FANDOM


Stefanie Coppens
Seizoenen 222324252627 Familie 27 portret wit Stefanie
Eerste verschijning Aflevering 4943 - 14 november 2012
Gespeeld door Jasmijn Van Hoof
Huidig beroep -
Huidige partner -
Kinderen -
Ouders Benny Coppens en Liesbeth Pauwels
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Stefanie Coppens is een hoofdpersonage dat van 14 november 2012 tot en met 1 april 2016, op 15 maart 2017 en sinds 16 mei 2017 vertolkt wordt door Jasmijn Van Hoof.

Familie en Liefdesleven

Stefanie is de dochter van Benny Coppens en Liesbeth Pauwels. Ze is tevens de zus van Arno Coppens en schoonzus van Estee Eeckelaert. Stefanies grootouders zijn Alfons Coppens, Liliane Coppens, Patrick Pauwels en Patricks nog onbekende ex-vrouw.

Tijdens het 22ste seizoen heeft Stefanie een relatie met de oudere Hans Deschutter, een schoolvriend van haar ouders. Wat Stefanie niet wist, is dat Hans vroeger een relatie had met haar mama. De twee gaan uit elkaar door het leeftijdsverschil. Een jaartje later leert Stefanie Jens Colpaert kennen in een café. Na een tijdje beginnen de twee een relatie. Jens wil Stefanie echter alleen gebruiken om zijn gokschulden af te betalen. Het komt tot een fikse ruzie tussen de twee wanneer Jens Stefanie naar bed wil laten gaan met zijn schuldeiser. De volgende dag wordt Jens vermoord teruggevonden. 

Tijdens het 24ste seizoen ontmoet Stefanie Thomas Van den Bossche en terwijl Stefanie meteen voor hem valt, duurt het bij Thomas iets langer voor hij gevoelens voor haar krijgt. Ondertussen heeft Elias een boon voor Stefanie, maar die laat zijn gevoelens onbeantwoord. In mei 2015 stapt ze echter in het huwelijksbootje met Thomas. Hun leventje samen is echter van korte duur wanneer Thomas plots in het ziekenhuis wordt opgenomen en sterft aan een erfelijke nierziekte.

Na de dood van Thomas leert Stefanie diens broer Simon Feyaerts beter kennen. Na lange tijd delen ze een kus. Maar ze vindt hem te veel lijken op haar overleden echtgenoot Thomas. Later beginnen ze alsnog een relatie. Wanneer de verliefde Cédric Van de Caveye begint aan te pappen bij Stefanie, is Simon hier niet mee gediend. Na enkele maanden een relatie te hebben met Simon, komt het echter tot een breuk omdat Stefanie Thomas maar niet kan vergeten.

Wanneer Stefanie in mei 2017 terugkeert uit het buitenland, wil ze Simon nog een kans geven. In augustus 2017 blijken de twee terug een relatie te hebben, nadat Simon haar zogezegd gered heeft uit de handen van haar ontvoerder. Eind september 2017 blijkt er iets moois te bloeien tussen Stefanie en Tom Scheerlinck, de inspecteur die op zoek is naar Stefanie's ontvoerder. De twee kussen terwijl Stefanie nog een relatie heeft met Simon. Wanneer Stefanie erachter komt dat Simon haar ontvoerder is, maakt ze een einde aan hun relatie.

In maart 2018 biecht Stefanie op dat ze reeds een tijdje iets voelt voor vluchteling Ayo Buhari.

Studies en Beroepsleven

Stefanie heeft gestudeerd voor schoonheidsspecialiste en werkte geruime tijd in een schoonheidssalon. In haar vrije tijd is ze ook kapster. Stefanie volgde een opleiding visagiste om zo een job op een Franse filmset te kunnen bemachtigen. Ze krijgt de job en vertrekt voor enkele maanden naar Frankrijk. Een tijdje na haar terugkeer, werkt Stefanie eventjes als freelancer voor Vero Bello

Er ontstaat een nieuwe tak in de VDB Holding: Fashion Agency. Stefanie stelt Peter Van den Bossche voor om bij Fashion Agency te komen werken als visagiste. Peter accepteert haar voorstel en neemt haar aan. Wat later stelt hij Stefanie voor om zelfs secretaresse te worden van de nieuwe tak. Hierbij hoort ook het onderhouden en contacteren van modellen en klanten. Na de dood van Thomas Van den Bossche erft Stefanie de aandelen van VDB en wordt ze lid van de Raad van Bestuur. Ze krijgt ook de volledige verantwoordelijkheid over Fashion Agency.

In 2016 wordt Stefanie op eigen vraag ontslagen bij VDB. Ze verhuist voor enkele maanden naar Frankrijk om er aan de slag te gaan als schminkster op de set van een nieuwe Franse reeks van Canal+. Nadien wordt haar contract verlengd en verhuist Stefanie naar Nieuw-Zeeland voor langere tijd. In mei 2017 keert ze terug naar België.

Wanneer Peter Stefanie voorstelt terug bij VDB te komen werken als administratief bediende, weigert ze vriendelijk. Stefanie wilt een andere, professionele richting uitgaan maar is nog steeds zoekende. In februari 2018 beslist ze de knoop door te hakken en haar aandelen van VDB aan Peter en Veronique te verkopen. Stefanie heeft naar eigen zeggen geen voeling meer met het bedrijf en ze heeft geld nodig om te investeren in het huis van de friends.

Verhaallijnen

Familie afl4977 01
Familie afl5015 07
Familie afl5004 03
Familie5011
Familie afl5080 03
Seizoensfinale14

Stefanie Coppens probeert zich steeds buiten de ruzies van haar familie te houden. Zeker nu haar vader Benny en haar grootvader Patrick weer eens ruzie hebben over de luiheid van Benny. Het leven van Stefanie staat volledig in het teken van haar werk bij het schoonheidsinstituut. Zo biedt ze bijvoorbeeld Rita een behandeling aan.

Nadat haar moeder overvallen werd en enkele dagen in het ziekenhuis moet verblijven, krijgt Stefanie meteen alle huishoudelijke taken in handen. Stefanie protesteert en ze wil dat alle taken eerlijke verdeeld worden onder de gezinsleden. Wanneer Stefanie op een dag kookt voor haar gezin, wordt het al snel duidelijk dat ze het kooktalent van haar moeder niet geërfd heeft. Stefanie is blij met de hulp van Rita in het huishouden, maar ze is vooral bang voor haar lijn omdat Rita altijd zo lekker kookt.

Stefanie gaat samen met haar voltallige familie mee naar het kerstfeestje in de Jan en Alleman. Vanaf dan begint Stefanie door te hebben dat er iets aan het bloeien is dus haar grootvader en Rita. Ze vraagt hem op de man af wat er aan de hand is tussen hem en Rita, maar ze krijgt geen duidelijk antwoord. Het komt wel tot een kus tussen de twee, maar Patrick moet uiteindelijk meedelen dat hij geen nieuwe relatie wil, omdat hij in het verleden te hard gekwetst is geweest door zijn ex-vrouw.

Wanneer zowel Liesbeth als Benny ondervinden dat Stefanie heel stil is de laatste tijd, beginnen ze zich af te vragen wat er aan de hand is. Ze komen te weten dat Stefanie een nieuwe vriend heeft maar wanneer Stefanie vertelt dat het Hans is, een oude kennis van Benny, ontstaat er een conflict binnen het gezin. Benny is niet blij dat zijn dochter een relatie heeft met Hans omdat de twee een moeilijk verleden hebben. Stefanie probeert op alle manieren haar ouders te overtuigen van zijn kwaliteiten. Stefanie wil dat haar vader een paar keer met Hans iets gaat drinken zodat ze opnieuw vrienden kunnen worden. Benny is hier niet zo tevreden mee maar probeert zijn best te doen voor zijn dochter.

Het wordt alleen maar erger wanneer zowel Stefanie als Benny te weten komen dat Liesbeth ooit nog een soort relatie met Hans heeft gehad. Stefanie probeert zich aan te passen aan deze nieuwe situatie maar het is vooral Benny die het hier moeilijk mee heeft. Wanneer Hans op een dag op bezoek komt bij de familie Pauwels, samen met zijn moeder Diane komt er opnieuw een geheim aan het licht. Benny was als kleine jongen een stiekeme gluurder wanneer Diane in de badkamer zat. Stefanie vindt haar vader een vetzak en ze wil dat hij onmiddellijk zijn verontschuldigingen aanbiedt aan Hans.

De komende weken gaat het van kwaad naar erger en Stefanie dreigt ermee het huis te verlaten als haar vader de ruzie niet bijlegt met Hans. Het komt niet tot een verzoening en Stefanie pakt haar koffers. Enkele dagen later keert Stefanie plotseling terug naar huis. Ze heeft haar relatie beëindigd omdat ze toch inzag dat het leeftijdsverschil te groot was. Tijdens de seizoensfinale was ook Stefanie aanwezig op het buurtfeest. Jan vroeg aan haar om mee te helpen in de feesttent, samen met Niko en Evy. Stefanie is echter niet de beste werkkracht en het tappen lukt haar nog niet zo goed. Ze staat ook aan de zijlijn tijdens de wielerkoers om haar vader aan te moedigen.

Nieuwe hobby's

50-4
1465760 10152126883927491 574604801 o
1493605 10152131025652491 644871806 o
Week 18 17
40316156
Familie afl504 05
640px-Familie afl504 03
640px-Familie 5223 01
Familie 5251 02

Twee maanden later. Terwijl Arno Coppens en Dirk Cockelaere volop bezig zijn aan de ontwikkeling van de website voor VDB Fashion, wil ook Stefanie haar steentje bijdragen. Ze komt met het idee om een foto van jezelf te uploaden zodat je meteen kan zien of een kledingstuk bij je past of niet. Stefanie gaat akkoord om model te staan voor de proefversie.

Liesbeth Pauwels krijgt in de Foodbar een nieuwe collega: Zjef De Mulder. Zjef is echter een vreemde jongeman die moeilijk contacten kan leggen met andere mensen. Liesbeth probeert hem te helpen en vraagt aan Stefanie om een keer af te spreken met Zjef. Tijdens het afspraakje zelf wordt al snel duidelijk dat er geen klik is tussen de twee en dat Zjef meer oog heeft voor Evy Hermans, Mieke Van den Bossche en Niko Schuurmans.

Stefanie kan via een kennis enkele oude kappersspulletjes op de kop tikken en ze besluit om thuis mensen te ontvangen. De rest van de familie is hier niet helemaal blij mee omdat er constant vreemde mensen de deur plat lopen. Liesbeth haat de rommel die Stefanie achterlaat en Benny kan er niet tegen dat zijn huis vol zit met bejaarde vrouwen. Stefanie wordt verplicht om haar spullen te verhuizen.

Enkele weken later krijgen Liesbeth en Stefanie het idee om een breiclub te beginnen. Liesbeth is dolenthousiast en ze nodigt enkele vriendinnen uit waaronder ook Mieke, Evy, Trudy, Linda en Marie-Rose. Stefanie kan echter helemaal niet breien en wanneer blijkt dat Liesbeth niet echt de beste leerkracht is, loopt de breiclub al snel in het honderd. Bij de volgende afspraak, belt bijna iedereen af waardoor Liesbeth dreigt ermee op te houden. Tot ze met de oplossing komt: ze vraagt aan Rudi om enkele lessen te geven aan de beginnelingen.

De aanranding

Wanneer Stefanie samen met een vriendin iets gaat drinken, ontmoet ze Jens. Hij ziet haar wel zitten maar is te bang om naar haar toe te gaan waardoor Stefanie zelf de eerste stap zetten. De twee beginnen een relatie maar Stefanie ontdekt al snel dat Jens niet echt een familieman is omdat hij zelf een slechte band heeft met zijn familie. Wanneer de familie Pauwels kerstmis wil vieren, probeert Stefanie hem te overhalen om mee te vieren met de rest van haar familie.

Al snel blijkt dat Jens iets dwars zit. Na veel vragen zegt Jens dan eindelijk wat hem al zolang dwars zit. Hij heeft namelijk gokschulden, ter waarde van 7000 euro. En elke maand dat hij niet betaald komt er nog meer geld bij. Stefanie wil hem graag helpen maar weet niet hoe. Ze verkoopt haar ketting, maar dat is niet genoeg. Jens vertelt aan Stefanie dat hij weet hoe ze hem kan helpen.

Even later komt een vriend van Jens binnen. Hij wilt haar verkrachten, want dan zijn al meteen de helft van Jens' gokschulden betaalt. Maar Stefanie schopt in zijn balzak en kan ontsnappen. Wanneer ze helemaal in shock thuiskomt gaat Benny naar Jens toe. Benny en Jens delen aan een paar rake klappen uit aan elkaar, maar uiteindelijk loopt Benny weg.

De moord op Jens

De volgende dag blijkt dat Jens vermoord is en haar vader wordt daarvan verdacht en aangehouden. Stefanie voelt zich ontzettend schuldig omdat Benny alleen maar naar Jens gegaan is om haar te beschermen. Benny is volgens de politie de laatste persoon die Jens levend gezien heeft en bovendien zijn er geen andere verdachten. Benny wordt na enkele dage overgebracht naar de gevangenis, maar hij kan ontsnappen en duikt onder bij Rita.

Ondertussen proberen Stefanie en Arno op zoek te gaan naar de echte moordenaar van Jens. Via Facebook herkent Stefanie Raf, een vriend van Jens die ze eenmaal gezien had. Arno breekt in bij Raf om naar aanwijzingen te zoeken en wordt bijna zelf opgepakt door de politie. Uiteindelijk komt de waarheid naar boven en blijkt Raf inderdaad de dader te zijn. Benny wordt vrijgesproken en keert terug naar huis.

Opleiding in Frankrijk

Stefanie start met een opleiding tot visagiste op een filmset en krijgt meteen de smaak te pakken. Ze kan o.a. oefenen op Arno en Linda en krijgt zelfs de kans om ervaring te doen op een filmset in Frankrijk. Stefanie doet mee aan het examen en wacht doodnerveus op de uitslag. Dan krijgt ze het verlossende telefoontje dat ze de job heeft, maar enkele dagen later wordt de film afgeblazen. Uiteindelijk krijgt Stefanie opnieuw een telefoontje met het nieuws dat de film toch nog doorgaat. Stefanie pakt haar koffers en vertrekt voor zes maanden naar Frankrijk.

De terugkeer

Familie 5330 001
640px-5333 003
640px-Familie 5340 004
5339 02
S24e030 02
Familie 5376 001
Afl57 44
640px-Familie 5399 003
Familie 5414 03
Familie 5419 03
S24 E116 021
Familie 5416 02
Familie 5460 001
Familie 5470 005
Familie 5470 006
Familie 5510 004
Familie 5515 001
S24 E194 025
S24 E196 019
Familie 5526 01
S24 E205 040
S24 E203 001

Eind augustus keert Stefanie weer naar huis. Haar opdracht zit erop en Stefanie ontdekt al snel dat de tijd niet is blijven stilstaan binnen haar gezin. Haar papa doet zeer geheimzinnig en is uiterst vriendelijk voor Liesbeth Pauwels. Stefanie is er zeker van dat haar mama opnieuw zwanger is en niet veel later delen Liesbeth en Benny het goede nieuws mee aan hun gezin.

De ontmoeting met Thomas

Stefanie leert in de Jan en Alleman de nieuwste kleinzoon van Jan Van den Bossche kennen: Thomas Van den Bossche. Stefanie is meteen onder de indruk, en ze lijkt ook Thomas niet onberoerd te laten. Wanneer Thomas een drink geeft in de Jan en Alleman om zijn komst binnen de familie te vieren, wil Stefanie dit feestje zeker niet missen en hoopt ze zo de aandacht van Thomas te krijgen. Ze probeert hem bovendien voor haar te winnen door te doen alsof ze een eigen zaak wil starten, maar Thomas lijkt niet meteen toe te happen.

Wanneer Stefanie en Thomas alleen zijn op zijn kamer, besluit Stefanie nog eens toe te slaan. Ze probeert hem aan het dansen te krijgen en vertelt openlijk over haar gevoelens voor hem. Thomas antwoordt echter dat verliefd is op iemand anders. Voor Stefanie is dit een enorme teleurstelling en ze wil Thomas een tijdje niet meer zien. Enkele dagen later probeert Thomas zijn excuses aan te bieden, en kan Stefanie hem vergeven.

VDB Fashion

Het schoonheidssalon waar Stefanie werkt, wordt door Veronique Van den Bossche en Vero Bello ingehuurd om make-overs uit te voeren als reclamecampagne. Hierdoor laten Liesbeth Pauwels en Benny Coppens zich ook restylen, maar dat schiet in het verkeerde keelgat bij Peter Van den Bossche, die inmiddels definitief gebroken heeft met zijn zus. Veronique is echter zo tevreden met het werk van Stefanie, dat ze haar aanneemt als freelancer en Stefanie zal betrekken bij verdere projecten.

Wanneer Peter Van den Bossche Fashion Agency opstart, ziet Stefanie hierin een nieuwe uitdaging. Ze stapt het kantoor van Peter binnen en vraagt naar een job als visagiste. Peter apprecieert haar lef, en neemt Stefanie aan, op voorwaarden dat ze ook administratieve taken uitvoert. Stefanie voelt zich al snel thuis binnen de VDB Holding en toont aan Peter dat ze van aanpakken weet. Een moeilijke klant wil een specifiek model voor zijn fotoshoot, en Stefanie gaat de straat op om een meisje te vinden met de juiste looks. Peter is onder de indruk van haar aanpak en geeft haar meer verantwoordelijkheid.

Basic Instinct

Stefanie krijgt op een dag bezoek van Elias, de beste vriend van Guido Van den Bossche. Elias wil graag een paar films van haar vader lenen, omdat hij nu aan het RITS studeert. Maar Elias heeft ook een andere reden voor zijn bezoekje. Hij ziet Stefanie wel zitten en hoopt een afspraakje met haar te versieren. Stefanie gaat met Elias naar de bioscoop, maar enkel als vrienden. Nadien wil ze hem helpen met een filmproject, tot Benny te weten komt dat Elias de beroemde scène uit Basic Instinct wil naspelen met Stefanie. Waardoor zij zonder slipje voor de camera moet kruipen. Stefanie vindt Elias maar een vetzak en Benny zet hem aan de deur.

Stefanie en Thomas

Dankzij het slechte imago van Peter Van den Bossche, staat de volledige VDB Holding onder druk. Nu Peter op een slechte manier in de media komt, wil hij een stap opzij zetten als CEO. Hij duidt Thomas Van den Bossche aan als tijdelijke vervanger, en Stefanie is één van de voorstanders hiervan. Ze vindt Thomas een zeer capabele jongen, en heeft stiekem nog steeds gevoelens voor hem. Ze kan het dan ook niet laten om Hannah Van den Bossche uit te vragen over hun relatie. Wanneer Hannah vertelt dat ze momenteel door een moeilijke periode gaan, vertelt Stefanie dit aan Thomas. En die is allesbehalve blij en vraagt aan Stefanie om een afspraakje voor hem en Hannah te regelen, omdat hij zelf geen tijd heeft.

Stefanie stuurt Hannah en Thomas naar Cadzand, maar heeft het hier duidelijk moeilijk mee. Haar gevoelens voor Thomas worden steeds sterker en ze kan het maar moeilijk verbergen voor haar familie. Op een dag hebben zowel Stefanie als Thomas een broodje met bedorven tonijnsalade gegeten, waardoor ze allebei hun opwachting maken bij Leen Van den Bossche. Op hetzelfde ogenblik kantelt er een tankwagen in Mechelen met een giftige stof. Iedereen moet verplicht binnen blijven, waardoor Thomas en Stefanie enkele dagen met elkaar opgesloten zitten in het huis van Leen. Ze proberen er het beste van te maken en de twee groeien dichter naar elkaar toe. Thomas geeft toe dat zijn gevoelens voor Hannah verminderd zijn, maar Stefanie wil het rustig aan doen en Thomas de kans geven om met zijn vriendin te praten.

Wanneer Thomas en Stefanie terug naar buiten kunnen, maakt Thomas een einde aan zijn relatie met Hannah. Hij wil onmiddellijk Stefanie mee uitvragen voor het eindejaarsfeestje bij hem thuis, maar Stefanie vindt dat het allemaal iets te snel gaat. Haar familie kan Stefanie overtuigen om ervoor te gaan en ze maakt haar opwachting in het huis van de 'Friends'. Tijdens het aftellen naar het nieuwe jaar, kussen ze en Stefanie brengt de nacht met Thomas door.

Nierziekte (deel 1)

De weken nadien loopt Stefanie op wolkjes maar hun relatie komt al onder druk te staan door het slechte nieuws dat Thomas van Leen krijgt. Zijn vader had een erfelijke nierziekte en zowel Thomas als Jan Van den Bossche en Isabelle De Groot moeten zich laten onderzoeken. Thomas krijgt op hetzelfde moment de kans om aandeelhouder van VDB te worden en wil deze kans niet zomaar laten schieten. Hij laat zich toch onderzoeken, en heeft de ziekte ook. Het leven van Stefanie stort in wanneer Thomas laat weten dat hij niet van plan is om een niertransplantatie te laten uitvoeren. Hij wil zijn werk bij VDB op de eerste plaats zetten. Stefanie kan met deze beslissing niet leven en brengt Peter Van den Bossche op de hoogte, maar dat wordt haar niet in dank afgenomen. Thomas blijft bij zijn beslissing.

Het verleden van Thomas

Niet veel later hangen er opnieuw donderwolken boven hun relatie. Thomas wordt door een oude kennis Andy Coseyns gechanteerd met iets uit zijn verleden. Hierdoor is Thomas zeer kortaf en Stefanie eist duidelijkheid over zijn gedrag. Ze voelt zich onzeker in hun relatie en vreest dat Thomas haar ook al beu is. Thomas zuigt een leugentje uit zijn duim om Stefanie gerust te stellen, maar moet nadien alsnog de waarheid vertellen wanneer Stefanie hem niet wil geloven. Ze komt te weten dat Thomas vroeger een escorte was en Stefanie kan niet leven met deze gedachte. Ze wil hun relatie eventjes op pauze zetten om te kunnen nadenken.

Enkele dagen later probeert Thomas opnieuw toenadering te zoeken. Hij heeft zijn problemen met Andy volledig kunnen oplossen en de chantages zijn afgelopen. Tot Stefanie te weten komt dat Andy vermoord is teruggevonden en ze haar twijfels heeft over de onschuld van Thomas. Hij heeft er uiteindelijk niets mee te maken en kan Stefanie daarvan overtuigen. Toch wil zij niet te hard van stapel lopen, maar Thomas hoopt dat ze hem nog een kans wil geven. Ze geven hun relatie nog een kans, maar Stefanie eist deze keer wel dat Thomas altijd eerlijk is tegen haar.

Stefanie viert haar verjaardag en Liesbeth Pauwels wil een feestje organiseren bij hun thuis. Zeker wanneer Arno Coppens aankondigt dat hij een vriendinnetje zal meebrengen: Estee Eeckelaert. Liesbeth is op de van de zenuwen om haar toekomstige schoondochter te ontmoeten, maar de avond zelf verloopt minder hartelijk dan verwacht. Estee kan het goed vinden met de familie, behalve met Liesbeth. Stefanie vindt Estee een leuk meisje, maar merkt dat haar moeder het moeilijker heeft met haar karakter. Nadien verhuist Arno naar het appartement van Estee en blijft Stefanie als enige over thuis.

Het huwelijk

Thomas Van den Bossche gedraagt zich de laatste tijd zeer vreemd en dat heeft allemaal te maken met iets wat Stefanie ooit aan tafel tegen hem zei. Ze zou het namelijk zeer romantisch vinden om verrast te worden met een huwelijk, en Thomas wil haar droom doen uitkomen. Achter haar rug regelt hij een volledig huwelijk in Schotland, op een romantische locatie waar elk jaar duizenden koppels trouwen. Wanneer de twee alleen bij VDB Fashion achterblijven, vraagt hij Stefanie ten huwelijk en ze zegt onmiddellijk ja. De twee vertrekken in alle geheimzinnigheid naar Schotland, terwijl ze aan hun familie en vrienden vertellen dat ze een citytrip maken naar Amsterdam. In Schotland stappen de twee in het huwelijksbootje, zonder de aanwezigheid van iemand anders. Ze besluiten om het voorlopig stil te houden, want Stefanie zou het graag persoonlijk tegen haar mama zeggen als ze terugkomt uit Engeland.

De nierziekte (deel 2)

Enkele dagen later voelt Thomas zich niet lekker en Stefanie maakt zich zorgen. Wanneer hij diezelfde dag het niet meer uithoudt van de pijn, wordt Thomas naar het ziekenhuis gebracht. Daar ontdekken de dokters dat de nieren van Thomas er veel erger aan toe zijn dan eerst verwacht. Er moet dringend op zoek gegaan worden naar een donor en Thomas vertelt dat hij al die tijd verzwegen heeft dat hij een broer heeft: Simon Feyaerts. Stefanie wil Simon onmiddellijk opsporen, maar Thomas wil daar niets van weten. De twee zijn met ruzie uit elkaar gegaan en hebben elkaar al een hele tijd niet meer gezien. Stefanie brengt Jan Van den Bossche op de hoogte en samen gaan ze op zoek naar Simon, die uiteindelijk zelf in de Jan en Alleman terecht komt. Ze brengen Simon naar het ziekenhuis, waar de twee broers voor het eerst in lange tijd weer herenigd worden. Ze kunnen hun problemen oplossen en Simon wil zijn nier afstaan aan zijn broer na enkele testen.

De operatie komt er echter nooit, want de dokters hebben slecht nieuws voor Thomas. Zelfs een operatie zal hem niet meer kunnen helpen, want zijn toestand is er té slecht aan toe. Stefanie kan het nieuws maar moeilijk aanvaarden en wil niet van Thomas zijn bed wijken. Enkele dagen later overlijdt Thomas in het ziekenhuis en moet Stefanie zich zorgen maken over de begrafenis. Ze wil er echter niet te veel aan denken, en laat de organisatie over aan Jan Van den Bossche en Simon Feyaerts. Ze wil echter Simon zo weinig mogelijk tegen het lijf lopen, want hij doet haar veel te hard denken aan Thomas.

Stefanie en Simon

Na de begrafenis blijft Simon in Mechelen rondhangen. Hij is vooral geïnteresseerd in VDB, zeker omdat hij de aandelen van Thomas zal erven. Tot Stefanie onthult dat zij en Thomas getrouwd waren. Stefanie is dus de enige erfgename van Thomas, en niet Simon. Voor Peter Van den Bossche komt dit hard aan, want hij wil dat de aandelen in de familie blijven. Stefanie wil de aandelen niet verkopen, maar is ook niet van plan om actief in de Raad van Bestuur te zetelen. Wanneer Simon nog steeds blijft rondhangen bij VDB, maakt Stefanie hem duidelijk dat hij zo snel mogelijk terug naar Gent moet trekken. Maar dat is Simon niet van plan, want Peter heeft hem aangenomen voor de job van Thomas verder te zetten. Stefanie is hier zeer kwaad om en denkt zelfs aan ontslag als Simon niet vertrekt. Tot Stefanie tot inkeer komt en Simon toch een kans wil geven. Ze ruimen samen de kamer van Thomas op en halen herinneringen op aan hem.

S25 E004 034
S25 E006 034
S25 E009 045
Familie s25 afl5554 004
S25 E009 017
Familie 5572 002
Familie 5582 004
Foto1Aflevering5602
Familie 5612 004-30b8n2fuv49rgahh081g5m
12314672 10153840839747491 255072548041494772 o
Aflevering5620
12374914 10153854915922491 3234513812608521405 o
Familie 5664 002-30s6pecw9l75xpdhnukb9m
10557068 10153993479557491 2168891993106811135 o
Familie 5692 001
Familie 5686 001
Familie 5697 003

Liesbeth keert voor een dagje terug naar België, maar haar bezoek is van korte duur. Ze vertrekt namelijk opnieuw naar het buitenland, maar deze keer naar de VS om er een opleiding te volgen. Stefanie is getuige van een hevige discussie tussen haar ouders omdat Benny het absoluut niet kan verkroppen dat Liesbeth opnieuw vertrekt. Hij denkt zelf na over een scheiding, maar zover komt het niet. Vlak voor Liesbeths vertrek kunnen de twee het met elkaar goedmaken. Wanneer Liesbeth klaarstaat om te vertrekken, komt ook Arno afscheid nemen, die eveneens naar Amerika trekt met Estee.

Ondertussen staat er veel te gebeuren binnen de VDB Holding. Veronique en Peter willen een fusie creëren tussen VDB Fashion en Vero Bello. Ook Stefanie zal meer autoriteit krijgen binnen het bedrijf, zeker nu ze aandelen heeft en in de Raad van Bestuur zit.

Twee maanden later

Nu Stefanie de volledige autoriteit heeft over Fashion Agency, werkt ze steeds lange dagen. Wanneer ook Peter overwerkt, blijven de twee nog even bijpraten tijdens een etentje in de Foodbar. Nadien spreken ze opnieuw af in de Jan en Alleman en overlaadt Peter haar met geschenkjes en complimentjes omdat ze haar werk zo goed doet. Stefanie merkt dat er geroddeld wordt en legt meteen uit dat ze absoluut niets voelt voor Peter. Maar denkt hij daar ook zo over?

Peter nodigt Stefanie vervolgens bij hem thuis uit voor een gezellige avond en de roddels steken opnieuw de kop op binnen de VDB Holding. Ook Stefanie begint te twijfelen, maar voor Peter is het duidelijk: hij vindt Stefanie gewoon een toffe meid met wie hij goed kan praten, als vrienden. Het is vooral Benny die het moeilijk heeft met de plotse aandacht dat zijn dochter krijgt en hij maakt ook zijn opwachting in de loft. Stefanie vindt dat haar vader veel te grof reageert tegen Peter en ze eist dat hij zijn excuses aanbiedt.

Ondertussen is niet iedereen even positief over de nieuwe band die Stefanie heeft met Peter. Ze krijgt vooral veel kritiek te horen van Zjef, die Stefanie zelfs een 'alumeuse' noemt, een mannenverslindster. Stefanie begint aan zichzelf te twijfelen, maar haar gezin kan Stefanie kalmeren en geruststellen dat ze allesbehalve een mannenverslindster is. Stefanie kan het Zjef echter moeilijk vergeven en ze blijft hem mijden.

Een hevige storm komt voorbij Mechelen, waar deze vooral bij VDB zorgt voor ernstige gevolgen. Een deel van het dak stort in waardoor de Van den Bossches en co zich onder het puin bevinden. Terwijl vele mensen het gebouw verlaten, beslist Peter op zoek te gaan naar de anderen want Stefanie en Stan zijn nergens te vinden. Stan en Stefanie zitten vast onder zware betonblokken. June is de heldin van de dag en krijgt al snel hulp van de brandweermannen, die ervoor zorgen dat de twee onder het puin gehaald worden voordat de rest van het dak instort.

Stefanie is volledig van haar melk door de gebeurtenissen en blijft enkele dagen thuis. Simon was doodongerust en beseft nu eindelijk dat hij gevoelens voor Stefanie heeft. Hij vertelt haar dit, maar Stefanie is nog niet klaar voor een nieuwe relatie en wil gewoon vrienden blijven.

Wanneer het June en Stan niet lukt om ruzie te veroorzaken in het bedrijf omtrent de toekomst van VDB, wil June het over een andere boeg gooien en samen met Stan bedenken wie van het bedrijf ze kunnen beïnvloeden. Ze komt uit bij Stefanie, die June eeuwig nog steeds dankbaar is voor het redden van haar leven en haar beloofde iets terug te doen. Wanneer ze Stefanie vraagt om haar aandelen te verkopen, weigert ze echter omdat die aandelen haar enige aandenken zijn aan de overleden Thomas.

Peter en Veronique verschillen in mening over de toekomst van de vernielde gebouwen van VDB. Zij, Mathias en Simon kunnen hem overtuigen om te investeren in nieuwe gebouwen. Stan en June zetten Peter op het spoor van een prachtig nieuw pand voor VDB en proberen hem te overtuigen om het huurcontract voor het nieuwe pand te ondertekenen, voor Veronique terug is. Als aandeelhoudster mag Stefanie ook haar zegje doen, maar zij legt zich neer bij de meerderheid. Ondertussen is Stefanie er wel niet mee gediend dat ze aan de balie moet gaan zitten in de nieuwe gebouwen. Peter zoekt een oplossing en via Mathias krijgt Stefanie een collega om haar te helpen: Jenny. Het duurt echter niet lang voor Jenny iedereen op de zenuwen werkt en vooral Stefanie zeer hard aanpakt. Jenny wordt overgebracht naar de boekhouding, waardoor Stefanie er weer alleen voor komt te staan.

Stefanie moet onverwacht invallen als model. Ze is zenuwachtig maar Simon maakt haar duidelijk dat ze niet moet twijfelen aan haar uiterlijk. Ook model Dieter heeft zijn oog laten vallen op de visagiste en probeert Stefanie tegen haar zin te verleiden. Het is echter Simon die net op tijd tevoorschijn komt en Dieter op zijn grenzen wijst. Nadien haalt Simon een grote opdracht binnen voor VDB en in zijn euforie kust hij Stefanie. De twee worden alsnog een koppel.

Benny vertrekt naar de VS om er opnieuw in het huwelijksbootje met Liesbeth te stappen. Zijn terugkeer is extra feestelijk want ook Liesbeth keert definitief terug naar België. Benny en Liesbeth vertellen dat ze een huwelijksfeest willen organiseren. Hoewel Patrick niet snapt waarom een tweede huwelijksfeest nodig is, is Stefanie dolenthousiast. Ze beslist om de familie en vrienden in te schakelen voor een cadeau: een trip op de jacht van Mathias.

In 2016 neemt Cédric tijdelijk zijn intrek bij de familie Pauwels na een zoveelste ruzie met zijn moeder Veronique. Door meer in haar buurt te vertoeven, wordt Cédric verliefd op Stefanie. Hij gaat een weddenschap aan met Louise om te bewijzen dat hij Stefanie kan overtuigen om hem te kussen. Zonder haar toestemming kust hij Stefanie op de mond en maakt hij er een foto van. Stefanie is woedend omwille van dit voorval. Tegen haar zin verspreidt Cédric hun foto. Simon reageert zeer jaloers op deze plotse aandacht van Cédric en hij zorgt ervoor dat de jongen zijn vriendin met rust laat.

Ondertussen gaat er bij VDB Fashion heel wat te veranderen. Tussen Simon en Peter klikt het absoluut niet op professioneel vlak, waardoor Simon zijn functie van CEO in vraag stelt. Veronique steunt Simon en roept de aandeelhouders bij elkaar om te stemmen. Peter laat de eer bij zichzelf en neemt ontslag als CEO. Veronique gaat ervanuit dat zij CEO wordt, maar Simon stelt zich ook kandidaat. Tijdens de vergadering stemmen Stefanie, Trudy, June en Mathias op Simon waardoor hij de nieuwe CEO wordt.

Wanneer Stefanie haar voicemails checkt, hoort ze perongeluk een voicemail van Thomas. Stefanie wordt weer helemaal terug naar het verleden gekatapulteerd en beseft dat ze Thomas nog steeds niet vergeten is. Wanneer Hanne Thomas' voicemailbericht per ongeluk verwijdert, is Stefanie verdrietiger dan ooit en ook Simon merkt dat snel. Zeker wanneer ze heel afstandelijk doet tijdens hun afspraakjes. Simon is dan ook zwaar teleurgesteld wanneer Stefanie niet aanwezig is op de teambuildingsessie van VDB Fashion.

De verjaardag van Stefanie komt dichterbij en iedereen in haar omgeving merkt dat ze de laatste tijd een beetje depressief is. Simon wil haar opbeuren met een verrassingsfeestje, maar zoals altijd reageert Stefanie zeer koeltjes, al is ze Simon enorm dankbaar. Ze probeert Simon nog uit te nodigen bij haar thuis om samen iets te eten, maar ze kan het niet langer verzwijgen. Ze geeft toe dat ze nog steeds aan Thomas denkt en maakt een einde aan hun relatie.

Stefanie blijft enkele dagen thuis omdat ze geen zin heeft om Simon tegen het lijf te lopen op Fashion. Uiteindelijk moet ze hem toch onder ogen komen omdat ze wil dat hij haar ontslaat, zodat ze terug wat rust heeft in haar leven. Eerst wil Simon dit niet doen, maar hij verandert van gedachte in de hoop dat de twee toch nog vrienden kunnen blijven. Stefanie heeft echter andere plannen want ze heeft een aanbod gekregen van de Franse zender Canal+ om te gaan werken als schminkster op de set van een televisieserie. Enkele dagen later neemt ze afscheid van haar vrienden en familie.

Aflevering 5911-1
Familie 5955 033
18699508 10155419409852491 8418161876494662225 o
5964-19
18893421 10155465023267491 6406595704351588081 n
19225420 10155485267457491 3998426521354463625 n
Familie 5980 Simon Stefanie 2
Familie 5983 Stefanie 4
Familie 5984 Stefanie Simon 2
5988-4
Familie 5988 seizoensfinale na 009
19510550 10155539572647491 2057563578667268483 n

Stefanie blijft enkele maanden in Nieuw-Zeeland en vertelt nadien aan haar familie dat haar contract verlengd is. Ondertussen is het huwelijk van haar ouders kapot gesprongen en gaat Liesbeth een tijdje op bezoek bij Stefanie. Wanneer Stefanie haar verjaardag viert in 2017, skypt ze met haar vader en grootvader.

In mei heeft Stefanie belangrijk nieuws voor Benny: ze keert terug naar België. Benny brengt iedereen op de hoogte en organiseert een verrassingsfeestje in de Jan en Alleman. Stefanie komt echter niet opdagen en laat weten dat ze eerst haar mama gaat bezoeken, die ondertussen in Nederland woont met haar nieuwe vriend. Benny is teleurgesteld en vraagt zich af waarom Stefanie dit niet eerder heeft laten weten.

Enkele dagen later is de verrassing bij Patrick groot wanneer Stefanie dan toch haar opwachting maakt. Ze maakt aan haar grootvader en vader meteen duidelijk dat ze nu zeker van plan is om te blijven. Het wordt ook een blij weerzien met haar vriendinnen Hanne en Emma. Bovendien komt Stefanie terug in contact met Simon. Simon maakt Stefanie meteen duidelijk dat hij haar gemist heeft en hij spendeert veel tijd bij haar omdat hij voor de rest niemand anders meer heeft nu de familie hem heeft laten vallen. Stefanie maakt ten laatste ook kennis met haar bompa Alfons Coppens, die ze voordien nog nooit gezien had.

Simon en Stefanie spreken af in de Jan en Alleman en Stefanie vertelt over haar nare belevenissen in Nieuw-Zeeland. Ze was er goed bevriend met een collega - genaamd Jason Drake - die verliefd geworden was op haar. Stefanie wou niets meer, maar Jason wou niet luisteren en probeerde na een feestje Stefanie in zijn bed te krijgen. Simon troost Stefanie na dit verhaal en de twee kussen. Simon hoopt daarom dat alles terug in orde zal komen tussen hen, maar Stefanie wordt meteen gewaarschuwd door haar vader. Hij vertelt haar wat er in het verleden allemaal gebeurd is tussen Simon en Evy. Stefanie besluit Simon hiermee te confronteren, en Simon vertelt het volledige verhaal waardoor Stefanie begrip toont.

Wanneer Stefanie een telefoontje uit Nieuw-Zeeland krijgt, vertelt ze aan haar familie en Simon dat ze terug naar daar moet voor reshoots. Simon heeft het er zeer moeilijk mee omdat Stefanie de enige is die nog met hem wil praten. Alfons en Patrick zijn ondertussen aan het strijden om de favoriete bompa van Stefanie te worden en willen haar allebei wegbrengen met de auto naar de luchthaven. Stefanie vertelt echter dat ze met de trein gaat. Nadat ze afscheid genomen heeft van Simon in de foodbar, vertrekt ze.

Benny maakt zich zorgen wanneer hij Stefanie al enkele dagen niet te pakken krijgt. Ook Simon wordt ongerust, zeker wanneer hij aan het voorval van Jason denkt. Simon schakelt Hanne in en samen gaan ze op het facebookprofiel van Stefanie om meer te weten te komen over Jason. Ook Benny wordt ingelicht en hij stapt naar de politie omdat hij het zaakje niet vertrouwt. De politie wil eerst niet helpen, tot ze te weten komen dat Stefanie nooit op het vliegtuig gestapt is en dus draait het om een onrustwekkende verdwijning.

Terwijl de volledige familie Pauwels en Coppens bij elkaar komt om Stefanie te zoeken, zit Stefanie al dagenlang opgesloten in een kelder. Haar ontvoerder is steeds gekleed als een motorrijder, met een zwarte helm op dus ze weet niet wie het is. Ze vermoedt dat ze in Nieuw-Zeeland zit en dat Jason haar opgesloten heeft. Dit blijkt niet te kloppen, want het is uiteindelijk Simon die Stefanie ontvoerd heeft omdat hij niet wou dat ze naar Nieuw-Zeeland zou vertrekken. Het loopt echter volledig uit de hand wanneer Jason opduikt in België, omdat hij ook ongerust is over de verdwijning van Stefanie. Jason volgt Simon naar een afgelegen huis midden in een bos en vindt daar een uitgeputte Stefanie terug. Wanneer hij Stefanie wil bevrijden, keert Simon echter terug en wordt hij vermoord door Simon.

Stefanie is ten einde raad en doet er alles aan om te kunnen ontsnappen. Ze slaagt erin om de sleutel te bemachtigen die nog op de deur zat en kan ontsnappen. Ze probeert haar GSM op te zetten, maar die valt vrijwel onmiddelijk terug uit omdat de batterij leeg is. Wanneer haar 'ontvoerder' terugkomt, besluit Stefanie het op een lopen te zetten, maar Simon achtervolgt haar. Ze slaagt er bijna in om te ontsnappen, maar hij is haar te slim af. Er ontstaat een schermutseling tussen de twee en uiteindelijk valt Stefanie met haar hoofd tegen de muur en ze raakt bewusteloos. Tijdens de schermutseling heeft Stefanie de bivakmuts van Simon afgetrokken. Simon kon haar echter verblinden waardoor Stefanie nog steeds niet weet dat het Simon is. Stefanie wordt terug opgesloten, maar ondertussen is de politie het spoor van Stefanie op de hielen, door haar GSM-signaal. Simon is nu volledig in paniek omdat hij bang is dat Stefanie hem toch heeft herkend. Hij ziet geen andere uitweg dan haar te vermoorden. Wanneer Simon echter voor Stefanie staat met een mes, wordt voor Simon duidelijk dat Stefanie hem toch niet herkend heeft. Zij denkt juist dat hij haar komt redden en het touw waarmee haar handen zijn vastgebonden wilt doorsnijden. Na een korte aarzeling besluit Simon om haar te laten leven en te doen alsof hij haar inderdaad gered heeft. Op dat moment komen ook Benny en Patrick aan in het gebouw en sluiten ze Stefanie in de armen, volledig opgelucht.

Familie 5989 002
Familie 5990 extra 006
Familie 5991 003
Familie 5998 004
Familie 6003 004
Familie 6003 extra 017
2017-09-18
Familie 6005 003
Familie 6006 002
29sept2017-1
Familie 6022 003
2017-10-13 (16)
Familie 6023 001
Familie 6028 003
2017-10-23 (8)
Familie 6032 Stefanie
Familie 6033 004
Thuiskomst-Stefanie 004
S27 afl6036 001
Familie 6066 003
Familie 6074 003
2017-12-26 (41)

Wanneer Stefanie na haar bevrijding en na een ondervraging door de politie eindelijk thuiskomt, staat haar familie haar al op te wachten. Ze wordt meteen in de armen gesloten door iedereen, al is ze zelf nog altijd een beetje verdwaasd. Ze wilt zelf dan ook meteen eerst een badje nemen en dat doet ze dan ook.

Twee maanden later

Stefanie is Simon heel dankbaar dat hij haar gered heeft uit de kelder en ze zijn in de laatste twee maanden dan ook terug een koppel geworden. Wanneer de twee echter een intiem moment beleven, krijgt Stefanie plots terug last van flashbacks, alsof ze precies terug echt in de kelder bij haar ontvoerder zit. Ze krijgt hier in de volgende dagen alsmaar meer en meer last van en dan ook vooral als ze bij Simon is of als ze in contact komt met hem. Ze krijgt dan ook opnieuw het idee om toch terug naar slachtofferhulp te gaan, al raadt Simon haar dat natuurlijk af.

In de dagen daarna krijgt ze alsmaar meer en meer flashbacks en wanneer ze in de Foodbar aan de praat raakt met Marie Devlieger, zelf een ex-psychiater, raadt die haar aan om professionele hulp te zoeken en ze geeft haar het nummer van een psycholoog. De sessies met de psycholoog zijn heel succesvol, totdat hij op een dag plots in een auto-ongeval terechtkomt en Stefanie dus niet meer bij hem kan langsgaan. Uiteindelijk begint Marie met sessie met Stefanie, die ook heel succesvol zijn, tot grote spijt van Simon.

Simon is de sessies van Stefanie met Marie beu en om Stefanie terug dichter bij hem te krijgen, trekt hij opnieuw zijn motorpak aan en gaat hij haar in een verlaten straat opnieuw lastigvallen. Het is echter niet zijn bedoeling om haar opnieuw te ontvoeren, maar om haar gewoon bang te maken. Daarom laat hij haar al snel weer ontsnappen en zij gaat zich snel verstoppen achter een paar vuilbakken. Daar belt ze snel naar Simon en die komt haar opnieuw 'redden'.

Voor dit voorval heeft Simon echter wel een nieuwe motorhelm moeten kopen en dus wordt het politieonderzoek opnieuw geopend. Ze kunnen de ontvoerder echter niet identificeren, maar op camera's is wel zijn auto te zien. Simon kan dus niet langer met die auto als ontvoerder rondrijden. Door het politieonderzoek groeien inspecteur Tom Scheerlinck en Stefanie dichter naar elkaar toe en ze beginnen met elkaar af te spreken. Na een tijdje vraagt ze dan ook aan Simon om een even pauze te nemen in hun relatie. Zijn stoppen slaan echter door en wanneer Tom op bezoek gaat in de pizzeria, waar Simon ooit een pizza is gaan kopen voor de ontvoerde Stefanie, die toen nog in de kelder zat, vermoordt Simon hem bijna. Hij bedenkt zich echter op het laatste moment en hij vlucht weg.

Wanneer Tom en Stefanie een date hebben in een restaurant, achtervolgt Simon hem, opnieuw gekleed in zijn motorpak. Hij bedenkt zich echter wanneer Tom en Stefanie, ten voordele van het onderzoek, ruzie krijgen en Stefanie alleen terug naar huis vertrekt. Hierdoor groeien Simon en Stefanie terug dichter naar elkaar toe en Simon geeft Stefanie ook meer vrijheid, zoals ze zelf wou. Hij installeert ook afluisterapparatuur in de living van Stefanie, om zo haar gesprekken met Marie af te luisteren. Na een tijdje besluit Stefanie echter om ook hier mee te stoppen en het is een hele klus voor Simon om de afluisterapparatuur terug we te krijgen uit de living. Niet veel later vertrekken Simon en Stefanie voor twee weken samen op reis naar Brazilië.

Wanneer Marie erachter komt dat Simon en Stefanie samen op reis gaan, verwittigt ze meteen Tom, maar wanneer die ten huize Coppens-Pauwels arriveert, zijn ze al lang naar de luchthaven vertrokken. De politie zet meteen de achtervolging in. Ondertussen is Stefanie in slaap gevallen in de auto van Simon. Wanneer ze een liedje hoort dat Simon meeneuriet, krijgt ze plots een flashback van wanneer ze door Simon naar de kelder gebracht werd en hij dat liedje toen ook aan het neuriën was. Ze ontdekt eindelijk dat Simon haar ontvoerder is en ze slaagt volledig in paniek. Ze zegt hem dat ze moeten terugkeren omdat ze haar paspoort vergeten is en ze wilt ook even stoppen langs de kant van de weg, omdat ze dringend moet plassen. Ze loopt snel het bos in en ze belt er snel naar Benny, waaraan ze alles vertelt. Die slaagt meteen in paniek, maar Stefanie verzekert hem dat ze meteen zullen terugkeren naar huis. Ondertussen ontdekt Simon in de auto echter dat Stefanies paspoort gewoon in haar handtas zit en gaat haar opzoeken in het bos. Daar slaagt Stefanie opnieuw in paniek en ze liegt opnieuw tegen hem. Hij heeft echter door dat ze weet dat hij haar ontvoerder is en hij slaagt haar neer.

Wanneer Stefanie terug wakker wordt, zit ze vastgebonden op een bed in een hotelkamer, waar ook Simon aanwezig is. Hij maakt haar los op voorwaarde dat ze niet zal proberen ontsnappen en zij doet alsof ze hem alles vergeeft en ze met hem naar een ver land wilt vluchten. Simon gelooft haar en wanneer Stefanie vraagt om nog één keer naar haar vader te bellen mag dat dan ook van hem. Tijdens het gesprek kan ze via verschillende tips aan Benny duidelijk maken dat ze in hotel 'De Twee Berken' zitten. Wanneer de politie daar aankomt, zijn ze echter alweer terug vertrokken. Stefanie heeft echter wel nog een geheime boodschap achtergelaten op de spiegel in de badkamer: Frankrijk. De politie gaat dus meteen op zoek naar hen in Frankrijk. Ondertussen liggen Simon en Stefanie samen te slapen in de auto op een verlaten parking. Wanneer Stefanie wakker wordt en ze ziet dat Simon nog aan het slapen is, probeert ze te ontsnappen, maar wanneer ze de deur opent, wordt Simon wakker en hij bindt haar opnieuw vast en hij sluit haar op in de koffer van de auto.

De avond daarna neemt Simon een videoboodschap op voor zijn familie. Hij zit in het kantoor van Lars bij VDB Fashion, waar het voor hem allemaal begonnen is. Stefanie zit vastgebonden op een stoel. Hij zegt dat hij er genoeg van heeft en dat hij samen met Stefanie zelfmoord zal plegen. Na de videoboodschap probeert hij Stefanie te kalmeren, maar dat lijkt niet te lukken. Hij belt nog snel naar Jan, maar Benny neemt de telefoon op. Op die manier komt hij te weten dat Simon en Stefanie bij VDB Fashion zitten en hij haast er zich meteen naartoe.

Ondertussen maakt Simon zich klaas voor het grote moment en hij maakt Stefanie los. Hij maakt haar duidelijk dat ze voor altijd samen zullen zijn als ze allebei dood zijn. Stefanie vraagt hem wat ze hem ooit misdaan heeft en hij antwoordt dat ze hem tekens opnieuw afwijst en dat hij daar niet langer meer tegenkan. Plots geeft Stefanie hem een kopstoot en Simon valt op de grond. Ze pakt snel zijn mes af en er ontstaat een gevecht. Stefanie verwondt Simon meermaals met hem mes, maar dan duwt Simon haar tegen de deur van het kantoor. Ze kan het mes nog net weg krijgen en ze vallen allebei op de grond. Ze liggen op elkaar en ze proberen elkaar allebei te verwonden met het mes, maar het is uiteindelijk Stefanie die Simon kan steken met het mes, ter hoogt van zijn hart. Meteen daarna komt Benny binnen, die Stefanie probeert te troosten en te kalmeren.

De volgende ochtend pas komt Stefanie eindelijk thuis. Ze is heel de nacht ondervraagd door de politie. Dat kon immers niet langer wachten gezien de uitzonderlijke situatie. Stefanie biedt haar excuses aan aan Tom, omdat hij al die tijd gelijk had, maar zij dat niet wou zien. Hij doet echter heel afstandelijk en vertrekt niet veel later alweer. Ondertussen gaat Simons gezondheid achteruit. Na een eerste succesvolle operatie is zijn toestand opnieuw verergert en moet hij voor een tweede keer onder het mes. Al is de slaagkans van de tweede operatie heel wat kleiner dan die van de eerste en het is dan ook maar de vraag of Simon die zal overleven. Uiteindelijk legt hij volledige bekentenissen af en wordt hij opgesloten in de gevangenis.

Stefanie wordt door Hanne en Emma uitgenodigd op hun Halloweenfeestje. Eerst twijfelt ze om te gaan en Benny zal haar op het feestje begeleiden, maar uiteindelijk beslist ze om toch alleen te gaan. Daar vragen Stan en Eva haar of ze exclusief voor Localscoop een interview wilt geven. Ze gaat akkoord, op voorwaarde dat zij haar de afscheidsvideo van Simon bezorgen. Stan bezorgt haar de video met behulp van zijn computerskills en ook Stefanie houdt zich aan haar woord.

Stefanie mobiliseert Stan om Benny op sleeptouw te nemen. Ze vindt dat haar vader ook een nieuwe liefde verdient en wilt dat hij van straat geraakt. Ook Viv regelt een date voor Benny, maar wanneer die hem niet veel later dumpt, zit hij in zak en as. Viv en Stefanie overhalen Benny om zich in te schrijven op een datingsite, maar ook daar komt alleen maar een fuckbuddy uit voort. Benny vindt dat Viv en Stefanie moeten stoppen met zich te moeien.

Benny leert op zijn werk bewakingsagente Robyn kennen, de dochter van Jenny. Ze komt langs bij hen thuis voor een duel en daar ontgaat het ook Viv en Stefanie niet dat Benny een boontje heeft voor haar. Stefanie wilt Benny echter aan Viv koppelen, maar die maakt haar al snel duidelijk dat ze na Jan nog niet toe is aan een nieuwe relatie. Stefanie laat het daar echter niet bij en na een tijdje lijkt ook Viv zich meer en meer aangetrokken te voelen tot Benny. Vooral wanneer Benny en Robyn alsmaar meer naar elkaar toegroeien, tot grote spijt van Stefanie.

Benny en Robyn kussen voor het eerst met Kerstmis onder de maretak. Hij wilt Robyns gevoelens voor hem achterhalen en polst bij Jenny. Stefanie geeft haar vader ondertussen een duwtje in de juiste richting. Benny is er het hart van in dat hij niets meer gehoord heeft van Robyn. Hij ontdekt dat Robyn alle contact mijdt door Stefanie en pakt zijn dochter hard aan. Ondertussen biecht Viv haar gevoelens op voor Benny.

Trivia

  • Er waren verschillende kandidaten in de running voor de rol van Stefanie Coppens. Onder meer Helle Vanderheyden en Joëlle-Chloë Edelman maakten kans. De makers kozen voor de onervaren Jasmijn Van Hoof, terwijl zij zich slechts voor de grap had ingeschreven voor de audities.
  • Aanvankelijk combineerde actrice Jasmijn Van Hoof haar rol in Familie nog met hogere studies aan het RITS. In 2014 zou ze op haar eigen vraag tijdelijk uit de soap verdwijnen, om zich op haar laatste schoolsemester te kunnen focussen. Haar personage vertrok daarom in mei 2014 voor zes maanden naar Frankrijk. Uiteindelijk bleek Van Hoof geen extra vrije tijd nodig te hebben en kon ze weer sneller aan de slag op de set. Stefanie was hierdoor al terug te zien vanaf eind augustus 2014, zo'n twee maanden eerder dan oorspronkelijk gepland.
  • Vanaf eind maart 2016 verdwijnt Stefanie voor een jaartje uit de reeks omdat Jasmijn Van Hoof een sabbatjaar neemt om een wereldreis te maken met haar vriend. Op 16 mei 2017 keerde ze weer terug in de reeks.
  • Stefanies wachtwoord op Facebook is 'Thomas4ever'. Dit is een verwijzing naar haar overleden echtgenoot Thomas Van den Bossche.
  • Oorspronkelijk hadden de makers van 'Familie' aan actrice Jasmijn Van Hoof gevraagd om haar haar heel kort te laten knippen voor de ontvoering van Stefanie, maar omdat de actrice dat niet zag zitten, hebben de schminksters ervoor gezorgd dat Stefanies haar heel vuil en vettig leek.

Quote

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de relaties van Stefanie, zie hier.
  • Voor meer informatie over de familie Coppens, zie hier.
  • Voor meer informatie over de familie Pauwels, zie hier.
  • Voor meer informatie over het huwelijk van Stefanie en Thomas, zie hier.
  • Voor meer informatie over de ontvoering van Stefanie, zie hier.

Start a Discussion Discussions about Stefanie Coppens