FANDOM


Seizoen 27 Seizoen 28 Seizoen 29


Seizoen 28 is de reeks die loopt van 27 augustus 2018 tot juni 2019. Het seizoen telt 220 afleveringen.

Het personage dat in de loop van het seizoen haar opwachting terug maakt is Marie-Rose De Putter.

Verder dit seizoen maken we kennis met Jonas Versteven, Vicky Kenis en Lynn Lagrillière.

Dit seizoen nemen we afscheid van Maarten Van den Bossche, Trudy Tack de Rixart de Waremme en Bart Van den Bossche.

Verhaallijnen

Familie 6209 k 001
Familie 6209 002
Familie 6209 001
Familie 6209 004
Familie 6209 k 003
Familie 6209 k 008
Familie 6209 k 002
S28 afl6209 275
Familie 6209 k 005
Familie 6209 k 004
Familie 6209 k 007
S28 afl6209 132
Familie 6210 002
S28 afl6210 023
S28 afl6210 054
Familie 6212 005
Familie 6213 001
Familie 6212 004
S28 afl6213 007

Veronique op de dool

Veronique wordt wakker naast het bebloede lichaam van Amelie. Ze is totaal van slag en kan zich niets meer herinneren van de avond die ze samen doorbrachten. In volle paniek rent ze de deur uit. Ze slentert doorheen de straten van Mechelen, bebloed en met het wapen nog steeds in haar handen. Wanneer ze bij Peter aankomt, stuurt hij meteen de hulpdiensten naar Amelie.

Nadat Amelie geïntubeerd wordt door de hulpdiensten, wordt Lars op de hoogte gebracht van wat er gebeurd is met haar. Hij snelt zich in paniek naar het ziekenhuis en ziet hoe zijn zus wordt binnengereden. Hij laat Peter weten dat Amelie is neergestoken, waarop Veronique in paniek met het mes wegvlucht. Peter haast haar achterna en ziet haar nog net een steegje binnenvluchten, maar al gauw raakt hij haar terug kwijt.

In het ziekenhuis is Brigitte in alle staten. Ze heeft de Van den Bossches nooit vertrouwd. Het feit dat Lars nu ook een relatie met Veronique zou hebben draagt hier niet positief aan bij. De recherche, die gearriveerd is in het huis van Veronique, onderzoekt de plaats delict. Cédric weet niet waar hij uitkomt en probeert om Veronique te bereiken. Mathias en Marie worden ook op de hoogte gebracht en haasten zich naar Cédric. Uiteindelijk krijgt Lars als eerste een telefoon van Veronique, die nog steeds in shock ronddwaalt. Zij krijgt te horen dat Amelie in de mild is gestoken, maar buiten levensgevaar is. De buurtbewoners hebben de politie verwittigd en Veronique wordt omcirkeld door politiewagens, geboeid en hardhandig afgevoerd.

Emma in de problemen

Emma duikt in paniek het water in, op zoek naar Milou. Nadat ze hopeloos terug het water uit klimt, ziet ze plots Milou voor haar neus verschijnen. Ze is slechts even gaan plassen in de bosjes. Emma is opgelucht en brengt de meisjes terug naar het café van Jan. Guido is blij haar terug te zien en brengt Lucas op de hoogte. Die is daarentegen alles behalve blij en belt de politie. Hij dient klacht in voor kidnapping, waarop Emma wordt meegenomen naar het politiekantoor.

Jan deelt met Guido iets wat hem opviel. Lucas nam onmiddellijk Milou in de armen, maar Mila niet. Guido laat Lucas naar hem komen en probeert hem te overtuigen van de goede bedoelingen van Emma en dat de ruil misschien toch geen goed idee is. Uiteindelijk gaat Lucas gedeeltelijk akkoord. Emma komt terug thuis en hij deelt aan haar en Guido mee dat hij de klacht intrekt. Hij wil co-ouderschap; een week de meisjes bij hem en een week de meisjes bij Emma en Guido.

Het verhoor

Amelie ontwaakt langzaam. Peter, Lars en Brigitte ondervragen haar, terwijl Veronique wordt ondervraagd door de politie. Het geheugenverlies van beide dames start vanaf het moment dat ze thuiskwamen, al kan Amelie zich nog herinneren dat Veronique haar verwijten begon te maken. Voor Brigitte is dit een bevestiging van wie de echte dader is. Ze raast naar de politie om ook een verklaring af te leggen. Daar verdenken ze Veronique ervan haar geheugenverlies te faken, om te profiteren van dat van Amelie. Daarbij heeft een buur hen nog zwaar horen ruzie maken. Maar er is ook merkwaardig nieuws; er zijn illegale slaapmiddelen in het bloed van Amelie gevonden.

Veronique wordt gearresteerd op verdenking van poging tot moord op Amelie. Lars kan haar nog net zien voor ze wordt overgebracht en mag haar een minuut zien, op voorwaarde dat hij daarna een verklaring aflegt. Veronique heeft het erg zwaar dat ze naar de gevangenis moet. Brigitte jaagt Peter weg bij het bed van Amelie. Ze wil dat de familie Van den Bossche hen met rust laat.

Relatiebreuk

Stan heeft het schot van Evy overleefd en zit in de gevangenis. v en Evy komen thuis, maar hebben hevige ruzie. Evy verwijt hem aanleiding te hebben gegeven voor de schietpartij. Mocht hij Stan niet hebben neergeslagen, dan zou hij zichzelf hebben aangegeven volgens haar. De ruzie loopt verder op en Maarten vertrekt. Hij zal alleen naar India gaan. Evy houdt hem echter niet tegen.

Twee maanden later

Veronique en Amelie hebben last van dromen over de bewuste nacht. Lars gaat geregeld op bezoek bij Veronique, wiens moed haar stilaan in de schoenen zakt. Lars verdenkt Marie als dader en gaat met de inspecteur praten. Marie maakt van de afwezigheid van Veronique gebruik om Mathias en Cédric rond haar vinger te draaien. Beiden twijfelen aan Veroniques onschuld. Eva en Manon hebben een dochter gekregen: Finn. Rudi en Zjef zijn dol op haar. Hannes korset is uit en ze loopt nu op krukken. Enkele vingers aan haar linkerhand zijn nog gevoelloos. Stefanie heeft niets meer gehoord van Ayo en vreest dat hij in Nigeria is opgepakt. Het co-ouderschap van Mila en Milou verloopt vlekkeloos en Lucas, Guido en Emma komen goed met elkaar overeen.

Andere verhaallijnen

Trudy ontdekt fitnesspillen in Jelles sportzak. Hij vertrekt op voetbalstage. Stefanie vreest dat ze het werk bij de brandweer onderschat heeft. Jenny's zoon Jonas komt vrij uit de gevangenis, maar hij wilt Robyn nooit meer zien. Op café maakt hij kennis met Benny en de twee kunnen het goed met elkaar vinden. Hanne gaat terug werken, maar wordt al snel geconfronteerd met haar beperkingen en moet haar korset terug aandoen. Ze krijgt opnieuw gevoelens voor Quinten, maar wilt hem niet opnieuw kwetsen. Niko krijgt bezoek van zijn jeugdvriend Michiel om hem te waarschuwen dat Andy Vereecken opnieuw als wijkagent aan de slag is. Hij slaat kinderen en is een pedofiel. Michiel ontvoert hem en vraagt Niko's hulp. Die weigert mee te werken, maar moet toch toegeven wanneer Vereecken hen allebei herkend heeft. Niko vertelt Mieke over wat er vroeger gebeurd is, maar zij blijft argwanend. Marie heeft een geldig alibi en op aanraden van Veronique besluit Lars haar te vriend te houden. Amelie gaat de confrontatie met Veronique aan en gelooft in haar onschuld. Ondertussen krijgt Veronique een celgenote: Vicky. Die maakt haar met geweld duidelijk dat het ieder voor zich is in de gevangenis.

S28 afl6214 026
Familie 6218 004
Familie 6214 001
Familie 6214 003
Familie 6213 001
S28 afl6214 042
Familie 6215 002
Familie 6219 006
Familie 6221 001
Familie 6224 003
Familie 6223 003
Familie 6226 001
Familie 6221 005
Familie 6222 001
Familie 6223 004
Familie 6226 002
Familie 6222 003
Familie 6229 004
Familie 6233 001
Familie 6228 extra3
Familie 6231 005
Familie 6221 002
Familie 6228 extra8
Familie 6232 001
Familie 6233 005
Familie 6231 003
Familie 6231 004
Familie 6218 003
S28 afl6218 013
Familie 6231 002
Familie 6233 002

Veronique geterroriseerd (deel 1)

Vicky stelt Veronique voor de keuze: stikken of zwijgen. Veronique beslist om te zwichten voor haar celgenote en laat zich door Vicky terroriseren. Peter merkt dat Veronique niet in haar gewone doen is na een bezoekje aan zijn zus en praat erover met Lars. Ook Lars merkt dat Veronique het moeilijk heeft en denkt dat Vicky er iets mee te maken heeft. Hij overweegt om de gevangenis hierover in te lichten, maar Amelie is bang dat Veronique dit niet wil.

De verloren zoon

Jenny probeert Jonas en Robyn terug in contact te brengen door stiekem met hen allebei op hetzelfde moment af te spreken in de Foodbar, maar wanneer de twee elkaar zien, gaan ze allebei lopen. Jenny hoopt vurig op een verzoening, maar vreest het ergste. Ondertussen gaat Jonas met Benny een weddenschap aan. Hij wedt dat hij Amelie binnen de week kan kussen. Benny amuseert zich goed met Jonas, maar weet echter nog niet dat hij de broer is van Robyn en ook Jonas weet niet van Benny's relatie met Robyn.

Hanne en Quinten (deel 1)

Hanne praat met Quinten over haar gevoelens voor hem, maar die maakt haar duidelijk dat hij haar niet meer terug wilt. Nadat Hanne hem in het verleden gedumpt had, is hij beginnen drinken en vreest dat dit opnieuw zal gebeuren. Hanne is er kapot van en ze probeert zonder kruk de trap op te gaan, maar ze komt ten val. Wanneer Quinten dit te horen krijgt, voelt hij zich schuldig.

Michiel's wraakactie

Niko probeert te onderhandelen met Vereecken om hem te doen bekennen, maar door een tussenkomst van Michiel loopt het helemaal fout. Hij wilt het op zijn eigen manier oplossen en is zelfs bereidt om Vereecken te laten uitdrogen tot hij zijn daden bekent. Ondertussen ziet Mieke op de televisie een opsporingsbericht van Vereecken en is bang dat Niko meer weet. Hij ontkent. Wanneer Niko overweegt om Vereecken te bevrijden ontdekken hij en Michiel dat Vereecken ontsnapt is.

Veronique geterroriseerd (deel 2)

Veronique bijt van zich af, maar dat komt haar duur te staan. In de douche wordt ze neergeslagen door Vicky. Veronique kan niet langer zwijgen tegen Lars en die licht de gevangenisdirecteur in. Vicky wordt meegenomen, maar Veronique ontkent dat er iets gebeurd is. Wanneer Vicky haar 's avonds opnieuw wilt aanvallen, komt het tot een gevecht tussen de twee, waarna Vicky in de ziekenboeg belandt en Veronique een tijdje in afzondering moet. Lars voelt zich schuldig.

De bingoavond

Door omstandigheden kan de wekelijkse bingoavond niet doorgaan in het rusthuis en Anna en Albert willen het in het zaaltje van de Jan & Alleman organiseren. Dat is echter al bezet op die dag, maar uiteindelijk kunnen ze toch in de Foodbar terecht. Albert kan ook Alfons overtuigen om mee te doen, maar wanneer die hoort dat er een prijs mee te winnen is, probeert hij ballendraaier Zjef om te kopen. Die trekt zich echter terug op het laatste moment. Anna gaat langs bij Veronique in de gevangenis en maakt haar duidelijk dat de familie haar nog niet opgeeft.

Niko's trauma

Mieke achtervolgt Niko en komt er zo achter dat hij en Michiel Vereecken ontvoerd hebben. Ze belt de politie, waarna het drietal opgepakt wordt. Mieke voelt zich schuldig, maar Niko wordt echter al snel weer vrijgelaten. Hij gedraagt zich anders dan normaal, maar wilt niets zeggen tegen Mieke. Uiteindelijk biecht hij haar op dat ook hij vroeger bijna misbruikt is door Vereecken. Na een zatte avond en waanbeelden, raadt Mieke hem aan om naar een psycholoog te gaan. Na een tijdje stemt hij in en voelt hij zich al veel beter.

De vete tussen Jonas en Robyn

Benny neemt Jonas mee naar huis en zo ontdekt het drietal van elkaar wie ze zijn. Jonas wilt Benny niet meer zien, die het Robyn op zijn beurt kwalijk neemt dat ze dingen voor hem verzwegen heeft. Ze leggen hun ruzie al snel weer bij en Benny gaat ook met Jonas praten, maar die blijft hem ontlopen. Uiteindelijk leggen ook zij hun conflict bij, waarna Benny hem en Robyn opnieuw dichter bij elkaar probeert te brengen. Een etentje bij hen thuis lijkt voor een verzoening te zorgen.

Veronique onder druk

Na de aanval op Vicky begint Veronique aan haar eigen onschuld te twijfelen. Op aanraden van Lars ondergaat ze een leugendetectortest, maar door haar twijfels zijn de resultaten niet goed en dit kan tegen haar gebruikt worden in de rechtbank. Brigitte bezoekt Veronique in de gevangenis en eist haar om Lars met rust te laten. Dit doet ze ook en Lars is er kapot van. Wanneer hij te weten komt dat zijn moeder hierachter zit, komt het tot een fikse ruzie en wilt hij haar niet meer zien. Ook Marie was op de hoogte van Brigittes plan en houdt haar op de hoogte.

Stefanie bij de brandweer

Stefanie kijkt uit naar haar eerste dag bij de brandweer. Haar mannelijke collega's lachen echter met haar en ze krijgt alleen maar simpele en saaie taken. Ze besluit meer van zich af te bijten en confronteert commandant Joris Leffun, maar die houdt voet bij stuk. Robyn raadt haar aan om geduldig af te wachten. Uiteindelijk biecht Joris haar op dat in het verleden één van zijn stagiaires om het leven is gekomen bij een interventie.

Schoenenontwerp

Omdat Hanne nog altijd moeilijkheden heeft met stappen, brengt Quinten haar op het idee om een eigen schoen te ontwerpen. Dat doet ze en zowel Rudi als Emma brengen haar op het idee om Ward te contacteren. Eerst twijfelt ze, maar uiteindelijk spreekt ze toch met hem af. Hij is laaiend enthousiast over haar ontwerp en zal haar schoen in productie laten gaan. Niet veel later krijgt ze het eerste prototype te zien. Ondertussen zoekt Ward opnieuw toenadering tot Hanne en dat is ook Quinten niet ontgaan. Hoewel Hanne voor Quinten lijkt te kiezen, neemt hij steeds meer afstand van haar.

Alfons verward (deel 1)

Op een dag verlaat Alfons zijn huis zonder de deur achter zich dicht te trekken. Hij laat een tijdje niets van zich horen, waardoor Benny en zijn gezin zich zorgen beginnen te maken. Hij duikt echter al snel weer op, maar maakt meermaals een verwarde indruk en vergeet veel dingen. Hij weigert echter om zich te laten onderzoeken, maar Patrick lokt hem met een smoesje mee naar de dokter. Wanneer hij doorheeft wat er echt aan de hand is, voelt hij zich verraden door zijn familie. Ook een gesprek met Anna en Albert over het rusthuis kan niet baten. Op een dag komt hij zelfs niet opdagen voor een lunch met Stefanie, omdat hij verdwaald was.

Jan en Jenny

Jenny gaat een paar keer op stap met Patrick omdat ze vindt dat ze beiden eenzaam zijn. Na een leuke avond in de Jan & Alleman bedankt ze Patrick en Jan elk met een cake. Robyn confronteert haar hiermee, maar ze ontkent dat er iets meer is dan vriendschap. Wanneer ze ontdekt dat Jan ongezond eet, gaat ze voor hem koken, waarna ze meer met elkaar beginnen afspreken. Toch blijven de twee erbij dat er niets meer is dan vriendschap, wanneer ze geconfronteerd worden door Benny en Jonas.

De verkoop van Dress & Play

Mathias beseft dat hij niets in de modewereld te zoeken heeft en dat het bedrijf te veel imagoschade opgelopen heeft door de gebeurtenissen met Veronique. Hij besluit om zijn aandelen van Dress & Play te verkopen. Marie licht Veronique hierover in in de gevangenis, die razend is. Cédric brengt Lars op het idee om Mathias' aandelen over te kopen. Die wilt echter enkel verkopen aan Fashion als Lars opstapt als CEO. Lars bedenkt een plan en huurt iemand in om de aandelen van Mathias over te kopen. Wanneer Mathias hierachter komt, zint hij op wraak.

Een nieuwe liefde voor Peter

Bij Fashion maakt Peter kennis met Lynn, een model. Hij kan zijn ogen niet van haar af houden en ze stelt hem voor om samen iets te gaan eten. Trudy vindt het leeftijdsverschil te groot, maar Peter wilt dat ze zich niet bemoeit. Peter en Lynn worden al snel verliefd en starten een relatie. Lynn vindt het wel raar dat hij bij zijn ex woont. Ze voelt zich er al snel thuis en Trudy heeft het er moeilijk mee. Peter komt zijn afspraken niet na en ze vindt dat hij zich als een puber gedraagt. Lynn denkt dat Trudy misschien nog gevoelens voor Peter heeft en ze gaat shoppen met Louise. Trudy is er niet meer akkoord dat ze dure kleren koopt voor haar dochter.

Andere verhaallijnen

Wanneer Guido en Emma een week kinderloos zijn wilt ze aan Zjef bewijzen dat ze geen saai koppel zijn. Al snel beseft ze dat er helemaal niets mis is met af en toe eens saai te zijn. Cédric uit opnieuw zijn gevoelens voor Marie. Mathias hoort dit gesprek en geeft hem goede raad. Louise moet een studiekeuze maken en na lang twijfelen kiest ze voor psychologie. Iemand wilt het huis van Rudi en Zjef kopen. Aanvankelijk is Rudi er tegen, omdat de prijs volgens hem niet hoog genoeg is. Uiteindelijk gaat hij toch akkoord en blijven ze nog wat langer bij Niko en Mieke wonen. Emma geeft een feestje om haar vrienden te bedanken voor de hulp met Mila en Milou.

Familie 6228 extra11
Familie 6239 005
Familie 6234 003
Familie 6235 003
Familie 6238 002
Familie 6238 004
Familie 6237 002
Familie 6234 002
Familie 6238 001
Familie 6239 001
Familie 6239 003
Familie 6243 001
Familie 6239 004
Familie 6243 003
Familie 6240 003
Familie 6240 006
Familie 6242 002
Familie 6242 001
Familie 6240 004
Familie 6245 005
Familie 6245 003
Familie 6247 004
Familie 6245 002
Familie 6248 001
S28 afl6246 006
Familie 6251 002
Familie 6248 010
Familie 6255 002
Familie 6248 005
Familie 6252 004
Familie 6252 003
Familie 6253 004
Familie 6248 006
Familie 6253 k extra na 02
Familie 6252 001
Familie 6253 k na 005
Familie 6253 k na 007
Familie 6257 002
S28 afl6257 049
S28 afl6254 001
Familie 6253 k na 010
S28 afl6256 046
Familie 6257 004
S28 afl6256 047
S28 afl6254 046
S28 afl6258 023
Familie 6259 003
Familie 6238 003
Familie 6250 005

De verzoening van Vicky en Veronique

Vicky keert terug uit de ziekenboeg, maar verblijft niet langer in dezelfde cel als Veronique. Ze maakt Veronique meteen duidelijk dat het nog niet voorbij is. Die vangt een telefoongesprek op tussen Vicky en haar dochter en dat brengt haar op een idee. Ze zorgt ervoor dat Vicky's dochter mag solliciteren voor de job van hoofdboekhouder bij VDB Fashion. Ze heeft echter te weinig ervaring en zal in Spanje gaan werken. Veronique troost Vicky en luistert naar haar verhaal. De twee kunnen het steeds beter met elkaar vinden en praten met elkaar over hun leven buiten de gevangenis. Veronique vertelt waarom zij in de gevangenis zit en ook Vicky biecht haar reden op. Haar tweede man misbruikte haar dochter jarenlang zonder dat ze zelf iets doorhad. Als wraak omdat ze nooit iets gemerkt had, vermoordde ze hem.

Lars beschuldigd van aanranding

Mathias stuurt een escorte, Nora Dubois, op Lars af om hem te verleiden. Wanneer dit plan mislukt, gaat hij samen met Marie nog een stapje verder. Evy krijgt onverwacht bezoek van Nora, die beweert dat Lars haar aangerand heeft. Ze raadt haar aan om naar de politie te gaan, maar Nora wilt niet dat Lars nog meer slachtoffers maakt. Evy gelooft haar en schrijft er een artikel over op Localscoop. De grote kranten pikken het verhaal al snel op, waardoor Lars in een lastig parket komt te zitten. Amelie komt erachter dat Nora een escorte is. Ook Evy ontdekt dit en confronteert haar hiermee. Ze verontschuldigt zich bij Lars, maar die wilt niets meer met haar te maken hebben. Lars geeft Nora ondertussen veel geld, in ruil voor de naam van haar opdrachtgever. Ze biecht op dat het Mathias was en Lars brengt hem een bezoekje. Evy zit erg in met de situatie en na een rechtzetting op de site, besluit ze met Localscoop te stoppen.

Alfons verward (deel 2)

Benny en zijn gezin maken zich zorgen om Alfons, die steeds meer vergeet. Ook Alfons zelf heeft door dat er iets mis is en is bang dat hij snel achteruit zal gaan. Stefanie zorgt ervoor dat hij zich laat onderzoeken en niet veel later moet hij onder de scan in het ziekenhuis, omdat het mogelijk is dat hij een hersentumor heeft. Dit blijkt gelukkig niet waar te zijn, maar dat betekent wel dat hij waarschijnlijk alzheimer heeft. Hij weigert zich echter verder te laten onderzoeken. Ondertussen gaat Benny met hem langs in het rusthuis van Anna en Albert, maar Alfons vindt het maar niks.

De vete tussen Trudy en Lynn (deel 1)

Lynn brengt Louise op het idee om op kot te gaan en ook Peter zoekt mee. Trudy vindt dat Peter zich door Lynn laat manipuleren. Ze wilt Peter echter niet verliezen en daarom nodigt ze hem en Lynn uit voor een etentje bij haar thuis. Wanneer Peter de twee even alleen laat, laat Lynn zich echter van een heel andere kant zien en boort ze Trudy de grond in. Trudy duwt Lynn, die op de grond belandt. Peter heeft er genoeg van en gaat op hotel. Lynn denkt dat Trudy nog altijd verliefd is op Peter en raadt hem aan om bij haar beg te blijven. Ondertussen wordt Trudy niet geloofd door Peter en Louise, die zich helemaal laten inpalmen door Lynn.

Jonas ontslagen

Enkele medewerkers van het slachthuis mishandelen de dieren en Jonas licht op aanraden van Benny de directeur in. Wanneer de andere medewerkers erachter komen dat Jonas gaan klikken is, pakken ze hem hard aan. Het komt tot een gevecht, waarna Jonas ontslagen wordt. Hij verzwijgt dit voor de justitieassistente, maar die komt er al snel achter. Wanneer hij ook nog eens tegen haar liegt, is de maat voor haar helemaal vol en geeft ze hem nog een laatste kans. Hij moet tegen het einde van de week werk zien te vinden, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht voor een ex-gevangene. Na een tijdje wordt hij aangenomen in een houtzagerij, maar die trekken zich toch terug. Op het laatste nippertje kan hij bij Niko in de brouwerij aan de slag.

De manipulatie van Marie (deel 1)

Mathias vindt dat Lars genoeg geboet heeft voor zijn daden, maar Marie denkt hier anders over. Ze verspreidt bij VDB Fashion de roddel dat Lars Nora geld zou betaald hebben om haar aanklacht in te trekken. Niet veel later ontdekken Lars en Amelie in de lift een poster, waarom staat dat hij moet bekennen, niet betalen. Benny denkt dat Jenny er voor iets tussenzit en licht Lars in. Hij pakt Jenny hard aan, maar die zegt dat Marie het haar verteld heeft. Lars confronteert haar hiermee, maar zij beweert dat het om een misverstand gaat. Ondertussen gaat ze samen met Cédric eten, terwijl die eigenlijk naar zijn moeder in de gevangenis zou gaan. Veronique is er kapot van en beleeft een moeilijk moment.

Ward of Quinten

Hanne wilt haar schoen graag bij Fashion in productie laten gaan en na tussenkomst van Quinten, stelt Lars haar een pitch voor. Ze weet echter niet wie ze moet vragen om haar te helpen: Ward of Quinten. Ze kiest uiteindelijk voor Ward. Hoewel de pitch heel overtuigend was, slaat Lars het idee voorlopig af, omdat er niet genoeg geld is. Hanne is er kapot van en Ward beurt haar op. Het komt tot een kus, die ook Quinten te zien krijgt. Hanne maakt hem echter duidelijk dat ze nog altijd gevoelens heeft voor Quinten, maar Ward wilt haar niet zomaar opgeven.

De vete tussen Trudy en Lynn (deel 2)

Lynn gaat met Louise naar enkele koten kijken, tot grote ergernis van Trudy. Er is echter niets meer vrij, aanzien het al oktober is. Lynn stelt haar een appartement voor, dat veel meer kost dan een kot. Louise is in de wolken en Lynn kan ook Peter overtuigen, enkel Trudy doet moeilijk. Ze zoekt Lynn op en maakt haar duidelijk dat ze zich niet moet moeien met haar gezin. Lynn laat opnieuw haar ware aard zien, maar deze keer heeft Trudy alles opgenomen. Ze laat het aan Peter en Louise horen, maar die zien het probleem niet en vinden dat ze te ver is gegaan. Na een ruzie met Louise, heeft ze er genoeg van. Ze belt naar Bart en besluit om een maand naar Dubai te gaan.

Veronique bij de psychiater

Veronique moet onderzocht worden door een gerechtspsychiater en een persoonlijkheidstest ondergaan. Carl Dekens onderzoekt haar en Veronique is erg gestresseerd. Ze praat over haar jeugd en de slechte relatie met haar vader. Ze vertelt ook dat ze met haar moeder altijd een goede band had, hoewel die haar nog niet is komen bezoeken in de gevangenis. Peter belt haar op, maar Marie-Rose is niet van plan om terug naar België te komen. Ook de relatie met Cédric wordt besproken en Carl legt de link tussen de moord op June en Veroniques zaak. In zijn rapport omschrijft hij Veronique als een koelbloedige moordenares, die een gevaar vormt voor de samenleving.

Vooroordelen

Jonas mag aan de slag in de brouwerij van Niko. Niko is, in tegenstelling tot Mieke, helemaal gerust in Jonas' eerste werkdag. Niko ontvangt een envelop met 500 euro cash geld, maar wanneer die plots verdwijnt, verdenkt Mieke meteen Jonas. Niko gelooft dit niet, maar toch confronteren ze hem. Hij ontkent er iets mee te maken hebben en Robyn overweegt om hen het bedrag terug te betalen. Niko en Mieke bellen de politie en beschuldigen Jonas, tot Zjef erachter komt dat de envelop gewoon mee bij het oud papier is beland. Niko, Mieke en Jonas lossen hun conflict op en Jonas mag er blijven werken.

De manipulatie van Marie (deel 2)

Lars wordt door een bedrijf opgebeld om naar zijn ervaring met Mathias als werknemer te polsen. Marie raadt Lars aan om niet te mild te zijn en hoewel hij een goede aanbeveling geeft, wordt Mathias toch niet aangenomen. Marie vertelt Mathias over de aanbeveling van Lars, die hem hiermee confronteert. Hierdoor weet Lars dat Marie een vuil spel speelt en hij ontslaat haar onmiddellijk. Mieke voelt zich gepasseerd door Lars, omdat hij zonder overleg met haar besloten heeft om Marie te ontslaan. Hij maakt het echter al snel goed met een etentje.

Hanne en Quinten (deel 2)

Nu Trudy voor een maand naar Dubai gaat, zoekt ze opvang voor Jelle. Hij wilt bij Hanne gaan logeren en die gaat akkoord. Ondertussen duwt Quinten haar nog meer van zich weg, zelfs wanneer ze erachter komt dat hij ervoor gezorgd heeft dat ze kon gaan pitchen bij Lars. Ward vraagt haar mee uit eten, maar hun etentje wordt verstoord door Quinten, die zijn liefde betuigt voor Hanne. Ze kiest dan ook voor hem. Hierdoor kan Jelle niet bij haar komen logeren. Hij is teleurgesteld, maar ze brengt samen met Quinten veel tijd met hem door om het goed te maken. Wanneer Quinten en Jelle samen gaan sporten, wordt duidelijk dat Jelle nog steeds pillen pakt.

Appartement verzegeld

Trudy vertrekt naar Dubai en neemt afscheid van Jelle en Louise, die haar allebei gaan missen. Peter komt tijdelijk in Trudy's huis wonen om voor de kinderen te zorgen, tot ergernis van Lynn. Niet veel later stinkt haar hele appartement en aangezien ze niet vinden vanwaar het komt, trekt ze tijdelijk in bij Peter. Ze bemoeit zich echter met alles en eist Peter volledig voor zich op. Ook Amelie kan ze niet verdragen. Louise begint zich stilaan te ergeren aan Lynn, tot ze op haar gsm leest dat de stank weg is uit haar appartement. Lynn liegt echter dat ze nog altijd niet gevonden hebben wat er mis is.

Evy's boek

Nu Evy gestopt is met Localscoop weet ze niet wat ze moet aanvangen met haar leven. Ze gaat naar enkele interimkantoren, maar vindt niets naar haar zin. Uiteindelijk beslist ze om een boek te schrijven over de moordpoging op Amelie. Ze bezoekt Veronique in de gevangenis, maar die weigert mee te werken aan het boek. Evy gooit het dan maar over een andere boeg en zal aan de hand van getuigenissen proberen uitzoeken wie de dader is. Ze vraagt Peters medewerking, maar die weigert omwille van Veronique. Amelie wilt wel graag meewerken en kan ook Lars overtuigen. Evy stort zich helemaal op haar project.

Overval

Jonas wordt in de Jan & Alleman opgepakt door de politie. Hij wordt ervan verdacht een overval gepleegd te hebben op een krantenwinkel in de buurt. Hij geeft Robyn als vals alibi op, die na lang twijfelen besluit om mee te werken, om Jenny een plezier te doen. Jonas biecht aan Benny op dat een vriend van hem Mick de overval gepleegd heeft en hij vlak daarvoor bij hem was. Hij weigert echter om hem te verraden bij de politie. Benny, Robyn en Jenny zetten hem onder druk om het toch te doen en dreigen ermee anders zelf naar de politie te gaan. Jonas kan niet anders dan Mick aan te geven.

Cédric en Marie

Wanneer Marie haar bureau na de werkuren gaat leegmaken op Fashion, wordt ze nogmaals vernederd door Lars. Zij zweert het hier niet bij te laten. Cédric komt haar troosten en tijdens een zwak moment in de lift, kust ze hem. Ze maakt hem echter al snel duidelijk dat het een vergissing was en ook Mathias en Louise vinden het beter zo. Cédric begrijpt het echter niet en blijft toenadering zoeken tot Marie. Wanneer ze door Lars genegeerd wordt, gaat ze hem opzoeken en doet ze haar verhaal. Ze besluiten de strijdbijl te begraven, maar wanneer Marie Lars probeert te kussen, trekt hij meteen weg. Marie beseft dat ze stom is geweest en wanneer Cédric plots voor haar deur staat, duiken ze samen in bed.

Defecte koelkast

De koelkast in de Foodbar maakt een raar geluid en Zjef en Emma zitten met de handen in het haar. Zjef roept de hulp in van Benny om de koelkast te repareren, maar die is hier niet genoeg gespecialiseerd in en weet ook niet wat er mis is. Zjef krijgt van Lars de toestemming om een gespecialiseerde firma te bellen, maar nog voor die kan komen, brengt het defect rampzalige gevolgen met zich mee. Emma vergat 's morgens haar gsm en sleutels thuis en door een misverstand wordt ze door Zjef per ongeluk opgesloten in de Foodbar. Ondertussen schiet de koelkast in brand en verspreidt het vuur zich al snel over de hele Foodbar. Emma probeert het vuur te blussen, maar bezwijkt al snel onder de rook.

Relatieproblemen

Mieke vindt dat Niko zich te veel afsluit sinds hij naar de psychiater gaat. Ze mist de tijd dat ze nog alles tegen elkaar zeiden. Niko maakt zich zorgen wanneer Mieke altijd laat wegblijft en uitvluchten verzint. Wanneer hij in haar gsm leest dat ze heeft afgesproken met een zekere Egbert is het hek helemaal van de dam. Niko denkt dat Mieke hem bedriegt en achtervolgt haar. Hij ziet haar buitenkomen met een man, maar Mieke vertelt hem dat Egbert haar therapeut is. Ze voelde zich de laatste tijd onzeker, omdat ze dacht dat Niko haar niet meer graag zag. Het koppel legt hun ruzie bij.

Brand in de Foodbar

De brandweer wordt opgeroepen voor de brand in de Foodbar. Stefanie vermoedt dat Emma nog binnenzit en loopt tegen het protocol in naar binnen. Ze vindt Emma en redt haar uit het brandende gebouw. Joris wil het voor één keer door de vingers zien. In het ziekenhuis komt het tot een aanvaring tussen Zjef en Guido. Zjef voelt zich schuldig. Emma heeft enkel te veel rook ingeademd en mag het ziekenhuis snel verlaten. Ze neemt Zjef niks kwalijk en Guido excuseert zich. Lars beslist om een nieuwe Foodbar te openen, aangezien de renovatie van het oude gebouw te duur is. Hij heeft een verdieping in hetzelfde gebouw als Fashion gekocht en laat het meteen inrichten, om zo snel mogelijk terug open te gaan.

Louise jaloers

Peter verneemt van Louise dat Lynn gelogen heeft en confronteert haar. Ze draait Peter echter weer rond haar vinger en zorgt er zelfs voor dat ze bij hem kan blijven wonen. Lynn pakt Louise hard aan en laat haar haar ware aard zien. Louise voelt zich achteruitgestoken door Peter en probeert hem tot rede te brengen, zonder succes. Ze vindt dat hij maar eens goed moet nadenken over de opofferingen die hij wilt maken voor zijn relatie en contacteert Trudy. Die maakt Peter duidelijk dat Lynn niet in haar huis moet blijven wonen. Lynn gaat op zoek naar dure huizen.

Biologische kleindochter

Rudi en Zjef krijgen bezoek van Rudi's ouders. Wanneer ze een geboortekaartje van Rudi's biologische dochter Finn zien liggen, wordt al snel duidelijk dat Rudi hen nog niets verteld heeft. Zjef vindt dat ze het recht hebben om dit te weten, maar Rudi is bang voor de reactie van zijn vader. Wanneer hij het hen vertelt, is Fons vooral teleurgesteld dat Rudi hem zo verkeerd inschat. Zjef zorgt er echter voor dat het terug goedkomt tussen Rudi en zijn ouders. Fons en Francine dromen ervan om hun kleindochter eens in het echt te zien, maar Rudi maakt hen duidelijk dat dit niet kan.

Verboden relatie

Cédric en Marie hebben samen de nacht doorgebracht. Ze worden een koppel, maar besluiten om het rustig aan te doen en hun relatie voorlopig geheim te houden. Marie vertelt echter aan Mathias wat er is gebeurd en die vraagt haar om uit Cédric buurt te blijven. Louise betrapt de twee thuis en lucht haar hart bij Hanne. Zo komt Lars het te weten en die confronteert Cédric. Volgens hem is het echter echte liefde en ook Marie laat zich niet doen. Lars licht Veronique in en die is razend. Marie vergezelt Cédric naar de gevangenis, waar het tot een harde confrontatie komt met Veronique. 's Nachts draait ze helemaal door en probeert ze een ingebeelde Marie te vermoorden in haar cel.

Andere verhaallijnen

Jan gaat er niet mee akkoord dat Jonas hem voor heel even vervangt achter de toog in de Jan & Alleman. Jenny is kwaad omdat Jan haar zoon niet vertrouwt en maakt een einde aan hun vriendschap. Door tussenkomst van Robyn komt het echter toch weer goed, nadat Jan zijn excuses heeft aangeboden. Nadat hij opnieuw de pot op het vuur vergeten is, beslist Alfons om overdag naar het rusthuis van Anna en Albert te gaan. Die doen hem er al snel thuisvoelen. Quinten en Hanne gaan een weekend naar een glamping.

Familie 6258 002
Familie 6261 002
Familie 6260 003
S28 afl6263 073
S28 afl6259 052
S28 afl6260 028
S28 afl6259 023
Familie 6260 001
S28 afl6261 041
Familie 6263 003
Familie 6261 003
Familie 6262 002
S28 afl6263 027
S28 afl6262 028
Familie 6262 005
Familie 6264 na 003
S28 afl6266 008
S28 afl6266 028
Familie 6267 002
S28 afl6267 030
Familie 6266 002
S28 afl6267 055
763 (2)
S28 afl6268 041
Familie 6265 002
Familie 6266 001
S28 afl6268 059
Aflevering 6267-00001

Huishoudregels

Jenny is het beu om de meid van Jonas te zijn en wil dat hij meehelpt in het huishouden. Jonas heeft hier echter geen oren naar en vindt het vanzelfsprekend dat Jenny voor hem zorgt, net zoals vroeger. Jonas gaat klagen bij Benny en Robyn en die laatste brengt hem op het idee om eens voor Jenny te koken. Jenny gaat op haar beurt klagen bij Jan en net op het moment dat Jonas voor haar gekookt heeft, blijft ze bij Jan eten. Jonas wil alleen gaan wonen, maar heeft niet genoeg geld en krijgt ook nog geen opslag van Niko. Hij heeft het idee op bij Patrick, Benny en Robyn te gaan wonen, maar Robyn houdt de boot af.

Evy's onderzoek (deel 1)

Na een vreselijke droom, waarin ze door haar entourage schuldig wordt verklaard, beslist Veronique om toch mee te werken aan Evy's boek. Ze schrijft haar dromen nu op in een boekje en deelt dat ook met Evy, die niet gelooft dat Veronique schuldig is. Aangezien voor de politie het onderzoek al is afgerond, start Evy met haar eigen onderzoek. Hanne maakt op basis van de beschrijving van Amelie een robotfoto van de man die haar en Veronique in de bar heeft lastiggevallen. Daarmee gaat Evy naar de beruchte bar, maar de barman houdt de boot af. Later blijkt dat de barman in contact staat met de man van de robotfoto en die hem zelfs zwijggeld betaalt.

Milou allergisch

Mila en Milou zijn jarig en dat wordt samen met Lucas gevierd bij Guido en Emma thuis. De meisjes mogen cupcakes eten voor hun verjaardag. 's Nachts krijgt Milou last van koortsaanvallen en rode plekken. Guido en Emma brengen haar meteen naar spoed en ook Lucas haast zich naar daar. Na onderzoek blijkt het een allergie te zijn. In de cupcakes zaten peren en dus hebben ze al een vermoeden, maar om zeker te zijn, wordt het nog eens getest. Deze testen zijn gevaarlijk en Emma zoekt troost bij Lucas. Dat kan Guido maar moeilijk verkroppen. Uiteindelijk blijkt dat Milou inderdaad een allergie voor peren heeft.

De nieuwe Foodbar

De nieuwe Foodbar op de benedenverdieping van het gebouw van VDB Fashion is klaar en wordt ingericht door Zjef en Emma. Zjef heeft stress wanneer hij van Mieke te horen krijgt dat Lars dinsdag de Foodbar al officieel wil openen, terwijl ze eigenlijk pas woensdag open zou gaan. De openingsreceptie is een groot succes en ook het brandweercorps is uitgenodigd. Zjef is onder de indruk van één van de brandweermannen en dat heeft ook Rudi door. Hij doet eerst alsof hij kwaad is, maar al snel verrast hij Zjef met een brandweerpak aan.

Duur huis

Lynn heeft een duur huis op het oog en laat dit aan Peter zien. Ze kan hem overtuigen om samen naar het huis te gaan kijken. Ze zijn beiden enthousiast, maar Peter wil ook de mening van Louise. Wanneer ze hoort dat Lynn het idee heeft om haar in een apart deel in de tuin te laten wonen, is ze razend. Ze vindt dat haar vader het huis enkel wil kopen omdat Lynn het mooi vindt en laat duidelijk merken dat zij hier niet mee opgezet is. Lynn doet een laatste poging om Peter te overtuigen en probeert hem ondertussen ook af te zonderen van zijn omgeving. Peter vindt het huis te duur, maar kan uiteindelijk toch een deel van prijs afkrijgen en koopt het. Lynn is in de wolken wanneer ze dit hoort.

Marie draait door

Na een verschrikkelijke nacht raadt Peter Veronique aan om opnieuw contact op te nemen met Lars. Ze twijfelt, maar volgt uiteindelijk toch zijn raad op en het komt tot een liefdevol weerzien. Lars belooft Veronique er alles aan te doen om Cédric en Marie uit elkaar te krijgen. Wanneer Lars Cédric tot rede probeert te brengen, botst hij echter op een muur. Hij dreigt ermee om met Maries geheim naar de politie te stappen, maar Marie maakt hem duidelijk dat hij de bewijzen zelf vernietigd heeft en dus ook medeplichtig is. Lars deelt zijn geheim met Amelie, die hem aanraadt het aan Cédric en Veronique te vertellen. Wanneer hij bij Marie binnenstormt en Cédric probeert te bellen, gooit zij echter alles in het rond en doet ze alsof Lars haar aangevallen heeft. Ze snijdt zichzelf zelfs met een stuk glas.

Mick op vrije voeten (deel 1)

Mick, Jonas' kennis uit de gevangenis, wordt alweer vrijgelaten en brengt Jonas een bezoekje in de Jan & Alleman. Hij is kwaad dat hij hem verklikt heeft bij de politie en deelt hem rake klappen uit. Later gaat hij naar de Foodbar, waar hij doet alsof hij zijn portefeuille thuis vergeten is en zegt dat hij het later wel zal komen betalen. Zjef maakt hem duidelijk dat dit niet kan, maar hij kan hem niet tegenhouden. De volgende dag verschijnt hij er opnieuw, maar doet hij alsof hij van niets weet. Emma zorgt ervoor dat Mick toch betaalt. Wanneer Zjef 's avonds alleen in de Foodbar is, zoekt Mick hem op en pakt hij hem hard aan. Zjef kan niet anders dan zijn geld terug te geven. Ondertussen moet hij zwijgen tegen de rest.

De terugkeer van Marie-Rose

Veronique krijgt te horen dat ze vanaf nu beschuldigd wordt van poging tot moord en dat ze voor assisen zal moeten verschijnen. Peter licht zijn moeder in. Niet veel later staat Marie-Rose plots voor zijn deur. Ze is teruggekomen om Veronique te steunen. Het komt tot een blij weerzien met haar kleinkinderen. Ze leert ook Lynn kennen en heeft meteen door dat ze slechte bedoelingen heeft. Wanneer ze Marie ontmoet, is ze tegen hun relatie. Lars kan haar overtuigen om Veronique te gaan bezoeken en dat geeft haar weer hoop. Ze probeert Cédric te overtuigen om bij hem te komen wonen, maar hij denkt dat zijn moeder haar gestuurd heeft. Het komt tot een pijnlijke ontmoeting en met Amelie en ook wanneer Mathias en Marie-Rose elkaar tegen het lijf lopen, verloopt dat allesbehalve hartelijk.

Nieuwe liefde

Door de problemen met Jonas gaat Jenny bij Jan slapen, in de logeerkamer. Ze neemt buiten koken nog enkele andere huishoudelijke taken voor haar rekening en Jan apprecieert haar werk. Wanneer Amelie dit ziet, verspreidt ze een roddel dat de twee een koppel zijn, waarom Jonas en Mieke heftig reageren. Mieke ziet uiteindelijk haar fout in en gaat zich excuseren bij haar vader. Jan en Jenny besluiten om wat minder af te spreken, maar al snel wordt duidelijk dat ze elkaar niet meer kunnen missen. Robyn waarschuwt Jenny voor Jans woelig liefdesverleden. Ze heeft een goed gesprek met hem, waarbij alles wordt uitgeklaard. Wanneer Anna ziet dat Jenny voor Jan zorgt, hoopt ze stiekem dat er meer aan de hand is.

Alfons verliefd

Alfons is er niet bij met zijn hoofd en Stefanie vraagt hem wat er aan de hand is. Hij biecht haar op dat hij verliefd is op Lily uit het dagcentrum. Stefanie besluit haar grootvader te helpen en samen maken ze cake en schrijven ze een gedicht voor haar. Wanneer Benny dit te weten komt, komt er iets schokkends aan het licht. Alfons is verliefd op Liliane Saeys, Benny's moeder, die al jaren dood is. Niet veel later krijgen ze de resultaten van de onderzoeken. Alfons heeft een kleine hartaanval gehad en lijdt daardoor nu aan een speciale vorm van dementie.

Louise aangerand

Lynn palmt Peter steeds meer in, maar wordt op haar plaats gezet door Marie-Rose en Louise. Terwijl Peter en Lynn op een feestje zijn in de brouwerij, gaat Louise op café met een vriendin. Ze wordt echter lastiggevallen door een jongen en wijst hem af. Wanneer ze naar huis wilt gaan, merkt ze dat haar fietsband plat is. Ze belt naar haar vader, maar krijgt Lynn aan de lijn en die maakt haar duidelijk dat ze haar eigen problemen moet oplossen. Ze gaat te voet naar huis, maar wordt klemgereden door de jongen die haar lastigviel en hij randt haar aan. Ze kan zich losrukken en wordt naar huis gebracht. Wanneer Peter hoort wat er gebeurd is, zet hij Lynn aan de deur en maakt hij het uit.

Mick op vrije voeten (deel 2)

Mick blijft Zjef 's avonds lastigvallen in de Foodbar. Wanneer Zjef zich probeert te verweren met een mes, kan Mick hem overmeesteren en worden de rollen omgedraaid. Bij Zjef zijde schrik er goed in en hij doet de volgende dagen alsof hij ziek is. Mick valt hem ook thuis lastig, maar wordt betrapt door Jonas. Hij krijgt argwaan, maar Zjef houdt de lippen stijd op elkaar. Samen met Robyn bedenkt hij een plan om Mick in de val te lokken. Ze gebruiken de camerabeelden en installeren geluidsapparatuur, waarna ze hem op heterdaad betrappen en hij wordt opgepakt. Zjef is hen eeuwig dankbaar en voelt zich een zwakkeling.

Andere verhaallijnen

Mieke trommelt al haar vrienden op om Niko te verrassen voor zijn verjaardag. Het feestje is een groot succes. Marie-Rose gaat langs bij Jan en het komt tot een blij weerzien met de bomma en Albert. Anna vindt dat ze er als familie moeten zijn voor elkaar. Stefanie is geslaagd voor haar brandweerexamen en is nu officieel brandweervrouw.

Personages

Hoofdpersonages

Nevenpersonages

Terugkerende gastpersonages

Nieuwe gastpersonages

Meer informatie over gastpersonages uit het 28ste seizoen die geen eigen pagina hebben, vind je hier.

Recasts

Recycling


Afleveringen

Voor een overzicht van de afleveringen, zie hier.

Huwelijken en scheidingen

Geboortes en sterftes

Trivia

  • Dit seizoen bereikt de vernieuwing van 'Familie' een laatste fase. Na de jaarlijkse vakantie voor de crew en acteurs verhuisde heel 'Familie' naar de AED Studios in Lint, waar Zodiak Belgium vanaf dan voor de productie van de soap instaat. Op het scherm gebeurt dit tijdens de eerste maanden van het 28ste seizoen, maar hier zou niets van te merken mogen zijn. Door de verhuis verdwijnen er enkele decors en worden dezen vervangen door 4 nieuwe decors, waaronder een gevangenis en een nieuwe loft voor Rudi en Zjef. Ook krijgen sommige decors een nieuw likje verf en wordt het ziekenhuisdecor 3 keer groter. Ten slotte is er nu ook een zogenaamde 'swingset', een decor dat kan worden omgebouwd naar iets helemaal anders.
  • Op 17 augustus stonden de eerste tien afleveringen in preview te koop.

Lees Meer