Fandom

Familie Wiki

Patrick Pauwels

2,764pages on
this wiki
Add New Page
Comments0 Share
Patrick Pauwels
Seizoenen 2223242526 S25-patrick portret1
Eerste verschijning Aflevering 4932 - 30 oktober 2012
Gespeeld door Ludo Hellinx
Huidig beroep Eigenaar Atelier
Huidige partner -
Kinderen Liesbeth Pauwels
Ouders Onbekend
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Patrick Pauwels is een hoofdpersonage dat sinds 30 oktober 2012 vertolkt wordt door Ludo Hellinx.

Familie en Liefdesleven

Patrick komt uit een arbeidersfamilie en is de jongste zoon uit een gezin van vier kinderen. Zijn wereld stortte in toen zijn echtgenote hem verliet voor de magazijnier van de meubelfabriek waar hij werkte. Na de scheiding bleef Patrick alleen achter met zijn dochter Liesbeth Pauwels, die toen net 12 jaar was. Liesbeth en haar man Benny Coppens wonen in bij Patrick. Patrick heeft inmidddels twee kleinkinderen: Arno Coppens en Stefanie Coppens.

Een lange tijd bleek er iets te bloeien tussen hem en Rita Van den Bossche, maar Patrick wou geen nieuwe relatie. Na het bedrog van zijn vrouw wou hij nooit meer een vrouw toelaten in zijn leven. Tijdens het 23ste seizoen start hij toch een relatie met Agnes Moelaert. Aanvankelijk hadden ze een LAT-relatie, omdat Agnes in Frankrijk woonde. Na verloop van tijd keert ze naar België en trekt Agnes definitief in bij Patrick en zijn gezin. Jaren later zet Patrick een punt achter zijn relatie met Agnes nadat hij ontdekt dat zij de mol is achter de adoptieprocedure van Benny Coppens en Liesbeth Pauwels.

Studies en Beroepsleven

Patrick werkte jarenlang in een meubelfabriek, maar na het bedrog van zijn vrouw werd hij een zelfstandige fietsenmaker. Hij heeft een eigen fietsatelier langs zijn privéwoning. Bovendien rijdt hij mee in de volgwagen wanneer de wielerclub op pad gaat met de fiets. 

Samen met Mathias Moelaert en Guido Van den Bossche start hij zijn eigen bedrijfje, ze gaan samen oldtimers repareren. Het trio maakt van Patricks fietsenatelier hun vaste werkplaats. Na het vertrek van Guido gaan Patrick en Mathias met hun tweetjes verder en openen ze bovendien een repairshop. Op 20 oktober 2016 beslissen Mathias en Patrick om te stoppen met het repairatelier. De reden hiervoor was dat het niet veel geld opbracht.

In januari 2017 blijkt dat Patrick een opleiding aan het volgen is over het repareren van elektrische fietsen.

Verhaallijnen

Ludo benny
Familie afl4997 06
Trouw40
RitaPatrick07
33106308
Familie afl5060 01
Familie afl5105 04

Patrick maakt zijn opwachting in de Jan en Alleman samen met zijn schoonzoon en geraakt meteen aan de praat met Rita en Jan. Patrick vertelt haar dat hij zijn job is kwijtgesteld dankzij de economische crisis en hij momenteel werkloos is. Rita en Jan zitten met hem in en willen hem natuurlijk helpen om aan een job te geraken. Hij mag bijvoorbeeld de grasmachine van Jan herstellen. Rita en Patrick lijken het bijzonder goed met elkaar te kunnen vinden.

Ten huize Pauwels/Coppens loopt het niet altijd vlot. Patrick heeft vaak verschillende discussies met Benny omdat hij te lui is om een job te zoeken. Hierdoor krijgt hij ook soms ruzie met zijn dochter, Liesbeth. Wanneer op een dag Liesbeth aangevallen wordt op de straat, moet ze enkele weken in het ziekenhuis blijven om te rusten. Patrick beseft al snel dat het huishouden in het honderd zal lopen zonder de aanwezigheid van zijn dochter. Hij wil dat iedereen zijn steentje bijdraagt maar zowel Benny als Stefanie proberen eronderuit te geraken. Het is kleinzoon Arno die een dagplanning maakt zodat iedereen van de familie iets doet.

Ondanks het planning, lukt het toch niet om bepaalde taken af te handelen en Patrick krijgt onverwachts hulp van Rita. De twee leren elkaar beter kennen terwijl Rita af en toe een handje toesteekt in het huishouden. Ze kookt, strijkt en kuist het huis en Patrick is blij met haar aanwezigheid. Wanneer Liesbeth terug naar huis komt, is ze minder blij met de komst van Rita en dat zorgt al meteen voor enkele conflicten tussen Patrick en Liesbeth. Patrick vindt dat Rita nog enkele dagen moet blijven tot Liesbeth zeker is dat ze genezen is maar daar wil Liesbeth niets van weten.

Patrick en Rita blijven elkaar geregeld zien omdat Rita hem nog komt opzoeken in zijn atelier. Zonder dat Patrick het beseft, zorgt hij ervoor dat Rita opnieuw begint te drinken. Toch probeert Rita haar drankprobleem onder controle te houden. Liesbeth begint zich vragen te stellen over de relatie die haar vader met Rita heeft. Patrick probeert haar te kalmeren door te vertellen dat hij geen vaste relatie meer wil. Hij zegt dan ook tegen Rita dat hij enkel vriendschap zoekt en Rita besluit om dat te aanvaarden. De twee blijven goede vrienden en Rita nodigt hem zelf uit om mee te gaan naar de trouw van Marie-Rose en Mathias. Tijdens de trouw heeft Rita al een paar glaasjes teveel op en Patrick komt van Jan en Linda te weten dat Rita een drankprobleem heeft. Voor Liesbeth is dit het ultieme bewijs dat Patrick beter wegblijft van Rita. Patrick is ervan verschoten dat Rita zo zwaar reageert op de drank en wil haar een tijdje niet meer zien.

Ondertussen staat het leven bij de familie Pauwels niet stil. Stefanie krijgt een relatie met de enkele jaren oudere Hans Deschutter wat voor ruzie zorgt tussen haar en Benny. Patrick probeert zich afzijdig te houden maar kiest toch partij voor zijn kleindochter. Niet veel later krijgt ook Arno vlinders in de buik dankzij de komst van Gail Cockelaere. Patrick merkt meteen dat zijn kleinzoon verliefd is en hij spoort hem aan om ervoor te gaan.

Samen met Dirk moet Patrick aanzien dat het van kwaad naar erger gaat met Rita. De drankduivel heeft haar opnieuw helemaal in zijn macht. Wanneer Rita plotseling een nieuwe beste vriendin heeft genaamd Kristina Delcourt, zijn Patrick en Dirk ongerust. Kristina probeert meermaals geld te stelen van Rita en probeert ruzie te stoken tussen Rita en Patrick. Het lukt Patrick niet om Rita te doen inzien dat Kristina geen echte vriendin is en hij breekt volledig met haar.

Wanneer Mathias een wielerploegje wil beginnen, wil ook Patrick deel uitmaken van het team. Hij wil echter niet zelf meefietsen maar wil wel in de bezemwagen zitten om het team te supporteren. Tijdens de seizoensfinale is ook Patrick aanwezig op het buurtfeest van Mathias om de wielerploeg aan te sporen.

Twee maanden later

22-17
Week7 6
BennyPatrickWeek12
Familie 5223 02
83
AkttbPvhp
640px-Seizoensfinale23-7

Patrick krijgt plotseling een telefoontje van Rita. Ze heeft nu al twee maanden geen druppel alcohol meer aangeraakt en ze wil graag de banden terug aanhalen met Patrick en haar familie. Patrick is hier niet meteen voor te vinden en gaat niet in op haar uitnodiging voor een kaas en wijnavond bij haar thuis. Enkele dagen later komt Rita hem een bezoekje brengen in het atelier zodat hij met eigen ogen kan zien dat Rita terug aan de beterhand is. Toch blijft Patrick twijfelen. Kan hij Rita wel vergeven? Ondertussen probeert Patrick goede raad te geven aan zijn kleinzoon Arno. Zijn relatie met Gail lijkt bekoeld te zijn en Patrick spoort hem aan om wat meer te skypen.

Jan wil de wielerclub terug leven inblazen en vraagt hiervoor de raad aan Patrick. Die ziet dit idee wel zitten en niet veel later komen de leden van de club bij elkaar om te praten over de toekomst. Ze besluiten opnieuw samen te gaan fietsen en een etentje te organiseren zonder de vrouwen. Patrick krijgt ondertussen een vreemd telefoontje van zijn bank, maar heeft niet in de gaten dat het om een neptelefoontje gaat. Nadien heeft hij ook een virus op zijn computer gekregen, waardoor hij de hulp van Arno moet inroepen.

Stefanie heeft een nieuwe vriend: Jens en nodigt de jongen uit bij haar thuis. Het loopt snel mis wanneer Jens haar eigenlijk wil gebruiken om zijn schulden af te betalen. Benny is razend en gaat Jens een bezoekje brengen. De dag nadien wordt Jens dood teruggevonden en wordt Benny opgepakt door de politie. Patrick probeert Liesbeth te steunen, want zij stort helemaal in nu ze het zonder Benny moet doen. Ondertussen gaan Stefanie en Arno op zoek naar de echte moordenaar van Jens. Benny wil niet wachten tot een proces en kan ontsnappen tijdens zijn vervoer naar de gevangenis. Hij gaat een tijdje onderduiken bij Rita. Ondertussen zijn Stefanie en Arno erin geslaagd om de echte moordenaar te vinden en kan Benny terug naar huis keren wanneer zijn naam officieel gezuiverd wordt door de politie.

Een tijdje later leert Patrick Agnes kennen, de zus van Mathias. Het klikt meteen tussen de twee en ze plannen samen een fietstocht. Agnes krijgt gevoelens voor Patrick maar hij maakt duidelijk dat hij enkel vrienden wil blijven. Patrick heeft het nog steeds moeilijk om opnieuw een vrouw toe te laten in zijn leven. Patrick krijgt later toch gevoelens voor Agnes maar durft dit niet op te biechten. Uiteindelijk raapt hij al zenders moed bijeen en vertrekt naar haar om het haar te vertellen, hij komt echter te laat. Agnes is terug naar Frankrijk vertrokken.

De volgende dagen is Patrick bijzonder stil en geeft hij toe dat hij Agnes mist. Agnes keert echter onverwacht terug uit Frankrijk. Maar Patrick durft het haar nog steeds niet te vertellen tot grote frustraties van zijn gezin en Agnes. Hij maakt een afspraak met Agnes in een restaurant maar geraakt weer niet uit zijn woorden. Agnes neemt het heft in eigen handen door hem te kussen en de twee starten een relatie. Patrick loopt echter veel te hard van stapel en stelt Agnes voor om naar Frankrijk te verhuizen, waardoor hij Agnes afschrikt. De volgende dag leggen ze het weer bij en besluiten ze geen plannen te maken en het leven te nemen zoals het komt.

Agnes besluit opnieuw naar Frankrijk te trekken, waardoor Patrick haar plotseling veel minder ziet. Ze komt wel nog regelmatig terug naar België op bezoek. Ondertussen moet Patrick ook afscheid nemen van Stefanie, die voor enkele maanden naar Frankrijk vertrekt om aan de slag te gaan als schminkster op een filmset. In juni keert Agnes weer voor enkele dagen terug naar België. Samen helpen ze Niko met zijn huwelijksaanzoek. Patrick bouwt voor hem een vlot waarop Niko Mieke ten huwelijk vraagt. Samen met Liesbeth en Benny is hij ook aanwezig tijdens het aanzoek.

Familie 5328 002
Familie 5341 001
640px-Familie 5341 002
640px-Familie 5387 001
640px-Familie 5396 001
640px-Familie 5398 003
S24 E088 009
S24 E090 014
S24 E094 027
S24 E105 12
Familie 5452 04
S24 E180 032
S24 E186 003
S24 E192 018
S24 E195 019
S24 E197 018
S24 E205 004
S24 E202 015
S24 E200 035
S24 E193 002

Patrick viert samen met Liesbeth en Benny de verloving van Mieke en Niko in de Jan en Alleman. Diezelfde nacht krijgt Agnes een dringend telefoontje van Mathias. Delphine is vermist en Agnes denkt dat ze iets te maken heeft met de moord op Elise. Terwijl Agnes haar dochter zoekt, wachten Benny, Liesbeth en Patrick geduldig op nieuws. Agnes kan Delphine kalmeren en ervoor zorgen dat zich laat opnemen in een instelling.

Twee maanden later

Agnes verblijft nog steeds in Frankrijk en Patrick begint haar te missen. Wanneer Benny en Liesbeth verkondigen dat ze opnieuw een kindje verwachten, en Arno vertelt dat hij stage gaat lopen in China, heeft ook Patrick nieuws voor zijn gezin: hij gaat enkele weken naar Frankrijk om Agnes te steunen.

Een week later keert Patrick echter zonder Agnes terug omdat Liesbeth ondertussen in het ziekenhuis ligt. Ze had een buitenbaarmoederlijke zwangerschap en moest het kindje laten weghalen. Bovendien vonden de dokters en gezwel in haar baarmoeder én heeft ze een ziekenhuisbacterie opgelopen. Patrick is enorm bezorgd en vraagt zich luidop af hoe het komt dat het ziekenhuis het zo ver heeft laten komen. Hij dreigt ermee verdere stappen te zetten, ook al is Liesbeth weer aan de beterhand. Hij probeert Linda te overtuigen om eens te gaan praten met haar ex-collega's. Wanneer dat niet lukt, wil hij een klachtbrief sturen naar het ziekenhuis. Benny kan hem tegenhouden en Patrick kalmeert weer wanneer Liesbeth enkele dagen later terug naar huis keert.

Wanneer Liesbeth de Foodbar wil uitbreiden tot een keten, wil ze haar diploma van het middelbaar onderwijs alsnog behalen. Ze begint onmiddellijk met te studeren, maar Patrick vreest dat dit negatieve gevolgen zal hebben op hun gezin. Vooral omdat Liesbeth nu geen tijd meer heeft om met Benny te spenderen. Liesbeth gaat heel fanatiek te werk, en stort zich op haar studies. Patrick deelt zijn bedenkingen met Benny en samen zoeken ze naar middeltjes om Liesbeth te doen stoppen met studeren. Allemaal met weinig resultaat. Liesbeth zet door en haalt op haar eerste examens meer dan 80%.

Nadien wordt Patrick verrast door Agnes die plotseling voor de deur staat. Ze blijft in België wonen en neemt haar intrek bij Patrick. Ondertussen is Patrick ook een grote steun voor Rita. Ze gaan samen naar de begrafenis van Kristina, en nadien neemt Rita hem in vertrouwen over de erfenis van Kristina.

De terugkomst van Agnes gebeurt niet zonder ongelukken, want ze heeft van de politie een GAS-boete gekregen voor wildplassen. Patrick vindt het een schande dat de politie zich daarmee bezig houdt en wil er alles aan doen om de boete niet te moeten betalen. Nadat ook Guido een GAS-boete krijgt omdat hij affiches aan het plakken was, gaat ook Mathias mee ten strijde. Mathias en Patrick hebben echter andere methodes en komen allesbehalve overeen. Patrick wil actie en richt zelfs een protestgroep op. Mathias is van mening dat ze het beter kalm kunnen aanpakken en hij gaat met de burgemeester praten.

Patrick wil niet wachten tot de burgemeester zelf initiatief neemt en richt een Facebookpagina op. Hij wil alle leden van zijn groep uitnodigen in de Jan en Alleman voor de eerste vergadering, maar er daagt niemand op. Agnes vindt het fantastisch dat Patrick zoveel moeite doet voor haar, maar vindt dat hij toch iets te hard van stapel loopt. Uiteindelijk gaat Patrick meepraten met de burgemeester. Agnes moet haar boete nog steeds betalen, maar hij belooft dat de politie in het vervolg minder streng zal zijn.

De kerstdagen komen eraan, maar Patrick en Agnes zijn genoodzaakt deze zonder elkaar te vieren. Er is namelijk een tankwagen gekanteld waardoor er een giftige stof is vrijgekomen. Iedereen moet binnenblijven en Patrick is op dat moment in de Jan en Alleman met Jan, Benny, Mathias, Albert en Arthur. Patrick moet samen met de andere mannen overnachten in het appartement van Jan, maar er duiken al snel enkele problemen op. Het voedsel gaat sneller op dan voorzien en bovendien zijn er geen pampers meer voor Arthur.

Na drie dagen krijgen ze eindelijk het nieuws dat ze terug naar buiten mogen, maar het gevaar is nog niet geweken. Door de giftige stof is het leidingwater verontreinigd en Patrick vindt het een schande dat de burgemeester het zover heeft laten komen. Hij wil een boze brief sturen naar de watermaatschappij omdat hij door heel het gedoe enkele dagen niet heeft kunnen werken en dus verlies gemaakt heeft. Daarnaast helpt hij Jan en Mathias met de waterbedeling in de Jan en Alleman, maar ook dat verloopt niet vlot. Sommige mensen willen misbruik maken van hun systeem om meer water te krijgen. Onder meer Luc maakt er een probleem van dat ze slechts twee kannen met water krijgen.

Nadat het leidingwater terug proper is, loopt alles terug zoals normaal en kan Patrick in alle rust en stilte Nieuwjaar met zijn gezin vieren. Al is vooral Agnes zeer afwezig tijdens het feest, omdat ze haar dochter Delphine mist. Patrick komt met het idee om Delphine naar een instelling in België te verhuizen, zodat Agnes haar meer kan bezoeken. Ze besluiten wel niets tegen de familie Van den Bossche te vertellen, uit schrik voor hun reactie.

Rita wil via de organisatie Xelios een opvangkindje in huis nemen, maar Vera, de verantwoordelijke van de organisatie, gaat langs bij Rita's vrienden om na te gaan of ze een geschikte kandidaat is. Ook Patrick krijgt bezoek van haar en is uiterst positief over Rita. Het is uiteindelijk Jan die roet in het eten gooit door over haar alcoholverslaving te beginnen. Het ziet er naar uit dat Rita geen opvangouder mag worden, maar Patrick wil dat niet zomaar laten gebeuren. Hij maakt een nieuwe afspraak met Vera en kan haar overtuigen om Rita toch een kans te geven.

Thomas en Peter doen Liesbeth het voorstel om in april, nadat ze haar middelbaar diploma heeft behaald, voor een paar maanden op seminarie in Reading (Engeland) te gaan. De seminarie management gaat specifiek over het managen van winkelketens. Benny is woest wanneer hij ontdekt dat Liesbeth dit voor hem heeft verzwegen en Patrick vreest dat dit wel eens het einde van hun relatie kan betekenen.

Patrick is teleurgesteld wanneer hij verneemt dat er een klasreünie had plaatsgevonden en hij er niets van af wist. Wanneer Patrick te horen krijgt dat dit georganiseerd werd via Facebook, voelt hij zich uitgesloten en beledigd. Zijn omgeving kan hem echter overtuigen om een Facebook-account aan te maken. Ook Agnes leert Facebook kennen en is meteen overtuigd van zijn charmes.

Agnes krijgt een telefoontje van de instelling waar Delphine verblijft. Volgens de specialisten doet haar dochter het heel goed waardoor ze voor een weekend naar huis mag komen. Patrick en Agnes kunnen nu niet anders dan hun gezin op de hoogte te brengen, maar tot Patricks verbazing hebben Benny en Stefanie het er absoluut niet moeilijk mee. Het nieuws over Delphine haar terugkeer slaat echter in als een bom bij de familie Van den Bossche. En ook vaste stamgast Freddy bemoeit zich met de zaak. Hij vindt het niet kunnen dat ze zo'n labiel persoon terug op vrije voeten laten.

Wanneer Mathias met Agnes hun vroegere scheepswerf gaat bezoeken, ontdekt hij dat deze te koop staat. Tot grote ergernis van Marie-Rose is hij geïnteresseerd om de loods van de werf te kopen, maar laat dit idee vallen. Samen met Patrick begint Mathias in het atelier oude motoren te herstellen, omdat dit iets is wat hij altijd graag gedaan heeft. Mathias stelt zijn schoonbroer zelfs voor om zijn atelier uit te breiden tot een nieuw oldtimerbedrijfje. Patrick ziet dit idee aanvankelijk helemaal niet zitten. Is hij al niet veel te oud om nog aan zo'n avontuur te beginnen? Guido, Jan en Agnes kunnen Mathias helpen om Patrick te overtuigen.

Het weekend met Delphine is tot ieders verbazing zeer goed verlopen, maar het eindigt in mineur wanneer ze een emmer modder over haar krijgt. Agnes is er zeker van dat Freddy achter deze pesterijen zit, omdat hij al wekenlang op Facebook zijn ongenoegen uit. Freddy kan het niet laten om Agnes uit te dagen. Tot grote ergernis van Agnes komt hij dagelijks in het café vertellen wat hij van Delphine vindt en hoe gevaarlijk ze wel niet is. Ook op Facebook laat Freddy zich gaan en stookt de mensen op. Wanneer hij in het café de mensen wil overtuigen om zijn petitie tegen Delphine te tekenen, draait Agnes door en verzint ze een gemene roddel over hem dat ze via Facebook verspreidt. Delphine mag uiteindelijk definitief de instelling verlaten en neemt haar intrek bij Patrick en Agnes. Ze voelt zich echter niet thuis in België en gaat in Frankrijk bij een vriendin wonen.

Thomas voelt zich niet lekker en belandt in het ziekenhuis. Wanneer blijkt dat hij dringend een donornier nodig heeft, onthult Thomas dat hij nog een broer heeft. Tijdens de nierdialyse treedt een complicatie op waardoor zijn hart het even begeeft. Stefanie zoekt inderhaast contact met Thomas' broer Simon, die op zijn beurt beslist te helpen. Alle hulp komt te laat wanneer blijkt dat het lichaam van Thomas niet meer in stabiele staat verkeert en opereren geen zin meer heeft. Hij sterft in de armen van Stefanie. Patrick steunt zijn kleindochter zo goed als hij kan tijdens deze periode. Ook Bart komt om tijdens een auto-ongeluk en zowel Mathias als Patrick proberen de kleine Jelle op te vangen, die nu geen ouders meer heeft.

In Reading stoomt Liesbeth zich klaar voor haar presentatie over de Foodbarketen. Ze is er populair geworden en uitgegroeid tot een volwaardig student. Wanneer Ben Liesbeth vertelt dat er een delegatie van topmanagers aanwezig zal zijn gedurende de presentaties, wordt ze zenuwachtig. Het gaat om grote bedrijven die op zoek zijn naar werknemers. Liesbeth moet een moeilijke knoop doorhakken wanneer ze een aanbod krijgt om als manager te werken bij Finevine, een Amerikaans wijnbedrijf, onder leiding van CEO Jack Dean. Liesbeth wil deze uitdaging maar al te graag aannemen, maar hoe zal haar familie reageren?

Familie s25 5548 004
S25 E002 007
Familie s25 5556 001
Familie 5576 003
Familie 5581 005
5585 002
5586 01
Familie 5578 001
Foto5Aflevering5602
Aflevering 5626-4
Familie 5634 005-30hp3m2o4y0w5czvjm9dsa
Familie 5638 003-30ju40t7w9o17yj9nlwh6y
5672-6
Aflevering 5704-2
Familie 5723 002
Familie 5724 003
Familie 5736 001
Familie 5744 002
Aflevering 5754-6
Familie 5764 001
Familie afl5768 146

Liesbeth laat via Skype weten dat ze besloten heeft om het aanbod van Jack Dean aan te nemen. Ze keert nog enkele dagen terug naar België om afscheid te nemen en het wordt al snel duidelijk dat Benny niet achter haar beslissing staat. Het komt tot een kletterende ruzie tussen de twee en Patrick vraagt zich af of hun huwelijk dit zal overleven. Tot Benny tot inkeer komt en Liesbeth deze kans wil gunnen. Nadien neemt Liesbeth afscheid en ze vertrekt voor enkele maanden naar de VS.

Ondertussen staat ook Mathias voor de deur. Zijn huwelijk met Marie-Rose is afgelopen nu hij haar bedrogen heeft met Trudy. Mathias neemt zijn intrek bij de familie Pauwels, maar hij vertrekt eerst twee maanden op reis naar Scandinavië om er alles op een rijtje te zetten.

Twee maanden later

Mathias staat terug voor de deur bij de familie Pauwels en neemt er zijn intrek. De twee boezemvrienden gaan in de slag in hun nieuwe zaak in het atelier van Patrick en krijgen hulp van Guido, die nu afgestudeerd is. Patrick en Mathias krijgen op een dag bezoek van Jan omdat hij zijn zoon mist en op deze manier Guido nog eens kan zien. Patrick en Mathias kunnen de jonge Guido aan zijn verstand brengen dat hij meer moet langsgaan bij zijn ouders. Nadien geven ze Guido een paar dagen verlof zodat hij samen met zijn vader op reis kan gaan.

Patrick maakt zich zorgen over Agnes omdat ze zich vaak afzondert en moeilijk over haar gevoelens kan praten. Dat gevoel neemt alleen maar toe wanneer zij een pakket ontvangt van een onbekende afzender. In het café neemt ze Freddy hard aan, maar hij weet van niets. Patrick is de geheimzinnigheden beu en wil weten wat Agnes allemaal voor haar verzwijgt. Agnes probeert ondertussen haar dochter te contacteren, maar krijgt haar niet aan de lijn. Patrick houdt zijn vriendin voorzichtig in de gaten en trekt grote ogen wanneer Delphine de volgende dag plots voor de deur staat.

De terugkeer van Delphine zorgt echter allesbehalve voor een aangename sfeer in huis. Delphine is namelijk maar met één doel naar België gekomen: om te bewijzen dat haar moeder een moord op haar geweten heeft. Het lichaam van haar ex-vriendje Xavier is teruggevonden en Delphine is ervan overtuigd dat haar moeder dit op haar geweten heeft.

Agnes doet er alles aan om de beschuldigingen van Delphine van zich af te wenden. Haar gedrag roept echter vragen op bij Patrick en Agnes vreest dat Patrick haar niet meer vertrouwt. Wanneer Patrick merkt dat ze aan het knoeien is met de pillen Delphine, gaat er bij hem een lampje branden. Wil ze doen alsof Delphine terug hervallen is zodat de beschuldigingen vals zouden zijn? Patrick merkt dat Delphine er volledig onderdoor zit en hij wil dat ze een bloedonderzoek laat uitvoeren bij dokter Leen om te bewijzen dat ze niet hervallen is. De resultaten zijn echter niet positief, omdat Agnes wel degelijk met de pillen van haar dochter geknoeid heeft en hier bovendien voor gelogen heeft al die tijd.

Patrick zet Agnes onder druk en komt eindelijk het ware verhaal te weten over de dood van Xavier. Agnes heeft zijn lichaam gevonden nadat hij een overdosis nam. Ze wou niet dat Delphine in moeilijkheden kwam door haar ziekte en begroef het lichaam in hun tuin. Patrick wil dat Agnes zichzelf gaat aangeven bij de politie en maakt haar duidelijk dat hun relatie anders geen kans zal maken omdat ze gelogen heeft. Patrick stelt zich zeer hard op tegenover haar en uiteindelijk kan Agnes niet anders dan naar Frankrijk te gaan om een verklaring af te leggen.

Enkele dagen later vertrekt Patrick zelf naar Frankrijk om Agnes te steunen. Patrick laat aan zijn gezin weten dat hij Agnes een tweede kans gaat geven, maar het is nog niet zeker wanneer ze naar huis kan komen omdat de politie nog veel vragen heeft. Patrick keert voorlopig alleen terug en pas enkele weken later staat Agnes weer voor de deur.

Ondertussen bemoeit Patrick zich volop met het liefdesleven van zijn goede vriend Mathias. Zeker nu het lijkt alsof hij zowel gevoelens heeft voor Trudy als voor Veronique. Uiteindelijk worden Mathias en Veronique een koppel en verhuist hij naar haar woning. Patrick reageert verbaasd op dit nieuws en is op zijn tenen getrapt omdat Mathias dit niet persoonlijk heeft laten weten. Nadien trekt eerst Guido zich uit de zaak van Patrick en blijft Mathias ook steeds meer weg, waardoor Patrick er vaak alleen voorstaat.

Benny vertrekt naar L.A. om er een tweede keer met Liesbeth in het huwelijksbootje te stappen. Wanneer hij terugkeert wil hij dat heel de familie aanwezig is omdat hij een verrassing heeft. Estée doet moeilijk omdat zij niet vindt dat Arno Coppens aanwezig moet zijn. Patrick zet Estee meteen op haar plaats en nadien wordt duidelijk wat Benny's verrassing is. Liesbeth is namelijk mee teruggekeerd naar huis en is niet van plan om nog terug naar de states te gaan.

Samen met Agnes begint Patrick een repairatelier. Freddy brengt een bezoekje aan het repairatelier van Patrick en uit er zijn ontevredenheid over enkele allochtone klanten. Volgens Freddy zorgt Patrick ervoor dat er in de buurt te veel 'zwarten' rondhangen. Agnes wil Freddy lik op stuk geven en kan ervoor zorgen dat Patricks klanten degelijke bedragen betalen voor de spullen in zijn repairatelier. Het noodlot slaat toe wanneer er 's nachts twee inbrekers over de vloer komen en de kassa van het atelier meenemen. Overal wordt druk gespeculeerd over de identiteit van de inbrekers, maar volgens Agnes kan alleen Freddy hier achter zitten. Wanneer Freddy het repairatelier binnenstapt met de gestolen dingen van enkele dagen terug, pakken Patrick en Agnes hem hard aan. Het zijn echter Freddy's neefjes die bij hen hadden ingebroken. Agnes eist een verontschuldiging, maar de twee willen daar niets van weten.

Sinds haar terugkeer loopt Liesbeth een beetje verloren. Wanneer Liesbeth materialen om houtsculpturen te maken krijgt, wilt ze gebruik maken van de dingen die ze gedurende haar cursus in de VS heeft geleerd om houtsculpturen te maken. Het eindresultaat maakt duidelijk wat er met Liesbeth scheelt: ze heeft haar miskraam nog niet verwerkt en wilt graag een kindje adopteren. Ze kan Benny overtuigen en samen lichten ze Patrick, Agnes en Stefanie ook in. Iedereen is enthousiast, behalve Agnes. Zij is van mening dat de twee het compleet onderschatten.

Veronique is de controle over haar tienerzoon Cédric volledig kwijt en hij komt een tijdje bij Benny en Liesbeth logeren. Het is opnieuw Agnes die moeilijk doet en de jongen absoluut niet vertrouwt. Wanneer er twee dure horloges van Patrick gestolen worden, beschuldigt Agnes meteen Cédric. Hij pikt dit niet en keert terug naar huis. Patrick doet aangifte bij de politie en de echte daders worden teruggevonden. Agnes weigert echter om zich te verontschuldigen.

De financiële toestand van Benny en Liesbeth gaat plots sterk achteruit door enkele tegenslagen. Ze moeten veel belastingen betalen en Benny spendeerde iets te veel geld aan enkele dure cadeaus, zoals een 3D-televisie en een safaritripje naar Kenia. De twee komen al snel in de problemen terecht wanneer Arno en Estée komen vertellen dat ze gaan trouwen en een duur feest willen organiseren. Benny en Liesbeth voelen zich verplicht om een deel bij te leggen, maar het bedrag komt duurder uit dan verwacht. Ze besluiten in alle talen te zwijgen tegen Patrick en Agnes en hun problemen zelf op te lossen, maar vooral Agnes heeft al snel in de gaten dat de twee iets verzwijgen en kan het niet laten om zich te bemoeien.

Benny wordt door June en Simon op staande voet ontslagen en dat zorgt niet meteen voor een goede sfeer in huis. Agnes heeft meerdere aanvaringen met zowel Benny als Liesbeth. Dit weegt zwaar door op haar relatie met Patrick. Agnes is er namelijk tegen dat Patrick geld leent aan zijn dochter die in geldproblemen verkeert. Hij maakt Agnes duidelijk dat zijn dochter de belangrijkste persoon in zijn leven is. Agnes voelt zich steeds minder behoren tot de familie. Benny en Liesbeth beslissen geld bij de bank te lenen om hun schulden bij Patrick af te lossen. Benny en Liesbeth nodigen Patrick en Agnes uit voor een etentje op restaurant. Daar loopt het terug mis tussen Benny en Agnes wanneer zij begint door te drammen over emotioneel gehandicapte adoptiekinderen. Ondertussen krijgen Benny en Liesbeth een brief waarin staat dat de gerechtsdeurwaarder bij hen zal langskomen. Benny biecht zijn vrouw op dat hij de facturen had verstopt en deze hierdoor niet betaald werden.

Benny, Liesbeth, Patrick en Agnes gaan tevergeefs op zoek naar manieren om de financiële put te dichten, maar zonder veel resultaat. Op een dag staat de deurwaarder aan de deur en ze nemen de volledige inboedel mee. Omdat Agnes zijn dochter en Benny geen geld wilt lenen, beslist Patrick zijn huis te koop te zetten om de twee te helpen. Ondertussen speelt Agnes een vuil spel en licht ze het adoptiebureau in over de schulden van Benny en Liesbeth. Riet komt over de vloer en vertelt het koppel dat de procedure wordt stopgezet. Agnes neemt ook de verkoop van het huis op zich. Ze beslist stiekem het huis van de immowebsite te halen het huis van Patrick zelf te kopen. Benny heeft ondertussen terug vast werk bij VDB en ook Liesbeth is aan de slag als kuisvrouw. De problemen beginnen zich vanzelf op te lossen en ze besluiten Agnes hiervoor te bedanken, omdat zij het huis gekocht heeft.

Nu de financiële problemen zijn opgelost, heeft Benny naar Riet van het adoptiebureau gebeld om een afspraak te maken. Hij vertelt Liesbeth dat Riet hen wilt ontvangen. Bij het adoptiebureau maakt Riet duidelijk dat de twee haar verkeerd hebben begrepen. Ze vertelt dat Benny en Liesbeth niet zijn afgewezen door hun geldproblemen, maar door het verzwijgen van hun geldproblemen. Hierdoor kan Riet hun dossier niet heropenen en wilde dit hen persoonlijk vertellen. Benny wilt weten van wie de anonieme tip kwam. Riet verklapt echter dat het een vrouw is. Terwijl Liesbeth thuis gaat eten, begeeft Benny zich naar de Jan & Alleman en drinkt zich er te pletter. Tot grote verbazing van Liesbeth en Patrick ontvangt Agnes architect Cassiman bij hun thuis. Agnes maakt duidelijk dat ze het huis wilt laten verbouwen en dat Liesbeth en Benny moeten verhuizen nu het huis in haar bezit is.

S26 afl5771 040
S26 afl5772 0042
Familie 5774 008
Familie 5778 002
Familie 5788 001
BBx8Wvd.img
S26 afl5799 056
Familie 5800 002
S26 afl5804 009
Familie 5816 007
S26 afl5815 001
Familie 5819 002
Familie 5828 004
Familie 5832 006
Familie 5847 001
Aflevering 5855-3

Patrick krijgt van Liesbeth de plannen van Agnes te horen. Hij gaat ervan uit dat het om een misverstand gaat en legt Agnes op de rooster. Zij geeft toe dat ze grote verbouwplannen heeft en dat ze daarom wil dat Liesbeth en Benny verhuizen. De discussie tussen Agnes en Patrick evolueert in een ferme ruzie. Zelfs Liesbeth moet even slikken van Agnes haar opmerkingen ten opzichte van haar en Benny. Patrick maakt een drastische beslissing en vertelt dat hij ook zal vertrekken als zijn dochter niet meer welkom is. Agnes komt op haar beslissing terug, maar wil wel haar voorwaarden stellen. Ze eist 850 euro huur, maar dat is voor Benny en Liesbeth een brug te ver.

Twee maanden later

Patrick, Benny en Liesbeth wonen nu al twee maanden in een studio met hun drietjes. Patrick heeft het contact met Agnes verbroken, tot ze elkaar terugzien in de Jan en Alleman. Agnes geeft toe dat ze Patrick mist en dat ze wil dat hij terug naar huis keert. Ze is bereid om de huur te halveren en Patrick bespreekt dit met Liesbeth en Benny in de Foodbar. Liesbeth gaat akkoord en Patrick kan ook Benny over de streep trekken. Ze gaan met hun drietjes terug inwonen bij Agnes, maar Patrick stelt wel zijn voorwaarden. Hij gaat akkoord met de verbouwingsplannen, maar wil dat Agnes het rustig aan doet. Agnes loopt echter te snel van stapel en heeft plannen om het volledige huis om te bouwen. Ze merkt al snel dat Patrick dit niet zitten zitten en beslist om alle verbouwingsplannen op te bergen.

Nu de problemen in het gezin opgelost zijn, kunnen Patrick en Agnes terug aan hun relatie werken. De twee groeien terug dichter naar elkaar toe en besluiten wat meer van het leven te profiteren door verschillende uitstapjes te doen met hun tweetjes.

De spanningen binnen het gezin van Patrick keren al snel terug wanneer Agnes perongeluk een gesprek hoort tussen haar broer en Veronique over een zwangerschap. Agnes vertelt dit aan de eettafel en voor Benny wordt het snel duidelijk dat Veronique een jaar geleden zwanger was van zijn kindje. Zowel voor Benny als voor Liesbeth is dit een klap in het gezicht en er beginnen zich barsten te vertonen in hun huwelijk. Zeker wanneer Liesbeth terug in contact komt met haar oude vlam Ben Kelly.

Patrick maakt zich zorgen om het huwelijk van zijn dochter en heeft hier alle redenen toe. Liesbeth biecht aan Benny op dat ze spanning mist in haar leven. Spanning die ze bij Benny niet kan vinden. De twee besluiten er een punt achter te zetten. Liesbeth neemt afscheid van Patrick om een tijdje naar Nieuw-Zeeland te gaan, waar ze bij Stefanie terecht kan. Voor Patrick is dit een grote shock, maar hij maakt Benny duidelijk dat hij altijd zijn schoonzoon zal blijven

Enkele dagen later komen Benny en Patrick via de politie eindelijk te weten wie de persoon was die de adoptieprocedure liet mislukken. Groot is Patricks zijn verbazing wanneer de naam van Agnes valt en hij confronteert haar met de feiten. Agnes biecht alles op, maar vertelt dat ze gewoon alleen met Patrick wou zijn. Benny is razend en pakt Agnes zeer hard aan. Ook Patrick is duidelijk: hun relatie is volledig verleden tijd en hij wil dat Agnes onmiddellijk vertrekt.

Van de ene dag op de andere is Agnes van de aardbodem verdwenen. Mathias maakt zich zorgen wanneer hij een sms krijgt van zijn zus met daarin 'sorry voor alles'. Mathias pakt Patrick hard aan, omdat hij schrik heeft dat Agnes zichzelf iets zal aandoen. Desalniettemin staat Agnes een tijdje later bij Mathias thuis om alles uit te leggen. Ze vertrekt naar Frankrijk en vraagt aan Mathias om iets te regelen met Patrick, want ze wil wel dat hij in haar huis blijft wonen.

Nu zowel Liesbeth als Agnes vertrokken zijn, blijven Patrick en Benny met hun tweetjes over. Benny besluit een poetshulp aan te vragen bij een bureau omdat het huis er al snel bijligt als een storthoop. Bij de selectie wordt duidelijk dat Benny andere prioriteiten vooropstelt dan Patrick. Uiteindelijk gaat Viv Neyens aan de slag als de nieuwe kuisvrouw en zorgt zij ervoor dat Benny en Patrick goed verzorgd worden. Ze kookt geregeld voor de mannen en kan bij Benny weer een smile op zijn gezicht toveren.

Wanneer de vader van Benny - Alfons Coppens - na al die jaren terug contact zoekt met zijn zoon, houdt Benny de boot volledig af. Patrick is nieuwsgierig en wil weten wat er tussen de twee ooit gebeurd is. Wanneer Benny niet thuis is, laat Patrick Alfons binnen en hebben de twee een goed gesprek met elkaar. Benny betrapt de twee en is razend op zijn schoonvader. Er heerst tijdlang een koude oorlog tussen de twee, tot Viv hun ruzie kan oplossen.

Op een dag krijgt Patrick charmant gezelschap over de vloer in zijn atelier: Ellie Segers. Ook Benny kan het goed vinden met haar en Patrick moet met zijn eigen ogen aanzien hoe de twee naar elkaar toegroeien. Tijdens een comedy-avond in de Jan en Alleman, kussen de twee met elkaar en Patrick probeert gelukkig te zijn voor hem. Patrick vermoedt dat Benny Liesbeth probeert te vervangen door Ellie, zeker wanneer duidelijk wordt dat Ellie heel veel gelijkenissen vertoont met Liesbeth. Uiteindelijk blijkt Patrick gelijk te hebben en komt er na enkele weken al een einde aan hun relatie.

Na de breuk met Ellie dringt het eindelijk bij Benny door dat zijn huwelijk met Liesbeth definitief gedaan is. Zeker nadat Liesbeth de scheidingspapieren opstuurt en vertelt dat ze een relatie heeft met Ben ondertussen. Benny stort volledig in en heeft de steun van Patrick hard nodig. Patrick probeert Benny te overtuigen om opnieuw te gaan werken. Wanneer nadien Benny zich op sleeptouw laat nemen door Stan Lauwers, gaat het van kwaad naar erger en besluit Patrick om Liesbeth naar België te laten komen om Benny terug te doen inzien dat hij zijn leven moet hervatten.

Trivia

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de relaties van Patrick, zie hier.
  • Voor meer informatie over de familie Pauwels, zie hier.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.