FANDOM


Seizoen 26 Seizoen 27 Seizoen 28

Seizoen 27 is de reeks die loopt van 28 augustus 2017 tot 29 juni 2018. Het seizoen telt 220 afleveringen. De eerste aflevering speelt zich verhaalsgewijs nog af op de avond van de seizoensfinale en de dag nadien. De tweede aflevering start met een tijdsprong van twee maanden.

In de loop van het seizoen wordt Generiek 8 gelanceerd, waarin een aantal extra personages worden opgenomen: Alfons Coppens, Amelie De Wulf en Marie Devlieger worden toegevoegd aan de hoofdcast. Ook Stan Lauwers is voortaan te zien in de generiek. Verder krijgen de acteurs achter Jenny Versteven, Wout Raaffels en Robyn Versteven een vermelding, maar zijn ze lichamelijk niet in de generiek te zien. Cédric Van de Caveye en Benny Coppens zijn niet langer te zien in de generiek, maar hun vertolkers worden wel nog bij naam vernoemd. Leen Van den Bossche, Linda Desmet, Liesbeth Pauwels, Faroud Kir, Simon Feyaerts en Viv Neyskens zijn niet langer te zien in de generiek.

Dit seizoen maken we kennis met Brigitte De Wulf.

De personages die na afwezigheid terugkeren zijn Maarten Van den Bossche en Jelle Van den Bossche. Ook Guido Van den Bossche, Herwig Verleyen en Ruth Delaet komen even terug in beeld.

Vaste gezichten die verderop het seizoen verdwijnen zijn Leen Van den Bossche, Linda Desmet, Wim Veugelen, Van Camp, Arno Coppens, Liesbeth Pauwels, Arthur Van den Bossche, Faroud Kir, Goris, Simon Feyaerts, Pierre De Mulder, Fons Verbiest, Francine Verbiest, Lieselot Veugelen, Viv Neyskens, Ronald Perenboom, Cas, Freya Vertongen en Kevin Van Aecken.

Verhaallijnen

Familie 5989 006
Familie 5989 na 003
Aflevering5989-2
Aflevering5989-8a
Familie 5990 002
Familie 5990 001
Familie 5990 003
Aflevering5989-20
Familie 5991 001
2017-08-31 (3)
Familie 5991 004
2017-09-01 (13)

Dubbelhuwelijk en ontvoering

Jan roept de kinderen bij elkaar en licht iedereen in over Linda's toestand. Hij neemt bovendien de drastische beslissing om voorgoed te breken met Viv zodat hij voor Linda kan zorgen tot haar dood. Wat de familie echter niet weet, is dat Linda in werkelijkheid kerngezond is en hen dit slechts voorliegt om Jan voor zich terug te winnen. Ook Veronique hakt een moeilijke knoop door. Ze beslist, ondanks haar liefde en affectie voor Lars, te trouwen met Mathias. Cédric verpest de sfeer van het trouwfeest door een preek naar zijn moeder toe. Lars krijgt nieuws over Marie: ze heeft haar zoontje, Daan, verloren na plotse buikkrampen en bloedingen. Nu Stefanie veilig thuis is, wordt Simon overal als een held onthaald. De politie besluit haar opnieuw te verhoren in de hoop zo meer details over de dader te weten te komen. Het lijk van Jason is nog niet teruggevonden. Rudi en Zjef genieten met volle teugen van het trouwfeest dat hun vrienden in de brouwerij hebben georganiseerd. Toch verloopt niet alles zoals gehoopt. Wanneer Pierre geld probeert te stelen uit de handtas van Francine, gooit Zjef hem buiten en maakt zijn vader duidelijk dat hij hem nooit meer wilt zien. Zowel Mieke als Niko zijn er niet blij mee dat Mieke's verloren geheugen stilaan aan het terugkomen is. Ronald komt een nietsvermoedende Jan opzoeken in zijn café.

Twee maanden later

Guido en Emma laten het lijk van Jasper achter en keren overstuur terug naar huis van hun kampeertrip naar de Ardennen. Ze worden bovendien geconfronteerd met nieuwe dreigementen van Ronald en vrezen dat Mila gevaar loopt. Guido voelt zich verplicht Evy en Stan in te lichten nadat Evy en Emma achtervolgd worden door een Mercedes die als 'gestolen' staat geseind. De ontvoerder van Stefanie blijkt gevonden te zijn, tot grote blijdschap van Benny. Stefanie zelf heeft last van flashbacks. Ondertussen wordt Simon door iedereen op handen gedragen, na zijn heldendaad. Hij heeft zelfs terug een relatie met Stefanie én volgt een opleiding als makelaar om binnenkort in een immobiliënkantoor te kunnen beginnen. Lars krijgt de 'nieuwe' account manager van 9House te zien: Marie. Ze kan haar contract met Paul niet verbreken en moet nog zeker een jaar de job uitoefenen voor ze terug naar Londen kan keren. Leen doet een zwangerschapstest en is blij dat deze negatief is. Veronique blijkt nog steeds een affaire te hebben met Lars. Ondertussen is Cédric blij dat zijn moeder zich aan de afspraken houdt, die hij samen met haar en Hans heeft gemaakt. Hijzelf is gemotiveerder dan ooit om zijn middelbaar diploma te behalen en beslist 2 jaren middenjury in 1 jaar te doen. Ook Linda is gelukkig nu Jan terug thuis woont en alles terug zoals vroeger aanvoelt.

Andere verhaallijnen

Stefanie krijgt te horen dat de verdachte ontvoerder vrijgelaten wordt door een sluitend alibi en reageert onthutst. Ondertussen krijgt ze wel een job aangeboden bij Fashion Agency door Peter, maar beslist deze te weigeren. Evy en Stan willen Guido en Emma helpen om van Ronald af te geraken. Guido geeft zichzelf de schuld van alles en wil zijn gezin veiligstellen. Ook Rudi en Hanne merken de spanningen tussen het koppel. Paul wilt dat Marie de Van den Bossches een exclusiviteitscontract aanbiedt om enige samenwerking tussen VDB Fashion en Van Dyck tegen te gaan. Lars weigert in te gaan op het exclusiviteitscontract van 9House, tot grote ergernis van Veronique. Stefanie heeft alsmaar meer last van flashbacks. Linda komt in nauwe schoentjes terecht wanneer Jan wilt dat zijn vrouw zich verder laat onderzoeken en mee wilt gaan naar de oncoloog. Zij probeert hem van zich af te wimpelen door een afspraak te maken op het moment dat Jan een vergadering heeft met de zelfstandigenvereniging. Veronique krijgt een telefoontje dat over 2 maanden er met een gunstig advies naar de jeugdrechter zal gegaan worden als Cédric zo verder blijft doen in de instelling. Emma en Guido worden geconfronteerd met een opsporingsbericht op de televisie. Emma vreest dat de politie snel bij hen terecht zal komen. Guido ziet Ronald opduiken en stapt resoluut op hem af met zijn pistool.

Seizoen27Aflevering7
Familie 5994 004
Familie 5998 002
2017-09-06 (21)
Familie 5996 001
Familie 5995 004
Familie 5998 005
Familie 5997 001
2017-09-06 (29)
2017-09-06 (2)
Familie 5999 004
Familie 6000 002
Familie 6001 001
Familie 6002 001
Familie 6003 001
Familie 6006 001
Familie 6004 003
2017-09-23 (2)
2017-09-18
Aflevering 6004-1
2017-09-18 (2)
2017-09-23 (20)
2017-09-23 (22)
Familie 6007 001
Familie 6001 003
2017-09-12 (24)
Familie 5999 001
2017-09-25 (13)
2017-09-25 (12)
Familie 6010 003
29sept2017-1
Familie 6011 003
Familie 6012 001
2017-09-25 (4)
Familie 6021 004

De strijd met Ronald (deel 1)

Hanne is getuige van een nieuwe aanslag van Ronald op Guido en schakelt de politie in. Wanneer Ronald Emma en Mila in de Foodbar bedreigt, beslissen Stan en Evy hun onderzoek verder te zetten. Via Localscoop komen ze te weten dat Ronald zijn gestolen Mercedes in brand heeft gestoken. Emma dreigt er onderdoor te gaan wanneer ze nieuwe foto's van hem ontvangt. Ondertussen ontdekken Stan en Evy waar Ronald woont.

Psychologische begeleiding (deel 1)

Marie raadt Stefanie aan om een psycholoog te consulteren. Daar is Simon natuurlijk allesbehalve gelukkig mee. Hij probeert haar op andere gedachten te brengen, maar slaagt niet in zijn opzet. Ondertussen heeft Stefanie nog regelmatig last van flashbacks. Ze houdt op aanraden van psycholoog Deneyer een dagboek bij. Stefanie en haar omgeving merken op dat Simon zijn lief niet steunt in haar beslissingen.

Zaaddonor (deel 1)

Zjef komt zijn vroegere vriendin van de humaniora, Eva, tegen in de Foodbar en praten bij tijdens zijn pauze. Al snel wordt Eva uitgenodigd door Zjef bij hem thuis voor een etentje. Wanneer ze terug opduikt in de Foodbar, biecht Eva Zjef op dat hun ontmoeting toch niet zo toevallig was. Zij en haar partner Manon willen graag een kindje en dachten aan Zjef als zaaddonor. Rudi is aanvankelijk niet echt enthousiast over het idee. Zjef staat onder druk.

De tumorbehandeling

Leen lucht haar hart bij Mieke over Linda's internetzoektocht naar mirakelgenezingen van tumoren. Linda is boos omdat haar stiefdochter zich te veel bemoeit met haar ziekte. Linda biecht Jan op dat ze niet meer naar de oncoloog gaat en haar tumor wilt bestrijden met een alternatieve behandeling. Jan steunt haar, tegen de zin van Leen, Mieke en Guido. Ondertussen krijgt Linda het steeds moeilijker om haar geheim niet te laten uitlekken.

De samenwerking met Van Dyck

Van Dyck wilt zijn bestelling verdubbelen. Lars roept de aandeelhouders bijeen om hen te overtuigen hierop in te gaan. Door Mathias komt Marie te weten dat de deal tussen VDB Fashion en Van Dyck nog niet rond is en licht Paul in. Wat later organiseert Lars een aandeelhoudersvergadering over de dubbele bestelling van Van Dyck. Lars speelt - tot grote ergernis van Veronique - gevaarlijke blufpoker tegen Paul wanneer ook hij zijn bestelling wilt verdubbelen.

Friends with benefits

Hanne gaat in de Jan & Alleman iets drinken met Rudi, maar heeft ook Quinten stiekem uitgenodigd. De twee hebben het zo gezellig dat Rudi hen alleen achterlaat. Wanneer Rudi vertrokken is, biecht Quinten zijn verlangens naar Hanne op in het café. Achteraf vertelt Hanne Stefanie dat zij en Quinten slechts vrienden zijn die seks hebben gehad zonder verplichtingen. Stefanie zelf heeft twijfels over haar relatie met Simon.

De strijd met Ronald (deel 2)

Emma wilt Hanne niet betrekken bij haar problemen en houdt de lippen stijf op elkaar. Stan en Evy komen te weten dat de vrouw in het gezelschap van Ronald de vriendin is van de overleden Jasper. Door de zaak Ronald kunnen ze nog amper tijd steken in Localscoop en dat laat zich financieel voelen. Wanneer Emma 's avonds alleen is in de Foodbar, daagt Ronald plots op. Emma belt de politie en maakt hen wijs dat er zich een overvaller in de zaak bevindt.

Psychologische begeleiding (deel 2)

Stefanie en Deneyer zijn van plan om EMDR te proberen. Plots krijgt Stefanie te horen dat haar psycholoog een ongeval heeft gehad tijdens het paardrijden. Zit Simon hier voor iets tussen? Benny kan Marie overhalen om zijn dochter verder te behandelen. Simon probeert uit te vissen wat Stefanie zich precies herinnert. Wanneer Stefanie duidelijk maakt dat Simon niet welkom is tijdens de therapie met Marie, probeert hij zijn lief opnieuw te ontvoeren.

Social media campagne (deel 1)

Lars speelt cavalier seul in de onderhandelingen met Van Dyck en 9House. Bij VDB Fashion ontpopt Benny zich tot model nadat mannelijk model Otto laat weten dat hij te laat gaat zijn voor de fotoshoot. Rudi komt met het idee om een social media campagne op te starten voor mensen die geen modelmaten hebben. Lars is alvast enthousiast over Rudi's idee, maar Benny zorgt voor een kink in de kabel wanneer hij ontdekt waarover de campagne gaat.

Zelfmoordpoging

Evy krijgt een tip van haar contact bij de brandweer: een ongeval met 2 zwaargewonden op de ring met een dronken korpschef achter het stuur, met daarlangs diens minnares. De emotionele vrouw biecht de affaire op aan Evy, die een succesvol artikel hierover publiceert op Localscoop. Achteraf krijgt Evy te horen dat de korpschef in het ziekenhuis ligt na een zelfmoordpoging en voelt zich schuldig.

De strijd met Ronald (deel 3)

Guido en Stan willen de terreur van Ronald voorgoed stoppen. Ze gooien bij Ronald foto's in de brievenbus van hem en Jaspers vriendin om hem schrik aan te jagen. Evy vertrouwt de wapenstilstand van Ronald niet en is bang dat hij opnieuw zal toeslaan. Ondertussen doet Ronald zich voor als iemand die de meterstand komt opnemen. In werkelijkheid neemt het een afdruk van de huissleutel om een extra sleutel voor zichzelf bij te kunnen maken.

Psychologische begeleiding (deel 3)

Simon wilt met Stefanie drie weken op vakantie naar Rio, in de hoop dat dat haar tot rust zal brengen. Marie vindt dat geen goed idee. Ondertussen vindt de politie de winkel terug waar de ontvoerder zijn nieuwe motorhelm heeft gekocht. Samen met Stefanie bekijkt Tom de camerabeelden, waarop Simon echter onherkenbaar is. Op een avond staat Tom plots voor Stefanie's deur en komt hij te weten dat Stefanie pas een koppel vormt met Simon na de ontvoering.

Zaaddonor (deel 2)

Zjef loopt de muren op van de stress en neemt een besluit: hij gaat niet de zaaddonor worden van Eva en Manon hun kindje. Tijdens een gesprek met Rudi geeft Zjef toe dat hij schrik heeft om de genen van zijn vader door te geven aan een nieuwe generatie De Mulder. Rudi praat op hem in. Ze beslissen Eva en Manon te verrassen met een cadeau voor Eva's verjaardag: 'een bon voor 1 baby'. De twee zijn superblij dat Zjef toch kiest om donor te zijn.

Social media campagne (deel 2)

Jenny, die ook als model wordt gevraagd, kan Benny overtuigen om alsnog samen deel te nemen aan de social media campagne van Rudi. De twee genieten van het resultaat van hun campagne. Benny wordt zelfs herkend in de Foodbar en gaat samen met fans op de foto. Ook Jenny heeft goede reacties ontvangen van haar omgeving. Lars laat een paniekknop installeren in de Foodbar door de recente overval. Zo is de zaak beter beveiligd.

Het ultimatum van 9House

Paul wilt dat VDB Fashion ingaat op zijn exclusiviteitsaanbod. Ze laat Marie de Van den Bossches voor de keuze stellen: exclusiviteit of 9House breekt volledig met VDB Fashion. Lars vraagt Veronique om in te schatten of het bedrijf verder kan zonder Paul als partner. Over 3 maanden, in december 2017, verloopt het contract met 9House al sowieso. Uiteindelijk gaat Paul akkoord om voorlopig te blijven samenwerken met VDB onder dezelfde voorwaarden.

Vitamine-injecties

Jan nodigt zijn kinderen uit om aan te kondigen dat hij en Linda officieel terug een koppel vormen. Ondertussen vertelt Linda Leen dat ze hoopt op een wonder om volledig te kunnen genezen. Leen blijft echter aandringen op chemo. Diezelfde avond betrapt ze haar stiefmoeder op het wegspuiten van de vitamine-injecties. Linda vertelt Leen dat ze zichzelf inderdaad iets wijsmaakte. Ze stelt haar stiefmoeder voor om contact op te nemen met dokter Van Weena.

De arrestatie van Guido

Guido biecht alles op bij de politie. Hoewel hij binnen de 24 uur voor de onderzoeksrechter moet verschijnen, gelooft Ruth hem en beslist een politiecombi voor zijn woning te plaatsen. Ondertussen maakt ze Guido duidelijk dat Jasper gestorven is aan een schedelbreuk, door de val in de ravijn. Guido wordt officieel in verdenking gesteld van doodslag en zijn aanhouding wordt met een week verlengd. Emma biecht alles op aan de friends.

Tom en Stefanie (deel 1)

Tom vraagt Marie om de sessies met haar verder te zetten. Zij lijkt zich plots een belangrijk detail te herinneren over haar ontvoerder: het zwarte kaartje van de pizzadoos uit Mechelen. Tom hoopt dat de herinnering het onderzoek in een stroomversnelling kan brengen. Simon ontdekt dat er een klik is tussen Tom en Stefanie. Hij blijft zich ontzettend jaloers gedragen. Stefanie lucht haar hart bij Tom, die ze beslist te kussen.

Kinderwens

Faroud kan niet wachten totdat Leen opnieuw zwanger is. Hij doet echter een onaangename ontdekking: Leen neemt nog steeds de pil. Ze biecht dit Faroud op met de reden dat ze niet zwanger wilt zijn terwijl ze nog verslaafd is. Leen wilt alsnog haar relatie met Faroud verder uitbouwen en onderneemt stappen: ze spoelt al haar pillen door in de wc en licht Faroud in over haar keuze. Faroud wilt dat Leen gaat afkicken in een afkickcentrum.

Chantage (deel 1)

Lars treedt doortastend op naar Paul toe, maar dat blijft niet zonder gevolgen. Hij wilt Lars absoluut buiten als CEO van VDB en chanteert Marie met haar - nog onbekend - verleden om klaar te spelen dat zij hiervoor zal zorgen. Wanneer Lars en Veronique elkaar zitten op te geilen in Lars' kantoor, worden de twee betrapt door Marie zonder dat ze het merken. Ondertussen heeft Peter Lars laten weten dat de inspectie bij producent Blokman kan doorgaan.

De vrijlating van Cédric

Cédric wordt in de instelling geplaagd door een paniekaanval. Wanneer hij zijn punten voor de middenjury heeft gekregen, belt Cédric zijn moeder op en vertelt dat hij geslaagd is op beide jaren en aan zijn universitaire studies Rechten kan beginnen als hij vrijkomt uit de jeugdinstelling. Veronique krijgt te horen dat de instelling met een positief advies naar de jeugdrechter gaat. Uiteindelijk wordt Cédric definitief vrijgelaten uit de instelling.

Familie 6013 002
Familie 6013 001
29sept2017-3
Familie 6016 003
Familie 6017 extra 004
Familie 6018 002
Familie 6018 006
22254703 10155832922732491 1798997848329078004 o
2017-10-08 (5)
Familie 6020 002
2017-10-14 (6)
Familie 6018 001
Familie 6020 003
Familie 6013 003
Familie 6023 002
Familie 6022 003
2017-10-13 (16)
2017-10-14 (9)
Familie 6024 001
Aflevering 6024-1
Afl37-Seizoen27-2
2017-10-11 (14)
Familie 6028 004
2017-10-21 (9)
Familie 6028 003
2017-10-25 (24)
2017-10-27 (21)
2017-10-23 (9)
2017-10-25 (9)
2017-10-27 (3)
Familie 6034 003
Familie 6033 003
Familie 6033 004
Familie 6033 002
Familie 6037 003
2017-11-01 (11)
2017-11-01 (20)

Peter en Amelie (deel 1)

Peter beslist af te spreken met Amelie. Wanneer zij doorgaat, kust Amelie Peter op de mond. Nadien lokt hij haar voor een lunchdate. De twee kussen opnieuw. Tijdens een onderonsje in de Jan & Alleman krijgt Amelie het plots moeilijk wanneer ze ziet hoe Peter met Arthur omgaat en loopt het café uit zonder iets te zeggen. Hetzelfde gebeurt met Mila in de Foodbar. Ondertussen blijft Amelie Peter aantrekken en afstoten.

De zaak Ronald

Bij de friends worden de sloten veranderd zodat Ronald er niet meer binnen kan. Ondertussen staat het verhaal van Guido uitgebreid in alle kranten. Evy beslist een positief artikel te schrijven over hem. Ruth zoekt Emma op om te vertellen dat Ronald zich is komen aanbieden voor ondervraging en wilt meewerken aan het onderzoek. Guido reageert verbijsterd wanneer hij Ronalds verklaringen hoort. De politie beslist een huiszoeking uit te voeren bij de friends.

Het vervalste inspectierapport

Het verslag van de arbeidsinspectie bij Blokman is negatief. Lars en Veronique ontdekken dat het inspectierapport vervalst werd door een zekere Marco Bertels. Marco is een ex-werkkracht van Paul. Hij werd indertijd ontslagen door een professionele fout en moest hiervoor onmenselijk veel schadevergoeding betalen. Door voor Paul het rapport van Blokman te vervalsen, heeft Marco een groot deel van zijn schuld afbetaald. Marco geeft echter zijn daden niet toe.

Het vertrek van Linda

Linda slaat in paniek wanneer ze verneemt dat Leen naar de lezing van professor Van Weena is gegaan. Ze biecht haar stiefdochter en de rest van de familie haar geheim op. Anna spreekt klare taal tegen Linda. Jan zet zijn echtgenote aan de deur en wilt niets meer met haar te maken hebben. Ook de rest van de familie is woedend op Linda, zelfs haar eigen zoon Guido. Ze pakt haar koffers en trekt de deur van de Jan & Alleman voor de laatste keer achter haar toe.

De verjaardagsdrink van Simon

Stefanie wilt een pauze in haar relatie met Simon. Tijdens zijn verjaardagsdrink doet Simon haar echter een sleutel cadeau van zijn nieuw appartement. Ondertussen zet een plotse herinnering van Stefanie het onderzoek naar haar ontvoerder op een nieuw spoor. Er is namelijk maar 1 pizzeria in Mechelen die pizza met truffel verkoopt. Buiten de zaak wordt een vermomde Simon plots achtervolgd door Tom, die vervolgens door Simon wordt uitgeschakeld.

Chantage (deel 2)

Op VDB verdenkt Veronique Marie ervan haar mond voorbij te hebben gepraat tegen Paul. Lars en Veronique proberen te achterhalen wie hen een anonieme mail heeft gestuurd over hun affaire. Hoewel Marie van Veronique eist Lars in diskrediet te brengen, weet zij van geen mail af. Veronique wordt door Marie onder druk gezet om Lars ten val te brengen als CEO. Ondertussen werkt Mathias thuis aan zijn conditie op de hometrainer en de roeimachine.

De dood van Ronald

Stan probeert Guido een handje te helpen om Ronald definitief te klissen. Uiteindelijk wordt Guido vrijgelaten door de politie. Wanneer Guido oog in oog staat met Ronald voor het politiebureau, schakelt Ronald de politiemannen uit en slaagt hij erin hun wapen te overmeesteren. Ronald haalt effectief de trekker over, maar wordt tegelijkertijd doodgeschoten door Ruth. Guido wordt naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeert buiten levensgevaar.

Zelfinseminatie

Eva en Manon vertellen dat ze liefst een kindje willen krijgen via zelfinseminatie. Dan moet Zjef zijn sperma in een potje doen en spuit Manon dit bij Eva in. De twee zoeken Zjef echter op met slecht nieuws: het is Eva niet gelukt om zwanger te geraken en vragen Zjef een vruchtbaarheidstest te doen. Wanneer blijkt dat Zjef onvruchtbaar is, wilt Manon alsnog naar de spermabank gaan. Eva komt echter op het idee om Rudi te vragen als spermadonor.

Tom en Stefanie (deel 2)

Tom verzwijgt voor Stefanie dat hij de dader heeft gezien. Aan Marie vertelt hij wel dat hij Simon verdenkt de ontvoerder van Stefanie te zijn. Stefanie is helemaal in de war over haar gevoelens en beslist Tom een kans te geven. Wanneer dit gebeurt en ze afstand neemt van Simon, beslist Tom op aanraden van Marie op zijn beurt afstand te nemen van Stefanie. Benny heeft genoeg van Jenny's adoratie en probeert haar aan Patrick te koppelen.

Leen naar ontwenningskliniek

Jan heeft het moeilijk met de recente gebeurtenissen en zoekt contact met Viv. Zij houdt hem op afstand. Guido vertelt hem dat Linda een studio heeft gevonden voor zichzelf. Ondertussen liegt Leen haar familie voor dat ze naar een werkcongres moet in Canada. Faroud vindt het niet kunnen dat ze hen voorliegt, net zoals Linda heeft gedaan. Leen beslist om open kaart te spelen naar de familie toe en laat zich opnemen in een ontwenningskliniek.

Chantage (deel 3)

Lars heeft het gevoel dat iemand hem een hak probeert te zetten wanneer iemand een mail naar Paul heeft gestuurd over verlaagde tarieven voor Van Dyck. Hij ontkent in alle toonaarden dat hij ook maar iets te maken heeft met de mail die naar Paul is verstuurd. Ondertussen ontvangt hij een nieuwe dreigmail. Peter en Mathias zijn teleurgesteld in Lars wanneer blijkt dat hij ook nog eens een vertrouwelijk contract van Van Dyck laat inkijken door Paul.

Afluisterapparatuur

Simon gaat een stap verder om Stefanie af te luisteren tijdens haar sessies met Marie en plaatst ten huize Coppens afluisterapparatuur. Wat later nodigt Tom hem uit voor een verhoor. Dit gaat voor Stefanie te ver en beslist contact te verbreken met Tom. Voordat Simon voor 2 weken naar Brazilië trekt met Stefanie wilt hij de afluisterapparatuur verwijderen, maar slaagt daar niet in. Marie en Tom proberen Stefanie tegen te houden maar zijn te laat.

Universitaire studies

Cédric toont zich vastberaden om iets te maken van zijn universitaire studies. Mathias probeert hem op te peppen na een moeilijke start aan de universiteit. Veronique wordt nog steeds onder druk gezet door Marie. Lars confronteert haar met de chantage van Veronique. Ondertussen bedenkt hij een plan om de chantage van Paul te stoppen. Lars wilt Paul confronteren met zijn eigen affaire en huurt een privédetective in om fotomateriaal te verzamelen.

De ontvoerders identiteit onthuld

Tom biecht Benny en Patrick op dat alle aanwijzingen tot nu toe wijzen in de richting van Simon. Ook Stefanie haar geheugen komt terug op weg naar Brazilië en belt haar vader op met de onthulling dat Simon haar ontvoerder is. Simon beslist haar neer te slaan en opnieuw te ontvoeren. Hanne en Jan krijgen een dreigende sms van hem. De stoppen lijken bij Simon volledig door te slaan. Hij beslist ook een videoboodschap op te nemen voor de familie.

Inspectie brandveiligheid

Jan en Faroud zorgen samen voor Arthur, in afwezigheid van Leen. Ondertussen wilt Jan van Linda scheiden via de rechtbank, wat zijn omgeving hem afraadt. Wanneer hij ontdekt dat Linda in plaats van een paar spullen alle meubels én de zwarte kas van het café heeft meegenomen, is voor Jan de maat vol. Niet veel later wordt de Jan & Alleman geïnspecteerd op vlak van brandveiligheid. Jan stelt zich vragen en denkt dat Linda hier voor iets tussen zit.

Geheime opdracht

Op de vijfde verdieping in hetzelfde gebouw als VDB zijn er verbouwingen aan de gang. Een nieuwsgierige Jenny kan het niet laten er een kijkje te gaan nemen. Wanneer Lars hierachter komt, geeft ze haar de geheime opdracht om af en toe koffie te brengen aan de werkmannen boven. Op VDB vermoedt men dat Jenny iets voor hen verbergt. Lars laat Paul compromitterende foto's zien van hem en zijn minnares. Paul beslist de chantage tegenover Marie stop te zetten.

Uitwisselingsweek in Berlijn

Louise is niet blij wanneer Wout op uitwisselingsweek naar Berlijn vertrekt. Zij wou graag samen naar een fuif gaan en denkt eraan om een jongen uit het zesde middelbaar mee te vragen als Wout niet meegaat, omdat al haar vriendinnen al een date hebben. Louise is jaloers wanneer ze Anke, de dochter van Wouts gastgezin, opzoekt op Facebook. Anke is namelijk een lingeriemodel. Een jaloerse Louise beslist Wout een lingeriefoto van zichzelf mee te geven als cadeau.

Zjef onvruchtbaar

Zjef heeft het moeilijk nu hij weet dat hij nooit kinderen zal kunnen krijgen. Rudi probeert hem op te vrolijken, maar Zjef wilt alsmaar alleen zijn. Door de omstandigheden geraakt Zjef terug in contact met poker, waar hij in het verleden meermaals verslaafd aan is geweest. Rudi is achterdochtig wanneer Zjef 's nachts zogezegd op de laptop naar films zit te kijken. Op een avond biecht Zjef zijn gokgedrag op en smeekt aan Rudi of hij hem wilt helpen afkicken.

Simon versus Stefanie

Benny ontdekt dat Simon Stefanie vasthoudt op VDB en gaat er meteen naartoe. Daar komt het tot een gevecht tussen Simon en Stefanie waarbij zij hem neersteekt met een mes. Simon wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Daar ligt hij op intensieve, nadat blijkt dat Simon een ernstige steekwonde heeft in zijn slagader. Zijn toestand gaat alsmaar achteruit waardoor een tweede operatie noodzakelijk is. Uiteindelijk wordt zijn toestand alsnog stabiel.

Het geheim van Amelie

Amelie vertelt Peter over de verzuurde relatie met haar moeder, omdat zij nooit heeft willen vertellen wie Amelies biologische vader is. Ook deelt Amelie een groot geheim met hem: toen de familie De Wulf indertijd verhuisde, kreeg Brigitte met de graag geziene Hubert nog een dochter genaamd Charlotte. Toen Amelie 11 jaar was en op 'Charlie' moest babysitten, viel haar zusje van de keldertrap en stierf. Amelie heeft dit nooit kunnen verwerken.

De komst van Martijn

Louise leert Martijn, de broer van Laure, kennen wanneer hij notities komt ophalen voor zijn zus die reeds enkele weken lijdt aan klierkoorts. Louise komt te weten dat Martijn cocktails shaket in café De Kubus, af en toe dj is en van snowboarden houdt. Wanneer Wout niets van zich laat horen en Louise op Facebook ontdekt dat hij zich amuseert in Berlijn met lingeriemodel Anke, gaat ze samen met Cédric op stap in de Kubus. Daar voert Martijn haar dronken.

2017-11-01 (25)
2017-11-01 (26)
2017-11-01 (41)
Familie a050 2017 extra 001
Familie 6039 002
Familie afl6042 034
S27 afl6043 014
Familie afl6042 031
Familie 6042 001
Familie 6041 001
S27 afl6043 063
S27 afl6043 024
Familie afl6042 029
S27 afl6043 030
S27 afl6043 054
Familie 6045 002
2017-11-07 (29)
Familie 6044 003
Familie 6045 003
2017-11-15 (20)
Familie 6046 001
Familie 6046 extra 004
Familie 6038 003
Familie 6048 002
Aflevering 6046-2
Familie 6048 003
2017-11-18 (16)
2017-11-18
Familie 6050 001
Familie 6051 001
Familie 6049 003
Familie 6050 003
Familie 6054 001
Familie 6054 003
Familie 6056 003
2017-12-03 (4)

Halloweenfeestje

Hanne wilt een Halloweenfeestje organiseren om de negatieve sfeer van afgelopen tijd te compenseren. Ze beslist ook Stefanie uit te nodigen. Stan wilt dat Evy Stefanie interviewt over haar ontvoering. Stefanie gaat akkoord met een exclusief interview voor Localscoop in ruil voor een kopie van Simons afscheidsvideo. Hiervoor moet Stan het politiesysteem hacken. Uiteindelijk hebben Evy en Stan een spraakmakend interview te pakken.

Simon naar de gevangenis

Jans kinderen stellen hem voor om nieuwe meubels te gaan kopen. Het is Benny die hem een zetel van Stefanie cadeau doet. Ondertussen wilt Jan een klacht tegen Linda indienen wegens emotionele schade en weigert Simon mee te werken aan het gerechtelijk onderzoek. Jan zoekt zijn kleinzoon op en maakt duidelijk dat hij niet langer de grootvader wilt zijn. Door hem en Stefanie legt Simon volledige bekentenissen af en wordt hij overgebracht naar de gevangenis.

Peter en Amelie (deel 2)

Peter en Amelie vormen officieel een koppel en beslissen het bed te delen. Amelie neemt vervolgens zelfs de beslissing om bij Peter te gaan wonen. Ondertussen wordt er volop geroddeld bij VDB over hen. Martijn zoekt Louise op om haar portemonnee terug te brengen die ze vergat na een avondje uit in de Kubus met Cédric. Nadat Martijn er in slaagt om Louise mee op stap te krijgen, worden de twee al kussend betrapt door Peter.

Afkickprogramma

Leen heeft de eerste fase van haar afkickprogramma achter de rug. Ze leert er patiënte Tessa kennen, die wordt aangesteld als Leen haar meter. De bedoeling hiervan is om Leen wegwijs te maken in de groep. Wat later krijgt Leen bezoek van Faroud, die zich heeft vastgebeten in een nieuwe zaak op het werk. Ook Mieke komt langers met Arthur.'s Nachts wordt Leen echter geplaagd door nachtmerries, waaronder de aanrijding van Karel Van Baert eerder dit jaar.

Jan versus Linda (deel 1)

Jan is woedend op Linda. Hij denkt dat zij iets te maken heeft met de inspectie van de brandveiligheid. Jan moet nu 10 000 euro betalen om in orde te zijn met de brandveiligheid. Hij maakt Guido duidelijk dat hij er alles aan zal doen om te achterhalen dat Guido's moeder hierachter zit. Niet veel later krijgt Jan een nieuwe opdoffer te verwerken: Linda eist goodwill, een financiële vergoeding voor het cliënteel van de Jan & Alleman.

De affaire komt uit (deel 1)

Veronique gaat een moeilijk gesprek aan met Mathias. Zij biecht hem op dat ze een affaire heeft gehad met Lars. Mathias vertelt op zijn beurt dat hij allang afwist van de affaire en hij de persoon is die de dreigmails verstuurde. Veronique weet niet wat ze hoort. Mathias stelt zijn eisen ten opzichte van Veronique: ofwel stapt Lars op bij VDB, ofwel zijzelf. Wanneer Lars hem bij zijn thuis komt uitdagen, gaan de twee op de vuist met elkaar.

De terugkeer van Erik

In de brouwerij duikt een onverwachte bezoeker op: buurman Erik. Erik heeft zijn straf uitgezeten en is op zoek naar Niko. Mieke maakt hem duidelijk dat hij contactverbod heeft opgelegd gekregen. Erik vraagt aan Niko of hij Myriam wilt contacteren. Hij wilt Myriam aantonen dat hij zijn leven heeft gebeterd. Wanneer ze Niko vertelt dat ze niets meer met Erik te maken wilt hebben, zetten hij en Mieke de hysterische Erik noodgedwongen aan de deur.

Filmdate

Stefanie mobiliseert Stan om Benny op sleeptouw te nemen. Ze vindt dat haar vader ook een nieuwe liefde verdient en wilt dat hij van straat geraakt. Viv beslist op haar beurt haar goede vriendin Katrien met Benny te koppelen aan een avondje uit naar de film. Benny is bijzonder goed gezind en vol zelfvertrouwen na zijn geslaagde filmdate met Katrien. Wanneer Katrien hem laat weten dat ze liever niet meer afspreekt, is Benny's hart gebroken.

Jan versus Linda (deel 2)

Wanneer Linda ook nog eens de helft van het café eist en iemand van de sociale inspectie arriveert in het café voor controle op zwartwerk, gaat Jan naar haar toe en verwondt Linda per ongeluk met een gebroken neus als gevolg. De politie staat al vlug voor de deur. Linda wilt een klacht tegen Jan neerleggen wegens slagen en verwondingen, ondanks het feit dat ze aan Guido heeft toegegeven dat het werkelijk een ongeluk was.

De affaire komt uit (deel 2)

Lars huurt een loft op de vijfde verdieping van het gebouw waar VDB zich bevindt. Jenny en Mieke kunnen dit geheim niet verborgen houden voor hun collega's. Ten huize Veronique vertrekt Mathias thuis met slaande deuren. Wanneer Lars verneemt over Mathias' geheime meeting met Paul, vreest hij dat Mathias duistere plannen heeft en wilt hij hem uitkopen. Mathias beslist zijn aandelen van VDB te verkopen met de bedoeling een nieuw bedrijf op te starten.

Winnares kraslotje

Stefanie wint 400 euro met een kraslotje en deelt de helft met Hanne. De twee beslissen te gaan shoppen. In een schoenenwinkel leert Hanne shopmanager Ward kennen. De twee spreken af om na het werk iets te gaan doen en leren zo elkaar beter kennen. Wanneer Ward zijn jas bij haar thuis vergeet, ontdekken de friends dat hij in 1992 in het huwelijksbootje stapte met een zekere Els. Emma gaat er van uit dat hij vreemdgaat met jongere vrouwen zoals Hanne.

De gijzeling van Mieke en Niko

Erik kan niet aanvaarden dat Myriam hem niet meer wilt zien en gaat onder invloed van alcohol Niko opzoeken. Door zijn agressief gedrag komt Niko ten val en verliest hij bloed. Erik weigert Mieke met hem naar het ziekenhuis te laten gaan en beslist hen te gijzelen. Uiteindelijk kan Mieke Erik overtuigen om hen vrij te laten en zichzelf aan te geven bij de politie. Niko wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Daar blijkt hij een hersenschudding te hebben.

Eva zwanger

Eva en Manon zijn blij wanneer Zjef zijn toestemming geeft aan Rudi om donor te zijn voor hun kindje. Ondertussen gaat hij naar bijeenkomsten van anonieme gokverslaafden om van zijn verslaving verlost te geraken. Een tijdje later is Rudi nog steeds in het ongewisse over het resultaat van de inseminatie. Wanneer hij te horen krijgt dat Eva zwanger is geraakt, is Rudi dolblij.

De aanrijding komt uit

Leen probeert in een groepssessie in de instelling de fouten uit haar verleden onder woorden te brengen. Tessa zet haar onder druk. Uiteindelijk slaagt Leen erin om de aanrijding van Karel op te biechten aan zowel de groep als Faroud. Hij is zwaar teleurgesteld in Leen. Niet veel later krijgt Leen te horen dat ze de instelling mag verlaten. Ze wilt meteen na de vrijlating naar de politie stappen om zichzelf aan te geven. Faroud kan haar tegenhouden.

De breuk tussen Louise en Wout

Louise blijft Martijn contacteren, waardoor de twee steeds weer letterlijk en figuurlijk met elkaar in aanraking komen. Ze wilt Wout eerlijk opbiechten wat er gebeurd is tijdens zijn uitwisselingsweek naar Berlijn en deelt haar gevoelens met Cédric, die zijn nichtje duidelijk maakt dat ze een keuze moet maken. Louise beslist te kiezen voor Martijn en gaat een moeilijk gesprek aan met Wout, die door haar wordt gedumpt. Wouts hart breekt.

Guido naar het ziekenhuis

Jan stelt Guido de moeilijke vraag om voor hem te getuigen. Thuis wordt de situatie tussen zijn ouders voor Guido allemaal te veel. Hij begint te hyperventileren en wordt overgebracht naar het ziekenhuis. Jan ziet in dat het zo niet verder kan, belt naar zijn advocaat en hakt een moeilijke knoop door: als Linda de klacht wegens slagen en verwondingen laat vallen, mag ze alles hebben wat ze wilt.

Nieuwe barvrouw

Jan en Amelie sluiten een weddenschap af, waarbij Jan verplicht is haar aan te nemen als barvrouw in zijn café. Ondertussen nodigt Lars Amelie uit voor een etentje met hun moeder Brigitte. Brigitte kan het niet laten om haar dochter het gevoel van 'een mislukkeling' te geven. Toch bezoekt ze de Jan & Alleman om de werkplek van haar dochter te inspecteren. Ze ontdekt er dat Amelie een relatie heeft met Peter en maakt haar duidelijk dat hij crapuul is.

De samenwerking met Schultze

Mathias heeft doet Veronique het voorstel om samen met hem een nieuw familiebedrijf op te richten. Hij wilt dat ze hierin meestapt om zo VDB weg te concurreren. Ook Paul wilt investeren in de nieuwe zaak, omdat hij vindt dat VDB te sterk begint te staan ten opzichte van 9House. Lars is woedend op Veronique wanneer zij weigert mee te gaan naar Berlijn om de plooien glad te strijken met stoffenleverancier Schultze en achteraf de CEO de samenwerking stopzet.

Fuckbuddy

Benny laat zich door Viv en Stefanie overhalen om zich in te schrijven op een datingsite. Zo komt hij in contact met PR-manager Katja, de zus van een vroegere kameraad. De twee spreken af in de Jan & Alleman voor een date en hebben het beiden naar hun zin. Nadien lijkt Benny toch een probleem te hebben met het libido van Katja. Benny maakt haar duidelijk dat hij liever een vaste relatie wilt met een vrouw en niet slechts een fuckbuddy.

Het interview van Leen

Elke heeft het nieuws over Leen niet goed opgenomen en gaat ervoor zorgen dat iedereen te weten komt wat voor een onverantwoorde arts ze is. Volgens Faroud riskeert Leen een boete van 30 000 euro en een gevangenisstraf van 15 dagen tot 2 jaar plus de schadevergoeding die Van Baert eist. Evy vreest ook voor de reacties in de pers. Jan doet zijn dochter het voorstel om een interview te doen voor Localscoop.

Hanne en Ward (deel 1)

Hanne geeft Ward een kans om zijn verhaal te doen. Zo komt ze te weten dat zijn vrouw, Els, reeds 10 jaar geleden overleden is en hij alleen instond voor de opvoeding van hun zoon Anthony. Hanne biedt haar excuses aan. Emma vindt dat haar vriendin haar kans moet wagen, tot grote verrassing van Hanne. Hanne zelf geeft toe dat ze verliefd is op Ward en zoekt terug toenadering tot hem. Uiteindelijk komt het tot een romantische kus. Emma is blij voor Hanne.

Aflevering 6049-1
2017-11-30 (22)
Familie 6052 002
2017-12-03 (17)
Familie 6059 001
Familie 6059 002
2017-11-30 (34)
2017-11-30 (29)
Familie 6057 001
Familie 6059 003
LouiseMartijn-aflevering6060
Familie 6060 003
Familie 6059 004
Familie 6061 001
Familie 6063 002
Familie 6062 003
JokeInFamilie2017-aflevering6060
2017-12-08 (29)
Familie 6064 001
Familie 6065 004
Familie 6067 001
Familie 6061 004
Familie 6068 004
2017-12-07 (27)
2017-12-18 (10)
Familie 6070 003
Familie 6067 003
2017-12-15 (42)
Familie 6069 002
2017-12-19 (8)
2017-12-22 (20)
Familie 6072 002
Familie 6067 002
Familie 6074 004
2017-12-26 (56)

De wraak van Wout (deel 1)

Louise wilt niet overhaast te werk gaan met Martijn. Ondertussen vertelt ze Jasmien over haar eerste sekservaring met Wout. Jasmien kan het niet laten om zijn geklungel door te vertellen. Wout ontdekt dat Louise's vriendinnen hem uitlachen en zint op wraak. Op school doet Louise de schokkende ontdekking dat haar lingeriefoto overal op de muren hangt. Het komt tot een confrontatie tussen Louise, Wout en Martijn waarbij Wout een slag in het gezicht krijgt.

Jan versus Linda (deel 3)

Mieke probeert Jan duidelijk te maken dat hij zichzelf in nesten heeft gewerkt. Ondertussen sukkelt Jan met mankementen aan zijn café. Benny helpt hem een handje. Niet veel later komt de schatter langs. Jan beseft dat hij Linda meer zal moeten uitbetalen dan hij in kas heeft. Mieke ontdekt dat haar vader zijn café de hele nacht heeft opengehouden. Wanneer Jan geen lening lijkt te krijgen, vraagt ze of zij en Niko het café willen overkopen.

Haatberichten

In afwachting van het onderzoek wordt Leen geschorst door de Orde van Artsen. Ondertussen zegt Evy een interview met de regionale televisie af wanneer ze ontdekt dat Leen heel wat haatberichten ontvangt op sociale media. Faroud vindt dat Leen zich niet mag opsluiten. In de Foodbar redt ze een klant die dreigt te stikken door een allergische actie. Wat later krijgt Leen te horen van de Orde van Artsen dat ze zich persoonlijk moet gaan verdedigen bij de raad.

Het verleden van Brigitte

Na een gesprek met Brigitte in de Jan & Alleman is Amelie verdwenen. Peter probeert haar tevergeefs te bereiken. Hij krijgt van Jan te horen dat ze verdwenen is met een zekere Mike Van Loo. Maar achteraf blijkt Mike haar slechts te hebben afgezet aan het station, waar Amelie de trein nam naar Roosendaal in Nederland. Uiteindelijk komt Amelie terug naar België en onthult ze dat Brigitte in het verleden een relatie had met Guido en zij dus Peters halfzus is.

Kindermishandeling

Maura heeft een nieuwe vriend, Corsicaan Daniël, en is terug beginnen drinken. Volgens Wim wilt Maura het hoederecht over Lieselot om met haar en Daniël naar Corsica te vertrekken. Ze heeft zelfs een klacht tegen Wim ingediend wegens kindermishandeling van hun dochtertje. Maar Lieselot maakt Mieke duidelijk dat het Daniël is die haar pijn doet. Lieselot houdt er blauwe plekken en een gekneusde arm aan over. Mieke gaat een verklaring afleggen bij de politie.

Nieuw familiebedrijf

Mathias stelt Veronique zijn businessplan voor. Zij is bang dat de familie haar de rug zal toekeren. Veronique wilt dat Mathias tenminste de exclusiviteit van 9House laat vallen zodat VDB Fashion er niet onderdoor gaat. Ondertussen gaan zij en Peter op zoek naar een nieuwe stoffenleverancier. Ze laten hun oog vallen op FuseFabrics. Ondertussen stelt Veronique Lars voor een keuze: ofwel krijgt ze haar oude job terug ofwel neemt ze ontslag.

De wraak van Wout (deel 2)

Louise schaamt zich en blijft enkele dagen weg van school. Wanneer ze terugkeert naar school, doet ze er een akelige ontdekking. Haar lingeriefoto's hangen opnieuw op, maar ditmaal een gefotoshopte versie. Louise wilt Wout aanvallen, maar maakt een ongelukkige val op de trap. Ondertussen komt Martijn zich excuseren voor zijn gedrag tegenover Wout. Wat later ontdekt Louise dat de gefotoshopte foto op het internet werd gezet. Peter licht Trudy in.

Auto-ongeval

Mieke en Niko laten Jan weten dat ze het café niet kunnen overkopen. Jan klopt overuren in een poging om het café rendabel te houden. Faroud ziet dat het ten koste gaat van zijn gezondheid. Jan wimpelt de bezorgdheid van zijn entourage af. Wat later krijgt hij slecht nieuws te horen: een zatte klant van hem heeft een auto-ongeval veroorzaakt nadat hij te veel gedronken had. Faroud beweert dat Jan aansprakelijk gesteld kan worden hiervoor.

DNA-test (deel 1)

Het gerucht over Peter en Amelie verspreidt zich als een lopend vuurtje. Veronique weigert het nieuws te geloven. Ze neemt tijdelijk de functie van Peter voor haar rekening, omdat haar broer een tijdje vrijaf heeft genomen. Zowel hij als Amelie zijn van mening dat een DNA-test de enige oplossing is tot duidelijkheid. Veronique vreest dat Amelie uit is op het geld van de familie. Peter heeft het gehad.

Schorsing

Leen is zenuwachtig om voor de Orde der Artsen te verschijnen. Uiteindelijk krijgt ze de uitkomst van de hoorzitting te horen: ze wordt 2 jaar geschorst. Dit betekent dat ze haar job bij WZC De Toren kan vergeten. Faroud, Jan en Guido proberen haar op te beuren door haar andere mogelijkheden te laten inzien, bijvoorbeeld terug een eigen praktijk openen als dokter of elders aan de slag te gaan als verpleegster of kinderverzorgster.

Videoverhoor

Lieselot vertelt tijdens het videoverhoor bij de kinderpsychologe van de politie dat Daniël haar pijn doet. Wanneer Wim van blijdschap Mieke wilt kussen, maakt zij hem één en ander duidelijk. Wat later bezoekt Maura Mieke en komt ze vertellen dat ze Daniël heeft buitengegooid, al 48 uur clean is en naar een meeting van de AA is geweest. Wanneer Wim het volledige hoederecht over Lieselot wilt opeisen, vraagt Mieke hem om Maura nog een kans te geven.

Renteloze lening

Jan krijgt een nieuwe slag in het gezicht te verwerken: Linda wilt de Jan & Alleman openbaar verkopen. Hij is bang om zijn café te verliezen. Ondertussen komt Leen tot de constatie dat Jan foto's moet laten nemen van zijn longen in het ziekenhuis. Anna doet Jan een financieel voorstel. Ze wilt hem een renteloze lening geven zodat hij Linda kan uitkopen en het café kan houden. Na een zoveelste ophemeling over zijn broer Guido wilt Jan het geld niet meer.

Jobaanbieding

Leen wordt gecontacteerd door één van de dokters uit de Orde der Artsen met de vraag of ze wilt deelnemen aan een opleidingsproject in Afrika. Concreet betekent dit dat ze in Kinshasha (Congo) les zou geven in de gezondheidszorg. Ondertussen krijgt ze van de politierechtbank te horen dat ze slechts een boete en schadevergoeding moet betalen, omdat ze Karel uiteindelijk heeft gered na de aanrijding en zich heeft laten opnemen in een ontwenningskliniek.

Hanne en Ward (deel 2)

Emma wilt dat Hanne Ward uitnodigt voor een etentje. Wat later gaat Zjef met Ward naar een horecabeurs over foodpairing. Hanne vindt dat hij te veel beslag legt op hem. Wanneer Hanne beslist om Ward mee te nemen naar het kerstfeest met de familie, krijgt ze meteen spijt van de beslissing. Ze heeft namelijk Jan en de rest van de familie nog niet ingelicht over haar relatie met Ward en is bang voor de reacties.

De komst van Robyn

Benny krijgt van Lars de opdracht om de verlichting bij VDB Fashion te vervangen. Wanneer hij door een stom toeval plots het alarm laat afgaan, maakt hij kennis met beveiligingsagente Robyn. Robyn daagt Benny uit voor een duel, waarbij Benny te weten komt dat ze de zwarte gordel heeft van judo heeft behaald. Het ontgaat ook Viv niet dat Benny een boontje heeft voor de beveiligingsagente. Stefanie probeert haar vader alsnog met Viv te koppelen.

Wim versus Maura

Mieke en Niko komen erachter dat Maura en Daniël Lieselot willen ontvoeren naar het buitenland. Wim maakt zich ernstig zorgen over zijn dochter. Hij gaat haar van school afhalen en licht de politie in over Maura's plannen. Mieke en Niko krijgen onverwacht en onaangenaam bezoek over de vloer. Terwijl Niko Maura en Daniël aan het lijntje houdt, vlucht Mieke met Lieselot weg via de brouwerij naar het huis van de friends.

DNA-test (deel 2)

Amelie voelt zich slecht en moet overgeven. Wat later krijgt Peter schokkend nieuws te horen van haar: ze is overtijd. Veronique hoort dat Jan van plan is DNA af te geven voor Amelie en roept de familie bijeen om dit te voorkomen. Ondertussen biedt Lars Veronique haar oude job als personeels- en financieel directeur terug aan. Veronique hapt toe. Mathias beslist zijn plannen voor het nieuw familiebedrijf definitief op te bergen.

Het geheim van Mathias

Veronique volgt de raad van haar relatietherapeut op en voelt dat Mathias langzaam terug dichter naar haar toegroeit. Veronique vermoedt dat Mathias op de hoogte is van het geheim dat ze voor hem verborgen houdt. Rudi denkt echter dat Mathias zelf een geheim heeft. Mathias biecht Veronique op dat hij voor Freya's dood nog intiem met haar is geweest en dat ze nooit getrouwd zouden geweest zijn als Freya niet gestorven was.

De verkoop van de Jan & Alleman (deel 1)

Jan vermoedt dat Linda achter de belastingscontrole zit. Ze heeft namelijk de zwarte boekhouding meegenomen. Faroud neemt een beslissing over zijn toekomst. Leen vreest dat haar vader zijn bronchitis een longontsteking geworden is. Ondertussen broedt Jan op een plan voor zijn café. Hij wilt de affiches gaan aftrekken en de lokale kranten gaan opkopen zodat niemand weet dat het café openbaar verkocht zal worden en hij deze kan verkopen aan Mieke en Niko.

Het geheime ingrediënt

Louise ontdekt dat Martijn de persoon is die de foto's heeft opgehangen op school. Ze gooit hem meteen buiten. Peter denkt erover na om de politie in te schakelen. Tijdens de voorbereidingen van het kerstfeest probeert Louise het geheime ingrediënt van Anna's stoofvlees te verkrijgen. Ze wilt namelijk de eerste Van den Bossche van haar generatie zijn die het geheim kent. Tegen de rest van de familie vertelt Anna echter dat ze dit niet heeft verklapt.

De dood van Wim (deel 1)

De friends schrikken als er plots wordt aangebeld. Het is echter niet Daniël maar een toegetakelde Wim. Niko zorgt ervoor dat hij en Lieselot mee Kerstmis kunnen komen vieren bij de familie. De dag nadien wordt Wim op zijn werk benaderd door Daniël, die hem van de stelling gooit. Hij wordt in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Wanneer Mieke er aankomt, is Wim reeds gestorven. Lieselot wordt geplaatst in een pleeggezin.

Familie 6078 005
Familie 6078 008
2017-12-29 (21)
Aflevering 6074-17
Familie 6075 004
Aflevering 6076-4
Familie 6078 004
Familie 6077 004
Familie 6080 008
Familie 6080 007
Familie 6081 001
Familie 6081 005
Familie 6081 003
Familie 6083 002
Familie 6083 003
Familie 6083 004
Familie 6083 011
Familie 6083 na 002
Familie 6083 005
Familie 6083 006
Familie 6084 003
Familie 6084 001
2018-01-10 (2)
Familie 6084 002
2018-01-10 (1)
Familie 6086 001
Familie 6087 001
Familie 6086 005
Familie 6086 004
Familie 6087 004
Familie 6088 001
Familie 6089 002
Familie 6086 003
Familie 6088 005
Familie 6091 003
Familie 6091 extra
Familie 6090 005
Familie 6091 002
2018-01-17 (33)
2018-01-17 (8)
2018-01-20 (23)
Familie 6092 003
2018-01-18 (42)
2018-01-18 (11)
2018-01-20 (39)
2018-01-17 (49)
Familie 6094 002
Familie 6094 001

De verkoop van de Jan & Alleman (deel 2)

Jan spreekt zijn mond voorbij tegenover Anna over Guido's bastaardkind. Ze scheldt Jan de huid vol. Peter probeert op haar in te praten. Na het nieuw bericht van Linda dat ze niet wilt dat hij haar uitkoopt zit Jan in zak en as. Uiteindelijk wordt het café voor 530 000 euro verkocht aan de hoogste bieder, Anna, die financiële hulp kreeg van Peter en Mathias. Ondanks zijn blijdschap stuikt Jan plots in elkaar en wordt hij overgebracht naar het ziekenhuis.

Hanne en Ward (deel 3)

Hanne leert de zoon van Ward kennen: Anthony. Ze gaan samen naar het theater. Hanne polst bij Ward naar zijn kinderwens. Het gesprek loopt niet zoals verwacht. Ward laat duidelijk merken dat hij geen kinderen meer wilt. Hanne vindt troost bij Anthony, die haar op een zwak moment kust en nadien probeert Hanne voor hem te winnen. Ward biecht Hanne op dat hij heeft opgemerkt wat er tussen haar en zijn zoon speelt en zet een punt achter hun relatie.

Benny en Robyn (deel 1)

Benny en Robyn kussen voor het eerst met Kerstmis onder de maretak. Hij wilt Robyns gevoelens voor hem achterhalen en polst bij Jenny. Stefanie geeft haar vader ondertussen een duwtje in de juiste richting. Benny is er het hart van in dat hij niets meer gehoord heeft van Robyn. Hij ontdekt dat Robyn alle contact mijdt door Stefanie en pakt zijn dochter hard aan. Benny merkt niet dat Viv het moeilijk heeft met zijn gevoelens voor Robyn.

DNA-test (deel 3)

Lars brengt Amelie op het idee om aan Peters DNA te geraken door hem in de loft van een glas wijn te laten drinken. Wanneer Peter dit verneemt, is hij woedend op haar. Ondertussen krijgt Amelie de resultaten van de test die ze heeft aangevraagd. Ze is werkelijk de dochter van Guido. Maar Amelie wilt een officieel en rechtsgeldig document waarin staat wie haar vader is en doet een aanvraag bij de burgemeester om Guido's lichaam te laten opgraven.

Aandelen

Mathias is woedend wanneer Lars dreigt slechts de helft van zijn verkochte aandelen uit te betalen. Dit doet hij uit wraak, omdat Mathias tijdens zijn tijd als aandeelhouder van VDB reeds plannen had voor het opstarten van een nieuw familiebedrijf mét exclusiviteit van 9House voor dit bedrijf. Veronique worstelt met Mathias' bekentenis over Freya. Mathias ergert zich aan de houding van Veronique. Rudi maant haar aan om hem de volledige waarheid op te biechten.

De terugkeer van Maarten

De gebeurtenissen op de openbare verkoop van het café zinderen nog na. Jan krijgt in het ziekenhuis onverwacht bezoek van zijn zoon Maarten. Maarten nam het vliegtuig naar België nadat Leen hem opbelde over de toestand van hun vader. Aan de familie vertelt hij dat hij dat hij maximum een maandje hier blijft om daarna terug in India verder te werken in de keuken van een weeshuis. Maarten kiest ervoor om Jans afwezigheid in de Jan & Alleman op te vangen.

De dood van Wim (deel 2)

Mieke krijgt te horen dat ze niet langer contact mag zoeken met Lieselot. Maura en Daniël waren opgepakt als verdachten voor de dood van Wim, maar Maura's baas heeft ervoor gezorgd dat de twee een sluitend alibi hebben. Het koppel komt vrij, gaan Lieselot weghalen bij het pleeggezin en de politie gaat ervan uit dat Wims dood een ongeval was. Mieke en Niko vragen aan Evy om een nieuw artikel te schrijven in de hoop op een goede afloop voor Lieselot.

Ziekenhuisbacteriën

Veronique heeft een verhelderend gesprek met Mathias. Ze biecht hem op dat zij ook met Lars verdwenen zou zijn als Marie geen miskraam had gehad. Het gesprek blijft echter niet zonder gevolgen. Mathias maakt Veronique duidelijk dat hij haar nooit meer wilt zien en gooit haar buiten. De toestand van Jan gaat zienderogen achteruit. Hij heeft koorts en de dokters hebben ziekenhuisbacteriën gevonden in zijn bloed, wat in zijn situatie levensbedreigend kan zijn.

Relatieproblemen

Tussen Veronique en Mathias lopen de gemoederen hoog op. Hij kan alsmaar niet verkroppen dat zij meerdere keren en veel intiemer is geweest met Lars dan hijzelf met Freya. Mathias gooit Veronique buiten. Ze beslist op hotel te gaan. Viv gaat samen met Benny rolschaatsen. Wanneer Robyn plots opduikt, beslist ze naar huis te gaan. Stefanie probeert Viv te overtuigen om open kaart te spelen tegenover Benny, maar ze krabbelt op het laatste moment terug.

De terugkeer van Guido (?)

De toestand van Jan gaat zienderogen achteruit. Terwijl hij door de dokters wordt gereanimeerd, kijkt zijn zoon Guido hopeloos toe. Uiteindelijk wordt zijn toestand terug stabiel en mag Anna naar haar zoon toe. Jan vertelt de familie dat zijn overleden broer, Guido, hem is komen bezoeken in het ziekenhuis. Wanneer Anna van Peter verneemt dat de opgegraven kist leeg was, gelooft ze dat Guido de afgelopen 18 jaar nog in leven is geweest.

De speuractie van Amelie en Peter

Peter informeert bij Ruth en komt te weten dat er destijds een proces-verbaal is opgemaakt geweest omdat er een bladzijde uit het autopsierapport van Guido ontbrak. Dit was uitgerekend de pagina met de eindconclusie van de wetsdokter. Amelie herinnert Peter eraan dat Vincent de procureur was die de moord op Guido behandelde. Hij werd echter ontslagen omdat hij fouten had gemaakt. Uiteindelijk nam hij Guido's plaats in bij VDB Electronics.

Het geheim van Veronique (deel 1)

Jaren geleden heeft Veronique begrafenisondernemer De Gendt 1 miljoen Belgische frank gegeven voor zwijgplicht ten opzichte van de familie, maar hij eist nu nog eens 25 000 euro als schadevergoeding voor het verpesten van zijn professionele reputatie. Herwig verneemt de chantage van De Gendt en rekent met hem af. Hij maakt Veronique duidelijk dat zij hem de opdracht gaf Guido te vermoorden, omdat ze hem dood wilde.

Bewijsmateriaal

Na de begrafenis van Wim stormt Maura Mieke's huis binnen met het nieuws dat Lieselot vermist is. Mieke en Niko schakelen meteen de politie in. Plots staat het meisje voor hun deur. Lieselot laat Mieke en Niko een video zien waarop Maura opbiecht dat Daniël de moordenaar is van Wim. Ze beslissen met het bewijsmateriaal naar de politie te stappen. Lieselot wilt graag bij Mieke en Niko blijven, maar de twee moeten haar teleurstellen.

Het geheim van Veronique (deel 2)

Veronique doet Peter een bekentenis. Ze wilde haar vader, Guido, dood omdat hij Peter steeds voortrok ondanks zijn slechte ervaringen met de sekte van Salomon en drugs. Herwig nam dit letterlijk op en deed iets vreselijks. In 1999 heeft hij een traagwerkend gif in Guido's tandpasta gespoten vlak voordat hij met Peter en Femke naar Malta vertrok. Veronique betaalde De Gendt om Guido's lichaam te cremeren zodat men het gif niet zou vinden.

Pleeggezin

Mieke heeft het moeilijk met het steeds opnieuw afscheid nemen van Lieselot, die naar een pleeggezin vertrekt. Ze doet Niko het voorstel om zich kandidaat te stellen als pleeggezin om Lieselot op te vangen. Na een emotioneel telefoontje van het jonge meisje geeft Niko de toestemming om zich in te schrijven. Door Niko's strafblad wordt de aanvraag echter afgewezen en neemt Lieselot afscheid van hen. Ze trekt in bij papa Gerrit en mama Bea.

Het geheim van Veronique (deel 3)

Peter doet zijn zus een voorstel: hij gaat niet naar de politie op voorwaarde dat Veronique alles tot in het detail opbiecht aan de familie. Wanneer het erop aankomt, krijgt Peter het niet over zijn hart Veronique te laten breken. Hij liegt tegen de familie en zegt dat Els indertijd de opdracht gaf om Guido te cremeren, omdat dit zogezegd zijn laatste wens was.

Viv naar Hasselt

Patrick praat zijn mond voorbij en vertelt Benny dat Viv gevoelens heeft voor hem. Hij en Viv hebben de grootste moeite om de draad weer op te pikken. Viv neemt een moedige beslissing. Ze gaat verhuizen naar Hasselt in Limburg om daar met een propere lei te beginnen. Ze kan er aan de slag als inwonende nanny bij 2 dokters en 3 kinderen. Ook voor Leen, Faroud en Arthur begint een nieuw hoofdstuk in hun leven. Het drietal verhuist naar Afrika.

Het geheim van Veronique (deel 4)

Tegen Amelie vertelt Peter dat Veronique en Herwig de laatste wens van Guido hebben waargemaakt, waarbij Herwig aan schriftvervalsing deed en documenten ondertekende in naam van Peter. Terwijl de familie er van uitgaat dat Peter en Veronique de waarheid spreken, gelooft Amelie de versie die ze heeft te horen gekregen niet. Ze wilt absoluut uitzoeken wat er 18 jaar geleden is gebeurd.

Simon naar de psychiatrie

Stefanie krijgt nieuws over Simon en haar ontvoeringszaak: Simon wordt geïnterneerd, omdat hij ontoerekeningsvatbaar werd verklaard. Hij belandt dus in de psychiatrie in plaats van in de gevangenis. Het nieuws over Simon komt hard aan bij Stefanie. Ze wilt er met Benny over praten, maar moet wijken voor Robyn. Benny vindt dat zijn dochter hem niet moet verwijten het geluk in de liefde gevonden te hebben.

DNA-test (deel 4)

De politie komt Veronique melden dat een camion tegen haar wagen is gereden. Tussen Mathias en Veronique zit opnieuw een flink haar in de boter wanneer hij haar thuis treft. De situatie van de afgelopen weken wordt Veronique teveel. Lars houdt haar een spiegel voor. Veronique beslist met Amelie naar de dokter te gaan om DNA af te staan. Amelie krijgt van hem te horen dat ze werkelijk een dochter is van Guido Van den Bossche.

Antwerp Fashion Event

Guido is bezorgd omdat zijn zaak binnenkort voorkomt. Emma probeert hem gerust te stellen na een gesprek met de advocaat. Ondertussen komt ze te weten dat Mieke niet weet wie ze moet meenemen naar het Antwerp Fashion Event. Emma stelt haar schoonzus voor om Guido mee te nemen naar het mode-event, zodat hij even zijn gedachten kan verzetten. In Antwerpen maakt Guido kennis met Griet, een modelscout die denkt dat Guido een model is.

Jelle en Audrey (deel 1)

De onverwachte terugkeer van Bart, Trudy en Jelle uit Amerika roept vragen op. Ze vertellen de familie dat Jelle zich in de problemen heeft gewerkt. Hij is namelijk verliefd op Audrey, een meisje van school. Audreys stiefvader heeft echter losse handjes. Toen Jelle hierachter kwam, is hij hem gaan opzoeken. Sindsdien heeft hij het op Jelle gemunt. Audreys stiefvader heeft zelfs ingebroken bij hen thuis om ervoor te zorgen dat Jelle wordt opgesloten.

Onverwerkt trauma

Amelie wordt verteerd door schuldgevoel over wat er vroeger is gebeurd met haar zusje Charlotte. Ze begint zelfs te hallucineren dat Charlie voor haar staat en knijpt een glas kapot. Lars maakt zich zorgen over Amelie en denkt dat ze professionele hulp nodig heeft. Marie beslist haar te helpen. Ondertussen komt Marie erachter dat Lars met Veronique lag te vrijen terwijl zij haar kindje verloor in het ziekenhuis en slaat hem in het gezicht.

Kindercollectie

Rudi wordt gecontacteerd door Take Care For Kids. Er wordt hem gevraagd om een kindercollectie te ontwerpen voor het goede doel. Over 2 maanden vindt de kindermodeshow plaats, waarbij de opbrengst gaat naar een goed doel voor arme kinderen. Ook Hanne en Veronique zijn te vinden voor het idee en beslissen Rudi te helpen waar het kan. Mieke brengt Rudi op het idee om pleegkinderen te casten voor zijn project voor het goede doel.

Financiële problemen

Evy verneemt dat haar ex-lief Maarten terug in het land is. Ze zoekt hem op in de Jan & Alleman. Ondertussen gaat het financieel niet goed met Localscoop en dit weegt door op de relatie van Evy en Stan. Achter haar rug vraagt Stan Lars of hij en Evy terug bij VDB aan de slag mogen. Wanneer ze dit verneemt, vraagt Evy hem om een tijdje afstand te nemen van haar. Stan laat een reeks kwade voicemailberichten achter voor Evy, die haar hart lucht bij Maarten.

Jelle en Audrey (deel 2)

Bart probeert een overplaatsing te regelen naar België, maar dit lukt hem niet. Zijn werk doet hem het voorstel om een job in Dubai uit te oefenen. Jelle maakt duidelijk dat hij terug naar Amerika wilt om Audrey te helpen. Als het moet zelfs zonder Bart en Trudy. Hij heeft een handtekening van een meerderjarige nodig om een 'alleenreizende minderjarige' te zijn, maar Hanne weigert dit. Bart krijgt telefoon dat zijn zoon is opgepakt door de politie.

Erfenisverdeling

Amelie wordt door Peter en Veronique uitgenodigd voor een etentje. Ze willen hun halfzus een deel van de erfenis aanbieden, namelijk 10 van de 30 procent aandelen die ze in hun bezit hebben. Maar Amelie slaat het aanbod af. Ze is nog steeds niet geïnteresseerd in het geld, maar wilt enkel een familie die haar accepteert. Lars verliest zich in het nachtleven en escapades met vrouwen. Amelie drukt hem met de neus op de feiten.

Benny en Robyn (deel 2)

Jenny maakt Benny duidelijk dat hij een statement moet maken ten op zichte van Robyn. Benny beslist haar uit te nodigen voor een etentje en is zenuwachtig. Mathias helpt hem in de keuken. Op het einde van de avond stelt Benny Robyn de vraag om bij hem te komen wonen. Hij overvalt haar met het voorstel. Stefanie polst wat er aan de hand is, maar Robyn maakt haar duidelijk dat ze zich niet moet moeien.

Andere verhaallijnen

Guido maakt geen goede beurt bij de rechter. Hij krijgt geen gevangenisstraf maar wel een geldboete van 32 000 euro. Guido wilt zijn ouders niet om hulp vragen.

Ondertussen doen Zjef en Rudi een bod van 280 000 euro op hun droomhuis. De eigenaar laat weten dat hij het bod accepteert. Ze vertellen de friends dat ze een koper zoeken om hun deel van het huis over te kopen. Guido en Emma vrezen dat ze het huis gaan moeten verlaten.

Mathias besluit Lars te dagvaarden.

Personages

Hoofdpersonages

Nevenpersonages

Terugkerende gastpersonages

Nieuwe gastpersonages

Meer informatie over gastpersonages uit het 27ste seizoen die geen eigen pagina hebben, vind je hier.

Recasts

Afleveringen

Voor een overzicht van de afleveringen, zie hier.

Families (28)

 • Seizoen 1 - heden: Dierckx, Van den Bossche
 • Seizoen 2 - heden: Thielens, Van de Caveye
 • Seizoen 8 - heden: de Rixart de Waremme
 • Seizoen 10 - 27: Desmet
 • Seizoen 15 - 27: Veugelen
 • Seizoen 16 - heden: Hermans
 • Seizoen 17 - heden: Moelaert
 • Seizoen 18 - heden: Schuurmans
 • Seizoen 22 - heden: Coppens, Pauwels, Verbiest
 • Seizoen 23 - 27: Kir
 • Seizoen 23 - heden: De Mulder
 • Seizoen 24 - heden: Godderis, Lauwers, Verdonck, Vermiert, Versteven
 • Seizoen 25 - heden: Wils
 • Seizoen 26 - 27: Neyskens, Perenboom, Vertongen
 • Seizoen 26 - heden: Devlieger, De Wulf, Scheerlinck
 • Seizoen 27 - heden: Macharis

Huwelijken en scheidingen

Geboortes en sterftes

Ondernemingen, verenigingen en clubs

Trivia

 • Dit seizoen telt het meeste aantal hoofdpersonages van alle seizoenen tot nu toe, met maar liefst 33 hoofdpersonages.
 • In tegenstelling tot afgelopen seizoenen wordt er in dit seizoen een tijdsprong van 2 maanden gemaakt tijdens de 2de aflevering.
 • De 6000ste aflevering van de reeks zal niet op het scherm gevierd worden. Dit werd bevestigd door VTM.
 • Dit is één van de weinige keren dat de makers van 'Familie' verborgen hebben kunnen houden dat er een acteur of actrice, in dit geval Braam Verreth, de serie ging verlaten. Ook bij actrice Katrien De Becker was dit in het verleden al het geval.
 • Ook dit seizoen gaat de vernieuwing van 'Familie' verder. Vanaf maandag 6 november (aflevering 6039) krijgt 'Familie' een volledige facelift. Er wordt een nieuwe generiek en een nieuw logo in gebruik genomen, beeld, belichting en decors krijgen een facelift en er zijn nieuwe stockbeelden. In plaats van huizen die tussen twee scènes in getoond worden, zijn er nu stadsbeelden te zien met een meer hedendaagse aanpak. Met al deze aanpassingen en verbeteringen moet 'Familie' moeiteloos naar het volgende decennium kunnen gaan.
 • Dit seizoen zal de tweede midseizoensfinale ooit van Familie bevatten. De nieuwe midseizoensfinale zal plaatsvinden op vrijdag 5 januari 2018. De eerste midseizoensfinale speelde zich af op 30 december 2016, ter gelegenheid van 25 jaar Familie.
 • In januari 2018 keerden opmerkelijk veel personages - al dan niet naar aanleiding van de midseizoensfinale - na afwezigheid terug in Familie. Zo keerden onder andere Guido, Bart, Maarten, Trudy, Herwig, Jelle, Kobe en Goris (kort) terug.

Lees Meer

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.