FANDOM


Rudolf De Moor
Seizoenen 161718 RudolfProfiel17
Eerste verschijning Aflevering 3414 - 18 oktober 2006
Laatste verschijning Aflevering 3942 - 31 oktober 2008
Gespeeld door Rudi Delhem


Kinderen Onbekend
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Gastpersonages
Algemene InformatieVerhaallijnenTriviaFoto's

Algemene informatie

Rudolf De Moor is een gastpersonage dat van 18 oktober 2006 tot 31 oktober 2008 vertolkt werd door Rudi Delhem.

Verhaallijnen

Rudolf is een alleenstaande gepensioneerde militair en is al sinds jaar en dag stamgast in Den Hannekesnest, het café van Micheline Hoefkens. Hij valt op door zijn norse karakter en het continu uitschelden van de andere vaste stamgast Lode Saggaert. In werkelijkheid zou hij hem echter geen seconde kunnen missen. Wanneer Rita Van den Bossche in het café komt werken, krijgt ook zij met zijn prikkelbaarheid te maken, al laat zij dit niet over zich komen. Na verloop van tijd begint het gedrag van Rudolf te milderen en krijgt hij zelfs een oogje op Rita. Zij maakt hem duidelijk dat ze een relatie met hem niet ziet zitten, maar de twee worden wel goede vrienden. Wanneer Rita in financiële problemen komt en zelfs plannen maakt om de QV van Elke Baertsoen over te nemen, bedenken Rudolf en Lode een plannetje om Rita in Antwerpen te houden.

Wanneer Lode Saggaert geld uit de kassa steelt, wordt Rita Van den Bossche door Micheline Hoefkens beschuldigt van diefstal. Rita probeert Micheline te overtuigen van haar onschuld en voelt zich op haar tenen getrapt. Ze pakt haar koffers en keert terug naar Mechelen waar ze uiteindelijk aan de slag gaat in het café van Dimitri Roels. Rudolf en Lode volgen uiteindelijk Rita en maken van het café hun vaste uitvalbasis. Zeker wanneer Micheline nadien stopt wegens een kankerbehandeling.

Wanneer Pierrot Van den Bossche, de zoon van Rita, in de gevangenis vliegt op verdenking van de moord van Lobke Corneel, is Rudolf een steun voor Rita. Zeker wanneer ze er de media bijhaalt en Rob Gerrits dit maar een slecht idee vindt. Nadien komt Rudolf te weten dat zijn goede vriend Lode een oogje heeft op Suzy Mariën en haar achtervolgt. Rudolf besluit zelf Ludo te achtervolgen, zodat hij weet wat Lode allemaal uitsteekt achter zijn rug. Ondertussen komen de twee ook in contact met Veerle Suys en samen starten ze een milieuorganisatie voor de bevrijding van proefdieren. Ze schakelen ook Evy Hermans in om een strategie te bedenken.

Rudolf en Lode Saggaert komen te weten dat Veerle Suys een accident heeft gehad waardoor ze volledig verlamd is. Ze gaan haar thuis bezoeken en kunnen opnieuw een lach op haar gezicht toveren. Nadien zijn de twee boezemvrienden nog aanwezig op het record frietenbakken in het café van Dimitri Roels, maar verdwijnen ze daarna uit beeld.

Trivia

  • Rudi Delhem speelde in de beginjaren van de soap een gastrolletje als een gangster die Marie-Rose, Veronique en Julienne gijzelde.
  • Vanaf zijn intrede heeft Rudolf een opvallende tik waarbij hij steeds met zijn oog knippert. 

Foto's

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.