FANDOM


Seizoen 5

Het proces van Rita Van den Bossche (#1)


Inhoud

Tijdens het vierde seizoen wordt Rita Van den Bossche naar de gevangenis gebracht wegens brandstichting (het appartement van Marie-Rose De Putter) en poging tot doodslag (op haar broer Guido Van den Bossche). 

Aanvankelijk lukt het Rita om op borg vrij te komen waardoor ze in afwachting van haar proces haar intrek neemt bij Anna en Albert. Het lukt Rita echter niet om op het goede pad te blijven en ze belandt terug in de gevangenis, waar ze haar proces probeert voor te bereiden. Ze beseft dat het niet gemakkelijk zal zijn om de jury van haar onschuld te overtuigen, en gooit het over een andere boeg. Tijdens het proces vertelt ze een heel emotioneel en persoonlijk verhaal, over haar drankverslaving en zelfmoordpogingen. Ze wordt op die manier vrijgesproken door de jury.

Foto's

Trivia

  • In 2011 herhaalt de geschiedenis zich wanneer Rita Van den Bossche terug voor de rechter moet verschijnen voor brandstichting en doodslag. Deze keer is ze echter onschuldig, maar wordt ze ook vrijgesproken. Voor meer info, zie hier

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.