Fandom

Familie Wiki

Niko Schuurmans

2,764pages on
this wiki
Add New Page
Comments0 Share
Niko Schuurmans
Seizoenen 1819202122232425NODV26 Familie portret2017 niko 03 1
Eerste verschijning Aflevering 4004 - 12 januari 2009
Gespeeld door Jo Hens
Huidig beroep Eigenaar De Proeverij
Huidige partner -
Kinderen -
Ouders † onbekend en Hilde Godemont
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Niko Schuurmans is een hoofdpersonage dat sinds 12 januari 2009 vertolkt wordt door Jo Hens.

Familie en Liefdesleven

Niko heeft geen gemakkelijke jeugd gehad. Zijn vader ging er vandoor en verliet zijn gezin voor een andere vrouw. Hij verhuisde naar Griekenland, waar hij met zijn nieuwe vrouw nog een extra zoon kreeg: Steve Schuurmans. Zijn vader is inmiddels overleden. Ook zijn halfbroer Steve kwam in januari 2013 om het leven nadat hij was aangereden. Met zijn moeder Hilde Godemont heeft Niko nog steeds contact.

Als jongeman had Niko veel vriendinnetjes, waaronder Annemie, en durfde hij al eens opscheppen over zijn vrouwelijke veroveringen. Na de breuk tussen Pierrot en Evy Hermans leek Niko een tijdje gevoelens te hebben voor Evy. De twee besloten om slechts vrienden te blijven. Ook de komst van Roos Sterckx zorgde voor vlinders in Niko's buik. Ze starten en relatie, maar deze komt tot een einde wanneer Roos beseft dat ze eigenlijk verliefd is op Maarten Van den Bossche.

Tegen alle verwachtingen in en ondanks het leeftijdsverschil tussen de twee, worden Niko en Mieke Van den Bossche een koppel. Na een anderhalf jaar gaan ze uit elkaar, omdat Niko haar heeft bedrogen met Evy Hermans. Na enkele mislukte relaties geeft Mieke hem nog een kans. Eind juni 2014 vraagt Niko haar ten huwelijk en het koppel trouwt op 19 december 2014.

Nadat Mieke aangereden werd en een lange tijd in coma verbleef, is ze een 8 jaar van haar geheugen kwijt. Hierdoor is ze Niko vergeten en denkt ze dat Wim Veugelen de man van haar leven is. Op aanraden van de familie probeert Mieke terug een band met Niko op te bouwen, maar Mieke voelt de klik niet en verlangt meer en meer naar Wim. Na een one-night-stand met Wim beslist ze Niko voorgoed te verlaten. Een tijdje later bezorgt Mieke Niko de echtscheidingspapieren.

In april 2017 wordt duidelijk dat Niko friends with benefits heeft. Later die maand leert hij Amelie De Wulf kennen. Niet veel later komt het tot een kus.

Beroepsleven

Niko woonde jarenlang bij Hilde Godemont, zijn alleenstaande moeder. Hij is lang werkloos geweest en zat bij een straatbende met onder andere zijn maat Iljo. Niko is gepassioneerd door muziek, maar volgens zijn moeder zit er daar geen toekomst in. Dankzij de ontmoeting met Pierrot Van den Bossche krijgt Niko de kans om in de muziekwereld te stappen. Samen met Evy Hermans, Malika Van Gils en Iljo richten Niko en Pierrot het muziekgroepje The Project op. De groep heeft matig succes met de hulp van hun manager: Tino Hendrickx. Door strubbelingen tussen Pierrot, Evy en Malika omwille van de affaire van Pierrot en Malika wordt de band opgedoekt.

Nadien heeft Niko zijn leven op het goede spoor gekregen en gaat hij aan de slag als garagist. Deze job geeft hij op om als barman in de Jan en Alleman te gaan werken. Wanneer Rita Van den Bossche haar aandelen aan Niko verkoopt, wordt hij mede-eigenaar van het café.

In 2015 geeft Niko zijn ontslag bij de Jan en Alleman om aan de slag te gaan als straathoekwerker in Mechelen. Hij wil de plaatselijke jeugd op het goede pad krijgen en ontfermt zich over de bende van Musto, prostituee Nena De Vriendt, drugsverslaafden Dean en Rik.

Eind 2015 geeft Niko zijn ontslag straathoekwerker omdat hij niet langer gewoon aan de zijlijn wil staan. Niet veel later neemt hij de brouwerij van Gust Stuyvens over en noemt deze De Proeverij. Ondanks dat Niko's brouwerij gefinancierd wordt door Simon Feyaerts, is hij genoodzaakt om zijn aandelen van de Jan en Alleman te verkopen om alles te kunnen betalen. Enkele weken later komt zijn eigen bier op de markt: 'De Gust'. In het najaar van 2016 springt Niko enkele keren in bij de Jan en Alleman wanneer Jan met een tekort aan personeel zit.

Verhaallijnen

Niko is één van de hangjongeren op het pleintje waarvan Pierrot Van den Bossche zijn project gemaakt heeft. Hij wil de jongeren helpen om een betere toekomst te krijgen, maar Niko vindt Pierrot vooral een irritant ventje en hij wil niet luisteren naar zijn goede raad. Bovendien is er een ware rivaliteit aan de gang tussen de bende van Niko en de bende van Sasha Verhegstraete. Pierrot ontdekt dat Niko gepassioneerd is met muziek en hij wil hem aansporen om daar zijn werk van te maken.

Pierrot wil dat Niko samen met Malika Van Gils muziek gaat maken. Maar Malika is de vriendin van Sasha en Niko wil geen onnodige ruzie tussen de twee bendes. Pierrot kan hem toch overtuigen en samen starten ze een muziekgroepje: The Project. Niko breekt met zijn vrienden uit de bende en stort zich volledig op de muziek.

Familie4323
Familie4356

De aanhoudende ruzies tussen Niko en Sasha Verhegstraete zorgen voor twijfels bij Malika Van Gils. Ze wil stoppen met The Project, maar Niko wil de zangeres van zijn groepje niet verliezen en probeert het eindelijk bij te leggen met Sasha. Ondanks de tijd die Pierrot Van den Bossche in het project stopt, heeft The Project toch niet meteen het gewenste succes. Niko en Malika worden aangesproken door Tino, een manager die met hen in zee wil gaan. Ze denken erover na om Pierrot als manager te laten gaan en Tino de job te geven.

Niko en Malika blijven toch bij Pierrot, maar het groep blijft het moeilijk hebben. Zelfs met de inbreng van Evy lukt het niet om The Project van de grond te krijgen, en Niko besluit om Tino opnieuw te contacteren. Tino heeft grootste plannen met het groepje, maar Niko is al snel bang dat ze het hele concept zullen moeten veranderen.

Wanneer Pierrot en Malika met elkaar in bed belanden, kan Niko dit hem maar moeilijk vergeven. Vooral omdat Evy Hermans uit de groep gestapt is. Evy en Pierrot kunnen hun problemen tijdelijk aan de kant schuiven om geven The Project prioriteit. Ondertussen neemt Niko zijn intrek in het studentenhuis en laten ze manager Tino gaan.

Malika en Sasha verzoenen zich en besluiten een nieuw leven te beginnen waardoor Malika uit de groep stapt. Niko vindt het zonde en denkt eraan om ook uit de groep te stappen nu ze geen zangeres meer hebben.

Twee maanden later

Schermafbeelding 2016-09-05 om 19.09.22
Schermafbeelding 2016-09-07 om 15.11.20
Schermafbeelding 2016-10-01 om 11.15.11
Schermafbeelding 2016-10-15 om 20.43.45
Familie4454
Schermafbeelding 2016-11-13 om 09.31.22
1005010 10152777414177491 4381504379712076314 n
Familie4481
909439906fa37e3a09957d618ac357e0

In het studentenhuis kan Niko het niet laten om Pierrot te plagen wanneer zijn 'saaie' collega Gerda Donckers hem telkens komt ophalen voor naar het werk te rijden. Ondertussen heeft Niko een nieuwe hobby gevonden om zich bezig te houden met Evy. Ze zijn allebei serieverslaafd en kijken de ene aflevering na de andere. Ze proberen dit angstvallig geheim te houden voor Pierrot, die het hele idee kinderachtig vindt.

Wanneer zowel Dimitri Roels als Rita Van den Bossche ermee ophouden in de Jan en Alleman, is Jan dringend op zoek naar een vervanger. Op aanraden van Pierrot gaat Niko solliciteren en hij wordt aangenomen. Jan ziet veel potentieel in de jongen en wil hem persoonlijk opleiden tot een goede ober. Niko leert ook zo Maarten kennen en kan het goed met hem vinden. Jan schakelt Niko ook in om de proefreis van Dimi en Rita in het honderd te laten lopen, omdat Rita haar aandelen van het café aan Bert Van den Bossche wil verkopen. Jan reist het duo achterna en blijft ondertussen met Niko in contact.

Niko is van mening dat Pierrot zich niet genoeg inzet voor The Project sinds hij bij de cultuurdienst werkt. Zeker wanneer hij te weten komt dat Pierrot op zoek moet gaan naar een bandje voor een optreden, en niet aan The Project denkt.

Om de verveling tegen te gaan, kan Niko Evy overtuigen om samen iets spannends te proberen. Niko neemt deel aan enkele straatracen en brengt Evy mee als zijn co-pilote. Evy krijgt een grote adrenalinekick, ook al kunnen ze maar op het nippertje ontsnappen van de politie. Wanneer uiteindelijk Pierrot dit te weten komt, wil hij bewijzen aan Evy dat hij geen saaie piet is en hij neemt ook deel aan een straatrace. Deze keer worden ze wel opgepakt door de politie en is Pierrot de enige die waarheid vertelt, tot groot ongenoegen van Niko en Evy. Ze komen er echter met een waarschuwing van af.

Anna Dierckx en Albert Thielens zijn in het land en zoeken een slaapplaats. Pierrot vindt het tijd dat hij iets doet voor zijn grootmoeder en biedt zijn kamer in het studentenhuis aan. Niko ziet er enorm tegenop om samen te leven met twee bejaarden en maakt dit ook sterk duidelijk aan zijn huisgenoot. Wanneer de twee daadwerkelijk hun intrek nemen in het studentenhuis, komen de frustraties al snel aanzetten. Niko ergert zich aan het constante bemoei van Anna, terwijl zij zich niet kan verzoenen met zijn slechte manieren. Albert schakelt daarom Niko in om Anna te overtuigen zo snel mogelijk terug naar Benidorm te keren. Niko wil maar al te graag meewerken met zijn plannetje, maar het loopt in het honderd wanneer Anna hierin een uitdaging ziet om Niko op te voeden.

In het café komen Niko en Maarten oog in oog te staan met een mooie verschijning: Roos Sterckx. Groot is hun geluk wanneer ze niet veel later als serveuse aan de slag gaat op aanraden van Linda. Niko heeft meteen een oogje op Roos, maar ook Maarten ziet de jonge vrouw zitten. De twee vechten dan ook voortdurend om haar aandacht en gedragen zich als kleine kinderen. Na het bezoek van de voedselinspectie wordt echter de keuken gesloten, waardoor plots de inkomsten enorm dalen. Jan moet Roos ontslagen als er niet snel meer klanten komen en zowel Niko als Maarten willen dit voorkomen. Met hun drietjes zorgen ze ervoor dat jonge klanten ook hun weg vinden naar het café door een Night Tropical te organiseren, met cocktails en luide muziek. De avond is een succes, maar Linda klaagt over de luide muziek. Tijdens de tweede Night Tropical belt Linda de politie en moet Jan uiteindelijk zwichten voor zijn vrouw en blaast hij het project op.

Leen keert na een halfjaar terug uit Spanje en neemt terug haar intrek in het studentenhuis. Omdat Niko ondertussen in haar kamer woont, moet Leen een kamer delen met Evy en dat ziet ze helemaal niet zitten. Wanneer ze merkt dat Niko en Evy het wel héél goed met elkaar kunnen vinden, wil ze de twee absoluut koppelen zodat ze terug een eigen kamer kan krijgen. Ook Maarten wil haar helpen, want als Niko en Evy samen zijn, heeft hij vrij spel bij Roos. Tijdens haar verjaardagsfeestje zorgt Leen ervoor dat zowel Niko als Evy goed gedronken hebben waardoor ze in hetzelfde bed wakker worden. Er is echter niets gebeurd tussen de twee en ze besluiten er niet verder over uit te wijken.

Ondertussen probeert Leen meer informatie los te peuteren bij Niko door stiekem met hem te chatten en zo naar zijn gevoelens voor Evy te polsen. Evy en Niko komen dit al snel te weten en willen Leen een poets bakken door haar wijs te maken dat Evy niet op Niko verliefd is, maar juist op Leen en dat ze daarom zo graag een kamer met haar deelt.

Foto24
399264 10150518801142491 179278832490 8699209 286706681 n
640px-Familie afl4848 02
Familie4853
640px-Familie afl4875 01

Niko wordt door Jan opgetrommeld om de badkamer van Mieke te repareren. Hij blijft enkele dagen werken in het appartement van Mieke en wordt zo bevriend met Mieke en Trudy Tack de Rixart de Waremme. Nadat Mieke en Niko een keer met elkaar geslapen hebben, springt de vonk over en beginnen de twee een relatie. Jan is tegen de relatie en zorgt ervoor dat Niko ontslag neemt. Niko vindt het niet erg dat hij geen werk meer heeft, zolang hij maar bij Mieke kan blijven.

Wanneer MVM een videoclipje maakt voor de nieuwe kindercollectie, wordt Niko gevraagd om hierin muziek te spelen door Axel De Meester. Later krijgt Niko zijn job bij de Jan en Alleman terug nadat Jan zijn relatie met Mieke goedgekeurd heeft.

Nu dat de relatie met Mieke serieus geworden is, begint Niko over samenwonen te praten. Mieke vindt dat het nog te vroeg is voor het koppel om samen te wonen maar Niko neemt dit verkeerd op. Ze maken een tijdje ruzie maar leggen het uiteindelijk terug bij. Daarna staat er weer een tweede obstakel in de weg: Steve Schuurmans, de halfbroer van Niko, staat plots voor de deur. Wanneer blijkt dat Mieke het wel heel goed met Steve kan vinden, reageert hij erg jaloers.

Toch draait Niko uiteindelijk bij en hij besluit om Steve beter te leren kennen. Wanneer hij te weten komt dat Steve betrokken is bij het gokken en hierdoor heel veel schulden heeft, besluit Niko om hem te helpen. Hij komt zijn auto over waardoor Steve geld heeft om zijn schulden mee af te betalen. De volgende dag is er van Steve en zijn auto niets meer te bespeuren. Niko en Mieke vinden een briefje waarop staat dat Steve naar Spanje vertrokken is maar dat hij Niko ooit nog eens zal terugbetalen.

Wanneer Pierrot Van den Bossche terugkeert uit Afrika, heeft Niko al snel door dat er iets gebeurd is maar Pierrot blijft dit ontkennen. Als hij later alles opbiecht over Leki, is Niko razend op hem en kiest hij partij voor Evy Hermans. Niko is dan ook zeer blij wanneer Mieke Van den Bossche aan haar vraagt om bij hun te komen wonen.

De vakantie komt dichterbij en Mieke wil samen met Niko op reis gaan. Al snel blijkt dat ze alletwee andere definities hebben over vakantie maar uiteindelijk besluiten ze om op reis te gaan met een camionette dat Niko gekocht heeft. Mieke leert zo Glenn De Bock kennen, een oude vriend van Niko met wie hij nog gestraatracet heeft in het verleden. Glenn en Mieke lijken het goed met elkaar te kunnen vinden, tegen de zin van Niko. Wanneer Niko onder druk gezet wordt door Glenn om deel te nemen aan een bankoverval, begint Mieke gevaar te lopen. Als Niko niet meewerkt, zal Glenn Mieke iets aandoen.

Na de tweede bankoverval, kan Niko ervoor zorgen dat twee bendeleden opgepakt worden maar Glenn kon ontsnappen. Niko zorgt ervoor dat Mieke bescherming krijgt van de politie, door inspecteur Anita Degeling te overtuigen van de ernst van de zaak. Mieke gaat voorlopig bij haar vader en Linda wonen boven de Jan en Alleman. Wanneer Niko uiteindelijk ontslagen wordt uit het ziekenhuis, gaan ze terug in hun eigen appartement wonen maar onder politiebewaking.

Ondertussen krijgen Mieke en Niko opnieuw bezoek van Steve. Hij is terug in België en besluit Niko terug te betalen voor de auto die hij heeft gestolen. Niko vergeeft zijn broer en laat Steve voorlopig bij hen intrekken.

Niko hoort enkele weken niets meer van Glenn en Mieke denkt dat hij al lang naar het buitenland gevlucht is. Maar wanneer ze op een dag naar huis wil gaan, wordt ze ontvoerd door Glenn. Hij neemt haar mee naar een verlaten fabriek en houdt haar onder schot. Niko ontvangt een telefoontje met de boodschap naar een verlaten fabrieksgebouw te komen. Hij haast zich er meteen naartoe.

Familie afl4886 06
Familie afl4938 03
Niko en Mieke kussen
Familie afl4961 01
Steve&Niko
Familie afl4994 05
Familie afl4997 04
Familie afl5019 01
Familie afl5078 03
Seizoensfinale12

Niko komt aan in de verlaten fabriek. Hij en Mieke worden bedreigt door Glenn en hij wil ze alletwee doodschieten. Gelukkig komt Steve Schuurmans op tijd aan om de twee te redden. Steve schiet Glenn in de schouder en ze kunnen hem overmeesteren. Niko is Steve enorm dankbaar voor het redden van zijn vriendin.

Na de hele affaire vertrekken Mieke en Niko voor een tijdje naar Ibiza. Als teken van dank mag Steve intussen op het appartement blijven wonen. Steve maakt het bond en organiseert er een wild feestje, waarbij ondermeer de lievelingszetel van Mieke sneuvelt. Niko is razend en eist dat Steve de kosten voor de nieuwe zetel op zich neemt. Ook wilt hij dat zijn halfbroer een job zoekt. Na enkele jobs te hebben uitgeprobeerd, begint Steve uiteindelijk een reisbureau samen met de hulp van Mieke. Niko is eerst eerder twijfelachtig maar moet later toegeven dat zijn broer eindelijk zijn ware roeping heeft gevonden. Niet veel later gaat Niko naar Bulgarije om de hotels te gaan inspecteren die Steve wil gebruiken voor zijn skireis.

Na zijn thuiskomt maken Steve en Mieke alles klaar voor de start van de skireis. Steve wil graag dat er nog een tweede persoon meegaat op reis omdat er twee bussen zullen rijden en er een grote groep is. Niko probeert opnieuw verlof te vragen aan Jan Van den Bossche maar deze keer weigert hij. Niko moet op het café kunnen letten tijdens de repetities van zijn toneelstuk. Niko is enorm teleurgesteld maar Mieke besluit om in zijn plaats te gaan. Ondertussen zorgt Niko voor de voorbereidingen van de première van het toneelstuk van Herman Ral. Niko zorgt voor de decors en de belichting.

Terwijl Niko definitief bij Mieke komt wonen, krijgt Steve het appartement van Niko ter beschikking. Steve is hier helemaal niet tevreden mee en niet veel later vertrekt Steve opnieuw op skireis. Wanneer hij een week later terugkeert, heeft Mieke zijn koffers al klaargezet. Steve is boos en probeert ruzie te stoken tussen haar en Niko.

Ondertussen krijgt Mieke ook verschillende rare telefoontjes. Eerst krijgt ze enkele hijgtelefoons en later ook met reclame voor een erotische massage. Mieke verdenkt al snel Steve van stalking en Niko gaat met hem praten. Steve ontkent alles en is ontzettend boos op zijn broer maar Niko weet niet dat Steve toch achter de stalking zit en hem aan het beliegen is.

Guido Van den Bossche loopt al enkele dagen ongelukkig rond en hij vertelt aan Niko dat hij gepest wordt door twee klasgenoten. Niko vertelt alles aan Jan die op zijn beurt raad probeert te geven. Guido vertelt ook aan Niko dat hij verliefd is op een meisje uit zijn school Charlotte Kennis. Niko geeft hem de goede raad om eens met haar af te spreken.

Het conflict tussen Mieke, Niko en Steve komt tot een hoogtepunt en Niko probeert zijn halfbroer terug te herenigen met Mieke. Het komt tot een pijnlijke confrontatie wanneer Steve wordt aangereden door een auto. Hij belandt in het ziekenhuis in kritieke toestand en Niko voelt zich enorm schuldig.Niko is kapot van verdriet en steekt de schuld op Mieke. Mieke probeert opnieuw toenadering te zoeken, maar ze wordt afgewezen door Niko. Door niet naar de begrafenis van Steve te gaan, maakt ze het alleen maar erger. Uiteindelijk komt alles terug in orde wanneer Niko erachter komt dat zijn broer wel degelijk achter de stalking zit.

Op een dag krijgt Niko plotseling een vreemde vraag van Evy Hermans. Ze vraagt hem namelijk of ze zaaddonor wil zijn. Niko ziet dit niet zitten maar bedenkt zich uiteindelijk nadat hij te weten komt dat Mieke het wil aanvaarden. Zowel Evy als Jana zijn in de wolken met dit nieuws en ze beginnen meteen met de voorbereidingen. Niko laat zich testen in het ziekenhuis en wordt gezond verklaard.

De volgende dagen komen Niko en Evy samen voor het donorschap maar wanneer Evy het via de natuurlijke manier wil doen, schrikt dat Niko af. Hij wil Mieke niet bedriegen maar Evy stelt hem gerust dat het op een technische manier zal gebeuren. Toch ontstaat er passie tussen de twee en ze gaan enkele keren met elkaar naar bed. Niko voelt zich schuldig en wanneer Mieke begint te vermoeden dat er iets aan de hand is, besluit hij om met heel het donorschap te stoppen. Evy is woedend en het zorgt ervoor dat Jana een einde maakt aan de relatie omdat Evy toegeeft dat ze iets voelt voor Niko.

Niko blijft afspreken met Evy en Mieke begint achterdochtig te worden. Wanneer de waarheid aan het licht komt, probeert Mieke een afspraak te maken met Niko. Ze laat Niko namelijk ook omgaan met Evy. Niko weet niet meteen wat hij moet doen maar blijft zowel Mieke als Evy zien.

De hele familie Van den Bossche begint zich tegen Niko te keren. Vooral Bart Van den Bossche en Jan Van den Bossche steunen Mieke in deze moeilijke tijd. Het komt tot een conflict tussen Niko en Bart waarbij Niko hem een slag in het gezicht geeft. Na heel de situatie kan Niko nog steeds niet kiezen maar het is uiteindelijk Evy die de keuze maakt door het uit te maken met Niko.

Mieke en Niko zijn weer terug een echt koppel maar de ruzie tussen Bart en Niko blijft over hun geluk hangen. Mieke wil dat Niko zijn verontschuldigingen aanbiedt en nadat Niko een brief geschreven heeft, besluit Bart hem te vergeven. Toch blijft het liefdesgeluk van het koppel weer niet duren want Mieke besluit om het uit te maken met Niko. Ondanks hun relatiebreuk, blijven ze goede vrienden en ze zien elkaar nog regelmatig. Hierdoor begint Niko weer iets te voelen voor Mieke, maar hij wordt al snel op de vingers getikt door Jan, die niet wil dat hij zijn dochter nog eens 'pijn' doet.

Nu het uit is met Mieke, komt Niko nog enkel in het café in beeld. Rita Van den Bossche wil haar aandelen in de Jan en Alleman verkopen en Niko ziet het wel zitten om mede-eigenaar te worden, dit tegen de zin van Jan. Rita verkoopt een deel dan toch aan Niko, die vanaf nu wel degelijk iets te zeggen heeft in het café. Wanneer Bart dringend werk zoekt en door Jan wordt aangenomen in het café, heeft Niko er een 'collega' bij.

Jan weigert om Guido op vakantie te laten gaan met Charlotte. Niko vindt dat hij ouderwets is en spreekt hem hierover aan, waarna hij telkens hetzelfde antwoord krijgt: "Niko, moeit u nie!" Niko vindt toch dat hij Guido en Charlotte moet helpen om Jan te overtuigen. Tijdens de seizoensfinale is ook Niko aanwezig op het buurtfeest. Samen met Evy en Stefanie Coppens staat hij achter de bar in de feesttent. Hij verzorgt ook de karaoke.

Familie afl5109 04
Familie afl5115 02
Veiling
Familie5168
Familie 5171 02
640px-Familie afl5203 01
Mieke & Niko4
640px-Familie 5261 08
Familie 5300 002
Familie 5301 003
Vijf-cliffhangers-in-seizoensfinale-familie-id5785810-620x400

Wanneer Mieke Van den Bossche de knappe Gunther Poucke leert kennen sporen Niko en Evy Hermans haar aan om met hem af te spreken. Wanneer het uiteindelijk tot een afspraakje komt en blijkt dat Gunther bij Mieke is blijven slapen, blijkt Niko toch een beetje jaloers. Het blijft uiteindelijk maar bij één afspraakje omdat Gunther het redelijk vreemd vindt dat Mieke nog zoveel omgaat met haar ex-vriend.

Ondertussen ondervindt Niko spanningen tussen Jan Van den Bossche en Linda Desmet. Hij geeft Jan dan ook de goede raad om meer aandacht te besteden aan zijn vrouw. Niko raakt goed bevriend met de homoseksuele Zjef De Mulder, de nieuwe medewerker in de Foodbar. Wanneer ze samen over straat lopen worden ze het slachtoffer van gay-bashing. Aanvankelijk denkt Niko dat de aanvallers hem viseerden omdat hij enkele van hen herkende uit zijn wilde jeugdjaren. De vechtpartij laat Niko niet los en hij besluit de daders op te sporen. Uiteindelijk worden de daders opgepakt.

Niko wil meer klanten naar het café lokken en besluit flyers te drukken. Dit blijkt een groot succes en Jan Van den Bossche is dan ook blij met de grote omzet die hij draait. Al heeft hij zijn bedenkingen bij het cliënteel dat Niko aantrekt. Wanneer hij één van Niko's flyers in handen krijgt weet hij al snel waarom zijn café de laatste tijd zoveel holebi's aantrekt. Niko had op de flyers laten drukken dat het café 'gay-friendly' is. Jan vind dit een beetje van het goede teveel en het komt tot een meningsverschil tussen Niko en hem.

Niko wordt op een ochtend bij Evy Hermans en Mieke Van den Bossche gevraagd. Zij besluiten om samen een huis te kopen en zoeken nog iemand die samen met hen in Evy's droomhuis wil investeren. Niko besluit hierop in te gaan en zoekt samen met Evy en Mieke nog een vierde kandidaat om zich mee in het avontuur te storten. Arno Coppens en Zjef De Mulder zijn twee pottentiele kandidaten. Nadat zij alletwee een 'stage' van enkele dagen in Mieke's appartement hebben volbracht kiezen Evy, Mieke en Niko voor Zjef.

Al snel staan de twijfels toe wanneer er een discusie ontstaat omtrent de inrichting van het huis en wanneer Evy verkondigt dat zij meer beslissingsrecht heeft omdat zij het meeste geld in het huis steekt. Uiteindelijk wordt alles uitgepraat. Tijdens de openbare verkoop gaan het viertal serieus over hun budget maar uiteindelijk wordt het huis toch aan hen verkocht. Zij gaan meteen naar de Jan en Alleman om dit goed nieuws aan Jan te vertellen...

Evy, Mieke, Niko en Zjef stellen vast dat ze erg afhankelijk zijn van materiële dingen en besluiten een weddenschap aan te gaan. Als ze toch datgene doen wat ze in huis niet mogen doen moeten ze 300 euro betalen aan elkaar. De weddenschap verloopt niet van een leien dakje. Zjef komt te laat op zijn werk en de afspraken tussen Mieke en Linda Desmet lopen helemaal in het honderd. Mieke, Niko en Zjef willen de weddenschap gewoon stoppen, maar Evy wilt verder doen. Hierdoor krijgen Mieke, Niko en Zjef ruzie met Evy. Evy besluit dan toch maar om de weddenschap te stoppen. Alles komt weer goed tussen de vier vrienden.

Niko krijgt terug gevoelens voor Mieke Van den Bossche wanneer ze een relatie begint met de verschrikkelijk jaloerze Sébastien. Niko ziet dat Mieke in haar ongeluk aan het lopen is en hij probeert dit aan haar verstand te brengen. Wanneer deze relatie stukloopt, besluiten Mieke en Niko om terug aan hun gevoelens toe te geven.

Wanneer Niko in een verstrooide bui bijna een ongeval veroorzaakt krijgt hij af te rekenen met een de agresieve chauffeur Erik Gevaert. Gevaert viseert Niko en komt hem uitdagen in de Jan & alleman. Hij takelt Niko's auto ook meerdere malen toe. Niko doet aangifte bij de politie maar die kunnen niks doen zonder bewijzen. Niko besluit het heft in eigen handen te nemen en hij gaat Gevaert uitdagen bij hem thuis. Wanneer hij niet toehapt besluit Niko het anders aan te pakken. Hij zorgt ervoor dat Gevaert tegen zijn auto knalt. Maar dat komt hem zuur op te breken wanneer Gevaert hem enkele rake klappen verkoopt. De politie kan Gevaert echter oppakken en hij moet Niko een fikse schadevergoeding betalen.

Later komt het tot een conflict tussen Niko en Evy Hermans wanneer Niko niet wil meedoen aan haar 40 dagen zonder vlees. Ook geeft hij Guido Van den Bossche goede raad en helpt hij hem in zijn plan om zich voor te bereiden op zijn eerste keer met Charlotte Kennis. Samen met Jan Van den Bossche wil hij ook de vrouwen tips geven over zelfverdediging wanneer verkrachter Danny Buytaert uit de gevangenis ontsnapt. Mieke wordt bijna één van zijn slachtoffers, maar kan ontsnappen.

Niko komt met het idee om pokeravonden te organiseren in de Jan en Alleman. Jan is eerst sceptisch, maar na het succes van de eerste pokeravond, denkt hij een goudmijn gevonden te hebben. Er komen al snel klanten die voor geld willen pokeren, en ook Zjef De Mulder komt in de verleiding. De komende weken is Zjef helemaal in de ban van het pokeren en dat is Niko niet ontgaan. Hij probeert op allerlei manieren Zjef van zijn verslaving te helpen. Op een dag komt er ook een inspecteur van de kansenspelcommissie langs die Jan een grote boete geeft.

Omdat Mieke en Niko opnieuw een koppel zijn, en er daardoor een kamer vrijgekomen is, gaan de vier vrienden op zoek naar een nieuwe huisgenoot. Die vinden ze in Bas Van Opwyck, een 22-jarige student fotografie die zichzelf voordoet als Thomas Feyaerts. Bas doet echter zeer geheimzinnig en zowel Evy als Zjef vertrouwen hem niet helemaal. Niko gelooft zijn huisgenoten niet en ziet in Bas een goede vriend.

De relatie tussen Niko en Mieke bereikt een hoogtepunt wanneer Niko besluit haar ten huwelijk te vragen in het bijzijn van haar familie en vrienden. Mieke zegt ja.

Familie 5326 007
S24e009 04
S24E021 09
Familie 5350 002
5365-44
Afl54 13
640px-Familie 5392 002
Familie 5405 003
Huwelijknicomieke
Familie 5421 01
Familie 5437 001
Familie 5437 002
Familie 5451 04
Familie 5456 001
Familie 5462 01
Familie 5478 003
Familie 5489 002
Familie 5488 002
Familie 5525 005
Familie 5544 003

Niko en Mieke Van den Bossche vieren hun verloving in de Jan en Alleman tot Evy Hermans een telefoontje van Hannah Van den Bossche krijgt. Op de modeshow van Vero Bello is er een tweede Thomas Feyaerts opgedoken en de andere Thomas is een bedrieger die eigenlijk Bas Van Opwyck heet. Niko, Mieke, Evy en Zjef De Mulder gaan meteen naar huis om die valse Thomas aan te pakken. Bas vertelt dat hij geïnteresseerd was in het verhaal van de echte Thomas en biedt zijn verontschuldigingen aan. Hij pakt zijn spullen en vertrekt. Nadien blijft de echte Thomas nog even om zijn verhaal te vertellen. En zo ontdekken de vier vrienden dat Thomas eigenlijk de kleinzoon van Jan Van den Bossche is.

Twee maanden later. De voorbereidingen van het huwelijk verlopen zeer stroef. Ze vinden geen goede datum en bovendien is Mieke van mening dat Niko er zich te weinig van aantrekt. Wanneer Niko belooft om eindelijk eens werk te maken van hun huwelijk, wordt hij constant afgeleid en komt er niets van in huis. Mieke is teleurgesteld en dat heeft een slechte invloed op haar humeur. Ook de stress die erbij komt kijken, doet haar geen goed. Na allerlei vragen uit hum omgeving, slagen Niko en Mieke er eindelijk in om een datum vast te leggen: ze zullen trouwen op 19 december.

Er gaan weer verschillende dagen voorbij en Niko en Mieke staan nog steeds geen stap verder bij hun voorbereiding. Mieke is duidelijk gestresseerd en daarom doet Niko een belofte: hij zal de organisatie van de trouw helemaal op zich nemen, zodat Mieke zich geen zorgen meer hoeft te maken. Mieke laat haar dat geen twee keer zeggen, en legt hierdoor alle druk op Niko's schouder. Het wordt al snel duidelijk dat Niko er in zijn eentje ook weinig van bakt. Hij probeert de hulp van Linda Desmet in te schakelen, maar Linda wil dat Niko het alleen doet. Niko begint dan maar vol goede moed aan de organisatie, en vraagt aan Hannah Van den Bossche of ze de trouwjurk van Mieke wil ontwerpen.

Terwijl de organisatie van het huwelijk blijft aanslepen, probeert Niko zijn goede vriend Maarten Van den Bossche bij te staan tijdens een moeilijke periode. Ze hebben het lichaam van Roos Sterckx gevonden en Maarten kan dit verlies maar moeilijk verwerken. Niko wil samen met Jan Van den Bossche een herdenkingsdienst voor Roos organiseren, maar Maarten wil hier niets van weten. Op aanraden van Leen Van den Bossche gaat Niko nog eens op bezoek bij Maarten om te praten.

Niko komt in de Jan en Alleman een oude bekend tegen: Jurgen Dens, met wie hij nog samen in de klas heeft gezeten. Jurgen was vroeger een gothic met weinig ambitie, maar is nu uitgegroeid tot een succesvolle zakenman. Niko stelt zijn eigen carrière in vraag en panikeert wanneer Jan hem officieel als opvolger aanduidt. Niko wil hogerop in het leven en niet altijd achter de toog van de Jan en Alleman blijven staan.

Het komt al snel tot een volgende ontmoeting tussen Niko en Jurgen, en Jurgen vertelt meer over zijn bedrijfje. Hij koopt oude huizen op, en renoveert ze om ze nadien met winst te verkopen. Niko is enorm geïnteresseerd en wil enkele dagen meehelpen. Hij krijgt enkele dagen verlof van Jan Van den Bossche, al denkt hij dat Niko op zoek is naar een woning voor hem en Mieke.

Niko leert de werkmannen van Jurgen kennen, en vormt meteen een speciale band met Bodé Ouattara. Toch merkt Niko dat niets alles koosjer is. Vele werkmannen zijn namelijk illegaal in het land, waaronder ook Bodé en zijn vader Dieumerci Ouattara. Bovendien laat Jurgen de mannen veel te hard werken, en durven ze niet tegenspreken. Niko wil zijn nieuwe vrienden een hart onder de riem steken, en nodigt ze uit voor een etentje in de Jan en Alleman. Enkele dagen later merkt Niko dat de stemming zeer bedrukt is op de werf van Jurgen. Daarnaast vertelt Jurgen dat hij zijn hulp niet meer nodig heeft, en dat vindt Niko maar vreemd.

Tijdens de dansmarathon in de Jan en Alleman vertelt Maarten Van den Bossche dat hij Jurgen een lijk heeft zien dumpen in het kanaal. Niko vreest meteen het ergste en confronteert Jurgen met de feiten. Na lang aandringen, geeft Jurgen toe dat Dieumerci een ongeval heeft gehad en op slag dood was. Niko twijfelt om naar de politie te gaan, maar zowel Mieke als Maarten vinden dat hij Jurgen moet aangeven. Tot Jurgen er plots vandoor is gegaan. De werkmannen, waaronder Bodé, zitten nu zonder werk en daarbovenop zit Bodé zonder logeerplaats. Niko biedt hem een slaapplaats aan bij hem thuis en zoekt ondertussen naar een oplossing om Bodé in het land te kunnen houden.

Terwijl Niko zich volledig stort op de voorbereiding van zijn huwelijk met Mieke, moet hij een manier vinden om Bodé een goede toekomst te bieden. Dit lijkt niet zo simpel als verwacht want Bodé krijgt geen verblijfsvergunning. Thomas Van den Bossche komt met het idee om een hulpfonds op te richten zodat Bodé een boerderij kan starten in zijn dorpje in Afrika. Bodé vertrekt en Niko heeft het moeilijk met het afscheid. Niko gedraagt zich na het vertrek van Bodé zeer vreemd en Mieke vreest dat hij niet langer wil trouwen. Maar Niko heeft stiekem het perfecte huwelijk in elkaar gestoken met financiële hulp van Rita Van den Bossche.

Wanneer de huwelijksdag aangebroken is, lijkt het meteen in het honderd te lopen. Mieke en Niko komen aan bij het stadhuis, maar krijgen bezoek van de politie. Ze nemen Niko mee voor een verhoring over de praktijken van Jurgen Dens. Niko vertelt de waarheid tegen de politie en hij wordt opnieuw vrijgelaten zodat hij alsnog met Mieke kan trouwen. De dag verloopt vervolgens zonder enige problemen en de twee stappen in het huwelijksbootje. Mieke valt van de ene verrassing in de andere en ze sluiten de dag met een ballonvaart. Nadien vertrekken ze voor vier dagen op huwelijksreis naar Berlijn.

Vier dagen later valt hun thuiskomst juist op het foute moment. Niko moet nog eventjes de deur uit omdat hij zijn portefeuille vergeten is op de luchthaven en ondertussen kantelt er een vrachtwagen met een giftige stof. Iedereen moet binnen blijven omdat er gevaar is voor besmetting. Mieke is doodongerust omdat ze Niko niet kan bereiken en vreest het ergste. Niko kon echter op tijd onderdak zoeken en wanneer de quarantaine opgeheven is, keert hij terug naar huis.

De laatste weken, en zelfs maanden, voelt Niko zich niet meer gelukkig als barman in de Jan en Alleman. Hij wil een nieuwe uitdaging, maar durft Jan Van den Bossche niet op de hoogte te brengen. Mieke maakt zich zorgen over haar echtgenoot, en probeert hem aan te sporen om gewoon eerlijk tegen haar vader te zijn. Niko gaat ondertussen op zoek naar ander werk, maar dat verloopt niet van een leien dakje. Hij heeft geen diploma of relevante ervaring, maar wil vooral werk verrichten waardoor hij iets betekent voor de wereld. In de Jan en Alleman komt hij in contact met Cis Moens en Niko gaat zo aan de slag als straathoekwerker. Hij moet het nieuws aan Jan vertellen en stopt met zijn werk in het café.

De week nadien is Niko op van de zenuwen voor zijn eerste werkdag als straathoekwerker. Maar zijn eerste dag is geen groot succes. Hij probeert een bende van hangjongeren in het oog te houden op een pleintje, maar ze zijn zeer wantrouwig tegenover Niko. Wanneer er een gevecht plaatsvindt, probeert Niko tussenbeide te komen, maar dat wordt hem niet in dank afgenomen. Musto - de leider van de bende - vraagt zich luidop af wat Niko van plan is. Ze willen hem testen als straathoekwerker en vertellen luidop over hun plannen om een nachtwinkel te overvallen. Niko zit in een tweestrijd. Belt hij de politie of blijft hij loyaal aan de jongeren? Cis Moens geeft Niko het advies om niets te doen, want ze willen hem alleen maar testen. Musto en zijn vrienden beginnen Niko steeds meer te vertrouwen en Niko gaat een stapje verder. Hij wil de jongens helpen door een voedseluitdelingsplan op te stellen. Met restjes uit de Foodbar, kunnen ze een zakcentje verdienen door het eten te verkopen aan de mensen uit de buurt.

Na zijn succes met Musto en zijn makkers, gaat Niko verder met zijn volgende project: Nena De Vriendt. Nena is een twintigjarig meisje dat noodgedwongen als prostituee aan de slag moet om te overleven op straat. Niko probeert voor haar opvang te zoeken wanneer ze uit het kraakpand gezet wordt en gaat bovendien op zoek naar haar moeder, die Nena als baby afgestaan heeft. Samen met Evy Hermans probeert hij de verleden van Nena te onderzoeken en hij komt te weten dat haar moeder waarschijnlijk in de omgeving van Gent woont. Ondertussen neemt Nena eventjes haar intrek in het huis van de 'friends', maar niet iedereen is hiermee akkoord. Zjef en Thomas vinden het niet kunnen dat Niko het niet eventjes besproken heeft met zijn huisgenoten. De volgende dag gaan Niko en Nena naar Gent waar hij haar in contact brengt met haar moeder Gina. Zij is echter allesbehalve blij om haar verloren dochter terug te zien en maakt dit al snel duidelijk. Nena is diep gekwetst en is razend op Niko. Ze is de volgende morgen met de noorderzon verdwenen en heeft bovendien geld van de huisgenoten gestolen.

Mieke Van den Bossche komt te weten dat haar jongere broer Guido Van den Bossche met een dilemma zit. Zijn vriendinnetje Emma Verdonck is namelijk zwanger, maar zij wil een abortus laten uitvoeren. Mieke denkt opnieuw aan haar eigen kinderwens en stelt aan Niko een belangrijke vraag. Wat als zij nu eens het kindje van Guido en Emma adopteren? Niko vindt het een vreemd voorstel van zijn vrouw en overlegt dit met Maarten Van den Bossche. Mieke wil echter doodgraag opnieuw mama worden en ook Niko heeft een kinderwens. Hij stelt voor om dit nog eens met Guido en Emma te bespreken, maar vreest voor hun antwoord. De twee denken er over na, maar besluiten toch het kindje zelf te houden. Niko stelt Mieke voor om een adoptie op te starten, maar Mieke voelt zich nog niet klaar voor deze grote stap en is vooral bang voor een nieuwe teleurstelling. De twee besluiten te wachten tot er een beter moment komt.

Niko en de andere huisgenoten komen in een serieus conflict terecht met Zjef De Mulder wanneer die terug begint te gokken. Hierdoor krijgt Zjef een berg schulden, waardoor hij zelf zijn bijdrage van de huur niet kan betalen. Zjef is bovendien verschrikkelijk humeurig en kan de goede raad van zijn vrienden niet meer horen. Het komt tot een pijnlijke confrontatie tussen Niko en Zjef waarbij Niko zich amper in bedwang kan houden. Zjef vertrekt en scheidt zich af van zijn vrienden. Tot Niko enkele dagen later Zjef tegenkomt op straat en beseft dat hij al die tijd op straat geslapen heeft. Niko heeft medelijden en neemt Zjef terug mee naar huis. Samen met Rudi Verbiest willen ze Zjef beter in het oog houden zodat hij niet opnieuw vervalt in zijn gokverslaving.

Via zijn straathoekwerk komt Niko in het snookercafé De Komma terecht. Groot is zijn verbazing wanneer hij Maarten Van den Bossche achter de toog ziet staan. Maarten is er undercover in verband met een geheime zaak van Faroud Kir. Maarten wil dat Niko zijn mond houdt, omdat niemand mag weten dat hij een geheime missie heeft. Niko heeft het moeilijk om dit tegen Mieke te verzwijgen en dat zorgt voor misverstanden. Zeker wanneer Niko en Evy een emotioneel gesprek hebben met elkaar, en Mieke vreest dat de twee opnieuw een affaire hebben.

Na de plotse dood van zowel Bart Van den Bossche als Thomas Van den Bossche heeft heel de familie Van den Bossche het ontzettend moeilijk. Niko moet zijn vrouw steunen nu haar broer dood is, en ook Jan Van den Bossche kan het nieuws moeilijk verwerken. Niko springt terug bij in de Jan en Alleman terwijl Jan zijn verdriet probeert te verwerken. Nadien krijgen Niko en co toch nog goed nieuws te verwerken wanneer Evy Hermans meedeelt dat ze zwanger is.

Familie s25 5549 001
Familie s25 5559 003
59816728
Image46-305exrbw2stpu1x9s44d8q
Image45-305exqtspmoypuxs8ndqtm
60235653
60235635
60480255
Image1-305xwbxibwndhcav8n8wzu
Familie 5613 002-30b8n2xy8aeikhgyjos2kq
Familie 5613 006-30b8n3bir602wmpkpac1e2
311755022750d47a238ee734296e3942
Familie 5617 002-30cuilj1umxyzxtwndh5oq
Familie 5622 002-30ehzt81nond5ckr1zfi16
Familie 5628 003-30gmcqlc2i7k9k2lpv73ey
Familie 5634 001
4286f38ea6b9010a5e0262b3e5108f0f
Familie 5688 002
Familie 5692 002
Familie 5697 004

Niko en Mieke Van den Bossche krijgen Linda Desmet over de vloer die vertelt over het slippertje dat Mathias Moelaert begaan heeft met Trudy Tack de Rixart de Waremme. Ondertussen denken Niko en de andere huisgenoten er over na om de leeggekomen kamer van Thomas verder te verhuren en op vraagt van Evy Hermans neemt Simon Feyaerts zijn intrek in het huis. Niko plaagt zijn goede vriendin maar al te graag met het feit dat ze misschien een oogje heeft op Simon.

Twee maanden later

Niko springt terug geregeld in bij de Jan en Alleman omdat Jan Van den Bossche geregeld voor zijn dochter Leen Van den Bossche wil zorgen nu Faroud Kir opgepakt is. Leen zoekt ook steun bij Niko en de andere friends en samen proberen ze het geheim van Farouds arrestatie te ontrafelen, maar het is vooral Evy die zich persoonlijk met het mysterie bezighoudt. Niko moet er ook zijn voor Mieke Van den Bossche want zij heeft het gevoel dat alle problemen van de familie op haar nek terechtkomen.

Niko wil de problemen van toekomstige ouders Guido Van den Bossche en Emma Verdonck oplossen wanneer ze met een probleem zitten. Ze kunnen namelijk niet kiezen tussen Frank Verdonck of Jan als peter van hun kindje. Niko stelt voor om gewoon twee peters te nemen.

Mieke en Niko belanden in een serieuze discussie door een gemene opmerking van Niko. Hij beschuldigt Mieke ervan te veel tijd in haar werk te steken, waardoor ze niet veel tijd met elkaar kunnen spenderen. Bovendien vult Niko achter haar rug een enquête in over haar werk en is Mieke niet te spreken over zijn antwoorden. Zijn acties hebben wel een positief gevolg want Mieke heeft een reis naar de Ardennen gewonnen voor 4 personen en ze vergeeft Niko. De twee vertrekken uiteindelijk samen met Evy en Zjef De Mulder voor een week naar de Ardennen.

In de Ardennen stapelen de geheimzinnigheden zich op wanneer ze een creepy gast tegen het lijf lopen in een tankstation en nadien ook in het bos. Daarnaast is de chalet allesbehalve netjes en totaal niet wat Mieke verwacht had. Ze wil het liefst terug naar huis gaan, zeker wanneer er nog meer geheimzinnige dingen gebeuren. Het licht dat plots uitgaat, haar koffer dat verdwijnt... Pas na enkele dagen komt Mieke via Evy te weten dat het allemaal een complet is van Niko, om het leven van Mieke terug wat spannender te krijgen. Mieke wil Niko zelf terug beetnemen door te doen alsof ze overvallen worden in een winkeltje. Niko geeft toe dat alles opgezet spel was en de vier vrienden proberen hun laatste dag nog extra gezellig te maken.

Hun weekend in de Ardennen kent toch nog een verrassende afloop. Mieke, Niko, Zjef en Evy vinden een Franstalige tiener terug in hun chalet en komen te weten dat hij al 2 dagen bij hen verblijft. Niet veel later nadat de jongen wegloopt, komt de politie bij de friends terecht. Wanneer de inspecteur bloed terugvindt, arresteert hij hen op verdenking van moord. Na de ondervragingen beseft de politie dat ze op een verkeerd spoor zitten en de friends onschuldig zijn. Ze keren terug naar huis.

Niko komt na vele maanden prostituee Nena De Vriendt, die zichzelf nu Angel noemt, terug tegen. Hij merkt meteen op dat de oude bekende gewond is en schakelt dokter Leen Van den Bossche in. Nena wordt geslagen door haar pooier en Niko besluit hem aan te pakken. Pas nadien komt Niko te weten dat hij de verkeerde persoon aangepakt heeft, namelijk Vic Van Paemel, de vriend van Nena. Het is zijn vader, Maurice Van Paemel die gewelddadig is en met vieze zaakjes bezig is. Terwijl Niko naar een oplossing zoekt om de twee te helpen, zorgt hij ervoor dat Nena bij Leen kan blijven logeren. Ze slaat echter op de vlucht om Vic te sparen. Na enkele dagen vindt Faroud Kir Nena terug en pakt hij Vic op om hem te ondervragen.

Faroud en Pieter Brinck beseffen dat Vic helemaal niet op de hoogte is van de praktijken van zijn vader en ze stellen hem voor om mee te werken aan de zaak. Samen lukt het hen om Maurice op heterdaad te betrappen tijdens een transactie van vrouwen. Hij bekent al zijn misdaden. Ondertussen beslissen Vic en Nena met hun nieuwe identiteit een nieuw leven te beginnen in Portugal.

Ondertussen staat zijn huwelijk van Mieke zwaar op het spel omdat zij het gevoel heeft dat Niko haar al wekenlang verwaarloosd. Zeker wanneer Mieke het moeilijk heeft met de miskraam van haar beste vriendin Evy. Ze verwijt Niko dat hij nooit tijd vrijmaakt voor haar. Bovendien wordt Niko op het matje geroepen door Cis Moens. Niko besluit zijn ontslag te geven omdat hij het beu is dat hij nooit tussenbeide mag komen.

Zijn ontslag houdt Niko echter niet tegen om terug de straten op te gaan. Hij komt enkele dakloze mensen, waaronder Max en oude bekende Dean, tegen en krijgt te horen dat ze op zoek zijn naar een nieuw kraakpand. Niko beslist hen te helpen door mee te zoeken naar leegstaande gebouwen. Ondertussen biedt hij Dean tijdelijk onderdak aan om te voorkomen dat hij hervalt in zijn drugsverslaving. Dean kan het niet laten om op zoek te gaan naar pillen in Mieke's werktas en deze in te nemen. Wanneer blijkt dat Dean gestorven is aan een overdosis van deze pillen, slaat Mieke in paniek. De medicatie die hij ingenomen had, had Mieke zonder voorschrift gekocht bij de apotheker én zou bij de patiënt zelf moeten blijven. Mieke gaat vrijuit maar krijgt bezoek van Deans vader, die haar beschuldigt van moord op zijn zoon. Mieke geeft Niko de schuld van alles en is het beu dat hij altijd de grote wereldverbeteraar wil uithangen.

Niko gaat verder op zoek naar een kraakpand voor Max en co. Hij komt echter terecht bij Brouwerij Struyvens, een vroegere brouwerij die te koop staat. Niko wordt er betrapt door Gust Stuyvens die zijn brouwerij moest failliet laten verklaren. Niko is alvast geïnteresseerd in de zaak en ziet het wel zitten om deze over te nemen. Mieke vindt het een verschrikkelijk idee om een failliete zaak over te nemen, maar Niko is ervan overtuigd dat hij er terug een bloeiende brouwerij van kan maken.

Niko legt de bezorgdheden van Mieke naast zich neer en gaat er volledig voor met de hulp van Gust. Mieke blijft haar twijfels hebben, maar kan niet anders dan haar man steunen. Zelf droomt ze luidop van een Bed & Breakfast in de gebouwen van de brouwerij. Niko gaat enkele cafés af om zijn bier te promoten, maar Jan Van den Bossche komt in de problemen met zijn brouwer Marcel wanneer hij Niko's gebrouwde bier aan het promoten is in zijn café. Om zijn droom te realiseren beseft Niko dat hij zijn aandelen van Jan & Alleman moet verkopen en met Mieke naar de brouwerij moet verhuizen.

Zjef beslist Niko te helpen in de brouwerij, maar begaat een fout wanneer hij de ketels wilt kuisen met allesreiniger. Dit wordt ontdekt wanneer Niko iemand van Douane en Accijnzen over de vloer krijgt. Hierdoor verliest hij 500 liter gebrouwd bier, dat al zo goed als verkocht zou zijn. Niko verwijt Zjef dat hij dit expres gedaan heeft en geeft een kwetsende opmerking over zijn vader. Zjef ziet geen toekomst meer in hun vriendschap tot Niko toch zijn excuses aanbiedt. Blijkbaar heeft Zjef het veel moeilijker met de nakende verhuis dan eerst gedacht.

Wanneer Niko dacht dat hij eindelijk de brouwerij kon openen, komt Gust hem vertellen dat hij een deel papierwerk is vergeten te doen. Na een hele nacht doorwerken slagen Niko en Gust erin om alles in orde te brengen. Wat Gust echter voor Niko verzweeg, is dat hij in 2 jaar tijd reeds 3 hartklachten heeft gehad. Na de hele nacht door te werken krijgt Gust een hartaanval en sterft. Als eerbetoon aan zijn goede vriend noemt Niko zijn bier 'Gust'. Ondertussen nemen hij en Mieke definitief hun intrek in de brouwerij en nemen ze afscheid van de Friends.

Mieke droomt luidop over het runnen van een eigen bed and breakfast. Ze vraagt Trudy om haar te helpen met de opstart en beslist om over te schakelen naar parttime werken als verpleegster. Niko brengt zijn vrouwtje op het idee om haar bed and breakfast Mie&B te noemen. Wanneer de brandweer langs komt ter controle, blijkt dat haar verwarmingsinstallatie vernieuwd moet worden. Dit kan Mieke een paar duizenden euro's gaan kosten. Niko wil dat ze ervoor gaat en het lukt haar in enkele dagen om alles in orde te brengen voor de eerste gasten. Freddy Steenhoudt beslist een overnachting te boeken in de Mie&B. Deze overnachting is voor hem geen aangename ervaring door de luidruchtigheid van Niko's gasten voor de proeverij. Freddy wilt slechts 20 procent van de factuur betalen na zijn verblijf. Bij Mie&B lopen de annulaties binnen na zijn vernietigende recensie. Terwijl Niko de friends inschakelt om valse recensies te schrijven, slaagt Mieke erin om een deal te sluiten met Freddy in ruil voor een goede recensie.

Niko heeft een veelbelovend gesprek met Delhaize en haalt dan ook een grote bestelling binnen. De gigantische bestelling zorgt voor stress bij Niko. Zijn leveranciers zijn er niet op voorzien om zo snel voldoende flesjes, dopjes en etiketten te leveren. Niko blijft echter niet bij de pakken zitten en zet samen met Mathias Moelaert alles op alles. Zelfs Freddy komt een hele nacht helpen. Ook Mieke steekt haar handen uit de mouwen en gaat speciaal voor hem een bestelling in Aalst oppikken. Doordat Niko vergat om water bij de ingrediënten van de etiketten toe te voegen, gaat hij wanhopig op zoek naar vrijwilligers om zijn nieuwe etiketten te helpen kleven. Dit draait uit op een gevecht tussen Musto en Youssef. Musto komt de dag nadien zijn excuses aanbieden en doet Niko het voorstel om zijn vrienden te laten meehelpen tegen betaling. Tot grote ergernis van Mieke wilt Niko ingaan op zijn voorstel, aangezien hij in tijdsnood verkeert.

Niko's bier ligt officieel in de winkelrekken. In de winkel staat hij met een Gust-standje, waar consumenten zijn bier kunnen proeven. Freddy en Niko maken het te bont bij hun standje in de winkel, tot grote ergernis van de winkelverantwoordelijke. Wanneer Niko opgeroepen wordt door de hoofdzetel van Delhaize, vreest hij voor slecht nieuws. Hij krijgt echter te horen dat Gust uitverkocht is en hij extra bier mag leveren.

Mieke en Niko beslissen te gaan uiteten op restaurant. Door een discussie keert Mieke alleen terug naar huis. Eenmaal thuisgekomen ontdekt ze dat haar huis overhoop gehaald is. Niet veel later duiken er 2 inbrekers op die Mieke bedreigen met een pistool. Niko komt net op tijd thuis om zijn vrouw te beschermen. De inbrekers houden beiden onder schot en slaan op de vlucht. Sinds haar shock heeft Mieke meer en meer schrik om alleen te zijn. Niko contacteert Musto om aan een pistool te geraken. Hij wilt er eentje in huis nemen, aangezien Mieke doodsbang is sinds er inbrekers over de vloer zijn geweest. Wanneer klanten van de Mie&B Niko met een pistool in zijn handen zien, beslissen ze het af te trappen. Mieke eist dat hij het pistool laat verdwijnen. Nadat haar sleutels worden gestolen, wilt Trudy Tack de Rixart de Waremme zich veiliger voelen. Ze beslist om het wapen van Niko in huis te nemen.

Niko is op zoek naar een nieuwe werkkracht in de brouwerij, aangezien hij niet altijd op Mathias en Freddy hun hulp kan rekenen. Nu Benny Coppens ontslagen is bij VDB Fashion, polst hij bij Niko of hij bij hem aan de slag kan. Niko kan Benny echter weinig hoop geven, want hij heeft het geld niet om hem deftig in dienst te nemen. Benny gaat in het zwart aan de slag en ondertussen komt ook Liesbeth Pauwels in de brouwerij terecht als tijdelijke poetsvrouw. Wanneer Liesbeth ontdekt dat Benny hier nu ook werkt, is ze enorm verrast. Mieke is dan weer minder blij wanneer Niko opbiecht dat Benny niet ingeschreven is. Ook in de B&B is Benny niet de meest aangename werkkracht, want hij valt de klanten soms lastig. Voor Mieke is de maat vol en hij moet buiten.

Anna Dierckx en Albert Thielens komen twee dagen logeren bij Mieke en Niko, tot hun eigen grote verbazing. De echte reden dat ze op logement komen is dat Anna het niet goed kan vinden met Shana, een verzorgster van het rusthuis. Mieke's veeleisende grootmoeder klaagt steeds over de service in de Mie&B. Anna vindt dat ze meer moet klaarstaan voor de mensen en koopt haar een belletje tijdens een stevige wandeling. Mieke en Niko lijden onder de grillen van Anna en Albert. Albert, Mieke en Niko verzinnen een plan om de jaloerse Anna zover te krijgen dat ze terug wilt vertrekken naar het rusthuis.

Niko is geïnteresseerd in een rallywagen van 35 000 euro en beslist deze te kopen. Niet veel later verrast hij Guido Van den Bossche met professionele race outfits. Mieke is niet te spreken over de dure aankopen van Niko. Het wordt al rap duidelijk dat hij werkelijk wilt meedoen aan rallywedstrijden, tot grote ergernis van Mieke. Ze vindt rallyrijden veel te gevaarlijk. Toch schrijft Niko zich samen met Guido in voor een rallywedstrijd in september.

Mieke Van den Bossche gaat laat op de avond nog bloedstalen van Simon Feyaerts wegdoen en wordt aangereden door June Van Damme, met de auto van Simon. Mieke belandt in het ziekenhuis met ernstige hersenschade en wordt in een kunstmatige coma gehouden. Ondertussen weet Simon van niets meer, maar ontdekt hij dat hij wel eens de schuldige zou kunnen zijn. Hij gaat zichzelf aangeven bij de politie en wil Niko zelf op de hoogte brengen. Niko blijft ondertussen dag en nacht bij zijn vrouw waken in de hoop dat ze terug wakker wordt, maar de dokters geven ook weinig goede hoop.

Nadat June iets in Mieke's infuus heeft gespoten, krijgt Mieke een hartaanval door een te lage bloedsuikerspiegel. Dokter Van Laet moet haar reanimeren. Dit lukt. Mieke komt op de afdeling cardiologie terecht. Ze heeft terug een polsslag. De dokters zijn aan het onderzoeken hoe het komt dat Mieke, die in coma is, een hartstilstand heeft kunnen krijgen. Ze gaan onder andere haar pancreas onderzoeken om te kijken of dat de oorzaak is van de te lage bloedsuikerspiegel en de hartstilstand. Wat later ontdekt Niko dat er een gaatje in Mieke's baxter geprikt werd. Leen Van den Bossche maakt hem duidelijk dat enkel insuline zo een lage bloedsuikerspiegel kan veroorzaken en dat iemand Mieke heeft willen vermoorden door dat in de baxter te spuiten. Leen vertelt Niko dat ze June heeft gezien in het ziekenhuis. Hij vertrekt op zijn beurt naar June, die zich op VDB bevindt...

Zie hier.

14068598 10154528261487491 2386979119574905811 o
Familie 5771 004
Familie 5774 004
Familie 5774 012
Familie 5779 004
Familie 5786 010
Familie 5790 001
S26 afl5794 042
Aflevering 5799-2
Familie 5812 003
Familie 5817 005
S26 afl5824 010

Binnen de familie sijpelt langzaam het nieuws binnen dat June Van Damme vermoord is teruggevonden in haar kantoor op VDB Fashion. Hoofdinspecteurs Ruth Delaet en Stef Mortier openen het onderzoek en de verdachten stapelen zich in een sneltempo op. Niko wordt op het politiekantoor ondervraagd omdat een ooggetuige hem gezien heeft in de buurt van het bedrijf. Niko moet toegeven dat iemand in de baxter van Mieke insuline gespoten heeft en dat hij vermoedde dat June hier meer van wist. Wanneer in een container het moordwapen gevonden wordt, met de vingerafdrukken van Niko op, wordt hij aangehouden.

Niko wordt verplaatst naar de gevangenis, maar kan ontsnappen uit de politiecombi. Via een tip van een junkie zit inspecteur Mortier Niko snel op de hielen, maar hij kan ontsnappen met de hulp van een oude bekende: Sasha Verhegstraete. Nadien schakelt Mortier Mieke in als lokaas, maar opnieuw is Niko hem te slim af. Niko schreeuwt zijn onschuld uit en gaat tot het uiterste. Hij houdt zijn buurman Erik Verstraeten onder schot in de hoop dat hij kan zeggen dat Niko een alibi heeft. Mortier en Delaet kunnen Niko overtuigen om zich over te geven.

Twee maanden later

Niko wordt vrijgelaten wanneer zijn onschuld bewezen is. In het kantoor van June werd een voetafdruk gevonden in een plas bloed, en die is niet van Niko. Jan en Simon pikken Niko op, die op zijn beurt meteen naar het ziekenhuis gaat om Mieke te bezoeken. De moed zakt hem in de schoenen wanneer blijkt dat de toestand nog niet verbeterd is. Jan moet van zijn hart een steen maken en Niko duidelijk maken dat hij de draad van zijn leven terug moet oppikken. Niko wil er niets van weten en vraagt aan Rudi om nog een tijdje langer op de brouwerij te letten.

Leen roept haar vader en Niko bij elkaar om te praten over de verdere toekomst van Mieke. Het ziet er niet naar uit dat ze snel zal wakker worden, want ze reageert niet op externe prikkels. Niko en Jan zijn razend want ze denken dat Leen haar zus wil opgeven. Anna neemt het op voor Leen en maakt haar zoon en Niko duidelijk dat Leen alleen het onspreekbare spreekbaar wou maken.

Twee weken later gebeurt het ondenkbare wanneer Mieke eindelijk teken van leven toont. Er is verandering in haar hersenactiviteit en Niko is ervan overtuigd dat Mieke volledig de oude zal worden. Niko blijft dag en nacht aan haar bed waken en kan zijn ogen niet geloven wanneer Mieke stilletjes wakker wordt. Er komt onmiddellijk een grote klap voor Niko wanneer hij de woorden 'Wie ben jij?' hoort. Mieke is volledig in de war en denkt ze nog steeds in de periode van 2009 leeft. Daarom denkt ze bijvoorbeeld dat ze nog steeds getrouwd is met Wim Veugelen.

Niko wil de nieuwe toestand van Mieke niet aanvaarden en vraagt zich luidop af wanneer ze weer de oude zal zijn. Leen maakt hem duidelijk dat hij geduld moet hebben en dat de gezondheid van Mieke nu op de eerste plaats komt. Niko kan het echter niet laten om haar voortdurend op te zoeken, al maakt dat Mieke overstuur, die stilletjes aan te weten komt wat er de afgelopen jaren allemaal gebeurd is in haar leven. Niko kan Mieke uiteindelijk overtuigen om een gesprek met hem te hebben en hij probeert haar aan te tonen hoe gelukkig ze waren op hun huwelijksdag. Mieke doet haar uiterste best, maar herinnert zich absoluut niets meer.

Na enkele dagen mag Mieke het ziekenhuis verlaten en gaat ze akkoord om mee met Niko naar huis te gaan, maar wel in aparte slaapkamers. Niko wil haar alle tijd van de wereld geven, maar doet ondertussen enorm hard zijn best om herinneren van vroeger naar boven te halen. Het wordt al snel duidelijk dat de oude Mieke volledig verdwenen is. Ze vindt haar 'oude zelf' een echte seut en gaat voor een complete makeover. Niko wil Mieke verrassen met een feestje in de brouwerij en nodigt al hun vrienden en familie uit. Mieke kan dit gebaar niet appreciëren, omdat ze de helft van de personen niet eens kent.

Voor Niko komt de ultieme opdoffer wanneer Mieke dan toch contact gaat zoeken met Wim. Wim brengt haar helemaal overstuur naar de brouwerij, waar Niko kennis met hem maakt. Niko heeft het gevoel dat hij Mieke elke dag meer en meer aan het verliezen is en wil de ultieme poging doen om haar te overtuigen van zijn liefde. Met de hulp van Jan zingt hij een liedje voor haar, zonder te weten dat hij eigenlijk de openingsdans van Mieke en Wim aan het zingen is.

Na een goed gesprek met Anna wil Mieke Niko nog een extra kans geven en ze probeert hem beter te leren kennen. Tijdens een gezellig moment tussen de twee, probeert Niko haar te kussen en lijkt het alsof Mieke hetzelfde wil doen. Ze bedenkt zich echter en gaat in de plaats naar Wim, waar ze blijft overnachten. Niko is doodongerust en krijgt Mieke niet aan de telefoon. De irritatie bij Mieke groeit omdat ze constant gecontroleerd wordt door Niko en ze maakt een drastische beslissing. Ze pakt haar koffers en neemt haar intrek bij Trudy. Bovendien maakt ze de beslissing om definitief te stoppen met de Mie&B en met thuisverpleging.

Niko wil Mieke ruimte geven, maar dat betekent niet dat hij het zomaar zal opgeven. Wanneer ze aangenomen wordt als de nieuwe directiesecretaresse bij VDB Fashion, wil Niko haar persoonlijk proficiat komen wensen, maar dat wordt hem niet in dank afgenomen. Ondertussen krijgen Niko en Peter in de brouwerij het gezelschap van Simon, die er zijn intrek neemt.

Op een avond krijgt Niko telefoon van Mieke, die op dat moment aan het vrijen is met CEO Lars De Wulf. Niko kan zo de volledige vrijpartij horen en is volledig over zijn toeren. De volgende dag gaat hij langs bij Wim, in de overtuiging dat Mieke bij hem was. Wanneer hij Mieke hiermee confronteert, snauwt ze Niko af en maakt ze duidelijk dat hun huwelijk voltooid verleden tijd is.

Trivia

  • Niko is geboren op 17 november 1982. In 2017 wordt hij dus 35 jaar.
  • Jo Hens zou normaal slechts een paar maanden in beeld komen als gastpersonage. Maar door de populariteit van het personage, groeide Jo uit tot een deel van de vaste cast. 
  • In 2014 verandert Niko van look. Hij loopt plots met een kaalgeschoren hoofd rond in Familie. Acteur Jo Hens vroeg naar deze nieuwe look omdat hij vroegtijdig kaal wordt.
  • In de zomer van 2016 stond Niko in het middelpunt van zijn eigen webisodes: Niko Op De Vlucht
  • In de zomergeneriek van het 26ste seizoen zien we hoe Mieke Van den Bossche Niko met haar handen wegduwt. Later wordt duidelijk dat dit een voorteken was van een belangrijke verhaallijn uit datzelfde seizoen. 

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de familie Schuurmans, zie hier.
  • Voor meer informatie over het liefdesleven van Niko, zie hier.
  • Voor meer informatie over de affaires van Niko, zie hier.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.