FANDOM


Willem Delfosse
Seizoenen 1234567 WillemProfielSeizoen2Portret
Eerste verschijning Voorjaar 1992
Laatste verschijning Aflevering 1209 - 1 september 1997
Gespeeld door René Pauwels


Kinderen -
Ouders Onbekend
Huidige categorie Vorige Nevenpersonages
Algemene InformatieSlideshow

Algemene Informatie

Willem Delfosse is een nevenpersonage dat van voorjaar 1992 tot en met 1 september 1997 vertolkt wordt door René Pauwels.

Verhaallijnen

Na het ontslag van Xavier Latour neemt Guido Van den Bossche Willem aan als zijn nieuwe rechterhand bij VDB Electronics. Willem verstaat zich zeer goed met Guido en eveneens met de andere leden van de familie Van den Bossche. Hij komt dan ook regelmatig over de vloer bij Guido en zijn echtgenote Marie-Rose De Putter.

Guido krijgt al een tijdje verschillende bedreigingen. Hij wordt verkozen als ereburger van de stad en bovendien haalt VDB Electronics de ene overwinning na de andere. Op een dag is Guido spoorloos verdwenen. Marie-Rose en Peter krijgen nadien een videocassette van de ontvoerders: Guido zit vastgeketend op de grond en wordt geslagen door onbekenden. Inspecteur Jacobs wordt ingeschakeld om Guido veilig terug te vinden.

Ondertussen vraagt Peter aan Willem om VDB Electronics te leiden in afwezigheid van Guido. Jan Van den Bossche voelt zich aan de kant gezet door zijn familie, aangezien hij hoopte de afwezigheid van zijn broer op te vangen. Willem neemt de job aan en neemt zijn intrek op het kantoor van Guido. Jan blijft het er moeilijk mee hebben, maar Willem is geen lid van de familie en is in dit geval dus beter in staat om het bedrijf te leiden.

Door de ontvoering van Guido maakt Didier De Kunst van de gelegenheid gebruik om een meerderheid van de aandelen te kopen en zo de nieuwe CEO van VDB Electronics te worden. Ondertussen heeft François Van den Bossche de taak overgenomen van Willem als CEO en is Willem terug diens rechterhand. Na verloop van tijd lukt het Didier om François aan de kant te schuiven en zelf CEO te worden. Hij gaat er echter wel mee akkoord om Willem te behouden als rechterhand.

Wanneer Guido terugkeert naar het bedrijf is er veel verandert naar zijn goesting. Willem ziet geen kwaad opzet in Didier als nieuwe CEO, maar Guido vertrouwt hem niet.

Willem wordt uitgenodigd op het huwelijk van Guido en Els D'hollander in het Hilton Hotel te Antwerpen. Tijdens het huwelijk komen er een groep terroristen binnengevallen. Ze hebben het namelijk gemunt op de president van hun land, die toevallig ook aanwezig is op het huwelijk.

De terroristen eisen door deze gijzeling garanties voor nieuwe politieke leiding in hun land. Willem zit zoals de anderen in een kring gebonden met een bom. Maarten Van den Bossche kan onder het koord door kruipen en slaagt erin de code van de bom in te tikken. De bom blijft maar een tijdje stilstaan, dus de familie moet snel ontsnappen. Ze vluchten naar het dak en kunnen uiteindelijk bevrijd worden. De man waar de aanslag allemaal om draaide pleegt zelfmoord met een geweer. Willem gaat enkele dagen later op pensioen en hij neemt afscheid van de familie Van den Bossche.

Foto's

</gallery>