FANDOM


Seizoen 6 Seizoen 7 Seizoen 8

Seizoen 7 is de reeks die loopt van 1 september 1997 tot 30 mei 1998. Het seizoen telt 234 afleveringen.

Tijdens dit seizoen wordt Generiek 2 aangepast, waarin de volgende personages worden opgenomen: Rita Van den Bossche en René D'hollander.

Verder dit seizoen maken we kennis met Ernestine, Marthe Vermeir, Mathieu Vermeir, Hanne Van den Bossche, Daniëlle Vinck, Enrique Van den Bossche, Paddy, Rob Gerrits, Jolien Stijnen, Suzanne en Jo Leemans.

De personages die gedurende dit seizoen verdwijnen zijn Marie-Rose De Putter, Mieke Van den Bossche, Willem Delfosse, Hugo Beckers, Manou Van Steen, Reinhilde, Paddy en Virgil.

Verhaallijnen

SF06 37
R7-1
MiekeMonique Seizoen7
DidierOntsnapt3 Seizoen7
R7-2
R7-4
R7-3
RenéEls Seizoen7
RitaRob2 Seizoen7
RitaRob9 Seizoen7
R7-7
R7-8
WalterBisschop4 Seizoen7
SF07 34

Het huwelijk van Guido en Els (deel 2)

De familie zit in een kring vastgebonden met een bom. Nu de gijzelaars hebben beslist het hele hotel op te blazen, begint de tijd te lopen. Maarten slaagt er echter in om onder de koord door te kruipen en de juiste code van de bom in te tikken. De Van den Bossches beslissen te vluchten naar het dak, waar ze uiteindelijk bevrijd worden. De man waar de hele aanslag om draait, pleegt zelfmoord met een geweer.

Pyromaan

Mieke kan het leven in België niet meer gewoon worden. Ze wilt terug aan ontwikkelingshulp doen en vertrekt naar Brazilië voor Artsen Zonder Grenzen. Didier is zijn ontsnapping uit de gevangenis aan het plannen. Uiteindelijk kan hij samen met een andere celgenoot ontsnappen. Niet veel later steekt Didier het FAIC in brand met de bedoeling om Guido te vermoorden. Guido overleeft de brand, waardoor Didier op zoek gaat naar een nieuw wraakplan.

De ontvoering van Hanne

Bart vraagt Brenda ten huwelijk en stapt met haar in het huwelijksbootje. Niet veel later is Brenda ook zwanger. Ze bevalt van een dochtertje genaamd Hanne. Onmiddelijk na de geboorte wordt Hanne uit het ziekenhuis ontvoerd door een duister persoon. Brenda en Bart halen de media erbij om zo de aandacht van de ontvoerder te trekken. Later blijkt dat het gaat om een mysterieuze vrouw, genaamd Daniëlle, die zelf geen kinderen kan krijgen.

De komst van Enrique

Berichten van mensonwaardige toestanden in een Cubaans weeshuis trekken de aandacht van Henk. Via Unicef komt hij te weten dat er ook kinderen verblijven wiens ouders vroeger in Salomons sekte verbleven. Henk vermoedt dat zijn vroegere vriendin Willeke zwanger was. Tegen de zin van zijn nieuwe vriendin Lenka reist Henk naar Cuba, waar hij Enrique redt. Later blijkt dat Enrique eigenlijk de zoon van Peter is. Guido en Els ontfermen zich over de jongen.

Bisschop Walter

In het bijzijn van de hele familie wordt pastoor Walter benoemd tot bisschop Walter. Na de eucharistieviering is er nog een receptie waar hij zijn eerste cadeau krijgt. Walter krijgt van Anna en de Van den Bossches zijn eigen beker cadeau. Nu hij bisschop is, krijgt Walter een werkvrouw onder zijn hoede: zuster Ernestine. Een van Walters' eerste opdrachten is het doopsel van Hanne.

De breuk tussen René en Manou

Op het oudejaarsfeest van Guido worden 'amateurbeelden' getoond van het Schotse huwelijk van René en Manou. Els schaamt zich diep omdat haar broer in het verleden niet altijd even zuiver op de graat was. Ze vertelt aan de Van den Bossches dat hij Els vroeger door zijn vrienden liet misbruiken. Door het verleden van René komt het tot een breuk tussen hem en Manou. Manou wilt hem niet langer tegen het lijf lopen en geeft haar ontslag bij VDB Electronics.

Rita en Rob

Rita heeft haar leven gebeterd en werkt nu in een rusthuis. Op een avond betrapt ze een dief, genaamd Rob, die het rusthuis probeert binnen te glippen. Rob zit met geldproblemen, omdat hij zijn ex-vrouw moet onderhouden. Wat later krijgt Rob de kans om een mosselbedrijfje in Yerseke over te nemen en vraagt aan zijn nieuwe vriendin Rita om mee in de zaak te stappen. De twee verhuizen met Pierrot naar Nederland.

Trip naar Israël

Nonkel Walter begint aan een trip naar israël voor een bisschoppencongres. Hij ontmoet er een Ierse bisschop genaamd Paddy. Wat een gezellige trip hoorde te zijn, werd een hachelijke vlucht door de woestijn. Hun vliegtuigsbenzine geraakt op en moeten een noodlanding maken. Ook de watervoorraad is beperkt. Walter zakt tijdens een lange wandeling in elkaar en belandt in het ziekenhuis. Uiteindelijk houdt hij er bijna niks aan over.

Helikoptercrash

Hugo heeft gebroken met Veronique, omdat hij het beu is gedomineerd te worden door haar. Hij beslist de banden met Marie-Rose terug aan te halen en vertelt over haar kleinzoon Enrique. Ondertussen willen de twee samen een nieuw leven beginnen. Hugo en Marie-Rose vertrekken naar de Canarische eilanden met een helikopter. Onderweg krijgt deze motorpech waardoor de twee in de zee neerstorten. Veronique krijgt een telefoontje dat beiden overleden zijn.

Nieuwe secretaresse

Er meldt zich een nieuwe secretaresse bij Van den Bossche Electronics: Jolien. Jolien is een mooie verschijning en dat zal vooral Jan geweten hebben. Zijn oude gewoontes komen weer naar boven en kan het niet helpen om te flirten met haar. Nele heeft het gedrag van Jan al snel door en begint te twijfelen aan hun huwelijk.

Schietpartij in Marbella (deel 1)

Didier komt te weten dat René niet helemaal zuiver op de graat is. Hij probeert hem te betrekken in zijn wraakplan tegen Guido. Ondertussen vertrekken Els en Guido eindelijk op hun uitgestelde huwelijksreis naar Marbella. Wanneer het koppel een ritje beslist te maken met een jacht, klimt Didier aan boord met een vuurwapen. Het komt tot een confrontatie tussen hem en Guido. Terwijl een nietsvermoedende Els aan het zwemmen is, valt er plots een schot...

Personages

Hoofdpersonages

Nevenpersonages

Terugkerende gastpersonages

Nieuwe gastpersonages

Meer informatie over gastpersonages uit het 7de seizoen die geen eigen pagina hebben, vind je hier.

Recasts

Afleveringen

Voor een overzicht van de afleveringen, zie hier.

Families (26)

Voor een overzicht van de families, zie hier.

Huwelijken en scheidingen

Geboortes en sterftes

Ondernemingen, verenigingen en clubs

Trivia

Lees Meer