FANDOM


Niko Schuurmans
Seizoenen 1819202122232425NODV2627 Familie portret2017 niko 03
Eerste verschijning Aflevering 4004 - 12 januari 2009
Gespeeld door Jo Hens
Huidig beroep Eigenaar De Proeverij
Huidige partner Mieke Van den Bossche
Kinderen -
Ouders † onbekend en Hilde Godemont
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Niko Schuurmans is een hoofdpersonage dat sinds 12 januari 2009 vertolkt wordt door Jo Hens.

Familie en Liefdesleven

Niko heeft geen gemakkelijke jeugd gehad. Zijn vader ging er vandoor en verliet zijn gezin voor een andere vrouw. Hij verhuisde naar Griekenland, waar hij met zijn nieuwe vrouw nog een extra zoon kreeg: Steve Schuurmans. Zijn vader is inmiddels overleden. Dit door te veel te drinken en te roken. Ook zijn halfbroer Steve kwam in januari 2013 om het leven nadat hij werd aangereden. Met zijn eigen moeder Hilde Godemont heeft Niko nog steeds contact.

Als jongeman had Niko veel vriendinnetjes, waaronder Annemie, en durfde hij al eens opscheppen over zijn vrouwelijke veroveringen. Na de breuk tussen Pierrot en Evy Hermans leek Niko een tijdje gevoelens te hebben voor Evy. De twee besloten om slechts vrienden te blijven. Ook de komst van Roos Sterckx zorgde voor vlinders in Niko's buik. Ze starten en relatie, maar deze komt tot een einde wanneer Roos beseft dat ze eigenlijk verliefd is op Maarten Van den Bossche.

Tegen alle verwachtingen in en ondanks het leeftijdsverschil tussen de twee, worden Niko en Mieke Van den Bossche een koppel. Na een anderhalf jaar gaan ze uit elkaar, omdat Niko haar heeft bedrogen met Evy Hermans. Na enkele mislukte relaties geeft Mieke hem nog een kans. Eind juni 2014 vraagt Niko haar ten huwelijk en het koppel trouwt op 19 december 2014. Nadat Mieke aangereden werd en een lange tijd in coma verbleef, is ze een 8 jaar van haar geheugen kwijt. Hierdoor is ze Niko vergeten en denkt ze dat Wim Veugelen de man van haar leven is. Op aanraden van de familie probeert Mieke terug een band met Niko op te bouwen, maar Mieke voelt de klik niet en verlangt meer en meer naar Wim. Na een one-night-stand met Wim beslist ze Niko voorgoed te verlaten. De twee scheiden.

Wanneer Niko de breuk met Mieke verwerkt heeft, wordt duidelijk dat hij ondertussen enkele 'friends with benefits' opgescharreld heeft. Nadien klikt het goed tussen Niko en Amelie De Wulf, maar blijven ze gewoon vrienden. In mei 2017 wordt duidelijk dat Mieke opnieuw gevoelens heeft gekregen voor Niko en dat de twee nog altijd niet officieel zijn gescheiden. In diezelfde maand groeien de twee terug naar elkaar toe en slaat de vonk opnieuw over. Ze geven hun huwelijk opnieuw een kans.

Beroepsleven

Niko woonde bij zijn debuut bij Hilde Godemont, zijn alleenstaande moeder. Hij is lang werkloos geweest en zat bij een straatbende met onder andere zijn maat Iljo. Niko is gepassioneerd door muziek, maar volgens zijn moeder zit er daar geen toekomst in. Dankzij de ontmoeting met Pierrot Van den Bossche krijgt Niko de kans om in de muziekwereld te stappen. Samen met Evy Hermans, Malika Van Gils en Iljo richten Niko en Pierrot het muziekgroepje The Project op. De groep heeft matig succes met de hulp van hun manager: Tino Hendrickx. Door strubbelingen tussen Pierrot, Evy en Malika omwille van de affaire van Pierrot en Malika wordt de band opgedoekt.

Nadien heeft Niko zijn leven op het goede spoor gekregen en gaat hij aan de slag als garagist. Deze job geeft hij op om als barman in de Jan en Alleman te gaan werken. Wanneer Rita Van den Bossche haar aandelen aan Niko verkoopt, wordt hij mede-eigenaar van het café. In het najaar van 2011 wordt ondertussen duidelijk dat Niko niet meer bij zijn moeder woont maar in een studio.

In 2015 geeft Niko zijn ontslag bij de Jan en Alleman om aan de slag te gaan als straathoekwerker in Mechelen. Hij wil de plaatselijke jeugd op het goede pad krijgen en ontfermt zich over de bende van Musto, prostituee Nena De Vriendt en drugsverslaafden Dean en Rik. Eind 2015 geeft Niko zijn ontslag als straathoekwerker omdat hij niet langer gewoon aan de zijlijn wil staan.

Niet veel later neemt hij de brouwerij van Gust Stuyvens over en noemt deze De Proeverij. Ondanks dat Niko's brouwerij gefinancierd wordt door Simon Feyaerts, is hij genoodzaakt om zijn aandelen van de Jan en Alleman te verkopen om alles te kunnen betalen. Enkele weken later komt zijn eigen bier op de markt: 'De Gust'. Sinds het najaar van 2016 springt Niko sporadisch in bij de Jan en Alleman wanneer Jan vervanging nodig heeft.

Verhaallijnen

Toen Niko nog een kind was, ging zijn vader ervandoor naar Griekenland met een andere vrouw, waardoor Niko volledig door zijn moeder Hilde Godemont opgevoed werd. Niko kent een turbulente jeugd en bakt er weinig van op school. Na zijn middelbaar Electro-mechanica, besluit Niko hier niets mee verder te doen, want hij vindt het belangrijker om rond te hangen met zijn vrienden.

Pierrot Van den Bossche maakt zijn opwachting op het basketbalpleintje waar Niko en zijn maten Iljo, Kenny en Driss geregeld rondhangen. Pierrot probeert contact te zoeken, maar Niko stelt zich zeer vijandig op. Pierrot geeft niet op en besluit vooral Niko te viseren, omdat hij merkt dat de jongeman het niet gemakkelijk heeft. Niko laat het uiteindelijk toe dat Pierrot af en toe komt rondhangen met zijn maten, maar hij maakt het hem snel duidelijk dat hij beter uit de weg gaat als de bende van Sasha Verhegstraete zijn opwachting maakt. Niko en Sasha hebben al jarenlang ruzie over het basketbalpleintje en het komt regelmatig tot gewelddadige confrontaties.

Wanneer Niko op een dag bij hem thuis bezoek krijgt van Pierrot, vertelt Niko dat hij maar één grote passie in zijn leven heeft: muziek maken. Bovendien komt Pierrot te weten dat Malika Van Gils - de vriendin van Sasha - een zeer goede zangeres is. Pierrot beseft dat hij de twee bendes op deze manier bij elkaar kan krijgen en stelt aan Malika en Niko voor om samen als muziekgroepje op te treden. Hij wil de twee zelfs inschrijven voor een free podium. Sasha reageert woedend op dit voorstel en verbiedt zijn vriendin om contact te zoeken met Niko.

Pierrot wil de sfeer op het basketbalpleintje verbeteren en zorgt ervoor dat de gemeente het plein volledig heraanlegd. Het komt tot een match tussen de bendes van Niko en Sasha, maar dit verloopt niet zonder slag of stoot. Wanneer het pleintje niet veel later vernield is, krijgt Pierrot een flinke uitbrander. Pierrot blijft zich echter inzetten voor de jongeren en haalt zelfs de regionale televisie.

Niko begint het muziek-idee van Pierrot te appreciëren en maakt een demo om zijn talenten te laten zien. Ook Malika is overtuigd en gaat stiekem met Niko en Pierrot repeteren. Pierrot kan een optreden regelen voor het groepje - dat de naam The Project meekrijgt. Sasha komt echter te weten waar Malika mee bezig is en dreigt ermee alles te saboteren. Niko en zijn maten willen dit niet zomaar laten gebeuren en Sasha wordt flink aangepakt.

Familie4188
Familie4193
S19 afl117 01
Familie4274
Familie4312
Familie4356

Sasha is door de maten van Niko in elkaar geslagen en Malika dreigt ermee om The Project te verlaten om haar vriend te steunen. Pierrot doet zijn best om de groep bij elkaar te houden.

Twee maanden later

Malika is gestopt met The Project en Sasha en Niko besluiten hun ruzie bij te leggen. Malika blijft echter weigeren en Pierrot en Niko moeten met hun tweetjes verder. Ook Evy moet bemiddelen en slaagt hierin wanneer ze het nieuws vertelt dat ze een eigen platenfirma wil opstarten. Pierrot maakt ook een afspraak met producer Tino Hendrickx om The Project te coachen en Malika besluit haar job op te geven om terug fulltime aan de slag te gaan als zangeres.

Pierrot en Evy besluiten om The Project zelf te producen en Niko en Malika hervatten hun repetities. Pierrot probeert een optreden te regelen in een jeugdhuis, maar slaagt hier niet in. Niko reageert argwanend tegenover de kunsten van Pierrot en Evy als producers en luistert nogmaals naar het voorstel van Tino. Malika en Niko willen Pierrot aan de kant schuiven als manager, maar Pierrot legt zich niet neer bij deze beslissing. Niko wil daarom uit het groepje stappen en zet hierdoor Pierrot onder druk. Uiteindelijk gaan ze toch in zee met Tino.

Dankzij de tussenkomst van Tino lijkt het aan de beterhand te zijn met The Project, maar het zorgt ook voor strubbelingen in de groep. Zeker wanneer Malika door Tino overtuigd wordt om een contract bij zijn label te tekenen. Hierdoor is Malika plots eigendom van Tino en moet ze zijn toestemming vragen om te mogen repeteren met The Project.

Via Evy komt Niko te weten dat Pierrot en Malika met elkaar naar bed zijn gegaan en Niko is teleurgesteld in de twee. Zeker nu ze hierdoor de toekomst van het groepje op het spel zetten. Niko probeert Evy te overtuigen om de samenwerking met Malika te hervatten. Ook Tino wil gebruik maken van de ruzies binnen The Project om Evy een job aan te bieden binnen zijn label. Evy kiest uiteindelijk toch voor het groepje en Niko is opgelucht. Ze besluiten producer Tino links te laten liggen en Evy wil zich volledig focussen op The Project als producer.

Omdat de samenwerking tussen Evy en Malika niet lukt, besluit Malika de groep te verlaten. Tijdens een optreden in de Jan en Alleman staan Niko en Evy verbaast wanneer ze Pierrot horen zingen. Niko en Pierrot besluiten met hun tweetjes verder te gaan en samen met Sasha organiseren ze een benefiet om muziekinstrumenten te verzamelen en die nadien naar Afrika te verschepen. Niko maakt Pierrot het verwijt dat hij te veel tijd en energie in de de benefiet stopt en te weinig in The Project.

De mama van Niko heeft een nieuwe vriend en daar kan Niko het absoluut niet mee vinden. Evy en Pierrot besluiten hem een plaatsje aan te bieden in het studentenhuis, zeker nu de kamer van Leen vrijkomt. Niko gaat maar al te graag in op hun voorstel, maar hun verbazing is groot wanneer Niko ook zijn huisdiertje meebrengt: zijn rat genaamd 'Ratatouille'. In het studentenhuis zorgt de rat al snel voor opschudding. Wanneer Pierrot besluit om terug een job te zoeken, wordt The Project op een laag pitje gezet. Niko wil zijn eigen toekomst ook veilig stellen en gaat aan de slag in een garage. Desondanks doet Niko zijn best om te blijven repeteren met Pierrot, maar die heeft andere dingen aan zijn hoofd.

Twee maanden later

Schermafbeelding 2016-09-05 om 19.09.22
Schermafbeelding 2016-09-07 om 15.11.20
Schermafbeelding 2016-10-01 om 11.15.11
Schermafbeelding 2016-10-15 om 20.43.45
Familie4454
Schermafbeelding 2016-11-13 om 09.31.22
1005010 10152777414177491 4381504379712076314 n
Familie4481
909439906fa37e3a09957d618ac357e0
Schermafbeelding 2017-03-19 om 15.14.37
Familie4562
956e35330654a35ad6911aceb3eacd04
Schermafbeelding 2017-05-07 om 09.30.56
Familie4633

In het studentenhuis kan Niko het niet laten om Pierrot te plagen wanneer zijn 'saaie' collega Gerda hem telkens komt ophalen voor naar het werk te rijden. Ondertussen heeft Niko een nieuwe hobby gevonden om zich bezig te houden met Evy. Ze zijn allebei serieverslaafd en kijken de ene aflevering na de andere. Ze proberen dit angstvallig geheim te houden voor Pierrot, die het hele idee kinderachtig vindt.

Wanneer zowel Dimi als Rita ermee ophouden in de Jan en Alleman, is Jan dringend op zoek naar een vervanger. Op aanraden van Pierrot gaat Niko solliciteren en hij wordt aangenomen. Jan ziet veel potentieel in de jongen en wil hem persoonlijk opleiden tot een goede ober. Niko leert ook zo Maarten kennen en kan het goed met hem vinden. Jan schakelt Niko ook in om de proefreis van Dimi en Rita in het honderd te laten lopen, omdat Rita haar aandelen van het café aan Bert wil verkopen. Jan reist het duo achterna en blijft ondertussen met Niko in contact.

Niko is van mening dat Pierrot zich niet genoeg inzet voor The Project sinds hij bij de cultuurdienst werkt. Zeker wanneer hij te weten komt dat Pierrot op zoek moet gaan naar een bandje voor een optreden, en niet aan The Project denkt.

Om de verveling tegen te gaan, kan Niko Evy overtuigen om samen iets spannends te proberen. Niko neemt deel aan enkele straatracen en brengt Evy mee als zijn co-pilote. Evy krijgt een grote adrenalinekick, ook al kunnen ze maar op het nippertje ontsnappen van de politie. Wanneer uiteindelijk Pierrot dit te weten komt, wil hij bewijzen aan Evy dat hij geen saaie piet is en hij neemt ook deel aan een straatrace. Deze keer worden ze wel opgepakt door de politie en is Pierrot de enige die waarheid vertelt, tot groot ongenoegen van Niko en Evy. Ze komen er echter met een waarschuwing van af.

Anna en Albert zijn in het land en zoeken een slaapplaats. Pierrot vindt het tijd dat hij iets doet voor zijn grootmoeder en biedt zijn kamer in het studentenhuis aan. Niko ziet er enorm tegenop om samen te leven met twee bejaarden en maakt dit ook sterk duidelijk aan zijn huisgenoot. Wanneer de twee daadwerkelijk hun intrek nemen in het studentenhuis, komen de frustraties al snel aanzetten. Niko ergert zich aan het constante bemoei van Anna, terwijl zij zich niet kan verzoenen met zijn slechte manieren. Albert schakelt daarom Niko in om Anna te overtuigen zo snel mogelijk terug naar Benidorm te keren. Niko wil maar al te graag meewerken met zijn plannetje, maar het loopt in het honderd wanneer Anna hierin een uitdaging ziet om Niko op te voeden.

In het café komen Niko en Maarten oog in oog te staan met een mooie verschijning: Roos. Groot is hun geluk wanneer ze niet veel later als serveuse aan de slag gaat op aanraden van Linda. Niko heeft meteen een oogje op Roos, maar ook Maarten ziet de jonge vrouw zitten. De twee vechten dan ook voortdurend om haar aandacht en gedragen zich als kleine kinderen. Na het bezoek van de voedselinspectie wordt echter de keuken gesloten, waardoor plots de inkomsten enorm dalen. Jan moet Roos ontslagen als er niet snel meer klanten komen en zowel Niko als Maarten willen dit voorkomen. Met hun drietjes zorgen ze ervoor dat jonge klanten ook hun weg vinden naar het café door een Night Tropical te organiseren, met cocktails en luide muziek. De avond is een succes, maar Linda klaagt over de luide muziek. Tijdens de tweede Night Tropical belt Linda de politie en moet Jan uiteindelijk zwichten voor zijn vrouw en blaast hij het project op.

Leen keert na een halfjaar terug uit Spanje en neemt terug haar intrek in het studentenhuis. Omdat Niko ondertussen in haar kamer woont, moet Leen een kamer delen met Evy en dat ziet ze helemaal niet zitten. Wanneer ze merkt dat Niko en Evy het wel héél goed met elkaar kunnen vinden, wil ze de twee absoluut koppelen zodat ze terug een eigen kamer kan krijgen. Ook Maarten wil haar helpen, want als Niko en Evy samen zijn, heeft hij vrij spel bij Roos. Tijdens haar verjaardagsfeestje zorgt Leen ervoor dat zowel Niko als Evy goed gedronken hebben waardoor ze in hetzelfde bed wakker worden. Er is echter niets gebeurd tussen de twee en ze besluiten er niet verder over uit te wijken.

Ondertussen probeert Leen meer informatie los te peuteren bij Niko door stiekem met hem te chatten en zo naar zijn gevoelens voor Evy te polsen. Evy en Niko komen dit al snel te weten en willen Leen een poets bakken door haar wijs te maken dat Evy niet op Niko verliefd is, maar juist op Leen en dat ze daarom zo graag een kamer met haar deelt.

In de Jan en Alleman versiert Maarten een meisje in het bijzijn van Roos en ze reageert heel jaloers. Tegen Niko blijft ze echter beweren dat zij en Maarten gewoon vrienden zijn. Terwijl Maarten alleen aandacht heeft voor iemand anders, groeien Niko en Roos dichter naar elkaar toe en worden ze een koppel. Maarten krijgt het moeilijk en moet aan zijn omgeving toegeven dat hij toch verliefd is op Roos. Hij wil het haar duidelijk maken, maar wil ook de gevoelens van Niko sparen. Uiteindelijk betrapt Niko de twee in het appartement van Jan en maakt hij een einde aan zijn relatie met Roos.

Het gaat niet goed met de Jan en Alleman. De klanten blijven weg en Jan vertelt aan Maarten dat hij Roos of Niko zal moeten ontslaan om kosten te besparen. Bovendien heeft Niko nog steeds zijn loon niet gekregen en blijft hij Jan lastig vallen tot het geld gestort is. Jan begint nadien aan een stiekeme evaluatie van Niko en Roos en laat zelfs de klanten hun zegje doen. Deze nieuwe actie valt niet in goede aarde en Maarten gaat op zoek naar oplossingen om klanten te lokken. Maarten slaagt er uiteindelijk in om een seniorenclub naar de Jan en Alleman te lokken en dat zorgt ervoor dat de zaken weer goed gaat.

Rita wil weten of haar zoon contact zoekt met zijn biologische vader en vraagt aan Niko om het doen en laten van Pierrot neer te schrijven. Pierrot heeft dit al snel in de gaten en confronteert zijn moeder hiermee. Op hetzelfde moment maakt Rob zijn opwachting in het studentenhuis, nu hij opnieuw studeert aan de universiteit van Leuven. Niko geniet met volle teugen van de aanwezigheid van Rob, omdat hij kookt voor de studenten en elke morgen zorgt voor een uitgebreid ontbijt. Niko wil Rob bedanken en besluit samen met Pierrot en Cynthia de officiële doop van Rob te organiseren. Niko heeft echter iets te diep in het glas gekeken en nadien eindigt Rob in het ziekenhuis met een verstuikte voet.

Maarten en Roos stappen uit de Jan en Alleman om hun eigen cateringzaak te beginnen: de Roos Crevette. Ze schakelen de hulp van Niko in om een caravan om te toveren tot een professionele werkplek. Jan houdt de uren van Niko nauwgezet bij, want hij is van mening dat Niko te veel bij Maarten aan de caravan werkt. Tijdens een gezellige avond, maken Niko en Maarten plannen om nog meer zaken te starten en ze hebben iets te diep in het glas gekeken. Roos is het ondertussen kotsbeu om in een caravan te wonen en wil er eigenlijk mee stoppen. Roos maakt een einde aan haar relatie met Maarten en Niko stelt haar voor om in het studentenhuis te komen wonen.

0825-familie6maandag 0
Familie4674
Familie4724
Familie4703
Familie4738
Familie4752
Familie afl4803 02
Familie afl4841 02
Familie afl4847 01
640px-Familie afl4860 02
640px-Familie afl4875 01
Seizoensfinale14

Niko is van mening dat Maarten zijn trots moet inslikken en de eerste stap moet zetten om de ruzie met Roos bij te leggen. Maarten besluit dan toch met de Roos Crevette te stoppen en Niko gaat meteen tot actie over en zet de caravan te koop op het internet. Enkele dagen later is de Roos Crevette verkocht en leggen Maarten en Roos hun ruzie bij. Nadien krijgt Niko het nieuws van Evy en Pierrot te horen dat ze het studentenhuis gaan verlaten. Niko pakt zijn koffers en huurt een studio in Mechelen.

De badkamer van Mieke en Trudy heeft het begeven en Niko wordt door Jan opgetrommeld om deze te herstellen. Mieke en Trudy gaan een weekend op hotel zodat Niko vrij spel heeft, maar nadien wordt duidelijk dat de reparaties langer zullen duren en Mieke begint zich te ergeren aan de constante aanwezigheid van Niko. Bovendien begint Niko zich op zijn gemak te voelen in het appartement en gedraagt hij zich zeer familiair. Trudy merkt echter op dat Niko er goed uit zijn als hij aan het werken is, maar Mieke heeft er geen oog voor en gaat voortdurend in de clinch met hem.

Wanneer het werk er eindelijk opzit, lijkt het beter te gaan tussen Mieke en Niko en de twee komen elkaar nadien nog geregeld tegen. Na een avondje stappen belanden ze met hun tweetjes op het appartement en beginnen ze te kussen. De twee voelen zich aangetrokken tot elkaar en belanden de weken nadien meermaals met elkaar in bed. Niko begint verliefd te worden op Mieke, maar zij vindt hun leeftijdsverschil te groot. Mieke kan echter de aantrekking niet ontkennen en blijft met Niko afspreken. Uiteindelijk besluiten de twee naar buiten te komen als koppel, maar niet iedereen reageert daar even goed op. Bart vindt dat zijn zus in haar ongeluk loopt en Jan besluit Niko op staande voet te ontslaan.

Niko wordt door Veronique benaderd om een videoclip te maken voor MVM. Ze willen hem inschakelen als pianoist, samen met kindsterretje Laura Omloop. Niko gaat in op dit voorstel en werkt samen met Axel een goed idee uit.

Niko zit nog steeds zonder werk, maar ondertussen begint de familie in te zien dat hij en Mieke wel degelijk gelukkig zijn. Linda excuseert zich bij Mieke, omdat ze eerst argwanend reageerde. Maar het is vooral Anna die ontzettend blij is dat haar kleindochter opnieuw het liefdesgeluk gevonden heeft. Ze zet Jan op zijn plaats en zorgt ervoor dat Niko zijn job terugkrijgt binnen het café. Hoewel Jan een probleem blijft hebben met de relatie van Mieke en Niko probeert hij toch zijn ruzie met Niko uit te praten.

Niko stelt Mieke voor om te gaan samenwonen, maar dat idee ziet Mieke nog niet helemaal zitten. Niko begrijpt haar reactie niet en laat een tijdje niets meer van zich horen, tot Mieke een verklaring geeft voor haar gedrag. Ze leggen hun ruzie bij en Niko besluit voorlopig gewoon in zijn eigen studio te blijven wonen.

In de Jan en Alleman maakt plots de halfbroer van Niko zijn opwachting: Steve Schuurmans. De twee hebben elkaar nog nooit gezien om de vader van Niko jarenlang geleden naar Griekenland vertrok. Niko wil niets met Steve te maken hebben, maar tussen Steve en Mieke klikt het dan weer wel. Niko wil niet dat Mieke nog contact heeft met zijn halfbroer, maar ze kan hem overtuigen om naar zijn verhaal te luisteren. Steve blijft een tijdje logeren bij Mieke en dat zint Niko niet helemaal. Niko en Steve gaan samen op stap en Niko komt te weten dat Steve in de problemen zit door schulden. Het is voor Niko en Mieke dan ook even slikken wanneer Steve op een dag verdwenen is met de wagen van Niko en onbereikbaar is.

Vaste stamgast André Beynens is al een tijdje gescheiden en zoekt een nieuwe vrouw in zijn leven. Niko wil hem helpen door een account te maken op een datingwebsite. Het eerste afspraakje loopt echter in het honderd wanneer de vrouw in kwestie meer oog heeft voor Jan dan voor André zelf. Niko komt met het idee om een singles-avond te organiseren in de Jan en Alleman, maar opnieuw heeft dit weinig succes.

Niko en Mieke besluiten dan toch te gaan samenwonen en ze krijgen niet veel later ook gezelschap van Evy. Voor Niko is het even slikken wanneer Evy vertelt dat ze een relatie heeft met een vrouw: Jana Pleysier. Jan vraagt Niko uit over de situatie thuis met Evy en Jana en ook Rita kan haar ongenoegen niet verbergen.

Om even alle stress van de afgelopen weken te vergeten, willen Mieke en Niko op reis vertrekken. Niko wil hiervoor een camionette kopen en opknappen zodat ze samen een rondreis kunnen doen. Mieke is hier eerst niet voor te vinden, maar Niko kan haar toch overtuigen om voor een avontuurlijke vakantie te kiezen. Niko kan een koopje op de kop tikken via een oude kennis: Glenn De Bock. Niko mag zelfs de garage van Glenn gebruiken om de camionette volledig op te knappen.

Het wordt al snel duidelijk dat Glenn en zijn kompanen met louche zaken bezig zijn in de garage en ze willen zelfs de hulp van Niko inschakelen om hun vuile werk op te knappen. Niko gaat niet akkoord en besluit afstand te nemen van Glenn, maar ze besluiten hem op te zoeken in de Jan en Alleman om hem te bedreigen. Glenn probeert zelfs Mieke te gebruiken en gaat haar opzoeken in haar appartement om Niko onder druk te zetten. Het komt tot een gewelddadige confrontatie, waarbij Niko zwaar gekwetst wordt aan zijn hand.

Niko leest in de krant een artikel over een ramkraak en meteen gaat er een belletje rinkelen. Glenn blijft Niko bedreigen en hij besluit om alles op te biechten aan Mieke. Niko stapt naar de politie met zijn verhaal en inspecteur Anita Degeling neemt de zaak voor haar rekening. Glenn probeert ondertussen Niko om te kopen met zwijggeld, maar Niko wil het geld niet aannemen. Glenn gaat over tot meer drastische maatregelingen en probeert Niko en Mieke omver te rijden met zijn auto. Niko besluit toe te geven aan de dreigementen van Glenn om Mieke te beschermen en krijgt een opdracht van hem. Hij moet Glenn helpen met een overval. De politie wordt echter ingeschakeld en ze kunnen Glenn oppakken.

De schrik bij Niko en Mieke is groot wanneer ze het nieuws horen dat Glenn is kunnen ontsnappen. De politie besluit Mieke en Niko onder politiebewaking te plaatsen en net op dat moment keert Steve terug om zijn excuses aan te bieden. Niko besluit Steve te vergeven en licht hem in over de voorbije gebeurtenissen. Wanneer Niko en Mieke groen licht krijgen van de politie om hun leventje terug verder te zetten, wordt Mieke ontvoerd door Glenn. Niko krijgt een telefoontje van Glenn met de boodschap dat hij Mieke zal vermoorden als hij zichzelf niet komt overgeven.

Familie afl4886 06
Familie afl4938 03
Niko en Mieke kussen
Familie afl4961 01
Steve&Niko
Familie afl4994 05
Familie afl4997 04
Familie afl5019 01
Familie afl5078 03
Seizoensfinale12

Niko komt aan in de verlaten fabriek. Hij en Mieke worden bedreigt door Glenn en hij wil ze alletwee doodschieten. Gelukkig komt Steve Schuurmans op tijd aan om de twee te redden. Steve schiet Glenn in de schouder en ze kunnen hem overmeesteren. Niko is Steve enorm dankbaar voor het redden van zijn vriendin.

Na de hele affaire vertrekken Mieke en Niko voor een tijdje naar Ibiza. Als teken van dank mag Steve intussen op het appartement blijven wonen. Steve maakt het bond en organiseert er een wild feestje, waarbij ondermeer de lievelingszetel van Mieke sneuvelt. Niko is razend en eist dat Steve de kosten voor de nieuwe zetel op zich neemt. Ook wilt hij dat zijn halfbroer een job zoekt. Na enkele jobs te hebben uitgeprobeerd, begint Steve uiteindelijk een reisbureau samen met de hulp van Mieke. Niko is eerst eerder twijfelachtig maar moet later toegeven dat zijn broer eindelijk zijn ware roeping heeft gevonden. Niet veel later gaat Niko naar Bulgarije om de hotels te gaan inspecteren die Steve wil gebruiken voor zijn skireis.

Na zijn thuiskomt maken Steve en Mieke alles klaar voor de start van de skireis. Steve wil graag dat er nog een tweede persoon meegaat op reis omdat er twee bussen zullen rijden en er een grote groep is. Niko probeert opnieuw verlof te vragen aan Jan Van den Bossche maar deze keer weigert hij. Niko moet op het café kunnen letten tijdens de repetities van zijn toneelstuk. Niko is enorm teleurgesteld maar Mieke besluit om in zijn plaats te gaan. Ondertussen zorgt Niko voor de voorbereidingen van de première van het toneelstuk van Herman Ral. Niko zorgt voor de decors en de belichting.

Terwijl Niko definitief bij Mieke komt wonen, krijgt Steve het appartement van Niko ter beschikking. Steve is hier helemaal niet tevreden mee en niet veel later vertrekt Steve opnieuw op skireis. Wanneer hij een week later terugkeert, heeft Mieke zijn koffers al klaargezet. Steve is boos en probeert ruzie te stoken tussen haar en Niko.

Ondertussen krijgt Mieke ook verschillende rare telefoontjes. Eerst krijgt ze enkele hijgtelefoons en later ook met reclame voor een erotische massage. Mieke verdenkt al snel Steve van stalking en Niko gaat met hem praten. Steve ontkent alles en is ontzettend boos op zijn broer maar Niko weet niet dat Steve toch achter de stalking zit en hem aan het beliegen is.

Guido Van den Bossche loopt al enkele dagen ongelukkig rond en hij vertelt aan Niko dat hij gepest wordt door twee klasgenoten. Niko vertelt alles aan Jan die op zijn beurt raad probeert te geven. Guido vertelt ook aan Niko dat hij verliefd is op een meisje uit zijn school Charlotte Kennis. Niko geeft hem de goede raad om eens met haar af te spreken.

Het conflict tussen Mieke, Niko en Steve komt tot een hoogtepunt en Niko probeert zijn halfbroer terug te herenigen met Mieke. Het komt tot een pijnlijke confrontatie wanneer Steve wordt aangereden door een auto. Hij belandt in het ziekenhuis in kritieke toestand en Niko voelt zich enorm schuldig.Niko is kapot van verdriet en steekt de schuld op Mieke. Mieke probeert opnieuw toenadering te zoeken, maar ze wordt afgewezen door Niko. Door niet naar de begrafenis van Steve te gaan, maakt ze het alleen maar erger. Uiteindelijk komt alles terug in orde wanneer Niko erachter komt dat zijn broer wel degelijk achter de stalking zit.

Op een dag krijgt Niko plotseling een vreemde vraag van Evy Hermans. Ze vraagt hem namelijk of ze zaaddonor wil zijn. Niko ziet dit niet zitten maar bedenkt zich uiteindelijk nadat hij te weten komt dat Mieke het wil aanvaarden. Zowel Evy als Jana zijn in de wolken met dit nieuws en ze beginnen meteen met de voorbereidingen. Niko laat zich testen in het ziekenhuis en wordt gezond verklaard.

De volgende dagen komen Niko en Evy samen voor het donorschap maar wanneer Evy het via de natuurlijke manier wil doen, schrikt dat Niko af. Hij wil Mieke niet bedriegen maar Evy stelt hem gerust dat het op een technische manier zal gebeuren. Toch ontstaat er passie tussen de twee en ze gaan enkele keren met elkaar naar bed. Niko voelt zich schuldig en wanneer Mieke begint te vermoeden dat er iets aan de hand is, besluit hij om met heel het donorschap te stoppen. Evy is woedend en het zorgt ervoor dat Jana een einde maakt aan de relatie omdat Evy toegeeft dat ze iets voelt voor Niko.

Niko blijft afspreken met Evy en Mieke begint achterdochtig te worden. Wanneer de waarheid aan het licht komt, probeert Mieke een afspraak te maken met Niko. Ze laat Niko namelijk ook omgaan met Evy. Niko weet niet meteen wat hij moet doen maar blijft zowel Mieke als Evy zien.

De hele familie Van den Bossche begint zich tegen Niko te keren. Vooral Bart Van den Bossche en Jan Van den Bossche steunen Mieke in deze moeilijke tijd. Het komt tot een conflict tussen Niko en Bart waarbij Niko hem een slag in het gezicht geeft. Na heel de situatie kan Niko nog steeds niet kiezen maar het is uiteindelijk Evy die de keuze maakt door het uit te maken met Niko.

Mieke en Niko zijn weer terug een echt koppel maar de ruzie tussen Bart en Niko blijft over hun geluk hangen. Mieke wil dat Niko zijn verontschuldigingen aanbiedt en nadat Niko een brief geschreven heeft, besluit Bart hem te vergeven. Toch blijft het liefdesgeluk van het koppel weer niet duren want Mieke besluit om het uit te maken met Niko. Ondanks hun relatiebreuk, blijven ze goede vrienden en ze zien elkaar nog regelmatig. Hierdoor begint Niko weer iets te voelen voor Mieke, maar hij wordt al snel op de vingers getikt door Jan, die niet wil dat hij zijn dochter nog eens 'pijn' doet.

Nu het uit is met Mieke, komt Niko nog enkel in het café in beeld. Rita Van den Bossche wil haar aandelen in de Jan en Alleman verkopen en Niko ziet het wel zitten om mede-eigenaar te worden, dit tegen de zin van Jan. Rita verkoopt een deel dan toch aan Niko, die vanaf nu wel degelijk iets te zeggen heeft in het café. Wanneer Bart dringend werk zoekt en door Jan wordt aangenomen in het café, heeft Niko er een 'collega' bij.

Jan weigert om Guido op vakantie te laten gaan met Charlotte. Niko vindt dat hij ouderwets is en spreekt hem hierover aan, waarna hij telkens hetzelfde antwoord krijgt: "Niko, moeit u nie!" Niko vindt toch dat hij Guido en Charlotte moet helpen om Jan te overtuigen. Tijdens de seizoensfinale is ook Niko aanwezig op het buurtfeest. Samen met Evy en Stefanie Coppens staat hij achter de bar in de feesttent. Hij verzorgt ook de karaoke.

Familie afl5109 04
Familie afl5115 02
Veiling
Familie5168
Familie 5171 02
640px-Familie afl5203 01
Mieke & Niko4
640px-Familie 5261 08
Familie 5300 002
Familie 5301 003
Vijf-cliffhangers-in-seizoensfinale-familie-id5785810-620x400

Wanneer Mieke Van den Bossche de knappe Gunther Poucke leert kennen sporen Niko en Evy Hermans haar aan om met hem af te spreken. Wanneer het uiteindelijk tot een afspraakje komt en blijkt dat Gunther bij Mieke is blijven slapen, blijkt Niko toch een beetje jaloers. Het blijft uiteindelijk maar bij één afspraakje omdat Gunther het redelijk vreemd vindt dat Mieke nog zoveel omgaat met haar ex-vriend.

Ondertussen ondervindt Niko spanningen tussen Jan Van den Bossche en Linda Desmet. Hij geeft Jan dan ook de goede raad om meer aandacht te besteden aan zijn vrouw. Niko raakt goed bevriend met de homoseksuele Zjef De Mulder, de nieuwe medewerker in de Foodbar. Wanneer ze samen over straat lopen worden ze het slachtoffer van gay-bashing. Aanvankelijk denkt Niko dat de aanvallers hem viseerden omdat hij enkele van hen herkende uit zijn wilde jeugdjaren. De vechtpartij laat Niko niet los en hij besluit de daders op te sporen. Uiteindelijk worden de daders opgepakt.

Niko wil meer klanten naar het café lokken en besluit flyers te drukken. Dit blijkt een groot succes en Jan Van den Bossche is dan ook blij met de grote omzet die hij draait. Al heeft hij zijn bedenkingen bij het cliënteel dat Niko aantrekt. Wanneer hij één van Niko's flyers in handen krijgt weet hij al snel waarom zijn café de laatste tijd zoveel holebi's aantrekt. Niko had op de flyers laten drukken dat het café 'gay-friendly' is. Jan vind dit een beetje van het goede teveel en het komt tot een meningsverschil tussen Niko en hem.

Niko wordt op een ochtend bij Evy Hermans en Mieke Van den Bossche gevraagd. Zij besluiten om samen een huis te kopen en zoeken nog iemand die samen met hen in Evy's droomhuis wil investeren. Niko besluit hierop in te gaan en zoekt samen met Evy en Mieke nog een vierde kandidaat om zich mee in het avontuur te storten. Arno Coppens en Zjef De Mulder zijn twee pottentiele kandidaten. Nadat zij alletwee een 'stage' van enkele dagen in Mieke's appartement hebben volbracht kiezen Evy, Mieke en Niko voor Zjef.

Al snel staan de twijfels toe wanneer er een discusie ontstaat omtrent de inrichting van het huis en wanneer Evy verkondigt dat zij meer beslissingsrecht heeft omdat zij het meeste geld in het huis steekt. Uiteindelijk wordt alles uitgepraat. Tijdens de openbare verkoop gaan het viertal serieus over hun budget maar uiteindelijk wordt het huis toch aan hen verkocht. Zij gaan meteen naar de Jan en Alleman om dit goed nieuws aan Jan te vertellen...

Evy, Mieke, Niko en Zjef stellen vast dat ze erg afhankelijk zijn van materiële dingen en besluiten een weddenschap aan te gaan. Als ze toch datgene doen wat ze in huis niet mogen doen moeten ze 300 euro betalen aan elkaar. De weddenschap verloopt niet van een leien dakje. Zjef komt te laat op zijn werk en de afspraken tussen Mieke en Linda Desmet lopen helemaal in het honderd. Mieke, Niko en Zjef willen de weddenschap gewoon stoppen, maar Evy wilt verder doen. Hierdoor krijgen Mieke, Niko en Zjef ruzie met Evy. Evy besluit dan toch maar om de weddenschap te stoppen. Alles komt weer goed tussen de vier vrienden.

Niko krijgt terug gevoelens voor Mieke Van den Bossche wanneer ze een relatie begint met de verschrikkelijk jaloerze Sébastien. Niko ziet dat Mieke in haar ongeluk aan het lopen is en hij probeert dit aan haar verstand te brengen. Wanneer deze relatie stukloopt, besluiten Mieke en Niko om terug aan hun gevoelens toe te geven.

Wanneer Niko in een verstrooide bui bijna een ongeval veroorzaakt krijgt hij af te rekenen met een de agresieve chauffeur Erik Gevaert. Gevaert viseert Niko en komt hem uitdagen in de Jan & alleman. Hij takelt Niko's auto ook meerdere malen toe. Niko doet aangifte bij de politie maar die kunnen niks doen zonder bewijzen. Niko besluit het heft in eigen handen te nemen en hij gaat Gevaert uitdagen bij hem thuis. Wanneer hij niet toehapt besluit Niko het anders aan te pakken. Hij zorgt ervoor dat Gevaert tegen zijn auto knalt. Maar dat komt hem zuur op te breken wanneer Gevaert hem enkele rake klappen verkoopt. De politie kan Gevaert echter oppakken en hij moet Niko een fikse schadevergoeding betalen.

Later komt het tot een conflict tussen Niko en Evy Hermans wanneer Niko niet wil meedoen aan haar 40 dagen zonder vlees. Ook geeft hij Guido Van den Bossche goede raad en helpt hij hem in zijn plan om zich voor te bereiden op zijn eerste keer met Charlotte Kennis. Samen met Jan Van den Bossche wil hij ook de vrouwen tips geven over zelfverdediging wanneer verkrachter Danny Buytaert uit de gevangenis ontsnapt. Mieke wordt bijna één van zijn slachtoffers, maar kan ontsnappen.

Niko komt met het idee om pokeravonden te organiseren in de Jan en Alleman. Jan is eerst sceptisch, maar na het succes van de eerste pokeravond, denkt hij een goudmijn gevonden te hebben. Er komen al snel klanten die voor geld willen pokeren, en ook Zjef De Mulder komt in de verleiding. De komende weken is Zjef helemaal in de ban van het pokeren en dat is Niko niet ontgaan. Hij probeert op allerlei manieren Zjef van zijn verslaving te helpen. Op een dag komt er ook een inspecteur van de kansenspelcommissie langs die Jan een grote boete geeft.

Omdat Mieke en Niko opnieuw een koppel zijn, en er daardoor een kamer vrijgekomen is, gaan de vier vrienden op zoek naar een nieuwe huisgenoot. Die vinden ze in Bas Van Opwyck, een 22-jarige student fotografie die zichzelf voordoet als Thomas Feyaerts. Bas doet echter zeer geheimzinnig en zowel Evy als Zjef vertrouwen hem niet helemaal. Niko gelooft zijn huisgenoten niet en ziet in Bas een goede vriend.

De relatie tussen Niko en Mieke bereikt een hoogtepunt wanneer Niko besluit haar ten huwelijk te vragen in het bijzijn van haar familie en vrienden. Mieke zegt ja.

Familie 5326 007
S24e009 04
S24E021 09
Familie 5350 002
5365-44
Afl54 13
640px-Familie 5392 002
Familie 5405 003
Huwelijknicomieke
Familie 5421 01
Familie 5437 001
Familie 5437 002
Familie 5451 04
Familie 5456 001
Familie 5462 01
Familie 5478 003
Familie 5489 002
Familie 5488 002
Familie 5525 005
Familie 5544 003

Niko en Mieke Van den Bossche vieren hun verloving in de Jan en Alleman tot Evy Hermans een telefoontje van Hannah Van den Bossche krijgt. Op de modeshow van Vero Bello is er een tweede Thomas Feyaerts opgedoken en de andere Thomas is een bedrieger die eigenlijk Bas Van Opwyck heet. Niko, Mieke, Evy en Zjef De Mulder gaan meteen naar huis om die valse Thomas aan te pakken. Bas vertelt dat hij geïnteresseerd was in het verhaal van de echte Thomas en biedt zijn verontschuldigingen aan. Hij pakt zijn spullen en vertrekt. Nadien blijft de echte Thomas nog even om zijn verhaal te vertellen. En zo ontdekken de vier vrienden dat Thomas eigenlijk de kleinzoon van Jan Van den Bossche is.

Twee maanden later. De voorbereidingen van het huwelijk verlopen zeer stroef. Ze vinden geen goede datum en bovendien is Mieke van mening dat Niko er zich te weinig van aantrekt. Wanneer Niko belooft om eindelijk eens werk te maken van hun huwelijk, wordt hij constant afgeleid en komt er niets van in huis. Mieke is teleurgesteld en dat heeft een slechte invloed op haar humeur. Ook de stress die erbij komt kijken, doet haar geen goed. Na allerlei vragen uit hum omgeving, slagen Niko en Mieke er eindelijk in om een datum vast te leggen: ze zullen trouwen op 19 december.

Er gaan weer verschillende dagen voorbij en Niko en Mieke staan nog steeds geen stap verder bij hun voorbereiding. Mieke is duidelijk gestresseerd en daarom doet Niko een belofte: hij zal de organisatie van de trouw helemaal op zich nemen, zodat Mieke zich geen zorgen meer hoeft te maken. Mieke laat haar dat geen twee keer zeggen, en legt hierdoor alle druk op Niko's schouder. Het wordt al snel duidelijk dat Niko er in zijn eentje ook weinig van bakt. Hij probeert de hulp van Linda Desmet in te schakelen, maar Linda wil dat Niko het alleen doet. Niko begint dan maar vol goede moed aan de organisatie, en vraagt aan Hannah Van den Bossche of ze de trouwjurk van Mieke wil ontwerpen.

Terwijl de organisatie van het huwelijk blijft aanslepen, probeert Niko zijn goede vriend Maarten Van den Bossche bij te staan tijdens een moeilijke periode. Ze hebben het lichaam van Roos Sterckx gevonden en Maarten kan dit verlies maar moeilijk verwerken. Niko wil samen met Jan Van den Bossche een herdenkingsdienst voor Roos organiseren, maar Maarten wil hier niets van weten. Op aanraden van Leen Van den Bossche gaat Niko nog eens op bezoek bij Maarten om te praten.

Niko komt in de Jan en Alleman een oude bekend tegen: Jurgen Dens, met wie hij nog samen in de klas heeft gezeten. Jurgen was vroeger een gothic met weinig ambitie, maar is nu uitgegroeid tot een succesvolle zakenman. Niko stelt zijn eigen carrière in vraag en panikeert wanneer Jan hem officieel als opvolger aanduidt. Niko wil hogerop in het leven en niet altijd achter de toog van de Jan en Alleman blijven staan.

Het komt al snel tot een volgende ontmoeting tussen Niko en Jurgen, en Jurgen vertelt meer over zijn bedrijfje. Hij koopt oude huizen op, en renoveert ze om ze nadien met winst te verkopen. Niko is enorm geïnteresseerd en wil enkele dagen meehelpen. Hij krijgt enkele dagen verlof van Jan Van den Bossche, al denkt hij dat Niko op zoek is naar een woning voor hem en Mieke.

Niko leert de werkmannen van Jurgen kennen, en vormt meteen een speciale band met Bodé Ouattara. Toch merkt Niko dat niets alles koosjer is. Vele werkmannen zijn namelijk illegaal in het land, waaronder ook Bodé en zijn vader Dieumerci Ouattara. Bovendien laat Jurgen de mannen veel te hard werken, en durven ze niet tegenspreken. Niko wil zijn nieuwe vrienden een hart onder de riem steken, en nodigt ze uit voor een etentje in de Jan en Alleman. Enkele dagen later merkt Niko dat de stemming zeer bedrukt is op de werf van Jurgen. Daarnaast vertelt Jurgen dat hij zijn hulp niet meer nodig heeft, en dat vindt Niko maar vreemd.

Tijdens de dansmarathon in de Jan en Alleman vertelt Maarten Van den Bossche dat hij Jurgen een lijk heeft zien dumpen in het kanaal. Niko vreest meteen het ergste en confronteert Jurgen met de feiten. Na lang aandringen, geeft Jurgen toe dat Dieumerci een ongeval heeft gehad en op slag dood was. Niko twijfelt om naar de politie te gaan, maar zowel Mieke als Maarten vinden dat hij Jurgen moet aangeven. Tot Jurgen er plots vandoor is gegaan. De werkmannen, waaronder Bodé, zitten nu zonder werk en daarbovenop zit Bodé zonder logeerplaats. Niko biedt hem een slaapplaats aan bij hem thuis en zoekt ondertussen naar een oplossing om Bodé in het land te kunnen houden.

Terwijl Niko zich volledig stort op de voorbereiding van zijn huwelijk met Mieke, moet hij een manier vinden om Bodé een goede toekomst te bieden. Dit lijkt niet zo simpel als verwacht want Bodé krijgt geen verblijfsvergunning. Thomas Van den Bossche komt met het idee om een hulpfonds op te richten zodat Bodé een boerderij kan starten in zijn dorpje in Afrika. Bodé vertrekt en Niko heeft het moeilijk met het afscheid. Niko gedraagt zich na het vertrek van Bodé zeer vreemd en Mieke vreest dat hij niet langer wil trouwen. Maar Niko heeft stiekem het perfecte huwelijk in elkaar gestoken met financiële hulp van Rita Van den Bossche.

Wanneer de huwelijksdag aangebroken is, lijkt het meteen in het honderd te lopen. Mieke en Niko komen aan bij het stadhuis, maar krijgen bezoek van de politie. Ze nemen Niko mee voor een verhoring over de praktijken van Jurgen Dens. Niko vertelt de waarheid tegen de politie en hij wordt opnieuw vrijgelaten zodat hij alsnog met Mieke kan trouwen. De dag verloopt vervolgens zonder enige problemen en de twee stappen in het huwelijksbootje. Mieke valt van de ene verrassing in de andere en ze sluiten de dag met een ballonvaart. Nadien vertrekken ze voor vier dagen op huwelijksreis naar Berlijn.

Vier dagen later valt hun thuiskomst juist op het foute moment. Niko moet nog eventjes de deur uit omdat hij zijn portefeuille vergeten is op de luchthaven en ondertussen kantelt er een vrachtwagen met een giftige stof. Iedereen moet binnen blijven omdat er gevaar is voor besmetting. Mieke is doodongerust omdat ze Niko niet kan bereiken en vreest het ergste. Niko kon echter op tijd onderdak zoeken en wanneer de quarantaine opgeheven is, keert hij terug naar huis.

De laatste weken, en zelfs maanden, voelt Niko zich niet meer gelukkig als barman in de Jan en Alleman. Hij wil een nieuwe uitdaging, maar durft Jan Van den Bossche niet op de hoogte te brengen. Mieke maakt zich zorgen over haar echtgenoot, en probeert hem aan te sporen om gewoon eerlijk tegen haar vader te zijn. Niko gaat ondertussen op zoek naar ander werk, maar dat verloopt niet van een leien dakje. Hij heeft geen diploma of relevante ervaring, maar wil vooral werk verrichten waardoor hij iets betekent voor de wereld. In de Jan en Alleman komt hij in contact met Cis Moens en Niko gaat zo aan de slag als straathoekwerker. Hij moet het nieuws aan Jan vertellen en stopt met zijn werk in het café.

De week nadien is Niko op van de zenuwen voor zijn eerste werkdag als straathoekwerker. Maar zijn eerste dag is geen groot succes. Hij probeert een bende van hangjongeren in het oog te houden op een pleintje, maar ze zijn zeer wantrouwig tegenover Niko. Wanneer er een gevecht plaatsvindt, probeert Niko tussenbeide te komen, maar dat wordt hem niet in dank afgenomen. Musto - de leider van de bende - vraagt zich luidop af wat Niko van plan is. Ze willen hem testen als straathoekwerker en vertellen luidop over hun plannen om een nachtwinkel te overvallen. Niko zit in een tweestrijd. Belt hij de politie of blijft hij loyaal aan de jongeren? Cis Moens geeft Niko het advies om niets te doen, want ze willen hem alleen maar testen. Musto en zijn vrienden beginnen Niko steeds meer te vertrouwen en Niko gaat een stapje verder. Hij wil de jongens helpen door een voedseluitdelingsplan op te stellen. Met restjes uit de Foodbar, kunnen ze een zakcentje verdienen door het eten te verkopen aan de mensen uit de buurt.

Na zijn succes met Musto en zijn makkers, gaat Niko verder met zijn volgende project: Nena De Vriendt. Nena is een twintigjarig meisje dat noodgedwongen als prostituee aan de slag moet om te overleven op straat. Niko probeert voor haar opvang te zoeken wanneer ze uit het kraakpand gezet wordt en gaat bovendien op zoek naar haar moeder, die Nena als baby afgestaan heeft. Samen met Evy Hermans probeert hij de verleden van Nena te onderzoeken en hij komt te weten dat haar moeder waarschijnlijk in de omgeving van Gent woont. Ondertussen neemt Nena eventjes haar intrek in het huis van de 'friends', maar niet iedereen is hiermee akkoord. Zjef en Thomas vinden het niet kunnen dat Niko het niet eventjes besproken heeft met zijn huisgenoten. De volgende dag gaan Niko en Nena naar Gent waar hij haar in contact brengt met haar moeder Gina. Zij is echter allesbehalve blij om haar verloren dochter terug te zien en maakt dit al snel duidelijk. Nena is diep gekwetst en is razend op Niko. Ze is de volgende morgen met de noorderzon verdwenen en heeft bovendien geld van de huisgenoten gestolen.

Mieke Van den Bossche komt te weten dat haar jongere broer Guido Van den Bossche met een dilemma zit. Zijn vriendinnetje Emma Verdonck is namelijk zwanger, maar zij wil een abortus laten uitvoeren. Mieke denkt opnieuw aan haar eigen kinderwens en stelt aan Niko een belangrijke vraag. Wat als zij nu eens het kindje van Guido en Emma adopteren? Niko vindt het een vreemd voorstel van zijn vrouw en overlegt dit met Maarten Van den Bossche. Mieke wil echter doodgraag opnieuw mama worden en ook Niko heeft een kinderwens. Hij stelt voor om dit nog eens met Guido en Emma te bespreken, maar vreest voor hun antwoord. De twee denken er over na, maar besluiten toch het kindje zelf te houden. Niko stelt Mieke voor om een adoptie op te starten, maar Mieke voelt zich nog niet klaar voor deze grote stap en is vooral bang voor een nieuwe teleurstelling. De twee besluiten te wachten tot er een beter moment komt.

Niko en de andere huisgenoten komen in een serieus conflict terecht met Zjef De Mulder wanneer die terug begint te gokken. Hierdoor krijgt Zjef een berg schulden, waardoor hij zelf zijn bijdrage van de huur niet kan betalen. Zjef is bovendien verschrikkelijk humeurig en kan de goede raad van zijn vrienden niet meer horen. Het komt tot een pijnlijke confrontatie tussen Niko en Zjef waarbij Niko zich amper in bedwang kan houden. Zjef vertrekt en scheidt zich af van zijn vrienden. Tot Niko enkele dagen later Zjef tegenkomt op straat en beseft dat hij al die tijd op straat geslapen heeft. Niko heeft medelijden en neemt Zjef terug mee naar huis. Samen met Rudi Verbiest willen ze Zjef beter in het oog houden zodat hij niet opnieuw vervalt in zijn gokverslaving.

Via zijn straathoekwerk komt Niko in het snookercafé De Komma terecht. Groot is zijn verbazing wanneer hij Maarten Van den Bossche achter de toog ziet staan. Maarten is er undercover in verband met een geheime zaak van Faroud Kir. Maarten wil dat Niko zijn mond houdt, omdat niemand mag weten dat hij een geheime missie heeft. Niko heeft het moeilijk om dit tegen Mieke te verzwijgen en dat zorgt voor misverstanden. Zeker wanneer Niko en Evy een emotioneel gesprek hebben met elkaar, en Mieke vreest dat de twee opnieuw een affaire hebben.

Na de plotse dood van zowel Bart Van den Bossche als Thomas Van den Bossche heeft heel de familie Van den Bossche het ontzettend moeilijk. Niko moet zijn vrouw steunen nu haar broer dood is, en ook Jan Van den Bossche kan het nieuws moeilijk verwerken. Niko springt terug bij in de Jan en Alleman terwijl Jan zijn verdriet probeert te verwerken. Nadien krijgen Niko en co toch nog goed nieuws te verwerken wanneer Evy Hermans meedeelt dat ze zwanger is.

Familie s25 5549 001
Familie s25 5559 003
59816728
Image46-305exrbw2stpu1x9s44d8q
Image45-305exqtspmoypuxs8ndqtm
60235653
60235635
60480255
Image1-305xwbxibwndhcav8n8wzu
Familie 5613 002-30b8n2xy8aeikhgyjos2kq
Familie 5613 006-30b8n3bir602wmpkpac1e2
311755022750d47a238ee734296e3942
Familie 5617 002-30cuilj1umxyzxtwndh5oq
Familie 5622 002-30ehzt81nond5ckr1zfi16
Familie 5628 003-30gmcqlc2i7k9k2lpv73ey
Familie 5634 001
4286f38ea6b9010a5e0262b3e5108f0f
Familie 5688 002
Familie 5692 002
Familie 5697 004
Familie 5709 003
Familie 5716 001
Familie 5719 004
Familie 5724 004
Familie 5728 002
Familie 5743 002
Aflevering 5756-6
Familie 5766 001
Familie afl5768 163
AAhMbLg

Niko en Mieke Van den Bossche krijgen Linda Desmet over de vloer die vertelt over het slippertje dat Mathias Moelaert begaan heeft met Trudy Tack de Rixart de Waremme. Ondertussen denken Niko en de andere huisgenoten er over na om de leeggekomen kamer van Thomas verder te verhuren en op vraagt van Evy Hermans neemt Simon Feyaerts zijn intrek in het huis. Niko plaagt zijn goede vriendin maar al te graag met het feit dat ze misschien een oogje heeft op Simon.

Twee maanden later

Niko springt terug geregeld in bij de Jan en Alleman omdat Jan Van den Bossche geregeld voor zijn dochter Leen Van den Bossche wil zorgen nu Faroud Kir opgepakt is. Leen zoekt ook steun bij Niko en de andere friends en samen proberen ze het geheim van Farouds arrestatie te ontrafelen, maar het is vooral Evy die zich persoonlijk met het mysterie bezighoudt. Niko moet er ook zijn voor Mieke Van den Bossche want zij heeft het gevoel dat alle problemen van de familie op haar nek terechtkomen.

Niko wil de problemen van toekomstige ouders Guido Van den Bossche en Emma Verdonck oplossen wanneer ze met een probleem zitten. Ze kunnen namelijk niet kiezen tussen Frank Verdonck of Jan als peter van hun kindje. Niko stelt voor om gewoon twee peters te nemen.

Mieke en Niko belanden in een serieuze discussie door een gemene opmerking van Niko. Hij beschuldigt Mieke ervan te veel tijd in haar werk te steken, waardoor ze niet veel tijd met elkaar kunnen spenderen. Bovendien vult Niko achter haar rug een enquête in over haar werk en is Mieke niet te spreken over zijn antwoorden. Zijn acties hebben wel een positief gevolg want Mieke heeft een reis naar de Ardennen gewonnen voor 4 personen en ze vergeeft Niko. De twee vertrekken uiteindelijk samen met Evy en Zjef De Mulder voor een week naar de Ardennen.

In de Ardennen stapelen de geheimzinnigheden zich op wanneer ze een creepy gast tegen het lijf lopen in een tankstation en nadien ook in het bos. Daarnaast is de chalet allesbehalve netjes en totaal niet wat Mieke verwacht had. Ze wil het liefst terug naar huis gaan, zeker wanneer er nog meer geheimzinnige dingen gebeuren. Het licht dat plots uitgaat, haar koffer dat verdwijnt... Pas na enkele dagen komt Mieke via Evy te weten dat het allemaal een complet is van Niko, om het leven van Mieke terug wat spannender te krijgen. Mieke wil Niko zelf terug beetnemen door te doen alsof ze overvallen worden in een winkeltje. Niko geeft toe dat alles opgezet spel was en de vier vrienden proberen hun laatste dag nog extra gezellig te maken.

Hun weekend in de Ardennen kent toch nog een verrassende afloop. Mieke, Niko, Zjef en Evy vinden een Franstalige tiener terug in hun chalet en komen te weten dat hij al 2 dagen bij hen verblijft. Niet veel later nadat de jongen wegloopt, komt de politie bij de friends terecht. Wanneer de inspecteur bloed terugvindt, arresteert hij hen op verdenking van moord. Na de ondervragingen beseft de politie dat ze op een verkeerd spoor zitten en de friends onschuldig zijn. Ze keren terug naar huis.

Niko komt na vele maanden prostituee Nena De Vriendt, die zichzelf nu Angel noemt, terug tegen. Hij merkt meteen op dat de oude bekende gewond is en schakelt dokter Leen Van den Bossche in. Nena wordt geslagen door haar pooier en Niko besluit hem aan te pakken. Pas nadien komt Niko te weten dat hij de verkeerde persoon aangepakt heeft, namelijk Vic Van Paemel, de vriend van Nena. Het is zijn vader, Maurice Van Paemel die gewelddadig is en met vieze zaakjes bezig is. Terwijl Niko naar een oplossing zoekt om de twee te helpen, zorgt hij ervoor dat Nena bij Leen kan blijven logeren. Ze slaat echter op de vlucht om Vic te sparen. Na enkele dagen vindt Faroud Kir Nena terug en pakt hij Vic op om hem te ondervragen.

Faroud en Pieter Brinck beseffen dat Vic helemaal niet op de hoogte is van de praktijken van zijn vader en ze stellen hem voor om mee te werken aan de zaak. Samen lukt het hen om Maurice op heterdaad te betrappen tijdens een transactie van vrouwen. Hij bekent al zijn misdaden. Ondertussen beslissen Vic en Nena met hun nieuwe identiteit een nieuw leven te beginnen in Portugal.

Ondertussen staat zijn huwelijk van Mieke zwaar op het spel omdat zij het gevoel heeft dat Niko haar al wekenlang verwaarloosd. Zeker wanneer Mieke het moeilijk heeft met de miskraam van haar beste vriendin Evy. Ze verwijt Niko dat hij nooit tijd vrijmaakt voor haar. Bovendien wordt Niko op het matje geroepen door Cis Moens. Niko besluit zijn ontslag te geven omdat hij het beu is dat hij nooit tussenbeide mag komen.

Zijn ontslag houdt Niko echter niet tegen om terug de straten op te gaan. Hij komt enkele dakloze mensen, waaronder Max en oude bekende Dean, tegen en krijgt te horen dat ze op zoek zijn naar een nieuw kraakpand. Niko beslist hen te helpen door mee te zoeken naar leegstaande gebouwen. Ondertussen biedt hij Dean tijdelijk onderdak aan om te voorkomen dat hij hervalt in zijn drugsverslaving. Dean kan het niet laten om op zoek te gaan naar pillen in Mieke's werktas en deze in te nemen. Wanneer blijkt dat Dean gestorven is aan een overdosis van deze pillen, slaat Mieke in paniek. De medicatie die hij ingenomen had, had Mieke zonder voorschrift gekocht bij de apotheker én zou bij de patiënt zelf moeten blijven. Mieke gaat vrijuit maar krijgt bezoek van Deans vader, die haar beschuldigt van moord op zijn zoon. Mieke geeft Niko de schuld van alles en is het beu dat hij altijd de grote wereldverbeteraar wil uithangen.

Niko gaat verder op zoek naar een kraakpand voor Max en co. Hij komt echter terecht bij Brouwerij Struyvens, een vroegere brouwerij die te koop staat. Niko wordt er betrapt door Gust Stuyvens die zijn brouwerij moest failliet laten verklaren. Niko is alvast geïnteresseerd in de zaak en ziet het wel zitten om deze over te nemen. Mieke vindt het een verschrikkelijk idee om een failliete zaak over te nemen, maar Niko is ervan overtuigd dat hij er terug een bloeiende brouwerij van kan maken.

Niko legt de bezorgdheden van Mieke naast zich neer en gaat er volledig voor met de hulp van Gust. Mieke blijft haar twijfels hebben, maar kan niet anders dan haar man steunen. Zelf droomt ze luidop van een Bed & Breakfast in de gebouwen van de brouwerij. Niko gaat enkele cafés af om zijn bier te promoten, maar Jan Van den Bossche komt in de problemen met zijn brouwer Marcel wanneer hij Niko's gebrouwde bier aan het promoten is in zijn café. Om zijn droom te realiseren beseft Niko dat hij zijn aandelen van Jan & Alleman moet verkopen en met Mieke naar de brouwerij moet verhuizen.

Zjef beslist Niko te helpen in de brouwerij, maar begaat een fout wanneer hij de ketels wilt kuisen met allesreiniger. Dit wordt ontdekt wanneer Niko iemand van Douane en Accijnzen over de vloer krijgt. Hierdoor verliest hij 500 liter gebrouwd bier, dat al zo goed als verkocht zou zijn. Niko verwijt Zjef dat hij dit expres gedaan heeft en geeft een kwetsende opmerking over zijn vader. Zjef ziet geen toekomst meer in hun vriendschap tot Niko toch zijn excuses aanbiedt. Blijkbaar heeft Zjef het veel moeilijker met de nakende verhuis dan eerst gedacht.

Wanneer Niko dacht dat hij eindelijk de brouwerij kon openen, komt Gust hem vertellen dat hij een deel papierwerk is vergeten te doen. Na een hele nacht doorwerken slagen Niko en Gust erin om alles in orde te brengen. Wat Gust echter voor Niko verzweeg, is dat hij in 2 jaar tijd reeds 3 hartklachten heeft gehad. Na de hele nacht door te werken krijgt Gust een hartaanval en sterft. Als eerbetoon aan zijn goede vriend noemt Niko zijn bier 'Gust'. Ondertussen nemen hij en Mieke definitief hun intrek in de brouwerij en nemen ze afscheid van de Friends.

Mieke droomt luidop over het runnen van een eigen bed and breakfast. Ze vraagt Trudy om haar te helpen met de opstart en beslist om over te schakelen naar parttime werken als verpleegster. Niko brengt zijn vrouwtje op het idee om haar bed and breakfast Mie&B te noemen. Wanneer de brandweer langs komt ter controle, blijkt dat haar verwarmingsinstallatie vernieuwd moet worden. Dit kan Mieke een paar duizenden euro's gaan kosten. Niko wil dat ze ervoor gaat en het lukt haar in enkele dagen om alles in orde te brengen voor de eerste gasten. Freddy Steenhoudt beslist een overnachting te boeken in de Mie&B. Deze overnachting is voor hem geen aangename ervaring door de luidruchtigheid van Niko's gasten voor de proeverij. Freddy wilt slechts 20 procent van de factuur betalen na zijn verblijf. Bij Mie&B lopen de annulaties binnen na zijn vernietigende recensie. Terwijl Niko de friends inschakelt om valse recensies te schrijven, slaagt Mieke erin om een deal te sluiten met Freddy in ruil voor een goede recensie.

Niko heeft een veelbelovend gesprek met Delhaize en haalt dan ook een grote bestelling binnen. De gigantische bestelling zorgt voor stress bij Niko. Zijn leveranciers zijn er niet op voorzien om zo snel voldoende flesjes, dopjes en etiketten te leveren. Niko blijft echter niet bij de pakken zitten en zet samen met Mathias Moelaert alles op alles. Zelfs Freddy komt een hele nacht helpen. Ook Mieke steekt haar handen uit de mouwen en gaat speciaal voor hem een bestelling in Aalst oppikken. Doordat Niko vergat om water bij de ingrediënten van de etiketten toe te voegen, gaat hij wanhopig op zoek naar vrijwilligers om zijn nieuwe etiketten te helpen kleven. Dit draait uit op een gevecht tussen Musto en Youssef. Musto komt de dag nadien zijn excuses aanbieden en doet Niko het voorstel om zijn vrienden te laten meehelpen tegen betaling. Tot grote ergernis van Mieke wilt Niko ingaan op zijn voorstel, aangezien hij in tijdsnood verkeert.

Niko's bier ligt officieel in de winkelrekken. In de winkel staat hij met een Gust-standje, waar consumenten zijn bier kunnen proeven. Freddy en Niko maken het te bont bij hun standje in de winkel, tot grote ergernis van de winkelverantwoordelijke. Wanneer Niko opgeroepen wordt door de hoofdzetel van Delhaize, vreest hij voor slecht nieuws. Hij krijgt echter te horen dat Gust uitverkocht is en hij extra bier mag leveren.

Mieke en Niko beslissen te gaan uiteten op restaurant. Door een discussie keert Mieke alleen terug naar huis. Eenmaal thuisgekomen ontdekt ze dat haar huis overhoop gehaald is. Niet veel later duiken er 2 inbrekers op die Mieke bedreigen met een pistool. Niko komt net op tijd thuis om zijn vrouw te beschermen. De inbrekers houden beiden onder schot en slaan op de vlucht. Sinds haar shock heeft Mieke meer en meer schrik om alleen te zijn. Niko contacteert Musto om aan een pistool te geraken. Hij wilt er eentje in huis nemen, aangezien Mieke doodsbang is sinds er inbrekers over de vloer zijn geweest. Wanneer klanten van de Mie&B Niko met een pistool in zijn handen zien, beslissen ze het af te trappen. Mieke eist dat hij het pistool laat verdwijnen. Nadat haar sleutels worden gestolen, wilt Trudy Tack de Rixart de Waremme zich veiliger voelen. Ze beslist om het wapen van Niko in huis te nemen.

Niko is op zoek naar een nieuwe werkkracht in de brouwerij, aangezien hij niet altijd op Mathias en Freddy hun hulp kan rekenen. Nu Benny Coppens ontslagen is bij VDB Fashion, polst hij bij Niko of hij bij hem aan de slag kan. Niko kan Benny echter weinig hoop geven, want hij heeft het geld niet om hem deftig in dienst te nemen. Benny gaat in het zwart aan de slag en ondertussen komt ook Liesbeth Pauwels in de brouwerij terecht als tijdelijke poetsvrouw. Wanneer Liesbeth ontdekt dat Benny hier nu ook werkt, is ze enorm verrast. Mieke is dan weer minder blij wanneer Niko opbiecht dat Benny niet ingeschreven is. Ook in de B&B is Benny niet de meest aangename werkkracht, want hij valt de klanten soms lastig. Voor Mieke is de maat vol en hij moet buiten.

Anna Dierckx en Albert Thielens komen twee dagen logeren bij Mieke en Niko, tot hun eigen grote verbazing. De echte reden dat ze op logement komen is dat Anna het niet goed kan vinden met Shana, een verzorgster van het rusthuis. Mieke's veeleisende grootmoeder klaagt steeds over de service in de Mie&B. Anna vindt dat ze meer moet klaarstaan voor de mensen en koopt haar een belletje tijdens een stevige wandeling. Mieke en Niko lijden onder de grillen van Anna en Albert. Albert, Mieke en Niko verzinnen een plan om de jaloerse Anna zover te krijgen dat ze terug wilt vertrekken naar het rusthuis.

Niko is geïnteresseerd in een rallywagen van 35 000 euro en beslist deze te kopen. Niet veel later verrast hij Guido Van den Bossche met professionele race outfits. Mieke is niet te spreken over de dure aankopen van Niko. Het wordt al rap duidelijk dat hij werkelijk wilt meedoen aan rallywedstrijden, tot grote ergernis van Mieke. Ze vindt rallyrijden veel te gevaarlijk. Toch schrijft Niko zich samen met Guido in voor een rallywedstrijd in september.

Mieke Van den Bossche gaat laat op de avond nog bloedstalen van Simon Feyaerts wegdoen en wordt aangereden door June Van Damme, met de auto van Simon. Mieke belandt in het ziekenhuis met ernstige hersenschade en wordt in een kunstmatige coma gehouden. Ondertussen weet Simon van niets meer, maar ontdekt hij dat hij wel eens de schuldige zou kunnen zijn. Hij gaat zichzelf aangeven bij de politie en wil Niko zelf op de hoogte brengen. Niko blijft ondertussen dag en nacht bij zijn vrouw waken in de hoop dat ze terug wakker wordt, maar de dokters geven ook weinig goede hoop.

Nadat June iets in Mieke's infuus heeft gespoten, krijgt Mieke een hartaanval door een te lage bloedsuikerspiegel. Dokter Van Laet moet haar reanimeren. Dit lukt. Mieke komt op de afdeling cardiologie terecht. Ze heeft terug een polsslag. De dokters zijn aan het onderzoeken hoe het komt dat Mieke, die in coma is, een hartstilstand heeft kunnen krijgen. Ze gaan onder andere haar pancreas onderzoeken om te kijken of dat de oorzaak is van de te lage bloedsuikerspiegel en de hartstilstand. Wat later ontdekt Niko dat er een gaatje in Mieke's baxter geprikt werd. Leen Van den Bossche maakt hem duidelijk dat enkel insuline zo een lage bloedsuikerspiegel kan veroorzaken en dat iemand Mieke heeft willen vermoorden door dat in de baxter te spuiten. Leen vertelt Niko dat ze June heeft gezien in het ziekenhuis. Hij vertrekt op zijn beurt naar June, die zich op VDB bevindt...

Zie hier.

14068598 10154528261487491 2386979119574905811 o
Familie 5771 004
Familie 5774 004
Familie 5774 012
Familie 5779 004
Familie 5786 010
Familie 5790 001
S26 afl5794 042
Aflevering 5799-2
Familie 5812 003
Familie 5817 005
S26 afl5824 010
Familie 5838 003
Familie 5840 003
Aflevering 5846-5
Familie 5853 001
S26 afl5858 100
Familie 5870 002
Familie 5878 001
Familie 5879 001
Familie 5883 004
Familie 5889 002-1
16602528 10155071732537491 3313433778625823724 o
16486903 10155071732532491 5902808340285948080 o
Aflevering 5917-1
Familie 5926 004
Familie 5936 001
Seizoen26-Week36-Mieko
Schermafdruk 2017-05-10 12.59.22
61aba08050f20e50961dd4e492ca0df8
Familie 5981 004
S26 afl5984 001
Familie huwelijkRudi&Zjef 022

Binnen de familie sijpelt langzaam het nieuws binnen dat June Van Damme vermoord is teruggevonden in haar kantoor op VDB Fashion. Hoofdinspecteurs Ruth Delaet en Stef Mortier openen het onderzoek en de verdachten stapelen zich in een sneltempo op. Niko wordt op het politiekantoor ondervraagd omdat een ooggetuige hem gezien heeft in de buurt van het bedrijf. Niko moet toegeven dat iemand in de baxter van Mieke insuline gespoten heeft en dat hij vermoedde dat June hier meer van wist. Wanneer in een container het moordwapen gevonden wordt, met de vingerafdrukken van Niko op, wordt hij aangehouden.

Niko wordt verplaatst naar de gevangenis, maar kan ontsnappen uit de politiecombi. Via een tip van een junkie zit inspecteur Mortier Niko snel op de hielen, maar hij kan ontsnappen met de hulp van een oude bekende: Sasha Verhegstraete. Nadien schakelt Mortier Mieke in als lokaas, maar opnieuw is Niko hem te slim af. Niko schreeuwt zijn onschuld uit en gaat tot het uiterste. Hij houdt zijn buurman Erik Verstraeten onder schot in de hoop dat hij kan zeggen dat Niko een alibi heeft. Mortier en Delaet kunnen Niko overtuigen om zich over te geven.

Twee maanden later

Niko wordt vrijgelaten wanneer zijn onschuld bewezen is. In het kantoor van June werd een voetafdruk gevonden in een plas bloed, en die is niet van Niko. Jan en Simon pikken Niko op, die op zijn beurt meteen naar het ziekenhuis gaat om Mieke te bezoeken. De moed zakt hem in de schoenen wanneer blijkt dat de toestand nog niet verbeterd is. Jan moet van zijn hart een steen maken en Niko duidelijk maken dat hij de draad van zijn leven terug moet oppikken. Niko wil er niets van weten en vraagt aan Rudi om nog een tijdje langer op de brouwerij te letten.

Leen roept haar vader en Niko bij elkaar om te praten over de verdere toekomst van Mieke. Het ziet er niet naar uit dat ze snel zal wakker worden, want ze reageert niet op externe prikkels. Niko en Jan zijn razend want ze denken dat Leen haar zus wil opgeven. Anna neemt het op voor Leen en maakt haar zoon en Niko duidelijk dat Leen alleen het onspreekbare spreekbaar wou maken.

Twee weken later gebeurt het ondenkbare wanneer Mieke eindelijk teken van leven toont. Er is verandering in haar hersenactiviteit en Niko is ervan overtuigd dat Mieke volledig de oude zal worden. Niko blijft dag en nacht aan haar bed waken en kan zijn ogen niet geloven wanneer Mieke stilletjes wakker wordt. Er komt onmiddellijk een grote klap voor Niko wanneer hij de woorden 'Wie ben jij?' hoort. Mieke is volledig in de war en denkt ze nog steeds in de periode van 2009 leeft. Daarom denkt ze bijvoorbeeld dat ze nog steeds getrouwd is met Wim Veugelen.

Niko wil de nieuwe toestand van Mieke niet aanvaarden en vraagt zich luidop af wanneer ze weer de oude zal zijn. Leen maakt hem duidelijk dat hij geduld moet hebben en dat de gezondheid van Mieke nu op de eerste plaats komt. Niko kan het echter niet laten om haar voortdurend op te zoeken, al maakt dat Mieke overstuur, die stilletjes aan te weten komt wat er de afgelopen jaren allemaal gebeurd is in haar leven. Niko kan Mieke uiteindelijk overtuigen om een gesprek met hem te hebben en hij probeert haar aan te tonen hoe gelukkig ze waren op hun huwelijksdag. Mieke doet haar uiterste best, maar herinnert zich absoluut niets meer.

Na enkele dagen mag Mieke het ziekenhuis verlaten en gaat ze akkoord om mee met Niko naar huis te gaan, maar wel in aparte slaapkamers. Niko wil haar alle tijd van de wereld geven, maar doet ondertussen enorm hard zijn best om herinneren van vroeger naar boven te halen. Het wordt al snel duidelijk dat de oude Mieke volledig verdwenen is. Ze vindt haar 'oude zelf' een echte seut en gaat voor een complete makeover. Niko wil Mieke verrassen met een feestje in de brouwerij en nodigt al hun vrienden en familie uit. Mieke kan dit gebaar niet appreciëren, omdat ze de helft van de personen niet eens kent.

Voor Niko komt de ultieme opdoffer wanneer Mieke dan toch contact gaat zoeken met Wim. Wim brengt haar helemaal overstuur naar de brouwerij, waar Niko kennis met hem maakt. Niko heeft het gevoel dat hij Mieke elke dag meer en meer aan het verliezen is en wil de ultieme poging doen om haar te overtuigen van zijn liefde. Met de hulp van Jan zingt hij een liedje voor haar, zonder te weten dat hij eigenlijk de openingsdans van Mieke en Wim aan het zingen is.

Na een goed gesprek met Anna wil Mieke Niko nog een extra kans geven en ze probeert hem beter te leren kennen. Tijdens een gezellig moment tussen de twee, probeert Niko haar te kussen en lijkt het alsof Mieke hetzelfde wil doen. Ze bedenkt zich echter en gaat in de plaats naar Wim, waar ze blijft overnachten. Niko is doodongerust en krijgt Mieke niet aan de telefoon. De irritatie bij Mieke groeit omdat ze constant gecontroleerd wordt door Niko en ze maakt een drastische beslissing. Ze pakt haar koffers en neemt haar intrek bij Trudy. Bovendien maakt ze de beslissing om definitief te stoppen met de Mie&B en met thuisverpleging.

Niko wil Mieke ruimte geven, maar dat betekent niet dat hij het zomaar zal opgeven. Wanneer ze aangenomen wordt als de nieuwe directiesecretaresse bij VDB Fashion, wil Niko haar persoonlijk proficiat komen wensen, maar dat wordt hem niet in dank afgenomen. Ondertussen krijgen Niko en Peter in de brouwerij het gezelschap van Simon, die er zijn intrek neemt.

Op een avond krijgt Niko telefoon van Mieke, die op dat moment aan het vrijen is met CEO Lars De Wulf. Niko kan zo de volledige vrijpartij horen en is volledig over zijn toeren. De volgende dag gaat hij langs bij Wim, in de overtuiging dat Mieke bij hem was. Wanneer hij Mieke hiermee confronteert, snauwt ze Niko af en maakt ze duidelijk dat hun huwelijk voltooid verleden tijd is.

Niko krijgt een dagvaarding in de brievenbus over de feiten die hij gepleegd heeft wanneer hij op de vlucht was na de moord op June. Een tijdje later krijgt Niko opnieuw slecht nieuws te verwerken: Mieke heeft besloten om de scheiding aan te vragen. Ze wilt het verleden achter zich laten en verder gaan met haar leven, een leven met Wim en Lieselot. Evy stelt Niko voor om Mieke jaloers te maken door te flirten met elkaar, maar hun plannetje mislukt.

Mieke zou Wim, die zich voorzichtig en terughoudend gedraagt, meer willen zien. Voor haar kan alles niet snel genoeg gaan en beslist hem mee te nemen naar het familiediner ten huize Jan en Linda. De confrontatie met Niko in het café blijft niet zonder gevolgen. Niko duwt Mieke's vriend van zich af, waarbij hij pijnlijk ten val komt en bewusteloos op de grond blijft liggen. Wim wordt overgebracht naar het ziekenhuis, maar houdt hier niets ernstigs aan over.

Meneer De Wachter komt een bewakingsbox in zijn huis plaatsen om hem onder elektronisch toezicht te houden. Gedurende 1 maand zal de enkelband op bepaalde tijdstippen een signaal naar de box uitzenden en moet Niko dus thuis zijn. Enkel op werkdagen mag hij van 14 uur tot 16 uur het huis uit. De voorwaarde is dat Niko binnen de stadsgrens blijft. Hij gaat meteen op zoek naar een interimkracht die buiten de stadsgrens Gust kan leveren.

Simon komt ladderzat toe op het feest van zijn overgrootmoeder. Niko ontdekt dat zijn huisgenoot Dompericaps 10 mg heeft meegenomen uit de brouwerij en denkt dat hij de bomma wilt vermoorden. Niko probeert de familie te contacteren, maar er is gebrek aan bereik in het landhuis. Ondanks het feit dat hij van De Wachter de stadsgrens niet mag oversteken met zijn enkelband, rijdt hij naar het landhuis toe om een moordpoging te voorkomen. Daar aangekomen blijkt Simon zijn plannen echter tijdelijk opgeborgen te hebben, maar Mieke is hem toch dankbaar voor wat hij voor haar familie heeft gedaan. Daarna vertrekt hij terug naar huis, bang voor wat zijn straf zal worden voor het verlaten van de stadsgrens met zijn enkelband.

Anna valt tijdens het feest neer op de grond en ze wordt naar het ziekenhuis overgebracht. Tot grote ergernis van Peter en Niko gaat Simon vrijuit voor zijn daad, die niet bewezen kan worden. Ook is Niko boos omdat hij door hem mogelijk een zwaardere penitentiaire straf krijgt. Uiteindelijk maakt De Wachter zijn opwachting. Door de tussenkomst van Simon wordt Niko's straf niet verlengd en moet hij niet naar de gevangenis. Ondanks zijn hulp wordt Simon nog steeds niet geapprecieerd door Niko. Niko wilt hem zelfs het huis uit, maar Pieter van Staatsveiligheid steekt een stokje tussen de verhuisplannen. Staatsveiligheid wilt namelijk de Van den Bossches groeperen in huizen en de nodige bescherming geven tegen de maffiafamilie Gallo sinds Bart zich heeft vertoond.

Niko heeft het moeilijk om zich aan zijn uurrooster te houden. Hij overtreedt meermaals de gemaakte afspraken en wordt opnieuw in de rechtbank verwacht na de misstappen die hij beging. Niko krijgt meteen het harde verdict te horen: de enkelband wordt met 2 maanden verlengd. De friends merken aan zijn gestalk dat Niko zich erg verveelt nu hij constant alleen thuis moet zitten. Zjef beslist bij hem in te trekken totdat Rudi terug is uit China.

Niko lijdt aan insomnia. Na al alles geprobeerd te hebben, kan hij de slaap nog steeds niet vatten. Hij vraagt Leen om hem zware slaappillen voor te schrijven, op voorwaarde dat hij deze slechts 1 keer per dag inneemt en niet combineert met alcohol. Maar aan die voorwaarden lijkt Niko zich niet te kunnen houden en blijft last ondervinden van zijn slaapgebrek. Hij worstelt zelfs met hallucinaties van June. Zjef maakt zich zorgen om zijn goede vriend. Hij contacteert Mieke en die komt Niko een paar keer opzoeken om hem op te peppen en ze krijgt hem één keer zelfs in slaap. Tussen Mieke en Wim zit er een haar in de boter nadat ze een halve nacht bij Niko is blijven gamen. Wim eist dat ze Niko niet meer ziet.

Mieke eist meer vrijheid in haar relatie met Wim. Hij verrast haar met het voorstel om bij hem te komen inwonen, maar Mieke heeft nog steeds niet gereageerd op Wims voorstel. Ook blijkt dat Niko de scheidingspapieren nog niet ondertekend heeft. Leen moeit zich met de zaak en ontdekt dat Mieke bewust Niko niet aan heeft gesproken over de scheidingspapieren. Niet veel later beslist Mieke het uit te maken met Wim, omdat hij haar opnieuw te saai vindt.

Niko is toevallig getuige van een slaande ruzie bij overburen Erik en Myriam. Door zijn slaapkamerraam ziet hij hoe Erik, onder invloed van alcohol, zijn vrouw mishandelt. Niko maakt zich zorgen over de hoog oplopende ruzies en beslist op Facebook te chatten met Myriam. Hij ontdekt dat Erik tegen hem liegt en nodigt hen uit om bij hem te komen aperitieven. Wanneer Erik naar de wc gaat, probeert Niko Myriam duidelijk te maken dat hij haar wilt helpen.

Erik bedreigt Niko en wilt dat hij stopt met hem te bespioneren. Niko wordt beticht van voyeurisme. Hij kan de zaak echter niet loslaten. Tot grote ergernis van inspecteur Goris probeert Niko krampachtig te bewijzen dat Erik Myriam mishandelt. Zjef wilt hem tegen zichzelf beschermen. Hij is ervan overtuigd dat Niko de inbraak van Erik volledig gehallucineerd heeft. Hij probeert hem te overhalen om zich te laten opnemen in een instelling.

Na een goed gesprek met Niko beslist Zjef hem niet te laten colloqueren. Wanneer Niko alsnog een camouflagetent in zijn kamer wilt installeren om ongezien de buren te kunnen filmen, kan Zjef hem overtuigen dit niet te doen. De dag nadien worden de twee opgeschrikt wanneer er plots een huiszoeking voor stalking en voyeurisme bij hen plaatsvindt. Wanneer er foto's van Myriam worden teruggevonden in zijn lade, is Niko er zeker van dat Erik hem erin wilt luizen.

Zjef smokkelt Niko's laptop buiten tijdens de huiszoeking. Wanneer Niko door zijn raam Myriam bewusteloos op de grond ziet liggen, gaat hij er naartoe. Daar blijkt dat Erik, die reeds de politie heeft gebeld, Niko wilt laten opdraaien voor Myriams verwondingen. Na al die tijd praat Myriam eindelijk met de politie en zorgt ze ervoor dat Erik wordt aangehouden en de aanklachten tegen Niko worden vervallen. Ze gaat tijdelijk bij haar zus logeren.

Niko vraagt Mieke, mede-eigenaar van De Proeverij, om hem te vertegenwoordigen bij contractbesprekingen van Gust. Mieke heeft op de meeting met Sofie Biesmans van Delhaize het voorstel gekregen om Gust in Nederland in te voeren. Niko besluit te onderhandelen op de winstmarge van Gust en sluit uiteindelijk een succesvolle deal. Wat later zijn de plannen voor de brouwerijuitbreiding concreet en viert Niko dit met een trotse Mieke en hun familie en vrienden. Niet veel later bezorgt Niko Mieke de ingevulde scheidingspapieren.

Na een tijdje bij haar zus te hebben gelogeerd, duikt Myriam opnieuw op bij Niko. Ze vertelt dat Erik contactverbod heeft gekregen en dat zij binnenkort tegen hem moet getuigen. Myriam wilt Niko bedanken en verrast hem met een ontbijt. Sindsdien komt ze regelmatig over de vloer en is ze niet verlegen voor lichamelijk contact met Niko. Niko heeft al spijt dat hij de eenzame Myriam een huissleutel, die bedoeld is voor noodgevallen, heeft gegeven en eist deze terug.

Niko wilt Mieke een voorstel doen i.v.m. de verbouwingen van de brouwerij. Hij wilt haar namelijk uitkopen om de uitbreiding van zijn zaak te vergemakkelijken, zonder steeds een schriftelijke toestemming aan Mieke te moeten vragen voor elke stap die hij wilt zetten. Mieke vindt het spijtig, want ze begint Niko meer en meer te apprecieren. De twee amuseren zich samen en ze praten allebei heel open over hun seksleven.

Niko heeft twee nieuwe brouwketels gekocht en twijfelt of hij de gastenkamers van de voormalige Mie&B moet verbouwen. Mieke doet haar ex het voorstel om de kamers onder te verhuren. Zowel zij als Rudi hebben interesse om te huren. Ondertussen keert Amelie terug naar de omgeving van Lars. Ze wilt op eigen benen staan en bezichtigt de gastenkamers van Niko, bij wie ze intrekt. De twee amuseren zich rot. Niko beslist Amelie te helpen om aan een nieuwe job te geraken.

Niko wilt speciaal bier brouwen, meer bepaald 'Ameliebier'. Mieke heeft het moeilijk met de nieuwe situatie in de brouwerij en probeert Niko's aandacht voor zich te winnen. Amelie ontwijkt Niko sinds hij haar gekust heeft. Aan Lars geeft Mieke toe dat ze iets begint te voelen voor Niko. Nadien zoekt Mieke toenadering tot Niko en gooit alles in de strijd om hem terug voor zich te winnen. Niko wijst haar echter af.

Mieke beslist een halfjaar onbetaald verlof te nemen bij VDB om naar Australië te reizen. Ze wilt er even tussenuit. Net voor haar vertrek vindt ze haar echtscheidingspapieren terug. Aangezien Mieke deze niet heeft ingediend, is ze officieel nog steeds getrouwd met Niko. In de Jan & Alleman ontstaat er een hevige discussie tussen de twee en vallen er zelfs rake klappen. Enkele seconden later hebben beiden hier al spijt van en kussen ze elkaar voor een vol café.

Niko is in de war met zijn gevoelens en heeft schrik om terug gekwetst te worden door Mieke. Zij kan hem echter overtuigen om samen helemaal opnieuw te beginnen. De twee laten er geen gras over groeien en ze beleven hun eerste date. Niko uit zijn twijfels over Mieke bij Amelie. Zij maakt Mieke duidelijk dat ze meer moeite moet doen voor Niko. Ondertussen deelt Niko zijn huisgenote mee dat het Ameliebier klaar is.

Mieke krijgt te horen dat dokter Huisma uit Nijmegem gedoofde hersendelen terug tot leven kan wekken via de techniek 'brainstimulation'. Hiermee zou ze haar geheugen kunnen terugkrijgen. Mieke beslist een afspraak met de neuroloog te maken. Niko is bang dat voor wat er zou gebeuren en hij wilt liever alles laten zoals het nu is. Tijdens de elektroshocks besluit Mieke alles af te trekken en de behandeling stop te zetten.

Bij Mieke en Niko staan plots Wim en Lieselot aan de deur. Wim vertelt over het drankprobleem waar Maura mee kampt en reeds twee keer voor opgenomen is geweest in het verleden. Hij is op zoek naar opvang voor Lieselot.

Rudi en Zjef moeten door een fout in het systeem op 29 juni voor de wet trouwen, maar willen hun onofficiële trouw nog steeds laten doorgaan op de pier. Ze vragen Niko en Mieke om hun ceremoniemeesters te zijn. De twee denken er op hun beurt aan om terug officieel te gaan samenwonen. Vlak voor de plechtigheid neemt Zjef een belangrijke beslissing: na veel tegenkanting kiest hij ervoor om zijn vader Pierre toch uit te nodigen voor hun trouw. Wanneer Mieke zich haar eigen trouwkus plots herinnert, is iedereen in de war...

5988-5
Schermafdruk 2017-08-29 13.31.54
2017-10-14 (9)
Familie 6046 extra 002
Familie 6057 003
Familie 6069 003
Familie 6071 001
Familie 6073 004
Familie 6076 001

Niko zit nog altijd aan zee voor de trouw van Rudi en Zjef. Hij en Mieke hebben zich even apart gezet om te praten over Miekes geheugenverlies. Ze herinnert zich plots terug een paar dingen uit de voorbije 8 jaar, zoals bijvoorbeeld een paar flarden van haar huwelijk met Niko. Toch zijn Niko en Mieke hier niet blij mee. Ze willen allebei niet meer terug naar de oude Mieke, maar gelukkig zal dat ook niet gebeuren, want in de volgende dagen wordt duidelijk dat Mieke zich wel alsmaar meer herinnert van vroeger, maar dat haar karakter toch nog altijd niet terug verandert naar de oude Mieke.

Na de ceremonie aan de zee, vertrekt heel het gezelschap terug naar de brouwerij van Niko en Mieke, waar de originele 'friends' voor een verrassingsfeest hebben gezorgd voor Rudi en Zjef. Het feest verloopt heel goed en het is er allemaal heel leuk, tot de vader van Zjef zich plots terugtrekt, om geld uit de handtas van Francine Verbiest te stelen. Gelukkig kan Zjef hem op tijd betrappen en beveelt hij hem om te vertrekken en wilt hij hem daarna dan ook nooit meer zien. Daarna gaat het feest nog een heel tijdje door, aangezien ondertussen het trouwfeest van Mathias en Veronique vroegtijdig wordt stopgezet en heel het gezelschap dus, na hun eigen feest, niet meer ook nog eens naar daar moet.

Twee maanden later

Niko en Mieke gaan vaak bij Jan en Linda langs om hen te steunen tijdens deze moeilijke periode. Op een dag staat Niko zelfs zijn concerttickets af aan Jan, zodat die samen met Linda naar het concert kan gaan, al heeft Mieke het hier wel een klein beetje moeilijk mee. De schok is dan ook groot voor Niko wanneer blijkt dat Linda al die tijd gelogen heeft over haar hersentumor en dat ze eigenlijk gewoon kerngezond is. Niet veel later vertrekt ze dan ook. Niko en Mieke proberen Jan zo goed mogelijk te helpen na het vertrek van Linda, zeker wanneer die ook nog eens voor een heleboel andere problemen zorgt.

In de brouwerij duikt een onverwachte bezoeker op: buurman Erik. Erik heeft zijn straf uitgezeten en is op zoek naar Niko. Mieke maakt hem duidelijk dat hij contactverbod heeft opgelegd gekregen. Erik vraagt aan Niko of hij Myriam wilt contacteren. Hij wilt Myriam aantonen dat hij zijn leven heeft gebeterd. Wanneer ze Niko vertelt dat ze niets meer met Erik te maken wilt hebben, zetten hij en Mieke de hysterische Erik noodgedwongen aan de deur.

Erik kan niet aanvaarden dat Myriam hem niet meer wilt zien en gaat onder invloed van alcohol Niko opzoeken. Door zijn agressief gedrag komt Niko ten val en verliest hij bloed. Erik weigert Mieke met hem naar het ziekenhuis te laten gaan en beslist hen te gijzelen. Uiteindelijk kan Mieke Erik overtuigen om hen vrij te laten en zichzelf aan te geven bij de politie. Niko wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Daar blijkt hij een hersenschudding te hebben.

Wim zoekt terug contact met Niko en Mieke en ze ontdekken dat Lieselotje geslagen wordt. Eerst beweert ze dat het Wim is, maar uiteindelijk blijkt het Daniël te zijn, de nieuwe vriend van Maura, en blijkt Maura ook terug te drinken. Er volgt een strijd om het hoederecht en ook Mieke moeit zich. Aanvankelijk wilt Niko dat Mieke niet te veel hooi op haar vork neemt, maar wanneer hij verneemt dat Daniël en Maura Lieselotje stiekem willen ontvoeren, stemt hij toe om Lieselotje voor een tijdje in de brouwerij op te vangen. Niet veel later staan de twee echter al aan de deur en Mieke en Lieselotje vluchten samen naar het huis van de friends. Ondertussen maakt Daniël zich kwaad bij Niko in de brouwerij, maar Niko kan hen wegjagen. De volgende dagen hangen ze nog wel heel de tijd rond de brouwerij.

Mieke vraagt aan Rudi en Zjef om tijdelijk bij Niko in de brouwerij te gaan logeren, zolang dat Lieselotje bij de friends verblijft. Zjef voelt zich echter niet op zijn gemak in de brouwerij en het wordt alleen nog maar erger wanneer Daniël 's nachts inbreekt. Niko laat de volgende dag al meteen de sloten veranderen. Hij probeert Zjef ook gerust te stellen, maar die maakt zelf dan weer Rudi ook zenuwachtig. Wanneer Niko en Rudi allebei niet in zijn buurt zijn, ontsnapt Zjef en rijdt hij terug naar de friends. Wanneer hij daar aankomt, blijkt echter dat Daniël hem achtervolgd is en Niko en de rest van de betrokkenen zijn dan ook allemaal heel boos op hem.

Jans café moet verkocht worden door Linda en Jan zelf heeft niet genoeg geld om het café te kopen. Hij vraagt aan Mieke of zij en Niko het café niet willen overkopen, maar na een goed gesprek laat Mieke aan Jan weten dat ze dan financieel risico zelf ook niet durven nemen. Jan is teleurgesteld, maar hij bedenkt al snel een nieuw plan. De Jan & Alleman zal openbaar verkocht worden en Niko en Mieke willen het café alleen maar kopen als het verkocht wordt voor de vraagprijs van 200.000 euro. Daarom wilt hij overal de posters van de muren gaan trekken en de lokale kranten gaan kopen. Hoewel iedereen hem probeert duidelijk te maken dat het een naïef en slecht plan is, geeft Jan toch niet op.

De friends schrikken als er plots wordt aangebeld. Het is echter niet Daniël maar een toegetakelde Wim. Niko zorgt ervoor dat hij en Lieselot mee Kerstmis kunnen komen vieren bij de familie. De dag nadien wordt Wim op zijn werk benaderd door Daniël, die hem van de stelling gooit. Hij wordt in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Wanneer Mieke er aankomt, is Wim reeds gestorven. Lieselot wordt geplaatst in een pleeggezin.

Trivia

  • Niko is geboren op 17 november 1982. In 2017 wordt hij dus 35 jaar.
  • Jo Hens zou normaal slechts een paar maanden in beeld komen als gastpersonage. Maar door de populariteit van het personage groeide Jo uit tot een deel van de vaste cast. 
  • Sinds 2011 (seizoen 20) vermeldt Niko af en toe de naam Miranda, een frituriste uit de buurt. Anno 2017 gaat het personage nog steeds - buiten beeld - er zijn frietjes halen.
  • In 2014 verandert Niko van look. Hij loopt plots met een kaalgeschoren hoofd rond in Familie. Acteur Jo Hens vroeg naar deze nieuwe look omdat hij vroegtijdig kaal wordt.
  • In de zomer van 2016 stond Niko in het middelpunt van zijn eigen webisodes: Niko Op De Vlucht
  • In de zomergeneriek van het 26ste seizoen zien we hoe Mieke Van den Bossche Niko met haar handen wegduwt. Later wordt duidelijk dat dit een voorteken was van een belangrijke verhaallijn uit datzelfde seizoen. 

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de familie Schuurmans, zie hier.
  • Voor meer informatie over het liefdesleven van Niko, zie hier.
  • Voor meer informatie over de affaires van Niko, zie hier.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.