FANDOM


Seizoen 5

Seizoensfinale: Rita vlucht met Pierrot en Micheline naar Spanje

Algemene Informatie

De seizoensfinale van het vijfde seizoen vond plaats in 1996 en was de 975ste aflevering van de reeks.

Inhoud

De ontvoering van Pierrot

Pierrot is toegewezen aan Ingrid en Herman, tot grote ergernis van Rita. Wanneer Micheline, Rita's vroegere celgenote, zich komt moeien met het zaakje, loopt alles in het honderd. Rita krijgt Pierrot niet mee en samen met Micheline ontvoert ze hem. Ze vluchten met een vrachtwagen naar Benidorm, maar ze worden tegengehouden dankzij een politiecontrole.

Ondertussen wacht de familie geduldig op nieuws en inspecteur Jacobs bijt zich vast in de zaak. Anna heeft belangrijke informatie die ze met de inspecteur wil delen. Bij een bezoekje aan haar dochter, vond ze namelijk reisbrochures van Spanje op tafel. 

Huurmoordenaar

Didier is weggestemd als afgevaardigde van de Raad van Bestuur van het FAIC. Dit is de zoveelste keer dat Didier een nederlaag ondergaat door zijn aartsvijand Guido. Hij wil voor eens en altijd zijn vijand uitschakelen en contacteert de professionele huurmoordenaar 'De Cobra'.

De verhuizing

Walter neemt definitief afscheid van zijn oude stekje, omdat hij van het bisdom moet verhuizen naar een nieuwe parochie. Het bisdom stelt zijn band met zijn huishoudster Carine in vraag. 

Jaloezie

Marie-Rose heeft een einde gemaakt aan haar relatie met Hugo. Ze loopt sindsdien de deur plat bij Guido en Claire. Claire is ervan overtuigd dat Marie-Rose haar ex-man terug voor zich wil winnen. Ze stelt Guido voor de keuze: Marie-Rose of haar.

Foto's

Aanwezige Personages

Trivia

  • Micheline maakt jaren later haar terugkeer tijdens het 16de en 17de seizoen. 

Vervolg

Rita, Micheline en Pierrot raken veilig in Benidorm, Spanje. Rita voelt zich al snel schuldig tegenover Herman en Ingrid en nodigt ze uit voor een bezoekje. Het komt opnieuw tot een proces en Rita krijgt het hoederecht over Pierrot terug. 

Voorganger

Volgende

Seizoen 4: Collectieve zelfmoord Seizoen 6: De ontploffing
Seizoensfinales
Seizoen 1: Verkrachting en ongevalSeizoen 2: Adoptie eindigt in dramaSeizoen 3: Auto in het kanaalSeizoen 4: Collectieve zelfmoordSeizoen 5: Rita ontvoert PierrotSeizoen 6: De ontploffingSeizoen 7: Schietpartij op zeeSeizoen 8: VoedselvergiftigingSeizoen 9: Drama in het kasteelSeizoen 10: De terugkeer van BartSeizoen 11: De vliegtuigkapingSeizoen 12: De vliegtuigcrashSeizoen 13: Huwelijk op MaltaSeizoen 14: Cédric is vermistSeizoen 15: Huwelijk in KroatiëSeizoen 16: De ondergang van VDBSeizoen 17: Ontvoering en valpartijSeizoen 18: Confrontatie met LatourSeizoen 19: Het verboden huwelijkSeizoen 20: Vuur en wraakSeizoen 21: Drama op teambuildingSeizoen 22: Buurtfeest in mineurSeizoen 23: De strijd om PeterSeizoen 24: Het wraakplan van JuneSeizoen 25: De strijd met JuneSeizoen 26: Dubbelhuwelijk en ontvoering

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.