FANDOM


Seizoen 16

Seizoensfinale: De ondergang van VDB

Large 274901

Algemene Informatie

De seizoensfinale van het 16de seizoen vond plaats op 29 juni 2007 en was de 3632ste aflevering in totaal. In deze aflevering beseft Peter Van den Bossche dat VDB Electronics ten onder zal gaan dankzij Xavier Latour.

Inhoud

SF16-1
SF16-8
SF16-15
SF16-5
SF16-11
SF16-18
SF16-21
SF16-23

De ontmaskering van Boardman

Peter en Trudy zijn in shock na het bezoek van Devos en Bosman. Aangezien Boardman al een maand dood was nadat hij werd geïntroduceert door Joe, moeten ze met een saboteur te maken hebben. Peter geraakt er hoe langer hoe meer van overtuigd dat Bert achter het complot tegen Van den Bossche Electronics zit. Hij gaat naar zijn hotelkamer en gaat Bertje te lijf. Alleen blijft hij ontkennen dat hij iets te maken heeft met de ondergang van VDB en de valse Graham Boardman. Peter zit met zijn handen in het haar.

Bart en Peter proberen via het internet meer infomatie over Boardman te verzamelen en ondertussen proberen Rob en Jan de schuldeisers te sussen. Jan heeft succes, maar Rob daarentegen krijgt het niet klaargespeeld dat Technics uitstel van betaling geeft. Ondertussen heeft Bart een fout gevonden die Latour heeft gemaakt. Zijn IP-adres staat in de server. Iedereen staat versteld van het nieuws dat Latour terug is. Peter geeft Joe de schuld, omdat hij Boardman heeft geïntroduceert. Dit komt zwaar bij hem aan en hij vertrekt naar een hotel.

In het hotel Ve huurt Joe een kamer. Xavier ligt hem op de loer, maar dat weet hij niet. Joe besluit een onstlagbrief te schrijven. Deze actie wordt abrupt onderbroken, wanneer er op de deur wordt geklopt. Xavier slaat Joe neer en gebruikt de brief als een zelfmoordbrief.

Bjorn en Veerle

In de QV ziet Bjorn zijn eerste lief, Veerle, terug. Hij voelt nog altijd veel voor haar en hij vindt het dan ook verschrikkelijk dat ze morgen gaat trouwen. Ze delen een kus met elkaar, maar dat is niet zonder gevolgen. Shirley betrapt de twee en vertrekt woest. Bjorn lijkt er zich niks van aan te trekken en vindt dan ook dat Shirley overdrijft.

Bjorn rijdt stiekem op zijn brommer naar de villa van Veerle's ouders. Daar stelt hij voor aan Veerle om er samen van door te gaan. Ze twijfelt eerst, maar wordt toch overtuigt om weg te vluchten. Gerda en Hendrik zien de brommer nog net wegglippen. Lobke en Pierrot zijn in de kerk als Hendrik komt binnengestormt. Het huwelijk gaat niet door, omdat Veerle ervan door is met haar ex-lief. Ook Arne en Bea zijn razend als ze dit horen. Welk verleden hebben Veerle en Bjorn?

De keuze van Rob

Rita krijgt bezoek in Antwerpen van Isabelle. Ze wil dat ze hun gerust laat en dat ze stopt met Pierrot te gebruiken voor Rob te zien. Ook Rob krijgt het te horen en wordt in een zeer vervelende situatie gezet. Hij moet kiezen; Rita of Isabelle. Rob denkt echter even niet na en besluit om voor Rita te kiezen.

Bomma stort in

Linda krijgt een spijtig telefoontje van Jan. De problemen van VDB electronics zijn op een hoogtepunt gekomen. Anna is het kotsmoe dat er wel altijd iets verzwegen wordt voor haar en sleurt het nieuws uit Linda. Toch had Linda beter niet toegegeven, want kortdaarna stort Anna in. Albert en Linda snellen met Anna in een ambulance naar het ziekenhuis. Albert heeft een slecht voorgevoel en Linda weet dat het ernstig is met de bomma. Linda loopt thee halen voor Albert, maar wat ze op die weg ziet is verschrikkelijk. Joe is teruggevonden, nadat hij zogezegd uit het raam is gesprongen. Hij ligt op sterven na dood.

Cliffhangers

  • Zal Latour kunnen ontsnappen naar het buitenland?
  • Welk verleden hebben Bjorn en Veerle?
  • Voor wie zal Rob kiezen?
  • Overleeft Joe zijn val uit het raam en zal de waarheid hierover aan het licht komen?
  • Hoe is de toestand van de bomma?
  • Is dit het einde van VDB Electronics?

Aanwezige Personages

Galerij

SF16-20
Afbeeldingen kunnen hier bekeken worden.

Vervolg

Veerle en Bjorn komen samen tegen de wil van Veerles ouders. Rob beseft dat hij impulsief is geweest. De bomma overleeft de streken van Latour, maar Joe niet. Latour vlucht naar Zuid-Afrika.

Trivia

  • In deze aflevering komen Veerle, Gerda en Hendrik voor het eerst in voor.
  • De bomma krijgt haar derde hartaanval.
  • Het ziekenhuis dat hier gebruikt wordt is de set van de succesvolle vtm-serie Spoed. Deze set werd na het einde van Spoed vast gebruikt als ziekenhuis.

Voorganger

Volgende

Seizoen 15: Huwelijk in Kroatië Seizoen 17: Ontvoering en valpartij
Seizoensfinales
Seizoen 1: Verkrachting en ongevalSeizoen 2: Adoptie eindigt in dramaSeizoen 3: Auto in het kanaalSeizoen 4: Collectieve zelfmoordSeizoen 5: Rita ontvoert PierrotSeizoen 6: De ontploffingSeizoen 7: Schietpartij op zeeSeizoen 8: VoedselvergiftigingSeizoen 9: Drama in het kasteelSeizoen 10: De terugkeer van BartSeizoen 11: De vliegtuigkapingSeizoen 12: De vliegtuigcrashSeizoen 13: Huwelijk op MaltaSeizoen 14: Cédric is vermistSeizoen 15: Huwelijk in KroatiëSeizoen 16: De ondergang van VDBSeizoen 17: Ontvoering en valpartijSeizoen 18: Confrontatie met LatourSeizoen 19: Het verboden huwelijkSeizoen 20: Vuur en wraakSeizoen 21: Drama op teambuildingSeizoen 22: Buurtfeest in mineurSeizoen 23: De strijd om PeterSeizoen 24: Het wraakplan van JuneSeizoen 25: De strijd met JuneSeizoen 26: Dubbelhuwelijk en ontvoering

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.