FANDOM


Zjef De Mulder
Seizoenen 2324252627 Zjef portret
Eerste verschijning Aflevering 5108 - 28 augustus 2013
Gespeeld door Jan Van den Bosch
Huidig beroep Gerant Foodbar
Huidige partner Rudi Verbiest
Kinderen -
Ouders Pierre De Mulder en † onbekend
Huidige categorie Huidige Hoofdpersonages
Algemene InformatieFamilie en LiefdeslevenStudies en BeroepslevenVerhaallijnenTriviaGeneriekGalerijFoto'sLees Meer

Algemene Informatie

Zjef De Mulder is een hoofdpersonage dat sinds 28 augustus 2013 vertolkt wordt door Jan Van den Bosch.

Familie en Liefdesleven

Over zijn familie is Zjef altijd zeer geheimzinnig geweest omdat hij naar eigen zeggen geen contact meer heeft met zijn ouders. Tijdens het 25ste seizoen vertelt Zjef de volledige waarheid. Zijn vader, Pierre De Mulder, had een drankprobleem en durfde dit wel eens te combineren met medicatie uit de apotheek. Ook werd Zjef mishandeld door de man. Zjefs moeder overleed toen hij nog maar 6 jaar oud was. Pierre maakte zijn zoon wijs dat haar dood zijn schuld was, omdat hij zogezegd niet braaf geweest was. Het zou Zjef niet verbazen dat zijn moeder bewust gewoon een overdosis aan medicatie heeft genomen om van de miserie af te zijn. Hoewel Pierre (nog) niet in beeld is gekomen, kon je zijn stem horen via de telefoon op 8 december 2015 (aflevering 5622).

Zjef is enig kind en wist al op jonge leeftijd dat hij homoseksueel was. Hij had een oogje op zijn jeugdvriend Quinten Godderis. Zjef had kort een relatie met Marijn, een jongen die hij in de Foodbar leerde kennen. De twee gingen uit elkaar wanneer Marijn duidelijk meer van hun relatie verwachtte. Enige tijd later krijgt Zjef gevoelens voor zijn Foodbar-voorganger Pieter-Jan, die weer even komt inspringen. Maar Pieter-Jan zocht alleen contact met Zjef om het telefoonnummer van Evy Hermans te kunnen bemachtigen.

Zjef ontwikkelt een hechte band met Rudi Verbiest. Rudi zit immers in de knoop met zijn seksuele geaardheid en vindt bij Zjef een luisterend oor. Zjef maant Rudi aan om het gewoon eens te proberen en de twee gaan dan ook samen naar bed. Zjef hoopt nadien op een relatie, maar Rudi zegt dat het voor hem maar iets eenmaligs is. Toch lijkt Rudi daarna overtuigd van zijn gevoelens ten opzichte van mannen en blijven hij en Zjef geregeld samen uitgaan. De twee evolueren dan ook van 'friends with benefits' tot een volwaardig koppel.

Studies en Beroepsleven

Zjef is een wispelturige jongeman die na een heleboel mislukte studiekeuzes de geldkraan door zijn vader zag worden dichtgedraaid. Uiteindelijk kan hij solliciteren bij de Foodbar en krijgt hij de job. Door geldtekort moet Zjef tijdelijk een extra job zoeken zodat hij zijn schulden aan Rudi Verbiest kan terugbetalen. Hij gaat aan de slag als nachtwaker, maar brengt daardoor zijn job in de Foodbar in gevaar. Eind 2014 wil Zjef terug gaat studeren om zijn master in de Economie te behalen, maar hij heeft er niet de juiste financiële middelen voor en bergt deze plannen alweer op. In februari 2017 wordt Zjef gerant van de Foodbar wanneer Trudy Tack de Rixart de Waremme verhuist naar Los Angeles.

Verhaallijnen

640px-Familie afl5110 03
Familie afl5115 02
23-9-11nieuw
21-13
640px-Familie afl5134 01
Familie 5183 003
41921892
Familie 5299 001
640px-Familie 5305 004
23-24
640px-Seizoensfinale23-8
Seizoensfinale23-4

Door het plotse vertrek van Pieter-Jan bij de Foodbar moet Veronique Van den Bossche onmiddellijk op zoek gaan naar een vervanger. Zjef komt zich aanmelden bij VDB en krijgt uiteindelijk de job. Hij kan het goed vinden met zijn nieuwe collega Liesbeth Pauwels.

Ook met Evy Hermans kan Zjef het goed vinden en dat zorgt er meteen voor dat Liesbeth denkt dat hij een oogje heeft op Evy. Ondertussen heeft Liesbeth voor hem een afspraakje geregeld met haar dochter Stefanie Coppens maar Zjef kan het niet goed vinden met Stefanie omdat hij haar te zelfzeker vindt. Wanneer Evy aan hem vraagt of hij gevoelens heeft voor haar, vertelt Zjef dat ze zijn type niet is. Uiteindelijk vertelt Zjef de waarheid en hij zegt tegen Liesbeth dat hij homo is.

De volgende dagen raakt Zjef ook goed bevriend met Niko Schuurmans. Wanneer de twee echter samen op straat lopen, worden ze plotseling aangevallen door een groepje jongeren. Zjef is er erg aan toe en moet naar het ziekenhuis gebracht worden. Niko vreest dat de aanval zijn schuld is omdat hij enkele van die jongeren herkend heeft. Zjef denkt echter dat hij het slachtoffer is geworden van 'gay-bashing'. Wanneer Zjef opnieuw achtervolgd wordt, durft hij niet meer te komen werken en sluit hij zich thuis op. Evy en Niko beginnen zich zorgen te maken over Zjef wanneer hij de volgende dag weer niet opdaagt. Ze besluiten hem een bezoekje te gaan brengen en ze kunnen Zjef overtuigen om naar de politie te stappen. Bij de politie kunnen ze Zjef onmiddellijk verder helpen waardoor hij zich opnieuw zekerder voelt en weer aan de slag gaat.

Wanneer Mieke Van den Bossche, Evy en Niko vertellen dat ze van plan zijn om samen een huis te kopen, vindt Zjef dit stiekem een zeer leuk idee. Ze zijn nog op zoek naar een vierde persoon maar Zjef durft zichzelf niet kandidaat stellen. Ze vragen het uiteindelijk aan Arno Coppens maar omdat Liesbeth bang is dat haar zoon zich in de problemen zal werken, probeert ze Zjef aan te sporen om zich ook kandidaat te stellen.

Na lang aarzelen besluit Zjef al zijn moed bij elkaar te rapen en naar Niko te stappen. Niko lijkt er wel voor te vinden dat Zjef de vierde persoon wordt maar omdat hij zowel Arno als Zjef een eerlijke kans wil geven, besluit hij samen met Mieke en Evy de twee jongens een soort 'stage' aan te bieden. Ze zullen alletwee een tijdje logeren in het appartement van Mieke zodat ze kunnen beslissen wie de beste roommate is. Zjef vreest onmiddellijk dat hij weinig kans maakt omdat hij niet de sociaalste persoon is. Wanneer blijkt dat Zjef ook nog eens een ochtendhumeur heeft, lijken zijn kansen wel heel klein. Liesbeth vreest dat Arno wel eens zou kunnen winnen en ze probeert Zjef te helpen. Uiteindelijk kiezen Evy, Mieke en Niko dat Zjef hun vierde huisgenoot wordt en dus niet Arno.

Evy, Mike, Niko en Zjef wonen nu al enkele weken samen in hun nieuwe huis. De vier komen goed overeen tot Zjef begint te klagen dat zijn huisgenoten iets te veel uitgaan. Hij wilt graag eens een paar avonden rustig thuis blijven om een gezelschapsspel te spelen. Zjef reageert echter vreemd wanneer blijkt dat het moeilijk is om de vier vrienden samen te brengen voor een rustige avond. Na een goed gesprek met Mieke, vertelt Jef dat hij niet vaak wilt uitgaan omdat hij geldtekort heeft.

Zjef leert in de Foodbar de joviale Marijn kennen. Het klikt en ze beginnen een relatie met elkaar. Ook de vrienden van Zjef kunnen het goed met Marijn vinden. Zjef vindt echter dat Marijn iets te veel in de buurt is en hij wilt afstand nemen. Uiteindelijk beseft Zjef dat Marijn toch niet de juiste man is voor hem en hij probeert het uit te maken. Zjef heeft hier weinig ervaring mee en hij probeert de hulp in te schakelen van zijn huisgenoten. Zowel Evy als Niko en Mieke weigeren om het uit te maken in de plaats van Zjef. Uiteindelijk moet Zjef het dan toch zelf doen.

Evy, Mieke en Niko stellen vast dat ze erg afhankelijk zijn van materiële dingen en besluiten een weddenschap aan te gaan. Als ze toch datgene doen wat ze in huis niet mogen doen moeten ze 300 euro aan elkaar betalen. De weddenschap verloopt niet van een leien dakje. Zjef komt te laat op zijn werk en de afspraken tussen Mieke en Linda lopen helemaal in het honderd. Mieke, Niko en Zjef willen de weddenschap gewoon stoppen, maar Evi wilt verderdoen. Hierdoor krijgen Mieke, Niko en Zjef ruzie met Evy. Evy besluit dan toch maar om de weddenschap te stoppen. Alles komt weer goed tussen de 4 vrienden.

Later gaan ze opnieuw een uitdaging aan door 40 dagen geen vlees te eten. Dit loopt echter niet van een leien dakje en opnieuw ontstaan er conflicten tussen het viertal. Uiteindelijk vinden ze toch een oplossing waar iedereen zich in kan vinden. Niet veel later raakt Zjef in de ban van het pokeren en kan hij Jan overtuigen om een pokeravond te organiseren in het café. Zjef is echter teleurgesteld wanneer niemand hem wil vergezellen. Op de avond zelf beland Zjef aan een tafel waar voor geld wordt gepokerd.

Zjef pokert alsmaar meer en meer en ook elke keer voor meer geld. Niko is ervan overtuigd dat Zjef een gokverslaving heeft, maar Zjef wil niet luisteren. Op een avond moet hij 200 euro betalen aan Koen Daelman, maar dat geld heeft hij niet. Het is al wat later en Zjef heeft het geld nog altijd niet betaald. Koen Daelman eist interest. Zjef haalt ten einde raad geld uit de pot van het huis en moet aan mensen vragen om hem geld te lenen, ook aan zijn huisgenoten. Ondertussen zoeken de vier vrienden een nieuwe huisgenoot. Evy vraagt aan Andreas Schillebaert om bij hen te komen wonen, maar hij wi niet. Niet veel later staat er al een andere kandidaat aan de deur: Thomas Feyaerts. Zjef gaat akkoord, net zoals Mieke en Niko en Thomas neemt zijn intrek in het huis.

Ondertussen moet hij al 600 euro terugbetalen aan Koen Daelman, maar Zjef heeft dit geld niet. Ten einde raad vraagt hij een lening bij Rudi Verbiest. Om zijn schulden bij Rudi terug te betalen, neemt Zjef een extra job aan als nachtwaker. Hierdoor loopt hij er in de Foodbar wel vaak bij als zombie, en daar kan Liesbeth dan weer niet mee lachen.

Zjef begint in te zien dat zijn nieuwe huisgenoot Thomas geen goede bedoelingen heeft. Zjef vindt zijn aantekeningen en denkt dat hij is van plan. Ondertussen groeien Zjef en Rudi steeds dichter naar elkaar toe. Ze gaan samen naar een homobar, en blijven tot in de late uurtjes met elkaar praten. Rudi vertelt aan Zjef dat hij niet zomaar met een wildvreemde naar bed kan gaan, en daarom besluiten ze het met elkaar te proberen. Rudi geeft wel toe dat hij niet meteen een relatie wil en het rustig aan wil doen.

S24E002 19
640px-Familie 5340 003
5365-45
Familie 5383 001
Familie 5386 005
Familie 5404 001
Familie 5405 005
Familie 5412 03
S24 E098 029
Familie 5426 004
S24 E106 001
S24 E110 033
Familie 5462 01
Familie 5476 003
Familie 5481 04
Zjefgokt
Familie 5481 03
Familie 5534 01
Familie 5514 002
Familie 5535 002
S24 E195 002
S24 E202 027
11112831 10153434119627491 3913833200291549675 o
Familie 5543 001

Zjef is samen met zijn vrienden de verloving van Mieke Van den Bossche en Niko Schuurmans aan het vieren, wanneer Evy Hermans plots een onrustwekkend telefoontje van Hannah Van den Bossche krijgt. Er is namelijk een tweede Thomas Feyaerts opgedoken. De vier huisgenoten gaat onmiddellijk naar huis en confronteren de 'valse' Thomas, die eigenlijk Bas Van Opwyck heet. Bas doet het volledige verhaal dat hij op zoek was naar de echte familie van Thomas, omdat het verhaal hem interesseerde. Bas pakt zijn spullen en verlaat het huis.

Thomas doet daarna zijn verhaal. Dat zijn vader geadopteerd was en vlak voor zijn dood op zoek ging naar zijn echte vader. Thomas wil deze zoektocht afmaken en kwam zo bij Anna Dierckx terecht, die zijn overgrootmoeder blijkt te zijn. Mieke en Hannah zorgen voor een nieuwe ontmoeting tussen Thomas en Anna en samen gaan ze naar de grootvader van Thomas: Jan Van den Bossche.

Twee maanden later

Zjef en Rudi blijven elkaar zien, maar Zjef wil weten wat ze nu eigenlijk van elkaar zijn. Rudi vertelt dat er geen echte liefde is van zijn kant, en ze besluiten gewoon vrienden te blijven, die af en toe samen naar bed gaan. Zjef is langs de ene kant toch een beetje teleurgesteld en neemt onbewust afstand van Rudi. Wanneer Rudi hem hierover aanspreekt, hebben ze opnieuw een goed gesprek met elkaar. Ze beginnen dan toch een relatie, en Rudi blijft voortdurend logeren bij Zjef en zijn huisgenoten.

Op professioneel vlak komen Zjef en Liesbeth Pauwels in een slecht daglicht bij Peter Van den Bossche te staan, omdat ze meedoen aan een makeover-actie van grote concurrent Vero Bello. Zjef is bang dat hij zijn C4 zal ontvangen, maar Peter vergeet het incident. Zjef zorgt nadien nog voor een blunder wanneer hij in de Foodbar bezoek krijgt van June Van Damme. Zjef verklapt perongeluk dat VDB Fashion nu ook schoenen gaat ontwerpen.

Evy Hermans is in contact met Menno Van Calster, de crimineel waarop haar boek gebaseerd is. De twee spreken geregeld met elkaar af om te praten, en Zjef vindt dat allesbehalve een goed idee. Op een dag komt Evy niet meer naar huis, en Zjef en de andere huisgenoten zijn doodongerust. Tot ze een smsje van Evy krijgen dat alles in orde is, maar dat ze enkele dagen rust neemt. Zjef en Mieke Van den Bossche zijn er niet gerust in en willen er de politie bijhalen. Zjef gaat vervolgens samen met Niko Schuurmans een kijkje nemen in het huis van Menno, maar vinden geen spoor van Evy.

Dagen gaan voorbij zonder enig spoor van Evy en de politie begint zich met de zaak te moeien. Evy zat inderdaad opgesloten bij Menno, maar heeft er zelf voor kunnen zorgen dat Menno haar liet gaat. Ze vertelt het verhaal aan de politie, maar die geloven haar niet meteen omdat Menno haar nooit echt 'ontvoerd' heeft, want Evy is zelf naar hem toegegaan. Wanneer ze Menno willen ondervragen, zet hij het op een lopen. Enkele dagen later wordt Menno alsnog opgepakt.

In de Foodbar gaat het er ook hectisch aan toe nu Liesbeth Pauwels besloten heeft om haar diploma Middelbaar Onderwijs te halen. Hierdoor moet ze elke dag studeren, en Zjef wil haar hiermee een handje helpen. Hij staat toe dat Liesbeth soms iets vroeger naar huis gaat, of enkele uurtjes in de Foodbar studeert. Wanneer Zjef te weten komt dat Liesbeth haar diploma wil halen om de Foodbar opnieuw uit te breiden tot een keten, is Zjef daar niet blij mee. Hij is ervan overtuigd dat hij zelf de nodige kennis heeft om een businessplan op te stellen en gaat ermee naar Peter Van den Bossche. Peter is onder de indruk, maar is van mening van Zjef niet de juiste persoon is om een keten te runnen en wijst zijn plan af.

Zjef is niet van plan om zich zomaar neer te leggen bij de beslissing van Peter en wil aantonen dat hij wel degelijk iets kan afmaken. Hij wil zich inschrijven in de universiteit om een master in de Economie te halen. Het inschrijvingsgeld is echter veel hoger dan hij verwacht had, en Zjef kan dat niet betalen. Rudi Verbiest stelt voor om het te betalen, maar daar wil Zjef niets van weten. Zo komt Zjef bij een onderzoek van de universiteit terecht, om een nieuw geneesmiddel te testen. Hij schrijft zich in, en moet gedurende enkele weken elke dag een pilletje nemen. Wanneer Zjef de lijst met bijwerkingen ziet, wordt hij er even niet goed van. De volgende dagen heeft hij dan ook last van verschillende kwaaltjes, en Rudi is doodongerust. Ze gaan op consultatie bij Leen Van den Bossche, maar die verzekert hen dat die onderzoeken totaal geen gevaar zijn. Zjef mankeert dus helemaal niets, maar dacht het alleen maar.

Wanneer Liesbeth Pauwels een ongelukje heeft, en enkele weken in het gips moet, staat Zjef er alleen voor in de Foodbar. Hij hoopt op een vervanging, maar Thomas Van den Bossche zegt dat hij geen tijd heeft om iemand te zoeken. Benny Coppens stelt aan Arno Coppens voor om de job aan te nemen, maar Zjef ziet dat niet helemaal zitten. Arno heeft dan ook helemaal geen aanleg voor 'broodjes smeren' en houdt er na 1 dag al mee op. Zjef vraagt het dan maar aan Maarten Van den Bossche, die na even aandringen toch ja zegt.

Op een dag krijgen Zjef en Maarten in de Foodbar bezoek van werknemers van de civiele bescherming. Er is in de buurt een tankwagen gekanteld met een giftige stof in, en iedereen in een straal van tien kilometer moet binnenblijven. Zjef en Maarten proberen er het beste van te maken, maar niet alles verloopt even goed wanneer er ook een diabetespatiënt aanwezig is. Fred heeft geen insuline meer, en dreigt flauw te vallen. Zjef komt met de redding door hem een glas met kaneel te laten drinken. Fred wordt naar het ziekenhuis afgevoerd, en heeft het overleefd mede dankzij de tussenkomst van Zjef.

Terug in zijn vertrouwde omgeving, merkt Zjef dat Rudi Verbiest plotseling veel interesse toont in Joppe Hassaert, een homoseksuele jongen die op bezoek was bij Vero Bello. Joppe wil graag model worden, maar kan zijn thuissituatie niet meer aan sinds hij uit de kast gekomen is. Zijn vader werd gewelddadig en Joppe zoekt zowel troost als hulp bij Rudi. Samen met de andere huisgenoten, stelt Rudi aan Joppe voor om tijdelijk bij hen in te trekken, zodat hij en zijn vader even afstand kunnen nemen van elkaar. Zjef wordt al snel jaloers wanneer hij merkt hoe close Joppe omgaat met Rudi. Maar eigenlijk is het juist Joppe die jaloers is, want hij heeft al een tijdje een oogje op Rudi. Zjef heeft dit snel in de gaten en probeert zijn vriend te waarschuwen voor de gevolgen. Op een dag loopt alles fout wanneer Joppe bekend maakt dat hij inderdaad verliefd is op Rudi. Wanneer Rudi de jongen moet afwijzen, is hij woedend en trekt hij terug in bij zijn ouders.

De dag erna krijgen Rudi en Zjef bezoek van de politie. Joppe heeft namelijk een klacht ingediend wegens kindermisbruik. Rudi moet een nachtje in de cel doorbrengen, maar Joppe komt tot inkeer en trekt zijn verhaal in. Terwijl Rudi bij de politie zat, was Zjef op van de zenuwen. Thomas Van den Bossche maakte het allemaal nog erger door openlijk te twijfelen over de onschuld van Rudi. Zjef kan zijn oren niet geloven en brengt nadien ook Rudi op de hoogte van de uitspraken van Thomas. Ze willen een tijdje niets meer met de man te maken hebben en denken er zelfs aan om te verhuizen. Tot ze ontdekken dat Thomas een ongeneeslijke nierziekte heeft. Rudi en Zjef zetten hun ego aan de kant, en vergeven Thomas.

Liesbeth Pauwels mag uit de gips en kan terug aan de slag gaan in de Foodbar. Ze moeten dan wel afscheid nemen van Maarten Van den Bossche, maar Zjef is toch blij om zijn collega terug te zien. Tot hij via via te weten komt dat Liesbeth binnenkort voor enkele maanden op seminarie gaat in Engeland. Zjef is teleurgesteld dat zijn goede vriendin hem niet op de hoogte heeft gebracht. Bovendien is hij ervan overtuigd dat hij ook de juiste persoon kan zijn om naar dat seminarie te gaan.

Omdat Evy Hermans op het laatste nippertje een afspraak maakt, moet Zjef snel iets bij elkaar zoeken om te koken voor zijn huisgenoten. Hij neemt enkele ingrediënten van de Foodbar mee naar huis, en gaat aan de slag. Het resultaat is overheerlijk en iedereen is van mening dat Zjef het lekkerste slaatje ooit gemaakt heeft. Ook Thomas en Liesbeth zijn onder de indruk en willen het commercialiseren in de Foodbar. Peter Van den Bossche vindt het een schitterend idee en het 'familieslaatje' is uitgevonden. Zjef hoopte echter dat het slaatje zijn naam zou krijgen, maar ter compensatie bedenkt Thomas een hele marketingstrategie waarbij Zjef als 'posterboy' voor het slaatje gebruikt wordt. Er worden foto's genomen voor de etiketten en Zjef wordt al snel een soort beroemdheid in de Foodbar.

Na enkele dagen koelt zijn bekendheid weer af, en wordt Zjef weer gewoon het hulpje in de Foodbar. Hij is ontgoocheld omdat hij niets krijgt van de opbrengsten van zijn slaatje en bovendien krijgt hij van de fabrikant slechts een plooifiets cadeau. Zjef voelt zich vernedert en voelt zich opnieuw een loser die niets kan bereiken in zijn leven. Hij wordt vervolgens in de Foodbar aangesproken door een castingbureau na een grappig Youtubefilmpje met Zjef in de hoofdrol. Hij doet auditie voor een rol in een reclamefilmpje, maar krijgt de job niet. De zoveelste tegenslag voor Zjef, waardoor hij plotseling helemaal op het foute pad terecht komt. Hij gaat opnieuw gokken, maar probeert dit angstvallig verborgen te houden voor Rudi en zijn huisgenoten.

Het humeur van Zjef is de laatste tijd niet te doen, en dat valt iedereen op. Zjef gaat steeds vaker gokken, en verdwijnt zelfs enkele keren tijdens een shift in de Foodbar. Hij verbaast ook Peter Van den Bossche en Liesbeth Pauwels door de job van gerante te weigeren. Zjef geraakt echter snel in de problemen in de goktent nadat hij veel geld verloren heeft en schulden begint te maken. Hij wordt onder druk gezet en gaat op zoek naar geld. Als oplossing probeert hij een overval te ensceneren in de Foodbar, maar Rudi merkt op dat er meer aan de hand is. Zjef biecht op dat hij opnieuw aan het gokken is, maar dat hij al het geld van de Foodbar zal teruggeven. Rudi zit in een tweestrijd, maar vertelt toch de waarheid aan Peter. Thomas Van den Bossche wil Zjef onmiddellijk ontslaan, maar Peter wil hem nog een kans geven om zijn fout recht te zetten.

Het gaat snel bergaf met Zjef, en hij begint zich steeds vaker als een klootzak te gedragen tegen zijn vrienden. Wanneer hij zijn maandelijkse bijdrage voor het huis niet kan betalen, willen de huisgenoten eindelijk tussenkomen. Ofwel betaalt hij, ofwel staat hij op straat. Zjef kan het verraad van zijn 'zogezegde vrienden' niet verkroppen en pakt zijn boeltje. Ook met Rudi verbreekt hij alle contact. Ook in de Foodbar is Zjef allesbehalve zijn normale zelf. Nu huis dakloos is, moet hij verplicht in de Foodbar blijven slapen, tot Thomas dit te weten komt. Hij wil opnieuw Zjef aan de deur zetten, maar Peter houdt hem tegen. Zjef ziet geen andere oplossing dan op straat te slapen en wanneer hij onverzorgd in de Foodbar staat, besluiten Trudy Tack de Rixart de Waremme en Peter hem toch te ontslaan.

Enkele dagen later komt Niko Schuurmans te weten dat Zjef al dagen onder een brug slaapt. Hij neemt Zjef terug mee naar huis, en ze willen hem nog een tweede kans geven. Maar dan moet hij wel zijn leven terug op het juiste spoor krijgen. Ook Rudi wil zijn vriend nog een kans geven, maar tegen bepaalde voorwaarden. Hij moet zich op een zwarte lijst zetten, zodat hij geen enkele goktent nog binnen kan. Bovendien zal Rudi instaan voor al zijn financiële zaken. Zjef neemt deze kans maar al te graag aan en neemt terug zijn intrek in het huis van de 'Friends'. Ondertussen probeert hij zijn excuses aan te bieden bij Peter en krijgt hij ook zijn job terug.

In de Foodbar moet Zjef afscheid nemen van Liesbeth, die voor enkele maanden naar Reading trekt voor er een cursus management te volgen. Zjef krijgt hulp van Trudy Tack de Rixart de Waremme, die de taken van Liesbeth overneemt. Al snel wordt duidelijk dat Trudy deze job niet kan combineren met haar werk bij VDB Fashion. Wanneer Trudy perongeluk een bedorven slaatje verkoopt, wordt er een interimkracht aangenomen: Anja.

Sinds hij zijn gokverslaving terug onder controle heeft, is Zjef op zoek naar een nieuwe hobby. Hij gaat samen met Mieke Van den Bossche en Jan Van den Bossche geregeld lopen om aan zijn conditie te werken. Tijdens een loopsessie met Mieke, loopt Zjef een oude bekende tegen het lijf, rolstoelatleet Quinten Godderis. Zjef wil echter niet vertellen waar hij de man van kent, en Mieke is nieuwsgierig. Uiteindelijk lukt het haar toch om Zjef aan de praat te krijgen en hij vertelt over zijn verleden met Quinten. De twee waren als kinderen beste vrienden, tot Zjef verliefd op hem werd. Hij probeerde Quinten te kussen, maar die nam dit niet positief op. Tijdens een wilde achtervolging, kwam Quinten ten val waardoor hij in een rolstoel belandde. Quinten heeft Zjef dit nooit kunnen vergeven en nadien hebben ze elkaar nooit meer gezien.

Mieke probeert haar goede vriend aan te sporen om terug contact te zoeken met Quinten. Zjef twijfelt, want hij vreest voor zijn reactie. Wanneer hij toch op bezoek gaat bij Quinten, krijgt hij harde verwijten naar zijn hoofd gesmeten. Zjef wil het hoofdstuk volledig afsluiten, tot Quinten plots opduikt in de Foodbar. Hij wil Zjef dan toch nog een tweede kans geven en ze willen hun vriendschap hernemen. Met de medewerking van Quinten, wil Zjef beginnen trainen voor een marathon.

Familie s25 5550 001
S25 E008 002
S25 E008 007
Familie 5567 002
Familie 5576 001
Familie 5583 003
Image45-305exqtspmoypuxs8ndqtm
Image54-305m2gby55h3dxjfr3by16
60454115
Familie 5607 001-30a4jcmfe9j8hlw327rea2
Familie 5629 003-30gmcr3ffocbdr239bxpu2
Familie 5631 001-30hp3cnf101rpq0hnne7ey
Familie 5637 002-30ju3qds1zfejxkwopk1ze
Familie 5644 004
12493852 10153946439877491 4035693459417549571 o
62949712-30uj6lz348hxcgxcwtrkzu
Familie 5706 001
Familie 5717 004
Familie 5740 002
Familie afl5766 15
Familie afl5768 148

De Friends merken op dat Evy Hermans en Simon Feyaerts tegenwoordig wel veel tijd met elkaar doorbrengen. Wanneer Evy voorstelt om Simon in de oude kamer van Thomas Van den Bossche te laten intrekken, heeft Zjef eerst zijn twijfels, maar hij legt zich neer bij de rest van de groep. Ondertussen staan Zjef en Anja er even alleen voor in de Foodbar wanneer Trudy Tack de Rixart de Waremme enkele dagen niet opdaagt na haar slippertje met Mathias Moelaert

Twee maanden later

Zjef en Anja schrikken wanneer ze de Foodbar in erbarmelijke staat terugvinden. Zjef is ervan overtuigd dat er een mol is binnen het bedrijf en gaat op onderzoek. De etensresten zijn echter van Peter Van den Bossche en Stefanie Coppens, die een gezellige avond achter de rug hebben. Zjef vindt het vreemd dat de twee plots zoveel met elkaar optrekken en omdat hij zijn mond niet kan houden begint het hele bedrijf te roddelen over een eventuele relatie tussen de twee. Zjef beledigt Stefanie vervolgens door haar een 'verleidster' te noemen.

De dagen erna gaat het van kwaad naar erger met het gedrag van Zjef, zeker wanneer Rudi Verbiest de strijd met Hannah Van den Bossche en Gunther Poucke aangaat voor de job van hoofdontwerper. Zjefs vrienden vinden zijn gedrag onuitstaanbaar en ze laten dat ook onmiddellijk merken door hem en Rudi openlijk te negeren. Wanneer Zjef en Rudi een plannetje bedenken om Gunther in diskrediet te brengen, zorgt dat voor nog meer wrevel, zeker wanneer Gunther nadien ontslag neemt. Rudi krijgt de job van hoofdontwerper, maar is er uiteindelijk niet gelukkig mee omdat hij het respect van zijn collega's verloren is. Samen met Zjef zorgt hij ervoor dat alles terug in orde komt.

Veronique Van den Bossche gaat samen met Rudi naar een operavoorstelling. Daar loopt hij zijn oude studiegenoot Geoffrey Maaskant, die kledij ontwerpt voor operagezelschappen, tegen het lijf. Wanneer hij Rudi het voorstel doet om ook te ontwerpen voor de opera, gaat hij akkoord onder de voorwaarden van Peter en Veronique. Al snel blijkt bij VDB dat Rudi de twee moeilijk kan combineren. Zjef merkt op dat Rudi zijn gezondheid verwaarloost en veel te veel met zijn werk bezig is.

Een hevige storm komt voorbij Mechelen, waar deze vooral bij VDB zorgt voor ernstige gevolgen. Een deel van het dak stort in waardoor de Van den Bossches en co zich onder het puin bevinden. Zjef bevond zich in de foodbar en maakt zich vooral zorgen over Rudi, omdat hij waarschijnlijk met Evy Hermans op de bovenverdieping zat. Zjef krijgt een paniekaanval omdat hij Rudi maar niet kan bereiken. Wanneer blijkt dat Rudi niet in het gebouw was op het moment van de instorting, is Zjef in de wolken. De sfeer verandert alweer snel wanneer de zwangere Evy wordt teruggevonden en afgevoerd wordt met de ambulance. Ze komt er echter goed vanaf en alles is in orde met haar en haar kindje.

Rudi heeft veel stress omdat hij goed wil presteren voor zowel de collecties van VDB Fashion als voor de kledij voor de opera. Hij begint zichzelf uit te hongeren, geeft zijn eten over en is constant duizelig. Rudi beslist drugs te gebruiken en alcoholfeestjes te houden met Geoffrey. Wanneer Geoffrey hem een mail stuurt met foto's van vroeger, vreest Rudi dat hij Zjef gaat vertellen over zijn drank- en drugsverleden. Zjef heeft echter andere bezigheden wanneer hij samen met Mieke Van den Bossche, Niko Schuurmans en Evy voor een weekend naar de Ardennen vertrekt.

De trip verloopt niet zonder problemen wanneer er steeds geheimzinnige dingen gebeuren. Het gaat echter om een grap van Niko omdat hij het leven van Mieke een beetje spannender wou maken. Wanneer ze bijna willen vertrekken vinden ze een Franstalige tiener terug in hun chalet en komen ze te weten dat hij al 2 dagen bij hen verblijft. Niet veel later, nadat de jongen wegloopt, komt de politie bij de friends terecht. Wanneer de inspecteur bloed terugvindt, arresteert hij hen op verdenking van moord. Na de ondervragingen beseft de politie dat ze op een verkeerd spoor zitten en de friends onschuldig zijn. Ze keren terug naar huis.

Rudi beseft dat het niet goed gaat met hem en neemt Veronique Van den Bossche in vertrouwen. Zij neemt Rudi tijdelijk in huis zodat Zjef zijn lief niet in deze toestand moet zien. Rudi maakt Zjef wijs dat hij in Milaan zit met Alizée Joubert in verband met de operakostuums. Wanneer Zjef de waarheid ontdekt, beslist Rudi te vertellen over zijn vroegere en huidige anorexiaprobleem. Rudi kan met de hulp van Zjef er terug bovenop komen, maar Zjef besluit hem zeer nauwlettend in de gaten te houden. Wanneer Rudi toenadering zoekt toch zijn goede vriend Jonas Lybaert en ook plots een hechte vriendschap ontwikkelt met Mieke, reageert Zjef zeer jaloers.

Rudi blijft doordrammen over het feit dat Zjef tot op heden nog niets heeft verteld over zijn ouders. Zjef biecht op dat zijn vader een drankprobleem had en hem mishandelde. Toen hij 6 jaar was stierf zijn moeder. Door erover te praten krijgt Zjef het gevoel dat hij alles opnieuw meemaakt. Hij beslist om psychologische hulp te zoeken om zijn verleden te verwerken. Rudi wilt hem steunen en beslist de nieuwe operaopdracht van Geoffrey te weigeren. Zjef krijgt nog een tegenslag te verwerken wanneer Mieke en Niko verkondigen dat ze gaan verhuizen om een brouwerij te starten. Zjef heeft het er moeilijk mee dat zijn twee beste vrienden vertrekken en weigert het te aanvaarden. Tot de dag aangebroken is en het afscheid nadert. Niko wil Zjef betrekken in de brouwerij en nodigt hem uit om de te helpen. Door een verkeerd kuismiddel te gebruiken zorgt Zjef er echter voor dat Niko's brouwsel volledig mislukt. Niko vliegt uit en wil niets meer met Zjef te maken hebben. Mieke zorgt voor een verzoening tussen de twee.

Jelle Van den Bossche stelt Peter voor om samen een motortocht te maken. Zjef kan het niet onder stoelen of banken steken dat hij graag mee wilt gaan en wordt uitgenodigd door Peter. Peter doet Jelle een pleziertje door hem een rit met echte bikerboys te laten meemaken. Wanneer Trudy ontdekt dat Jelle met twee wildvreemde bikers heeft meegereden, komt het tot een hevige discussie.

Rudi wilt een thuiswinkel openen en vindt met Zjef een gepast huis voor Rudimentair. Als blijkt dat Rudi in het huis ook meubels wil verkopen, moet Zjef zijn vriend temperen. Hoewel Zjef hem dwingt om te wachten met het huren van een huis, kan Rudi het niet laten om bij de eigenaar achter zijn rug het huurcontract te ondertekenen. Mieke schakelt Emma in om Rudi te helpen met de inrichting van Rudimentair. De opening wordt een succes.

Rudi en Zjef hebben nu al een tijdje ups en downs in hun relatie. Via Rudimentair komt Rudi in contact met de knappe Joachim Vaes. De twee spraken nadien enkele keren af op café en kunnen het goed met elkaar vinden. Na enkele glazen alcohol beginnen de twee te kussen. De dag erna heeft Rudi spijt van zijn misstap en probeert hij Zjef te verwennen met een etentje, wat uitdraait op een hevige discussie. Dit zorgt ervoor dat hij terug begint af te spreken met Joachim. Wanneer Zjef hen in bed betrapt, komt het tot een breuk tussen hem en Rudi. Door hun breuk gaat het van kwaad naar erger met Rudi en hij heeft niemand meer. Hij begint zwarte plekken voor zijn ogen te zien en alarmeert Hannah Van den Bossche. Rudi denkt dat hij blind aan het worden is door zijn langdurig alcoholgebruik en wil maar één ding: het terug goedmaken met Zjef.

Hannah kan het niet langer aanzien en besluit Zjef in te lichten over de gezondheidsproblemen van Rudi, in de hoop dat hij hem nog een kans wil geven. Hannah kan Zjef overtuigen om Rudi op te zoeken en het komt tot een verzoening tussen de twee. Zjef en de friends beslissen Rudi te verrassen met de nieuwe kamer op hun zolder en geven een 'terugkeerfeestje'. Zjef wil echter dat Rudi een afspraak maakt bij een psycholoog, omdat zijn zichtproblemen waarschijnlijk een reactie is op zijn mentale toestand.

De ouders van Rudi: Fons Verbiest en Francine Verbiest hebben Rudi indertijd niet gesteund in zijn studiekeuze en willen dit goedmaken door hem op te zoeken. Rudi heeft schrik om hen in te lichen over zijn relatie met Zjef en maakt hen wijs dat hij iets met Hannah heeft. Nadat hij beseft dat dit niet de oplossing is, beslist Rudi zijn ouders de waarheid te vertellen. Fons en Francine willen de outing van hun zoon te accepteren, omdat ze hem niet nog eens willen verliezen.

Emma Verdonck gaat een weddenschap met Hannah aan. Als Emma ervoor kan zorgen dat de homoseksuele Zjef haar kust of wilt kussen, mag zij Hannah's kleedje houden. Zjef is er niet mee gediend dat Emma en Hannah raar doen tegen hem en brengt Guido Van den Bossche hiervan op de hoogte. Guido is niet te spreken over het feit dat zijn lief en nichtje spotten met iemands geaardheid. Dit houdt Emma echter niet tegen om zotte toeren te blijven uithalen. Ze wil Zjef zover krijgen om haar te kussen door hem een massage te geven. Zjef heeft echter al heel de tijd in de gaten wat er aan de hand is en wil haar en Hannah zelf beetnemen. Zjef geeft toe dat hij toch eens een vrouw wil kussen en spreekt met de twee meisjes af in zijn kamer. Daar vertelt Zjef dat hij heel de tijd op de hoogte was.

Trudy ontdekt dat Louise gewaagde foto's stuurt naar een jongen uit haar klas. Ze maakt zich zorgen om haar dochter en bespreekt de situatie met Zjef. Hij vindt het redelijk normaal dat Louise zulke dingen doet op haar leeftijd, maar waarschuwt Trudy toch dat het niet uit de hand mag lopen, want de situatie kan zeer snel escaleren. Ook Quinten Godderis neemt Zjef in vertrouwen over zijn gevoelens voor Hannah Van den Bossche. Zjef geeft hem het advies om gewoon eerlijk te zijn tegenover Hannah en kan ondertussen het geheim maar moeilijk bewaren. Al snel weet iedereen binnen VDB over de gevoelens van Quinten.

Rudi vertrekt naar een stoffenbeurs in Parijs en wordt er dankzij June gedrogeerd. June krijgt hierdoor foto's in haar macht van Rudi met enkele mannen in bed. Ze wil dit gebruiken om hem te chanteren, maar Rudi is het beu en geeft zijn ontslag. Zjef krijgt de foto's te zien en is woedend, tot hij van Rudi het volledige verhaal te horen krijgt. Zjef gelooft zijn vriend, maar moet er wel voor zorgen dat Rudi zich koest houdt tegenover June zodat hij geen domme dingen doet. Ondertussen wordt Simon Feyaerts opgepakt voor de aanrijding van Mieke Van den Bossche en willen Zjef en Rudi niets meer met hem te maken hebben. Tot Rudi te weten komt dat Simon hetzelfde heeft voorgehad als hij. Rudi wil bovendien zijn ontwerpen terug in handen krijgen en besluit June op te zoeken.

Familie 5769 005
S26 afl5774 060
Familie 5779 006
S26 5780 008
S26 afl5789 037
S26 afl5794 030
S26 afl5798 020
S26 afl5804 005
Familie 5808 003
S26 afl5810 037

Rudi keert terug van VDB Fashion met zijn ontwerpen en gedraagt zich volgens Zjef zeer vreemd. Wanneer Zjef nadien te weten komt dat June Van Damme vermoord is teruggevonden in haar kantoor, is Zjef in alle staten en pakt hij Rudi hard aan. Rudi smeekt bij Zjef om in alle talen te zwijgen over zijn bezoek aan June omdat hij niet als verdachte gezien wil worden. Zjef heeft het hier moeilijk mee, maar gaat akkoord en houdt zijn mond gesloten. De politie bekijkt Rudi namelijk niet als verdachte en lijkt meer interesse te tonen in de piste dat Niko Schuurmans iets met de moord te maken heeft.

Twee maanden later

Niko wordt vrijgelaten en keert onmiddellijk terug naar Mieke Van den Bossche - die nog steeds niet wakker geworden is - en de brouwerij. Rudi en Zjef hebben twee maanden lang op de brouwerij gepast, maar Niko hoopt dat Rudi dit nog een tijdje langer kan volhouden, omdat hij zijn volledige aandacht aan Mieke wil schenken. Zjef probeert Niko te overtuigen om zijn leventje terug op te pakken. Zeker omdat Rudi opnieuw aan het solliciteren is voor een nieuwe job.

Het duurt niet lang voordat Rudi beet heeft en een job aangeboden krijgt. Voor Zjef is het even schrikken wanneer Rudi vertelt dat het om een job in Peking gaat, maar Zjef ziet het idee volledig zitten en droomt al luidop van een eigen carrièreswitch. Hij wil in Peking een frituur beginnen en hoopt zo met Rudi een nieuw leven te kunnen opbouwen. Rudi aanvaardt de job en samen lichten ze hun vrienden in dat ze binnenkort richting China zullen vertrekken. Het is uiteindelijk Veronique Van den Bossche die stokken in de wielen steekt door Rudi te overtuigen om terug aan de slag te gaan bij VDB Fashion. Rudi bezwijkt voor de argumenten van zijn beste vriendin en annuleert het contract bij zijn nieuwe werkgever.

Zjef is boos en teleurgesteld in Rudi, zeker omdat hij zelf zijn job al opgegeven had in de foodbar. Rudi beseft dat hij het deze keer zal moeten goedmaken en organiseert een weekendje Berlijn voor hun twee. Bij hun terugkeer krijgen Zjef en Rudi goed nieuws want Mieke is ontwaakt uit haar coma. Het is voor Zjef wel moeilijk omdat Mieke hem niet meer herinnert. Ze is alles van de afgelopen jaren geleden en leeft nog steeds in 2009.

Sinds lange tijd is Zjef een grote steun voor Liesbeth Pauwels, die met grote twijfels zit over haar huwelijk met Benny Coppens. Ook Benny komt met zijn angsten naar Zjef, maar hij probeert Benny goede raad te geven om Liesbeth opnieuw te verrassen. De wijze raad van Zjef heeft weinig effect, want hun huwelijk loopt toch op de klippen. Liesbeth maakt daarna de beslissing om haar leven in België achter zich te laten en ze neemt afscheid van Zjef om naar Nieuw-Zeeland te trekken.

Omdat er in het kantoor van June een voetafdruk teruggevonden is, zijn inspecteurs Stef Mortier en Ruth Delaet op zoek naar de persoon van wie deze afdruk is. Hij of zij zou wel eens de moordenaar kunnen zijn. Na een huiszoeking in het huis van de 'friends' wordt Rudi opgepakt omdat zijn schoenen overeenstemmen met de afdruk. Zjef is in alle staten en schreeuwt de onschuld van zijn vriend uit. Zjef wordt door Mortier ondervraagd en onder druk gezet waardoor Zjef moet bekennen dat die schoenen inderdaad van Rudi zijn en dat hij het originele paar kwijt was na de moord op June. Zjef blijft echter beweren dat hij en Rudi heel de tijd samen waren de avond van de moord, maar daar gelooft Mortier weinig van.

Rudi blijft aangehouden en moet in de gevangenis blijven. Zjef probeert Rudi meermaals op te zoeken en probeert hem te overtuigen om de waarheid te spreken. Heeft hij June vermoord of niet? Rudi weigert iets te zeggen en reageert zeer bot op de toenadering van Zjef. Hij wil namelijk dat Zjef hem met rust laat en verder gaat met zijn leven. Zjef is kapot van verdriet en reageert zeer emotioneel wanneer de ouders van Rudi hem een bezoekje komen brengen om te polsen naar de situatie van hun zoon.

Rudi blijft ontkennen dat hij de dader is en Mortier begint ongeduldig te worden. Hij gaat zijn boekje te buiten door Zjef aan te houden als medeplichtige om hiermee Rudi onder druk te zetten om te bekennen. Zjef moet daarom enkele dagen in de gevangenis verblijven en dat zorgt er inderdaad voor dat Rudi alles bekent. Zjef blijft echter ook aangehouden, tot Guido Van den Bossche persoonlijk naar Mortier gaat om hem het alibi van Zjef te vertellen. Op de avond van de moord was hij namelijk zeker thuis omdat hij gekookt heeft voor iedereen.

Zjef wordt vrijgelaten en krijgt te horen dat Rudi volledig bekent heeft. Hierdoor gaat het absoluut niet goed met Zjef en loopt hij er als een zombie bij in de foodbar. Door een hele dag niet te eten, valt hij in de keuken in elkaar en moet Trudy een dokter alarmeren.

Compleet onverwacht komt de identiteit van de echte dader aan het licht en wordt Rudi vrijgelaten. Het was namelijk Cédric Van de Caveye die June neergeschoten heeft en Rudi wou de jongen in bescherming nemen omdat hij hem gezien heeft de avond van de moord. Zjef vindt het zeer edelmoedig van zijn vriend, maar is vooral zeer blij met zijn terugkeer. Lars De Wulf beseft dat Rudi even nood heeft aan rust en biedt hem een tijdelijke vakantie aan in China met Zjef.

Na twee weken komt Zjef alleen terug uit China wanneer blijkt dat Rudi er ondertussen aan de slag is gegaan bij Mina, bij wijze van samenwerking tussen Fashion en het Chinese modebedrijf. Zjef gaat terug aan de slag in de foodbar en heeft er ondertussen een nieuwe collega bijgekregen: Emma.

Wanneer Trudy haar huis niet mag verlaten wegens politiebescherming, krijgt Zjef tijdelijk de leiding over de foodbar en over Emma. Het wordt al snel duidelijk dat Emma zich niet zomaar laat commanderen door Zjef en ze heeft vooral haar eigen mening over de werking van de foodbar. Ze luistert niet naar Zjef en doet gewoon haar eigen zin. Op aanraden van Hanne geeft Zjef haar voor één dag de verantwoordelijkheid als baas van de foodbar, maar dat draait minder goed uit voor Zjef dan hij gehoopt had. Emma voelt zich namelijk goed als baas en heeft er plezier in om Zjef terecht te wijzen als hij fouten maakt.

Emma wil een feestje geven in de foodbar voor haar vrienden, maar Zjef gaat niet akkoord. Wanneer hij die avond toch naar de foodbar komt, merkt hij dat Emma weer niet geluisterd heeft. De politie maakt hun opwachting wegens geluidsoverlast en de dag nadien moet Zjef bij Lars op zijn bureau komen. Zjef denkt dat hij ontslagen zal worden, maar Lars is echter heel enthousiast over het concept van een pop-up party in de foodbar. Wanneer Zjef nadien ook pizza invoert in de foodbar - om Mieke Van den Bossche een plezier te doen - is Lars opnieuw enthousiast, maar deze keer neemt Emma de verantwoordelijkheid op zich.

Binnenkort.

Trivia

Generiek

Galerij

Foto's

Lees Meer

  • Voor meer informatie over de relaties van Zjef, zie hier.

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.