans: 'Ik ben beschikbaar' (11/05/2017)

Familie4059
Op fansites van 'Familie' duiken steeds meer berichten op rond het heropvoeren van Xavier Latour. Vreemd, want de man die de Van den Bossches jarenlang het leven zuur maakte, viel in 2009 te pletter. Of niet?

Xavier Latour, toen nog gespeeld door Guy Van Sande, maakte in 1992 zijn opwachting in 'Familie', als de rechterhand van Guido Van den Bossche. Na een blunder werd hij echter op straat gezet. Jaren later pas dook hij weer op, in de gedaante van Eric Kerremans. Uit wraak voor wat hem was aangedaan, wou Latour de familie te gronde richten. Wat voor heel wat spanning in de VTM-soap zorgde.

MORSDOOD

Latour ontvoerde Trudy Tack de Rixart de Waremme en Louise Van den Bossche, liet een vliegtuig neerstorten en vermoordde zijn handlangster Christel Feremans. En in de seizoensfinale van 2009 schoot hij Peter neer. 'Ja, Latour heeft veel op zijn kerfstok', zegt Eric Kerremans nu. 'Hij was vijand nummer 1 voor de Van den Bossches. Maar uiteindelijk viel hij van een gebouw. Morsdood. Sindsdien had ik mijn 'Familie'-hoofdstuk afgesloten. Ik was dan ook verrast toen ik steeds meer speculaties opving over een mogelijke comeback.'

Keert Latour terug in 'Familie'?

Ik weet in elk geval van niks. Al mist de reeks wel een superslechterik op dit moment. En in een soap is alles mogelijk, hé.

Waar komt het gerucht vandaan, denk je?

Onlangs ontmoette ik Gunther Levi op een evenement. Hij postte toen een foto van ons twee op z'n sociale media. Heel wat mensen gingen ervan uit dat we elkaar op de 'Familie'-set hadden ontmoet. Zeker toen ook een oud interview naar bovenkwam, waarin ik had gezegd dat ik m'n ex-collega's miste en een terugkeer in de VTM-reeks wel zag zitten.

Is dat niet meer het geval dan?

Toch wel. Maar er is een groot verschil tussen mijn wensen en een concrete beslissing. Alleen raar dat iedereen maar blijft speculeren. Zonder dat er iemand naar mijn reactie polste. Want dan had ik het meteen kunnen ontkennen. Volgens mij gaat het om een misverstand.

Dat bij dezen uit de wereld is geholpen. Hoe gaat het voor de rest met jou?

Prima, dank je. Op 26 mei word ik zestig, dus is het tijd voor een feestje. En binnenkort reis ik door Vlaanderen met de theatervoorstelling 'Parlez-moi d'Amour'. Al blijk ik beschikbaar voor 'Familie'. Als men mij terug wil, natuurlijk.

Martine Jonckheere: “Ze hebben mij bij ‘Familie’ enorm gekwetst” (30/12/2016)

Familie 5293 008
Vandaag vieren de de Van den Bossches de negentigste verjaardag van de bomma. Het zou voor Marie-Rose De Putter een ideale gelegenheid geweest zijn om haar kinderen en kleinkinderen nog eens terug te zien, maar zover komt het niet.

Martine Jonckheere – die de rol speelde – is door de makers niet gevraagd om even terug te keren. Marie-Rose vertoeft volgens de verhaallijn in Zuid-Afrika voor de feestdagen en komt dus niet op bezoek.

Mochten ze wel de vraag gesteld hebben, is de kans klein dat de actrice zou toegezegd hebben. “De producent van ‘Familie’ heeft destijds beslist om Marie-Rose niet definitief uit de serie te schrijven door haar bijvoorbeeld te laten verongelukken”, luidt het bij Martine.

“Dat had voor mij veel beter geweest. Nu zijn er nog veel mensen die denken dat ik mijn rentree zal maken, wat niet klopt. Niet dat ik Marie-Rose dood wil, voor mijn part mogen ze mijn vroegere personage nog door een andere actrice te laten spelen, zolang ik er maar niet mee geassocieerd wordt in de ogen van het grote publiek en vooral de huidige tv-makers.”

“Al heb ik wel vernomen dat ze achter mijn rug audities organiseerden om mij te vervangen, en dat terwijl ik nog aan het werk was. Dat heeft mij wel gekwetst. Voor mij is de ‘Familie’- deur definitief gesloten. Dat is een afgesloten hoofdstuk. Trouwens, hadden ze mij niet ontslagen had ik destijds zelf wel ontslag genomen.”

'Personages uit 'Familie' krijgen sekstherapie van Goedele Liekens (04/12/2016)

Ook de personages van 'Familie' kampen met heel wat problemen. Speciaal voor Rode Neuzen Dag gingen ze bij Goedele Liekens langs voor een therapiesessie. http://rodeneuzendag.be/wat-als-de-personages-uit-familie-therapie-bij-goedele-liekens

In het grappige filmpje komen heel wat personages op 'Familietherapie' bij seksuologe Goedele Liekens. Veronique Van den Bossche (de derde) steekt van wal omdat ze het nog altijd moeilijk heeft met de dood van haar eerste man. Mieke Van den Bossche reageert dat zij twee mannen én een zoontje is verloren, dus meer reden tot klagen heeft.

Dan komen ook Bart Van den Bossche (de derde) en de bomma op het toneel. Bart moest zijn eigen dood ensceneren en de bomma heeft al 25 jaar geen dag meer zonder miserie gekend. Maar ook de vermoorde June Van Damme, nieuweling Lien Van de Kelder en zelfs 'Zatte Rita' passeren de revue.

De auditietapes van 'Tegen de Sterren op'

In een ander filmpje kregen we de auditietapes van 'Tegen de Sterren op' te zien. Daarin proberen bekende gezichten als Jelle Cleymans, Regi en Jeroen Meus een rol te versieren in het imitatieprogramma.

http://vtm.be/rode-neuzen-dag/zien-we-clara-en-jelle-cleymans-binnenkort-in-tegen-de-sterren-op

Daarom stapte Jacky Lafon bij Familie op (04/10/2016)

640px-Familie afl5155 02
Het is ondertussen al ruim twee jaar geleden dat Jacky Lafon haar ontslag bij Familie gaf. Na bijna 23 jaar zou de actrice opstappen bij de oudste soap van het land. Familie verloor haar zatte Rita en dat was niet naar de zin van de kijkers. Die kijkers hadden Rita Van den Bossche in de armen gesloten en ook al Rita heel wat miserie (meestal door haar eigen schuld, toch hadden de kijkers heel veel sympathie voor Rita. Die sympathie was er trouwens ook voor Jacky Lafon want zij vertolkte de rol van Rita zoals alleen zij dat kan.

We gaan terug naar de de lente van 2014. De actrice besloot zelf uit de soap te stappen omdat ze het niet meer kon opbrengen om iedere dag naar Boortmeerbeek te rijden. De makers van Familie gingen op haar verzoek in. Maar wat blijkt nu? Dat die files niet de échte reden waren voor het ontslag van Jacky Lafon bij Familie. Er waren maar enkele mensen op de hoogte van de echte reden waarom Jacky besloot om bij Familie op te stappen en dat waren haar dochter Nathalie en haar schoonzoon Jelle. En nu deelt Jacky haar grote geheim ook met ons.

Jacky vertelt in Primo dat ze op eigen initiatief is opgestapt. "Omdat ik niet anders kon, al het ik dat destijds nooit gezegd. Ik was op dat moment ziek, een zware operatie drong zich op. Op een maandag heb ik mijn laatste scène gedraaid en op dinsdag ben ik in het ziekenhuis opgenomen. Alleen Nathalie en Jelle, mijn dochter en schoonzoon, wisten wat er aan de hand was; Zij kenden mijn geheim. Ik had het toen heel moeilijk, maar ik wilde geen medelijden. Zo ben ik nu eenmaal", vertelt Jacky in de Primo van deze week.

Primo is uiteraard benieuwd naar wat Jacky dan precies had dat ze onder het mes moest maar daar wil de actrice niets over kwijt. "Intussen ben ik helemaal genezen verklaard. Ik ben vrij snel naar de dokter gegaan en dat is mijn geluk geweest. Ik kan de mensen alleen maar aanraden: als je vermoedt dat er iets aan de hand is, luister dan naar je lichaam en ga meteen naar de dokter. In mijn geval is dat mijn redding geweest. Het was bang afwachten maar amper drie maanden later was ik helemaal gelezen verklaard."

Jacky Lafon heeft het afgelopen jaar meermaals laten uitschijnen dat ze spijt had van haar ontslag bij Familie. Temeer omdat ze zelf om dat ontslag gevraagd heeft. Dat deed ze al in de lente van 2014. Na 23 jaar had Jacky genoeg van de veel te lange reistijd als gevolg van de lange file tussen haar woonplaats en Boortmeerbeek. Jacky kon het niet langer opbrengen om ganse dagen van huis weg te zijn en thuis dan ook nog eens teksten te moeten studeren voor de volgende opnamedag van Familie. Tenminste, dat was toen de reden. Ondertussen weten we dat ze een ziek was. Was het kanker? Of toch iets anders?

Jacky wil dolgraag terug aan de slag en mist haar collega's iedere dag weer. Vandaag de dag krijgt Jacky Lafon nog steeds een krop in de keel als ze eraan denkt. Jacky mist niet alleen haar collega's maar ook de verwennerij en de vriendschap. "Ik kan het onmogelijk loslaten. Ik denk nog zo vaak aan de mooie periodes die ik er beleefd heb. Die momenten koester ik. Ik kijk er al naar uit om nog eens op de set te gaan als Rita", vertelde ze na haar ontslag bij Familie. "Ik heb VTM nu laten weten dat ik opnieuw beschikbaar ben, maar voorlopig heb ik nog niets gehoord", klinkt het bij Jacky.

Jacky krijgt ook dagelijks van kijkers de vraag wanneer ze nog eens in Familie te zien zal zijn. Bij VTM sloten ze een tijdje geleden een definitieve terugkeer naar Familie echter uit. Misschien was de 25ste verjaardag van de soap een goede gelegenheid om Jacky nog eens terug te laten komen. "Als Bart Van den Bossche terug mag komen, waarom dan Rita Van den Bossche niet?" klinkt het strijdvaardig bij de fans die al lange tijd ijveren om Rita terug in Familie te laten schitteren.

Annie Geeraerts (89) en Ray Verhaeghe (90) zijn oudste soapkoppel ter wereld (13/06/2016)

13423925 1242878869064089 1415883386972709403 n