FANDOM


† Roxanne Ribbens
Seizoenen 131415 ProfielRoxanne
Eerste verschijning Aflevering 2738 - 20 januari 2004
Laatste verschijning Aflevering 3235 - 6 januari 2006
Gespeeld door Lotte Hendrickx


Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenBeroepslevenVerhaallijnenFoto's

Algemene Informatie

Roxanne Ribbens is een gastpersonage dat van 20 januari 2004 tot en met 6 januari 2006 wordt vertolkt door Lotte Hendrickx.

Verhaallijnen

Mieke Van den Bossche en Marc De Waele openen een opvangtehuis voor probleemjongeren die nergens anders terecht kunnen. Roxanne komt hier terecht door haar moeilijke jeugd en haar opstandig gedrag. Ze gedraagt zich alsof ze al volwassen is en op eigen benen kan staan. Samen met de andere jongen in het tehuis - waaronder Gijs - maakt ze het Marc en Mieke knap lastig.

Wanneer Kobe Dierckx als vrijwilliger in het opvangtehuis terecht komt, is hij één van de weinigen die kan doordringen tot Roxanne. Vooral omdat Roxanne een serieus boontje voor Kobe heeft. Roxanne probeert Kobe voor zich te winnen, maar hij reageert afwijzend. Kobe heeft namelijk maar één doel in zijn leven: hij wil priester worden. Roxanne kan de afwijzing moeilijk verkroppen en doet alsof Kobe haar lastig gevallen heeft in het opvangtehuis. Hij wordt opgepakt voor ondervraging, maar ondertussen komt het bedrog van Roxanne uit. Roxanne verblijft nadien enkele dagen bij Mieke en Marc thuis zodat ze haar extra in het oog kunnen houden.

In het opvangtehuis breekt er brand uit door de schuld van Roxanne. Wanneer iedereen buiten is geraakt, merken Marc en Mieke op dat Roxanne vermist is. Ze kunnen haar terugvinden en Roxanne wordt verantwoordelijk gesteld. Marc is van plan de verdediging van Roxanne op zich te nemen bij de jeugdrechter. De rechter geeft Roxanne nog een kans en ze besluit haar leven terug op het juiste spoor te zetten. Ze keert terug naar het opvangtehuis en krijgt hulp van Kobe voor haar examens.

De jongeren keren terug naar het opvangtehuis na de schoolvakantie en ook Roxanne is weer van de partij. Al zal het niet lang meer duren, want haar achttiende verjaardag staat voor de deur en Roxanne is er zeker van dat ze nu op eigen benen kan staan. Samen met de hulp van Kobe Dierckx en Marc De Waele gaat ze op zoek naar een eigen woonplaats. Ondertussen organiseren Marc en Mieke Van den Bossche een verjaardagsfeestje om het afscheid van Roxanne te vieren. Nadien neemt Roxanne haar intrek in haar eigen appartementje.

Nu Roxanne op haar eigen benen staat, zoekt ze ook opnieuw contact met haar moeder, die samenwoont met haar Roxanne's stiefvader. Roxanne kan het absoluut niet vinden met haar stiefvader en wil aan hem bewijzen dat ze voor zichzelf kan zorgen. Ze gaat op zoek naar een job, maar dat verloopt moeilijk. Ze kan niet in haar appartement blijven wonen en keert even terug naar het opvangtehuis. Al lijkt het daar ook niet meer te lukken, waardoor Roxanne een tijdje bij Mieke en Marc gaat logeren.

Tijdens oudejaarsnacht vieren Roxanne en Kobe de overgang van oud naar nieuw en kussen ze elkaar. Kobe verontschuldigt zich bij Roxanne en ook Mieke en Marc zijn niet te spreken over dit voorval. Mieke zet de jongedame op haar plaats en wil dat ze opnieuw werk gaat zoeken. Kobe wil dat Roxanne een sociaal leven opbouwt en probeert haar te helpen, maar de gevoelens voor Roxanne spelen hem parten. Dankzij Kobe kan Roxanne solliciteren bij VDB Electronics en ze mag er aan de slag gaan.

Roxanne heeft de indruk dat Marc haar liever kwijt dan rijk is dus ze wil zo snel mogelijk haar eigen stekje vinden. Ook de vader van Kobe - Walter Dierckx - maakt duidelijk dat Kobe te veel energie in Roxanne steekt en te weinig in zijn studies. Ze vindt dan toch een appartement en verhuist opnieuw.

Roxanne en Kobe kunnen hun gevoelens voor elkaar niet langer verbergen en worden een koppel. Kobe brengt zijn vader op de hoogte en die is enorm teleurgesteld. Feit is dat Kobe hierdoor begint te twijfelen aan zijn roeping om priester te worden. Roxanne voelt zijn twijfels en gaat ten rade bij Mieke. Roxanne heeft het moeilijk en ze probeert Kobe te manipuleren met leugens zodat hij voor haar zal kiezen. Bovendien zorgt dit voor ongewenste effecten op de werkvloer en Shirley Van Kets begint te klagen over de attitude van Roxanne.

De grote dag voor Kobe Dierckx is aangebroken. Hij legt zijn gelofte af voor de kerk in het bijzijn van zijn vader en de familie. Roxanne besluit toch naar de viering te komen om Kobe bij te staan. De dag kent een onverwachte afloop wanneer Kobe op het nippertje toch voor Roxanne kiest en er samen met haar vandoor gaat. De twee zijn een tijdje vermist, maar keren toch terug om aan de buitenwereld te tonen dat ze een koppel zijn. Ze zijn dolgelukkig samen en willen dat niet meer verstoppen.

Peter Van den Bossche wil Roxanne spreken over haar toekomst bij VDB Electronics. Het ziet er naar uit dat Roxanne op zoek zal moeten gaan naar een andere job en ook haar relatie met Kobe gaat door een crisis. Roxanne wordt volledig buitengesloten door de familie van Kobe en ze is het beu. Ze wil dat Kobe een duidelijke keuze maakt. Kobe neemt onder dwang dan een beslissing en maakt een einde aan hun relatie.

Kobe voelt zich schuldig, maar Roxanne wil niets meer met hem te maken hebben. Wanneer hij haar wil helpen met haar financiële situatie, treft hij Roxanne levenloos aan in haar appartement, met rond haar verschillende lege doosjes pillen. De dood van Roxanne wordt onderzocht en het gaat niet om zelfmoord. Kobe wordt opgepakt, maar heeft er niets mee te maken. Het was namelijk de huisbaan van Roxanne die de moord op zijn geweten heeft. Omdat Roxanne haar huur niet kon betalen, probeerde hij Roxanne te verkrachten om zo haar schulden in te lossen. Ze kwam lelijk ten val en overleefde het niet. Mieke en Marc regelen nadien de begrafenis. Roxanne wordt gecremeerd.

Foto's

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.