FANDOM


Stefanie Coppens
Seizoenen 222324252627 StefanieProfiel2017
Eerste verschijning Aflevering 4943 - 14 november 2012
Gespeeld door Jasmijn Van Hoof
Huidig beroep Aandeelhouder VDB Holding, shminkster Canal+
Huidige partner Simon Feyaerts
Kinderen -
Ouders Benny Coppens en Liesbeth Pauwels
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Stefanie Coppens is een hoofdpersonage dat van 14 november 2012 tot en met 1 april 2016, op 15 maart 2017 en sinds 16 mei 2017 vertolkt wordt door Jasmijn Van Hoof.

Familie en Liefdesleven

Stefanie is de dochter van Benny Coppens en Liesbeth Pauwels en de zus van Arno Coppens. Haar grootvader langs moeders kant heet Patrick Pauwels. Haar grootvader langs vaders kant heet Alfons Coppens.

Tijdens het 22ste seizoen heeft Stefanie een relatie met de oudere Hans Deschutter, een schoolvriend van haar ouders. Wat Stefanie niet wist, is dat Hans vroeger een relatie had met haar mama. De twee gaan uit elkaar door het leeftijdsverschil. 

Een jaartje later leert Stefanie Jens Colpaert kennen in een café. Na een tijdje beginnen de twee een relatie. Jens wil Stefanie echter alleen gebruiken om zijn gokschulden af te betalen. Het komt tot een fikse ruzie tussen de twee wanneer Jens Stefanie naar bed wil laten gaan met zijn schuldeiser. De volgende dag wordt Jens vermoord teruggevonden. 

Tijdens het 24ste seizoen ontmoet Stefanie Thomas Van den Bossche en terwijl Stefanie meteen voor hem valt, duurt het bij Thomas iets langer voor hij gevoelens voor haar krijgt. Ondertussen heeft Elias een boon voor Stefanie, maar die laat zijn gevoelens onbeantwoord. In mei 2015 stapt ze echter in het huwelijksbootje met Thomas. Hun leventje samen is echter van korte duur wanneer Thomas plots in het ziekenhuis wordt opgenomen en sterft aan een erfelijke nierziekte.

Na de dood van Thomas leert Stefanie diens broer Simon Feyaerts kennen. Na lange tijd delen ze een kus. Maar ze vindt hem te veel lijken op haar overleden echtgenoot Thomas. Later beginnen ze alsnog een relatie. Wanneer de verliefde Cédric Van de Caveye begint aan te pappen bij Stefanie, is Simon hier niet mee gediend. Na enkele maanden een relatie te hebben met Simon, komt het echter tot een breuk omdat Stefanie Thomas maar niet kan vergeten.

Mei 2017 was een belangrijke maand in het leven van Stefanie. Ze keerde voorgoed terug naar België, ontmoette er voor het eerst haar bompa Alfons en er slaat terug een vonk over tussen haar en Simon. Tevens biecht Stefanie op dat de regie-assistent van op de set, genaamd Jason Drake, gek van haar was maar dit niet wederzijds was. In Nieuw-Zeeland probeerde Jason haar te dwingen tot seks nadat Stefanie te veel gedronken had.

Studies en Beroepsleven

Stefanie heeft gestudeerd voor schoonheidsspecialiste en werkte geruime tijd in een schoonheidssalon. In haar vrije tijd is ze ook kapster. Stefanie volgde een opleiding visagiste om zo een job op een Franse filmset te kunnen bemachtigen. Ze krijgt de job en vertrekt voor enkele maanden naar Frankrijk. Een tijdje na haar terugkeer, werkt Stefanie eventjes als freelancer voor Vero Bello

Er ontstaat een nieuwe tak in de VDB Holding: Fashion Agency. Stefanie stelt Peter Van den Bossche voor om bij Fashion Agency te komen werken als visagiste. Peter accepteert haar voorstel en neemt haar aan. Wat later stelt hij Stefanie voor om zelfs secretaresse te worden van de nieuwe tak. Hierbij hoort ook het onderhouden en contacteren van modellen en klanten. Na de dood van Thomas Van den Bossche erft Stefanie de aandelen van VDB en wordt ze lid van de Raad van Bestuur. Ze krijgt ook de volledige verantwoordelijkheid over Fashion Agency.

In 2016 wordt Stefanie op eigen vraag ontslagen bij VDB Fashion. Ze verhuist voor enkele maanden naar Frankrijk om er aan de slag te gaan als schminkster op de set van een nieuwe Franse reeks van Canal+. Nadien wordt haar contract verlengd en verhuist Stefanie naar Nieuw-Zeeland voor haar werk. In mei 2017 keert ze voorgoed terug naar België.

Verhaallijnen

Familie afl4977 01
Familie afl5015 07
Familie afl5004 03
Familie5011
Familie afl5080 03
Seizoensfinale14

Stefanie Coppens probeert zich steeds buiten de ruzies van haar familie te houden. Zeker nu haar vader Benny en haar grootvader Patrick weer eens ruzie hebben over de luiheid van Benny. Het leven van Stefanie staat volledig in het teken van haar werk bij het schoonheidsinstituut. Zo biedt ze bijvoorbeeld Rita een behandeling aan.

Nadat haar moeder overvallen werd en enkele dagen in het ziekenhuis moet verblijven, krijgt Stefanie meteen alle huishoudelijke taken in handen. Stefanie protesteert en ze wil dat alle taken eerlijke verdeeld worden onder de gezinsleden. Wanneer Stefanie op een dag kookt voor haar gezin, wordt het al snel duidelijk dat ze het kooktalent van haar moeder niet geërfd heeft. Stefanie is blij met de hulp van Rita in het huishouden, maar ze is vooral bang voor haar lijn omdat Rita altijd zo lekker kookt.

Stefanie gaat samen met haar voltallige familie mee naar het kerstfeestje in de Jan en Alleman. Vanaf dan begint Stefanie door te hebben dat er iets aan het bloeien is dus haar grootvader en Rita. Ze vraagt hem op de man af wat er aan de hand is tussen hem en Rita, maar ze krijgt geen duidelijk antwoord. Het komt wel tot een kus tussen de twee, maar Patrick moet uiteindelijk meedelen dat hij geen nieuwe relatie wil, omdat hij in het verleden te hard gekwetst is geweest door zijn ex-vrouw.

Wanneer zowel Liesbeth als Benny ondervinden dat Stefanie heel stil is de laatste tijd, beginnen ze zich af te vragen wat er aan de hand is. Ze komen te weten dat Stefanie een nieuwe vriend heeft maar wanneer Stefanie vertelt dat het Hans is, een oude kennis van Benny, ontstaat er een conflict binnen het gezin. Benny is niet blij dat zijn dochter een relatie heeft met Hans omdat de twee een moeilijk verleden hebben. Stefanie probeert op alle manieren haar ouders te overtuigen van zijn kwaliteiten. Stefanie wil dat haar vader een paar keer met Hans iets gaat drinken zodat ze opnieuw vrienden kunnen worden. Benny is hier niet zo tevreden mee maar probeert zijn best te doen voor zijn dochter.

Het wordt alleen maar erger wanneer zowel Stefanie als Benny te weten komen dat Liesbeth ooit nog een soort relatie met Hans heeft gehad. Stefanie probeert zich aan te passen aan deze nieuwe situatie maar het is vooral Benny die het hier moeilijk mee heeft. Wanneer Hans op een dag op bezoek komt bij de familie Pauwels, samen met zijn moeder Diane komt er opnieuw een geheim aan het licht. Benny was als kleine jongen een stiekeme gluurder wanneer Diane in de badkamer zat. Stefanie vindt haar vader een vetzak en ze wil dat hij onmiddellijk zijn verontschuldigingen aanbiedt aan Hans.

De komende weken gaat het van kwaad naar erger en Stefanie dreigt ermee het huis te verlaten als haar vader de ruzie niet bijlegt met Hans. Het komt niet tot een verzoening en Stefanie pakt haar koffers. Enkele dagen later keert Stefanie plotseling terug naar huis. Ze heeft haar relatie beëindigd omdat ze toch inzag dat het leeftijdsverschil te groot was. Tijdens de seizoensfinale was ook Stefanie aanwezig op het buurtfeest. Jan vroeg aan haar om mee te helpen in de feesttent, samen met Niko en Evy. Stefanie is echter niet de beste werkkracht en het tappen lukt haar nog niet zo goed. Ze staat ook aan de zijlijn tijdens de wielerkoers om haar vader aan te moedigen.

Nieuwe hobby's

50-4
1465760 10152126883927491 574604801 o
1493605 10152131025652491 644871806 o
Week 18 17
40316156
Familie afl504 05
640px-Familie afl504 03
640px-Familie 5223 01
Familie 5251 02

Twee maanden later. Terwijl Arno Coppens en Dirk Cockelaere volop bezig zijn aan de ontwikkeling van de website voor VDB Fashion, wil ook Stefanie haar steentje bijdragen. Ze komt met het idee om een foto van jezelf te uploaden zodat je meteen kan zien of een kledingstuk bij je past of niet. Stefanie gaat akkoord om model te staan voor de proefversie.

Liesbeth Pauwels krijgt in de Foodbar een nieuwe collega: Zjef De Mulder. Zjef is echter een vreemde jongeman die moeilijk contacten kan leggen met andere mensen. Liesbeth probeert hem te helpen en vraagt aan Stefanie om een keer af te spreken met Zjef. Tijdens het afspraakje zelf wordt al snel duidelijk dat er geen klik is tussen de twee en dat Zjef meer oog heeft voor Evy Hermans, Mieke Van den Bossche en Niko Schuurmans.

Stefanie kan via een kennis enkele oude kappersspulletjes op de kop tikken en ze besluit om thuis mensen te ontvangen. De rest van de familie is hier niet helemaal blij mee omdat er constant vreemde mensen de deur plat lopen. Liesbeth haat de rommel die Stefanie achterlaat en Benny kan er niet tegen dat zijn huis vol zit met bejaarde vrouwen. Stefanie wordt verplicht om haar spullen te verhuizen.

Enkele weken later krijgen Liesbeth en Stefanie het idee om een breiclub te beginnen. Liesbeth is dolenthousiast en ze nodigt enkele vriendinnen uit waaronder ook Mieke, Evy, Trudy, Linda en Marie-Rose. Stefanie kan echter helemaal niet breien en wanneer blijkt dat Liesbeth niet echt de beste leerkracht is, loopt de breiclub al snel in het honderd. Bij de volgende afspraak, belt bijna iedereen af waardoor Liesbeth dreigt ermee op te houden. Tot ze met de oplossing komt: ze vraagt aan Rudi om enkele lessen te geven aan de beginnelingen.

De aanranding

Wanneer Stefanie samen met een vriendin iets gaat drinken, ontmoet ze Jens. Hij ziet haar wel zitten maar is te bang om naar haar toe te gaan waardoor Stefanie zelf de eerste stap zetten. De twee beginnen een relatie maar Stefanie ontdekt al snel dat Jens niet echt een familieman is omdat hij zelf een slechte band heeft met zijn familie. Wanneer de familie Pauwels kerstmis wil vieren, probeert Stefanie hem te overhalen om mee te vieren met de rest van haar familie.

Al snel blijkt dat Jens iets dwars zit. Na veel vragen zegt Jens dan eindelijk wat hem al zolang dwars zit. Hij heeft namelijk gokschulden, ter waarde van 7000 euro. En elke maand dat hij niet betaald komt er nog meer geld bij. Stefanie wil hem graag helpen maar weet niet hoe. Ze verkoopt haar ketting, maar dat is niet genoeg. Jens vertelt aan Stefanie dat hij weet hoe ze hem kan helpen.

Even later komt een vriend van Jens binnen. Hij wilt haar verkrachten, want dan zijn al meteen de helft van Jens' gokschulden betaalt. Maar Stefanie schopt in zijn balzak en kan ontsnappen. Wanneer ze helemaal in shock thuiskomt gaat Benny naar Jens toe. Benny en Jens delen aan een paar rake klappen uit aan elkaar, maar uiteindelijk loopt Benny weg.

De moord op Jens

De volgende dag blijkt dat Jens vermoord is en haar vader wordt daarvan verdacht en aangehouden. Stefanie voelt zich ontzettend schuldig omdat Benny alleen maar naar Jens gegaan is om haar te beschermen. Benny is volgens de politie de laatste persoon die Jens levend gezien heeft en bovendien zijn er geen andere verdachten. Benny wordt na enkele dage overgebracht naar de gevangenis, maar hij kan ontsnappen en duikt onder bij Rita.

Ondertussen proberen Stefanie en Arno op zoek te gaan naar de echte moordenaar van Jens. Via Facebook herkent Stefanie Raf, een vriend van Jens die ze eenmaal gezien had. Arno breekt in bij Raf om naar aanwijzingen te zoeken en wordt bijna zelf opgepakt door de politie. Uiteindelijk komt de waarheid naar boven en blijkt Raf inderdaad de dader te zijn. Benny wordt vrijgesproken en keert terug naar huis.

Opleiding in Frankrijk

Stefanie start met een opleiding tot visagiste op een filmset en krijgt meteen de smaak te pakken. Ze kan o.a. oefenen op Arno en Linda en krijgt zelfs de kans om ervaring te doen op een filmset in Frankrijk. Stefanie doet mee aan het examen en wacht doodnerveus op de uitslag. Dan krijgt ze het verlossende telefoontje dat ze de job heeft, maar enkele dagen later wordt de film afgeblazen. Uiteindelijk krijgt Stefanie opnieuw een telefoontje met het nieuws dat de film toch nog doorgaat. Stefanie pakt haar koffers en vertrekt voor zes maanden naar Frankrijk.

De terugkeer

Familie 5330 001
640px-5333 003
640px-Familie 5340 004
5339 02
S24e030 02
Familie 5376 001
Afl57 44
640px-Familie 5399 003
Familie 5414 03
Familie 5419 03
S24 E116 021
Familie 5416 02
Familie 5460 001
Familie 5470 005
Familie 5470 006
Familie 5510 004
Familie 5515 001
S24 E194 025
S24 E196 019
Familie 5526 01
S24 E205 040
S24 E203 001

Eind augustus keert Stefanie weer naar huis. Haar opdracht zit erop en Stefanie ontdekt al snel dat de tijd niet is blijven stilstaan binnen haar gezin. Haar papa doet zeer geheimzinnig en is uiterst vriendelijk voor Liesbeth Pauwels. Stefanie is er zeker van dat haar mama opnieuw zwanger is en niet veel later delen Liesbeth en Benny het goede nieuws mee aan hun gezin.

De ontmoeting met Thomas

Stefanie leert in de Jan en Alleman de nieuwste kleinzoon van Jan Van den Bossche kennen: Thomas Van den Bossche. Stefanie is meteen onder de indruk, en ze lijkt ook Thomas niet onberoerd te laten. Wanneer Thomas een drink geeft in de Jan en Alleman om zijn komst binnen de familie te vieren, wil Stefanie dit feestje zeker niet missen en hoopt ze zo de aandacht van Thomas te krijgen. Ze probeert hem bovendien voor haar te winnen door te doen alsof ze een eigen zaak wil starten, maar Thomas lijkt niet meteen toe te happen.

Wanneer Stefanie en Thomas alleen zijn op zijn kamer, besluit Stefanie nog eens toe te slaan. Ze probeert hem aan het dansen te krijgen en vertelt openlijk over haar gevoelens voor hem. Thomas antwoordt echter dat verliefd is op iemand anders. Voor Stefanie is dit een enorme teleurstelling en ze wil Thomas een tijdje niet meer zien. Enkele dagen later probeert Thomas zijn excuses aan te bieden, en kan Stefanie hem vergeven.

VDB Fashion

Het schoonheidssalon waar Stefanie werkt, wordt door Veronique Van den Bossche en Vero Bello ingehuurd om make-overs uit te voeren als reclamecampagne. Hierdoor laten Liesbeth Pauwels en Benny Coppens zich ook restylen, maar dat schiet in het verkeerde keelgat bij Peter Van den Bossche, die inmiddels definitief gebroken heeft met zijn zus. Veronique is echter zo tevreden met het werk van Stefanie, dat ze haar aanneemt als freelancer en Stefanie zal betrekken bij verdere projecten.

Wanneer Peter Van den Bossche Fashion Agency opstart, ziet Stefanie hierin een nieuwe uitdaging. Ze stapt het kantoor van Peter binnen en vraagt naar een job als visagiste. Peter apprecieert haar lef, en neemt Stefanie aan, op voorwaarden dat ze ook administratieve taken uitvoert. Stefanie voelt zich al snel thuis binnen de VDB Holding en toont aan Peter dat ze van aanpakken weet. Een moeilijke klant wil een specifiek model voor zijn fotoshoot, en Stefanie gaat de straat op om een meisje te vinden met de juiste looks. Peter is onder de indruk van haar aanpak en geeft haar meer verantwoordelijkheid.

Basic Instinct

Stefanie krijgt op een dag bezoek van Elias, de beste vriend van Guido Van den Bossche. Elias wil graag een paar films van haar vader lenen, omdat hij nu aan het RITS studeert. Maar Elias heeft ook een andere reden voor zijn bezoekje. Hij ziet Stefanie wel zitten en hoopt een afspraakje met haar te versieren. Stefanie gaat met Elias naar de bioscoop, maar enkel als vrienden. Nadien wil ze hem helpen met een filmproject, tot Benny te weten komt dat Elias de beroemde scène uit Basic Instinct wil naspelen met Stefanie. Waardoor zij zonder slipje voor de camera moet kruipen. Stefanie vindt Elias maar een vetzak en Benny zet hem aan de deur.

Stefanie en Thomas

Dankzij het slechte imago van Peter Van den Bossche, staat de volledige VDB Holding onder druk. Nu Peter op een slechte manier in de media komt, wil hij een stap opzij zetten als CEO. Hij duidt Thomas Van den Bossche aan als tijdelijke vervanger, en Stefanie is één van de voorstanders hiervan. Ze vindt Thomas een zeer capabele jongen, en heeft stiekem nog steeds gevoelens voor hem. Ze kan het dan ook niet laten om Hannah Van den Bossche uit te vragen over hun relatie. Wanneer Hannah vertelt dat ze momenteel door een moeilijke periode gaan, vertelt Stefanie dit aan Thomas. En die is allesbehalve blij en vraagt aan Stefanie om een afspraakje voor hem en Hannah te regelen, omdat hij zelf geen tijd heeft.

Stefanie stuurt Hannah en Thomas naar Cadzand, maar heeft het hier duidelijk moeilijk mee. Haar gevoelens voor Thomas worden steeds sterker en ze kan het maar moeilijk verbergen voor haar familie. Op een dag hebben zowel Stefanie als Thomas een broodje met bedorven tonijnsalade gegeten, waardoor ze allebei hun opwachting maken bij Leen Van den Bossche. Op hetzelfde ogenblik kantelt er een tankwagen in Mechelen met een giftige stof. Iedereen moet verplicht binnen blijven, waardoor Thomas en Stefanie enkele dagen met elkaar opgesloten zitten in het huis van Leen. Ze proberen er het beste van te maken en de twee groeien dichter naar elkaar toe. Thomas geeft toe dat zijn gevoelens voor Hannah verminderd zijn, maar Stefanie wil het rustig aan doen en Thomas de kans geven om met zijn vriendin te praten.

Wanneer Thomas en Stefanie terug naar buiten kunnen, maakt Thomas een einde aan zijn relatie met Hannah. Hij wil onmiddellijk Stefanie mee uitvragen voor het eindejaarsfeestje bij hem thuis, maar Stefanie vindt dat het allemaal iets te snel gaat. Haar familie kan Stefanie overtuigen om ervoor te gaan en ze maakt haar opwachting in het huis van de 'Friends'. Tijdens het aftellen naar het nieuwe jaar, kussen ze en Stefanie brengt de nacht met Thomas door.

Nierziekte (deel 1)

De weken nadien loopt Stefanie op wolkjes maar hun relatie komt al onder druk te staan door het slechte nieuws dat Thomas van Leen krijgt. Zijn vader had een erfelijke nierziekte en zowel Thomas als Jan Van den Bossche en Isabelle De Groot moeten zich laten onderzoeken. Thomas krijgt op hetzelfde moment de kans om aandeelhouder van VDB te worden en wil deze kans niet zomaar laten schieten. Hij laat zich toch onderzoeken, en heeft de ziekte ook. Het leven van Stefanie stort in wanneer Thomas laat weten dat hij niet van plan is om een niertransplantatie te laten uitvoeren. Hij wil zijn werk bij VDB op de eerste plaats zetten. Stefanie kan met deze beslissing niet leven en brengt Peter Van den Bossche op de hoogte, maar dat wordt haar niet in dank afgenomen. Thomas blijft bij zijn beslissing.

Het verleden van Thomas

Niet veel later hangen er opnieuw donderwolken boven hun relatie. Thomas wordt door een oude kennis Andy Coseyns gechanteerd met iets uit zijn verleden. Hierdoor is Thomas zeer kortaf en Stefanie eist duidelijkheid over zijn gedrag. Ze voelt zich onzeker in hun relatie en vreest dat Thomas haar ook al beu is. Thomas zuigt een leugentje uit zijn duim om Stefanie gerust te stellen, maar moet nadien alsnog de waarheid vertellen wanneer Stefanie hem niet wil geloven. Ze komt te weten dat Thomas vroeger een escorte was en Stefanie kan niet leven met deze gedachte. Ze wil hun relatie eventjes op pauze zetten om te kunnen nadenken.

Enkele dagen later probeert Thomas opnieuw toenadering te zoeken. Hij heeft zijn problemen met Andy volledig kunnen oplossen en de chantages zijn afgelopen. Tot Stefanie te weten komt dat Andy vermoord is teruggevonden en ze haar twijfels heeft over de onschuld van Thomas. Hij heeft er uiteindelijk niets mee te maken en kan Stefanie daarvan overtuigen. Toch wil zij niet te hard van stapel lopen, maar Thomas hoopt dat ze hem nog een kans wil geven. Ze geven hun relatie nog een kans, maar Stefanie eist deze keer wel dat Thomas altijd eerlijk is tegen haar.

Stefanie viert haar verjaardag en Liesbeth Pauwels wil een feestje organiseren bij hun thuis. Zeker wanneer Arno Coppens aankondigt dat hij een vriendinnetje zal meebrengen: Estee Eeckelaert. Liesbeth is op de van de zenuwen om haar toekomstige schoondochter te ontmoeten, maar de avond zelf verloopt minder hartelijk dan verwacht. Estee kan het goed vinden met de familie, behalve met Liesbeth. Stefanie vindt Estee een leuk meisje, maar merkt dat haar moeder het moeilijker heeft met haar karakter. Nadien verhuist Arno naar het appartement van Estee en blijft Stefanie als enige over thuis.

Het huwelijk

Thomas Van den Bossche gedraagt zich de laatste tijd zeer vreemd en dat heeft allemaal te maken met iets wat Stefanie ooit aan tafel tegen hem zei. Ze zou het namelijk zeer romantisch vinden om verrast te worden met een huwelijk, en Thomas wil haar droom doen uitkomen. Achter haar rug regelt hij een volledig huwelijk in Schotland, op een romantische locatie waar elk jaar duizenden koppels trouwen. Wanneer de twee alleen bij VDB Fashion achterblijven, vraagt hij Stefanie ten huwelijk en ze zegt onmiddellijk ja. De twee vertrekken in alle geheimzinnigheid naar Schotland, terwijl ze aan hun familie en vrienden vertellen dat ze een citytrip maken naar Amsterdam. In Schotland stappen de twee in het huwelijksbootje, zonder de aanwezigheid van iemand anders. Ze besluiten om het voorlopig stil te houden, want Stefanie zou het graag persoonlijk tegen haar mama zeggen als ze terugkomt uit Engeland.

De nierziekte (deel 2)

Enkele dagen later voelt Thomas zich niet lekker en Stefanie maakt zich zorgen. Wanneer hij diezelfde dag het niet meer uithoudt van de pijn, wordt Thomas naar het ziekenhuis gebracht. Daar ontdekken de dokters dat de nieren van Thomas er veel erger aan toe zijn dan eerst verwacht. Er moet dringend op zoek gegaan worden naar een donor en Thomas vertelt dat hij al die tijd verzwegen heeft dat hij een broer heeft: Simon Feyaerts. Stefanie wil Simon onmiddellijk opsporen, maar Thomas wil daar niets van weten. De twee zijn met ruzie uit elkaar gegaan en hebben elkaar al een hele tijd niet meer gezien. Stefanie brengt Jan Van den Bossche op de hoogte en samen gaan ze op zoek naar Simon, die uiteindelijk zelf in de Jan en Alleman terecht komt. Ze brengen Simon naar het ziekenhuis, waar de twee broers voor het eerst in lange tijd weer herenigd worden. Ze kunnen hun problemen oplossen en Simon wil zijn nier afstaan aan zijn broer na enkele testen.

De operatie komt er echter nooit, want de dokters hebben slecht nieuws voor Thomas. Zelfs een operatie zal hem niet meer kunnen helpen, want zijn toestand is er té slecht aan toe. Stefanie kan het nieuws maar moeilijk aanvaarden en wil niet van Thomas zijn bed wijken. Enkele dagen later overlijdt Thomas in het ziekenhuis en moet Stefanie zich zorgen maken over de begrafenis. Ze wil er echter niet te veel aan denken, en laat de organisatie over aan Jan Van den Bossche en Simon Feyaerts. Ze wil echter Simon zo weinig mogelijk tegen het lijf lopen, want hij doet haar veel te hard denken aan Thomas.

Stefanie en Simon

Na de begrafenis blijft Simon in Mechelen rondhangen. Hij is vooral geïnteresseerd in VDB, zeker omdat hij de aandelen van Thomas zal erven. Tot Stefanie onthult dat zij en Thomas getrouwd waren. Stefanie is dus de enige erfgename van Thomas, en niet Simon. Voor Peter Van den Bossche komt dit hard aan, want hij wil dat de aandelen in de familie blijven. Stefanie wil de aandelen niet verkopen, maar is ook niet van plan om actief in de Raad van Bestuur te zetelen. Wanneer Simon nog steeds blijft rondhangen bij VDB, maakt Stefanie hem duidelijk dat hij zo snel mogelijk terug naar Gent moet trekken. Maar dat is Simon niet van plan, want Peter heeft hem aangenomen voor de job van Thomas verder te zetten. Stefanie is hier zeer kwaad om en denkt zelfs aan ontslag als Simon niet vertrekt. Tot Stefanie tot inkeer komt en Simon toch een kans wil geven. Ze ruimen samen de kamer van Thomas op en halen herinneringen op aan hem.

S25 E004 034
S25 E006 034
S25 E009 045
Familie s25 afl5554 004
S25 E009 017
Familie 5572 002
Familie 5582 004
Foto1Aflevering5602
Familie 5612 004-30b8n2fuv49rgahh081g5m
12314672 10153840839747491 255072548041494772 o
Aflevering5620
12374914 10153854915922491 3234513812608521405 o
Familie 5664 002-30s6pecw9l75xpdhnukb9m
10557068 10153993479557491 2168891993106811135 o
Familie 5692 001
Familie 5686 001
Familie 5697 003

Liesbeth keert voor een dagje terug naar België, maar haar bezoek is van korte duur. Ze vertrekt namelijk opnieuw naar het buitenland, maar deze keer naar de VS om er een opleiding te volgen. Stefanie is getuige van een hevige discussie tussen haar ouders omdat Benny het absoluut niet kan verkroppen dat Liesbeth opnieuw vertrekt. Hij denkt zelf na over een scheiding, maar zover komt het niet. Vlak voor Liesbeths vertrek kunnen de twee het met elkaar goedmaken. Wanneer Liesbeth klaarstaat om te vertrekken, komt ook Arno afscheid nemen, die eveneens naar Amerika trekt met Estee.

Ondertussen staat er veel te gebeuren binnen de VDB Holding. Veronique en Peter willen een fusie creëren tussen VDB Fashion en Vero Bello. Ook Stefanie zal meer autoriteit krijgen binnen het bedrijf, zeker nu ze aandelen heeft en in de Raad van Bestuur zit.

Twee maanden later

Nu Stefanie de volledige autoriteit heeft over Fashion Agency, werkt ze steeds lange dagen. Wanneer ook Peter overwerkt, blijven de twee nog even bijpraten tijdens een etentje in de Foodbar. Nadien spreken ze opnieuw af in de Jan en Alleman en overlaadt Peter haar met geschenkjes en complimentjes omdat ze haar werk zo goed doet. Stefanie merkt dat er geroddeld wordt en legt meteen uit dat ze absoluut niets voelt voor Peter. Maar denkt hij daar ook zo over?

Peter nodigt Stefanie vervolgens bij hem thuis uit voor een gezellige avond en de roddels steken opnieuw de kop op binnen de VDB Holding. Ook Stefanie begint te twijfelen, maar voor Peter is het duidelijk: hij vindt Stefanie gewoon een toffe meid met wie hij goed kan praten, als vrienden. Het is vooral Benny die het moeilijk heeft met de plotse aandacht dat zijn dochter krijgt en hij maakt ook zijn opwachting in de loft. Stefanie vindt dat haar vader veel te grof reageert tegen Peter en ze eist dat hij zijn excuses aanbiedt.

Ondertussen is niet iedereen even positief over de nieuwe band die Stefanie heeft met Peter. Ze krijgt vooral veel kritiek te horen van Zjef, die Stefanie zelfs een 'alumeuse' noemt, een mannenverslindster. Stefanie begint aan zichzelf te twijfelen, maar haar gezin kan Stefanie kalmeren en geruststellen dat ze allesbehalve een mannenverslindster is. Stefanie kan het Zjef echter moeilijk vergeven en ze blijft hem mijden.

Een hevige storm komt voorbij Mechelen, waar deze vooral bij VDB zorgt voor ernstige gevolgen. Een deel van het dak stort in waardoor de Van den Bossches en co zich onder het puin bevinden. Terwijl vele mensen het gebouw verlaten, beslist Peter op zoek te gaan naar de anderen want Stefanie en Stan zijn nergens te vinden. Stan en Stefanie zitten vast onder zware betonblokken. June is de heldin van de dag en krijgt al snel hulp van de brandweermannen, die ervoor zorgen dat de twee onder het puin gehaald worden voordat de rest van het dak instort.

Stefanie is volledig van haar melk door de gebeurtenissen en blijft enkele dagen thuis. Simon was doodongerust en beseft nu eindelijk dat hij gevoelens voor Stefanie heeft. Hij vertelt haar dit, maar Stefanie is nog niet klaar voor een nieuwe relatie en wil gewoon vrienden blijven.

Wanneer het June en Stan niet lukt om ruzie te veroorzaken in het bedrijf omtrent de toekomst van VDB, wil June het over een andere boeg gooien en samen met Stan bedenken wie van het bedrijf ze kunnen beïnvloeden. Ze komt uit bij Stefanie, die June eeuwig nog steeds dankbaar is voor het redden van haar leven en haar beloofde iets terug te doen. Wanneer ze Stefanie vraagt om haar aandelen te verkopen, weigert ze echter omdat die aandelen haar enige aandenken zijn aan de overleden Thomas.

Peter en Veronique verschillen in mening over de toekomst van de vernielde gebouwen van VDB. Zij, Mathias en Simon kunnen hem overtuigen om te investeren in nieuwe gebouwen. Stan en June zetten Peter op het spoor van een prachtig nieuw pand voor VDB en proberen hem te overtuigen om het huurcontract voor het nieuwe pand te ondertekenen, voor Veronique terug is. Als aandeelhoudster mag Stefanie ook haar zegje doen, maar zij legt zich neer bij de meerderheid. Ondertussen is Stefanie er wel niet mee gediend dat ze aan de balie moet gaan zitten in de nieuwe gebouwen. Peter zoekt een oplossing en via Mathias krijgt Stefanie een collega om haar te helpen: Jenny. Het duurt echter niet lang voor Jenny iedereen op de zenuwen werkt en vooral Stefanie zeer hard aanpakt. Jenny wordt overgebracht naar de boekhouding, waardoor Stefanie er weer alleen voor komt te staan.

Stefanie moet onverwacht invallen als model. Ze is zenuwachtig maar Simon maakt haar duidelijk dat ze niet moet twijfelen aan haar uiterlijk. Ook model Dieter heeft zijn oog laten vallen op de visagiste en probeert Stefanie tegen haar zin te verleiden. Het is echter Simon die net op tijd tevoorschijn komt en Dieter op zijn grenzen wijst. Nadien haalt Simon een grote opdracht binnen voor VDB en in zijn euforie kust hij Stefanie. De twee worden alsnog een koppel.

Benny vertrekt naar de VS om er opnieuw in het huwelijksbootje met Liesbeth te stappen. Zijn terugkeer is extra feestelijk want ook Liesbeth keert definitief terug naar België. Benny en Liesbeth vertellen dat ze een huwelijksfeest willen organiseren. Hoewel Patrick niet snapt waarom een tweede huwelijksfeest nodig is, is Stefanie dolenthousiast. Ze beslist om de familie en vrienden in te schakelen voor een cadeau: een trip op de jacht van Mathias.

In 2016 neemt Cédric tijdelijk zijn intrek bij de familie Pauwels na een zoveelste ruzie met zijn moeder Veronique. Door meer in haar buurt te vertoeven, wordt Cédric verliefd op Stefanie. Hij gaat een weddenschap aan met Louise om te bewijzen dat hij Stefanie kan overtuigen om hem te kussen. Zonder haar toestemming kust hij Stefanie op de mond en maakt hij er een foto van. Stefanie is woedend omwille van dit voorval. Tegen haar zin verspreidt Cédric hun foto. Simon reageert zeer jaloers op deze plotse aandacht van Cédric en hij zorgt ervoor dat de jongen zijn vriendin met rust laat.

Ondertussen gaat er bij VDB Fashion heel wat te veranderen. Tussen Simon en Peter klikt het absoluut niet op professioneel vlak, waardoor Simon zijn functie van CEO in vraag stelt. Veronique steunt Simon en roept de aandeelhouders bij elkaar om te stemmen. Peter laat de eer bij zichzelf en neemt ontslag als CEO. Veronique gaat ervanuit dat zij CEO wordt, maar Simon stelt zich ook kandidaat. Tijdens de vergadering stemmen Stefanie, Trudy, June en Mathias op Simon waardoor hij de nieuwe CEO wordt.

Wanneer Stefanie haar voicemails checkt, hoort ze perongeluk een voicemail van Thomas. Stefanie wordt weer helemaal terug naar het verleden gekatapulteerd en beseft dat ze Thomas nog steeds niet vergeten is. Wanneer Hanne Thomas' voicemailbericht per ongeluk verwijdert, is Stefanie verdrietiger dan ooit en ook Simon merkt dat snel. Zeker wanneer ze heel afstandelijk doet tijdens hun afspraakjes. Simon is dan ook zwaar teleurgesteld wanneer Stefanie niet aanwezig is op de teambuildingsessie van VDB Fashion.

De verjaardag van Stefanie komt dichterbij en iedereen in haar omgeving merkt dat ze de laatste tijd een beetje depressief is. Simon wil haar opbeuren met een verrassingsfeestje, maar zoals altijd reageert Stefanie zeer koeltjes, al is ze Simon enorm dankbaar. Ze probeert Simon nog uit te nodigen bij haar thuis om samen iets te eten, maar ze kan het niet langer verzwijgen. Ze geeft toe dat ze nog steeds aan Thomas denkt en maakt een einde aan hun relatie.

Stefanie blijft enkele dagen thuis omdat ze geen zin heeft om Simon tegen het lijf te lopen op Fashion. Uiteindelijk moet ze hem toch onder ogen komen omdat ze wil dat hij haar ontslaat, zodat ze terug wat rust heeft in haar leven. Eerst wil Simon dit niet doen, maar hij verandert van gedachte in de hoop dat de twee toch nog vrienden kunnen blijven. Stefanie heeft echter andere plannen want ze heeft een aanbod gekregen van de Franse zender Canal+ om te gaan werken als schminkster op de set van een televisieserie. Enkele dagen later neemt ze afscheid van haar vrienden en familie.

Familie 5955 033
Familie 5955 030
Familie 5956 001
Aflevering 5961-2
5964-19
5967-16
18699508 10155419409852491 8418161876494662225 o
18893421 10155465023267491 6406595704351588081 n
19225420 10155485267457491 3998426521354463625 n
Familie 5986 004
Familie 5988 seizoensfinale 007

Benny en Patrick skypen met Stefanie, die vandaag jarig is. Benny mist zijn dochter.

Een paar weken later krijgt Benny plots telefoon van Stefanie. De opnames in Nieuw-Zeeland zijn bijna afgerond en ze zal dus ook bijna terug naar huis keren. Ze kondigt dan ook meteen de datum van haar terugkeer aan. Patrick en Benny organiseren daarom voor Stefanie een feestje in de Jan en Alleman, om haar terugkeer te vieren. Ze trommelen al haar vrienden op, maar uiteindelijk komt Stefanie niet opdagen. Later op de avond krijgt Benny dan een telefoontje van Stefanie met de boodschap dat ze nog even zal wegblijven, omdat ze eerst nog een tijdje bij Liesbeth in Amsterdam zal blijven. Benny is heel teleurgesteld in zijn dochter en hij denkt dat ze Liesbeth veel liever ziet dan hem. Gelukkig kan Patrick toch nog een beetje op hem inwerken.

Wanneer Patrick een paar dagen later thuiskomt, hoort hij boven plots geluid en gerommel. Hij belt dan maar Benny op om hem te laten weten dat er inbrekers in het huis zitten. Plots staat er iemand achter hem en Patrick schrikt. Het blijkt om Stefanie te gaan, die nu wel echt teruggekeerd is naar België. Patrick en Benny zijn heel blij dat Stefanie eindelijk terug thuis is, maar die avond gaat ze al met Hannah en Emma op stap. Na een lange avond, valt ze thuis in de zetel in slaap, tot grote spijt van Benny, die zijn dochter ook heel hard gemist heeft.

In de volgende dagen maakt Stefanie kennis met haar grootvader, Alfons Coppens, die ze al meteen opa noemt. Ze kan het goed met hem vinden en ze kunnen ook heel goed met elkaar praten. Patrick en Alfons willen allebei het beste voor hun kleindochter, Stefanie, en daardoor komt het tot een soort wedstrijd tussen de twee grootvaders. Ze willen allebei de beste grootvader zijn en Stefanie moet tussen hen kiezen. Dat kan ze echter niet en Patrick en Alfons dringen zich allebei dan ook enorm op bij Stefanie. Benny vindt het heel grappig en ook heel kinderachtig wat de twee grootvaders doen, maar hij laat ze maar gewoon doen, omdat zowel hij als Stefanie er eigenlijk zelf geen last van ondervinden.

Simon is blij dat Stefanie terug in het land is en het klikt al snel weer heel goed tussen de twee. Ze spreken vaak af en ze praten veel met elkaar. Ze ontwikkelen opnieuw een hechte band met elkaar en het is ook vooral Simon die zich opnieuw heel aangetrokken voelt tot Stefanie. Tijdens een intiem gesprek tussen de twee, vertelt Stefanie aan Simon dat er tijdens haar verblijf in Nieuw-Zeeland toch wel wat gebeurd is. De regie-assistent, Jason, was verliefd op Stefanie, maar die liefde was niet wederzijds. Jason was echter zo hopeloos dat hij Stefanie dronken dwong om seks te hebben met hem. Dat gebeurde gelukkig niet, maar toch heeft Stefanie het er nog altijd moeilijk mee. Ondertussen krijgt ze stiekem nog altijd berichten van Jason via Facebook, waarin hij zegt dat hij haar zal komen opzoeken. Stefanie antwoordt daarop dat ze hem nu echt wel kotsbeu is.

Na 2 weken in België krijgt Stefanie opnieuw een telefoontje vanuit Nieuw-Zeeland. Ze zal voor 2 weken terug naar daar moeten voor een paar re-shoots. Simon is er het hart van in dat ze opnieuw voor 2 weken naar Nieuw-Zeeland zal vertrekken, omdat hij ondertussen echt wel weer heel gehecht is geraakt aan Stefanie en dat merken ook Patrick en Benny, die zich allebei ook ernstige zorgen maken over de goede band tussen Simon en Stefanie. Eerst laat ze zich informeren bij iemand van de productie in Nieuw-Zeeland of ook Jason er weer bij is, maar die verzekert haar dat hij er deze keer niet meer bij is. Ze beslist dan maar om opnieuw, voor een laatste keer en voor 2 weken terug naar Nieuw-Zeeland te vertrekken. Niet veel later neemt ze opnieuw voor een korte tijd opnieuw afscheid van iedereen en dan vertrekt ze ook terug voor 2 weken naar Nieuw-Zeeland.

Ondertussen is Stefanie al een week terug van huis en zowel Patrick, Alfons, Benny als de rest van haar familie of vrienden hebben nog altijd niets gehoord van Stefanie. Zelfs voor Benny's verjaardag en voor vaderdag heeft ze niet naar hem gebeld of heeft ze ook niets naar hem gestuurd. Ook Simon begint zich ondertussen ernstige zorgen te maken en hij is bang dat het misschien wel iets met Jason te maken zou kunnen hebben. Hij contacteert Hannah en hij vertelt haar het verhaal dat ook Stefanie eerder al in vertrouwen aan hem verteld had. Stefanie heeft Hannah ooit haar wachtwoord van Facebook gegeven en ze besluiten om samen eens op haar Facebook te gaan kijken. Daar stuiten ze al meteen op de berichten tussen Jason en Hannah. Wanneer ze zien dat hij naar haar gestuurd heeft dat hij haar wel zal komen opzoeken, worden ze heel ongerust. Simon vindt dat Benny dit ook moeten weten en hij vraagt aan Hannah om hem dit te vertellen. Dat doet ze ook en Benny belt meteen naar Liesbeth, die ook al van Jason af wist. Ze zijn allemaal heel ongerust.

Ondertussen zit Stefanie al anderhalve week opgesloten in een kelder. Af en toe krijgt ze het bezoek van haar ontvoerder, die altijd bedekt is met een heel motorpak en een helm. Stefanie probeert meerdere keren te ontsnappen of haar ontvoerder te verwonden, maar dat lukt spijtig genoeg niet. Het lijkt er ook op dat haar ontvoerder Engels praat. Ze weent en ze roept ook heel veel.

Trivia

  • Er waren verschillende kandidaten in de running voor de rol van Stefanie Coppens. Onder meer Helle Vanderheyden en Joëlle-Chloë Edelman maakten kans. De makers kozen voor de onervaren Jasmijn Van Hoof, terwijl zij zich slechts voor de grap had ingeschreven voor de audities.
  • Aanvankelijk combineerde actrice Jasmijn Van Hoof haar rol in Familie nog met hogere studies aan het RITS. In 2014 zou ze op haar eigen vraag tijdelijk uit de soap verdwijnen, om zich op haar laatste schoolsemester te kunnen focussen. Haar personage vertrok daarom in mei 2014 voor zes maanden naar Frankrijk. Uiteindelijk bleek Van Hoof geen extra vrije tijd nodig te hebben en kon ze weer sneller aan de slag op de set. Stefanie was hierdoor al terug te zien vanaf eind augustus 2014, zo'n twee maanden eerder dan oorspronkelijk gepland.
  • Vanaf eind maart 2016 verdwijnt Stefanie voor een jaartje uit de reeks omdat Jasmijn Van Hoof een sabbatjaar neemt om een wereldreis te maken met haar vriend. Nadien keert ze gewoon weer terug.
  • Jasmijns eerste draaidag na haar terugkeer is op maandag 20 februari 2017. Haar personage zal volgens de media op beeld terug te zien zijn vanaf 16 mei 2017.
  • Stefanies wachtwoord op Facebook is 'Thomas4ever'. Dit is een verwijzing naar haar overleden echtgenoot Thomas Van den Bossche.

Quote

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de relaties van Stefanie, zie hier.
  • Voor meer informatie over de familie Coppens, zie hier.
  • Voor meer informatie over de familie Pauwels, zie hier.
  • Voor meer informatie over het huwelijk van Stefanie en Thomas, zie hier.

Start a Discussion Discussions about Stefanie Coppens

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.