FANDOM


Seizoen 6

Seizoensfinale: De ontploffing

Algemene Informatie

De seizoensfinale van het zesde seizoen is de 233ste aflevering van het seizoen en de 1208ste aflevering in totaal. De finale werd uitgezonden op vrijdag 30 mei 1997.

Inhoud

Tijdbom in het Hilton

Terroristen hebben een aanslag gepland en op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijnde, worden de Van den Bossches ook gegijzeld. De terroristen eisen garanties voor een nieuwe politieke leiding in hun land, zo niet zullen de gijzelaars het niet overleven. Uiteindelijk blijkt dat de terroristen hoe dan ook niet van plan zijn om hen te sparen. Ze plaatsen een tijdbom en de seconden tikken genadeloos weg. Een zware ontploffing volgt...

Galerij

Aanwezige Personages

Vervolg

De familie zitten in een kring gebonden met een bom. Maarten kan onder het koord door kruipen en slaagt erin de code van de bom in te tikken. De bom blijft maar een tijdje stilstaan, dus de familie moet snel ontsnappen. Ze vluchten naar het dak en kunnen uiteindelijk bevrijd worden. De man waar de aanslag allemaal om draaide pleegt zelfmoord met een geweer.

Trivia

  • De voornaamste buitenlandse terroristen in deze aflevering worden vertolkt door acteurs die de hoofdrollen hadden in de vroegere Franstalige versie van Familie.
  • Anna Dierckx krijgt haar eerste hartaanval.

Voorganger

Volgende

Seizoen 5: Rita ontvoert Pierrot Seizoen 7: Schietpartij op zee
Seizoensfinales
Seizoen 1: Verkrachting en ongevalSeizoen 2: Adoptie eindigt in dramaSeizoen 3: Auto in het kanaalSeizoen 4: Collectieve zelfmoordSeizoen 5: Rita ontvoert PierrotSeizoen 6: De ontploffingSeizoen 7: Schietpartij op zeeSeizoen 8: VoedselvergiftigingSeizoen 9: Drama in het kasteelSeizoen 10: De terugkeer van BartSeizoen 11: De vliegtuigkapingSeizoen 12: De vliegtuigcrashSeizoen 13: Huwelijk op MaltaSeizoen 14: Cédric is vermistSeizoen 15: Huwelijk in KroatiëSeizoen 16: De ondergang van VDBSeizoen 17: Ontvoering en valpartijSeizoen 18: Confrontatie met LatourSeizoen 19: Het verboden huwelijkSeizoen 20: Vuur en wraakSeizoen 21: Drama op teambuildingSeizoen 22: Buurtfeest in mineurSeizoen 23: De strijd om PeterSeizoen 24: Het wraakplan van JuneSeizoen 25: De strijd met JuneSeizoen 26: Dubbelhuwelijk en ontvoering