FANDOM


Seizoen 9

Seizoensfinale: Het kasteeldrama

Algemene Informatie

De seizoensfinale van seizoen 9 is de 242ste aflevering van het seizoen en de 1918ste aflevering in totaal. De finale werd uitgezonden op dinsdag 6 juni 2000. De aflevering draait volledig rond de ontvoering van PeterVeroniqueJan en Rita.

Inhoud

Mysterieuze boodschappen

Peter, Veronique, Jan en Rita ontvangen al geruime tijd mysterieuze boodschappen. Ze besluiten op de uitnodiging naar een kasteel in te gaan.

Ontvoering in het kasteel

Eens in het kasteel aangekomen, ontdekt het viertal al snel dat ze worden opgesloten door een vreemde butler die zichzelf James noemt. Op het thuisfront is de familie er intussen van overtuigd dat er iets is misgelopen, en op vraag van hun voormalige baas Vincent zetten Lits en Janssens alles op alles om de vier terug te vinden.

Terug in het kasteel, vreest het viertal dat hun leven in gevaar is. Ze splitsen zich allemaal op en ondernemen een ontsnappingspoging. Het lijkt echter grondig mis te lopen, wanneer eerst Veronique en later ook Rita en Jan worden betrapt en overmeesterd. Peter blijft als laatste over en doet een verschrikkelijke ontdekking: hij komt terecht in een kamer waarin de lijken van de drie anderen liggen opgebaard.

De dood van de butler

Het komt uiteindelijk tot een gevecht op leven en dood tussen Peter en de butler. Plots herinnert Peter zich dat de butler niemand minder is dan de voodoopriester die de dood van zijn en Femke's ongeboren kind op zijn geweten heeft. Uiteindelijk duwt Peter de man van een balkon van het kasteel. Hij is op slag dood.

Schijndood

Nog voor het einde van de aflevering brengen de hulpdiensten goed nieuws: Veronique, Jan en Rita waren helemaal niet dood, maar werden schijndood gemaakt, met hetzelfde middeltje dat indertijd door de Sekte van Salomon werd gebruikt om de dood van Peter te ensceneren. 

Galerij

Aanwezige Personages

Trivia

Voorganger

Volgende

Seizoen 8: Voedselvergiftiging Seizoen 10: De terugkeer van Bart
Seizoensfinales
Seizoen 1: Verkrachting en ongevalSeizoen 2: Adoptie eindigt in dramaSeizoen 3: Auto in het kanaalSeizoen 4: Collectieve zelfmoordSeizoen 5: Rita ontvoert PierrotSeizoen 6: De ontploffingSeizoen 7: Schietpartij op zeeSeizoen 8: VoedselvergiftigingSeizoen 9: Drama in het kasteelSeizoen 10: De terugkeer van BartSeizoen 11: De vliegtuigkapingSeizoen 12: De vliegtuigcrashSeizoen 13: Huwelijk op MaltaSeizoen 14: Cédric is vermistSeizoen 15: Huwelijk in KroatiëSeizoen 16: De ondergang van VDBSeizoen 17: Ontvoering en valpartijSeizoen 18: Confrontatie met LatourSeizoen 19: Het verboden huwelijkSeizoen 20: Vuur en wraakSeizoen 21: Drama op teambuildingSeizoen 22: Buurtfeest in mineurSeizoen 23: De strijd om PeterSeizoen 24: Het wraakplan van JuneSeizoen 25: De strijd met JuneSeizoen 26: Dubbelhuwelijk en ontvoering

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.