FANDOM


Pieter-Jan
Seizoenen 2223 PieterJanProfiel23 2
Eerste verschijning Aflevering 5001 - 4 februari 2013
Laatste verschijning Aflevering 5243 - 5 maart 2014
Gespeeld door Immanuel Lemmens


Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaFoto's

Algemene Informatie

Pieter-Jan is een gastpersonage dat van 4 februari 2013 tot en met 28 juni 2013 en van 14 februari 2014 tot en met 5 maart 2014 vertolkt wordt door Immanuel Lemmens.

Studies en Beroepsleven

Na het vertrek van Jana Pleysier wordt Pieter-Jan als student aangenomen om Roos Sterckx te helpen met de bediening in de KomEet. Wanneer de KomEet wordt gesloten, blijft Pieter-Jan voor VDB werken in de Foodbar, die op de plaats van de KomEet terecht komt. Hij stopt hiermee voor zijn studies, maar springt een half jaartje later nog éénmaal in tijdens de modeshow van VDB Fashion.

Verhaallijnen

Na het vertrek van Jana Pleysier uit de KomEet gaan Maarten Van den Bossche en Roos Sterckx voor hun restaurant op zoek naar iemand om bij te springen als zaalhulp. Pieter-Jan komt solliciteren als jobstudent en wordt vrijwel meteen aangenomen. Hij blijkt een prima aanwinst en zorgt ervoor dat Roos de bediening niet meer alleen moet doen. Wanneer de KomEet een tijdje later de deuren moet sluiten, verdwijnt ook Pieter-Jan uit beeld.

Pieter-Jan komt weer in beeld vanaf de opening van de Foodbar, die is gevestigd in de vroegere restaurantruimte. Blijkbaar is hij opnieuw aangeworven door VDB en werkt hij nu in de keuken. Hij kan het goed vinden met zijn nieuwe collega's Trudy Tack de Rixart de Waremme en Liesbeth Pauwels.

Twee maanden later

Pieter-Jan gaf zijn ontslag om zijn studies te kunnen redden, die hij door zijn werk in de Foodbar verwaarloosd had. Zijn job wordt overgenomen door Zjef De Mulder.

Een half jaar later. Het is de grote modeshow van VDB Fashion en de Foodbar doet, dankzij Hannah die daar ondertussen al niet meer werkt, de catering van de modeshow. Liesbeth en Zjef zijn met te weinig om alles klaar te maken, maar daar heeft Veronique een oplossing voor gevonden. Pieter-Jan, een oude bekende, komt voor één dag helpen met het werk in de Foodbar. Zjef is hier niet zo blij mee, hij denkt al direct het ergste. Zjef denkt dat Pieter-Jan zijn job wilt afpakken. Wanneer ze op de modeshow even met twee alleen zijn vraagt Pieter-Jan de nummer van Zjef om samen eens iets te gaan drinken. Zjef geeft het hem en hij denkt al direct dat Pieter-Jan verliefd op hem is. De volgende dagen probeert Zjef Pieter-Jan heel de tijd te bellen, maar Pieter-Jan neemt nooit op. Zjef maakt zich hier druk in.

Uiteindelijk komen de twee toch samen om iets te drinken. Zjef ontdekt vervolgens dat hij fout was en dat Pieter-Jan toch geen homo blijkt te zijn. Pieter-Jan hoopte via Zjef meer te weten te komen over Evy Hermans, omdat hij stiekem een boontje voor haar had.

Trivia

  • Tijdens de webisodes van Niko Op De Vlucht maakt Immanuel Lemmens opnieuw zijn opwachting als agent en collega van Jef Lits.

Foto's

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.