FANDOM


Peter Van den Bossche
Seizoenen 123458910111213141516171819202122232425262728 Familie portret2017 peter 02
Eerste verschijning Aflevering 1 - 30 december 1991
Laatste verschijning -
Gespeeld door Gunther Levi (voorheen Erik Goossens)
Huidig beroep Aandeelhouder en commercieel directeur VDB Holding, productmanager VDB Fashion
Huidige partner Lynn
Kinderen Enrique Van den Bossche en Louise Van den Bossche
Ouders Guido Van den Bossche en Marie-Rose De Putter
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Peter Van den Bossche is een hoofdpersonage dat van 30 december 1991 tot en met 1995 vertolkt wordt door Erik Goossens en sinds 2 maart 1999 door Gunther Levi.

Familie en Liefdesleven

Peter is de zoon van Guido Van den Bossche en Marie-Rose De Putter. Hij heeft ook een jongere zus: Veronique Van den Bossche, met wie hij al sinds zijn jeugd een gezonde rivaliteit mee heeft. Zijn vader is al jaren overleden en zijn moeder woont sinds enige tijd in Frankrijk.

In het middelbaar had Peter een oogje op Annelies De Bruyn, het mooiste meisje van de klas en school volgens Peter, maar kon haar niet krijgen. Al jonge gast ging Peter nogal graag om met verschillende meisjes tegelijk. Hij had een oogje op Birgit, de beste vriendin van zijn zus, maar kon haar niet krijgen. Zijn eerste echte liefde was Babette Van Tichelen. Deze relatie komt tot een einde wanneer Peter naar de Verenigde Staten trekt om er te gaan studeren en haar er bedriegt met Willeke De Vries. Jaren later blijkt dat Peter en Willeke samen een zoon hebben genaamd Enrique Van den Bossche. Enrique sterft door een banaal accident. 

Wanneer Peter jaren later terugkeert naar België, begint hij een oppervlakkige relatie met Jolien Stijnen, maar probeert hij Babette Van Tichelen terug voor hem te winnen. Ondertussen ontmoet Peter Femke Maeterlinck, waar hij meteen een oogje op heeft. Hij dumpt Jolien en trouwt nadien met Femke. Hun huwelijk komt abrupt ten einde wanneer Femke zelfmoord pleegt na een moordpoging, miskraam en schijnzwangerschap. 

Terwijl Femke in een instelling zat, ontmoette Peter Trudy Tack de Rixart de Waremme. De twee belanden meermaals met elkaar in bed. Trudy vraagt Peter ten huwelijk, maar hij heeft ondertussen zijn oog laten vallen op Eefje Govaert, die als twee druppels water op Femke lijkt. Eefje wijst Peter resoluut af en uiteindelijk worden Peter en Trudy toch nog een koppel. Ze trouwen in Malta en krijgen samen één dochter: Louise Van den Bossche. Vele jaren later komt dit huwelijk tot een einde wanneer Peter ontdekt dat Trudy hem bedrogen heeft met Mario Van de Caveye.

Na de breuk met Trudy begint Peter een relatie met June Van Damme. Enkele jaren later gaat het koppel door een moeilijke periode. June hoopt Peter voor zich terug te winnen door een zwangerschap te faken. Wanneer Peter dit te weten komt, gooit hij haar buiten en vraagt hij de scheiding aan. Na de breuk met June probeert Delphine Van Winckel Peter te verleiden, maar hij maakt haar duidelijk dat hij nog niet klaar is voor een relatie. Hij vergeet zijn scheiding alweer na zijn ontmoeting met zakenvrouw Elise Casters. Hun prille relatie komt abrupt ten einde wanneer Delphine haar in een vlaag van jaloezie van de trap duwt.

In 2016 lijkt Peter terug vrouwelijk geweld in zijn leven toe te laten wanneer hij op date gaat met Eva Perez (zie Het moordspel). Op televisie wordt op deze verhaallijn niet verder ingegaan. In september 2017 lijkt er iets moois te bloeien tussen Peter en Amelie De Wulf. Amelie wilt het echter rustig aan doen. Begin november zijn de twee officieel een koppel. In december gaan de twee alweer uit elkaar wanneer Amelie Peters halfzus blijkt te zijn. In 2018 begint Peter een relatie met 29-jarig model Lynn.

Studies en Beroepsleven

Tijdens zijn studententijd was Peter een rebelse jongeman. Hij ging om met de verkeerde vrienden en kwam op het slechte pad terecht. Nadien verbeterde Peter zijn leven door zich aan te sluiten bij het leger. Nadien beslist hij om zijn carrière bij het leger stop te zetten om te gaan studeren in de Verenigde Staten.

Bij zijn terugkeer in 1999 is Peter verslaafd geraakt aan drugs. Gelukkig kan hij zich verpakken en beslist om in de voetsporen van zijn overleden vader te treden: Peter gaat aan de slag bij VDB Electronics. Pas na de dood van toenmalig CEO Jo Bervoets wordt Peter benoemd tot Algemeen directeur van VDB Electronics. Hij staat jaren aan het hoofd, met korte onderbrekingen door onder andere gezondheidsredenen.

Een tijdje later wordt er met de familie beslist om een holding op te richten. In deze holding zitten de volgende 4 familiebedrijven: VDB Technics (voorheen VDB Electronics), VDB Fashion (fusie tussen MVM en F@C), VDB Transport (vroeger transportbedrijf van Mathias Moelaert) en de KomEet. Zowel Peter als Veronique worden CEO van de VDB Holding. Tijdens de economische crisis binnen VDB wordt er beslist dat twee CEO's overbodig is voor de holding. Peter besluit zich terug te trekken waardoor Veronique de enige CEO blijft. Peter houdt zich vanaf dan alleen bezig met Fashion en is bovendien vernieuwingsmanager. Een jaartje later mag Peter opnieuw CEO van VDB worden wanneer de Raad van Bestuur beslist om Veronique weg te stemmen als CEO. In 2014 neemt hij modellenbureau Casters Agency over waardoor de holding en nieuwe tak krijgt: Fashion Agency. Peter beslist om zelf hiervan manager te worden. In 2015 slaan Peter en Veronique opnieuw de handen in elkaar met eerst een joint venture en nadien een fusie tussen Fashion en Vero Bello

In 2016 wordt Peter door de Raad van Bestuur aan de kant geschoven als CEO en de jonge Simon Feyaerts neemt zijn plaats in. Peter besluit zich terug te trekken uit het bedrijf en geeft zijn ontslag. Na de tijdsprong in september 2016 krijgt Peter opnieuw een functie bij VDB, namelijk productmanager. Na het ontslag van Simon neemt hij de functie van commercieel directeur voor zijn rekening.

In november 2017 is Lars woedend op Veronique wanneer ze haar verantwoordelijkheid als financieel directeur niet opneemt en VDB Fashion haar samenwerking met stoffenleverancier Schultze wordt stopgezet. Hij beslist haar job aan Peter door te geven. Wat later wordt dit weer veranderd nadat Veronique dreigde met ontslag.

Verhaallijnen

Afl1.11
GezinGuidoSeizoen1
VeroniquePeterSeizoen1
SF01 20

Peter is de enige zoon van de rijke tak van de familie, Guido Van den Bossche en Marie-Rose De Putter. Hij heeft ook een zus: Veronique Van den Bossche. Hun ouders hebben een perfect huwelijk, zo denkt de buitenwereld het namelijk, want achter de muren van hun grote villa is het niet al goud dat blinkt. Zo wordt Veronique zwanger als tiener. Guido reageert razend, maar wil absoluut niet dat ze een abortus pleegt. Als Peter zijn tante Marleen Van den Bossche moet gaan ophalen, ziet hij haar flirten met Gust. Die is veel ouder dan haar en heeft bovendien een eigen gezinnetje. Peter chanteert haar en dreigt ermee alles aan Anna Dierckx te vertellen als ze niet met hem naar bed gaat.

Peter raakt al snel op het slechte pad. Hij krijgt foute vrienden en begint te experimenteren met drugs. Terwijl Guido graag had dat Peter in zijn voetsporen zou treden, moet hij lijdzaam toezien dat Peter zijn leven verprutst. Het komt tot een breuk tussen vader en zoon en Peter vertrekt thuis. Peter begint aan te pappen met Birgit Van den Sompel, de vriendin van Picasso. Wanneer Birgit niet naar hem naar bed wil, komt Peter agressief uit de hoek.

Maar Peter toont ook zijn lieve kant aan de familie. Wanneer Pierrot Cockelaere ernstig ziek wordt, moet de hele familie zich laten testen voor een beenmergtransplantatie. Peter is een match en geeft zijn beenmerg aan de zieke jongen. Nadien ontfermt Peter zich ook over Dominique, een gehandicapte jongen.

Bij Guido en Marie-Rose gebeuren er vreemde dingen. Er wordt een dode kat voor de deur gelegd, de stallen van de manege worden in brand gestoken en de computers bij Van den Bossche Systems worden gesaboteerd. Wie heeft dit gedaan? In eerste instantie denkt iedereen dat Peter de dader is, want hij heeft ruzie met zijn ouders en is al een tijdje niet meer thuis geweest. Peter besluit zijn ouders op te zoeken, en krijgt meteen beschuldigingen naar zijn hoofd geslingerd.

Later vertrekken Marie-Rose, Guido en Veronique naar Luxemburg. Onderweg hebben ze echter een zwaar auto-ongeval. Ondertussen zit Peter thuis en bouwt hij een feestje met zijn vrienden. Maar dan blijkt dat hij Birgit heeft verkracht, en ook zijn vrienden zijn tegen elkaar opgezet. ze staan alle vier voor een dilemma wanneer de politie aanbelt...

Seizoen2 PeterGevangenis2
SF02 16

Peter wordt naar de gevangenis gebracht voor de verkrachting van Birgit Van den Sompel. Hij krijgt geen bezoek van zijn ouders, want Guido heeft een lange revalidatie voor de boeg na zijn ongeval. Marie-Rose heeft haar handen vol met het bestuur van VDB Systems. Marie-Rose komt haar zoon uiteindelijk wel steunen, en stelt zelfs voor om alle gerechtskosten te betalen. Ook de rest van de familie is present tijdens de rechtszaak. Rechter Didier De Kunst spreekt Peter vrij omdat er geen bewijzen zijn.

Na zijn vrijspraak, beseft Peter dat hij terug op het juiste pad moet komen. Hij schrijft zich in bij het leger en probeert de vriendschap met Picasso terug op te pikken. Iedereen is geschokt wanneer Birgit vermoord wordt teruggevonden. Peter wordt opnieuw verdacht, maar blijkt er toch niks mee te maken te hebben.

Guido krijgt al een tijdje verschillende bedreigingen. Niet veel later wordt hij ontvoerd door de maffia en heel de familie zit met spanning op nieuws van hem te wachten. Ondertussen wordt er een opvolger bij VDB Systems gezocht. Marie-Rose heeft het te druk met Maison Marie-Rose, waardoor Peter besluit om in te springen, samen met Guido's zakenpartner Willem Delfosse.

Peter en Marie-Rose wachten wekenlang op nieuws van de ontvoerders. Op een dag krijgen ze een videocassette toegestuurd. Op de beelden zien ze Guido vastgeketend op de grond zitten terwijl hij wordt geslagen. Kan de politie hem op tijd terugvinden?

OntvoeringGuido2 seizoen3
GuidoOntvoerd6 seizoen3
GuidoOpgepakt3 seizoen3
Finaleseizoen3

Wekenlang horen Peter en Marie-Rose De Putter niets meer van de ontvoerders. Peter begint de moed op te geven, maar Marie-Rose wil blijven geloven. Ze halen er de pers bij en spreken een videoboodschap in. Ondertussen wil Peter zich focussen op het beleid bij VDB Systems. Hij kiest ervoor om Willem Delfosse als CEO voor te stellen, omdat hij al jarenlang een vaste zakenpartner van Guido is. Peter gaat zelf ook aan de slag bij VDB en is genoodzaakt zijn job bij het leger op te zeggen.

Babette Van Tichelen begint al snel te klagen dat ze Peter nooit meer ziet. Als hij niet werkt bij VDB, dan zoekt hij wel naar zijn vader. Op een dag bekijkt Peter een documentaire en meent hij zijn vader gezien te hebben. Jan Van den Bossche reist naar Venezuela om zijn broer te zoeken, maar komt van een kale reis terug. Nadien trekken Peter en Babette naar Canada, waar Guido ook gesignaleerd is. Terwijl Peter op zoek is, komt Babette hem tegen in het hotel. Peter en Babette proberen Guido te bevrijden, maar zijn ontvoerders zijn hen te slim af en brengen Guido naar een veilige locatie.

Peter en Babette keren noodgedwongen terug naar huis. Daar staat Peter een belangrijke taak te wachten, want Willem wil een stap opzij zetten als CEO. Peter neemt de functie over, maar zorgt er al snel voor dat VDB in slechte papieren komt. Didier De Kunst ziet zijn kans mooi om het bedrijf over te nemen en stelt François Van den Bossche aan als nieuwe CEO. Peter moet opstappen.

Marie-Rose krijgt een affaire met haar advocaat Jean-Michel omdat ze ervan overtuigd is dat Guido inmiddels vermoord is. Wanneer Guido uiteindelijk kan ontsnappen uit de handen van de elektronicamaffia, kan hij vluchten naar België dankzij Didier De Kunst. De politie staat hem echter op te wachten, want ze verdenken hem de ontvoering in scène gezet te hebben. Peter wil zijn vader bezoeken in de gevangenis, maar mag niet bij hem komen. Hij is ervan overtuigd dat Guido erin geluisd is en wil weten wie dit op zijn geweten heeft.

Guido wordt vrijgelaten en keert eindelijk terug naar huis. Het komt tot een innig weerzien tussen vader en zoon, maar ondertussen gaan Guido en Marie-Rose wel uit elkaar, omdat ze hem bedrogen heeft met Jean-Michel Le Croix. De ontvoerders van Guido worden opgepakt en ze kunnen alle gebeurtenissen achter zich laten.

De ontvoerders van Guido ontsnappen ondertussen uit de gevangenis. Peter en Guido, die nog steeds moet bekomen van zijn ontvoering, gaan uitrusten in de Ardennen. Wanneer Peter en Guido naar huis terug rijden wordt hun wagen beschoten. Peter probeert te ontwijken en rijdt - op een industrieterrein - tegen een aantal vaten op. Daarna rijdt hij in het kanaal. Peter is nog bij bewustzijn en slaagt erin om zijn vader te bevrijden. Hijzelf daarentegen blijft vast hangen aan het portier en dreigt te verdrinken...

Autoinkanaal2-seizoen4
HenkBabbetePeter11 Seizoen4

Als de brandweer aankomt, redden ze Peter uit het water. Hij wordt onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht en overleeft uiteindelijk het drama. Peter mag de volgende dag alweer naar huis en gaat naar de spoedvergadering van zijn vader. Guido Van den Bossche wil namelijk een nieuw bedrijf oprichten, om de concurrentie met Didier De Kunst aan te gaan. Peter wil graag meehelpen, maar zijn vader verplicht hem om eerst zijn studies af te maken.

Peter vertrekt naar de Verenigde Staten om er aan Harvard te studeren. Hij doet dit samen met zijn beste vriend Henk Terjonck en diens vriendin Willeke De Vries. Peter en Willeke kunnen het echter iets te goed met elkaar vinden, en ze beginnen een affaire. Henk keert terug naar huis en gaat aan de slag bij VDB. Hij vertelt alles aan Babette Van Tichelen en ze breekt met Peter.

Peter en Willeke raken in Amerika verzeild in de sekte van Salomon. Ze worden alletwee verslaafd aan drugs en volledig gebrainwasht. Peter en Willeke keren nog even terug naar België, waar Peter beseft dat zijn familie hem in de steek gelaten heeft. Marie-Rose De Putter doet een ultieme poging om Peter uit de sekte te krijgen, zonder resultaat. Ook Walter Dierckx reist naar Amerika om Peter te overtuigen.

De leden van de sekte verhuizen massaal naar La Torra Blanca, in Spanje. Daar vertelt leider Salomon dat ze aan hun laatste opdracht beginnen. De sekte pleegt massaal zelfmoord en ook Peter en Willeke drinken van de gifbeker. Het nieuws reist tot in België en Guido reist naar Spanje om zijn zoon te redden. Hij is echter te laat. Alle leden zijn omgekomen, maar van Peter is geen spoor.

DeBendevanCartouche4 Seizoen5

Guido Van Den Bossche vindt het levenloze lichaam van Willeke, maar Peter en sekteleider Salomon zijn spoorloos verdwenen. Inspecteur Hendrik Jacobs krijgt een tip dat Salomon in Cuba gesignaleerd is. Hij weigert er echter naartoe te gaan om op onderzoek te gaan. De bende van Cartouche neemt het initiatief en ze gaan op zoek naar Peter in Cuba. Ze zijn er namelijk van overtuigd dat Peter nog leeft. Ze komen in confrontatie met sekteleider Salomon, die hun vertelt dat Peter dood is. Ze vinden zijn lichaam en begraven hem. In België wordt nadien een begrafenis gehouden.

Vanaf dit punt wordt de rol van Peter vertolkt door Gunther Levi

Seizoen8 43
Familie1617
SF08 31

Wanneer Enrique Van den Bossche - de verloren zoon van Peter - op zoek wil gaan naar zijn vriendje Ramon, vertrekt Henk Terjonck naar Cuba om er informatie te zoeken over de sekte van Salomon. Hij belandt echter met Veronique Van den Bossche in de Dominicaanse Republiek, waar Peter vermoedelijk wordt vastgehouden door Salomon zelf. Veronique kan haar ogen niet geloven wanneer ze haar 'overleden' broer voor het eerst weer terugziet. Peter is echter volledig gedrogeerd en in de macht van Salomon, en weigert eerst om terug naar België te komen.

Eens terug in België kan Peter zich heel moeilijk aanpassen aan zijn nieuwe levensstijl. Hij heeft last van ontwenningsverschijnselen en loopt geregeld thuis weg. Els D'hollander en Guido Van den Bossche kunnen de zorg niet aan, en brengen Peter naar het ziekenhuis voor een narcosekuur. Wanneer hij ontwaakt, lijkt het beter te gaan met Peter en hij hoopt zijn oude leventje terug te kunnen oppikken.

Peter gaat met zijn vader mee naar VDB Electronics en hoopt er terug aan de slag te kunnen. Guido wil echter dat Peter eerst zijn studies afmaakt. Peter is wel niet erg geliefd, omdat zijn gedrag nog steeds niet is wat het moet zijn. Vooral secretaresse Jolien Stijnen is volledig in de ban van Peter. Ze flirten er op kantoor dan ook op los. Maar als Peter zijn oude liefde Babette Van Tichelen terug ziet, probeert hij haar ook in te palmen. Al heeft ze inmiddels een relatie met Rikkert Moortgat. Hij reist de twee zelfs achterna naar Israël, wanneer ze daar op vakantie zijn. Zonder resultaat.

Ondertussen bereiden de Van den Bossches de zeeklassen van de kinderen voor. Ook Enrique Van den Bossche neemt deel, maar dan krijgt de familie het verschrikkelijke nieuws te horen dat de kinderen en verzorgers botulisme hebben opgelopen. Peter en Guido komen meteen ter plaatse, maar het is er één en al chaos. Wie overleeft dit drama niet?

Twee maanden later

Seizoen9 35
Seizoen9 38
Seizoen9 23
350px-Hart 6
Seizoen9 43
SF09 59

De zeeklassen zijn voor de Van den Bossches dan toch nog goed afgelopen. Vooral dankzij de heldhaftige tussenkomst van Nele Van Winckel. Al denkt Peter daar niet zo over.

Peter en Jolien Stijnen zijn een koppel, maar hij stelt haar nog niet meteen voor als zijn vaste vriendin. Voor Peter is het vooral om zich te amuseren, maar Jolien wil een volwaardige relatie. Ondertussen begint Peter aan zijn opleiding om aan de slag te kunnen gaan bij VDB Electronics. Peter loopt stage op kantoor, maar zorgt door zijn houding dat Guido Van den Bossche en Bart Van den Bossche zich al snel storen. Peter denkt dat hij alles beter weet, en probeert iedereen de les te spellen.

Het doopsel van Enrique Van den Bossche wordt voorbereid en Peter vraagt aan zijn grootmoeder Anna Dierckx of ze meter wil zijn. Anna heeft echter een beter idee en stelt Rita Van den Bossche voor. Op het doopsel van Enrique, heeft ze te diep in het glas gekeken en zet ze de boel op stelten.

In de Bananja zijn er twee vreemde heren die op zoek zijn naar Peter. Het gaat om Daniël en Chris, twee sekteleden van Salomon die wraak willen nemen op Peter door hem terug in hun macht te krijgen. Hij wordt wekenlang achtervolgd en bedreigd en wil even ontsnappen aan de stress. Hij vertrekt samen met Jolien naar Malta, maar maakt ondertussen ook plannen met Femke Maeterlinck, op wie hij een oogje heeft.

De spanningen lopen in Malta hoog op, en Jolien vertrekt. Femke neemt al snel haar plaats in, maar zelfs in Malta zijn ze niet veilig voor Salomon. Chris en Daniël zijn ook in Malta aangekomen en doen er alles aan om Peter vast te krijgen. Guido Van den Bossche reist zijn zoon achterna en komt zo zelf in de problemen. Terwijl Peter met de hulp van Joe Bonduono Salomon kan laten oppakken, vermoorden Chris en Daniël Guido in de straten van Malta.

Peter en Femke keren noodgedwongen terug naar huis met het droevige nieuws dat zijn vader vermoord is. Er wordt een emotionele begrafenis gegeven, en vooral Anna Dierckx kan de dood van haar oudste zoon maar moeilijk verwerken. Ze krijgt ernstige hartproblemen en wordt in het ziekenhuis opgenomen. Anna heeft dringend een donorhart nodig, maar door haar leeftijd staat ze onderaan de lijst. Wanneer Enrique Van den Bossche een weekendje bij zijn meter Rita Van den Bossche blijft logeren, gebeurt er een tragisch ongeluk. Enrique sterft en Peter maakt de moeilijke beslissing om zijn hart aan Anna te geven.

Ondertussen stappen Peter en Femke Maeterlinck in het huwelijksbootje en is Peter een tijdje de vervangend CEO van VDB Electronics. De andere familieleden vinden echter dat Peter nog niet klaar is voor deze functie, en gaan op zoek naar iemand anders. Bart Van den Bossche is een mogelijkheid, maar hij kiest ervoor om toch nog naar Amerika te vertrekken om er zijn studies af te maken. De keuze gaat dan naar Vincent Misotten, de rechercheur die de dood van Guido onderzocht en bovendien een prille relatie heeft met Els D'hollander. Peter en Vincent kunnen het aanvankelijk helemaal niet met elkaar vinden, maar uiteindelijk krijgt Vincent van hem toch de nodig respect.

Salomon zit achter slot en grendel, maar toch blijft Peter geheimzinnige boodschappen krijgen. Maar ook zijn familieleden krijgen dezelfde boodschappen, waardoor Peter vermoedt dat er iemand anders achter zit. Samen met Veronique Van den Bossche, Jan Van den Bossche en Rita Van den Bossche wordt hij uitgenodigd door een mysterieuze persoon in het kasteel van Rullingen. Daar worden ze opgesloten door 'butler' James, die eigenlijk een sektelid van Salomon is. Hij wil wraak nemen op Peter en probeert hem te vermoorden. Peter kan de man overmeesteren en kan zijn familieleden gelukkig redden uit de handen van deze psychopaat.

Twee maanden later

Peter en Femke Maeterlinck zijn in de zevende hemel wanneer ze ontdekken dat Femke opnieuw zwanger is. Ondertussen is de labiele Sarah De Kunst volledig de pedalen kwijt na de breuk met Trudy. Ze wil zich wreken op de familie Van den Bossche omdat ze haar vader het leven zuur gemaakt hebben. Sarah kiest vooral Peter als haar grootste slachtoffer, omdat hij de zoon van Guido is.

De stad wordt al geruime tijd geteisterd door de zogenaamde scalpelkiller, een seriemoordenaar die het gemunt heeft op vrouwen die in de regionale krant verschijnen, en hen ontvoert om hen vervolgens met een chirurgisch mes de keel over te snijden. De politie tast in het duister omtrent de identiteit van de dader. Wanneer Femke op een dag verdwenen is, vreest iedereen dat zij ook in de handen van deze seriemoordenaar gevallen is. De politie wordt ingeschakeld en Walter Dierckx breekt zijn biechtgeheim door te vertellen dat de man in kwestie, Kurt Smits, Femke had aangeduid als zijn volgende slachtoffer.

Inspecteurs Jef Lits en Jos Janssens kunnen Femke op het nippertje uit de handen van Kurt redden, maar voor haar ongeboren kindje komt alle hulp te laat. Smits had Femke al te veel verwond waardoor ze bovendien ook nooit meer kinderen zal kunnen krijgen. Femke is zwaar aangeslagen door haar ontvoering en het verlies van haar kind. Ze is ervan overtuigd dat ze opnieuw zwanger is, ook al is dit medisch gezien onmogelijk en wijzen testen uit dat er van een zwangerschap geen sprake is. Peter wil dat zijn echtgenote zich laat behandelen door een psychiater. Uiteindelijk beslist die dat het de beste oplossing is om haar de schijnzwangerschap te doen uitzitten in een psychiatrische instelling. Peter gaat hiermee akkoord.

Sarah is nog steeds vastberaden om zich op de Van den Bossches te wreken. Ze gooit het over een andere boeg en wil Peter raken door Femke de dood in te jagen. Terwijl Sarah naar de instelling van Femke trekt, kan Thomas Maeterlinck de politie inlichten. Femke wordt net optijd uit een parkvijver gered, waarin ze zichzelf onder impuls van Sarah probeerde te verdrinken. Sarah wordt opgepakt en belandt in de psychiatrie. Femke wordt dan weer ondergebracht in een hoogaangeschreven buitenlandse instelling in Zwitserland.

Trudy Tack de Rixart de Waremme aast al geruime tijd op Peter en de twee belanden na een dronken avond samen in bed. Peter wil echter niet dat dit nog een keer gebeurt, want hij wil trouw blijven aan Femke, ook al zal die nog lange tijd in een buitenlandse instelling moeten verblijven. Trudy blijft Peter lastig vallen en Peter wil zijn trouw aan Femke tonen door naar Zwitserland te reizen om zijn vrouw te bezoeken. Peter keert echter radeloos terug want de toestand van Femke is alleen nog maar achteruit gegaan.

De familie denkt al enkele maanden dat Bart Van den Bossche verongelukt is tijdens een vliegtuigcrash in Amerika, maar niets is minder waar. Bart blijkt nog in leven te zijn en in coma te liggen in een Amerikaans ziekenhuis. Brenda Vermeir, Koen Lamoen en Peter reizen naar hem toe in de hoop hem terug naar België te kunnen overbrengen. Intussen komt dit nieuws ook Christel Feremans ter oren en krijgt ze het bijzonder benauwd. Ze stuurt een huurmoordenaar op het trio af. Wanneer Peter, Koen en Brenda in Amerika aankomen, merken ze dat Bart helemaal verminkt is in zijn gezicht, en bovendien geheugenverlies heeft. Wanneer het viertal met de auto naar de luchthaven trekt, worden ze belaagd door een mysterieuze man op een motor...

Bart Van den Bossche probeert te ontsnappen van de huurmoordenaar en raakt afgezonderd van de groep. Hij vreest dat zijn leven erop zit, tot Peter hem uit de klauwen van de man kan redden. Ze keren samen met Brenda Vermeir en Koen Lamoen veilig terug naar huis.

Peter krijgt goed nieuws uit de instelling in Zwitserland, Femke Maeterlinck is aan de beterhand en mag zelfs terugkeren naar huis. De avond voordien besluit Peter dit uitbundig te vieren in Het Bierhuis, maar dan volgt de ontnuchtering. Hij krijgt een telefoontje van de instelling met het verschrikkelijke nieuws dat Femke er alsnog in geslaagd is zelfmoord te plegen. Ze heeft de poging niet overleefd.

Peter is een gebroken man sinds de dood van Femke. Hij probeert zijn verdriet te verzachten met flink wat alcohol en hij laat opnieuw de losbandige Trudy Tack de Rixart de Waremme toe in zijn leven. De twee beleven het ene avontuurtje na het andere, en zijn huisgenoten Els D'hollander en Veronique Van den Bossche kunnen het niet laten om hun mening hierover te geven. Ook bij VDB Electronics gaat het van kwaad naar erger met Peter. Het komt voortdurend tot conflicten tussen hem en Jo Bervoets en ook met Bart heeft Peter vaak meningsverschillen.

Wanneer Peter in het Bierhuis een pintje drinkt, krijgt hij de schrik van zijn leven wanneer Femke plotseling binnenstapt. Het gaat echter om Eefje Govaert, die als twee druppels water op Femke lijkt. Peter spreekt de vrouw meteen aan, maar stelt zich ongelooflijk opdringerig op. Eefje wil absoluut niets van Peter weten, zeker wanneer hij toegeeft dat ze op Femke lijkt. Peter probeert Eefje voor hem te winnen, maar niets wil baten. Eefje wil gewoon vrienden blijven en is niet verliefd op Peter.

Ondertussen blijft Trudy hopen op een serieuze relatie met Peter, zeker nu Trudy de familie iets beter heeft leren kennen door het feest voor de verjaardag van Anna Dierckx te organiseren. Peter wil niets meer van Trudy weten en zet haar op straat. Trudy laat het daar niet bij en vraagt Peter ten huwelijk. Hij wijst haar af en Trudy heeft de hint begrepen.

Tijdens het huwelijksfeest van Els en Jo, komt Peter te weten dat Eefje van plan is om terug naar Canada te vertrekken, waar ze al geruime tijd woont. Peter wil haar niet zomaar laten vertrekken en besluit haar te volgen.

In Canada blijft Peter Eefje achtervolgen, en daar is zij totaal niet mee opgezet. De twee komen echter te weten dat het vliegtuig waar Els en Jo op zitten, gekaapt is. Ze gaan op onderzoek en vinden het vliegtuig dat inmiddels geland is. Peter wil de held uithangen om zijn familie te redden, maar de hulpdiensten komen op tijd ter plaatse om de gijzelnemers in te rekenen. Peter keert samen met Els en Jo terug naar huis.

Eenmaal thuis komt Peter opnieuw in contact met Trudy Tack de Rixart de Waremme. Deze keer wil hij de vrouw wel een kans geven en ze worden een koppel. Op professioneel vlak wordt Peter gevraagd als opvolger van Jo Bervoets, wanneer die om het leven komt tijdens een brutale homejacking. Peter vindt het fantastisch dat hij eindelijk de kans krijgt om zich te bewijzen als 'de zoon van Guido Van den Bossche', maar dat brengt ook de nodige stress met zich mee. Samen met Trudy reist hij naar Malta om Guido's zakenpartner Joe Bonduono te ontmoeten.

Na de dood van haar inmiddels derde echtgenoot, gaat het snel bergaf met Els D'hollander. Peter en Trudy besluiten haar bij te staan, maar ze kunnen haar niet helpen. Wanneer ze op een avond Els aantreffen na een zelfmoordpoging, moeten ze wel actie ondernemen. René D'hollander neemt zijn zus mee naar Cyprus om terug tot rust te komen. Bij VDB Electronics neemt Peter de ambitieuze Bert Van den Bossche aan, maar Peter beseft al snel dat hij de jonge knaap in het oog zal moeten houden, omdat hij iets te enthousiast aan de slag gaat.

Wanneer er bij VDB aandelen te koop komen te staan, worden ze opgekocht door een onbekende zakenman. Peter maakt een afspraak met de man en komt te weten dat het om Xavier Latour gaat, die vroeger nog de rechterhand van zijn vader was. Guido moest Xavier echter ontslagen omdat hij niet vies was van fraude en andere illegale praktijken. Xavier krijgt meteen een grondige hekel aan Peter en wil er alles aan doen om hem uit te schakelen om zo de macht binnen VDB te krijgen. Latour geeft de opdracht om Trudy te ontvoeren en schenkt haar aan Sarah De Kunst, die haar via een chartervlucht zal meenemen naar het buitenland.

Op een avond komt Trudy niet naar huis en Peter vreest meteen het ergste. Zij is ontvoerd door Sarah en zit vastgebonden in het vliegtuigje, samen met Sarah en Thomas Maeterlinck. Wat Sarah en Thomas echter niet weten, is dat Latour het vliegtuig gesaboteerd heeft. Vlak na het opstijgen loopt het mis en het vliegtuig stort in een meer...

De levenloze lichamen van Sarah De Kunst en Thomas Maeterlinck worden teruggevonden door de politie, maar van Trudy Tack de Rixart de Waremme is er geen enkel spoor. Peter gaat samen met de politie op zoek naar zijn vrouw, zonder veel succes. Tot Trudy helemaal verward teruggevonden wordt in de struiken. Ze is nooit in het water beland omdat ze bij het neerstorten van het vliegtuigje werd weggeslingerd. Trudy komt er zonder al te veel kleerscheuren vanaf.

Wordt binnenkort aangevuld

Binnenkort

Binnenkort

De serie maakt een sprong in de tijd van drie jaar

Familie3381
Familie3406
Familie3407
Familie3446
Familie3477
Familie3501
Familie3573
Familie3578
Familie3595
SF16-20
SF16-23

Peter en zijn vrouw Trudy Tack de Rixart de Waremme wonen nog steeds met hun dochtertje Louise Van den Bossche in de villa van Marie-Rose De Putter. Op zakelijk vlak staat Peter nog altijd aan het hoofd van VDB Electronics en maakt hij een deal met Andreas Mitsides, zodat zijn nieuwe beveiligingsfirma een exclusief contract kan aangaan met VDB en de andere bedrijven in de toren. Tussen Peter en Veronique Van den Bossche botst het nog steeds, zeker wanneer Veronique zich verplicht voelt om ook met Safe in zee te gaan.

Brenda Vermeir hoopt op promotie wanneer Peter op zoek gaat naar een nieuwe persoon om het FAIC te runnen. Hij vindt echter dat Brenda op haar plaats zit in haar huidige job en zij neemt ontslag. Ze wil een fitnesscentrum openen en krijgt hiervoor uiteindelijk financiële steun van Peter, al wou ze het eerst zonder zijn geld proberen. Wanneer René D'hollander terug in het land is, wil Peter hem een job aanbieden bij het FAIC, maar hij weigert en keert uiteindelijk terug naar Cyprus.

Bert Van den Bossche keert terug uit China nadat zijn huwelijk met Tinne op de klippen gelopen is. Hij heeft zich ontpopt tot een ware zakenman dankzij zijn nieuwe relatie met zakenvrouw Cixi Lao Tsai, de dochter van een Chinese elektronicagigant. Bert hoopt meteen dat Peter met hem in zee wil gaan, maar Peter beseft onmiddellijk dat er niets meer overblijft van het brave karakter van de vroegere Bert. Hij is een harde zakenman geworden en durft al eens buiten de lijntjes te kleuren. Bert zet nadien zijn zinnen op Linea Veronica.

Trudy denkt dat ze opnieuw zwanger is en samen met Peter gaan ze naar een gynaecoloog. Het is echter vals alarm. Nadien vertrekken ze samen met Marie-Rose naar Malta om de dood van zijn vader te herdenken op de plaats waar hij neergestoken is. Peter wordt ook door Albert Thielens ingeschakeld om Anna Dierckx ervan te overtuigen een huisje in Benidorm te huren voor tijdens de wintermaanden.

Peter krijgt van de politie het nieuws dat zijn aartsvijanden Xavier Latour en Christel Feremans vrijgelaten worden. Peter wil de beveiliging binnen het bedrijf laten aandrijven. Ondertussen heeft Bert opnieuw een overnamevoorstel klaarliggen en besluit Peter het bedrijf van Bert's toekomstige schoonvader door te lichten.

Wanneer de feestdagen dichterbij komen worden Peter en Trudy benaderd door een televisiezender. Ze willen hun kerstfeest exclusief in beeld brengen en uitzenden. Trudy gaat onmiddellijk akkoord en begint met de voorbereiding van het feest. De voltallige familie is uitgenodigd en zelfs Rita Van den Bossche keert terug uit Antwerpen om dit feest mee te maken.

In Malta slaat het noodlot toe wanneer de volledige vestiging in vlammen opgaat. Er is kwaad opzet in het spel en Peter schakelt zijn Maltese rechterhand Joe Bonduono in om op onderzoek te gaan. Ondertussen komt Peter ook te weten dat er bedrijfsgeheimen gelekt worden en dat alles misschien wel eens verband kan houden met de vrijlating van Xavier Latour. Peter reist naar Malta waar hij een afspraak heeft met de Engelse zakenman Graham Boardman, die geïnteresseerd is om te investeren in de heropbouw van de Maltese vestiging. Bart vertrouwt de Engelse geldschieter Graham Boardman voor geen haar, maar Peter en Veronique zijn er van overtuigd dat de kerel correct is en wuiven zijn bezorgdheid weg.

De ruzies tussen Peter en Bart stapelen zich op wanneer de bedrijfsspion ontmaskert wordt en Peter de man niet wil ontslagen omdat hij het deed om zijn zieke dochtertje te helpen. Bart is het beu om zo behandeld te worden en neemt ontslag.

De wereld van Peter en Trudy staat even helemaal op hun kop wanneer er een vrouw opduikt die beweert dat hun dochtertjes bij de geboorte verwisseld werden. Na een DNA-test blijkt het echter niet om Louise, maar Dieuwke Mitsides te gaan.

Bert speelt een vuil spel om meer macht te krijgen binnen Linea Veronica en gebruikt hiervoor chantage bij Mario Van de Caveye, nu Cixi Lao Tsai waarschijnlijk zwanger is van Mario. Mario licht Peter in en de twee gaan hun gedachten verzetten tijdens een weekend in de bossen. Wanneer ze nadien ook nog een avondje uit gaan, belanden ze op het politiekantoor.

Els D'hollander kan de steun van Peter goed gebruiken wanneer Andreas op een dag vermist is. Hij kwam opnieuw in contact met de Cypriotische maffia en moest onderduiken. Uiteindelijk wordt het lichaam van Andreas echter gevonden. Bij VDB moet Peter op zoek naar een nieuwe directiesecretaresse en hij neemt Evy Hermans aan, al is zijn niet van plan om er lang te blijven. Shirley toont meteen haar ontgoocheling en hoopt dat Peter op zoek gaat naar een permanente oplossing.

De situatie in Malta gaat van kwaad naar erger wanneer Peter ontdekt dat Graham Boardman een bedrieger is, waardoor hij samengewerkt heeft met een nepfirma. Hij moet verplicht de Maltese vestiging van VDB sluiten, omdat het niet langer haalbaar is om het bedrijf open te houden. Samen met Bart gaat Peter op zoek naar Graham, maar de man is volledig onvindbaar. Peter ziet de toekomst van zijn bedrijf niet rooskleurig in wanneer de financiële problemen zich blijven opstapelen. Bert probeert Veronique onder druk zetten zodat zij enkele aandelen van Peter kan overkopen. Uiteindelijk komen Peter en Bart te weten dat Graham Boardman niemand minder dan een vermomde Xavier Latour is. Latour is van de aardbodem verdwenen en de schulden blijven zich opstapelen...

Familie3636
S17W02-4
Zuid-Afrika-4
Zuid-Afrika-7
S17W04-6
S17W06-10
S17W07-5
Familie3734
Familie3745
Familie3760
51531
51525

Dankzij het bedrog van Xavier Latour gaat het slecht met VDB Electronics en Peter weet nog steeds niet hoe hij zichzelf uit de schulden kan sleuren. De familie besluit hem financieel te steunen, maar ook dat is niet genoeg. Peter verkoopt dan toch 34% van zijn aandelen aan Veronique Van den Bossche. Die blijkt dan toch slechte bedoelingen te hebben en geeft de aandelen aan Bert Van den Bossche. Ondertussen krijgt Peter te horen dat zijn goede vriend Joe Bonduono zelfmoord probeerde te plegen, omdat hij zich schuldig voelt. Niets is minder waar, want het is eigenlijk Latour die Joe uit een raam geduwd heeft. Niet veel later sterft Joe in het ziekenhuis.

Twee maanden later

Bert is ondertussen CEO geworden van VDB Electronics en hij heeft Cixi Lao Tsai tot adjunctdirecteur benoemd. Het huis van Marie-Rose De Putter en Peter is te koop gezet en er komen regelmatig kopers over de vloer. Bert zet iedereen van het bedrijf tegen elkaar op en Peter besluit om samen met Bart Latour te gaan pakken. Die is met Christel naar een villa in Zuid-Afrika getrokken.

Peter en Bart slagen erin om Vromans, de stroman van Xavier Latour, te contacteren. Ze weten niet zeker wie ze moeten sturen en Marie-Rose stelt voor om te gaan, maar onder haar valse naam: Cathérine de la Mér. Cathérine, of beter gezegd Marie-Rose, vergeet echter dat ze vroeger had vertelt tegen Boardman over haar alternatieve naam. Xavier zet een val op. Hij stuurt Bart en Peter naar een adres in Zuid-Afrika. De weg is gevaarlijk en het duo wordt belaagd.

Christel Feremans en Xavier zijn dolgelukkig als ze horen in het hotel van Bart en Peter dat ze nooit zijn teruggekeerd. Onwetend keren Xavier en Christel terug naar hun villa om de ondergang van de 2 Van den Bossches te vieren. Die zijn hun ondertussen gevolgd en houden Xavier onder schot. Hij gaat met hun mee naar de bank en haalt de gestolen 4 miljoen euro terug af. Later klopt Peter hem neer in een afgelegen steegje. Latour overleeft het, maar wordt gearresteerd door de politie. Peter is nu wel zijn schulden kwijt, maar is VDB ook kwijt. Plots komt Anna Dierckx zich met de hele zaak bemoeien en begint ze Bert te chanteren met een ontdekking over diens jeugd. Bert staat zijn plaats weer af aan Peter, die deze kans met beide handen grijpt.

Door een sluwe zet van Bert, zijn Veronique en Mario Van de Caveye hun woning kwijt. Ze nemen terug hun intrek bij Peter, maar dat is dik tegen de zin van Trudy Tack de Rixart de Waremme. Zij heeft bovendien nog meer zorgen wanneer er opnieuw een tumor ontdekt wordt. Trudy laat zich opnemen in het ziekenhuis en Peter telt de uren af tot de operatie achter de rug is. Nadien hoopt Trudy stiekem op een tweede kindje, maar Peter wil niets overhaasten en probeert zich vooral op de redding van VDB te concentreren.

Wanneer Peter en Cixi samen op zakenreis vertrekken naar Londen, probeert Cixi hem te verleiden in haar hotelkamer. Peter voelt zich niet goed bij de situatie, maar het is allemaal een plannetje van Bert om Peter terug in zijn macht te krijgen. Nadien moet Peter definitief afscheid nemen van zijn goede vriend Andreas Mitsides wanneer zijn begrafenis plaatsvindt. Hij moet nadien Els D'hollander goed in het oog houden, want zij lijkt een drankprobleem te ontwikkelen.

Peter wil een frisse wind door het bedrijf laten vloeien en opent een bedrijfsrestaurant met de hulp van Els en Suzy Mariën. Bert probeert echter nog steeds op allerlei manieren de functie van Peter in twijfel te trekken. Hij probeert Veronique opnieuw aan zijn kant te krijgen, maar zij heeft haar twijfels over de intenties van Bert.

Met Trudy gaat het minder goed, nu ze haar behandelingen steeds blijft uitstellen. Ze wordt met een zware infectie in het ziekenhuis opgenomen. Peter vreest het ergste wanneer zijn vrouw een hartstilstand krijgt, maar Trudy komt er weer bovenop. Ze moet echter een hele tijd in het ziekenhuis blijven en Peter en Louise Van den Bossche vieren daar samen met haar de feestdagen.

Peter wil opnieuw naar het buitenland trekken met VDB Electronics en denkt hiervoor aan Tanzania, waar ze al een tijdje met innovatieve projecten bezig zijn. Peter gaat samen met Bart en neemt ook Trudy mee. Het doet hem plezier wanneer Trudy helemaal openbloeit in het zonnige land en duidelijk hersteld is na haar zware operatie.

Bij VDB komt er onrust bij de vakbonden wanneer Bert een schaalvergroting voorstelt. Ondertussen krijgen Peter en Marie-Rose onverwacht bezoek bij hun thuis wanneer Christel Feremans voor de deur staat. Ze heeft een boodschap: Xavier Latour wil Peter spreken in verband met de dood van Joe Bonduono. Peter vermoedt dat het om een valstrik gaat en weigert op de uitnodiging in te gaan. Marie-Rose gaat samen met Els wel naar de gevangenis. Tijdens het bezoek breekt er echter een opstand uit onder de gevangenen. De cipiers krijgen geen grip op de situatie en zowel Marie-Rose en Els als Latour worden gegijzeld. Latour slaagt er uiteindelijk in om te ontsnappen.

De naam van Peter wordt door de media door het slijk gehaald en de frustraties lopen hoog op. Thuis komen er voortdurend discussies tussen hem en Veronique enerzijds en hem en Trudy anderzijds. Zijn huwelijk komt op het spel te staan omdat Peter voortdurend op zoek gaat naar een manier om alle problemen weg te krijgen. Trudy en Peter ergeren zich blauw aan mekaar, waardoor de spanningen tussen hen hoog oplopen.

Wat Peter niet weet is dat Trudy ondertussen al enkele weken een affaire heeft met Mario Van de Caveye. Bij haar thuiskomst krijgt Trudy van Louise te horen dat ze haar niet meer graag zou zien als ze liegt tegen Peter. Trudy besluit daarom dat ze beter eerlijk kan zijn over haar affaire met Mario. Ze vertelt Peter de waarheid, maar hij reageert eerder koel. Ondertussen komt het opnieuw tot ruzie met Bart wanneer Bert de twee opnieuw tegen elkaar uitspeelt.

Familie3897
Familie3903
Familie3996
4000 09
Familie4060
Familie4064
Familie4076
Familie4108
Familie4110
S18 E148 024
559348 421490364569535 128075160 n
Finalelatour02
Finalelatour03

De wereld van Peter is ingestort sinds hij weet dat Trudy Tack de Rixart de Waremme een scheve schaats heeft gereden, maar toch wil hij niet meteen beslissingen nemen over zijn huwelijk. Hij eist wel dat Trudy hem vergezelt naar het etentje met Bert Van den Bossche en Yasmine Wuyts. Op de terugweg van het restaurant zijn Peter en Bert van de weg gereden. Trudy en Yasmine schrikken wanneer de auto ontploft, maar Bert en Peter konden zich net op tijd redden. Bert komt er met een paar schrammen van af, maar Peter belandt in een coma.

Twee maanden later

Elke dag zit Trudy in het ziekenhuis naast het bed van Peter, die nog altijd in een coma ligt. Ze vertelt hem alles wat er reilt en zeilt in de familie in de hoop dat hij zal ontwaken. Bart Van den Bossche ziet de toekomst van Van den Bossche Electronics somber in en hij vreest dat Bert een coup zal plegen. Feit is dat hij al op de stoel van Peter zit, tot grote ergernis van Jan Van den Bossche.

Tegen alle verwachtingen in ontwaakt Peter uit zijn coma en zowel Trudy als Mario Van de Caveye vrezen voor de gevolgen. Peter heeft echter geheugenverlies en herinnert zich niets van hun affaire. Wanneer Peter het ziekenhuis mag verlaten staat Trudy voor een groot dilemma. Zij besluit voorlopig de lippen op elkaar te houden over haar affaire en wil afwachten tot Peter volledig genezen is. Hij moet nog enkele weken thuisblijven, maar kan het niet laten om de controle over het bedrijf in handen te nemen, zeker nu Bert op zijn stoel zit.

In november gaat Peter terug aan het werk bij Van den Bossche Electronics en hij krijgt meteen een klaagzang van Bart over zich heen. Er zijn al een tijdje transportproblemen en dankzij enkele beslissingen van Bert is er onrust binnen het bedrijf. Bart is ook van mening dat de nieuwe verkoper, Patrick Holemans, vooral voor miserie zal zorgen. Bij Peter vindt hij echter geen gehoor.

Uit angst dat Peter zich alles zal herinneren, biecht Trudy aan hem op dat ze maanden geleden een verhouding heeft gehad. Ze verzekert hem dat ze de avond van het ongeval voor hem heeft gekozen, maar Peter heeft moeite om dat te geloven. Peter besluit om bij zijn gezin te blijven, maar dat neemt niet weg dat hij het heel moeilijk heeft met de misstap van Trudy. Tot Peter te weten komt dat Trudy een verhouding had met niemand minder dan Mario. Peter kan haar niet meer in zijn buurt verdragen en maakt een einde aan hun huwelijk. Trudy neemt tijdelijk haar intrek bij Els D'hollander en Rob Gerrits en Peter treft een regeling in verband met hun dochtertje Louise Van den Bossche.

Om de verjaardag van Anna Dierckx te vieren, gaat heel de familie skiën. Peter maakt er geen probleem van dat Trudy ook uitgenodigd wordt, maar voor hem is het duidelijk: hun huwelijk is voorbij.

Wanneer Peter te weten komt dat Trudy een nieuwe hartsvriendin heeft, niemand minder dan Christel Feremans, wil Peter ervoor zorgen dat hun dochtertje niet meer op bezoek mag komen. Hij wil niet dat Louise in contact komt met Christel en is bereid om ver te gaan dit in orde te krijgen. Christel beweert echter dat ze absoluut geen contact meer heeft met Xavier Latour. Bovendien leert Trudy via Christel de charmante Sebastien Legrand kennen en Peter reageert jaloers wanneer hij foto's van de twee onder ogen krijgt.

Ondertussen komt Bert Van den Bossche in contact met Xavier Latour omdat ze allebei hetzelfde willen: Peter wegkrijgen bij VDB Electronics. Latour heeft een ingenieur gevonden die een revolutionaire microchip heeft uitgevonden, maar daarna is ontslagen. Hem bij VDB Electronics infiltreren, zou Peter schuldig maken van bedrijfsspionage. Peter wordt nadien gecontacteerd door Geert Van Loo en hij neemt de man aan als nieuwe ingenieur.

Trudy is de laatste tijd zichzelf niet meer, en Peter heeft dit snel in de gaten. Ze vergeet vaak afspraken in verband met hun dochtertje en ze loopt er verward bij. Wat Peter niet weet is dat Trudy al heel de tijd in de macht van Latour zit. Hij heeft namelijk Sebastien ingehuurd om Trudy opnieuw verslaafd te krijgen aan drugs. Trudy voelt aan dat Rob Gerrits van Peter de opdracht heeft gekregen om haar in het oog te houden en ze overweegt om in een aparthotel in te trekken. Peter besluit voor het hoederecht over Louise te gaan.

Peter is klaar voor een nieuwe start en verhuist naar een nieuwe woning met zijn dochtertje. Ondertussen wordt Bart Van den Bossche gearresteerd op verdenking van bedrijfsspionnage en ook bij VDB en Peter wordt alles onderzocht met een huiszoekingsbevel. Bart, Bert en Peter zijn de ganse nacht ondervraagd door de politie. Bart is de hoofdverdachte in de zaak van de bedrijfsspionage. Op zijn computer is er immers bezwarend materiaal gevonden en de enige die hem kan vrijpleiten, Geert Van Loo, is verdwenen. Peter heeft geen andere keuze dan Bart te ontslaan.

Ondertussen onderzoekt een sociaal assistente de leefomstandigheden van Peter, en de resultaten zijn niet meteen denderend. Bert wil dat Peter even een stap opzij zet om zijn privéproblemen op te lossen, maar Peter wil zelf de schadeclaim van Jet, het bedrijf waar Bart zogezegd gespioneerd heeft, behandelen. Hij maakt een afspraak met zakenvrouw June Van Damme, de directeur van de Belgische afdeling. Peter stelt een geste van een miljoen euro voor, maar het bedrijf eist een schadeclaim van vijf miljoen euro. Bert en Veronique vrezen dat dit zal leiden tot het faillissement van het bedrijf. Peter probeert June te paaien, maar niets lijkt te lukken. Uiteindelijk aanvaardt Jet toch het voorstel van VDB.

Wanneer Peter zijn dochter wil afhalen aan de schoolpoort, werd zij reeds afgehaald door Trudy. Nadien zijn de twee van de aardbodem verdwenen, want Xavier Latour heeft de twee in zijn macht. Peter gaat in alle wanhoop op zoek naar de twee en zet bij VDB een stap opzij waardoor Bert opnieuw CEO wordt. Peter ontdekt dat ook Christel verdwenen is, maar de politie gelooft niet in een complot.

Bart vermoedt dat Latour het brein is achter de industriële spionage, de moord op Geert Van Loo en de ontvoering van Trudy en Louise. Veronique en Marie-Rose proberen de politie te overtuigen dat ze Peter in de gaten moeten houden. Voordat ze op de loft aankomen, is hij echter al verdwenen. Bert zijn geweten begint parten te spelen. Hij achtervolgt Peter, maar helpt hem onwetend de politie af te schudden. Trudy wordt samen met haar dochter in een donkere kamer opgesloten. Tijdens de confrontatie op het dak van een hotel probeert Peter Latour neer te steken, maar hij wordt zelf neergeschoten. Veronique en Bert hebben de twee ondertussen gevonden en het komt tot een gevecht tussen Bert en Latour, waarop die laatste van het dak wordt gegooid.

Afl4147 6
Familie4148
Familie4153
Familie4154
Familie4159
Familie4175
Familie4206
Familie4234
Familie decorvdb
Familie4372
Familie4373
Familie4375
Finale seizoen 19

Peter heeft tijdens de confrontatie met Xavier Latour een kogel in de schouder gekregen. Net voordat hij de operatiezaal wordt binnengerold, vraagt hij aan zijn zus om Trudy Tack de Rixart de Waremme en Louise Van den Bossche te zoeken. Van hen is er nog steeds geen spoor en Latour heeft net voor zijn fatale val geen enkele aanwijzing gegeven. Enkele dagen later worden de twee levend teruggevonden en wordt Trudy naar een afkickcentrum gestuurd.

Twee maanden later

Peter gaat voor het eerst sinds twee maanden Trudy opzoeken in het afkickcentrum. Hij heeft er een goed gesprek met haar psychiater. Peter krijgt in zijn loft het bezoek van June Van Damme, die wil weten of hij op korte termijn terug aan het werk gaat. Blijkt dat Berts manier van zaken doen haar niet echt ligt. Haar wantrouwen is niet onterecht want Bert Van den Bossche heeft zijn oude trucjes nog steeds niet verleerd.

Tot ieders verbazing lijken Peter en June dichter naar elkaar toe te groeien en de twee spreken geregeld met elkaar af. Het komt tot een vurige romance, maar Peter heeft schuldgevoelens tegenover Trudy. Trudy wil echter de instelling verlaten en Peter wil haar in huis nemen om haar nog een tweede kans te geven. Ondertussen lopen de onderhandelingen met Jet vast en ziet het er naar uit dat ze toch de schadeclaim blijven eisen. June werpt al haar charmes in de strijd om Peter voor zich te winnen. De psychiater is bereid om Trudy naar huis te laten gaan op voorwaarde dat Peter haar beschermt tegen negatieve prikkels en haar geborgenheid geeft. Hij is vastbesloten om zijn gezinnetje samen te houden en in dat plaatje past June niet. Zij neemt de afwijzing slecht op.

Advocaat Balencourt zet een professionele stap opzij en hij stelt zijn opvolgster, zijn dochter Arianne Balencourt, voor aan Peter. Hij kan de hulp van de jonge vrouw goed gebruiken nu de onderhandelingen met Jet niet vooruit geraken. Peter is van plan om een stap opzij te zetten bij VDB om zich te focussen op zijn huwelijk. Hij beseft namelijk dat het niet eenvoudig is voor hem en Trudy om terug onder één dak te wonen en hij merkt dat ze het moeilijk heeft. Peter neemt Rob Gerrits in vertrouwen over zijn plan om definitief te stoppen met Van den Bossche Electronics en om met Trudy en Louise Van den Bossche naar een kasteel te verhuizen. Peter hoopt dat Trudy opnieuw zichzelf zal worden door van omgeving te veranderen, zeker omdat ze als jonge vrouw jarenlang in een kasteel gewoond heeft.

Peter brengt Bert Van den Bossche op de hoogte van zijn droom om kasteelheer te worden en vertelt dat hij niet van plan is om ooit nog in de directeursstoel van Van den Bossche Electronics te gaan zitten. Peter blijft er van overtuigd dat Trudy gelukkig zal worden in het kasteel, maar zij vertelt een ander verhaal aan haar psychiater en haar schoonmoeder. Ze wil namelijk niet herinnerd worden aan vroeger, omdat ze soms lastig gevallen werd door haar grootvader Ghislain de Rixart de Waremme. Wanneer Peter bereid is om al zijn aandelen te verkopen, vertelt Trudy hem de waarheid en besluit hij het idee te laten varen.

Peter is van mening dat hij Trudy nog niet alleen kan laten en dus wil hij nog niet gaan werken. Ondertussen staat ook Els D'hollander terug voor de deur. Zij neemt haar intrek bij Peter en Trudy, waardoor Peter zich terug gerust voelt om te gaan werken. Peter gaat met volle moed aan de slag bij Van den Bossche Electronics. Bert is niet van plan om het hem gemakkelijk te maken en hij zorgt er voor dat Peter mislukt in zijn eerste opdracht. Peter vraagt hulp aan Bart Van den Bossche, maar die wil sinds zijn ontslag niets meer te maken hebben met het bedrijf.

Bert heeft grote plannen met het bedrijf, want hij overweegt namelijk een overname door Jet. June wil Peter spreken over de overname van Van den Bossche Electronics. Tijdens hun ontmoeting vertelt ze hem ook dat Bert dubbelspel speelt. Peter confronteert Bert met de beschuldiging van June aan zijn adres. Bert valt op zijn pootjes en geeft toe dat hij dubbelspel heeft gespeeld tegenover June. Het resultaat is dat Peter niet meer weet wie hij kan vertrouwen.

Trudy is helemaal in de ban van Feng Shui en herschikt het interieur volgens de regels. Trudy pikt het niet dat Peter met haar interesses lacht en de spanningen tussen hen lopen op. Of heeft dat te maken met Bert, wiens invloed Trudy met de dag groter wordt. Bert zet een stap opzij waardoor Peter opnieuw CEO wordt van het bedrijf. Peter moet echter een moeilijke beslissing maken wanneer hij Rob Gerrits moet ontslaan door zijn gokverslaving en schulden.

Tussen Peter en Trudy lijken de ruzies zich opnieuw op te stapelen en de twee kunnen niet langer samenleven. Trudy gaat voor een tijdje naar Cyprus met Els en Louise Van den Bossche terwijl Peter opnieuw het gezelschap van June Van Damme opzoekt. In Cyprus komt Trudy helemaal terug tot leven en ze besluit er langer te blijven dan verwacht.

Peter stelt de premies voor de arbeiders uit zonder dat te bespreken met de vakbondsman. De vakbond eist dat Peter een stap opzij zet. Voor Bert is dit reden genoeg om de pers te alarmeren. Peter geeft Bert de opdracht om de premies onder de arbeiders uit te betalen, maar de aandeelhouders worden bij elkaar geroepen om de functie van Peter te bespreken. Tot de waarheid over Bert eindelijk aan het licht komt en zijn dubbelspel duidelijk wordt voor iedereen. Hij probeert Bert buiten te krijgen en daarnaast wil hij June bedanken. Hij nodigt June uit voor een etentje nadat hij het gerucht opgevangen heeft dat ze naar Japan terugkeert en de twee worden uiteindelijk een koppel. Het duurt niet lang voor June haar spulletjes naar de loft van Peter verhuist.

De situatie tussen VDB en Jet blijft verslechteren wanneer Jet het bedrijf wil aanklagen voor bedrijfsspionnage. Peter hoopt bovendien dat hij zijn aandelen kan terugkrijgen en schakelt zijn advocaat in. June voelt zich bedrogen, zeker omdat Peter niet wil geloven dat Bert al die tijd dubbelspel speelt. Peter zoekt June thuis op om haar te overtuigen terug bij hem in te trekken en om voor Van den Bossche Electronics te komen werken. Bovendien hoopt hij dat Bart Van den Bossche ook wil terugkomen.

Peter en June gaan dan toch samenwonen en Peter licht zijn dochter en Trudy in dat hij een nieuwe relatie heeft. Het is vooral Marie-Rose De Putter die haar twijfels heeft, omdat ze June nog steeds niet volledig vertrouwt. Peter trekt zich hier weinig van aan en vraagt June ten huwelijk, tot groot ongenoegen van zijn moeder en zijn zus. Marie-Rose probeert Peter te overtuigen dat June niet is wie ze lijkt. Jaren geleden werd zij namelijk beschuldigd voor de dood van haar toenmalige echtgenoot. June beweert echter dat het een ongeluk was en Peter gelooft haar. Wanneer de grote dag aangebroken is, is June onvindbaar. Tot Jan Van den Bossche met haar gaat praten. Wanneer de twee in het stadshuis zijn, komen ook Marie-Rose en Veronique opdagen. Kan Peter zijn ja-woord geven?

Familie 4405
Familie4430
Familie4439
Familie4458
Familie4465
Familie4507
Familie4537
Familie4559
Familie4569
Familie4637
Familie4641
Familie4649
Vtm familie cliff2011 640x300b
NTV1 familie VTMNB.jpg.h380.jpg.568

In het stadhuis is de spanning te snijden wanneer Peter gevraagd wordt zijn jawoord te geven. Volgt hij zijn hart en kiest hij voor zijn grote liefde June Van Damme? Of geeft hij alsnog toe aan de druk van zijn moeder? Marie-Rose De Putter kan alleen maar hopen dat haar zoon op het laatste nippertje zijn verstand zal gebruiken. Haar ontgoocheling is groot wanneer Peter toch zijn ja-woord geeft.

Twee maanden later

Peter heeft zich voorgenomen om alle contact met zijn moeder te verbreken zolang June niet aanvaard wordt als zijn partner. De twee hebben nu al twee maanden geen contact meer met elkaar gehad. De ruzie met zijn moeder vreet aan Peter en hij spreekt met zijn zus af om te horen hoe zij over de hele situatie denkt. Peter heeft het gevoel dat de ruzie met zijn moeder nooit opgelost zal geraken als hij niets forceert. Daarom stelt hij June voor om samen Marie-Rose te verrassen met een bezoek. Peter krijgt echter het deksel op de neus, want Marie-Rose is niet van plan een knieval te maken.

Trudy Tack de Rixart de Waremme forceert een verzoening tussen moeder en zoon die lijkt te lukken. Ook Veronique is blij dat haar moeder en broer terug met elkaar praten, maar ze vindt wel dat Marie-Rose de gevoelige onderwerpen zoals June en het huwelijkscontract niet uit de weg kan blijven gaan. Peter en June vertrekken nadien eindelijk op huwelijksreis en dat is een reden voor Marie-Rose om opnieuw in oude gewoontes te vallen, zeker omdat Junes ex-man toen om het leven gekomen is.

Wanneer Peter en June terugkeren, lijken de plooien gladgestreken tussen Peter en zijn moeder, maar niets is minder waar. Marie-Rose gebruikt haar reservesleutel om in de loft van Peter en June te poetsen én rond te neuzen. June vindt het niet leuk dat haar schoonmoeder zich meer en meer met haar huishouden bemoeit en ze stelt zich vragen bij de oprechtheid van Marie-Rose. Peter gelooft echter dat zijn moeder wil helpen zonder bijbedoelingen.

Bart Van den Bossche haalt achter de rug van June een belangrijke deal binnen en Peter is hier niet mee opgezet. Bert Van den Bossche begrijpt de houding van Peter niet en zoekt steun bij Véronique. Peter heeft nog altijd niet beslist met welke klant hij in zee zal gaan: de klant die June aangebracht heeft of die van Bart en Bert. De positie van June zorgt voor conflicten en Bart wil opnieuw ontslag nemen omdat hij niet met haar wil samenwerken. June vindt het dan weer niet leuk dat haar echtgenoot haar niet steunt.

Nu de feestdagen in aantocht zijn, heeft Marie-Rose het moeilijk met haar ruzie met Peter. Ook Trudy merkt dat Peter er onder lijdt, zeker door de manier waarop hij tegenwoordig met zijn dochtertje omgaat. Trudy kan Peter en June overtuigen om naar het kerstfeest bij Marie-Rose te gaan en de drie kunnen eindelijk hun lange ruzie achterwege laten.

June en Veronique Van den Bossche verschillen van mening over de manier om de toekomst Van den Bossche Electronics veilig te stellen, maar het is Peter die het laatste woord heeft. Ondertussen neemt Peter op aanraden van Evy Hermans een ex-gevangene aan, die hij uiteindelijk promoveert tot zijn persoonlijke chauffeur. Wanneer Serge hem wil afzetten voor een zakenreis, vliegt de auto in brand. Peter verneemt van de garagist dat er ook dit keer met de bestelwagen van Van den Bossche Electronics is geknoeid. De brand was dus opgezet spel. Waarom en wie: dit zijn de vragen die Peter zo snel mogelijk beantwoord wil zien. Serge beseft dat de sabotage een waarschuwing voor hem is.

Wanneer Peter voor het voorstel van Veronique kiest, geeft June haar ontslag omdat ze zich niet thuis voelt in een familiebedrijf. Bert wordt door Peter met vakantie gestuurd en hij vermoedt dat er een complot tegen hem gesmeed is. Samen met Bart gaat hij op onderzoek naar alle fraudeuze zaken die Bert in het verleden al gedaan heeft. Bert wil eerherstel en probeert dat af te dwingen met het dreigement om zijn complottheorie aan de grote klok te hangen. Dit keer laat Peter zich niet in de luren leggen en hij kan ervoor zorgen dat Bert buitenspel gezet wordt.

Bert heeft een zware professionele fout van Bart op een achterbakse manier opgelost door de handtekening van June na te maken. Peter zit in een tweestrijd en laat de handtekening nakijken bij een grafoloog. Bart speelt uiteindelijk open kaart met Peter over de vervalste handtekening op de verkoopsovereenkomst. Peter is woest op zijn neef én op Bert, vooral omdat door hun bedrog zijn huwelijk op springen staat. Hun actie heeft ook gevolgen voor het directiecomité van Van den Bossche Electronics. Bert wordt op staande voet ontslagen.

Bert blijft er bij dat er geen gegronde reden was om hem te ontslaan en hij laat Peter een dagvaarding bezorgen. Anna Dierckx probeert de ruzie tussen de twee op te lossen, maar voor Peter is het duidelijk. Bert heeft volledig afgedaan en moet er niet op rekenen dat hij nog ooit mag terugkeren naar het familiebedrijf. Peter staat echter met zijn rug tegen de muur, want Bert wil zijn aandelen alleen aan een echte Van den Bossche verkopen. Peter moet dus een banklening zien te krijgen, zo niet blijft Bert aandeelhouder in het bedrijf.

Ondertussen neemt Bart de job van Bert over, maar dat zorgt al snel voor problemen. Bij Van den Bossche Electronics gaat er een moeilijke vergadering door met Bart en de ingenieurs. Het vertrouwen tussen de twee partijen is zoek en Peter beseft dat hij een moeilijke knoop moet doorhakken. Peter wil dat Bart enkele weken rust neemt en dan zijn oude job opneemt bij Van den Bossche Electronics.

Trudy en Louise Van den Bossche nemen hun intrek bij Mieke Van den Bossche. Louise klaagt tegen haar papa en June over de strenge huisregels van haar mama. Peter zijn hart breekt en hij besluit de klachten van zijn dochtertje met Trudy aan te kaarten. Trudy slaat in paniek als blijkt dat Louise spoorloos verdwenen is. Peter gaat meteen tot de actie over en doet aangifte bij de politie, maar al die tijd heeft Louise zich gewoon ergens verstopt. Louise is ongelukkig bij Mieke, maar Peter en Bart zullen Trudy helpen om de berging om te tunen in een leuke meisjeskamer voor haar.

Er zijn bij VDB technische problemen met de nieuwe oplaadpalen en alleen Bert heeft de oplossing. Peter weigert eerst alle contact met Bert, maar moet uiteindelijk zijn trots opzij zetten. Hij wil Bert een grote som geld bieden, maar Bert wil maar één ding: zijn job terug. Peter gaat op zoek naar een andere oplossing en komt in contact met Dirk Cockelaere. Peter kan Dirk overtuigen om met Bert een gesprek aan te gaan en zijn interesse te tonen in de oplaadpalen. June wil ook haar steentje bijdragen en probeert Bert te verleiden, maar moet het bijna met haar leven bekopen.

Bert is buiten zichzelf van woede wanneer hij doorheeft dat Peter en Dirk hem in de val hebben gelokt. Om te vieren dat de oplaadpalen eindelijk op punt staan, biedt hij Dirk een job aan en wil hij een feestje voor het kaderpersoneel geven. Het feestje wordt echter zwaar verstoord wanneer een stomdronken Rita Van den Bossche haar opwachting maakt. Zij was al wekenlang vermist en zit ondertussen volledig onder de macht van Bert. Opeens merken Peter, June, Veronique, Marie-Rose, Bart en Gerda op dat er rook is. Bert heeft de gebouwen in brand gestoken en ze zitten allemaal als ratten in de val. Terwijl Marie-Rose, Veronique en Gerda een uitweg zoeken via een luchtkoker, zit Bart gekneld onder een balk. Kunnen Peter en June hem op tijd redden?

0824-familie-peternieuws 0
310197 10150308392312491 7669649 n
Familie4671
308215 10150345355497491 1099653132 n
318951 268460073175623 108130049 n
Familie s20 afl4745 01
Familie s20 afl4747 04
Familie s20 afl4752 01
Familie afl4755 02
Familie afl4805 01
522440 177917822360871 1279639588 n
Familie afl4839 01
Familie4864
640px-Familie afl4869 02
640px-Familie afl4885 04

In het torengebouw van Van den Bossche Electronics woedt een hevige brand. Marie-Rose De Putter, Veronique Van den Bossche en Gerda Donckers proberen via de buizen van de airconditioning te ontsnappen. Bart Van den Bossche, Peter en June Van Damme kunnen echter geen kant op en kunnen alleen maar hopen dat de brandweer hen op tijd uit de vlammenzee redt. Feit is dat het medisch rampenplan wordt afgekondigd. Wanneer Bert Van den Bossche in de buurt blijft rondhangen, besluit hij de held uit te hangen en June te redden. Ook Peter en Bart worden nadien gered, maar zij zijn er minder goed vanaf gekomen. Bart wordt in een kunstmatige coma gehouden en Peter moet ook even in het ziekenhuis blijven. Nadien krijgt Peter het verschrikkelijke nieuws dat zijn goede vriend Rob Gerrits het niet overleefd heeft.

Rita Van den Bossche wordt opgepakt wegens brandstichting en moordslag op Rob. Er wacht haar een lang en zwaar proces, maar niet iedereen is ervan overtuigd dat Rita de schuldige is. Peter en June vrezen namelijk dat Bert er iets mee te maken heeft, want het was zeer toevallig dat hij die avond net in de buurt was om June uit de brand te redden. Peter staat er dan ook op dat zijn advocate Arianne Balencourt Rita zal verdedigen en hij wil alle kosten op zich nemen. Ondertussen gaat hij op zoek naar een oplossing voor VDB en moet hij het kaderpersoneel tijdelijk in zijn loft onderbrengen, tot groot ongenoegen van June die al snel haar privacy mist.

Wanneer het proces van Rita eindelijk van start gaat, gaat Peter op allerlei manieren op zoek naar bewijzen om zijn tante vrij te krijgen. De spanningen tussen Peter en Bert lopen nog op en de beschuldigingen vliegen in het rond. Peter zoekt hulp bij Dirk Cockelaere om te bewijzen dat Bert de laptop van Peter gehackt heeft. Uiteindelijk komen Peter, Dirk en June achter de waarheid dankzij de ketting van Rob, waarmee hij Bert gekwetst heeft tijdens hun gevecht. Peter heeft nu de bewijzen dat Bert in ieder geval aanwezig was tijdens de brand en hij stormt de rechtszaal binnen. Bert wordt opgepakt en na een lange ondervraging bekent hij. Rita wordt vrijgelaten en Bert wordt verplaatst naar de gevangenis.

De spanningen tussen Peter en June lopen op omdat ze geen privacy hebben op de loft nu het personeel van VDB nog steeds geen nieuwe werkplek gevonden heeft. June heeft een mogelijke koper voor de oude kantoren, maar Peter krijgt het niet over zijn hart om de toren van de hand te doen. Peter bezwijkt onder de druk en verkoopt het volledige gebouw. Peter moet bovendien zorgen voor een verzoening tussen June en Veronique Van den Bossche, nu zijn zus de functie van Rob overgenomen heeft.

Na de plotse dood van Gilbert Vandersmissen, een zakenkennis van Mathias Moelaert, krijgen Marie-Rose en Mathias het idee om zijn modebedrijf over te nemen en te laten integreren bij VDB. Ze komen met het idee om een VDB Holding op te richten, waar ook MVM een plaatsje zou krijgen. Peter en Veronique moeten overtuigd worden, maar Marie-Rose herinnert hen aan de droom van hun vader. Peter heeft een constructie uitgewerkt voor een nieuwe holding en hij stelt die aan de Van den Bossches voor tijdens een vergadering in een kasteel. Er worden vier pijlers opgericht: VDB Technics, VDB Fashion, VDB Transport en VDB Food. Maarten Van den Bossche wordt gevraagd om een bedrijfsrestaurant te openen. Nadien besluit Peter om het kaderpersoneel te laten zetelen in de gebouwen van MVM en de renovatiewerken beginnen.

Enkele weken later vindt de grote verhuis plaats en krijgt iedereen zijn plaatsje. Peter gaat ook samenwerken met Caroline De Meester, de nieuwe PR-manager van de holding. Peter droomt van een groot openingsfeest om de nieuwe VDB Holding in de schijnwerpers te zetten, maar op de feestvreugde komt een zware domper wanneer Peter plots benaderd wordt door een vrouw die hij van haar nog pluimen kent: Vera. Zij beweert dat haar dochter Kelly jaren geleden bevallen is van zijn zoontje. Ze eist een grote som geld ter compensatie of ze stapt naar de pers met het hele verhaal. En dat zou alleen maar negatieve reclame opleveren.

Het verhaal van Vera laat Peter niet los, maar hij is er 100% zeker van dat hij zowel Vera als haar dochter nog nooit gezien heeft. Samen met Veronique besluit hij het feest gewoon te laten doorgaan en de security op te drijven zodat Vera niets kan verpesten. Vera en Kelly maken desalniettemin toch hun opwachting, maar ze worden hard aangepakt. Kelly kan de druk niet langer aan en bekent dat haar moeder het hele verhaal verzonnen heeft. Nadien kan het feest gewoon verdergaan en maakt de familie er een prachtige dag van.

Peter en Veronique Van den Bossche zijn allebei CEO van de Holding, maar dat zorgt al snel voor problemen. Veronique kan haar jaloezie niet verbergen wanneer Peter alle media-aandacht krijgt. Een regionale zender wil een interview met Peter, maar June wil spanningen vermijden en stelt voor dat Veronique het gesprek voor haar rekening neemt. Ondertussen komt Peter te weten dat zijn ex-vrouw Trudy Tack de Rixart de Waremme een relatie heeft met Bart Van den Bossche.

Peter voelt zich de laatste tijd heel moe en wil opnieuw gaan sporten. Hij stelt aan Bart voor om samen te gaan squashen. Peter verliest de squashwedstrijd van Bart en hij neemt zich voor om aan zijn conditie te werken. Hij gaat joggen met June, maar kan haar amper bijhouden. June maakt zich zorgen over de gezondheid van Peter en ze maakt een doktersafspraak voor hem. Wanneer Peter minder goed nieuws krijgt en nog meer testen moet ondergaan, begint hij zenuwachtig te worden. Zijn humeur zorgt ervoor dat hij strenger uit de hoek komt bij VDB en dat valt meteen op bij zijn personeel. Peter vraagt aan zijn zus om enkele afspraken van hem over te nemen, maar wil niet zeggen waarom.

In het ziekenhuis krijgt Peter te horen dat hij darmkanker heeft. Hij brengt zijn moeder, Veronique en enkele collega's op de hoogte en besluit tijdelijk een stap opzij te zetten als CEO. Mathias Moelaert wordt tijdelijk zijn vervanger, omdat Veronique het werk niet alleen aankan. Niet veel later gaat Peter voor het eerst onder het mes, maar de resultaten zijn niet positief. Peter moet een chemokuur ondergaan, maar Veronique wil het daar niet bij laten. Ze vraagt aan Victor Praet om op zoek te gaan naar alternatieve behandelingsmethoden. Uiteindelijk komt Victor een alternatief tegen in Amerika en hij wil Peter er naartoe sturen. Samen met June vertrekt hij op het eerstvolgende vliegtuig.

Een kleine maand later zijn Peter en June terug in het land. Peter moet nog een tijdje thuis blijven, maar het ziet ernaar uit dat de behandeling geslaagd is. Peter krijgt thuis het bezoek van een journalist van De Koerier, die meer wil weten over de experimentele behandeling die hij in Amerika heeft gevolgd. Het interview dat uiteindelijk neergeschreven wordt, zorgt echter voor een negatieve nasmaak, omdat het nu lijkt dat Peter enorm veel centen om tafel gegooid heeft om deze behandeling te kunnen volgen.

Nu Peter terug aan de beterhand is, wil June werk maken van haar kinderwens. Maar denkt Peter daar ook zo over? De twee gaan op controle bij Victor en vragen naar de kansen op een kindje. Volgens Victor is het zeker mogelijk, maar zal het niet gemakkelijk zijn voor Peter. Wanneer ze enkele weken later een zwangerschapstest proberen, komt June te weten dat ze zwanger is.

Niet veel later gaat Peter terug aan de slag bij VDB en moet hij onmiddellijk enkele belangrijke conflicten oplossen. Tijdens zijn afwezigheid is Caroline De Meester namelijk bezig geweest om Mathias volledig in te palmen, en dat zorgt voor een hevige ruzie tussen Mathias en Marie-Rose. Ook Veronique wil niet langer samenwerken met Caroline en eist haar ontslag. Peter wil de sfeer binnen het bedrijf terug omhoog krikken en organiseert een teambuilding in de Ardennen met het kaderpersoneel. Tijdens het weekend komt het meermaals tot conflicten tussen Caroline en Veronique en de sfeer zit allesbehalve goed. Totaal onverwacht maakt ook Marie-Rose haar opwachting om de plooien met Mathias glad te strijken. Caroline gaat helemaal door het lint en probeert Marie-Rose te vermoorden. Het loopt slecht af wanneer de twee vrouwen van een ravijn vallen...

Familie 4886 08
640px-Familie 4887 08
Familie afl4891 02
Familie afl4905 01
Familie afl4934 02
Familie afl4980 06
Crisisvergadering
Familie afl5000 10
Familie afl5004 05
Familie afl5049 01
Familie afl5095 03
Familie afl5105 04

In de Ardennen wordt duidelijk dat zowel Marie-Rose De Putter als Caroline De Meester in een ravijn gevallen zijn. Veronique en Mathias zijn ter plaatse en alarmeren de hulpdiensten. De dokters constateren dat Caroline overleden is, maar Marie-Rose wordt in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Bij VDB heeft Peter een goed gesprek met Carolines zoon Axel De Meester, want hij voelt zich schuldig door de acties van zijn moeder. Hij wil niet langer blijven en geeft zijn ontslag.

Er wordt door inspecteur Anita Degeling een onderzoek gestart, want Marie-Rose wordt verdacht van de moord op Caroline. De bewijzen tegen Caroline zijn echter groter en de klacht verdwijnt weer. Nadien mag Marie-Rose naar huis gaan en probeert ze haar huwelijk met Mathias Moelaert te redden. Ondertussen vindt er binnen VDB opnieuw een functieverschuiving plaats. Mathias gaat opnieuw naar VDB Transport, terwijl Peter zijn originele functie van CEO weer op zich neemt.

Peter gaat op zoek naar een vervanger voor Caroline en zowel Evy Hermans als Nathalie Debie willen hun kans wagen. Peter wil ze alletwee een eerlijke kans geven, en organiseert een wedstrijd. Het is uiteindelijk Nathalie die als winnares uit de bus komt en Evy kan haar ongenoegen moeilijk verbergen. Peter belooft haar dat ze in de toekomst nog genoeg kansen zal krijgen.

Op persoonlijk vlak moeten Peter en June Van Damme een bittere pil slikken wanneer June een miskraam krijgt. Ze moeten hun familie inlichten van het slechte nieuws, maar voor June hoeft dit niet het einde te betekenen. Ze heeft nog steeds een kinderwens, en ze hoopt snel terug zwanger te zijn van Peter.

June stort zich op haar werk en komt met een overnameplan op de proppen van een Japans bedrijf. Ze wil dit project in handen nemen, maar zal daarvoor enkele maanden naar Japan moeten gaan om de overname tot een goed einde te brengen. Peter is niet akkoord en probeert haar te overtuigen van haar kinderwens. Het project wordt doorgeschoven naar Bart Van den Bossche, maar dat ziet Trudy Tack de Rixart de Waremme dan weer niet zitten. Zij wil niet naar Japan verhuizen en zegt nee. Ook hun kinderen Louise Van den Bossche en Jelle Van den Bossche zien dat idee niet zitten en lopen zelfs even van huis weg om hun ongenoegen te uiten. Uiteindelijk wordt het project dan maar opgeblazen.

De financiële crisis maakt zijn opwachting bij de VDB Holding en vooral VDB Transport heeft hier onder te lijden. Peter wil een voorstel indienen zodat alle andere afdelingen de firma van Mathias moeten ondersteunen, maar dat wordt niet goed onthaald. Wanneer de boekhouder de cijfers aankaart, moeten Veronique en Peter een moeilijke beslissing nemen: VDB Transport sluiten. Mathias blijft echter actief binnen het bedrijf als aandeelhouder, maar hij wil ook meer van zijn pensioen gaan genieten. Ondertussen vraagt Mathias ook Marie-Rose ten huwelijk en beginnen ze aan het plannen van hun trouwfeest.

De problemen binnen de Holding blijven aanslepen en Peter en Veronique laten een audit uitvoeren. De resultaten zijn niet dendernd. Marie-Rose heeft alle kaderleden van de holding bij haar thuis opgetrommeld, zodat ze een constructief gesprek hebben over de toekomst van het bedrijf. Veronique pleit voor een afslanking op alle niveaus, maar voor Peter zijn naakte ontslagen geen optie. Peter wil een crisismanager aanstellen, maar volgens iedereen is er maar één optie: nog een deel van de holding sluiten. De crisismanager stelt zich vragen bij het dubbel CEO-schap in de Van den Bossche holding.

De spanningen tussen Veronique Van den Bossche en Peter lopen op, want ze moeten beslissen in hoeverre ze de aanbevelingen van de crisismanager zullen opvolgen. Zo moeten ze bepalen wie van hen beiden CEO blijft en of ze een tak van de holding zullen afstoten. Ze besluiten om VDB Technics te sluiten waardoor zowel Dirk Cockelaere als Bart Van den Bossche op straat staan. Nadien blijft Veronique als enige CEO van de Holding en gaat Peter zich toespitsen op VDB Fashion.

Een eerste beslissing van Peter is het invoeren van een nieuwe hoofdontwerper en Rudi Verbiest wordt aangenomen. Peter wil zich helemaal verdiepen in de modewereld en gaat samen met Rudi naar een fashionbeurs in Frankrijk. Het wordt wel snel duidelijk dat Peter nog weinig ervaring heeft met mode wanneer er enkele fouten gemaakt worden, maar dankzij de hulp van Veronique en Rudi verloopt alles vlot en komt zijn eerste modeshow eraan die perfect verloopt.

Mathias Moelaert en Jan Van den Bossche beginnen een wielerploegje en ook Peter sluit zich aan bij de groep. Ondertussen laat Peter duidelijk merken aan Veronique dat hij zijn job bij Fashion wil opgeven en zich wil engageren als de nieuwe vernieuwingsmanager van de holding. Tijdens een gesprek met Dirk, ruikt Peter onraad wanneer hij te weten komt dat Bart projecten van VDB wil verkopen aan een bedrijf waar hij gesolliciteerd heeft. Bart legt de dreigementen van Véronique en Peter naast zich neer en moet daardoor een serieuze schadevergoeding betalen.

De kinderwens van June blijft bestaan, maar een zwangerschap laat op zich wachten. Na een gesprek met Xelios, besluiten ze een opvangkindje in huis te halen: Warre. Marie-Rose is enthousiast wanneer ze verneemt dat Peter en June een jongetje zullen opvangen, maar Louise Van den Bossche is minder blij. Louise voelt zich steeds meer weggeduwd door Warre. Ook de relatie tussen Peter en June kent spanningen. Peter hoopt dat Warre snel naar zijn echte ouders kan. Enkele weken later is het al zo ver en moeten ze afscheid nemen van de jongen.

Ondertussen komen Peter en Veronique steeds vaker in de clinch omdat zij het gevoel heeft dat Peter te veel op zijn eigen houtje handelt en te weinig overlegt met haar. Peter focust zich op de wielerwedstrijd die in aantocht is, terwijl Veronique haar handen vol heeft met het runnen van de Foodbar. Tijdens het buurtfeest neemt Peter deel aan de wielerwedstrijd, maar hij slaagt er niet in om te winnen. Benny Coppens verslaat hem.

Twee maanden later

Familie5160
S23W13-5
Familie afl5153 07
Familie 5176 05
Familie 5179 01
Familie5185
Familie5183
Familie 5208 003
Familie 5218 04
Familie 5234 005-300x199
Familie 5241 08
Familie 5268 03
640px-Familie 5290 004
Familie 5308 001
640px-Familie 5321 002
640px-Familie 5325 028

Louise Van den Bossche zit volop in haar pubertijd. Vooral June Van Damme en Trudy Tack de Rixart de Waremme hebben het hier moeilijk mee. Peter vindt het normaal dat Louise iets moeilijker doet nu dat ze wat ouder geworden is. June vindt echter dat Peter veel te soft is want ze wil dat hij haar harder aanpakt.

Ondertussen begint de nieuwe website van VDB Fashion vorm te krijgen. Dirk Cockelaere en Arno Coppens werken hard door om de website op tijd af te krijgen. Peter is gelukkig met het resultaat maar vanaf de lancering van de website wordt al snel duidelijk dat de website niet meteen het gewenste succes heeft. Er zijn amper bezoekers en bovendien zitten er fouten in het programma. Peter en Nathalie Debie gaan onmiddellijk op zoek naar oplossing om meer promotie te maken terwijl Arno en Dirk op zoek gaan naar de fout. Veronique Van den Bossche is niet te spreken over dit probleem en eist dat de website onmiddellijk gemaakt wordt.

Enkele weken later ontstaan er steeds meer problemen tussen Peter en June dankzij het puberende gedrag van Louise. Peter bespreekt het gedrag van Louise altijd met Trudy waardoor June zich volledig buitengesloten voelt. Daarnaast moet June aanzien hoe Peter steeds beter overeen lijkt te komen met zijn ex-vrouw.

Peter begrijpt niet waarom June zo reageert maar hij probeert afstand te nemen van Trudy. Dit lijkt niet makkelijk te zijn wanneer Trudy toenadering zoekt omdat er problemen zijn tussen haar en Bart Van den Bossche.

Er beginnen roddels op te steken binnen de VDB Holding wanneer Veronique en Rudi Verbiest samen de nacht hebben doorgebracht binnen de gebouwen. Peter kent zijn zus goed en ziet meteen dat ze verliefd is geworden op Rudi ookal probeert ze dat te ontkrachten.

Ondertussen zijn de problemen met Louise opgelost. June besloot om een totaal andere aanpak te proberen in plaats van haar altijd maar te straffen. De aanpak werkt en Louise gedraagt zich weer normaal. Met Trudy gaat het echter van kwaad naar erger. Ze is ervan overtuigd dat Bart een affaire heeft met een andere vrouw en ze zoekt hulp bij Peter. June geeft haar het idee om Bart stiekem te volgen en zo komt Trudy te weten dat Bart haar wel degelijk bedriegt. Peter probeert een grote steun te zijn voor Trudy tijdens deze periode maar dat is tegen de zin van June.

Wanneer Trudy de nacht bij Peter en June heeft doorgebracht, is dat voor June de druppel die de emmer doet overlopen. Ze is er helemaal van overtuigd dat Trudy Peter terug wil. Peter vindt dat zijn vrouw weer veel te hard van stapel loopt en probeert de gemoederen tussen de twee te kalmeren. Maar wanneer Trudy in een boze bui Louise een mep geeft, wil June hier gretig gebruik van maken. Ze probeert Louise warm te maken voor ontvoogding om zo Trudy volledig uit hun leven te bannen. Wanneer Peter dit te weten komt, is hij razend op June en hij zet haar meteen aan de deur.

June gaat logeren bij Marie-Rose en Mathias terwijl Peter niets meer met haar te maken wil hebben. Het is vooral zeer moeilijk op het werk, omdat June de brokken probeert te lijmen. Peter begint te twijfelen aan zijn beslissing wanneer June vertelt dat ze zwanger is. Ze smeekt Peter om haar nog een kans te geven voor hun ongeboren kindje en ze neemt terug haar intrek in de loft. Peter heeft echter nog steeds zijn twijfels, want hij weet niet of hij June nog kan vertrouwen.

De weken daarna begint Peter steeds meer te wennen aan de gedachte dat hij opnieuw vader zal worden. Zijn droom komt echter nooit uit, want wanneer Louise een ongeluk heeft met haar fiets, krijgt June een miskraam. Wat Peter niet weet, is dat June helemaal nooit zwanger was en gewoon Peter terug wou winnen met deze leugen. Peter komt de waarheid te weten wanneer hij een afspraak regelt met de gyneacoloog van June. Peter vindt het verschrikkelijk dat June opnieuw gelogen heeft en wil definitief scheiden van haar.

Peter wil niets meer te maken hebben met haar en probeert June zelfs weg te krijgen bij VDB. June wil zich niet zomaar gewonnen geven en weigert haar aandelen te verkopen.

Het vertrek van June Van Damme zorgt voor een grote leegte in de loft van Peter en hij kan maar moeilijk voor de zorg van Louise Van den Bossche instaan. Delphine wil helpen door af en toe bij te springen in het huishouden. Bovendien neemt zij de job van June over bij VDB Fashion en is ze zo de reddende engel. Delphine begint onmisbaar te worden voor Peter en hij vraagt of ze bij hem wil intrekken. Al snel ontstaan er roddels, omdat iedereen ervan overtuigd is dat Peter en Delphine iets hebben met elkaar.

Delphine trekt terug in bij haar tante Marie-Rose De Putter en nonkel Mathias Moelaert, maar Peter mist haar. Hij wil dat ze definitief bij hem komt intrekken en begint zelfs gevoelens voor haar te krijgen. Peter is bang om zich opnieuw te binden met iemand en vraagt aan Delphine om opnieuw te vertrekken.

Plotseling staat June Van Damme weer bij VDB. Ze wil eindelijk haar aandelen verkopen, maar Peter vindt haar vraagprijs veel te hoog. Hij beslist uiteindelijk toch om de aandelen van June aan een meerprijs te kopen.

Peter heeft even tijd nodig voor zichzelf en vertrekt voor twee weken op vakantie. Hij weet niet naar waar, maar hij zegt dat hij wel zal zien waar hij zal uitkomen. Wanneer hij terugkomt wil Delphine Van Winckel haar kans weer grijpen om Peter te verleiden, maar haar plannetje wordt onderbroken door Elise Casters. Zij staat aan het hoofd van een modellenbureau waar VDB mee wil samenwerken. Dankzij Veronique krijgt VDB Fashion echter niet de juiste modellen en komt het al snel tot een conflict tussen Peter en Elise. De twee proberen het probleem op te lossen en Peter vindt haar al snel een mooie verschijning.

Veronique Van den Bossche verhuist samen met Rudi Verbiest naar een loft en Delphine Van Winckel denkt dat hier iets achter steekt. Ze vindt op de laptop van Veronique documenten zodat het duidelijk wordt dat ze haar eigen bedrijf wil oprichten: Vero Bello. Wanneer Peter het nieuws hoort is hij razend op Veronique, omdat zij dat achter zijn rug doet. Het komt tot een grote ruzie tussen de twee, die zelfs Marie-Rose De Putter niet kan oplossen. Peter roept de Raad van Bestuur bij elkaar en vraagt om het onmiddellijke ontslag van Veronique. Het wordt alleen maar erger wanneer Veronique vertelt dat ze Hanne Van den Bossche meeneemt naar haar bedrijf, omdat ze een contract bij Veronique getekend heeft, en niet bij VDB Fashion.

Terwijl Hanne aan de slag gaat bij Vero Bello, denkt Peter aan een plannetje om haar terug te krijgen. Hij stelt bij Veronique een ruil voor met Rudi. Veronique gaat akkoord en Hanne gaat terug aan de slag bij Fashion, terwijl Rudi naar Vérobello gaat.  <p style="font-size:85%">Ondertussen geven Peter en Elise aan hun gevoelens toe en beginnen ze een relatie. Peter wil het voorlopig nog geheim houden, omdat hij het nog niet meteen aan Louise wil vertellen. Bij Fashion heeft iedereen het wel meteen in de gaten, omdat Elise plotseling heel vaak rond het kantoor van Peter hangt. Delphine is stikjaloers en kan haar walging van Elise maar moeilijk verbergen. Wanneer Louise en Trudy Peter en Elise betrappen, besluit Peter zijn relatie openbaar te maken.

De nieuwe collectie van Fashion heeft grote achterstand opgelopen door de wissel van Hanne en Rudi. Zowel Hanne, als Evy, Delphine en Peter moeten dag en nacht werken om alles klaar te krijgen. Ook Elise en Trudy leveren hun bijdrage. Delphine probeert Peter te manipuleren door Hanne zwart te maken en hij denkt eraan een tweede ontwerper aan te nemen. Wanneer Peter dit aan Rudi vraagt, besluit Veronique daar gretig gebruik van te maken tijdens een interview voor de regionale televisie. Nu lijkt het alsof Peter en VDB Fashion wanhopig is en nooit op tijd klaar zullen geraken met de collectie.

Op een dag installeert Delphine een camera in de slaapkamer van Peter. Wanneer Elise een filmpje van een vrijpartij terugvindt op de computer van Peter, wil ze hem even niet meer zien. Zonder dat Peter het weet, komt Elise te weten dat Delphine hier achter zit en ze gaat de confrontatie aan. Elise komt hierbij zwaar ten val en overlijdt.

Tijdens de seizoensfinale besluit Peter dan toch naar de modeshow van Vero Bello te gaan, mede dankzij de goede invloed van de bomma die opnieuw aan de beterhand is. Tijdens de modeshow komt er echter een speciale gast opduiken: June. Ze had namelijk in het geheim geïnvesteerd in Vero Bello en werkt nu nauw samen met Veronique.

Peter vraagt zich af wie er allemaal op de hoogte was van de terugkomst van June Van Damme tot de politie bij Marie-Rose De Putter over de vloer komt. Ze hebben het lichaam van Elise Casters gevonden en willen het alibi van Peter weten. Zo komt Peter te weten dat Louise Van den Bossche nog op bezoek was bij Elise vlak voor haar dood en nu vermist is.

Het wordt al snel duidelijk dat er iets ernstigs gebeurd is en wanneer ook de afwezigheid van Delphine Van Winckel begint op te vallen, besluit Agnes Moelaert open kaart te spelen over de mentale toestand van haar dochter. Delphine benadert haar moeder en samen bevrijden ze Louise. Zowel Peter als Trudy kunnen weer opgelucht ademhalen wanneer Louise terug thuis is. Delphine bekent dat ze Elise van de trap duwde en gaat vrijwillig naar een psychiatrische instelling in Frankrijk. Peter en Louise vertrekken nadien samen op reis om alle stress van de afgelopen dagen te vergeten. 

Twee maanden later

Peter, Hanne Van den Bossche en Evy Hermans bekijken de verkoopcijfers. Ze merken een lichte daling, maar Peter is positief over de toekomst en weet zeker dat de concurrentie van Vero Bello hen geen parten speelt. Nadien wordt Peter aangesproken door modejournaliste Andrea De Praetere. Ze wil graag een exclusief interview in Flash, maar wat Peter niet op voorhand wist, is dat Veronique ook aanwezig is tijdens het interview. Wanneer enkele dagen later de nieuwste Flash in de winkels ligt, wordt al snel duidelijk dat Andrea zeer lovend is over de collectie van Vero Bello, maar eerder lauw over die van Fashion.

Dit is voor Peter een enorme slag in het gezicht en hij eist meer inzet van Evy, Hanne en Trudy Tack de Rixart de Waremme. Ze beginnen onmiddellijk aan een nieuwe, agressievere campagne. De bom barst wanneer Peter, via zijn ex-vrouw June, te weten komt dat zijn moeder nu een vaste job bij Vero Bello heeft. Peter kan dit bedrog maar moeilijk aanvaarden, en wil even niets meer met zijn moeder te maken hebben. Het wordt al snel duidelijk dat Peter zich volledig fixeert op de concurrentie van Vero Bello, en dat merkt ook Trudy heeft. Zij stelt zich luidop vragen naar de motieven van Peter. Wil hij de omzet van Fashion verhogen, of gewoon Veronique te slim af zijn?

De strijd met Vero Bello blijft een belangrijk punt voor Peter. Wanneer Thomas Van den Bossche voor VDB kiest om te komen werken, in plaats van Vero Bello, is dat voor Peter een kleine overwinning. Peter probeert ondertussen Hanne Van den Bossche aan te sporen om haar ontwerpen iets meer op die van Rudi Verbiest te doen lijken. Hanne is hier niet mee akkoord en bijt van zich af. Peter apprecieert dit en kiest toch voor de eigen stijl van Hanne.

Ondertussen krijgt Marie-Rose van de bomma de opdracht om een verzoeningsetentje te organiseren tussen Peter en Veronique. Peter en Louise zijn van de partij, maar Peter is niet van plan om zich te verzoenen. Wanneer hij te weten komt dat June Van Damme Andrea De Praetere omgekocht heeft in ruil voor een positieve recensie, is Peter woedend. Hij verkondigt dat zowel zijn zus als zijn moeder geen familie meer zijn, en hij verbiedt Louise om haar grootmoeder nog te zien. Dit wordt niet door iedereen in dank afgenomen. Zowel Albert Thielens als de bomma en Trudy Tack de Rixart de Waremme proberen hem om te praten. Trudy geeft eerlijk toe dat ze aan de kant van Marie-Rose staat, want ze vindt het niet kunnen dat Peter zijn dochter verbiedt om met Marie-Rose om te gaan.

De weken nadien probeert Peter een agressieve aanpak te hanteren binnen VDB Fashion om Vero Bello tegen te werken. Wanneer hun restyling-actie een succes is, eist Peter van zijn personeel dat ze ook met goede ideeën komen. Thomas besluit in te grijpen, omdat hij merkt dat Peter er een persoonlijke strijd van maakt. Peter ziet zijn fouten in, en gaat naar Vero Bello om Veronique Van den Bossche zijn felicitaties te geven. Hij geeft ook weer de toestemming aan Louise om haar grootmoeder te bezoeken.

Desalniettemin gaat Peter op zoek naar een manier om de verkoopcijfers terug op te krikken. Thomas en Hanne Van den Bossche komen met het idee om zelf schoenen te ontwerpen. Hiervoor gaan ze in zee met een extern bedrijf en ontwerper Gunther Poucke. Hiernaast wil Peter ook Casters Agency overnemen, het modellenbedrijfje van Elise Casters. Sinds de dood van Elise zit het bedrijf in zwarte papieren en ze moeten sluiten. Peter wil dit niet laten gebeuren en maakt de overname officieel. Hierdoor gaat VDB Fashion zich nu ook met modellen bezig houden en richt Peter de nieuwe tak Fashion Agency op. De jonge Stefanie Coppens ziet haar kans op een job, en komt solliciteren bij Peter. Ze kan hem overtuigen, en kan meteen aan de slag.

Na de oprichting van Fashion Agency, verandert Peter helemaal van karakter. Hij raakt helemaal in de ban van de modellenwereld, en laat zich leiden door het piepjonge model Margot. Hij verandert zijn uiterlijk, en denkt er over na om een sportauto te kopen. Zijn werknemers, en vooral Thomas Van den Bossche, vinden dat Peter overdrijft en niet goed bezig is. Ook Trudy Tack de Rixart de Waremme deelt deze mening, omdat Peter plots geen tijd meer heeft voor zijn dochter, en liever van het ene feestje naar het andere feestje gaat.

Alles loopt mis wanneer Peter het ambitieuze model Floor Hintjens aanneemt. Floor is door June Van Damme gestuurd om Peter in een slecht daglicht te zetten. Floor zorgt er eigenhandig voor dat Margot ontslagen wordt door Peter, en sleurt Peter nadien mee naar de wildste feestjes. Tijdens een feestje in Peters loft, doet Floor iets in zijn drinken waardoor hij in slaap valt. Floor maakt hiervan gebruik om compromitterende foto's te maken en die op Facebook te plaatsen. Thomas is razend op Peter, omdat hij hierdoor het imago van VDB Fashion om zeep helpt. Peter probeert aan damage control te doen, en licht ook Louise Van den Bossche in, voor ze de foto zelf ziet.

Ondertussen is VDB Fashion in een wedstrijd van Airfree gestapt. Thomas neemt deze uitdaging zeer serieus, en verwacht 100% inzet van Peter. Maar ook Vero Bello neemt deel aan de wedstrijd, en June wil opnieuw Floor inschakelen om Fashion uit de wedstrijd te krijgen. Floor zorgt ervoor dat Peter terug een feestje organiseert, en ze drogeert één van de gasten. De politie wordt gebeld, en ze starten een onderzoek naar druggebruik bij Peter. June vertelt dit vervolgens aan Airfree, waardoor Vero Bello, en niet VDB Fashion wint. Thomas is teleurgesteld in Peter, en laat dit duidelijk merken. Peter is er nu van overtuigd dat er binnen de Holding een mol is, en schakelt Stefanie Coppens in om deze persoon te vinden. Samen komen ze tot de conclusie dat Floor de oorzaak is van alle ellende. Maar Peter wil eerst bewijzen zien.

Terwijl Mathias en Thomas achter de waarheid zoeken, neemt Peter een belangrijke beslissing. Hij stapt tijdelijk uit de VDB Holding en stelt Thomas aan als CEO. Peter is ervan overtuigd dat dit het beste is voor het bedrijf. Thomas blijft echter niet stilzitten en probeert Floor te contacteren. Ze nodigen Floor uit bij Peter thuis en proberen haar onder druk te zetten om naar de politie te stappen. Floor bekent dat ze in opdracht van June werkt, maar weigert naar de politie te stappen. De dagen nadien probeert Thomas haar op andere gedachten te brengen, maar wanneer Floor dan toch beslist om naar de politie te stappen, wordt ze vermoord in opdracht van June.

Marie-Rose De Putter heeft haar job bij Vero Bello opgegeven omdat ze niet langer met June wil samenwerken. Ze hoopt op een verzoening met Peter, en hij besluit zijn moeder te vergeven voor haar fouten. Marie-Rose hoopt ook op een verzoening tussen broer en zus, maar dat verloopt minder goed. Wanneer de twee samenkomen bij Vero Bello, moeten ze noodgedwongen drie dagen in elkaars gezelschap doorbrengen. Er is namelijk een tankwagen gekanteld met een giftige stof, waardoor ze allemaal binnen moeten blijven. Het ziet er niet naar uit dat Peter en Veronique van plan zijn om elkaar de hand te schudden en het wordt Marie-Rose allemaal te veel. Ze onderneemt een tweede poging door ze alletwee uit te nodigen voor haar nieuwjaarsfeestje, maar opnieuw lukt het haar niet om haar kinderen terug bij elkaar te brengen.

Peter wil niet langer in twijfel leven en laat zich testen bij Leen Van den Bossche. Als er drugs in zijn lichaam zat, zal dat uit die test wel blijken en dan weet hij wat hem te wachten staat. De test is echter negatief en Peter gaat hiermee naar de politie. De aanklacht tegen Peter wordt teruggetrokken en hij neemt zijn positie van CEO weer op zich. Tijdens een persconferentie brengt hij het goede nieuws aan de buitenwereld en wil hij Thomas extra bedanken voor zijn inzet.

Nu Thomas zich bewezen heeft als een echte Van den Bossche, komen Peter en Mathias met het idee om hem aandeelhouder te maken. Thomas is verrast door het aanbod en kan maar moeilijk weigeren. Ook al heeft hij juist het verschrikkelijke nieuws gekregen dat hij een ernstige nierziekte heeft. Stefanie Coppens vreest dat Thomas zijn gezondheid op het spel zet om zijn carrière voorrang te geven en brengt Peter op de hoogte. Peter licht Thomas in dat het aanbod blijft gelden, ook als hij zich laat behandelen. Thomas wil er niet van weten, en aanvaardt het bod. Hij zorgt voor het nodige geld en koopt zich in bij VDB.

Tijdens een informele vergadering met Mathias en Bart, komt Thomas op het idee om een samenwerking met Vero Bello te starten. Zowel Peter als Mathias zien dit idee zitten en Mathias zorgt dat alles op papier wordt gezet om Veronique over de streep te trekken. Waar ze echter niet op gerekend hadden, is de tussenkomst van June. Zij wil absoluut niet met VDB samenwerken en chanteert Veronique. Zij heeft geen andere keuze dan het aanbod af te wijzen.

Bart komt te weten dat Bert een dik jaar geleden voor een paar dagen ontsnapt is uit de gevangenis en dat hij voor de deur van Peter heeft gestaan. Hij verzwijgt dit een tijdje voor de familie, maar ze komen het uiteindelijk toch te weten. Wanneer Peter het te weten komt, is hij boos op Bart, omdat hij het verzwegen heeft. Ondertussen heeft Bert in de gevangenis contact met June en hij bedenkt een ontsnappingsplan. Hij weigert om te eten en zijn plan lijkt te lukken. De familie is bang dat hij zal ontsnappen en daarom roept Anna de familie bij elkaar. Na een paar weken is Bert verzwakt en ze brengen hem over naar een ander ziekenhuis, waar hij betere verzorging kan krijgen. Tijdens het overbrengen van Bert naar de andere gevangenis, ontsnapt Bert met de hulp van June, Stan en een paar handlangers. Hij verschuilt zich in een gebouw en Veronique komt te weten waar hij zich verstopt. Ze verwittigt de politie, maar wanneer de politie het gebouw binnenvalt, is Bert al vertrokken. Hij gaat naar Zuid-Korea voor een valse identiteit en voor plastische chirurgie. Peter en Veronique willen allebei Bert tegenhouden en daarom bergen ze hun vete op. Ze maken een einde aan hun ruzie en ze gedragen zich weer als broer en zus.

Het is bijna paasvakantie en Cédric vraagt aan Louise of ze niet graag mee op vakantie zou willen gaan naar Italië in de paasvakantie. Ze ziet het wel zitten, maar Cédric zegt dat ze het wel eerst aan haar ouders moet vragen. Ze is ervan overtuigd dat het zal mogen, maar dat blijkt niet zo te zijn. Peter is er resoluut tegen, omdat hij en Veronique nog altijd ruzie hebben. Cédric en Louise vinden dat zij niet de dupe moeten zijn van de vete tussen hun ouders en ze vinden het heel egoïstisch dat hun ouders hen niet met elkaar laten omgaan, omdat zij ruzie hebben. Mario en Trudy kunnen Peter en Veronique uiteindelijk overtuigen om Cédric en Louise toch samen naar Italië te laten gaan.

Het gaat niet met Vero Bello en Veronique komt Marie-Rose om hulp vragen. Ze besluit haar dochter te helpen, maar dat vinden Mathias en Peter een slecht idee. Peter voelt zich achteruitgestoken, maar hij kan het zij moeder en zijn zus vergeven. Marie-Rose wilt graag allemaal aanpassingen laten doorvoeren in haar huis en daarom heeft ze geld nodig. Ze speelt op de beurs en ze verliest veel geld. Mathias vindt hun huis verkopen de beste keuze. Marie-Rose is hier resoluut tegen, maar na een tijdje ziet ze in dat het niet anders kan. Ze zetten hun huis te koop en het is al snel verkocht. Ze moeten een week later al uit het huis zijn en ze besluiten om op hotel te gaan, maar Peter heeft een beter idee. Hij stelt hen voor om bij hem te komen wonen tot ze een nieuw huis gevonden hebben. Ze gaan akkoord en ze komen bij Peter inwonen. Marie-Rose brengt een paar spullen mee, omdat ze er geen afscheid van kan nemen. Ze bemoeit zich met zijn leven en daar is Peter niet blij mee.

Delphine mag voor een weekend naar huis komen uit de instelling. Agnes is blij met het nieuws en ze licht de familie Pauwels in. Ze is eigenlijk niet van plan om het aan de familie Van den Bossche te vertellen, maar Patrick vindt dat ze het moet vertellen aan Mathias, Marie-Rose, Peter, Trudy en Louise. Ze vertelt het aan hen en Peter is niet blij met het nieuws. Hij zegt aan Agnes dat hij wilt dat Delphine binnen blijft in het weekend dat Delphine in Mechelen is. Agnes gaat akkoord, maar ze vindt het erg dat iedereen zo slecht reageert op de terugkeer van Delphine. Louise kan niet slapen sinds de terugkeer van Delphine, omdat ze bang is van haar.

Peter en Veronique willen graag een joint venture tussen VDB Fashion en Vero Bello. Thomas vindt het een goed idee en hij wilt dat de contracten zo snel mogelijk getekend zijn. Peter stelt wel één voorwaarde. Hij wilt niet dat hij en June elkaar zien en dat June zich niet bemoeit, maar dat is buiten June gerekend. Ze wilt zich niet terugtrekken uit de onderhandelingen en ze zegt dat de joint venture zonder haar niet doorgaat. Peter wilt ook niet toegeven en daarom gaat de joint venture niet door. Thomas vindt dat Peter veel te koppig en hij vindt dat hij moet toegeven, maar Peter zegt dat hij dan niet gaat doen. Veronique vertelt aan June dat de joint venture niet doorgaat en dat vindt June een gemiste kans. Ze trekt zich terug, zodat de joint venture wel kan doorgaan. Peter, Thomas en Veronique zijn blij dat de joint venture toch doorgaat en ze tekenen de contracten. Ze klinken op de samenwerking tussen VDB Fashion en Vero Bello.

June kan het echter niet laten om geregeld op te duiken bij VDB Fashion om de samenwerking tussen de twee bedrijven in het oog te houden. Peter kan de constante confrontatie met zijn ex-vrouw niet aan en gaat op zoek naar oplossing. Hij ruimt zijn bureau op en gaat thuis aan de slag. Ondertussen broedt Peter op een plannetje, maar hij doet er heel geheimzinnig over. Hij laat aan zijn familie en personeel weten dat hij voor onbekende tijd naar Griekenland vertrekt voor een geheim project. Hij geeft de leiding aan Mathias en Thomas.

Enkele weken later staat Peter onverwacht terug in België om de begrafenis van Bart Van den Bossche en Thomas Van den Bossche bij te wonen. Peter beslist in België te blijven omdat zijn geheim project achter de rug is. Hij wil namelijk een charter starten met andere modebedrijven, zodat ze samen op een ecologisch verantwoordde manier kunnen zakendoen. Veronique ziet het idee niet meteen zitten, tot ze beseft dat dit de verkoopcijfers alleen maar goed kan doen. Peter wil een groot evenement organiseren eind juni zodat hij samen met andere bedrijfsleiders het charter kan ondertekenen. June vindt dit het ultieme moment om zich te wreken op Peter en schakelt de hulp in van Stan Lauwers. Stan zorgt ervoor dat Peter ingaat op een aanbod om het evenement te laten doorgaan in C-Mine in Genk.

Ondertussen heeft de radicale organisatie FreEco het gemunt op VDB Fashion en Vero Bello. Voor Peter is het extra pijnlijk omdat zijn dochter Louise Van den Bossche zich aan de kant van FreEco plaatst. Wanneer Cédric Van de Caveye plotseling verdwenen is, vreest Louise dat FreEco hier achter zit en ze gaan op zoek naar hun leider: Hannes. Peter neemt hierdoor de organisatie van het charter op zichzelf, omdat Veronique het emotioneel niet aankan. Op het evenement zelf is Stan aanwezig en probeert hij Peter naar de badkamer te lokken waar hij met de apparatuur geprutst heeft. Zo wil hij Peter een Co²-vergiftiging laten oplopen, waardoor het op een ongeluk lijkt. Het plannetje lijkt te lukken en Peter raakt opgesloten in de badkamer, waar hij uiteindelijk bewusteloos op de grond neervalt. Tot Stan de deur opent en Peter naar buiten sleept. Peter opent zijn ogen en ziet Stan voor hem staan, voor hij opnieuw flauwvalt.

Schermafbeelding 2015-08-15 om 01.12.12
Familie s25 5549 003
Familie s25 afl5551 003
Familie s25 afl5554 004
S25 E5556 001
Familie 5583 004
Familie 5590 002-303r4ry2v5tch26okir11m
Image38-305etu3m9xq23ixcugbdai
Familie 5611 004-30b8mribnnwdo2jmhuyeiy
Familie 5612 004-30b8n2fuv49rgahh081g5m
Familie 5616 004-30cuil5hbrcenslahrx6ve
Familie 5623 002-30ei0150o4888elobk2t56
Familie 5626 003-30gmcb0fq847njihyg9sei
12375136 10153877760332491 622225742935315576 o
Familie 5637 002-30ju3qds1zfejxkwopk1ze
Familie 5627 003
Familie 5672 003
Familie 5677 004
Familie 5676 002
Familie 5683 004
Familie 5699 004

Terwijl Peter stilletjes terug bij zijn positieven komt, belt Stan Lauwers de hulpdiensten. Hij wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar ondertussen ook Marie-Rose en Veronique zijn, om de situatie van Cédric op te volgen. Peter krijgt extra zuurstof en mag diezelfde avond al terug naar huis. Daar komt hij te weten dat zijn moeder en Mathias uit elkaar gaan, nadat ze hem betrapt heeft met Trudy. Bovendien is Louise spoorloos verdwenen, maar ze is al snel weer terecht omdat ze gewoon met Hannes naar de politie gestapt was. Peter moet nadien afscheid nemen van zijn moeder, want Marie-Rose wil een nieuw leven beginnen en gaat bij haar goede vriendin Colette Vermeir wonen in Frankrijk.

Nadien zoekt Peter contact op met Stan, omdat hij hem wil bedanken voor de snelle tussenkomst. Wat Peter niet weet, is dat dit volledig de bedoeling was van Stan, in het grote plan van June Van Damme om wraak te nemen. De twee spreken af en tijdens hun gesprek komt Peter tot een idee: hij biedt Stan een job aan als webdesigner en fotograaf. Stan neemt deze aanbieding maar al te graag aan. Ondertussen krijgt Peter zelf een aanbieding van Veronique, zij wil namelijk een fusie tussen Fashion en Vero Bello. Peter heeft zo zijn twijfels, kan hij wel opnieuw samenwerken met June? Uiteindelijk gaat Peter akkoord, en ook Mathias Moelaert geeft zijn goedkeuring als aandeelhouder.

Twee maanden later

De fusie tussen Fashion en Vero Bello is een feit en het lijkt dat deze keer zowel Peter als Veronique op dezelfde golflengte zitten. Na een goed gesprek met Mathias, lijken ook tussen hun twee de plooien gladgestreken, maar Mathias wil zich terugtrekken uit het bedrijf. Hij wil zijn aandelen aan Peter verkopen. Ondertussen spenderen Peter en Stefanie Coppens plots veel tijd met elkaar. Ze blijven 's avonds samen laat werken en spreken af in de Jan en Alleman om iets te gaan drinken. Peter kan haar gezelschap wel appreciëren en toont dit door cadeautjes en complimentjes te geven. In zijn omgeving vraagt iedereen zich af of Peter een oogje heeft op Stefanie.

Dankzij het geroddel van Zjef De Mulder komt al snel iedereen in het bedrijf te weten dat Peter en Stefanie vaak met elkaar optrekken. Ook haar vader Benny Coppens, die zich meteen afvraagt wat Peter van zijn dochter wil. Benny maakt nadien zijn opwachting tijdens een afspraakje tussen Peter en Stefanie omdat hij niet geloofd dat Peter gewoon vrienden wil zijn met zijn dochter. Zowel Stefanie als Peter blijven uitschreeuwen dat er niets aan de hand is en ze besluiten opnieuw wat afstand te nemen van elkaar.

Peter vertrekt voor enkele dagen naar Milaan wanneer hij van Hanne Van den Bossche verneemt dat ze een geschikt winkelpand heeft gevonden. June Van Damme maakt van de gelegenheid gebruik om haar positie binnen het bedrijf te versterken. Tijdens zijn afwezigheid ontploft ook de strijd voor hoofdontwerper en geeft Rudi Verbiest zelfs zijn ontslag omdat hij de functie niet krijgt. Wanneer Peter terugkeert, krijgt hij een lift van Stan Lauwers omdat June hoopt dat ze zo hun vriendschapsband versterken.

Iedereen maakt zich klaar voor een ernstige storm die zal voorbijkomen, maar vooral bij VDB zorgt de storm voor ernstige gevolgen. Bij Een deel van het dak is ingestort en de volledige bovenste verdieping is vernield. Stefanie en Stan hebben dringend hulp nodig. Simon, Peter, Veronique en vooral June proberen tot bij hen te komen, maar riskeren daarbij hun eigen leven. Ondertussen zijn ook Rudi en Evy vermist, want zij waren op dat moment in het atelier. Uiteindelijk wordt iedereen gezond en wel teruggevonden, maar de gebouwen van Fashion zijn volledig vernield en de reparatiekosten zijn te hoog. Peter en Veronique moeten dus op zoek naar een nieuwe locatie voor het bedrijf.

Tussen Peter en Veronique heerst er heel wat verdeeldheid over het nieuwe pand dat ze willen kopen voor VDB. Peter wil graag voor duurzaamheid gaan, terwijl Veronique liever iets meer klasse wil uitstralen met Fashion. Mathias zit tussen twee vuren en voelt zich gevangen tussen kamp Peter en kamp Veronique. June slaagt er ondertussen in om Stefanie aan haar kant te krijgen over het nieuwe pand van VDB. Trudy staat dan weer aan de kant van Peter.

Dankzij June komt Marie-Rose De Putter te weten dat Veronique en Mathias een koppel geworden zijn. Ze gaan naar Frankrijk om het uit te praten en ondertussen benadert Stan Peter met een geschikt pand. June probeert Peter te overtuigen om het huurcontract voor het nieuwe pand te ondertekenen, voor Veronique terug is en gebruikt hiervoor Stan. Ze lukt in haar opzet omdat Peter niet langer kan wachten uit schrik dat het pand naar iemand anders gaat. Wanneer Veronique terugkeert is ze woedend omdat Peter geen rekening met haar gehouden heeft. Maar Veronique moet uiteindelijk toegeven dat het pand volledig geschikt is voor Fashion.

Bij VDB is de grote verhuisdag aangebroken. De verdeling van de kantoren en werkruimtes zorgt meteen voor de nodige spanning. Trudy en June kunnen hun frustratie niet wegsteken dat ze geen eigen kantoor gekregen hebben. Bovendien wil Peter een systeem van wisselende bureaus invoeren, en dat stuit meteen op onbegrip. Stefanie lijkt haar job niet te kunnen combineren met het werk aan de balie, zeker wanneer ze moet inspringen als model bij de fotoshoot van Rudi. Mathias stelt Peter en Veronique voor om Jenny Versteven part time in te schakelen ter ondersteuning. Niet iedereen kan echter even goed met Jenny overweg omdat ze een moeilijk karakter heeft. Peter beslist om haar te verhuizen naar de boekhouding.

Simon Van den Bossche voelt zich al een tijdje niet zo goed binnen het bedrijf. Hij voelt zich meer een loopjongen omdat hij nooit zelf zijn ideeën mag uitwerken. Wanneer hij een Fashionwinkel wil openen in Amsterdam, wil Peter dit project naar zich toe trekken, maar Simon slaagt er toch in om het pand binnen te halen, al is Peter niet tevreden met zijn werkwijze. Vooral omdat hij emotionele chantage gebruikt heeft bij de eigenaar. Ook de terugkeer van Liesbeth Pauwels zorgt voor spanning. Zij wil de uitbreiding van de Foodbar niet langer op zich nemen, waardoor zowel Veronique als Trudy de strijd voor dit project aangaan. Peter is het gekibbel tussen de twee bui en besluit het idee tijdelijk op te bergen.

Tijdens de feestdagen gaat Peter met Louise Van den Bossche enkele dagen naar Frankrijk, wat Trudy dan weer niet zo blij maakt. Bij zijn terugkeer maakt Peter plannen om nog eens een ritje met de motor te maken en hij nodigt ook Jelle Van den Bossche en Zjef De Mulder uit. Tijdens het ritje laat hij Jelle meerijden met een echter motard, maar hij hoopt dat Jelle dit kan verzwijgen voor Trudy. Ze komt het uiteindelijk toch te weten en is allesbehalve blij met dit nieuws.

Simon voelt zich niet meer goed in het familiebedrijf en gaat voortdurend in de clinch met Peter. Hij probeert op allerlei manieren aandelen in de macht te slepen en hoopt op meer verantwoordelijkheid. Wanneer Simon met het idee van foodcorners afkomt, wil Peter dit ook zelf in handen nemen. Simon neemt hem dit niet in dank af. Peter beslist Simon op zijn plaats te zetten door hem bewust niet te vermelden als bedenker van de Foodcorners gedurende een televisie-interview. Wanneer Simon denkt dat Peter het bedrijf de dieperik in gaat sleuren door zijn onbetaalbare reclamecampagnes, alarmeert hij Veronique.

Veronique confronteert Peter omdat hij op zijn eentje een contract wil afsluiten met een reclamebureau. Peter beseft dat Simon hier achter zit en probeert hem te paaien door enkele ideeën van hem toch goed te keuren. Ondertussen betrapt Veronique haar broer heeft kunnen overtuigen om het contract met reclamebureau Public Art stop te zetten. Achter iedereen zijn rug is hij er gewoon mee verder gegaan, maar wordt op tijd betrapt door Veronique. Zij heeft er genoeg van en organiseert een aandeelhoudersvergadering met als onderwerp de positie van CEO. Er wordt beslist om een stemming te organiseren en Veronique stelt zich ook kandidaat. Peter beslist zich terug te trekken als CEO-kandidaat. Veroniques geluk is echter van korte duur wanneer ze van Simon te horen krijgt dat hij zich kandidaat stelt.

Peter wil zijn zus steunen, en Veronique is ervan overtuigd dat ze zal willen. Tot Mathias tegen alle verwachtingen in voor Simon stemt, omdat hij bang is voor de gezondheid van Veronique. Simon wordt CEO en dat kunnen zowel Veronique als Peter moeilijk verkroppen. Peter neemt ontslag nadat hem duidelijk wordt dat Simon liever iemand anders de functie van personeels- en financieel directeur wilt toewijzen na zijn bedrog. Van zodra ze het nieuws verneemt, aast June op de job.

Stan Lauwers wordt gearresteerd voor de moord op zijn ex-vriendin Kirsten Caemerlinck. Hoewel Peter in Stan gelooft en hem wilt helpen, geraakt hij volledig van de kaart nadat hij door inspecteur Delaet wordt ingelicht over het zogezegde ongeluk op het congres één jaar geleden. Tijdens een gesprek in de gevangenis biecht Stan Peter op dat het een moordpoging was, beraamd door niemand minder dan zijn ex-vrouw June. Peter is geschokt over het complot tussen June en Stan tegen hem en wil niets meer met Stan te maken hebben.

Nadien voelt Peter zich niet meer op zijn plaats in zijn omgeving. Hij besluit er een tijdje tussenuit te trekken en vertrekt naar het buitenland. Enkele weken later staat hij terug voor de deur wanneer Veronique in het ziekenhuis belandt. Hij laat ook aan zijn dochter Louise weten dat hij opnieuw naar het buitenland vertrekt en dat hij er enkele maanden zal blijven.

Peter is vroeger thuis dan verwacht. Wanneer hij bij zijn loft aankomt, flipt Peter door wanneer hij ontdekt dat er andere mensen in zijn loft verblijven en hem niet willen binnenlaten. Inspecteur Van Camp vertelt Peter dat zijn loft door VDB Fashion is onderverhuurd. Het komt tot een ruzie met June. Peter beslist om een maand te gaan wonen in de bed and breakfast van Mieke. Ondertussen kan Evy hem overtuigen om een goede advocaat voor Stan te regelen. Nu Peter terug in België blijft, wil hij terug aan de slag bij VDB Fashion om orde op zaken te stellen. Simon Van den Bossche geeft Peter nog een kans, maar het komt onmiddellijk tot een discussie tussen Peter en June. Simon zet de puntjes op de i en wil dat ze allebei professioneel met elkaar samenwerken.

Nu Stan terug op vrije voeten is, beslist hij Peter en Evy te helpen om June buiten te krijgen bij VDB. Hij slaagt erin om June haar Cloud-systeem te hacken en het filmpje van Simon en Evy erop terug te vinden. Peter gaat naar Simon met dit bewijs, maar June was hem opnieuw een stapje voor en had Simon al ingelicht. Simon is het gedrag van Peter beu en ontslaat hem alweer. Peter en Jan Van den Bossche schakelen de hele familie in om de strijd aan te gaan met June en proberen om Simon te overtuigen June te laten vallen. Mieke vermoedt dat Simon vergiftigd werd met zware metalen door zijn afbrokkelende nagels en beslist bloed af te nemen. June gaat tot het uiterste om te voorkomen dat Simons bloedstalen in het labo geraken. Ze beslist rohypnol in zijn drank en rijdt Mieke omver met diens auto. De dag nadien weet Simon niets meer.

Louise Van den Bossche is verliefd op chatvriend Steve Vanderhaegen en dankzij Trudy komt ook Peter dit te weten. In tegenstelling tot Trudy, vindt Peter het niet erg dat zijn dochter een vriendje heeft. Trudy vertrouwt het zaakje niet en doet zich voor als Louise op Facebook om zo met Steve te kunnen praten. Louise komt dit te weten en is razend op haar moeder. Ze beslist haar examens te skippen en vlucht weg naar Amsterdam, waar Steve woont. Daar lucht Louise haar hart bij een jongen die ze leert kennen. Ondertussen zijn Peter en Trudy doodongerust omdat ze Louise niet aan de lijn krijgen. Ze nemen haar beste vriendin Saartje Frederickx onder handen, en onder druk van Trudy bekent Saartje dat zij eigenlijk Steve is. Louise wacht dus al dagenlang in Amsterdam op iemand die niet bestaat. Peter reist naar Nederland om Louise te zoeken en uiteindelijk vindt hij haar in een jeugdherberg. Louise vertelt dat ze op haar eigen benen wil staan en de wereld wil zien. Peter respecteert het, maar hoopt toch dat ze terug mee komt naar België. Wanneer Louise naar de voicemailberichten van haar mama luistert, breekt haar hart en komt ze samen met Peter terug naar huis.

Via Hanne komen Peter en Veronique te weten dat June afspraken heeft met Paul Wils, de CEO van een groot bedrijf. Peter vertrouwt het zaakje niet en wil weten wat June bekokstooft. Peter, Veronique en Hanne Van den Bossche schakelen Quinten Godderis in om te weten te komen wat June haar nieuwe plannen zijn met VDB. OP Junes kantoor vindt Quinten een map terug van een verkoopsovereenkomst van VDB Fashion. Nadien alarmeert hij de Van den Bossches. Peter denkt dat zijn rivale June de hele holding wilt ontmantelen en deel per deel wilt doorverkopen. Hij en Veronique vertrekken onmiddellijk naar VDB om de ondertekening van het contract tegen te houden. Daar komen ze te weten June in werkelijkheid een monsterdeal heeft gesloten. VDB Fashion wordt namelijk de hofleverancier van 9 House. Peter en Veronique geloven hun ogen niet. Beiden krijgen een kopie mee van het contract. Peter heeft het gevoel dat er iets niet klopt en onderzoekt het contract. Wanneer hij iets ontdekt in de cijfers, besluit hij June hiermee te confronteren...

S26 afl5769 001
Familie 5770 003
Familie 5779 003
S26 5780 027
Familie 5790 003
Familie 5798 005
[[File:
S26 afl5858 063
S26 afl5863 051
$ (2)
E8a4753ff9a5a573001b6c0678ed239f
Familie 5987 extra 001
Familie 5988 seizoensfinale 004

Peter wandelt het kantoor van June in en vindt haar levenloze lichaam. Hij belt de politie en inspecteurs Delaet en Mortier komen de zaak onderzoeken. Ze ondervragen Peter waarna hij richting Veronique en Mathias gaat om het nieuws te vertellen. Nadien wordt Peter opnieuw opgepakt voor verdere vragen in verband met zijn verleden met June. Hij wordt echter weer opnieuw vrijgelaten en de politie gaat achter de hoofdverdachte aan: Niko Schuurmans.

Dankzij het wurgcontract tussen VDB Fashion en 9house, ziet het er niet goed uit voor het familiebedrijf. Peter en Veronique nemen opnieuw de leiding op zich en willen er alles aan doen om een faillissement te vermijden. Ze zullen nooit aan de eisen van 9house kunnen voldoen en roepen de aandeelhouders samen. Mathias probeert Paul Wils te overtuigen om het contract op te zeggen, maar krijgt een negatief antwoord. Peter schakelt Evy en Hanne in om de productiekosten te verlagen, maar de resultaten zijn minder hoopgevend dan verwacht. Peter en Veronique roepen het personeel bij elkaar en leggen uit dat het binnenkort wel eens gedaan kan zijn met VDB Fashion.

Twee maanden later

Lars De Wulf maakt zijn opwachting als de nieuwe CEO en grootste aandeelhouder van VDB Fashion. Hij heeft veel geld in het bedrijf gepompt om het faillissement te vermijden. Peter is opnieuw productmanager geworden en is van mening dat ze goed met Lars moeten samenwerking om het bedrijf terug gezond te krijgen. Veronique voelt zich een vreemde in haar eigen bedrijf en wil Lars zo snel mogelijk terug aan de kant schuiven.

Lars krijgt het idee om geld bij de bank te lenen om de collecties voor 9house te kunnen maken. Veronique vindt het een slecht idee om de schuldenberg nog groter te maken. Peter neemt Lars mee op café om te praten over het familiebedrijf, maar Lars vindt dat hij en Veronique veel te nauw betrokken zijn en daarom niet meer helder kunnen nadenken. Uiteindelijk legt Peter zich neer bij de beslissing van Lars omdat hij dit de beste oplossing vindt om het bedrijf te redden van het faillissement. Veronique wil Lars zo snel mogelijk weer zien vertrekken en is vastbesloten om het geld bij elkaar te krijgen om Lars opnieuw uit te kopen. Zowel Peter als Veronique spitsen dan ook hun oren wanneer ze Lars horen zeggen dat hij van plan is maar 6 maanden te blijven.

Louise mag van Peter en Trudy op weekend gaan met haar crush Wout nadat hij bij hen thuis kennis is komen maken. Wanneer Louise terug thuis aankomt, merkt Trudy op dat haar dochter niet in haar normale doen is en alarmeert Peter. Louise biecht aan Hanne op dat haar eerste keer seks met Wout nogal misging, omdat beiden nog geen ervaring hadden. Ze wil dit echter niet aan haar ouders vertellen, maar met de hulp van Hanne komt Louise tot inkeer en geeft ze haar relatie met Wout nog een extra kans.

Wanneer Simon niet meer welkom is bij de 'Friends', komt hij logeren in de Mie&B, waar Peter ook nog steeds woont. Het komt voortdurend tot een clash tussen de twee want Peter kan de aanwezigheid van Simon niet echt op prijs stellen. Simon wil het vertrouwen van Peter opnieuw winnen, maar door toenadering te zoeken tot Louise maakt hij Peter alleen maar extra geïrriteerd.

Het onderzoek naar de moord op June komt in een stroomversnelling wanneer Mathias opgepakt wordt door de politie. Terwijl Veronique en Cédric in Italië zitten, belt Mathias naar Peter om zijn zus op de hoogte te brengen. Uiteindelijk bekent Cédric dat hij de schuldige is. Dankzij Peter wordt ook snel Lars op de hoogte gebracht, die Veronique wil bijstaan.

Peter krijgt via Louise te horen dat Simon van plan is een groot verrassingsfeest te organiseren voor de verjaardag van de bomma. Peter denkt er het zijne van en besluit op eigen houtje ook een feest te organiseren. Hij mag van Lars zijn groot landhuis gebruiken in Kalmthout en Peter nodigt de gehele familie uit met de hulp van nonkel Jan. Peter triomfeert wanneer hij tegen Simon kan zeggen dat hij zijn feest niet meer moet organiseren. Maar wanneer Jan vertelt dat hij Simon toch uitgenodigd heeft, stellen zowel Peter als Veronique hun veto. Zij zullen niet komen, als Simon er wel zal zijn.

Het familiefeest wordt bijna grondig verstoord wanneer een dronken Simon toch zijn opwachting maakt en Niko hem ervan beschuldigd de bomma te willen vermoorden. Peter, Jan en Anna hebben een duidelijk gesprek over het feit dat Simon niet welkom is. De grote verrassing volgt later op de avond wanneer de doodgewaande Bart zijn opwachting maakt. Hij heeft al die tijd in het buitenland gezeten omdat hij op de vlucht is gegaan voor de gevaarlijke Italiaanse maffiafamilie Gallo. Simon beslist zijn wraakplan toch uit te voeren en gooit stiekem een pil in Anna haar glas. Voordat ze haar glas wilt leegdrinken, valt Anna echter neer op de grond.

De familie bekomt van het bewogen verjaardagsfeest. Anna wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Albert maakt zich zorgen om zijn vrouw, die onlangs slechts last had van een hoge bloeddruk. Simon wordt opgepakt door de politie voor verhoor. Uit het bloedonderzoek van Anna blijkt dat ze geen Dompericaps in haar lichaam heeft en slechts een inzinking heeft gehad omwille van een te hoge bloeddruk. Albert maakt duidelijk dat zijn vrouw van haar sus is gevallen voordat ze van haar glas dronk. Dat glas is stukgevallen op de grond, waardoor men nooit zal weten als Simon zijn overgrootmoeder werkelijk wilde vergiften of niet. Tot grote ergernis van Peter en Niko gaat Simon vrijuit voor zijn daad, die niet bewezen kan worden.

Simon probeert ondertussen terug contact te zoeken met Louise om zich met de familie te verzoenen. Peter maakt Simon duidelijk dat hij uit de buurt moet blijven van Louise. Simon voelt zich verraden als hij van de familie een onverwacht aanbod krijgt. Hij krijgt het aanbod om bij Mina Fashion in China te gaan werken. Bij Simon slaan de stoppen compleet door. Dit zorgt voor aanvaringen met zowel Jan als Peter.

Ondertussen wordt Trudy haar auto tegengehouden en worden zij, Jelle en Louise ontvoerd door de familie Gallo, die nog steeds achter Bart aanzitten. Isabella Gallo eist 5 miljoen euro losgeld voor het gezin van Bart. Wanneer Peter verneemt dat zijn dochter ontvoerd is geeft hij Bart de schuld hiervan. Bart en Peter zoeken financiële steun bij de familie. Samen komen ze aan 600 000 euro. Omdat Rita niet tijdig aan het geld van Kristina kan geraken, wilt Peter de 4 miljoen euro om Lars uit te kopen gebruiken als losgeld. Lars zelf schenkt de familie 400 000 euro. Peter wordt op weg naar Isabella overvallen. Isabella wilt Bart straffen omdat er politie ter plekke was bij het afleveren van het losgeld. Bart, Peter, Faroud en Pieter Brinck worden door haar naar een autokerkhof gestuurd. Daar slagen zij, Trudy en de politie erin om Jelle en Louise te bevrijden en Isabella en haar bende voor eens en voor altijd op te rollen. Ook het gestolen losgeld wordt teruggevonden, tot grote vreugde van Veronique en Mathias. Zij en Peter riskeerden namelijk een gevangenisstraf.

Trudy wilt met haar gezin verhuizen naar Los Angeles, ze overtuigd ook Louise om mee te gaan, tot grote ergernis van Peter. Hij wil zijn dochter bij zich in België hebben. Peter vraagt zelfs aan Wout om Louise te overtuigen hier te blijven. Louise komt hierachter en is boos op haar vader. Uiteindelijk maakt Peter het goed met zijn dochter en vertrekt ze naar Los Angeles met Trudy, Bart en Jelle. Peter mag gedurende één jaar lang hun huis huren.

Op VDB keert Simon plots terug met het nieuws dat hij de nieuwe rechterhand van Paul Wils is geworden, waardoor hij terug in contact komt met Peter, Veronique en Lars. Peter is hier helemaal niet voor te vinden. Ondertussen ontdekt Peter dat Veronique en Lars gekust hebben. Lars vertelt Peter echter dat er tussen hem en Veronique niets kan worden en dat Veronique toch allang voor Mathias heeft gekozen.

Vanuit LA skypet Louise met haar papa en laat merken dat ze België mist. Ze heeft het gevoel dat ze in Amerika door iedereen wordt genegeerd. Peter maakt zich zorgen wanneer Louise van plan is om drugs te dealen, zodat ze meer aandacht krijgt. Enkele dagen later verneemt hij van Trudy dat hun dochter is opgepakt door de politie. Trudy krijgt van de politie te horen dat Louise alcohol had gekocht met een valse identiteitskaart van een vriend. Niet veel later staan Louise en Trudy voor de deur bij Peter om hem te verassen. Ze blijven de hele week. Louise en Wout hebben echter al een plannetje waardoor ze in België kan blijven. Trudy is razend wanneer ze hierachter komt en wil dat Louise terug mee naar LA gaat met haar. Louise blijft toch in België bij haar vader.

Lars wilt VDB laten doorlichten door een mental coach. Peter deelt aan iedereen de psychologische testen uit, maar Benny wil deze niet invullen. Hij ontloopt Peter de hele tijd en komt af met goedkope smoesjes. Peter is het beu en gaat hiermee naar Lars.Hij maakt Benny duidelijk dat hij deze moet invullen of hij wordt ontslaan. Benny vult deze uiteindelijk in. Veronique vraagt Peter als getuige voor haar trouw met Mathias. Hij stemt meteen in.

Voor Veronique en Mathias breekt de grote dag aan. Peter ontvangt Bart en Trudy bij zijn thuis wanneer zij ook naar de trouw komen. Mathias heeft Peter als dubbelgetuige gevraagd nadat Lars afhaakte. Op de huwelijksceremonie bij het kasteel komen de familie, vrienden en collega's van Veronique en Mathias alvast samen voor de plechtigheid. Maar Veronique laat hen en Mathias op zich wachten aan het altaar.

Familie 5989 na 003
Schermafdruk 2017-08-29 23.11.18
Familie 6012 002
Familie 6013 002
Familie 6028 004
Familie 6031 002
Familie 6039 002
Familie 6044 001
Familie 6058 003
Familie 6061 001
Familie 6069 001
Familie 6069 002
Familie 6078 004
Familie 6078 006
Familie 6082 008
Familie 6083 006
Familie 6085 002
Familie 6090 005
Familie 6095 001
Familie 6115 001
Familie 6140 002
Familie 6164 003
Familie 6165 002
Familie 6186 001
Familie 6205 004

Wanneer Veronique de taxi wilt nemen in de plaats van te trouwen met Mathias, staat Cédric plots achter haar. Hij is toch naar haar huwelijk gekomen en Veronique is dan ook dolgelukkig met zijn komst. Nu kan ze echter wel niets anders doen dan trouwen met Mathias en Cédric begeleidt haar dan ook naar Mathias, die ondertussen al ongerust op haar staat te wachten. Gelukkig kan Peter hem wat kalmeren. Wanneer Veronique dan eindelijk aangekomen is, trouwen ze en volgt er een vreugdevolle receptie.

Voor Mathias en Veronique lijkt het dan toch nog een sprookjeshuwelijk te worden. Na een mooie speech van Peter verpest Cédric de sfeer van het trouwfeest door een preek naar zijn moeder toe. Daarna is het feest dan ook over en uit voor de Van den Bossches. Peter neemt Cédric mee naar huis en ook Mathias en Veronique vertrekken meteen naar huis, omdat Veronique zich na die vernedering niet meer wilt laten zien op het feest.

Twee maanden later

Wanneer Peter aan Jenny vraagt om een afspraak te plannen met Stefanie om haar een job aan te bieden, probeert Jenny uit te horen hoe het gaat tussen Veronique en Simon na hun vele aanvaringen. Peter maakt haar echter duidelijk dat dat familie zaken zijn. Later die dag krijgen Peter, Lars en Veronique de nieuwe account manager van Ninehouse te zien. Dit is niemand minder dan Marie Devlieger, de ex van Lars. Peter biedt Stefanie een job aan bij Fashion Agency, maar ze weigert.

Wanneer Lars op een meeting is, kan hij niet gaan lunchen met zijn zus Amelie. Daarom vraagt ze Peter mee om te gaan lunchen, de twee hebben plezier en ze praten bij over vroeger.

Peter beslist nog eens af te spreken met Amelie. Wanneer zij na hun afspraakje naar huis gaat, kust Amelie Peter op de mond. Nadien lokt hij haar voor een lunchdate. De twee kussen opnieuw. Tijdens een onderonsje in de Jan & Alleman krijgt Amelie het plots moeilijk wanneer ze ziet hoe Peter met Arthur omgaat en loopt het café uit zonder iets te zeggen. Hetzelfde gebeurt met Mila in de Foodbar. Peter denkt dat hij iets verkeerd doet.

Bij VDB Fashion ontdekken Peter en Lars dat iemand een anonieme mail naar Wils gestuurd heeft via Lars' mailadres over de onderhandelingen met Van Dyck. Peter, Lars, Mathias en Veronique onderzoeken wie deze mail verstuurd kan hebben. Lars probeert ondertussen te onderhandelen met Wils over het misverstand. Peter en Mathias zijn teleurgesteld in Lars wanneer blijkt dat hij een vertrouwelijk contract van Van Dyck laat inkijken door Paul Wils.

Louise vindt dat haar vader meer initiatief moet nemen om Amelie te veroveren. Uiteindelijk groeien de twee opnieuw dichter naar elkaar toe. Amelie laat zelfs voor het eerst in haar hart kijken en vertelt Peter over de relatie met haar moeder. Ondertussen verdenkt Veronique haar broer ervan dreigmails te zitten sturen naar Lars over de affaire van hem en Veronique. Peter weet echter van niets, maar hij geeft wel toe dat als Lars zou stoppen als CEO hij het graag van hem zou willen overnemen.

Peter en Amelie vormen officieel een koppel en beslissen het bed te delen. Amelie neemt vervolgens zelfs de beslissing om bij Peter te gaan wonen. Op VDB wordt er al volop geroddeld over hen. Ondertussen zoekt Martijn Louise op om haar portemonnee terug te brengen die ze vergat na een avondje uit. Martijn slaagt erin om haar te versieren, maar de twee worden al kussend betrapt door Peter. Hij geeft Louise een preek en vindt dat ze Wout niet mag kwetsen.

Mathias bekent aan Veronique de dreigmails gestuurd te hebben. hij wist allang van de affaire van zijn vrouw en Lars. Mathias stelt zijn eisen ten opzichte van Veronique: ofwel stapt Lars op bij VDB, ofwel zijzelf. Wanneer Lars hem bij zijn thuis komt uitdagen, gaan de twee op de vuist met elkaar. Na het gevecht vertrekt Mathias met slaande deuren thuis. De volgende dag duikt Mathias op bij Peter en doet hij geheimzinnig over zijn huwelijk met Veronique. Peter maakt zich dan ook zorgen. Alles komt uiteindelijk terug goed, maar door de recente gebeurtenissen geeft Lars de job van Veronique aan Peter.

Na een gesprek met Brigitte in de Jan & Alleman is Amelie verdwenen. Peter probeert haar tevergeefs te bereiken. Hij krijgt van Jan te horen dat ze verdwenen is met een zekere Mike Van Loo. Maar achteraf blijkt Mike haar slechts te hebben afgezet aan het station, waar Amelie de trein nam naar Roosendaal in Nederland. Uiteindelijk komt Amelie terug naar België en onthult ze dat Brigitte in het verleden een relatie had met Guido en zij dus Peters halfzus is.

Wanneer er verschillende keren lingeriefoto's van Louise op school opgehangen worden, zit ze in zak en as. Ze wilt niet meer naar school en wanneer er ook nog eens een gefotoshopte foto op het internet verschijnt, is het hek helemaal van de dam. Peter licht Trudy in en die heeft een goed gesprek met Louise. Ook Peter probeert Louise moed in te praten en hij vraagt zelfs de hulp van Cédric. Ze stort echter terug helemaal in wanneer ze ontdekt dat niet Wout, maar wel Martijn al de foto's ophing. Peter schakelt de hulp van Marie in, die nog psychiater is geweest. Hij denkt er ook over na om de politie in te schakelen.

Het gerucht over Peter en Amelie verspreidt zich als een lopend vuurtje. Veronique weigert het nieuws te geloven. Ze neemt tijdelijk de functie van Peter voor haar rekening, omdat haar broer een tijdje vrijaf heeft genomen. Zowel hij als Amelie zijn van mening dat een DNA-test de enige oplossing is tot duidelijkheid. Veronique vreest dat Amelie uit is op het geld van de familie. Peter heeft het gehad.

Amelie voelt zich slecht en moet overgeven. Wat later krijgt Peter schokkend nieuws te horen van haar: ze is overtijd. Veronique hoort dat Jan van plan is DNA af te geven voor Amelie en roept de familie bijeen om dit te voorkomen. Aanvankelijk is Peter niet akkoord met dit idee en hij gaat op bezoek bij Amelie, maar wanneer die moeilijk blijft doen om Veronique te pesten, gaat hij toch akkoord met het plan van Veronique. Ondertussen biedt Lars Veronique haar oude job als personeels- en financieel directeur terug aan. Veronique hapt toe. Peter vindt het echter niet erg dat Veronique opnieuw haar oude functie inneemt.

Wanneer Jan zijn mond voorbij spreekt tegenover Anna over Guido's bastaardkind, scheldt ze Jan de huid vol. Peter probeert op haar in te praten. Ondertussen wilt Amelie Guido laten opgraven om DNA te verkrijgen, maar stuit tegen tegenkanting van Lars. Hij vindt een andere oplossing om aan Peters DNA te geraken: hem laten afkomen naar de loft en van een glas wijn laten drinken. Wanneer Peter dit verneemt, is hij woedend op Amelie. Ondertussen wordt het café van Jan openbaar verkocht aan de hoogste bieder, Anna, die financiële hulp kreeg van Peter en Mathias. Ondanks zijn blijdschap stuikt Jan plots in elkaar en wordt hij overgebracht naar het ziekenhuis.

Wanneer Guido's lichaam wordt opgegraven, blijkt er niets in de kist te zitten. Peter informeert bij Ruth en komt te weten dat er destijds een proces-verbaal is opgemaakt geweest omdat er een bladzijde uit het autopsierapport van Guido ontbrak. Dit was uitgerekend de pagina met de eindconclusie van de wetsdokter. Amelie herinnert Peter eraan dat Vincent de procureur was die de moord op Guido behandelde. Hij werd echter ontslagen omdat hij fouten had gemaakt. Uiteindelijk nam hij Guido's plaats in bij VDB Electronics.

Veronique doet Peter een bekentenis. Ze wilde haar vader, Guido, dood omdat hij Peter steeds voortrok ondanks zijn slechte ervaringen met de sekte van Salomon en drugs. Herwig nam dit letterlijk op en deed iets vreselijks. In 1999 heeft hij een traagwerkend gif in Guido's tandpasta gespoten vlak voordat hij met Peter en Femke naar Malta vertrok. Veronique betaalde De Gendt om Guido's lichaam te cremeren zodat men het gif niet zou vinden.

Peter doet zijn zus een voorstel: hij gaat niet naar de politie op voorwaarde dat Veronique alles tot in het detail opbiecht aan de familie. Wanneer het erop aankomt, krijgt Peter het niet over zijn hart Veronique te laten breken. Hij liegt tegen de familie en zegt dat Els indertijd de opdracht gaf om Guido te cremeren, omdat dit zogezegd zijn laatste wens was.

Tegen Amelie vertelt Peter dat Veronique en Herwig de laatste wens van Guido hebben waargemaakt, waarbij Herwig aan schriftvervalsing deed en documenten ondertekende in naam van Peter. Terwijl de familie er van uitgaat dat Peter en Veronique de waarheid spreken, gelooft Amelie de versie die ze heeft te horen gekregen niet. Ze wilt absoluut uitzoeken wat er 18 jaar geleden is gebeurd. Wanneer Veronique later vrijwillig DNA afstaat, blijkt Amelie echt de dochter van Guido te zijn en laat ze haar onderzoek vallen.

Peter en Veronique willen Amelie een deel van de erfenis aanbieden, namelijk 10 van de 30 procent aandelen die ze in hun bezit hebben. Maar Amelie is niet geïnteresseerd in het familiebedrijf. Uiteindelijk heeft ze 2 keuzes: de aandelen zelf of geld voor haar aandelen. Amelie kiest voor het geld. Lars verliest zich in het nachtleven en escapades met vrouwen. Zijn zus drukt hem met de neus op de feiten.

De onverwachte terugkeer van Bart, Trudy en Jelle uit Amerika roept vragen op bij de familie en dus ook bij Peter. Jelle heeft zich er in de problemen gewerkt en ze kunnen niet terugkeren naar daar. Niet veel later verhuist Bart naar Dubai om er te gaan werken. Trudy en Jelle blijven in België en Peter vraagt aan Bart of hij in zijn huis mag blijven wonen tijdens zijn afwezigheid. Bart vindt het een goed idee en Peter blijft bij Trudy, Jelle en Louise wonen.

Wout, Jelle en Louise doen via een populaire app verschillende challenges die alsmaar gevaarlijker worden. Peter en Trudy zijn er niet mee gediend dat Louise en Jelle toe hebben gekeken hoe Wout zich heeft verwond. De twee houden de lippen stijf op elkaar als ze vragen waarvoor hij dit deed. Wanneer Wout en Louise een valse bommelding filmen, kan Peter hier niet mee lachen en maakt hij hen duidelijk dat dit een strafbaar feit is.

Door een nieuwe challenge hebben Wout en Louise een auto-ongeval. Gelukkig lopen ze geen blijvende schade op en zijn ze beiden snel weer beter. Peter en Trudy pakken Louise hard aan en de site wordt platgelegd dankzij Louise. Wanneer Amelie haar éx-lief Gino opnieuw tegenkomt, beslissen ze met elkaar af te spreken in Lars' loft. Daar halen ze samen herinneringen op. Wanneer de twee kussen, worden ze betrapt door Peter en Lars. Amelie schaamt zich tegenover hen en legt Peter uit dat Gino haar eerste serieuze lief was.

Mathias richt samen met Veronique een bedrijfje voor het maken van kinderkleding op. Veronique heeft het gehad met de vriendjespolitiek van Lars bij VDB Fashion en beslist haar ontslag te geven. Anna vreest dat Veronique zich tegen de familie keert. Peter neemt met tegenzin de taken van Veronique als financieel directeur over. Veronique wilt de ontwerpen van Rudi overkopen om een kindercollectie in handen te hebben. Peter staat op ontploffen wanneer hij dit verneemt.

Rayan, een vriend van Jelle, heeft een oogje laten vallen op Louise en vraagt haar mee naar het galabal. Peter heeft ondertussen een mooi kleedje voor zijn dochter kunnen regelen op VDB Fashion. Op de dag van het galabal is Louise ziek. Rayan beslist om ook niet te gaan en komt naar haar thuis om haar te verwennen. Wanneer Lars een tijdje later plots verdwijnt, laat hij enkel een brief achter voor Peter, die zijn job bij VDB Fashion tijdelijk overneemt.

Familie 6209 001
S28 afl6209 250
Familie 6227 004
2018-09-29 (5)
Familie 6242 002
Familie 6243 006
Familie 6244 006
Familie 6255 002

Peter krijgt nog laat bezoek van Veronique. Ze hangt vol met bloed en heeft een mes bij zich. Ze vraagt Peter om de ziekenwagen te verwittigen en die naar haar thuis te sturen, waar Amelie in een bloedplas op de vloer ligt. Nadat Amelie geïntubeerd wordt door de hulpdiensten, wordt Lars op de hoogte gebracht van wat er gebeurd is met haar. Hij laat Peter weten dat Amelie is neergestoken, waarop Veronique in paniek met het mes wegvlucht. Peter haast haar achterna en ziet haar nog net een steegje binnenvluchten, maar al gauw raakt hij haar terug kwijt.

Peter gaat naar het ziekenhuis, waar hij Lars en Brigitte aantreft. Brigitte is in alle staten en scheldt Peter en zijn familie uit. Wanneer Amelie langzaam ontwaakt, ondervragen Peter, Lars en Brigitte haar. Ze kan zich echter niets meer herinneren van de avond. Ondertussen werd Veronique opgepakt door de politie en ook ondervraagd. Ze wordt aangehouden voor poging tot moord en verdwijnt achter de tralies. Brigitte jaagt Peter weg bij het bed van Amelie. Ze wil dat de familie Van den Bossche hen met rust laat.

Twee maanden later

Amelie is terug thuis, maar heeft nog steeds nachtmerries. Veronique zit ook nog in de gevangenis. Lars gaat haar regelmatig bezoeken, omdat hij blijft geloven in haar onschuld. Ook Peter staat aan de kant van zijn zus en kan niet geloven dat Veronique een moordenaar is. Wanneer Veronique beslist alle contact met Lars te verbreken na een bezoek van Brigitte wil Peter haar overtuigen om Lars niet te laten vallen. Ze blijft echter bij haar beslissing.

Bij VDB Fashion maakt Peter kennis met Lynn, een model. Hij kan zijn ogen niet van haar af houden en ze stelt hem voor om samen iets te gaan eten. Trudy vindt het leeftijdsverschil te groot, maar Peter wilt dat ze zich niet bemoeit. Peter en Lynn worden al snel verliefd en starten een relatie. Lynn vindt het wel raar dat hij bij zijn ex woont. Ze voelt zich er al snel thuis en Trudy heeft het er moeilijk mee. Peter komt zijn afspraken niet na en ze vindt dat hij zich als een puber gedraagt. Lynn denkt dat Trudy misschien nog gevoelens voor Peter heeft en ze gaat shoppen met Louise. Trudy is er niet meer akkoord dat ze dure kleren koopt voor haar dochter.

Lynn brengt Louise op het idee om op kot te gaan en ook Peter zoekt mee. Trudy vindt dat Peter zich door Lynn laat manipuleren. Ze wilt Peter echter niet verliezen en daarom nodigt ze hem en Lynn uit voor een etentje bij haar thuis. Wanneer Peter de twee even alleen laat, laat Lynn zich echter van een heel andere kant zien en boort ze Trudy de grond in. Trudy duwt Lynn, die op de grond belandt. Peter heeft er genoeg van en gaat op hotel. Lynn denkt dat Trudy nog altijd verliefd is op Peter en raadt hem aan om bij haar beg te blijven. Ondertussen wordt Trudy niet geloofd door Peter en Louise, die zich helemaal laten inpalmen door Lynn.

Lynn gaat met Louise naar enkele koten kijken, tot grote ergernis van Trudy. Er is echter niets meer vrij, aanzien het al oktober is. Lynn stelt haar een appartement voor, dat veel meer kost dan een kot. Louise is in de wolken en Lynn kan ook Peter overtuigen, enkel Trudy doet moeilijk. Ze zoekt Lynn op en maakt haar duidelijk dat ze zich niet moet moeien met haar gezin. Lynn laat opnieuw haar ware aard zien, maar deze keer heeft Trudy alles opgenomen. Ze laat het aan Peter en Louise horen, maar die zien het probleem niet en vinden dat ze te ver is gegaan. Na een ruzie met Louise, heeft ze er genoeg van. Ze belt naar Bart en besluit om een maand naar Dubai te gaan.

Trudy vertrekt naar Dubai en neemt afscheid van Jelle en Louise, die haar allebei gaan missen. Peter komt tijdelijk in Trudy's huis wonen om voor de kinderen te zorgen, tot ergernis van Lynn. Niet veel later stinkt haar hele appartement en aangezien ze niet vinden vanwaar het komt, trekt ze tijdelijk in bij Peter. Ze bemoeit zich echter met alles en eist Peter volledig voor zich op. Ook Amelie kan ze niet verdragen. Louise begint zich stilaan te ergeren aan Lynn, tot ze op haar gsm leest dat de stank weg is uit haar appartement. Lynn liegt echter dat ze nog altijd niet gevonden hebben wat er mis is.

Trivia

  • Peter is geboren op 10 januari 1974. Anno 2018 is hij dus 44 jaar oud.
  • Günther Lesage zou bij de start van Familie één van de kandidaten zijn geweest om de rol van Peter te spelen. Na de audities kozen de makers voor Erik Goossens.
  • Acteur Erik Goossens en actrice Bieke Ilegems, die de rol van Babette Van Tichelen vertolkte, leerden elkaar kennen op de set en werden een koppel. Ook in de serie hadden de twee personages tijdlang een relatie met elkaar. Hetzelfde gebeurde met Gunther Levi en Silvia Claes, die de rol van Trudy Tack de Rixart de Waremme vertolkt. Wanneer Gunther en Silvia uit elkaar gingen, kwam ook het huwelijk van Peter en Trudy tot een einde. 
  • Erik Goossens had een zwaar auto-ongeluk en had verschillende breuken. Hierdoor moesten zo'n 40 afleveringen in die periode op 2 dagen tijd herschreven worden om zijn afwezigheid op te vangen.
  • Sinds enkele jaren werkt Gunther Levi met dagcontracten omdat hij naast zijn vaste job bij Familie ook actief bezig is in de muziekwereld met De Romeo's. Zijn rol bij Familie zou hij echter nooit willen opzeggen, zoals zijn collega Chris Van Tongelen wel gedaan heeft.
  • In 2015 liet Gunther Levi haarimplanten zetten waardoor er geregeld foutjes gebeurde door de montage. In bepaalde scènes had Peter nog kortgeschoren haar, terwijl hij in andere scènes zijn normale kapsel had. 

Generiek

Peter is vanaf seizoen 1 al te zien in de generiek. Van seizoen 5 tot en met 8 was hij niet te zien omdat de familie dacht dat hij omgekomen was in een sekte. Vanaf seizoen 9 kan hij altijd terug rekenen op een plaats in de generiek.

Galerij

Foto's